- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Dragon
addikt
válasz
Patrol #74924 üzenetére
Ahogy kijön az úf fw egyből jelzi a tv, legalábbis nálam egyből letöltötte ahogy kijött, bár mások azt mondták, hogy nekik már korábban elérhető volt, de ezt én sem tudom, hogy miért van. A weboldalon látszólag már egyből frissítik a dolgokat, ahogy letöltöttema tv-n egyből felmentem az LG weboldalára, és ott is kint volt a frissítés.
Nálam automata frissítésre van állítva a tv, tehát nem kell manuálisan nyomkodni, hogy éppen jött-e valamilyen frissítés, ez nálad is be van kapcsolva, vagy próbálgattad nyomkodni a frissítés gombot, hogy kiad-e valamit?
-
Black Dragon
addikt
-
bozsozso
őstag
válasz
Patrol #71613 üzenetére
Mondjuk azzal a kompatibilis tv listával nem nagyon dicsekednék, mert én 2015-ös lg tv-t nem is találtam benne. Arról nem is beszélve, hogy az a szégyenük ha egy 2014-2015-ben gyártott készülékkel nem kompatibilis. Ezt pont múltkor mondtam el a upc hibabejelentőn mert ezt tőlem is megkérdezte. Mondjuk az meglepő volt számomra, hogy amikor mondtam, hogy nincs 1db 2015-ös lg tv sem a listában.
Viszont én még mindig azt mondom, hogy szoftver hiba. Nem tudom, hogy az általam leírtakat kipróbáltad-e?
Az rtl klub hd csatornán használni a műsorújságot, nekem ott megjelenik a kis kép. -
ricsip
addikt
válasz
Patrol #71613 üzenetére
"de nyugodjak meg a médiakártya szoftverét folyamatosan frissítik és jelzik a TV-m típusának inkompatibilitását"
Kicsit lerázás-szagú bullshit-et észlelek ebben a mondatban UPC oldaláról.
Ha közvetlenül a TV-be van dugva a UPC smartcard, tényleg akkor is tudja a UPC távolról letolni rá a SW updatet? Mert ha a UPC saját STB-jába dugod a smartcard-ot, akkor nem kérdéses h. működik a SW update. De a te esetedben a te TV-d a köztes hordozó, vajon ilyenkor működik a "varázslat"?
Nekem Telecom-os smartcard van a nem-LG tv-mben, és a szerelő mondta h. csak a STB-ba dugva fogja kapni a frissítéseket és csatorna változásokat, ha a TV-be dugom akkor nem. Más kérdés h. én ezt elhiszem-e neki v. csak ez a hivatalos közlemény, és ő nem érti amit beszél csak ezt mondták neki a továbbképzésen h. ezt kell kommunikálni az ügyfeleknek. Sajnos ez 1 ilyen játék, titkolózás, dezinformáció, csak vmi szolgáltató belsős ember tudná eloszlatni a homályt, ami valszeg állás-féltés okán soha nem fog megtörténni.
-
Patrol
tag
válasz
Patrol #71473 üzenetére
Sziasztok,
Beszéltem az LG szervizesével is, aki azt mondta, hogy rengeteg ilyen jellegű problémát jeleznek nekik a UPC-s ügyfelek.
Főleg azok, akik friss médiakártyával rendelkeznek.
Ilyenkor az LG a saját és az ügyfél megnyugtatása végett vezérlőpanelt szokott cserélni a TV-ben, de ez jellemzően nem oldja meg a problémát.
A probléma pár hét, 1 hónap elteltével "magától" szokott megoldódni.
Az LG-s szerelő azt mondta, hogy a jelenség olyan, mintha nem lenne jogosultság adva az EPG-hez és ezt egy idő elteltével a UPC megadná, vagy aktiválna valamit...Az LG szakembere azt is megerősítette, amit itt a fórumban írtak páran, hogy korábban még a webOS 1.0-nál valóban volt egy ilyen jellegű LG szoftverhibájuk is, de ezt akkor egy frissítéssel elhárították, valamint a webOS 2.0-nál már ilyen jellegű szoftverhiba sosem fordult elő.
Az LG szerint zaklassam emiatt a probléma miatt a UPC ügyfélszolgálatot.
A UPC ügyfélszolgálat szerint a TV-m nem kompatibilis a médiakártyájukkal, (valóban nincs a weboldalukon lévő listában) de nyugodjak meg a médiakártya szoftverét folyamatosan frissítik és jelzik a TV-m típusának inkompatibilitását.Figyelgessem a weboldalukon található kompatibilis listát és a médiakártya frissítéseit.
Itt áll a dolog most.
Üdv.
-
prisz
senior tag
válasz
Patrol #71473 üzenetére
Egyértelműen tv szoftverhiba. A szüleimnek 42LB650V-vel szórakozott egy Telekom-os DVBC kártya+synaps modul.
Amikor kapcsolgatták a csatornákat, random "nincs jel" vagy "kódolt" felirat jött elő. Egy tv kikapcs-bekapcs rendbe hozta. Pont azért raktuk vissza mi is a box-ot. Aztán rá fél évvel nyomtam egy frissítést a tv-nek, próbaképpen visszadugtam a kártyát, azóta teljesen hibátlan. Ez már kb. 3-4 hónapja, de az biztos, hogy szoftvert már nem frissítek nekik, nehogy valami gáz legyen. -
bozsozso
őstag
válasz
Patrol #71473 üzenetére
Igaz nekem uf851v van. Véleményem szerint egyértelmű szoftver hiba. Tavalyi lb670v tv-n isugyanezt produkálta legalábbis a kis képernyőképet tekintve. Ezzel kapcsolatban én többször beszéltem lg-vel illetve írtam is nekik. Nem tudom pontosan melyik frissítéssel, de javították és onnantól fogva belépve a műsorújságba ment minden csatornánál a kis kép. Ezt a kódolt adást én is tapasztalom, de nem minden esetben. Próbáld meg rtl klub HD csatornán használni a műsorújságot. A tavayli lb sorozatnál még olyat a csinált amikor a műsorújságba beléptem bármelyik csatornán akkor képet nem, de az rtl klub hangját hallottam.
Lehet megint fel kellene venni velük a kapcsolatot, mert engem is zavar. Egyébként ez a kódolt adás a legfrisebb verzióval jött elő a gyárival nem. Legalábbis nálam így volt amikor befrissítettem akkor kezdte el csinálni.
-
törölt tag
válasz
Patrol #71473 üzenetére
A Guide sztem egy rakás valami, én ezért csak a csatornalistát (Live menüt) használom, ott marad a nagy méretű kép is. Lehet a kártyaolvasó miatt, hogy mindig ki kell kódolni neki, mert ha kipróbálod kódolatlan adókkal, ha van nálad, vagy a mindig tv-vel, ott rendben működik.
Pacy A Téma összefoglaló-ban részletesen megtalálod a Média lejátszás címszó alatt részletezve is. Röviden: a gépedre felraksz egy szerver progit, mint pl. a Plex Media Server, abba betallózod a filmes mappádat, a tévén meg a smart menüben a SmartShare-t elindítod. De a wifivel szoktak gondok lenni, már kisebb méretű fájlokkal is, és a 3D-nél még inkább, ezért jobb lenne egy Lan kábel-en használni, vagy mégjobb a HDMI-s lejátszás.
-
hais42
csendes tag
válasz
Patrol #71473 üzenetére
Hááát... ezzel a médiakártyával még vannak gondok. Samu Smart TV-m van. Már nálam is cserélték, de csatornaváltáskor 10-ből 3-szor közli, hogy kódolt adás. Mögötte a műsor, OK után helyreáll, de újabb csatornaváltáskor is. Néha!
Erősen gondolkodom, hogy visszacserélem a kártyát boxra. Vagy csak nincs szerencsém?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest