- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
válasz
bolcsodal #3369 üzenetére
Hát nem tudom...azok a szoftverek amik rajta voltak gyárilag, azok egy kalap kakit nem értek. Szinte az összes 30 napos verzió volt, amit magad is le tudsz bárhonnan tölteni.
Persze már legyalultam őket...Hja...Google Toolbar, biztos ér vagy 10K-t
Szinte mindenhol 150K körül mozog ez a modell...jó lenne tudni, hogy miért
-
euclio
tag
válasz
bolcsodal #3348 üzenetére
Azzal kapcsolatban nem lennék 100%-ig biztos, hogy amikor már nem érzékeled a villogást, akkor az tényleg nem fáraszthatja a szemet.
Solarian2: Az LCD válaszidejének nincs köze a villogáshoz. A CRT villogásának ugyanis semmi köze nincs a képtartalom változásához, ahogy te is írtad, az egyszerűen azért van, mert az elektronágyú mondjuk 1/85 másodpercenként villantja fel a foszforpontokat.
Az LCD válaszideje viszont pont azt a jelenséget jellemzi egy számadattal, amikor a képtartalom változik, vagyis amikor a lomha LCD átrendeződik az egyik fényerőt biztosító állapotból egy másikba. Ez persze nem jelenti azt, hogy az LCD ne villogna, villog az is, de a villogás oka független a folyadékkristályos panel által megjelenített képtől, vagy annak a változásától (azaz a válaszidőtől).Ehelyett a villogás egyszerűen abból fakad, hogy a háttérvilágítás -- mivel fénycső kelti -- maga villog, de ennek frekvenciája (ha nem tévedek) 10 kHz-es nagyságrendben van.
A CRT-nél a kép rajzolása és a fény keltése szigorúan összekapcsolódik, míg az LCD-nél a kettő teljesen szétválik.
-
solarian2
csendes tag
válasz
bolcsodal #3328 üzenetére
A mondando masodik reszet is olvasd ujra es gondold at...
A CRTknel a szem bantalma abbol fakadt hogy a frissitesi sebessege relativ alacsony volt, 60hz, viszont a Foszformaszk utanvilagitasa nagyon rovid ideig tartott, az elektronagyu meg kb egyaltalan nem tehetetlen, igy a kep 60hz-el 'villogott', LCDknel azonban az egyes pixelek eleve lassuak, magas a valaszidejuk, igy a kep valojaban nem villog, nem bantja a szemed, hiaba a 60hz-es frissites. -
duni84
aktív tag
válasz
bolcsodal #3283 üzenetére
próbáltad már, hogy nem a legfrissebb access connections-t használod?
mondjuk a 4.41-est a 4.52 helyett .... nekem ez a "downgrade" megoldotta a problémát még a T42-n és a T60-on is ... onnan kezdve a wifi-t nem dobta el ( ugyanis a router és a gép logja is ugyanazokat jegyezte be ilyenkor " túl gyenge a jel, valami árnyékolja, blabla ... holott történt ez akár 1 méter levegőnyire is a router antennája és a gép között is )
tehát ne csak a drivert, hanem az access connections-t is próbáld egy picit régebbire cserélni .. ha nem lenne fenn a lenovo honlapon, akkor dobj egy pü-t és előkaparászom valahonnan
-
bolcsodal
addikt
válasz
bolcsodal #3273 üzenetére
A driverfrissítés úgy néz ki megoldotta. Bárkinek, akinek hasonló problémája van frissítsen az Intel honlapról drivert.
Tehát ha nem stabil a wifi valami miatt, akkor legfrissebb Intel drivert kell feltenni.
Nálam ez a 11.5.1.15 verzió volt a "Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN" eszközhöz.Azért elgondolkodtató, hogy a lenovo honlapról letöltött driverek nem minden esetben működnek tökéletesen.
Esetemben az 1.11-es volt fent.
-
Dufresne
addikt
-
Dufresne
addikt
válasz
bolcsodal #3214 üzenetére
Én nem is nagyon foglalkoztam vele, hogy mi okozhatja a hibát, vagy okozhatta. Ha utána működik rendesen inkább hagyom a fenébe, mert különben csak belelovalom magam a problémába és elmegy vele egy csomó idő feleslegesen. Persze nem felesleges, mert mindenből tanul az ember, meg sok olyan probléma van, amire már ránézésre sejtem a megoldást, csak néha megunja az ember.
-
htmtimcsi
tag
válasz
bolcsodal #3211 üzenetére
hát ezek az infók így nem sokatérnek, főleg hogy nem vagyok microsoft programozó embere, és nem böngészem naponta windows hiba kódjait.
nem írtad hogy mikor következet be. játék közben, exelezés,wifizés közben stb...nekem csak akkor fagyott be a windows amikor nem volt tul nagy a max. swap méret. én pl. a mai napig beállítom neki a 3és fél gigát. egy 120gigás vinyonál nem kell sajnálni 4gigát átadni a windowsnak.kb. a winchester 3%. még a kamat is több a bankban.
forum.lenovo oldán leltem.:
http://forums.lenovo.com/lnv/board/message?board.id=N_Series_Lenovo_3000&message.id=2340
tessék vlkinek a tuti megoldása:
"Solution: Install Windows Vista!
I know that's not an elegant solution but it seems that the Intel Graphic drivers for XP are just too bad.
"
szólval vistát használj.my system is the 3000 N200 0769-BDG (T5250, Intel X3100) with 4 GB RAM and Windows XP Professional. I know this notebook isn't meant for gaming, but it shouldn't crash, if I want to play something.
Until now, I tried Half-Life 2 and Trackmania Nations Forever. Both games run under low or middle details quite good, but I get a blue screen after a few minutes."Bugcheck code 0000008E" error message on a blue screen when you try to print a document or a PDF file in Windows XP. erre a megoldás hotfixben van. szóval updateld a windows vagy sp3at neki
Error message when you try to open files on an NTFS file system volume on a Windows XP-based computer: "Stop 0x0000008E"
STOP: 0x0000008E (c0000005, f83ef720, a91e8844, 0) KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M (1000008e).
ennek megoldása is sp3+hotfixek.hát én nem keresem tovább, mert ami írtál az kevés a keresés szükítésére. vlmi ilyesmi formában többet érne:
Event Type: Error
Event Source: System Error
Event Category: (102)
Event ID: 1003 végülis csak ezt hagytad le.
Date: 2/17/2006
Time: 10:59:02 PM
Description:
Error code 000000d1, parameter1 00000012, parameter2 00000002, parameter3 00000000, parameter4 00000012.mod: személyes megjegyzéseket törlötem belőle.
-
bencsikt
csendes tag
-
Dufresne
addikt
válasz
bolcsodal #3199 üzenetére
A trükkje az, hogy nem a Lenovo honlapján található driver-t kell feltelepíteni hozzá, hanem a Broadcom honlapjáról ezt kell letölteni a gyári drivert le kell törölni a gépről, majd újraindítás utána amikor érzékeli, hogy új eszköz és kéri a driver fájlokat, akkor ezt az előbb letöltött updater-t kell elindítani és ez minden szükséges dolgot letölt neked a BT-hoz és ezek után jobb alul a systray-nél levő bt ikonon jobb kattintással már előjön egy olyan opció is, hogy START/STOP device...
Leglaábbis én csak így tudtam megoldani ezt a bt és wifi egyszerre ki/be kapcsolódást, mert az alap driverben nem volt ilyen lehetőség.
-
buherka
addikt
válasz
bolcsodal #3179 üzenetére
Lehet, hogy majd én is rászánom magam egyszer, hogy feltegyek valami tűzfalat...mondjuk addig nem hiszem, hogy foglalkozok ezzel, amíg minden rendben van a gépemmel.
Az asztali gépemen január eleje óta van XP és azóta nem gyalultam le
Most a notin ugye Vista van...hát majd meglátom... -
buherka
addikt
válasz
bolcsodal #3153 üzenetére
Igen tökéletesen ment Win. alól a a fless...17 db. file-t írt át a Bios-ban és egyenként jelzi is neked.
Így néz ki:Simán rányomsz a Flash Bios-ra és megcsináljaFontos, hogy legyen benne a gépben az akksi, nehogy pont akkor kapj áramszünetet
-
buherka
addikt
válasz
bolcsodal #3144 üzenetére
Igen-igen...nem is a notit átkoztam, mert az faszán teszi a dolgát. Csak szomorú, hogy 2008-ban nem tudnak megírni egy normális driver-t.
Mert itt végül is a integrált cucc kifogástalanul teszi a dolgát, ha meg van hozzá a megfelelő szoftverAz is igaz, hogy jobban szabályozza a Vista a feszt ez tény.
Ja... felraktam a 3.03.-as Bios-t és lám nem pörgeti fel a ventit már, hanem folyamatosan megy, de baromi halkan. Szerintem így jobb
(#3148) htmtimcsi ...most egyenlőre Vista van a notin és az is marad, eddig minden tökéletesen működik alatta, semmi kombatibilitási problémát nem tapasztaltam.
Vagy talán egyet még is:...a 32 bites Vista Lan 0769-es driver nem volt jó a notihoz, csak 0687-es. Az a vicc az egészben, hogy 0769-es a gépem Model száma...no mindegy ez még nem akkora baki. Hál isten rájöttem erre is -
-
szabonagyur
félisten
válasz
bolcsodal #3109 üzenetére
Szal akkor ez 2 magos gép. Jah és a Socket 479 az jó?
Bocs a hülye kérdésekért, csak egy ideje nem foglalkoztam ezzel a témával és kicsit lemaradtam
Nah meg kb mennyivel gyengébb ez egy Core 2 Duo-tól?
Am 2 magosoknál a teljesítmény azt duplán kell számolni, szal itt a proci, az kb 3,4 Ghz?Tudom, hogy hülye kérdések, de nem akarok bukni
-
buherka
addikt
válasz
bolcsodal #3099 üzenetére
Hát igen...az XP az memória szinten is kicsit kölcséghatékonyabb, mint a Vista. De, ha így 2Gb van, akkor van miből "zabálnia".
Ha gondolod lökök, neked egy Everest riportot, hogy mik az adatok és akkor lesz hasonlítási alapod.
Bios-hoz sajnos láma vagyok...főleg, hogy 1 hete van meg a notim....ebben valaki más biztos segít majd
Igen a szorzót váltogatja a procinál, de XP alatt nekem állandó 13X-os és 1.36V-os...Vista alatt, meg mind a kettőt visszaveszi
Akksit azt nem használom, de majd megnézem, ott miként alakul ez a szorzó + fesz-állítás dolog -
buherka
addikt
válasz
bolcsodal #3089 üzenetére
Hát nem tudom, hogy mennyit dob a gyorsaságon a Dual-chanel...én őszintén megmondom, hogy nem is néztem, amíg te nem szóltál
Nem hinném, hogy olyan hűdenagy gyorsulást eredményez itt a Dual DDR.
Szóval attól nem kell tartanod szerintem, hogy sokkal lassabb lenne a géped, mint pl. az enyém.
Nekem az a lényeg, hogy legyen stabil, és ne kelljen vele szaladgálnom a szervizbe
Eddig minden Ok. -
htmtimcsi
tag
válasz
AHCI-hez:
http://prohardver.hu/tema/lenovo_3000_notebookok_nem_thinkpad/hsz_2594-2594.html
http://prohardver.hu/tema/lenovo_3000_notebookok_nem_thinkpad/hsz_2154-2154.html
http://prohardver.hu/tema/lenovo_3000_notebookok_nem_thinkpad/hsz_2070-2070.html
még lehet hogy van 1pár ilyen hozzászolás, csak ezt nem nekem kéne átbujni.
-
-
htmtimcsi
tag
válasz
de lehet, mert miután felrakod a drivert, utána kell egy reboot, majd a biosban átkell lőni az ahci-t mert onnantól kezdve meg csak azzal fog bootolni. én se birtam még ugy felrakni a windows, hogy eleve megy az ahci. eddig mindig csak utólag raktam fel. pedig azt írták hogy nlite-al be lehet rakni.
-
buherka
addikt
válasz
bolcsodal #3077 üzenetére
A T2370-es 533-as FSB-vel megy...nekem T2390-es van benne és az is ennyin megy.
Nekem is 2X1Gb Samsung ram van benne (667-es) és 533-on Dual-ban mennek 44412-es időzítéssel.
De legaláb 1:2-es arányban és jó időzítéssel.Alaplap: Lenovo IEL10
Típus: Lenovo 3000 N200 -TY2EDHV-
-
htmtimcsi
tag
válasz
bolcsodal #3077 üzenetére
szerintem jó dolog hogy 1db 2gigás modul van,mert így csak be kell raknod még 1 2gigásat és lesz sok memóriád, windows úgy is szereti ha sok van. az AHCI drivert utólag is fellehet rakni. valahogy ki lehet tömöriteni az ahci-nek az exejét és aztán hozzá tudod adni. valahol le van írva. lesz időm megkeresem, hogy hogyan is kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Linux felhasználók OFF topikja
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Formula-1
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HP ZBook FireFly G11
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Dell Precision 7560 15.6" FHD IPS i5-11500H RTX A3000 32GB 512GB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- L14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjolv új akku gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest