- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
atomchicken #32060 üzenetére
Valamint maga a konkrét ház is tilthatja a rövidtávú lakáskiadást.
-
pit stop
addikt
válasz
atomchicken #32036 üzenetére
Rövid távú lakás kiadást hogy érted, hogy korlátozva van a kerületben? Korlátozni a törvények miatt tudtommal nem tudják.
Tiltani tudják, amit egy kerület tett meg, de csak távoli jövő időponttól...
Nyilván már ez is befolyásolja a jelenlegi piacot, de ha ez az a kerület, akkor jelentős kínálat mellett ne csodálkozz szerintem kevés (befektetési) érdeklődőn -
lm83
őstag
válasz
atomchicken #32036 üzenetére
Azokat kell kiszúrni amiket megjelenés után pár héttel levesznek. Azok voltak a jól árazottak, és azokhoz érdemes viszonyítani.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
atomchicken #32020 üzenetére
A reális árazás sosem egy egyszerű kérdés, se vevői, se eladói oldalról.
Arra az ajánlatra, amit 10%-kal van a hirdetési alatt, tettél ellanajánlatot? Mit szól, ha azt mondod, hogy -5%. Azzal nem lennél elégedett? Általában az első ajánlattétel az alku folyamatának kezdete, nem a vége. Ingatlan.com hirdetések alapján nehéz - talán lehetetlen - meghatározni a reális árakat. Leginkább az egy héten belül eltűnő hirdetésekre lehet alapozni, de ehhez nem elég ránézni a keresősre, hirdetésfigyelőket kell sasolni, megjegyezni mi mikor került fel és mikor került le. De ebben is lesznek fals eredmények, mert nem csak akkor kerül le hirdetés, ha eladják az ingatlant. Térben és időben nagy változatosságokat mutat, hogy egy adott terület aktuális hirdetései mennyire túlárazottak. Egy példa: ahol egyik rokonom lakik, az elmúlt 2 évben 1-1 hirdetés volt néha, 100M körül 60m2-es lakásokra. De kb. két évig ezek szépen meg voltak végig. Hirdetik ma is. Ehhez képest idén felkerült hasonló lakás 82 és 90M-ért is. Ugyanúgy ezek is hónapok óta ott csücsülnek a piacon. Akkor ezek alapján hogyan tudtál volna árazni tavaly, tavalyelőtt, ha még két évvel később jóval alacsonyabb árakon is vevőre várnak az ugyanolyan hirdetett lakások?
Elvileg lehet kérni NAV-tól illetékmeghatározás alapjául szolgáló adatokat. Én kértem, de semmi választ nem kaptam a hivatalos határidő letelte után se, lassan fogok reklamálni nekik.
Valamint van a ksh ingatlanadattár. Ebben utca szinten vannak tranzakciós árak, 2023-as év egészére. Viszont csak átlag és relatív szórás szerepel benne, illetve azért éves szinten voltak bőven árváltozások azóta. Tehát ez is csak nagyon mérsékelten segíthet.
-
gerii
addikt
válasz
atomchicken #32020 üzenetére
Ingatlanosnak semmit nem szabad elhinni.
Én eladom neked egy hét alatt a hirdetési árad 90%-áért, mindössze 1% díjazásért.
Felhívom a haverom másnap, kifizeti kpban, megkapom a millás jutalékot, haver felteszi újra az eredeti árért, a nyereségen meg osztozunk.
Így kerestem 5 millát pár óra melóval.Ennyi az ingatlanosok munkája... lehülyéznek és lehúznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Asztalos klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- OpenWRT topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Filmvilág
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Emotiva BasX A2m + Airmotiv B1 + Norstone Stylum 2 + Ajándék
- Nintendo Switch OLED - Atmosphére - 256 GB - gyönyörű állapot - minden tartozék - ingyen játékok
- Új (bontatlan) 512 Gb OLED Steam Deck eladó
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ Gold teljesen moduláris tápegység garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest