Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peddy789
őstag
válasz
I3EI\ICE
üzenetére
Jó, most megitn jössz itt többmint 100ezer forintos monitorokkal egy 50ezres összehasonlításához
ok. Mellesleg a dellu2312hm 0.6 ms input laggal rendelkezik [link]. Nemtudom milyen teszteket emlegetsz azok de ennél jobb input laggot hoztak ki az amugy nem összehgasonlítható többmint 2x annyiba kerülő TN-re ?amugy szeritnem ez a "gamer" már mindenre rávan ragasztva ami létezik hogy jobban ellehessen adni azt annyi
Én a fehér, háttér világítás bevilágításról beszéltem, amit valaki írt feljebb hogy az lg ipsxx-nél bevilágítótt neki alul a fehér, de amire te célzol az az ips glow, ami valóban jellemző erre a technologiára, miszerint a látószög változtatásásnál van egy tartomáyn ahol a kontrasztarány hirtelen romlik, és a feketék egy kicsit mitnha tükröződnének és nemlennének annyira feketék, de ez csak egy tartomány.
"Dell U2311H-nak is bevilágít a feketéje a sarkokban" világít a fekete? hö?

-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
Peddy789
üzenetére
Van néhány gamer TN monitor, amik több teszt elmondása szerint képesek 0ms input laggal üzemelni, márkánként más fantázianévvel ellátott játékos üzemmódban (LG W2363D, Alienware OPTX AW2310, BenQ XL2410T). Még ha 0ms megkérdőjelezhető is, azért az tuti, hogy a legolcsóbb eIPS monitorok nem gyorsabbak ezeknél. A válaszidő meg egy másik dolog, abban meg aztán tui, hogy semelyik IPS monitor nem veszi fel a versenyt az ilyen kimondottan gamer TN-ekkel.
A fekete bevilágításai miatt nem kell Dell-t venni, amennyire tudom, ez az IPS technológia "betegsége", a Dell U2311H-nak is bevilágít a feketéje a sarkokban, ha meg nem középről nézed egész nagy felületen is. Az én H-IPS Green monitorom szintén csak tökéletesen merőlegesen nézve ad nagyjából homogén feketét, oldalról felfénylik, de ilyen fényerő, és kontraszt melett szerintem belefér...
-
Peddy789
őstag
válasz
I3EI\ICE
üzenetére
Jaja, ebben egyetértek hogy igazából nemkell mindig ips-t venni. Ha pl. midnig a gép előtt fogsz ülni és viszonylag közelről nézed, nem mozogsz, akkor nemjön ki az ips legnagyobb előnye szerintem hogy uyge normálsi a betekintési szöge, TN-nek már 40foknál nagyon változik, ipsnek sokkal jobb.
Viszont a válaszidőben nincs igazad, ez monitorfüggő, és nem panel tech függő, nemszabad elhinni a hüyleséget amit a gyártók megadnak, normális teszteket kell nézni. Jelenleg ugytudom az egyik legkisebb input lagg TFT-bél az e-IPSes dell u2312hm teszt , legalul van egy táblázat az input laggokról.
Én jövő honapban 14.én a szülinapomra akarom magam meglepni egy ips monitorral, lecserélendő a régi 21"os SDfelbontásu TN-t, mert pl nekem fontos, hogyha éppen nem elötte ülök hanem ráhuppanok a mögöttem lévő nagy ágyra, akkor nekeljen állítgatni hogy pont rálássak, ha kicsit máshogy fekszek ne torzuljon azonnal a TN panel képe, ahogy jelenleh teszi.
Viszont énmár félek LG ips-t venni a 48k-sakat tul sok ilyesztő dolgot hallani róla(pl a fentebb írt nagy bevilágítást) egyszerűen, akkromár ráköltöm azt a párral több ezrest a dellre hiszen ugyis évekig fogom bámulni, napi igen sok órát.
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
Peddy789
üzenetére
Az általam emlegetett H-IPS-t 86 ezerért vettem annak idején. Oké, hogy az 36-tal több, mint az e-IPS LG-k, de itt már van szembetűnő különbség. Mindeközben az e-IPS monitorok némelyeknek csalódást okoznak, mert például a fekete megjelenítésében alulmaradnak a TN-ekkel szemben, válaszidőben is, és még színkezelésben sincsenek nagyságrendekkel előrébb, mint a legjobb TN-ek. Persze nem akarok az e-IPS ellen beszélni, szerintem is nagyon jók, és én is előnyben részesítem a TN-nel szemben. Ugyanakkor szerintem nem kell hülyének nézni azt, aki TN-t választ, mert vannak szempontok amikben a TN jobb, és egy e-IPS árban lévő TN valószínűleg tud valami pluszt (nagyobb képátló, vagy pl 120Hz).
Ha az ember főleg játékra használja az adott monitort, könnyen lehet, hogy a 2x folyamatosabb megjelenítés (120Hz vs 60Hz) többet ér, mint a -nem olyan sokkal- teltebb színek. Játékhoz én még a H-IPS monitorról is átkapcsolnék egy ugyanekkora 120Hz-es TN-re, ha volna 120Hz-es monitorom.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy LG E2351VR-BN 23'-os monitorról vannak vélemények, esetleg valakinek tapasztalata?
Tipikus hibák, vagy kellemetlenségek esetleg?
A választ előre is köszönöm!
-
krammerka
őstag
Sziasztok!
IPS236V-PN a monitorom.
Kérdésem lenne,ha valaki esetleg tudja a megoldást:
HDMI-vel van összekötve a monitor,és akármilyen felbontást állítok,a képernyő jobb oldalán 2cm,alul pedig 1cm-es fekete sáv marad.
És nem tudom széthúzni a képet......... -
wagi
senior tag
Az LG IPS231P tudja a 75Hz-et?
-
Peddy789
őstag
válasz
I3EI\ICE
üzenetére
mert? temost kb ilyen logika alapján beszélsz:
azért nemkell hasraesni egy biciklitől, az autó sokkal jobb..
A TN egy kalap kaki ha ugyananyit akarsz fizetni érte mint egy e-ips-es dell u2312hmért egyszerűen jobban megéri a pénzedért a dell ipse a legtöbb esetben... egy átlagos vásárló mindig az alapján dönt hogy mi éri meg a pénzéért a legjobban, és uygan csak 90%ig vagyok benne biztos de az általad írt h-ips közelse az 50-70ezres kategoria.
ezért mondja a legtöbb arc hogy dell u2312hm
hameg arra nem telik akkor kicsit olcsobban jön az LG IPS231P, és az LG IPS236V amik mellesleg képminőségre (amugy az ips panelt az lg gyártja a dellekhez is, tehát elvileg egy szinten vannak de azért elég soka különbség) TELJESEN UGYAN AZOK, csak a kinézetük és felfügegsztésük tehát a tokozásuk különbözik eme két lg, minőségbeni különbség nincs hiába ír pár idiota oldal bármit is link egy jó lg IPS231P teszthez
persze énis szivesen venék 400k-ért pl P-ips monitort, scakhoyg valahogy nemtelik rá
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
El Kebir
üzenetére
Azért az e-IPS -től igazán nem kell hanyatt esni. Az én szememben nem igazi prémium panel. Az "etalon" U2311H-t láttam összevetve egy H-IPS monitorral, és egy jobbacska TN-nel. Jobb volt a TN-nél, de jóval kisebb különbséget láttam az e-IPS és a TN közt, mint a H-IPS, és az e-IPS közt.
Szerintem egy kisebb fajta "parasztvakítás" az e-IPS monitorokat, hatalmas IPS feliratokkal reklámozni, hisz alig jobbak a TN monitoroknál, és a nyomába se lépnek az "igazi" (H-IPS, S-IPS, SPVA) prémium paneleknek...
Egyébként a U2312HM-ről (az egyik kereskedőtől) úgy tudtam, hogy nem képes a 72/75Hz-es trükkre, amire a U2311H képes volt. Mégiscsak tudja a Ledes verzió is a 75Hz-et?
-
El Kebir
őstag
válasz
I3EI\ICE
üzenetére
fene meg venne tn-t ips árában... habár én még olcsóbban se venném meg.
az U2311-nek is nagyon alacsony input lagja van (10-20ms), az U2312-nek meg szintén 0ms körül van... kis inf módosítással mennek 72Hz-en, ami még kellhet a 24fps-es filmekhez. (ja és LG panel van bennük, hogy on topic legyek
) -
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
kaboca7
üzenetére
Azért nem csak 3D-ben hasznos a 120Hz. Ha olyan játékot játszol, amit képes 60 fps-nél gyorsabban megjeleníteni a számítógéped, akkor sokkal folyamatosabb is lesz a játék 120Hz-en, ha 3D nélkül használod. A W263D-nek van valami input lag redukáló módja is, amivel (a tesztek többsége szerint) teljesen megszűnik az input lag, egy picit sem késik a megjelenítés (más monitoroknál ez a késleltetés általában 20-30ms körüli, úgyhogy ez a 0ms input lag szerintem nagy fegyvertény).
Egyébként ha nem a gamer monitor mellett döntenél, megadhatnád az eladó elérhetőségét, nagyon jó ár 55-ért, annyiért nekem is kéne

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kaboca7
üzenetére
a DELL ipsek paneljeit az LG gyártja. képre emiatt nagy különbség nincs, a DELLekben picit talán jobb a vezérlés és van pivot, az LG viszont olcsóbb és van HDMI. azt szokták mondani hogy irodába talán a Dell a jobb, otthonra az LG, de tényleg pici a különbség.
a W2363D egy 3ds monitor, 120hzs frissítéssel, tehát azért ennyire drága újonnan. ha 3dre fogod használni, és kell a 120hz, akkor vedd azt. ezért is annyira drága. egyébként lehet kifutó modell, erre pár hete már nem kapni.
236 meg IPS, tehát valszeg szebbek a színei, jobbak a betekintési szögei. ha nincs szükséged 3dre, szerintem vedd azt.
(nekem a kistesó ips226vből van itthon kettő
). -
kaboca7
csendes tag
Köszönöm a segítséget.
Sikerült kettőre leredukálnom a számításba jöhető típusokat.
Maradt a LG W2363D, LG IPS236V, A W263D 1 hónapot használtan 55 000, vagy a IPS 236V újonnan 49 000-ért.
Az első hátránya talán a TN panel, amire azt mondják,hogy a múlt ,viszont az új ára 72000, ami viszont magasabb műszaki tudást feltételez, mint a 49 ezres ár.Bár az utóbbi előnye lehet az IPS panel és a jó tesztek, amiben a DELL U2311 H -tol csak kicsit kapott ki. Azért jó lett volna egy összehasonlítás a
DELL és a W236D között is, de mivel ilyet nem találtam, marad a hozzászólók véleménye.
Ha valaki megmondaná a tutit, a kettő közül, megszüntetné a fejtörésem.Úgyhogy szívesen fogadok minden hozzászólást,akár kezdőét, vagy olyan elismert tagét min old_artist. -
El Kebir
őstag
Egy LG-vel nekem is ez volt a helyzet, a hdmi-t veszi elsődleges forrásnak, ha azon érzékel csatlakozót, akkor már nem is figyeli mi van még rákötve a többi bemenetére... legalábbis nálam az volt... (bemenet választás nem volt a monitoron, csak "jelkeresés" ami a hdmi készenlétet megtalálta, de a dvi képpel már nem is foglalkozott, "megoldás" nálam is a hdmi kihúzása volt
) -
kondás
tag
Két hete van LG IPS 236VPN monitorom.A DVI portra van kötve a pc , a HDMI portra pedig egy Boxee médialejátszó. Amíg csak a pc volt rákötve jól ment, de amióta a másik készülék is, azóta furcsán viselkedik, bekapcsolom és nem jön be kép csak a kék jelző világit. Vagy egyáltalán be se akar kapcsolni, csak akkor ha kihúzom a HDMI-t. Ha már magához tért akkor már jól megy. Mit lehet vele tenni ,hibás a készülék vagy valamit még állitani kellene?
-
törölt tag
Üdv. a Monitor/TV-met rászeretném kötni a laptopra kell ehhez valami hókusz pókusz azon kívül hogy kábellel már össze van kötve? Az a baj hogy sehogy se jön össze, a monitor látja a gépet a gépi asztalt meg is jeleníti. De olyan felbontás még csak nincs is a gépbe amit a nagy monitor kér, így csak az asztalt látom az ikonok, gondolom arrébb vannak csúszva.... 1 sima kábellel van összekötve a kettő, szóval kell még valami? köszi.
Nem tudom ez fontos e de mikor próbálgattam 1szer azt is elértem nála hogy az egeret ott mozgathattam a tv-n és nem a gép monitorján, és mikor bekaapcsolom a gépet az xp tölltő csikot a tv is mutatja.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kaboca7
üzenetére
ips226v alapján az ips236 edge bleedingjét megerősítésem, elég csúnya elszíneződés van feketén. bár igazából ez játék közben nem zavaró. amikor először láttam azért majdnem frászt kaptam, hogy a kb 70ks prémiumként eladott monitornak milyen a feketéje. filmezni nem szoktam rajta, mindennapi használat során pedig nem feltűnő.
a színei szépek, a betekintési szögei jók, input lag tekintetében nincs probléma a szériával (consumer szintről beszélek persze).
nekem postán van a második ips226v is, holnapra ha minden jól megy ide is ér.
játszani tökéletesen lehet rajta (nem multizok, singlere tökéletes).
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
kaboca7
üzenetére
Az a tapasztalatom, hogy TN monitorok közül azok szoktak viszonylag jó képet adni, amelykenek erős a háttérvilágításuk. A W 2363D-nek 400cd/m2, ami már igen erős, így arra tippelek, hogy annak elég jó színei lehetnek. Ráadásul 120Hz-es is, ami magával hozza a rendkívül folyamatos megjelenítés lehetőségét 2d-ben, vagy a szokványos 60Hz-et 3D-ben.
IPS236V volt az asztalomon 2 napig, szerintem elég jó monitor, a maga eIPS paneljával szerintem a legjobb TN-ek szintjét hozza színtelitettségben. Betekintési szög szempontjából meg erősen üti a TN-eket. A feketéje nem a legjobb, főleg ha nem pont szemből nézed (bevilágít a betekintés irányával ellentétes sarkokban, de ez -amennyire tudom- minden eIPS monitornál megvan). Kb 20 Wattot fogyaszt, míg a gamer monca 50-et.
A LG IPS 231P-ben úgy tudom ugyanaz a panel van, mint a 236V-ben.
AZ LG IPS236V-ről még annyit tudok mondani, hogy nem túl magas az input lagja. CRT-hez mérve 20-30ms volt a különbség, de ez a szám egy hiteles mérés esetében kisebb lenne, mert az én videokártyám d-sub kimenete valamiért gyorsabb, mint a DVI portja (természetesen a CRT volt az analóg porton).
-
kaboca7
csendes tag
Sziasztok.
Véleményt, segítséget kérnék.
Lecserélésre kerül egy 8 éves BENQ 17" TFT monitor. Sajnos csak használt monitorok jöhetnek számításba,a kedvezőbb áruk miatt.Pár darabot kinéztem
és véleményt kérnék róluk. LG W2363V, LG IPS 236V, LG IPS 231P, LG W2363D, Samsung 2494 HS /több topicban, a TN panelesek királyaként emlegetik. Nem tudom , nem láttam/ Egyik készüléket sem próbáltam még. Egyenlő arányban használnám, film, játék, internet,megjelenítésre. Talán mostanában valamivel több a film.
35-40 000-et szánok rá,és másfél évnél idősebb se legyen.
Talán az LG W 2363D ami kilóg ebből az árkalkulációból kB 55 000ft-ért lehet ,hogy kinézne egy.
De nem biztos, hogy megéri a plusz pénzt, /ami azért lényegesen több mint amit rászántam/
mert nem kizárólag játékra lenne.
Ha valaki már tesztelt, vagy használt a felsoroltak közül, esetleg több modellel is volt szerencséje, kérném az észrevételeit. Ill ha más ajánlat van ebben az árban, azt is megköszönöm.
Lehet, hogy egy rangsor is jó lenne, amiből ki tudok indulni.Előre is köszi a segítséget.
-
proci985
MODERÁTOR
ips226 vagy ips236os modellje van valakinek rajtam kívül?
fényerőt nem tudjátok hogy lehet megváltoztatni?
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
Murder3
üzenetére
Nagyon fontos tényező lehet játéknál az input lag, azaz a bemeneti késleltetés is, amiről fentebb írtam. De egyébként meg nehéz lenne általánosítani a szempontokat, mindenkinek vannak egyéni preferenciái. Nekem (amióta láttam prémium paneles monitort) nagyon fotos, hogy mennyire élénk színeket tud megjeleníteni egy adott monitor. Sajnos a TN paneles monitorok (bár olcsóságuk miatt vonzók lehetnek), nem igazán remekelnek e téren. Ami egy SPVA vagy egy H-IPS monitoron "tűzpiros", az még a legjobb TN monitorokon (de még pl az eIPS monitorokon többségén is) csak amolyan "téglavörös". A színárnyalatok gazdagsága is nagyon eltérő tud lenni, van amelyik mondjuk egy piros-fekete színátmenetben komoly sávosodást mutat (nem fokozatmentes az átmenet, hanem adott részei teljesen egyszínűek, és itt ott élesen látható vonalak választják el egymástól az árnyalatokat), de persze van akit meg inkább a válaszidő érdekel (hogy mennyire mosódik el egy gyorsan mozgó rész a monitoron)...
Az általam preferált színgazdagság jelentőségének érzékeltetése képpen feltöltök egy fotót, amit egy H-IPS, és egy -az átlagosnál jobb színmegjelenítésű- TN paneles monitorról csináltam. Persze a különbség kevésbbé lesz szembetűnő egy TN monitoron nézve, de bízom benne, hogy még azon nézve sem elhanyagolható.
Hozzáteszem, hogy a képen látható TN monitornál SOKKAL gyengébb színtelitettségű TN monitorokat is kapni a mai napig a boltokban drága pénzért.
Bal oldalt a H-IPS (Green GL-TG24TW), jobb oldalt a TN (ASUS VH222D)
-
Murder3
addikt
tényleg akkor megkérdezném, h egy monitor mitől lesz jó?
tehát mik azok a funkciók amik miatt az jó lesz és mire kellenek?Tehát ha mondjuk én keresek egy monitort csak főképp játékra és csak géphez akkor a felbontást,képfrissítést kell néznem?
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
Byga007
üzenetére
1280x1024-ben mekkora üzemi frekvencián (hány Hz-en) használtad a CRT-t?
Az LCD monitoroknak kivétel nélkül van több kevesebb bemeneti késleltetése. Ez azt jelenti, hogy a videokártya által kiadott jelet nagyon kicsi késéssel jeleníti meg a monitor. Autós játékoknál ennek nincs számottevő jelentősége, hisz csak ezredmásodpercekről (átlagos esetben monjuk kb 30 ezredmásodpercről) van szó. Inkább a nagyon pörgős lövöldözős játékokban tudja ez megnehezíteni a célzást. Ellenben az LCD monitorok többsége csak 60Hz-en üzemel, így aennyiben a CRT-n mondjuk 100Hz-en játszottál, az LCD-n észrevehető lehet, hogy picit kevésbbé folyamatos a játék (autóshoz szerintem elég a 60Hz). Ha nem volt még nagyon sokat használva a CRT-d, akkor megeshet, hogy színvisszaadásban alulmúlja majd a TN paneles monitor, de szerintem manapság elég ritka a nem "elhasznált" CRT. No meg azért FullHD-ben játszani lényegesen jobb élmény, mint 1280x1024-ben. Szerintem nem bánnád meg a cserét, de könnyen lehet, hogy rövid időn belül jobbra akarnád cserélni az olcsó LCD-t. Szerintem jobban jársz, ha eltöltesz egy kis időt piackutatással, megnézel pár monitort élőben, és egy kicsit több pénzből kicsit hosszabb távra tervezve választasz monitort. Ha kimondottan játékra kell, ajánlom figyelmedbe a 120Hz-es monitorokat (azt már nevezem folyamatos mozgóképnek), de ha például az igazán telt színek is lázba hoznak, érdemes lehet megnézni egy prémium paneles monitort. Mondjuk ezek már mind extrák, ellenben a DVI port így 2011 végén egy új monitor vásárlásakor alapvető dolog szerintem. Én főként emiatt nem venném meg az általad kiszemelt monitort a helyedben.
Szerintem az sem elhanyagolható szempont, hogy egy 19-es CRT kb 80-100 Wattot fogyaszt, míg egy 22-es ledes lcd 25-30 wattot.
-
Byga007
aktív tag
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
Byga007
üzenetére
Attól függ, hogy elsősorban mire használod a monitort, és hogy milyen szempontok fontosak számodra. Játékra néhány szempontból jobb a crt. Szinte minden más szempontból jobban járnál az LCD-vel. Persze meg kell nézni működés közben, mielőtt megveszed...
(Mondjuk nagy hibája az általad linkelt monitornak, hogy csak analóg csatlakozó van rajta. Nem régiben tanultam meg saját káromon, hogy az milyen "fájdalmas" kompromisszummal jár. Túl is adtam azon a monitoron hamar.)
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
Murder3
üzenetére
HA olyan játékot játszol, amit a géped tud futattni mondjuk 100fps-sel, akkor már elég szembetűnő a dolog. Vsync-kel ilyenkor 60 fps-re fogja vissza a megjelenítést, mivel a videokártya minden újabb képkocka megjelenítésével megvárja, míg a monitor készenál egy teljes új képkockát megjeleníteni. Vsync-et kikapcsolva a videokártya ilyenkor akármilyen magas fps-sel dolgozhat, csak akkor nem lesz szinkronban a monitorral, és emiatt gyors mozdulatoknál (pl egy gyors oldalra fordulásnál egy first person shooter-ben) vízszintes töréseket láthatunk a mozgóképben (nem túl szembetűnő). Ez viszont még mindig messze nem olyan, mintha mondjuk egy 120Hz-es monitoron játszanánk 120 fps -sel.
-
Byga007
aktív tag
sziasztok érdekelne hogy [ez] a monitor ér e annyit hogy a sikképcsöves samsung syncmaster 957 mb monitoromat lecseréljem ??
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
vrongor
üzenetére
Hatalmas különbség van a TN és mondjuk egy H-IPS panel színkezelése közt.
Az IPS236V viszont eIPS panellal készül, akárcsak a Del U2311H. Az eIPS a legolcsóbb IPS panel, így annak már a nyomába tudnak érni a LEGJOBB TN paneles monitorok. Sőt a feketéje elég sok TN monitornak jobb, mint az eIPS monitoroknak. Sajnos az eIPS nem igazán tud teljesen homogén feketét megjeleníteni, teljesen fekete képernyőnél általában látható a képernyő valamelyik sarkában némi bevilágítás. Számomra ezt sokkal könnyebb elviselni, mint a TN-ek gyengébb színeit, illetve az eIPS még abban a tekintetben is hozza a prémium panelek szintjét, hogy mondjuk 30-40 fokos betekintési szöggel nézve még egyáltalán nem torzulnak a színek, nem változik szinte semmit a kontraszt, csak a fekete megjelenítése romlik a bevilágítás miatt.Én ajándékba vettem egy LG IPS236V-t, és egyáltalán nem bántam meg. Bár messze nem olyan teltek a színei, mint a H-IPS monitoromnak, de még így is sokkal élethűbbek, mint bármelyik TN monitor színei, amit láttam.
-
El Kebir
őstag
válasz
Mustármag
üzenetére
"Furcsa, úgy látszik függ a monitortól is az FPS "
áh ez hatalmas tévedés, nem fog több képet kiszámolni a vga kártya attól, hogy más monitor van rákötve...
viszont vsync-et bekapcsolva a monitor frissítési frekvenciájától függhet, mert 60Hz-es frissítés, 30-15-7fps -re ugrik le, ha nincs meg a szükszéges számítási teljesítmény a vga-cpu részéről, 75Hz-es frissítésnél, 37-19-9fps-re ugrik le...
a 15fps vs 19fps közötti különbség nagyon is érzékelhető, ha 20fps körül tud a gép az adott beállításokkal.
Viszont vsync-et kikapcsolva a 60Hz-es frissítésű monitor is tudni fogja ugyanazt a sebességet... tehát ilyen kis fps számnál nem ajánlott a vsync, mert az tovább "csökkenti" azt.
Murder3
tehát a valószinűleg ezt a 15 vs 19 fps-t mérted ki fraps-sal is, de ha kikapcsolnád a vsync-et, akkor mindkét kijelzőn ugyanannyit mérhetnél.
-
-
shadowofthe
tag
Sziasztok!
Van egy 32colos LG tv-m (32LG5600.. azt hiszem lcd.) monitornak használva, HDMI-n keresztül. Az vele a furcsaság, hogy játékok közben főleg, mozgatásra kicsit sötétül a kép. Mármint ahogy mozgatom az egeret, a fényesebb pontok kicsit sötétebbek lesznek, majd ahogy megáll a mozgás, visszaáll az eredeti fény és szín. Ez normális? Mert picit zavaró, közel ülök hozzá, és eléggé látszik. Több kártyával is ezt produkálja a dolog, 560ti, 570, most 580 van benne. Próbálok rákeresni neten a dologra, de nem tudom, hogyan nevezzem meg ezt a hatást.
Köszönöm, ha segítetek!Üdv,
shadowofthe -
Mustármag
őstag
válasz
Murder3
üzenetére
Képfrissítési sebesség.egy másodperceb 60X frissíti a képet(javítsatok ki a tévedek) Ha pl 60 Hz akkor 60fps-nél nem kel több(amit a v-sync le is szabályoz) de mivel 15-20fps-ed van így nemigazán fogod észre venni a különbséget max internetezésnél lesz jobb mert nem fárad annyira a szemed.(én a helyedben addig venném vissza a grafot míg az átlag fps-ed 30 fölé nem kerül.)
Igen javítja a játék futtatását.Lehet csak azért tűnik jobbnak mert a plazmán egy pontot több pixel jelenít meg míg a monitorod natívja 1024 és 1pont-1pixel.
(Ha tévedek a többiek kijavítanak és elnézésedet kérem)
-
Murder3
addikt
Ha a képfrissítést felveszem 60-ról 75-re az mit csinál?
számít az?illetve ez javíthat egy játék folyamatosabb futásába?
mert ma a plazma tv-hez kötöttem a pc-t és ott kipróbáltam a gta 4-et stabilan 20 fps-el magas textúra illetve közepes egyéb beálításokkl 1024X-es felbontásba futott ugyan ez gépen meg 14-15 fps-el és a textúrák is sokkal szétesetebbek... -
$p@rr0w
őstag
Üdv! Lg W2452T monitort vennék használtan 25.000-et kérnek érte, megéri ennyiért? Játékra alkalmas?
-
Jamby18
senior tag
válasz
Szdani22
üzenetére
-14ms válaszidő, de egy oldalon 8ms (236-nál 5ms)
Ennyi különbséget találtam, illetve a kinézet, mi jön be neked, én amúgy nem is tudtam, hogy létezik ilyen monitor, lehet van M.O.-is de inkább külföld.
Még azt nézem, hogy a hátulja picit vastag, és lehet annyi a különbség, hogy belső tápja van, de ezt ne vedd készpénznek, mert 1 normális képet nem találok róla neten.
Valahol a 236 képe van betéve [link]
-
Szdani22
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a különbség az LG IPS235 és az IPS236 monitorok között. Megnéztem már az itthoni, és a külföldi LG oldalakat is, és csak méretbeli elhanyagolható különbséget, valamint design különbségeket találtam. Árban meg nem ugyan az a kettő.
Valaki esetleg tud segíteni?
Előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Mustármag
üzenetére
Találtam 1 ilyet
(eddig nem tudtuk mi ez a hosszú "izé" csak volt 1 ilyen a mindenféle gépes kütyük között , most hogy említetted beírtam a gugliba kiadta a képet és rá ismertem, ) Ezt ha bedugom a tv-b akkor ez ott is maradhat ugye? és mehet rá a pendrive amikor nézni szeretném? -
törölt tag
Helló, jobb topikot nem találtam a kérdésemnek. Karira kaptam 1 LG tv-t amibe beledugható ugye a pendrive, viszont a hátuljához elég nehéz a tv-nek hozzá férni, azt kérdezném hogy az gond ha 1 usb elosztót dugok a tv-be és abba dugom a pendrivet? Ugye a csatlakozó kilóg a tv mellé nem kell tornászni a háta mögött
Illetve az baj e ha az usb csatlakozó nonstop rá van dugva a tv-re ? Köszi -
Bandus99
őstag
válasz
romulan
üzenetére
Szia
Hat errol a kerdesrol ugy nezem lemaradtam

Igazabol en feltettem a huto tetejere a konyhaban. kicsit megdontottem mert kb 180cm magasan kezdodik a talpa, allitgattam rajta kicsit es konyhaban asszonynak fozes kozbe nezni a sorozatokat megfelelo lesz.
Kozelrol nem igazan nezegettem, hogy mennyire egyenletes a kepe.Annyit mondtak meg el nekem a boltban, hogy magyar nyelv eseten DVB-C tuner nem mukodik, angol nyelvet kell valasztani akkor keres a cabelre is a csatornaknal
Szamomra ez nem szempont mert foldi sugarzast hasznalok. -
romulan
tag
Megjött a LG M2350D TV monitorom.
Első benyomások:
A két alsó sarokban itt is van egyenetlen bevilágítás. Nagyságrenddel kisebb, mint az IPS236-nál volt, így elviselhető mértékű. A háttérvilágítás általában egyenletesebb.TV-ként használva:
Maga a készülék beállítása egyszerű, intelligensen rákérdez dolgokra, néhány esetben kellett a használati útmutatót megnézni, hogy egy-egy paraméteren mi értendő.
Sokat fejlődött a TN panel technika, ezek a TV-k pár éve még csapnivaló minőséget produkáltak. A DVB-T vevőjét üzemeltem be, a kép beállítása inkább a rossz minőségű adás tömörítési hibáinak elfedését, a fényerő és szín egyéni ízlés szerinti korrekcióját jelenti. A képformátum kezelés, a tuner érzékenység nagyon jó. Kiváló másodkészüléknek, nyaralóba, konyhába stb.
Ami nem tetszik:
A csatornák rendezése lehetne kreatívabb. A firmware frissítésre csak TV adáson keresztül van lehetőség, erre közel 0 az esély. Nem is biztos, hogy lesz rá szükség, eddig nem találtam hibát.
Media Player:
WMV-t, nagyobb bitrátájú filmet (x264_killa_sample.mkv) nem, de ezeken kívül minden tesztanyagot lejátszott.Monitorként használva:
Azért látszik, ha az IPS236 jól be lett volna állítva, akkor verné képminőségben.
A karakterek kicsit "szőrősebbnek" tűnnek. Még meg kell találni az optimális karakterméretet, gamma beállítást. Általános célokra, játékra nagyon jó. A második HDMI port nekem hiányzik.Általánosságban:
Van rajta külső szerviz port, ha esetleg később szoftveres gond lenne, a szerviz könnyen orvosolni tudja. A távirányító jó. A kép kikapcsolásának lehetősége nagy ötlet. A nagy TV-nél is jól jönne, ami sokszor csak háttérként szól, feleslegesen fogyaszt és használódik az LCD panel. -
nuendo
tag
üdv!
kinek van LG E2441V-BN tipusu monitora?
vélemény? tapasztalat? -
TK36
aktív tag
válasz
Taliesinn
üzenetére
Szia!
Bocsánat, ha zavarnálak a kérdésemmel - látom a Te kérdésed viszonylag régen született.
Nálam ez a kérdéskör most lenne aktuális (LG Flatron IPS226V vahy másik IPS-es LG márkájú monitor).
A kérdésedre érkeztek vagy érkezett válasz ill. melyiket vetted meg és miért? -
romulan
tag
válasz
Bandus99
üzenetére
A LG M2250D-PZ a legújabb modell, a másik már kifutott, nem érdemes megvenni.
Valószínűleg az újabb típusban fejlettebb firmware van, bár tudnék ellenpéldát is mondani.
Az elektronikát is átpofozták.
Ennél olcsóbban nincs. Talán a 23"-os változatot még érdemes megnézni.
Ezen ne hallgass zenét, elég pocsék hangszórója van.A Samsungnak van hasonló modellje, pl. T22A300
Nézd meg szemeiddel, melyik tetszik jobban. -
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni.
Konyhaba nezek elsosorban tv-re megoldast. A meret miatt gondolkodom 22"os monitor TVben, mas nem nagyon fer el.
2 kiszemeltem van jelenleges
A ketto kozt alapveto elteres a vilagitas.
A LED tetszik a fogyasztas miatt.
Kerdes megeri-e a +8e ft-otA kerdesem, jol ertelmezem hogy mindketto tud USB bemenetrol lejatszani filmeket zeneket ?
Ebben valoszinuleg nincs elteres es mindketto ugyanazt tudja lejatszani? Vagy lehetseges a ledes ujab kiadas ezert tobmindent kepes lejatszani?Olvasom a leirasban azt is
Fogyasztás - Működés közben 53W ill.35W
Képernyő kikapcsolt állapotában 0.5 W 0.5 W
Teljesítmény felvétel készenlétben N/A 1W
Mi ez a kepernyo kikapcsolt allapotaban?
Megoldhato az, hogy en mp3 zenet szeretnek hallgatni, de kapcsolja ki kozben a kepernyot, ne fogyasszon annyit? Vagy ez vmi felreforditas?Meg 2 utolso kerdes
Van-e vmi mas termek amit jobban ajanlanatok nekem?
(konyhaban tv nezes idonkent film nezes ill zenehallgatas)2.
Esetleg lat-e vki mashol ennel olcsobban a kinalatban?Koszonom es elnezest ha kicsit hosszura nyult.
-
romulan
tag
Nahát én sem vagyok elájulva az IPS236V-től.
A két alsó sarkánál különösen zavaróan nagy a bevilágítás. Gondolom valami piti szerelési hiba.
Szerencsére azokat a komolyabb hibákat nem tapasztalom, mint amit fentebb írtatok.
Persze az Easy Set Package szoftver cseszik működni. Nem is érzékeli a monitort, pedig a driver fenn van. A neten sincs rá megoldás. Elképesztő, hogy ezzel kell szórakozni. -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Nem rég vettem egy M2780D Monitort. Eddig LCD monitorom volt, ez ledes és nagyon fura, mert életlennek tűnek a az ikonok, de ha berakok egy Full hd képet vagy elindítok egy full hd videót minden rendben van.
Normális hogy ilyen furcsa?
Lehet valahogy korrigálni? -
H.Ezredes
őstag
Sziasztok !
egy LG E2240T-PN-ről lenne szó. Valakinek van tapasztalata róla egy régi CRT-t váltanék erre a monitorra sok jót olvastam ról és az ára se olyan vészes használtan.
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Lg E2350v-pn monitorral kapcsolatosan lenne kérdésem.
HDMI bemenetet a PC-hez használom, a DVI-t a T-home beltériével. Azt szeretném megtudni, hogy lenne-e bármilyen módja, hogy egyszerre mind a két bemenetről megjelenítsen jelet a monitor? Létezik bármilyen szoftver ehhez, egyáltalán képesek-e ilyen PIP módban képet megjeleníteni ezek a típusok?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
eracicca
csendes tag
Sziasztok!
Sürgős problémával fordulok hozzátok, sajnos nem találom a monitorom telepítőlemezét.
Egy reinstall miatt kellene újratelepíteni a kalibráló szoftverét, aminek talán valami True Color Finder a neve. Sajnos sehol sem sikerült letölthető változatát megtalálni, így viszont nem tudom használni a moncsit.Esetleg van-e olyan tulajdonos, vagy forgalmazó, akinek van lehetősége egy LG W2420R-BN típusú monitornak a gyári CD-jét feltölteni egy tárhelyre? Más ötlet, vagy megoldás is érdekel, nagyon sürgős és fontos lenne. Előre is köszi.
-
Jamby18
senior tag
válasz
Aaron Silver
üzenetére
Hello!
Én ma vettem meg, nagyon izgultam, hogy nem legyen semmi baja, most leszedtem a Chip magazin oldaláról a Dead Pixel Tester 2.50 programot amivel az egér kattintásával tudsz színeket váltani ami kitölti az egész monitort, szerencsére eddig semmit nem találtam, de 3napig nézni fogom.
De ha google-ba beírod, hogy pixelhiba teszt (CHIP első találtat) van még több.
Már csak azt kellene megoldanom, hogy a PH, és Logout-ot középre tudjam tenni mert bal szélen van. -
HabyRolika
tag
sziasztok erről valami véleményt tudnátok mondani???
-
Aaron Silver
csendes tag
Üdv!
A minap vettem egy lg IPS236 monitort, és azután érdeklődnék, hogy milyen programmal tudnám rendesen letesztelni, hogy nem hibás-e, illetve milyen program az amivel lehet rendesen beállítani majd?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Baluka71
tag
Sziasztok!
LG E2360 monitorról van valakinek véleménye?
Használt már valaki ilyet? -
HabyRolika
tag
sziasztok
most vettem egy LG E2441T FULL HD LED monitort olyat vettem észre az előző után LG W2243S FULL HD
hogy ha a monitor közepét nézem akkor egy kicsit rózsaszínes a kijelző két széle!VGA kari SAPPIRE Radeon HD4850
LG W2243S D-SUB csatival
LG E2441T DVI csatival van összekötvesegítségetek előre is köszönöm!!!
-
Buda76
senior tag
Sziasztok!
Adott egy LG E2360-as monitor, amin szeretnék az újj BF-el nem fullHD-ban játszani, azonban a menüben csak a nem wide felbontást hajlandó egész képernyőn megjeleníteni, míg pl egy 1600*900-at csak ennyi pixel bevonásával, kb 20 colon jeleníti meg, tehát nem teszi ki teljes képernyőre. Lehet-e ezellen mit tenni, vagy ez megint az ocsmány multik összefogása, hogy ha 23" -mon akarom élvezni a játékot, vegyem meg a legújabb VGA-t??
Esetleg létezik valamiféle monitor driver ami lehetővé teszi kisebb wide felbontás egész képernyőre tételét?
-
-
petata
őstag
Szerintem inkább itt próbálkozz: Nagy monitor hiba / gond / probléma topik

-
porse
őstag
Hello hi.
Van egy W1952S monitorom, jó pár éves, és ha kikapcsolom a gépet (naponta pár órára) akkor elég durván sípol, ha monitort kikapcsolom akkor is. Ez még is lenne gond, de van, hogy elszáll a kép amikor bekapcsolnám, és csak egy 5-10 perces áram nélküli pihivel jön vissza.
Lehet valami tenni vele?Ellene? -
Ediva8
tag
válasz
Jamby18
üzenetére
Én is az Edigitálnál vettem,nem volt vele semmi gondom,mai napig meg vagyok vele elégedve.Általános célra való használatnál a kalibrálást otthon is el tudod végezni,a menüjén keresztül.Mondták,ha bármi pixelhiba van rajta,azonnal cserélik a boltba,hál istennek nem volt.A 17" TN után nagy ugrás lesz neked.

-
Jamby18
senior tag
Hali!
LG IPS236V-PN monitort szeretnék venni. A DELL U2311H testvére felszaladt 56eft-ra, az LG-t be tudom szerezni 49-ért, viszont picit aggasztanak a fentebb írt dolgok (csillogó fekete) ráadásul az edigitaltól venném és ott nem láttam kalibrálást! Viszont kinézetre inkább az lg a befutó. De ha már kiad az ember ennyit akkor meg kell gondolni.
Tehát melyiket vegyem net, film néha pici fps. Szeretnék már egy "nagy" monitort a 17" TN után. És még jobban a pixelgarancia érdekelne, samsungnál 3nap alatt egy pixelnél cserélik,(ilyenbe volt részem) lg-nél is úgy látom 72óra, de itt is szoktak játszani az alpixelekkel én meg nem akarok egy 3 fekete vagy akárhány színes pixellel IPS monitor előtt ülni. -
Ediva8
tag
Szerintem nem olyan vészes a helyzet.Én is ilyen monitort használok már hónapok óta,de én meg vagyok elégedve.Nem tapasztaltam még semmilyen hibát DVI-nél ami nálad előjött / egyből adott képet /. A post képernyőt én mindig látom a legelejétől kezdve,és a színátmenetekkel sincs gondom,pedig én fotók feldolgozására vettem,szóval dolgozok is rajta.Én személy szerint nem vennék már soha TN-s típust.
Eddigi legjobb színhűségű monitor ami nekem eddig volt,a piros,vörös,bordó színek is nagyon jók ami a TN-es monitoroknál általában egy kicsit sárgába,kármin pirosba hajló,itt azonban nincs gond. / Persze megvételkor bekalibráltam,mert alapesetben nagyon világos,kontrasztos képet ad / -
sipu
csendes tag
Hali!
Vettem egy IPS236V-t, de nagyon kár volt. Előtte egy LG W2363V monitorom volt, amivel tulajdonképpen teljesen meg voltam elégedve.A történet ott kezdődik, hogy vettem egy LG W2363V-t még májusban, amiről nagyon sok helyen jókat írtak. Kezdetben egy csomó dolog zavart. pl. ha PowerSaving mode-ban van a monitor, akkor úgy villog a kék led, hogy kifolyik a szemem, éjszaka több mint zavaró. Továbbá be/kikapcsolásnál csipog a monitor, ami megszokható, de engem speciel ez is zavart. A menüjének a kezelése elég nehézkes, bár úgysem kell naponta használni. Ami viszont egy jó dolog, hogy tele van csomó olyan funkcióval, ami hasznos lehet, de tulajdonképpen az esetek 99,9%-ban nincs rá szükséged (PIP, sok bemenet, RGB, 2xHDMI, 3D hang stb.), szóval ez sem volt mérvadó. Egy tényleg pozitív dolog volt, a rendkívül gyors válaszidő és a kedvező ára. (+ utólag rájöttem miért jó ha fehér a monitor)
Az egésznek az lett a vége, hogy megfogadtam, többet LG-t soha (a TVm is Samsung és nagyon meg vagyok vele elégedve (LE32C550)), inkább maradok a Samsungnál.
Eltelt egy kis idő és kijöttek ezek az IPS paneles monitorok, amik felcsigáztak. Olvasgattam, hogy a TN panel milyen rossz, meg csúnya képet ad, meg rissz-rossz betekintési szöge van stb...
Gondoltam okos leszek és eladom a régi monitoromat közel azonos áron mint vettem, úgyis annyira nem voltam megelégedve vele, és veszek helyette relatív kis ráfizetéssel egy IPS panelest. Eszembe jutott, hogy megfogadtam, hogy LG többet soha, de úgy voltam vele, hogy jókat írnak róla, ezért az IPS231 vagy 236 -ra esett a választás. Sikerült megcsinálnom a cserét, és 1 napig birtokomban volt mindkét monitor.
Összehasonlítva azt hittem , hogy ég és föld lesz a kettő, de óriásit csalódtam. Az első probléma akkor jelentkezett, mikor a monitort bekapcsoltam. Először azt hittem nem működik, de mint utóbb kiderült, kb 6-7 sec kell neki (a W2363-nak kb 1-2sec kell), mire észhez tér és egyáltalán bármilyen képet megjelenít (utólag kiderült, hogy csak digitális jelnél, főleg DVI-DVI-nél, HDMI-nél picivel jobb a helyzet, de ott is soknak találom).
Folytattam a hasonlítgatást és lefuttattam az EIZO tesztjét. A fekete képnél azt hittem káprázik a szemem, az IPS236-nak olyan borzalmasan "fényes" a feketéje a W2363-hoz képest, hogy szinte világít, gondoltam nem nagy gond, ritkán nézek csak feketét. Ekkor jött a feketeleves, a szinátmenetes kép, amikor pirosból átmegy feketébe a képernyő. A teszt írja, hogy elvileg akkor jó a panel, ha nem látsz függőleges csíkokat. A W2363-nál nagyon kell erőlködni, hogy lásd de látható. Az IPS236-nál egyszerűen borzalmas, olyan csíkozódást látsz, mintha párhuzamos síneket nézegetnél.
Itt már nevettem, mert éreztem, hogy ezzel a cserével kitoltam magammal. Folytattam a tesztet, és egyetlen kicsit pozitív csalódás volt, hogy egész elviselhető az utánhúzása. Mondjuk a W2363-hoz képest sokkal durvább, de átlagban szerintem tűrhető. Ez is csak azért volt elviselhető, mert számítottam rá.
Végül előjött még egy probléma, hogy DVI-DVI-ben a monitor nem hajlandó a Windows előtt képet adni, holott a W2363-al ezzel nem volt gond. HDMI-HDMI-n ad képet, de a HDMI kell a TVnek. Analóg kábelen is ad képet, de ha már ilyen monitorod van, akkor csak jó lenne digitális jelet használni. (rendeltem egy DVI-HDMI kábelt, hátha megoldja a dolgot, de még nem jött meg)
Továbbá ez a 6sec-es bekapcsolás az agyamra megy. Lévén, hogy SSD van a gépemben, jóformán csak a windowst jeleníti meg, azt is késve, mert ugye a windows előtt nincs jel. Szóval nem látnék semmit a POST-ból, akkor sem ha működne, mert hamarabb bebootol a gép, mint ahogy a monitor észhez térne.
Továbbá rendszeresen ráteszem a billt a monitor talpára, hogy elférjek, ha valami mást csinálok az asztalon. Eddig a fehér monitoron nem látszott semmi, míg ezen 1-2 nap után megjelentek karcok a "szép fényes felület"-en. Ekkor néztem, hogy a fehér monitor további előnye volt, hogy nem látszik rajta a por, ezen pedig 1-2 nap után már zavaró számomra.
Egy másik probléma, hogy a szép fényes kávában van egy kb 3-4 mm-es perem a panelig, amin szépen tükröződik a megjelenített kép világosabb része, ami szintén egy kicsit zavaró, de ezt meg lehet szokni, csak először volt nagyon furcsa.
Lehet, hogy a hiba bennem van, de nagyon sajnálom, hogy lecseréltem a monitoromat erre, mert szerintem annyira amennyire istenítik a tesztekben egyáltalán nem jó. Szerintem egy jó TN panelesehez képest nincs jobb képe, legalábbis én jelentős különbséget nem láttam, viszont, hogy a fekete ennyire csillogós, az nekem egy óriási mínusz.
Személy szerint senkinek sem ajánlom, hogy lecseréljen egy hasonló kaliberű TN panelest erre. Persze aki első sorban grafikai munkára veszi, annak hasznos lehet, hogy valamivel jobb színeket ad, de a profik nyilván valami komolyabb után néznek.
A Dell U2311H-en gondolkoztam még, lehet az jobb választás lett volna, de ezt már nem fogom megtudni, mert legközelebb tuti Samsungot veszek, azzal még nem ért csalódás.
Végül azért annyit elmondanék, hogy annyira azért nem rossz ez a monitor, de sajnos nekem több a negatívum, mint a pozitívum.
-
Neurotoxin
őstag
Hello!
Láttam a hozzászólásodat az LG monitorok topikban és ha jól látom akkor egy ips236V tulaj vagy. Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményed a monitorral kapcsolatban, esetleg ajánlod-e. Egy Dell u2311h-t szeretnék/szerettem volna(Szegeden sajnos nemtudom megtekinteni
,de az utód u2312hm-et sem, az LGre Edigital, MM miatt nagyobb az esély), már szerintem elfogyott, a designja sem tetszik különösebben. Az LG-k megbízhatatlanságáról elég sok rosszat hallottam még 2-3 éve. A talpáról olvastam, hogy billegős, vészes-e? A kép minőségével megvagy-e elégedve?Én filmre, játékra használnám, plusz egy kis grafikai munkára GIMPben.Köszönöm a válaszodat előre is!
Egyébként használ-e valaki IPS231P-t?
-
pezo00
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok ebben kérném a segítségeteket. 22"-24" közt legyen főleg játékra(FPS) használom majd a keret max 40.000-45.000Ft de ha kevesebb az se baj

Előre is köszönöm a segítséget!!!
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Na jó... szóval vettem egy LG IPS231-es 'csodamonitort' (valami cikk címezte így), és a döbbenetes képminőség stb. mellett egy komoly negatívumra bukkantam: a monitor 1080p-ben, 60Hz-en észlelhetően szaggat videó lejátszásakor, azt az infót kaptam, hogy a 24/25p/60Hz átváltás okán...
Szóval LG tulajok: lassú mozgásnál valami videó vagy bármi esetén ti is tapasztaljátok a finom szaggatást? Mi a teendő?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- Arc Raiders
- One mobilszolgáltatások
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- MSI G24C4 180Hz Ívelt garanciás monitorom eladó
- 2db Odyssey G5 ívelt 165Hz és ívelt 144Hz Monitor, és HUANUO dupla monitor kar 13 32", VESA
- LG 28MQ780 27,6 16:18 DualUp monitor Ergo talppal és USB Type-C csatlakozással
- LG UltraWide 29WQ600-W
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
ok. Mellesleg a dellu2312hm 0.6 ms input laggal rendelkezik 

)

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
,de az utód u2312hm-et sem, az LGre Edigital, MM miatt nagyobb az esély), már szerintem elfogyott, a designja sem tetszik különösebben. Az LG-k megbízhatatlanságáról elég sok rosszat hallottam még 2-3 éve. A talpáról olvastam, hogy billegős, vészes-e? A kép minőségével megvagy-e elégedve?Én filmre, játékra használnám, plusz egy kis grafikai munkára GIMPben.