Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Stanlee
őstag
válasz
Dani82 #10096 üzenetére
Javaslom, hogy ha ok vallaljak is a szerzodes elkesziteset az ismeros ugyveddel, akkor ha kesz, menj el a szoveggel egy az altalad megbizhatonak tartott ugyvedhez es nezesd at vele.
Ez nem rosszindulat, de lehetnek buktatok a dologban, az is lehet, hogy minden rendben lesz a szovegezessel. Megiscsak 2x millio Ft-rol van szo.
A hitel intezessel is lehet buktato. Sajat elmeny: az egyik ingatlannal, amit nemreg akartunk eladni, a vasarlo ugyvedje intezte a dolgokat. Amikor beadtak a papirokat a banknak, kiderult, hogy valamiert nem kaphat hitelt a vasarlo. Nekem nem baj, hogy nem tudja megvenni, de pl. ha ideadja a foglalot es a vetelar egy reszet, en vissza tudom neki adni barmikor, de nem ugy megboldogult apam testvere, aki valoszinuleg mar masnap elkoltotte volna a ra eso reszt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Dani82 #10096 üzenetére
Aham, aztán ha nem kapod meg időben a hitelt vagy nem a teljes összeget az hogyan lesz kezelve a szerződésben (pl. erre hivatkozva eláll az eladó és ugrik a foglalód), de még biztos van néhány dolog amire figyelni kell...
Szóval a hallgató inkább ne adjon tanácsot amíg nincs tapasztalata
-
darksamu
csendes tag
válasz
Dani82 #10078 üzenetére
Kiszámoló blogon őt szokták ajánlgatni: olcsohitelek.com
Személyes tapasztalatom nincs vele, de előbb-utóbb aktuális lesz és felkeresem majd.
-
Kukipapa_rr
tag
Vajon most még érdemes venni lakást? megy még feljebb az ár ,. vagy stagnál?
Aki erre tud válaszolni, az meggazdagodik és nem tanácsokat ad.
Amit vettem 5 éve 9.9ért, ugyanabban a házban rosszabb állapotuakat hirdetnek 12-13-ért
Itt jön be a reálérték fogalma: ha kiszámolod (infláció kalkulátorok elérhetőek, keress rá) 5 éve 10M az ma kb. 12M reálértéken, tehát nagyjából ugyanarról az összegről beszélünk. Ld. még a 3 forintos gombóc fagyi esetét a 80-as években - nem összevethető az a 3 forint a mai 3 forinttal.
Pl. a mostani nagy áremelkedéssel az én 2006-ban vett lakásom ára most korrigálódott az inflációval, tehát keresni még nem kerestem rajta (mondjuk nem is az volt az elsődleges cél).
-
Apollo17hu
őstag
Szia!
Ha minden jól megy, én jövő héten fogok így előtörleszteni. Nem tudom, mennyire munkáltatóspecifikus, de nálunk 5 éven belül max. 5 millát lehet ilyen célra felhasználni (1-es szorzó, nincs összeghatár).
A befektetési cél viszont nálad gáz lehet, mert a munkáltatóm feltételül szabta, hogy életvitelszerűen ott is kell laknom. Ennek igazolására csináltattam új lakcímkártyát.A tutit a bérszámfejtésen tudják megmondani.
pollai: Úgy tudom, egyösszegű előtörlesztés helyett lehet úgy is kérni, hogy a havi törlesztőket váltsa ki.
-
-
titko
tag
Tavaly nyár óta a jegybanki alapkamat (amihez alapvetően a forinthitelek kamata rögzítve van) 1 %-ot ment föntebb. Ezen felül a bankok manapság nem kapnak olcsón hitel és ezt beárazták a hitelkamatba, ami nálad is meglátszódik a törlesztőrészlet emelkedésén. Ami várható, a jegybank csökkenti az alapkamatát, beindul a gazdaság, visszatér az olcsóbb hitel, akkor csökkenni fog a törlesztőd.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRCSÖKKENTÉS - RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest