Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sirály12

őstag

válasz ZimmerZoom #1483 üzenetére

Akkor ezekszerint muszály leszek én is egy 6-7"-os tft-t venni. Max egy kicsit gyűjtögetek még, és rendelek valami drágábbat, ami elég jó.

100 ledet, csak a kezdetnek gondoltam, ha kevés akkor még 100 lesz benne (vagy még 100), a penelt természetesen megtervezem, és legyártattatom. Úgy akarom tervezni, hogy a ledek éppen érintsék egymást.
    200 lednek már elégnek kell lennie, mert a srác akinek már elkészült a projija annak igaz 480 db volt benne, de csak 160000mcd-s ledekből, nekem 100 vagy 200 db 255000 mcd-s leddel lesz. Az övének talán egy kicsit lesz csak nagyob a fénye 10-15%.
    De még semmi sem biztos, lehet a végén még több led lesz az enyémben is. A panelt úgyis úgy tervezem, hogy akár 2 emeletese is lehessen bővíteni ha kell. Persze akkor már drágább lesz a project, de nekem megéri. :K
    Forrasztani meg szeretek, ha tehetem mindíg kinn vagyok a műhelyben és ügyködöm. :) :DDD

• hankpoke

tag

válasz ZimmerZoom #1483 üzenetére

Természetesen van ilyen műszer. Fapados luxmérővel ki lehet mérni mindent.
    Kb annyiból állna egy mérés,hogy fogok egy powerLED-et 30 fokos optikáva és veszem ezt a LED-et. Kettőt összehasonlítom egyforma távolságból és lemérem a fogyasztásukat, "luxukat".
    Utánna lehet átszámolni az eredményeket lm-ba, és a fogyasztás és a lm hányadosával a fényhasznosítást.
    Pontosan ezt mondtam hogy mi a baj a huzallábassal. Rendesen beforrasztani párhuzamosan mindegyiket az rémálom. Építettem 90LED-es huzalábas kertilámpát,tudom hogy milyen sz.pás. Powernél minden szépen egy síkban van,nem lehet elrontani...
    Bocs ha sértő volt amit írtam az előtét ellenállásos dologról, 10db felett már illendő lenne komolyabb meghajtást építeni hozzá. :R

Próbanyáknál raszterenként van egy lyuk(2.54mm),ez szokásos "szabvány" szerűség. Nem kapsz mást,csak akkor ha legyártatsz egy nyákot direkt erre. Másik időrabló szórakozás,ha a LED-eket egy polikarbonát lapba ülteted(LED feje a kiszámított helynél van),és hátul huzalosan összekötöd. Min 1 nap és pár nyugtatóval megoldható,de legalább síkban vannak a LED-ek... ;]

Hankp

Új hozzászólás Aktív témák