- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
ambruszka #2362 üzenetére
Kell venni hozzá venni egy controller boardot, amit 30K körül lehet kapni.
Szerintem felejtsd el, mert annyiból már lcd monitort kapsz. -
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
ambruszka #2076 üzenetére
Szia!
Ha még nem ismered ezt az oldalt, akkor nagyon ajánlom, én is innen okosodom:
[link]
[link]Nem kell tudni franciául, a képek magukért beszélnek. Szerintem mielőtt hipphopp belekezdenél, kicsit szimatolj körbe, hogy elviekben vágd a témát és utána ess neki.
Azt tudom, hogy a monitorválasztásnál a nyákkábeles (FFC) monitorok nem feltétlenül jelentenek húdenagy akadályt, hiszen az e-bay dugig van FFC mazzagokkal. Ez akkor számít, ha szétkapod a moncsit és nem tudod kihajtogatni a paneljeit az útból, hogy ugye egyáltalán át tudd világítani az lcd-t. Ilyenkor a gyári FFC-t ki kell cserélni hosszabbra. Egy kis szemléltetés: [link]
Illetve egy kép, miként műxik:
Cumi akkor van ha ez a mazzag nem csatlakozós, hanem forrasztott. De ez ritkán fordul elő.Ha szétkaptad a moncsit, és kell hoszabb mazzag, azt lehet találni e-bayen vagy valami műszerésznek szólsz, hogy szerezzen. A többi meg már optika... Egyedül csak a moncsiszétszedés és az antiglare fólia eltávolítása sziszifuszi munka, de nem vészes.
-
CsizmaKo
tag
válasz
ambruszka #2074 üzenetére
Simán elrontható ha nem figyelsz.Figyelni kell nehogy letesteljen valahol,ami olyan azt le kell mindet normálisan szigetelni.Nagyfesztrafót ha nem szeded ki ne fogdosd,mert rendesen odab.sz,monitor táprészt megintcsak nem ajánlom tapogatni
,+ha bekapcsolva van egyántalán ne fogdosd a panelokat.Szerintem a ventiknek külön tápot adj.Ha mindenre odafigyelsz nem lessz gáz.De az ördög nemalszik,inkább nézz át mindent többször.
-
CsizmaKo
tag
válasz
ambruszka #2070 üzenetére
A monitorról annyit tudok segiteni,ha jól emlékszem,ilyen monitor volt az első vagy 1510 amit beépitettem projiba és meghalt 1viharban.Annyiban gáz,hogy van benne ffc és nem tudod kihajtani a panelokat a 1502is ilyen szerintem szinte teljesen ua.Átkell forrasztgatni a "szalagkábelt" vagy hosszabbitani.
-
kovi831
aktív tag
válasz
ambruszka #2057 üzenetére
Furcsa hogy készen nem lehet kapni ilyet... még senki nem kezdte el hogy hazamegy csinál párat és eladja...
Bizonytalan az egész, hogy eltudod-e adni!
Nekem is írásvetítős megoldás van, sztem megéri... nekem kb. 60 ezerből jött ki!
Csak 1 jó(75-80mm) gömbtükör hiányzik az izzó alá, most ami alatta van az kb 38-as.
Ez allig nyom vissza valamit.Ha valaki tud szerezni nekem egyet(nem ingyé
) akkor szóljatok!
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
ambruszka #2055 üzenetére
Az írásvetítős téma is működőképes, de minimum egy fémhalogén (HQI) fényszettet rakjál bele az eredeti izzó helyére, mivel az irdatlan hőt és infrahullámokat termel, ami anyagában melegít és gyilkolja az lcd panelt, hiába hűtöd. Persze egy pici hűtés így is fog kelleni neki, de a fémhalogén ezerszer jobb, hidd el. De ha minőséget akarsz, akkor ezt megtoldod egy Triplet vetítőlencsével, mert az írásvetítő lencséje nem olyan jó. Ennyi erőből szétkapod az egészet és csinálsz neki valami pofás dobozt és már kész is vagy.
Árak: (sacc/kb)
Fémhalogén szett: max 15k, de lehet Ödön olcsóbban összehoz neked egyet
A hajhullatós része itt kezdődik:
Tripletet neten láttam 40 dolcsi körül, ezt úgy kell megrendelned., ha mákod van kapsz belföldön is. Ha van már írásvetítőd, akkor Fresnel lencséd is van. Ami egy 15 colos panel sarkait nem képes lefedni, szóval vagy képet zsuorítasz vetítés közben, vagy simán kapásból normális Fresnelt veszel, amire ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint a Tripletre (netes guberálás, feltehetően csak külföldről tudsz rendelni). Vagy kisebb lcd-t vetítesz át.
Az izzó mögé egy félgömb alakú reflektor, vagy egy u alakú vastag, fényes fémlap, valamint az izzó elé egy kondenzorlencse, ez utóbbi opcionális, de szerintem hasznos. Itt egy osztrák shop. Nézd meg az árakat: [link]Szóval vagy ilyet csinálsz, vagy egy olyat ami egy fémhalogénes írásvetítőből átbarkácsolt műszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest