- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
deadofgamers
csendes tag
válasz
hajdouczy #5647 üzenetére
köszi szépen a rendszert ki írtam pendrive ra viszont a tabon továbbra se jutok el odáig hogy elinduljon a telepítő
nyílván mint mondtam a bios-t el se tudom érni sajnos
otg-n tápot kap a billentyűzet viszont valószinű hogy a gombokra nem reagál ugyanis az rgb világítás megy rajta de nem enged változtatni rajta színt (ugyanis rgb-s billentyűm van)
viszont próbáltam sima egyszerű normál billentyűvel mondom hátha az a gond de nem..
az otg kábel az teljesen új aznap vettem hozzá. -
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #5622 üzenetére
Az eredeti Win8.1 Lark 8i tablethez
Macrium Reflect programmal kell visszaállítani.
https://mega.nz/file/dddxyazR#T3AbS5viIiH9YjAAw-QMkI947J3aevRlyqS0dD_r4BI
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
hajdouczy #5606 üzenetére
Én feltelepítettem, mert a win számomra használhatatlan ezen a hardveren. Grubbal multiboot módon választhatsz is, hogy melyik rendszer töltődjön be. Rá lehet rakni a legújabb Android 9-et is. Egy gondom van jelenleg vele, hogy a leírásban megadott Drive link már nem él, így az érintőképernyő méretezése nem jó. Ezzel még küzdök, de ezt leszámítva életképesnek tűnik.
-
mekkGyver
aktív tag
-
alittagyan
újonc
válasz
hajdouczy #5584 üzenetére
Szia Hajdouczy!
Köszönöm a visszajelzést, és a megerősítést! Magam is ezt az utat fogom követni. Épp tegnap kezdtem felszabadítani az egyik 64 kártyámat, ami eddig olyan telóban szolgált, amelyik 128-at is tud kezelni. Így átmozgatva a tartalmat a tablet megkapja a 64-et 2 partícióra osztva. -
DjBIG
csendes tag
válasz
hajdouczy #5527 üzenetére
Szia Hajdouczy
Elsősorban üdv mindenkinek,tegnap szereztem egy 7i "csodát"
Másodsorban jól meg is szivattam magam a touchal ugyan is az updattel el is csesztem...úgy kb annyira hogy pápá tapi (full kezdő vagyok a tabbal)
Harmadrészt tegnap este óta és ma reggel Hajdouczy írásait és munkásságát böngészve végre nekem is sikerűlt rendre utasítani a touchot.
DE ha megengedsz egy észrevételt Hajdouczy.A 7i-re heggesztett 1803-as W10ben a touch FW-je az INF mappába kerül valamiért nem a Drivers-be.Agyrákot kaptam mire észrevettemazóta viszont újra pöpec
-
Ferling7
tag
válasz
hajdouczy #5485 üzenetére
Anno volt 8i-m, a 7i-hez nem jó a touch.
Nem az enyém a tab, ezért kellene a gyári win mert azt akarnák vissza.
Készíteni én is tudok, meg szerintem valahol még meg is vannak a régi 8.1; 10 mixek. Csak sajna most nem ez a feladat.
Azért köszi.
Még reménykedem hátha valaki erre jár és megszán. -
-
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #5448 üzenetére
Nem volt sok időm az ISO elkészítéséhez, igy nem került bele a telepítési tájákoztató, és a drivereket sem tettem mellé.
Frissített driverek a Lark tablethez:
- Intel HD Graphic videókártya 2017 decemberi 10.18.10.4885 kiadás (áprilís 30-án ez volt a legfrissebb.)
- Intel SST Audio device (WDM) hangkártya vezérlő
- Realtech I2 Audio Codec
- Realtech RTL8723BS Wi-fi hálózati adapter.
A többi driverhez 2017-ben jelent meg utoljára frissítés, (legalább is driverkereső program nem talált újjat.)
Ezért a nem listázott driverek megegyeznek a 1709-s Windows drivereivel, és a mostani 1803-s Windowsba is ezek vannak integrálva. -
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #5446 üzenetére
Sziasztok, tudom, türelmetlenül várjátok, egyébként kész van már, csak olyan lassú net mellett vagyok, hogy egy 128 megás bemutató videót 1 óra alatt sikerült feltölteni a tárhelyre. Plusz, még sikerült az SD kártyáról minden lényeges fájlt törölnöm, még a videó szerkesztő is elment.
Szóval!!
Elkészültem a Windows 10 1803 Rendszer feltelepítésével.
Lark 8i tabletre innen tudjátok letölteni
Most már működik az érintésvezérlés telepítés közben is. A wimboot futtatása után újra indításkor már használható a touchscreen minden ablakban, ahol utasításokat kell kiadni, beírni.
A telepítés menete a hagyományos módszerrel történik.
- Rufusz programmal el kell készíteni a telepítő pendrive-ot az eddig ismert beállítással.
- A tablethez csatlakoztatni kell a telepítő pendrive-ot, az egeret, és a billentyűzetet.
- Bekapcsoláskor nyomj, vagy nyomogasd a Esc gombot.
- A Biosban válaszd ki a telepítő pendrive-ot.
- Ez után a telepítés automatikusan zajlik.
- Ha le futott a wimboot telepítés, utána már a Windows dolgozik, ahol alapszintű beállításokat elvégezve kb 20 perc múlva kész a rendszer.
Köszönöm SZAx2 fórumtársunknak az install.cmd elkészítését.
Lark 10i tablethez nem tudom elkészíteni az új Windowst, mert nincs 10 colos tabletem, ezért bocs.
(A holnap természetesen ma van)
-
topas100ec
csendes tag
válasz
hajdouczy #5441 üzenetére
Telepítettem lark win7-re,.
Az egyik kamera nem települt, illetve az érintő képernyő függőlegesen kb 5 cm
eltéréssel érzékel.
Az eszközkezelőben az ismeretlen eszközt, és a HID - mappából
"KMDF HID Minidriver for Touch I2 Device " -t eltávolítottam és az általad
készített 1709-es telepítő " lark7iwin_drv_win10 zip " mappájában lévő
illesztő programokat telepítettem így már jó.
Köszönöm. -
nicu71
addikt
válasz
hajdouczy #5441 üzenetére
hála és köszönet
anyum tabletjára lustaságből nem tettem fel az öszit,már totál kivan mert mindenáron frissiteni szeretné magát a gép/persze nem tudja/ megigértem neki hogy ha a dolgos kezek megcsinálják a tebletre a frissítést akkor felteszem
szerk. 7 es tablet van,de majd csak jövö héten lesz időm erre.
-
sanyika95
csendes újonc
válasz
hajdouczy #5432 üzenetére
Igen, azt használtam.
Ha a 7i driverét tettem fel akkor kb fél képernyőnyit félreérzékel, amit kalibrálással sem tudtam megoldani, mert úgy is félreérzékeli. A másik kettővel is kipróbáltam, de azokkal nem működött.Köszönöm az új telepítőt, ahogy lesz rá időm megpróbálom azt is.
-
nemethka2
csendes tag
válasz
hajdouczy #5421 üzenetére
A vezérhangya továbbra is mocorog az agyamba. A szerelő tájokoztatása nem hagy nyugodni. Ha feltételezzük, hogy a kamera (legalábbis a kettő közül valamelyik) jó, akkor valami olyan hiba jöhetett be, mint amiről korábban az USB porttal kapcsolatban többünk is küszködött. Annál is inkább ez irányban gondolkodom, mert a kamera driverek vonatkozásában a HM2056- nál azt írja, hogy tökéletesen működik., az OV 2680-nál meg a felkiáltójes, hogy nincs bekapcsola. Ilyen alapállásban a HM20546-nak működnie kellene, márpedig nem működik, vagy legalábbis részlegesen, mert a kezelőszervek megjelennek csak a képernyő fekete.Én nem vagyok valami csúcs informatikus, de ha az lennék akkor azt játszanám végig amit a gyártás során végeznek. Vannak a különböző alkatrészek. Összedobják egy keretbe. Ezután ráteszik a rendszer lelkét, BIOS-t. Minden gyártó a sajátját. Majd jön az operációs rendszer. Mi lenne, ha ezt újra csinálnánk? Nem írok külön jkristof94-nek, de Ő az ilyen mahinációkban nagy mágus. Az USB-re is talált megoldást. Talán ha lenne valakinek egy eredeti gyári BIOS-a meg lehetne próbálni, bár nem tudom, hogy egyáltalán egy BIOS-t teljesen el lehet távolítani, hogy újat tegyünk a helyére, akár más gyártóét ami elérhető.A gép egyébként kifogástalanul működik.Kipróbáltam Egy 500 GB-s USB-s külső merevlemezt zökkenőmentesen kezel. Szóval egyébként meg vagyok elégedve vele.
-
nemethka2
csendes tag
válasz
hajdouczy #5421 üzenetére
Holnap megyek be érte, és akkor tudok beszélni a szerelővel is, hogy konkrétan mi a baja. Bár szerintem nem javítható kamera cserével sem, mert mikor bevittem, azzal adtam át, hogy nekem elég ha csak a front kamera működik. A skype-hez kell. A hátsót amúgy sem használtam volna, mert egy gyors fényképre ott a teló a zsebben. Ebben az opcióban benne volt annak a lehetősége ha valamelyik kamera használható, akkor azt a front helyére lehet tenni, a másikat meg leválassza az alaplapról.
-
sanyika95
csendes újonc
-
sanyika95
csendes újonc
válasz
hajdouczy #5411 üzenetére
Nagyon köszönöm, viszont valamiért nem engedi letölteni. (Elkezdődik a letöltés, de 7-800MB-nél leáll)
Mivel kiderült, hogy egyetememnek elérhető ingyenesen a Win10, ezért az lenne a kérdésem, hogy melyik verziót kell feltelepíteni rá (Home, Pro, Mobile stb) és a drivereket honnan tudom beszerezni?
Plusz hogyan érem el a boot menüt? -
nemethka2
csendes tag
válasz
hajdouczy #5407 üzenetére
Mint mondtam újra telepítettem, és visszaállt a fekete képernyő a kezelőszervekkel, és a felkiáltójeles ov 2680-as. Az is homályos, hogy Skype szerint alapértelmezett front kamera a hm 2056-os, akkor legalább az miért nem működik. A hátsó igazából nem is érdekel.
Privát is megy. -
nemethka2
csendes tag
válasz
hajdouczy #5404 üzenetére
Megcsináltam. Az ablakban "Nincs konfigurálva". Próbaként átállítottam az "Engedélyezve". Újraindítottam a Rendszereszközökben a HM2056 megint felkiáltójeles lett és gépen és eltűnt a sötét képernyő a kezelőszervekkel és az a hibaüzenet jelenik meg, hogy nem találja a kamárát stb,stb....Ez után ha meg feszülök sem tudom visszaállítani a HM2056-t, hogy ne legyen felkiáltójeles. Az OV2680-as alappól felkiáltójeles. Most telepíthetem újra.
-
nemethka2
csendes tag
válasz
hajdouczy #5401 üzenetére
A Youtubon levő videót megnéztem, de az ott található linkek nem elérhetőek. viszon a nevezett Képeszközök driverje biztosan jó, mert az Intel honlapjáról letöltött és újra telepített eszköz működik. A driver adatai megegyeznek a az korábbival. Ennél újabb nincs. Viszont az OV2680-as Tulajdonságok/Részletek/Érték ablakban az alábbi bejegyzés van:
01802400
DN_HAS_PROBLEM
DN-DISABLEABLE
DN-NT-ANUMERATOR
DN-NT-DRIVERTehát a táblázat szerint ki van kapcsolva. Miért van kikapcsolva? Hol lehet bekapcsolni?
-
-
bigsee
addikt
-
RAiN91
őstag
válasz
hajdouczy #5235 üzenetére
Sziasztok.
Win 8.1 gyári van a Lark Ultimate 8i tableten már pár éve, most viszont megtelt a memória, már internetezni sem enged emiatt, és fogalmam sincs, mitől, minden létező dolog le van törölve róla.
Gondoltam felrakom a Win 10-et az alábbi leírás szerint, de ha jól értem, kevés hozzá 1 darab OTG kábel? Mert egyszerre kell pendrive elérés és egér is egyidőben?
-
dreamlake
aktív tag
válasz
hajdouczy #5323 üzenetére
Az általad csatolt Silead Touch mappaban levő driver is hibáskent Muxik.A Windows gombon kívül minden más máshol érzékel.
Más ötlet?
Valaki csatolna egy képet ,hogy az eszkozkezeloben melyik eszköz a Touchpad,mert számomra rejtély.
Megprobslnam onnan a driver frissitest. -
nemethka2
csendes tag
válasz
hajdouczy #5305 üzenetére
Átolvastam a bejegyzést, valóban macerás az eset, és kétesélyes. Kimásoltam a szöveget és elviszem a szerelőnek. Ha másban nem abban mindenképpen tud majd segíteni neki, hogy milyen irányba induljon el. Változatlanul nem értem, hogy menetközben, hogy tud elszállni az USB port. Az is érdekes, hogy a "Hibaüzenet" azt a lehetőséget is felajánlja, hogy nyomjam meg a windows gombot, és arra se reagál. Se a billentyűzet gombjára (ami érthető mert nincs USB), se a gép windows billentyűjére. tehát az érintő felület sem megy. Az is talány, hogy a "power+hang le" gombkombinációra sem reagál. Pontosabban úgy reagál, hogy feljön a hibaüzenet.
-
nemethka2
csendes tag
válasz
hajdouczy #5303 üzenetére
Hi! Próbáltam volna, de sajnos nem ment, mert maga az USB port is halott lett. Megjelent a szokásos "kék" halál hibaüzenet, (valamilyen eszköz nincs csatlakoztatva vagy nem érhető el) és pont. Utána hiába indítottam újra a Lark logo után a "kék" halál hibaüzenet jelent meg ismét. És biztos, hogy az USB por halt meg, mert a tölteni sem lehet. Csak tudnám menet közben hogy tud elszállni az USB port? Az "iskolatárs"teljesen megbízható. Ez a szakmája, csak igazából asztali PC-vel meg Laptoppal foglalkozik. Szerintem a megoldás kulcsa az lenne, ha a BIOS-ba be lehetne jutni valahogy. Ott állítódhatott el valami, és ott tudnám a gyári állapotra visszaállítani.
-
nemethka2
csendes tag
válasz
hajdouczy #5299 üzenetére
Kösz a gyors választ. Az akku csatlakozójának a levételével azért próbálkoztam, mert az asztali PC-n már egyszer bejött. Itt nem sikerült, de valószínűleg azért mert ez UEFI gép. Az egész csak azért is vicces, mert azt írja ki, hogy egy eszköz nincs csatlakoztatva. A kamera és az USB-n kívül más eszköz nincs a gépen. A külső eszközök mag OTG-n keresztül az USB-he csatlakozik, és pont ez nem működik. Ez meg azért egy talány, mert a telepítés simán ment, már majdnem be is fejeződött. Legalábbis a folyamat visszajelzése alapján. Most elvittem a fiam egyik iskolatársához aki számítógépek szervizeléssel foglalkozik. A két ünnep között ugyan zárva van, de a jövő héten megnézi. Az eredményről majd beszámolok.
-
nemethka2
csendes tag
válasz
hajdouczy #5292 üzenetére
Szia! marhára röstelem magam. Mint írtam sikerült a telepités vagyis majdnem, mert később amikor a Skypet akartam használni azt írta ki, hogy előbb telepítsek egy kamerát. Oké, mondom én, akkor újra telepítem, egy másik telepítővel. Ment is mint a karikacsapás egy bizonyos pontig, amikor leállt egy kék képernyős hibaüzenettel, hogy egy eszközt nem talál vagy nem érhető le. Nyomjam meg a "Windows" gombot. Megnyomtam, de semmi változás. Ekkor jutott eszembe, hogy nem vettem ki az SD kártyát, lehet, hogy ezt nem találja. Kivettem és újra el akartam indítani a telepítést. Sajnos innentől vége. Nem reagál az "Esc" billentyűre, mindig ez a kék képernyős hibaüzenet jön be. Hiba kód: 0xc0000225. Próbáltam azt is, hogy levettem az akku csatlakozoját és néhány perc után raktam vissza, azzal a hátsó gondolattal, hogy ez tulajdonképpen egy "Reset"-nek felel meg, de semmi változás. Ugyanaz a kék hibaüzenet. Lehet, hogy lett egy irat nehezékem?
-
fer
őstag
válasz
hajdouczy #5257 üzenetére
Sőt amit a leírásban linkeltél Macrium Reflect-et az sem működött, ezért kerestem másikat, azzal már tudtam lemezképet készíteni! Macrium Reflect Free 7.1.2722 Az asztali gépről is csináltam egy mentést! A Win 10 alapút érdemes leszedni, még Win XP-n is működik, kipróbáltam!
-
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #5240 üzenetére
A billenytüzet kiosztással kapcsolatban a Microsoft supporttól kaptam egy választ, de én men tudtam ezzel megcsinálni a billenytüzet kiosztást.
Talán ti jobbat tudtok. Így vissza tettem a tavaszi Windowst.Ezt a választ kaptam a "billentyűzet visszaálllitása" kérdésemre:
Alapértelmezetten a régi stílusú "teljes kiosztású" billentyűzet az új verzióban az alábbi nyelveken elérhető:
"We’ve updated the new XAML touch keyboard to now support a full keyboard layout option for English (United States), English (Australia), French (France), Italian (Italy), German (Germany) and Spanish (Spain) languages. Appreciate everyone who shared feedback on the subject! To access this keyboard layout, tap the button in the top left of the touch keyboard."
Forrás: blogs.windows.com
Hogy elérhető legyen ez magyar nyelven is, kérlek hagyj egy visszajelzést az Áruházból letölthető Visszajelzési központon keresztül, vagy szavazz a már meglévő visszajelzésre, így nagyobb eséllyel kerül be a funkcionalitás egy következő frissítésben.
A átmeneti kerülőmegoldás a régi billentyűzet használatára az alábbi:
A Windows.old mappából, vagy egy régebbi verziót használó számítógép mappájából át kell menteni a fájlokat a tabletedre. A beavatkozás előtt mindenképp csinálj biztonsági mentést a fájlokról, mivel probléma esetén elvesztheted az érintőbillentyűzetet.
Nyisd meg a Windows Helyreállítási környezet Parancssorát. Másold ki az alábbi mappát: C:\Windows.old\Program Files\Common Files\microsoft shared\ink és C:\Windows.old\Program Files(x86)\Common Files\microsoft shared\ink a Parancssor segítségével. Majd másold be az élő rendszer Program Files\Common Files mappájába és írd felül a fájlokat.
Üdvözlettel. -
fer
őstag
válasz
hajdouczy #5235 üzenetére
Szia! Letöltöttem kipróbáltam, de sajna ugyan azt produkálja mint amit én csináltam telepítőt, egyszerűen nem tudok rá drivert telepíteni
ami fontos, mert a kionix-ot muszáj lenne kézzel nem elég a feladatkezelőből, mert akkor nem fog működni a kijelzőforgatás! Most rakom vissza desktop telepítéssel! -
feri1
aktív tag
válasz
hajdouczy #5202 üzenetére
Sziasztok!
Milyen típusú telefont vagy tabletet vegyek ami már alkalmas lenne erre ( ne akadozzon a you tube rajta ) és milyen hangszórót vagy mini hifit?
Elsőként Tablet mellett döntenék,de telefon is szóba jöhet,az mondjuk olcsóbb is lenne talán,Mindkettőt írhatnátok,ha volna ötlet esetleg kipróbált típus.
Milyen paraméterek legyenek a kiválasztott eszközöknél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest