- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
3-4 millió <->10-12 millió.
Egyik 5 év , másik 15.
Amellett igencsak nem korrekt abba az álomba ringatnia az embernek magát, hogy sima hitel esetén övé a lakás... Mert nagyon nem. (Ez szvsz csak bemagyarázás... Sőt, ha nem tudsz fizetni, akkor aztán hitel esetén nagyobb bajban is lehetsz, szvsz-...)
Szóval szeriintem nagyon is összehasonlítható a kettő.
Na meg is kérdem páromat, mit szóólna egy ilyen lizingelős dologhoz... -
törölt tag
nem mindegyik gyűjti össze, ezért meg célszerű külön számlát ezeknek tartani, amire nem megy a jövedelem. ha a hitel ( főleg ha támogatott) mellett kiadod és nem legális, a bank felmondja a szerződést, ha tudomást szerez róla. ha baj van, akkor úgyis megtudja.
de hangsúlyozom, kinek a pap, kinek a papné és kinek meg a lánya. és akkor még nem beszéltünk azokról, akiknek mindkettő
aki tart tőle, nem kell meglépnie, az vegyen hitelt és ringassa magát abba az álomba, hogy övé a lakás.
már szerencsére én túl vagyok ezzel a kocsimmal. már én vagyok a tulaj.
Tildy ráérzett a lényegre, amíg nem oktattak le és nem olvastam utána én is azt mondtam, hogy ennek nincs értelme. -
törölt tag
olyan cége kell választani, aminek háttere van, rém egyszerű a dolog
mi van akkor ha az főbérlő kirak?
mindig csak azt írod, hogy szerinted, ezek most tény dolgok, vagy csak szaporítod a hozzászólásokat?
illeték:
új lakásnál nem kell megfizetni ( nyílt végű lízing)
zárt végűnél, a lízingcég fizet amiért ő megveszi ezt ráterheli a lízingbevevőre, mert itt ő lesz a tulaj. de kétszer nem kell megfizetnie, megkérdeztem az illetékhivatalt -
Ariadne
őstag
15 milláig tényleg nincs illeték.
Az ügyvédi díj nélküliséggel jobb vigyázni, mert az mindig van (ingyen nem dolgozik egy ügyvéd sem, és ingatlan tulajdonjog-átruházáshoz kötelező), legfeljebb belegyúrták az egyéb költségekbe. Ingatlanvásárlásnál - megint csak szerintem - sosem szabad megbízni senki más ügyvédjében, csak a sajátodban. Az ellenérdekű forgalmazó ismeretlen ügyvédjében meg pláne nem.
Én egyelőre használt lakásban gondolkozom, egyszerűen azért, mert tudom, hogy csapnivaló minőségben építik az újakat, és marhára nincs kedvem évekig pereskedni, mert sz*rul van megcsinálva ez vagy az, különösen ha a projektcég, aki építette, szépen meg is szűnik időközben.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Újat vennénk, vidékn, maglódon... Nem egyszobás, ráadásul ikerházi, kertes... 12 millió egyébként.
Most számoltam ki 15 éves futamidőre , mennyit kéne fizetnünk: 94 000-t... Ez még egész tűrhető.
------------------------------------
Köszi, megnézem az ella maxot. Bár nem hinném, hogy a kedves örülne, ha rögtön névre kerülne a lakás, mégha a kettőnk nevére is, ha véletlenül szétmegyünk, azzal csak a nyűg van...
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
A csődbemenetel mondjuk szvsz nem reális lehetőség, ha bankhoz tartozó lízingcégnél veszi fel az ember, ezt elismerem. Egyébként meg ha mégis megtörténne ilyen, az a teljes és komplett bukta esete sajnos.
Az illetékfizetéses dolgot pedig nem tudom, nem találtam a cikkben, milyen 2% az, amire hivatkozik. Az tuti, hogy a végén kell illetéket fizetni, természetesen, de jó lenne tudni, mi az a 2%...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Egyszerű meggyőzni, merthogy nem kell meggyőzni. Egyikünk sem szereti a hiteleket, amellett a hitel sokkal nagyobb kötöttség. Pl. egy hitelbe nem hinném, hogy belemenne, ebbe, hogy úgy fizetjük, mintha albit fizetnénk, csak idővel mienk lesz a lakás, sokkal jobban....
Amúgyis az autónk is így van, leasingeljük, ott 5 év után lesz csak a mienk.
Szóval a nagyobb kötöttség miatt nálunk nem valószínű , hogy bejátszik a sima hitel. (Amellett gyerek sem valószínű még jó darabig, megtakarított cashünk meg 1 milla allatt van, ami kb semmire nem elég hitelfelvételkor....) -
törölt tag
az a baj, hogy a bankok már a 3-ik hónap után eladják a követelést ( nagy általánosságban )
ha ezen idő alatt akarod eladni, hát nagy szerencse, de legfőképpen nagy árengedmény kell hozzá.
én nem nyilatkoztam itt addig a lízingről, amíg nem ismertem meg. most azon gondolkodom, hogy beszállok egybe, ahol lehet kialakítani irodahelyiséget is, aztán meg kiadom az egészet -
törölt tag
akkor gondolkozzunk:
ha hitelre veszed meg a kérót és baj van, mi történik? bírósági végrehajtás nélkül, vagy azzal, de kiraknak és ha szerencséd van jó áron adja el a bank. de alapvetően neki az érdeke az, hogy hozzájusson a pénzéhez és másodsorban azok járulékaihoz. bár az igazság nem ennyire egyszerű, mert nem a bank fog ezzel kínlódni, hanem eladja a tartozásodat egy faktoráló cégnek. esetleg itt még megállapodhatsz egy fizetési haladékról, átütemezésről, de valjuk be, erre már 4-5 hónap nemfizetés esetén kerül sor. ha addig nem tudtad fizetni, mi a garancia, hogy a hátralékot betudod és annál drágább kamatot tudod. nem sok.
tehát a faktoráló cégnek mi az érdeke: behajtsa rajtad a követelését és még egy szép kis haszonra is szert tegyen. gondoljuk végig, hogy mi marad a tulajnak. ha szerencséje van, eltűnik a tartozása.
lízing:
visszaadod a lízingjogot, vagy egyszerűen eladod másnak és mivel az ingatlan árak általában felfelé mennek, ki lehet belőle szállni pozitívan is. ha viszont albérlatben laktál előtte, azzal a pénzzel mi lett?
2% a lízingdíj, plusz értékbecslés, plusz közjegyző
hitel: értékbecslés, adás-vételi szerződés, tulajdoni lapok, hitelkeretbeállítási jutalékok, közjegyző
szerintem ez nagyjából egál
kamatok:
én lefuttam mindkettőre egy számítást, nem nagyon látok különbséget közöttük.
persze ha valaki igazolható jövedelem nélkül szeretne, nyilván, hogy magasabb a kamat, de erre meg azt mondom, hogy meg kell nézni a Raffi ilyen ajánlatát.
Jó az Ellamax, de iszonyú jövedelem kell hozzá ( ha család is van 2-3 gyerekkel, anyuka gyesen, akkor meg szinte reménytelen) és nagyon-nagyon válogatósak ingatlan tekintetében. nekem volt már pár ingatlan, amit visszautasítottak. ezért már előre küldök fotókat, hogy nézzék meg, mielőtt beviszem.
otp, khb ezeket csont nélkül meghitelezi. utóbbi még egy kicsit jobban is. -
törölt tag
pl: ha újat lízingelsz, akkor csak a nettó érték alapján kell fizetned a díjat, az áfát pedig a tőkerész után kell havonta megfizetned
ha később úgy döntesz, hogy mégsem kel lakás , eladod a lízingjogodad és ha szerencséd van még plusszal is kiszálhatsz.
pl: lízingeled, aztán kiadod
pl: cégként lízingeled, majd bérbeveszed cégtől, aki lízingel
pl: ha nem vagy jogosult állami támogatásram de kell lakás aztán meg megveheted hitelre, támogatással
pl: az ELLA Max azért elég keményen számolja a HBÉ 55% fölötti részt ( kamatfelár+ jelzálofbiztosítás)
tudnám még sorolni, de most érd be ennyivel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- Automata kávégépek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest