- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
-
huncutka1029
addikt
válasz gamer0101 #25763 üzenetére
azért mert windows
Sajna néha megőrül, 3-4 havonta a nero is eljátszotta, mostanában nincs vele gondom (kopp-kopp)
A PC-men is van wi fi, de csak az UTP kábellel lett stabil, és akadás mentes a stream.
Win 7 alá nem a legjobb az universal.Próbáld meg UTP kábellel rákötni a laptopot a routerre, és nézd meg úgy stabilabb e.
Segíthet még az is ha a routeren a tűzfalat kikapcsolod, vagy a jelszavas védelmet.
A beállításoknál a bindinget kapcsold be, és a DHC forwarding is legyen engedélyezve.A laposon meg hozz létre új hálózatot, a tipusa legyen nyilvános , és minden eszkösznek adj teljes hozzáférést a megosztott tartalomhoz.
ezek még baromira meg tudják fogni a streamelést, illetve a csatlakozást.
[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz gamer0101 #25761 üzenetére
az a baj, hogy a laptop 1366 x 720 p , a tv meg 1920 x 1080, így ezeket a tartalmakat nem nagyon fogja megjeleníteni, illetve nem is boldogul velük.
Plusz 3 GB ram-od van, a videokártya integrált ha jól láttam a specifikcióban.
Így nem fog 1 gb-ot elvenni a memoriából.
Ha mégis, akkor meg nem marad csak 1,5 GB ram a windowsnak, és a DLNA kliensnek.Azon plusz a wi-fi G-szabványos nem N-es, már nem is kell csodálkozni, ha akadozik full HD.
-
baro32
aktív tag
válasz gamer0101 #25759 üzenetére
Szia
Nekem is Dlink-524-es van és gond nélkül működik lenovo y580 és a 42lm640s tv-közt.
Igaz olyankor nem tesz neki jót ha a gépen is netezünk főleg torrent le-fel töltés mert akkor akadozik az átvitel.
De ha csak filmet osztasz meg a laptop és a tv-közt (xvid) mert ugyebár a fhd és a 3d hez már tényleg kevés az a 54Mb-es ruter akkor simán nézhető a film én is ugy nézem és akkor nem kell foglalkozni a pendrive-s megoldással.
Remélem segítettem.Ja és még annyit hogy én WIFI-n használom.
[ Szerkesztve ]
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
huncutka1029
addikt
válasz gamer0101 #25494 üzenetére
akkor neked is ajánlom figyelmedbe ezt a leírásomat a legolcsóbb megoldás,
Illetve ha an rca bemenet a DVD-den akkor is!DVD hangerő max-ra, és akkor a tv hangjával játszatsz a levellel
majd mindjárt jönneka fikázások, hogy ez csak stereo, meg virtual Dolby szőrrand, de ne törődj vele, ha gondolod,gyere el hozzám, és meghallgathatod, mit szól!
Hidd el nem rossz!a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
StSanya
senior tag
válasz gamer0101 #25494 üzenetére
Hmmm, akkor ilyet vennék a helyedben, s rákötném a fejhallgató kimenetre:
Nem tudom, hogy reális-e az ár: [link]
Ha pedig van már otthon szabvány sztereó RCA kábeled, létezik ilyen is:
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
-
huncutka1029
addikt
válasz gamer0101 #25490 üzenetére
Azért van, mert audió kimenet kizárólag a fülesen, vagy optikán keresztül megy ki, kivéve a tv tuner hangját.
HDMI 1 (ARC) porton keresztül lehet még esélyes, ha a házimozid simplink támogatott, akkor a tv távjával még irányítható is, és ott valszleg a hangot is kitolja. A scarton, RCA-n csak a tv tuner hangja megy ki.
-
Ravenloft
tag
válasz gamer0101 #25477 üzenetére
Jómagam elég sokat "szívtam" ezekkel a Media Serverekkel, mivel nem Windows (OSX) alól használom őket. Kezdetben volt a Plex, de sajnálatomra nem minden file formátummal boldogult rendesen. Kipróbáltam a TVMOBiLi-t, ami gond nélkül vitt mindent (1080p-s 3D filmek döccenés mentesen) viszont ott sajna az volt a gond, hogy csak trial volt belőle. Aztán jött a Serviio féle DLNA kliens, amit a mai napig használok, és meg kell, hogy mondjam "kopp...kopp" semmi gondom vele. Minden formátumot ismer, pikk-pakk be lehet állítani és már mehet is a stream. Nincs akadás, nincs szaggatás, nincs olyan amivel ne boldogulna. Ja és laptopról (MBP) megy a stream, wifin keresztül. A net sebessége 40/20-as és a router egy AirPort Express (új).
Szóval tehetsz vele egy próbát, ha gondolod. Ja és frankó kis mappa rendszer van benne ami nagyban megkönnyíti a HDD-n lévő filmek "szortírozását".
-
törölt tag
válasz gamer0101 #25447 üzenetére
A FullHd felbontás egy dolog, de itt a tömörítés számít. Lehet az egyik FullHD filmnek 10 Mb/s a bitrátája, a másiknak meg akár 30 vagy 40. A másodiknak annyival nagyobb sávszélesség fog kelleni. g-s wifi-nél asszem 50 Mb/s az elméleti maximum, de azt még akkor sem fogja elérni ha ráteszed a laptopot a routerre, így kizárt hogy akadásmentesen elvigyen egy 30-40 Mb/s-os videót.
Én mindeképp megpróbálnám akkor a laptopot kábellel a routerre kötni. -
gamer0101
aktív tag
válasz gamer0101 #25442 üzenetére
Update1: Siker! Valahogyan megoldódott és pillanatnyilag stabilabb is az előző programtól, viszont 1080p film lejátszásakor úgy tűnik nem tud elég gyorsan bufferelni, mert pár másodperc után kiürül a "buffer mutató csík" és szaggat a videó a TV-n. Bosszantó sajnos. Van erre valami megoldás? Jelenleg a TV kábelen csatlakozik a routerhez, a laptop pedig Wifi-n. Új, komolyabb router? Vagy egy bármilyen 150Mbps-t tudó USB-s Wifi adapter is megteszi a TV-be? Kösz a segítséget!
-
Laca0
addikt
válasz gamer0101 #25437 üzenetére
Windows 8 alatt nem kell semmilyen hókuszpókusz, csak be kell kapcsolni a media stream-et és már látja is a tévét, lehet rá kiküldeni az anyagot. Legalább ennyi jó van a win8-ban... más jót nem tudok elmondani...
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
huncutka1029
addikt
válasz gamer0101 #25437 üzenetére
Win 8 alá az universal mediaservert tedd fel!
innen letölthető[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- LED világítás a lakásban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gumi és felni topik