Új hozzászólás Aktív témák
-
fravik
tag
válasz
adamssss #8194 üzenetére
Szia!
Szerintem ennek a kérésnek sokan nem fognak örülni, ugyanis biztosan sokan leírták már itt a tapasztalatukat, így a keresővel megtalálhattad volna őket.
Ettől függetlenül leírom a közel 1 hónapos tapasztalatomat.Az én Z500-asom i5-ös procival van, 8 GB RAM-mal, matt kijelzővel, GT635M videokártyával.
- Kijelző: a matt kijelző nekem fontos volt, az előző laptopom fényes kijelzővel volt és az, hogy napfényben magamat látom szinte csak, a matt felé billentette a mérleget. A betekintési szög valóban nem a legjobb, de én egy fullHD monitorral együtt használom, tehát filmnézés tekintetében (amikor ugye nem szemben ül pont az ember a laptoppal) nincs jelentősége ennek, amikor viszont csak én használom, tökéletes.
- Anyaghasználat: az egyik legfőbb oka, hogy ezt a laptopot választottam, hogy az anyaghasználata nagyon jó. A billentyűzet elsőre fura, de gyorsan megszokható és szélsebesen lehet vele gépelni (kár, hogy nincs billentyűzetvilágítás, az tetszene még...), nekem bejön. A touchpad multitouch-os, ritkán használom ki minden funkcióját (meg magát a touchpad-et is), de szerintem szerethető és használható.
- Felhasználói élmény: a játékoknál jól teljesít, GTA IV és Heroes of Might and Magic VI lett tesztelve rajta, mindkettő akadásmentesen fut. FullHD videókkal is nagyon jól teljesít a külső monitorral is.
A bekapcsolás (mivel csak egy 1TB-os HDD van benne, SSD nincs) szerintem kicsit hosszú időt vesz igénybe, de az hozzátartozik a történethez, hogy több Lenovo-s program alapértelmezetten indul a Windows indulásakor. A programok amúgy megfelelő gyorsasággal indulnak.
- Support: sokan panaszkodtak a Lenovo oldalán a driverekre. Nem tudom, nekem elsőre sikerült mindent feltelepíteni és használni (funkciógombokat is...). Egyre kell talán figyelni, hogy az nVidia driveren kívül ne nagyon telepítsen az ember fel mást (akár újabb Intel video drivert), mert az megöli a Lenovo Energy Management-et... pont most történt meg velem is egy szimpla fényerőállításnál, hogy lerakta minimumra és az istenért sem akart megmozdulni, újra kellett telepíteni az Intel drivert a Lenovo honlapjáról.Hirtelen nem tudom, hogy mi az, amit le lehetne írni. Ezek az én személyes tapasztalataim, nyilván ez mindenkinél változó.
-
rizso
addikt
válasz
adamssss #6367 üzenetére
Akkor...
A kijelzője egész jó, színek rendben, a fényerő is okés (én fényes szobában általában max 40%-on használom), a betekintési szögekkel sincs gond.
Játékok: van ami elfut maxon, de azért elég sok olyan van, ami nem, legalábbis effekteknél igencsak be tud lassulni. Pl. Crysis 2 GAMER beállítások mellett natívban olyan 30-40 fps átlagot hoz, míg egy Metro 2033-nál medium beállítások mellett is be tud lassulni 1-2 résznél, de egy BFBC2 sem megy maxon. De ahová ez a vga kevés, oda mondjuk a 6770m sem sokkal jobb. Ahhoz, hogy komolyabb előrelépés legyen a grafikai beállításokat illetően, szerintem valami komolyabb vga kell, és az nem 200k-ba fog fájni...
Ram bővíthető minden további nélkül, viszont a proci más kérdés. Gondolom lehet cserélni azt is, de az garanciavesztéssel jár.
Az akksi olyan 4 órát bír netezéssel/filmezéssel.GPU-Z:
-
rizso
addikt
válasz
adamssss #6365 üzenetére
Én egy ideje elégedett tulaja vagyok az i3-as verziónak. Mi érdekelne? Ujjlenyomatolvasó nincs.
Amúgy ez a "megéri-e az i5-ös..." dolog teljesen egyéni. Számomra nem ért +50k-t az i5, +2GB ram, +250GB-tal nagyobb winyó - meg nem is volt keret rá. Hétköznapi használat mellett nem veszek észre különbséget az i5-ös procikhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest