Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
AshaNoR #33978 üzenetére
[54M körül, ha a ma bejelentett 3%-os hitelt nem vesszük figyelembe]
Ha a ma bejelentett hitelt felveszed, akkor jóval többet. De azért a részleteket ennek kapcsán meg kellene már várni.
-
concret_hp
addikt
-
Qtya123
őstag
válasz
AshaNoR #32321 üzenetére
Ez nagyon egyéni élethelyzet és jövőbeli tervek kérdése.
Ha lesz/van család óvodás-iskolás gyerekekkel, akkor nagyon meg kell az ilyeneket gondolni.
Van pár ismerős/kolléga, akik bevállalták ezt a külterület Kamcsatka alsóra költözést, ott kapok annyiból házat, mint városban lakást felkiáltással, vagy ott építkeztek mert olcsó volt a telek. (de voltak szabályok, hogy több részt kellett megvenni és birtokközpontot létesíteni, csak akkor lehetett építkezni, stb...)
Áram van a telkeken aztán ennyi. Fúrt kút, vízszűrés, áramszünet esetére ballonokban felhalmozott víz, hogy inni tudjanak, mert ugye áram nélkül nem megy a szivattyú.Egyiknél még normális internet sem volt, HO-ban akart néha lenni, de valamit beszélt, hogy van egy fa a másik telken, ami tavasztól gáz, mert lombja nő és akkor akadályozza az átvitelt és meg-megszakad a net, így be kellett járnia.
Autója mindegyiknek olyan mindig, mintha a somogybabodi offroadról jöttek volna, gyerekek logisztikája teljes rémálom.
Egyiknél idén megy gimibe a gyerek Budapestre, már el akarják engedni a kezét, hogy ne mindig a szülők hordják iskolába, nagy már. De nem tudják, mert kb sehová nem tud menni emberi időn belül. Jártam ilyen részeken. Este 5kor az iskolások telefonnal, zseblámpával világítva mentek hazafelé a földúton gyalog. -
Csabroncka
addikt
válasz
AshaNoR #32321 üzenetére
Lakhatásra én csak belterületen vennék!
Érdemes akár olcsóbban venni egy telket és építeni rá.
20-30 millió jelzáloghitel a mai világban nem egy nagy kunszt, és nem is kötelező 20 évig fizetni.Őszintén? Ne basszál ki magaddal, fiatalon maradj a városban, vegyél valami jó helyen lévő lakást ami később is érték lesz, és ha tovább akarsz lépni akkor nem egy nyűg, érték és el lehet adni jó áron!
-
TomMusic
őstag
válasz
AshaNoR #32315 üzenetére
Szia,
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Egyetértve vele, kiegészítve:
- Ezeknél általában csatorna sincs (jobb esetben az utcában van, "csak" rá kell csatlakozni, de inkább az a jellemző, hogy az utcában sincs). Ilyenkor egy föld alatti tartályba/emésztőbe gyűik a szennyvíz, amihez évente 1-2x kell szippantós autót hívni (annak nyilván költsége van).
- Autóval milyen a megközelítése? Általában aszfalt út se szokott lenni, csak valami murvás út. Az sáros időszakban nem annyira kellemes. Télen pedig a hókotró se biztos hogy elmegy odáig.
- Néha szokott lenni telekadó is, bár kicsi az esélye.Sok ilyet nézegettem anno én is, de sajnos sok hátrányuk van, le is mondtam róluk.
Bár attól függ, mi a cél vele.
A klímás fűtéssel az is baj, hogy amint lekapcsolod, szinte instant ismét hideg lesz, mert csak a légtérben lévő levegőt melegíti (mivel nem hősugárzó (mint pl. radiátor), ezért semmi mást nem melegít fel). -
Csabroncka
addikt
válasz
AshaNoR #32315 üzenetére
"hátulütői lehetnek egy ilyen típusú ingatlannak"
1. Nem jelzálog hitelezhető (külterületen - üdülőövezetben)
2. fúrt kút van (Hálózati víz és villany közmű a minimum szint, ezek vagy bármelyik hiánya jelentősen csökkenti az ingatlan értékét.)
3. fűtést csak klímára bízni nem célszerű. Kályha, vagy valamilyen alternatív rásegítés, tartalék kell.Hozzak példát?
https://ingatlan.com/34487405
Az sem normális aki ennyi pénz elszór egy ilyen ingatlanra (most az eladóról beszélek, mert a norvég fűtőpaneles szarokkal az éltben nem hozza vissza még a fürdőszobai csempe árát sem), ez a hirdetés a tipikus felét éri talán a megálmodott árnak.Kérdésedre részben válasz, egy ilyen nyaralószerű ingatlanra, ha az 1-2-3 pont igaz, egy középkategóriás új autó áránál szerintem nem szabad többet elégetni (én ezzel a szemlélettel kerestem) 10-15 mill.
-
attiati
veterán
válasz
AshaNoR #32102 üzenetére
Jó pár dolog hiányzik még a képletből.
Bp vagy vidék. (27 évesen nem mindegy, hogy melyik városhoz cövekeled magad.)Élethelyzet, Mo-on akarsz maradni, szakmai előremeneteli lehetőség, stb...
140e ft bérleti díj nem sokat mond. Mennyit ér a kecó és hány %-os bérleti hozamnak felel meg?
Csak ez a két opció van, hogy most vagy pár hónap múlva?
C változatot nem érzem opciónak, nem reális. Hacsak nem vidéken vagy.
B változattól félsz.Ha lakást akarsz venni, akkor B, de úgy tűnik, hogy nem vagy túlzottan felkészülve és nincs bekészítve minden ahhoz, hogy holnap lakást vegyél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest