Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
beloadjoker
őstag
válasz Ghoula #13918 üzenetére
Kerlek szepen
Nagyon erdekelne, viszont egyenlore meg csak garis kereteken belul ezert is akarok beszerezni egy also burkolatot amit megvaghatok de kb ez a legtobb amit neten talaltam hutes mod cimszo alatt ami gariba belefer nyilvan az eredetit visszaraknam ha kuldeni kene szervizbe, lejarta utan viszont johetnenek a "drasztikusabb" valtoztatasok
Nagyon kivancsi lennek a tiedre kerlek ha lesz egy kis szabadidod irj :-)Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
válasz Ghoula #13915 üzenetére
Megkérdezhetem miért "getto edition?"?
Én is remélem összejön a projekt, én egpuban gondolkoztam ngff csatinál de ez sokkal jobb lenne Már csak hűtéssel kell szórakozni mert elég forófejű a gépOneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
teguran
tag
Szia!
Koszonjuk az atfogo leirast. Jol lathato, hogy te tenyelg "belemasztal" a gep belsejebe s gyujtotted a tapasztalatokat. Sajnalom/sajnaljuk, hogy erre igy kesobb derult feny, lehet nem ezt a notit vettem volna meg, ha ezt az irast a vasarlas elott olvasom..
Komolyan elgondolkodtato, hogy megeri-e szetbarmolni a gepet egyenileg, bukni a garanciat es imadkozni, hogy jo is legyen a kombo. Vagy megprobalni elpasszolni, plusz penzt rakolteni egy ujabb gepre.
Hozzateszem nekem nincs bajom a geppel, amit le is kopogok. Egyedul teljesitmenybeli elvarasaim voltak nagyobbak jatekok teren. Bar ez annyira osszetett, driverek, a jatekok, a gep, tamogatottsaga, osszehangolasa nem olyan egyszeru, mint pl egy x-boxnal vagy ps4-nel. A gepet nagyjabol mindannyian a hordozhatosag, a jo ar/ertek arany, dizajn miatt vettuk meg, bizva a minosegben is. Mint irtam, nekem tenyleg eddig semmi problemam nincs a geppel (hangszorok, vga-k, billentyuk, lcd, miden hiba nelkuli), de a Lenovo markenev mai nepszerusege mellett az altalad leirt boszme hibat nem lehet nem figyelembe venni.
Koszi meg egyszer, hogy leirtad a dolgokat, varjuk a tovabbi (nem buheralos) megoldasokat hutest tekintve!
-
Ghoula
senior tag
Időlimit és tévedni emberi dolog:
Version has been updated [ 2.73r ==> 2.74s ]:
Changes:
* Add support for 750M
Szóval van már támogatás, majd ha időm is lesz rá, ki is próbálom
750M feature details:
Support voltage adjust for P0, P5, P8
Support memory clock adjust for P0, P5, P8
Support Maximum Boost Frequency adjust
Support Boost table Frequency adjust
Support Essential Domain 1 Frequency adjust
Support Essential Domain 2 Frequency adjust
Support Essential Domain 3 Frequency adjust
Support Software GPU core OC Limit removal
Support GPU Boost logic Enable/Disable[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
A furcsa az....amit nem értek, hogy a Cpu hőmérsékletek viszont 5-8 fokkal megugrottak ...Magam sem értem.
Mivel tudnám loggolni rendesen? Cpu/gpu usage és temp szinten. Speedfan grafikonon mutatja a hőmérsékleteket szépen de a kihasználtságot nem.Annyi, hogy raktam bele még ramot...mert bf4 kevesellte a 4 gigát... de nem tudom ez számíthat e ilyen téren.
A legutóbbi bf peccs elvileg valamit alakított a hardver kihasználásán az tuti mert többek között az fps drop-ok kijavítása volt az egyik cél. Plusz ez a mantle cucc...Valamit matattak nvidiánál is a mantle hatására de...semmi konkrétumot nem találtam. Bf4 topic meg átláthatatlan mert mindenki a ati/mantle miatt sír.
[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
marilllyo
veterán
Én csak annyit írtam, hogy olvastam valahol. Utána fel is tettem a kérdést, hogy ki mit tud a dologról. Mindig mindent elolvasok az adott témával kapcsolatban. Egyébként ki tudja....azon a fórumon ő a helyi Ghoula vagy Spyduck...
Őszinte leszek...csak rángatom a vállam erre a turbo boost dologra mert...nyilván a Lenovo-nak megvolt az oka arra, hogy leszabályozza. Ettől eltekintve...erős a gép. Én biztos nem állok neki játszani throttlestop-pal, hogy menjen rendesen.
Amúgy felraktam ezt az új beta drivert amit kidobott az nvidia. (Gondolom a mantle meg a bf4 miatt) ...és bf4-ben akármit csináltam a a vga-kat nem tudtam 85 fölé sütni magasabb beállítások alatt sem. Bár a bf4-hez is jött peccs szóval az is közrejátszhat. Vagy csak olyanja volt....
(#5586) tpv 8.1 indítás nálam is érdekes....Nálam csak szimplán tetű lassú... Van, hogy fekete képernyő és csak várok és várok. De van, hogy pikk pakk beugrik. Szerintem valamelyik lenovo-s illesztőprogram miatt lehet, mert friss telepítés után zsupsz beugrik a win.
(#5572) alador Szerintem kifejezetten tervezgetni, Photoshoppolni és renderelgetni létezik ennél jobb választás is.
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
A legtöbb új haswelles noti amit kinéztem magamnak mind felmennek 85 fokra. Néztem egy Acert is aminek 2 "fan"-ja van...az is üvölt szépen.
Értelemszerűen ha ez a bios kütyüs megoldás működik szerintem mindenki ugrani fog érte... de ez most jelenleg áll valahogy?
-
marilllyo
veterán
Ezaz...ezért írtam pont, hogy nem kell übermax grafikán nyomatni a gamet..és akkor nincs főzőcske...Látszik a kép alatt, hogy bf4 fut. 80 fok szerintem teljesen okés. De mindem hsz-em alá írtam, hogy ultra beállításokon nekem is 90 fok.
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Ez a gép nincs 2 hónapos sem( gyártási idő szerint) . Szerintem észrevették a lenovonál és kicsit igazítottak ezeken az újabb modelleken.
(#5393) kzolee216 : Az új nvidia driverrel lett nekem is ilyen 80 fok körüli a hőmérséklet. Addig elvolt 75-el is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm a választ!
Azt hiszem visszaviszem a boltba - nem azért, mert nem tudom megcsinálni az általad írtakat, hanem mert nem szeretném ha kiszúrnák, hogy szétszedtem és buknám a garit.
De maximálisan érthető és részletes volt a leírás, még egyszer kössz![ Szerkesztve ]
-
Jocii
csendes tag
Üdv
Hasonló billentyű recsegés problémá, van csak főleg a z u környékén és fölötte, de ez is csak alkalomszerűen, itt is ilyen gond lehet ?
Illetve még két kérdés :
- vettem egy ssd-t ( CORSAIR Interne SSD Force Series 3 - 120 GB ) és hozzá adaptert hogy az ultabaybe be tudjam tenni a dvd olvasó helyére. Viszont, hogy tudnám áttenni az op rendszert dvd olvasó nélkül erre ?
Vagy esetleg van még hely a gépben második vinyónak beszerelni ezt ?
- illetve ez a csere és esetleges ram bővítés jár e gari vesztéssel ?Köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
BlueAthlon
senior tag
XTU-val meg throttlestoppal én is szórakoztam korábban, és láttam, hogy 3,2-n 1V körüli magfesszel gyorsan vége a hűtésnek, 85-90 fok már egy sima CB R15 közben is. Intelburnestet meg se próbáltam, kegyeleti okokból inkább Ha elveszek úgy 0,1V-ot a feszből, akkor már jobb volt a helyzet, CB végigfutott úgy, hogy nem throttlingolt le, de 80 fok volt így is..
Mivel munkára is használom a gépet, VMWare workstation alatt több virtuális masina is fut egyszerre egy vállalatirányítási rendszerkörnyezetet szimulálván ( DB, appszerver, etc.. ), és mondom neki hogy hajtson végre pár húzósabb műveletet ( külföldi gázszolgáltató, 50 ezer ügyfélre kintlevőség vizsgálat és korosítás és fizessparaszt levél készítés, vagy rendezetlen vevői devizás tételek átértékelése, esetleg egy komplett batch számlázás ), akkor mivel nem terheli le teljesen 8 szálon a procit ( 2 vCPU van adva mindegyik szervernek ), csak úgy 60-70%-ra ( lényegében mind a 4 mag visz 1 folyamatot, HT már nem tud értelemben beleszólni ), akkor elmászik 3,2-n nyugodtan...
[ Szerkesztve ]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
BlueAthlon
senior tag
Egy minimálisat tényleg gyorsul tőle, de szinte csak a tesztprogramokban veszed észre... GPU tuning jóval többet hoz. Neked az unlockolt Vbios mellet 1202 a max GPU, amin még stabil ? Vagy úgy 1300 környékéig fel tudod küldeni ?
A hőmérsékletekhez visszatérvén : direkt most az előbb szívattam a gépet egy kis Valley extreme HD presettel, 1193-as GPU mellett.. A beépített kártya 72-74 fok körül stabilizálódott a procival egyetemben ( őkelme beton 2,4 en ment csak, turbót már rég elfelejtette a gyári TDP beállítások miatt ), az ultrabay-es geforce meg 82-83 körül volt szépen... Láthatóan gyengébb a hűtése, ha átmelegedett, akkor már úgy marad, míg el nem vesszük a terhelést...
-
-
BlueAthlon
senior tag
1350-es tán nincs, de 1375-ös ( 5,5GBPS ) biztosan...
Viszont a legtöbb gyártó, ha megfigyeled mostanság áll át / állt át a mainstream kártyák esetében a 6 Gbps modulok használatára, ezek most a fő vonal, a csúcskártyákon vannak 7 Gbps-es modulok ( 1750 Mhz ).
Ha nem használod ki a teljes sebességét, kisebb feszültségen hajtva megy kevesebbet és ez a fogyasztásra is jó hatással van. Inkább vesznek nagy mennyiségben egy fajtából a mennyiségi kedvezmény miatt, aztán azzal variálnak. Gyártónak is könnyebb a dolga, mert mikor osztályozza a modulokat gyártás során, kevesebb kategóriával kell számolnia...
Blőd, de egyszerűen érthető példák :
HD7770 1125 Mhz alapból 128 biten ( 5 GBPS-es modulok leórajelezve )
HD7870 1200 Mhz alapból 256 biten ( 5 GBPS-es modulok leórajelezve )HD7790 1500 Mhz alapból 128 biten ( 6 GBPS-es modulok gyáriag kifuttatva )
R7 270(X) 1400 Mhz alapból 256 biten ( 6 GBPS-es modulok kissé visszavéve )[ Szerkesztve ]
-
BlueAthlon
senior tag
755M esetében persze, hogy a 6 Gbps-es ( 1500 ) memóriákat használnak, de csak 1350-re belőve. 750M esetében csak 5 Gbps-es ramok vannak, de azok a gyári névleges 1250-en hajtva. Tény és való, hogy az 5 Gbps 128 bites memóriavezérlővel "csak" 80 Gbit / sec-et ad ki, de ez bőven elég a 2 SMX blokkos GK107 / GK208 mellé. Még úgy 1200 -as GPU órajel körül is. Csórikám addigra már rég összecsuklott, mikor az a + 16 Gbit/ sec számítana neki ( 6Gbps 128 biten az ugye 96 Gbit / sec ) Az nagyjából egy másfélszer erősebb GPU esetében lesz először láthatóan korlátozó tényező...
Ad1:Egyébként valaki el tudná nekem küldeni a techinferno-s bios modokat y510p V1.10-hez ? Megköszönném ( nekem nem engedi letölteni őket, regisztrált tag léttemre sem, biztos valami belső körbe is be kellene kerülnöm még ).
Ad2: unlockolt biossal nagyjából mekkora GPU órajelek érhetők el vállalható fesszel és hőmérséklettel? 1250-1300-at tippelek, de jó lenne hallani néhány konkrétumot is. Nekem ugye +135-ös limittel egyelőre 1193-nál vége a játéknak, de azt rezzenéstelenül viszi alapfeszen ( 1,1V-on is ), úgy nagyjából 83-85 fokos hőmérsékletek mellett... Memóriát meg nem húzom egyátalán a fentebb részletezettek miatt..
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
-
törölt tag
Órajelet hol tudok állítani?
A billentyű lemez amúgy visszaugrott, ne kérdezd, hogyan csinálta - mikor próbáltam visszapattintani nem ment, aztán kiszedtem a tápot, és úgy néz ki visszanyomtam véletlen.
A lényeg, hogy most jó.Amúgy az vesz laptopot játékra, aki unja már a kábeleket és a nem túl helytakarékos nagy gépet.
Mert ugyebár a laptopot lehet használni játékra (very high Rome-ban 30-40 FPS között, több, mint elég), viszont a nagy gép nem mobilis (plusz kábelek, plusz hely probléma).
Ez egy jó közös nevező.
Ha játszani akarok kikapom az aksit és játszom SLI-vel, ha netezni kell útra akkor kikapom a másodlagos VGA-t, és optimussal megoldódott az akku-idő probléma.Amúgy már csak egy dolgra nem kaptam választ - van valami megoldás arra, hogy ha kikapom a másodlagos VGA-t ne legyen egy batár luk a laptopon?
Jó-jó, nem eget rengető probléma, de ha van rá megoldás azt szívesen venném. -
M.T.
senior tag
Nekem csak Y500 am van (GT650M) semmi modot nem csináltam kivéve svl7 moddolt bios.
Egy olcsó laptophűtő van alatta és volt hogy egész nap játszottam nyáron (kb 8 óra game egyhuzamban), a szobában 30 fok körüli hőfokok (inkább 30+) de eddig 85 volt a max GPU hőfok, valamint még 1000/1125 ös tuning is befigyelt.[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Eddig még nem néztem végig alaposan a BIOS-t, de akkor van lehetőség az értékek visszaállítására is?
Biztos hogy használja mindkét VGA-t, a PlayClaw5 nevű programmal nézem folyamatosan játék közben. AC4-nél pl. a fix 92-96%, az ubay-es 89-91%-on van.Amúgy én is takarítottam benne pénteken, érezhető a hatása.
-
olahmate1991
tag
Köszi ezt a korrekt válaszadást. fogalmam sincs mit csináljak... törödjek bele, hogy 300kért kapok egy jó gépet low hűtéssel? na most ha meggariztatom, akkor lenovo háztól házig garancia van nem igaz? esetleg jobb hűtése lehet az i5ös gt755m sli változatnak?
tualjdonképpen szerdán érkezett meg a gépen webshopon vettem. vagy érdemes lenne elállnom a géptől hiszen a 8 napba még beleférek! és indoklás nélkül vissza kellene venniük nem?
[ Szerkesztve ]
*** Sikeres üzlet esetén kérlek értékelj! ***
-
progorp
csendes tag
Hat, igen. Ezt en is csak akkor hiszem el, ha majd latok ket ugyanolyan konfigot egymas mellett, mert valoban abszolut nem tunik realisnak. 5-7%-nyi gyorsulast meg el tudok kepzelni.
Egyedul arra tudok meg gondolni, hogy olyan jatekoknal, ahol kiemelkedoen sok a textura, es emiatt rengeteg video memoria hozzaferes kell, ott inkabb szamithat a vram sebessege. Emiatt gondolom nem is veletlen, hogy az nvidia nem ugyanolyan aranyban novelte a vram sebesseget, mint a GPU-jet. Arra tippelnek, hogy pont mindig lecsuszott a vram a gpu egy adott orajelenek kiszolgalasakor, es igy pont meg egy ciklust varnia kellett a GPU-nak, hogy azt feldolgozhassa. Mondjuk ez eleg csunya hardvertervezesi hiba lenne, de mas okot nem igen tudok elkepzelni.
De az igazi az lenne, ha ket gepet megneznenk egymas mellett. -
->Raizen<-
veterán
Nem fogunk összeveszni, Mindezt azért írtam hogy lássák a többiek is nem feltétlenül éri meg kockáztatni egy esetleges balul elsült szereléssel. Teljesen jó lehet alulfeszes lockos 3.0 ghz-es órajelen játszani bármivel, nem fő meg. Még csak próbálgatom a vasat de sli-vel döbbenet milyen szépen mennek a játékok!
-
->Raizen<-
veterán
Az erősen módosított laptopoddal nyertél pár fokot. De minimálisan hűvösebb csak neked! Szerintem marhára nem érte meg ezért megbontanod a notebookot és bukni a garit!
A beállításaim ugyan azok. Mégpedig az intel extreme tuning utility-ban a a dynamic cpu voltage offset -1000 mv a processor cache voltage offset meg -70 mv.
-
->Raizen<-
veterán
Miért viccelnék? Mondtam én hogy jó hogy 100 fokos? Az én gépem nem csinálja azt pl hogy 800 mhz-re lemegy a cpu meg 90 fok a max ha nem mókolok semmit olyan terhelésnél amit sosem kap játékok alatt a proci (aida stabilitás teszt). Ebben a hónapban lett vásárolva a gép csak csináltak valamit azóta a lenovonál hogy nem éri el a 100-at. Mind1 Én nem vitatkozom újoncokkal!
Eléggé nincs konkurenciája a gépnek abban az árban/kategóriában amiben adják. Szerintem ne sírj hanem használd.[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Ilyenre tervezték ember, Notebook check-en is nagy terheléskor inkább lefelé tendál az órajel mint sem 3.0 ghz fölé. Nem kell bebizonyítani nekem semmit. Tény hogy lehetne a hőcsöves hűtés felfekvésén segíteni de akkor ugrik a gar. Meg szét is kúrhatom az alaplapot könnyedén. Kösz nem. Használom így. Nem lesz semmi baja. A mókoláson alulfeszelést értem.
-
Tosszy
újonc
Hműűű az Energy Management telepítve van és működik amit ajánlottál utility.exe-t azt leszedtem külön próbáltam telepíteni, de nem kompatibilis a rendszerrel ezt írta pedig 64bitre szedtem le és mégse :S
Esetleg ha lenne valami linked Y500-ra ami használható is azt meg köszönném! -
csoresz2
tag
Hát akkor lehet ez másfajta
Nem lényeges, szinte nem is használom a G300 mellett.Egy másik kérdés: Valahol linkelte valaki (talán itt) y510p-re y500-ra meg hasonlókra olyan laptop borítót (vagy matricát, vagy skint (nem tudom hogy hívják ezeket)), ami befedi a hátullját, meg az egészet a billentyűzet körül. Ha jól emlékszem, magyar oldal volt, nagyon sok fajta ilyen matricákkal. Valakinek nem dereng a link? 2 napja vadászok rá..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gumi és felni topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Projektor topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Warships
- További aktív témák...
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 15" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
- Hibátlan Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8 magyar !! 1Hó Jótállás
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest