Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iOS alkalmazások
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
hankpoke
üzenetére
Az előtétellenállásos bohóckodás nekem 20 lednél még nem volt bohóckodás. Felette meg nem is ledeznék, még power ledekkel sem, bikoz azok drágák, persze ha csak nagy projit építene az ember. Szóval vagy marad ez a típusú "occsó" led, vagy a fémhalogén nagyprojiba -egyelőre. Egy power led igaz brutálabb, de mennyivel drágább is már. Sirály sirályul elmagyarázta a logikát és hát osztom is azt. Kiváncsi lennék egyébként h. be lehet valamilyen műszerrel mérni a fényerőt, hogy 1 db ilyen 10mm-es 5 chipes 100mA-s 255.000 mcd-s led valóban mit tud. Mondtad, hogy sántít nála valami és hát az emberek tudatlanságára alapozva valóban sokak eladnak nagyobb névértékű dolgokat is, de ez másra is igaz, nem csak ezekre a ledekre, ha ezek is valóban kevesebbet tudnának, mint ami "rájuk van írva".
Más: Sirály: 100 led baromi kevés lesz! És kapcsiból duplaemeletes kéne neked is, mert ha már nagylcd-s projit csinálsz és ragaszkodsz a LED-es megoldáshoz, akkor az már ne legyen -szép szóval- összeközösülve... Egy 7"os témához használt egy srác közel 500 darabot, hogy tényleg jó legyen a fény. Az tudod mekkora fogyasztás? Ezt én a helyedben még jól átgondolnám! 100 led egy nagy panelhez az ég világon semmit nem fog érni! Ismerem ezeket a ledeket, ebből sok kéne, hogy látványos eredményt hozzon.
Kis személyes tapasztalat: az előrelyuggatott nyáklemezen 20 db led beforrasztása ugyan nem okozott problémát, de egyszer elb@ltáztam és a weller felszedte a rezet a nyákról és ezért, hogy a led azért stabilan bennt legyen a helyén, átforraszthattam majdnem a felét, ami már jól bennt volt a helyén. Csak azért az egy elszúrt forrasztás miatt...
Csöppet sem vagyok perfekcionista. Most képzeld el ezt akár 250 lednél... Ja, és hogy azok mind ugyanoda "nézzenek......." :S Mellesleg ezek az előrelyuggatott nyákok... Kicsit adhatná úgy magát a dolog, hogy ezek a ledek jobban egymáshoz közelebb telepíthetőek lennének, erre neszeneked vagy túl közel rakod és összevissza torlódnak ezzel legyilkolva a normális fókuszt, vagy pedig messzebb rakva 1 likkal, akkor meg enyhén távol vannak egymástól már... Körkérdés: Vannak előrelyuggatott nyáklapok másmilyen lyuktávolságokkal is?(Bocsi, kihoztátok belőlem a szófoshást
) -
sirály12
őstag
válasz
hankpoke
üzenetére
Én is valami ilyesmire gondoltam, nem akarok ellenállásokat rakosgatni rá.

A ledekre csak egy(két) példát mondanék:
Egy régi opel tud menni 100km/h-val, kerül mondjuk 1 millába,
egy ferrari tud menni 400km/h val, kerül 40 millába,
akkor ha veszek 4 opelt, azok sebessége 400 lesz, de az ára csak a tizede.
Tudom nem a legjobb példa, de példa.
Vagy egy ph-s pálda:
veszek két 3000+ os procit 10k-ért
vagy veszek egy 6000+-osat 30k-ért
a teljesítményuk kb egyforma, na de az ár a 3x-a.
Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy egy power led drágább ugyanakkora fényerőre nézve, mert új fejlesztés, és azt meg kell fizetni. Egy régebbi fejlesztésű led olcsóbb, és nem csak a fényéhez vinyonyítva olcsóbb, hanem sokkal olcsóbb. Így gazdaságossági szempontokat nézve maradok a hagyományos ledeknél.
Jól gondolom?

u.i.: Nincs valami jó kis kapcsolási rajzod, amiben lehet állítani a fényerősséget? Valami atombiztos, mert amiket eddig láttam nagyon gagyik voltak.

Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- Tesla topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Filmvilág
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
)