- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
Mic ACE
aktív tag
A zaj tuti interferenciából ered, ami származhat ''bármilyen'' elektronikától is, de az is lehetséges, hogy a kártya tunerje jobb, mint a TV-é (bár ez ritka), és a nagyon erős jelet túlerősíti. Ez utóbbi tipikus, ha egy erősítő van a vonalon, és már az túlerősíti a jelet (újabbak kézileg szabályozható erősítésűek). Próbálj bedobni egy elosztást (ha van) a kártya elé, ezzel csökkentve a jel erősségét, és nézd meg, hogy akkor is csinál-e ilyent.
-
Mic ACE
aktív tag
Nekem volt/van, de három éves modell. Valami gyagyizása van, mert akad mindkét gépem alaplapjával, de ezt hagy ne részletezzem. Azon kívül, hogy nagyon jó lenne, és szerintem jobb is mint a Leadtek minőségileg, sajnos anno rengeteg hasonló összenemférési problémát hallotam róla. Hogy az újakkal mi az árbra, azt nem tudom. Megjegyzem, nekem a Leadtek is vacakol valamit, és szintén ütközésre gyanakszom, de ezt csak a teljesség kedvéért mondom. Szerintem ott vedd, ahol mindkettő van, és ha valamelyik kakil, akkor ki bírod cseréltetni a másikra.
-
Mic ACE
aktív tag
Új PVR:
Bővebben: link. -
Mic ACE
aktív tag
válasz
BLiNk3r #1278 üzenetére
A center/woofer az meg ugye a Mic-re van kötve? Különben meg milyen szoftverrel dobatod ki a hangot Winamp alatt is a centerre, mert nekem a régebbi driverekkel járó mixer szoftverek ezt is tudták, de az újabbak csak a hátsókra dobják szét a középsőre/wooferre nem, kivéve a bemenetekről jövő hangnál, amiket ''digitalizálhatok'', és akkor azok középen is szólnak.
Amúgy nem is egészen értem, hogy hogy nem szól a woofered, nekem a hangszóró készletem alapban a sztereó, vagy négy hangszóróra jövő hangból kiveszi a mélyeket és a wooferre küldi, ha az nem kap külön jelet. Nálad nem így van?
Nekem van is egy olyan átalakítóm, ami egy bemenő sztereó jelet két-két kimenetre szétdobja, és ha ezekre csatlakoztatom a hangszórók front és rear drótjait, akkor szól a basszus is, sőt a középső hangszórón lévő matrix gombbal még a középsőre is kikeverhetem a hangot a sztereóból. -
Mic ACE
aktív tag
válasz
BLiNk3r #1274 üzenetére
Nekem, Nforce2-es alaplapon integrált 5.1-em van, és csak akkor szól a hátsó kettő is, ha bekapcsolom a ''bemenet digitalizálását'' a hangkártya beállításainál. Ilyenkor nekem sem szól mind az 5.1, és a hátsók is csak azért szólnak, mert ''klónozom'' a hangot rájuk szintén a hangkártya beállitásban. Szerintem neked is valahogy így állhat, azzal a különbséggel, hogy a rendszered a mélynyomó és a center hangját felcseréli, ami nem ritkaság. Ezt általában csoftveresen meg lehet oldani. Én végigfuttatom a hangkártya hangszóró varázslóját és akkor szépen megállapítja, hogy melyik kimenet melyik hangszóróhoz csatlakozik, nálam egyedül azt rontja el, ha jól emlékszem, hogy a hátsó hangszórók, vagy a középső/woofer nem a Line In/Microphone-ra csatlakoznak, hanem a direkt nekik előlátott aljzatokba. Ezt mindenesetre a Windows eredeti mixerében könnyen visszaállítottam. Nem vettél esetleg olyant észre, hogy a dialógusok egy 5.1-es filmnél túlzottan dörmögnek?
[Szerkesztve] -
Mic ACE
aktív tag
Olvasgattam visszafele a topicban, meg kerestem is, de nem találtam nyomát a következő jelenségnek:
Nálam egyes adóknál rettentően nagy a ''kontraszt'', pontosabban a legvilágosabb felületek szinte mind fehérré válnak, kiégnek, hiába rántom le a kontrasztot. Azoknál az adóknál, ahol ez a jelenség legerősebben van jelen, világosabb képkockák esetén kisebb-nagyobb vízszintes csíkokban elcsúszik a kép egyik irányba, de csak pillanatokra, nagyon világos képek esetén pedig még villog is, vagy szalad a kép oldal irányban. D Scalerrel is próbáltam a kártyát használni, de ott is ez az ábra, kivéve, hogy ott a Settings/Advanced settings menüpontban a CX288x Advanced pont alatt ha a White Crush Down-t nullára állítom, akkor az enyhébb tünetekben szenvedő adóknál rövid gondolkodás után leveszi a ''kontrasztot'' és megszűnik a csíkozódás, ugrálás, szaladás, mintha rájönne, hogy túlzottan fel volt nyomva a fehér. Sajnos nagyon világos képkockák esetén, még ez sem billenti helyre a dolgot, és mivel minden program váltás után így ''gondolkodik'' pár másodpercet mire sikerül lehúzni a túl erős fényt ez is csak félmegoldásnak tűnik.
Ismeri-e valaki ezt a jelenséget, és tud-e rá orvosságot? Ez a ''white crush'' lehúzás jó lenne, csak még erősebben kéne, és valahogy az eredeti szoftverrel is müködtetni kellene.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest