Új hozzászólás Aktív témák
-
GPT
csendes tag
a 8 Gb a merevlemez része (seagate 1 Tb sshd. Az m2 NGFF kártyának másik hely van a gépben.
-
GPT
csendes tag
válasz kanilac #5521 üzenetére
Szerintem ez leginkább ízlés dolga. Nekem nem tetszett a win 8, legalábbis érintő kijelző nélkül nem sok értelme van. A win 7 mára egy elég kiforrott, stabil rendszer, de az is érthető, hogy ember kíváncsi az újdonságokra. Ki kell próbálni mind kettőt... A sebességet viszont leginkább egy ssd-vel fogod tudni drasztikusan növelni, nem az op rendszerrel.
Bár, ha win 8.1, akkor talán Logitech T620-as egér feldobja a használati élményt. (igaz nem próbáltam, de kicsit izgatja a fantáziámat)
-
GPT
csendes tag
Nekem egy kártyás gt755-ös i7 verzióm van. Nekem semmi gondom nem volt a wifijével.
Ami nyűg: van ugyan egy utrabay, de belevaló dolgokat azért nehezen lehet beszerezni (szóval nem úgy van mint a thinkpadnél)
4Gb rammal volt szerelve - ezt bővíteni kellett, az sshd meghajtót is érdemes ssd-re cserélni. (persze a sshd mehet tokba, vagy ulrtabaybe, tehát nem veszik kárba)
a tapipad része még nem olyan vészes, a gond, hogy egybe van építve az egér gombokkal: a jobb egérgomb lenyomása nem mindig sikerül.
Nyűg még, hogy 15,6"-os laptop táskába nem fogod bepréselni a gépet, a maga 46cm-es átlójával .
Ami az sli-nél nagy gond az az sli hűtése itt ugye nem játszik. Nem mintha olyan hűvös lenne a gép játék közben, de azért megoldja a gép - nyárra azért egy hűtőpad ennek is jól fog esni.
Az akku kb 3 órát vészel át.Ezen kívül a magam részéről tudok nyűgről beszámolni. Vannak hibái, de az ára nincs elszállva és előnyei is vannak bőven. (főleg a matt kijelző és a billentyűzet amit szeretek benne, a hangszóró is jó laptophoz képest)
[ Szerkesztve ]
-
GPT
csendes tag
Amúgy a y510p egy 17" laptop csak 15,6" kijelzővel szerelik.
-
GPT
csendes tag
válasz marilllyo #5399 üzenetére
Ami nekem volt bent ramaxel az 1,5V-os volt http://www.memorybenchmark.net/ram.php?ram=Ramaxel+Technology+RMT3160ED58E9W1600+4GB&id=519%0D%0A
Ezenkívül újra szétcsavaroztam az alját és nagyon tüzetesen szemügyre vettem a ram foglalati részt: A memoria foglalat műanyagrészébe az alábbi szöveg van nagyon halványan belevésve: " ddr3 1 5 V "
Ez szerintem már perdöntő a haswell ram dologban: mindkettőt támogatja.
-
GPT
csendes tag
válasz Oceanus #5353 üzenetére
Köszi a linket - végre egy kis valódi megnyugtató info. (az hogy a legtöbb boltban fogalmuk se volt, hogy mit kérdezek, csak annyit tudtak, hogy ők belerakják a simát nem volt megnyugtató)
Amúgy logikus, hogy egy erődemonstráló gépbe ne low voltage RAM legyen...
--------------
Amúgy lehet, hogy nem SLI-s verzióból lehetett volna olcsóbb modelt választani - Nálam ami döntött, hogy az Y510p-nek szerintem nagyon jó a billentyűzete. A legtöbb gépnek, ha megnyomod a F vagy G gombját, akkor bedomborodik az egész. (a mostani Dell gépek kifejezetten ilyenek (kivéve az xps), a toshiba is elég furák voltak) és amúgy a piros megvilágítás is nagyon szimpatikus volt, szebb és praktikusabb mint a fehér. A zsanér is elég jó, meg úgy alapból az összeszerelés/összhatás.
[ Szerkesztve ]
-
GPT
csendes tag
válasz Sheepczx #5347 üzenetére
Ez így igaz. Az SLI teszi különlegessé. A kérdés, hogy mire kell a gép. "non-stop" játékhoz SLI kell. Ha olyan gép kell, amin jó gépelni, gyors, hatalmas tárhely van benne, de emellett az is opció, hogy minden játék fusson - de nem kritérium, hogy csúcs maxon fusson a játék, akkor nem kell az sli - és lehet használni másra is.
A csúcs multi-purpose gép címre persze a gusztustalan tapipad és a közepes akku miatt azért akad alternatíva, de az más tészta.
-
GPT
csendes tag
válasz marilllyo #5331 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezt én is olvastam, meg azt is, hogy ez nem laptopra vonatkozik. Ilyen support fail nagyon durva - nincs egyértelmű erre.
Töltöm, telepítem a BF4-et. Mit várjak tőle? Ha nem fagy le akkor minden rendben?!Amúgy akinek 4 Gb rammal van a gépe, vagy csak simán az eredeti gyári (vásárláskor nem felturbozott) rammal megy a gépe, nem nézné egy AIDA val legyen kedves, hogy hány V-ot ír memoria feszültségnek.
-
GPT
csendes tag
válasz kanilac #5333 üzenetére
A drágább SLI-is (legalábbis máshol ez a sorszámú az - szerintem csak lemaradt ez a "lényegtelen " info az adatlapjukról)
Szerintem 8 Gb kell,
az SLI szerintem felesleges minden játék lefut anélkül is tisztességesen, amúgy így csak a gép egyik fele melegszik, és lehet venni hdd caddy-t a sli helyére ahová be lehet tenni a hdd-t és lehet installálni egy ssd a hdd helyére. Az sshd a maga 8gbjával nem sok mindenre jó - egy ilyen gép ssd nélkül nem teljes értékű. -
GPT
csendes tag
válasz Oceanus #5283 üzenetére
Nos több lenovos boltot is felhívtam és azt mondták, hogy jó a ddr3-as - ezen felbátorodva vettem is egy 8 gb-os kingmaxot. Kicseréltem szépen, elindítottam a gépet és működik minden, pont ahogyan illik. Igaz, hogy olvastam olyat nevenincs fórumon, hogy ez elvileg károsíthatja a gépet, DE 1. sok fórumon sok mindent írhatnak, ami nem úgy van. 2. Ha baja lehetne a gépnek, akkor gondolom lett volna annyi esze az intelnek, hogy el se indul a gép, ha 1,5V os Ramot tesz bele az ember, vagy legalább valami warning felirattal megáldja a kreálmányát.
Az, hogy így csökken az akkus üzemidő valamicskével, az érthető, de nem is nagyon számít, az y510p úgyse a hordozhatóságról szól.Azért ha valakinek van konkrét ellenjavaslata - ami nem megérzésen alapul - akkor kérem írja ki bátran, hogy hülyeséget csináltam.
-
GPT
csendes tag
válasz Oceanus #5283 üzenetére
Köszönöm a választ! A helyzet, hogy a gépbe lévő ram-ot bent szeretném hagyni és emiatt aggódom, hogy milyet vegyek mellé, hogy működjön mind a kettő.
Attól tartok nem marad más, mint kipróbálni élőben, ami vicces lesz, mert szerettem volna a hardverapro-ról venni és így mehetek a városban széjjel csavarozott laptoppal... -
GPT
csendes tag
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni. Szeretném bővíteni az Y510p laptopom memóriáját, mert csak 4 gb ram van benne.
Kis keresgetés után azonban elbizonytalanodtam, hogy milyen típusú ram is való a gépembe. Konkrétabban, hogy ddr3 vagy ddr3L? (1,5V vagy 1,35V)
Angol lenovos forumon olvastam, hogy elvileg csak 1,35V-os jó bele a Haswell miatt - a kingston honlapja szerint az y510p-hez mindkettő jó :" Mixing between the KTM-TP3C (1.5 volt) and KTM-TP3CL (1.35 volt) is supported, but the system will run all the memory at 1.5 volt."
Közben szétcsavaroztam a gépet és ha minden igaz akkor ez a memória van benne:
Mi az igazság és mit érdemes vennem?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Macbook Pro 14" 2023 M3 Max 16C CPU 40C GPU 128GB SSD AppleCare+ 09/2027
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Lenovo ThinkPad P15s Gen1 notebook (i7-10610U, 16GB, 512GB, EN, W11)
- Apple MacBook Air 13" (2015) 4/256GB Jótállással!
- Dell Latitude E5510 Intel i5 M560 2.67GHz 128 GB SSD
- AKCIÓ%%HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ(8Tx2,5GHz)8 GB RAM/256GB M.2 SSD/K3100M 4GB VGA/17,3" FullHD/GARI!
- AKCIÓ%% Dell Latitude 5300 notebook - I5-8265U (8Tx1,8GHz) 8GB DDR4/256GB M.2 SSD/13,3" FullHD/GARI!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest