Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #14999 üzenetére
Az fdd port 26 / 34 vezetékes, a hdd 40 vezetékes. A teljes vezetékezés, protokoll, semmiben sem hasonlít az a kettő egymásra (a winchester kvázi önálló számítógép, a floppy egy buta elektromechanika). Ha floppyból tényleg csak usb tápos van, akkor kotorászok tovább usb power boost irányban. A tippeket köszönöm.
(UI.: Az árgéppel gőzöm sincs, mi van, az utolsó linked nekem továbbra is "időtúllépés miatt megszakadt".)
-
King Unique
titán
Már mért ne tudna
Floppy meghajtó hátulján is tudtommal szabványos IDE csatoló van, ház is olyan, valamint 5,25"-osokba direkt lehet rakni optikai meghajtót is, azokkal is működik, vsz FDD-vel is. Árgépre nem tudok mit mondani, nincs lehalva, nálad böngésző nem hozza be rendesen, nálam igen.
Márpedig gyáriba nemigen fogsz találni külső 3,5"/ 5,25" Floppy meghajtókat, hacsak nem ebay és tarsain, + általam említett alternatíva jöhet még szóba.
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #14997 üzenetére
Az árgépről nekem most nem jön be a világon semmi, le van halva, vagy nem tudom, viszont a neve alapján az nem olyasmi lesz, amit keresek. Azok a külső házak jellemzően winchesterhez vannak, floppy-t nem tudnak csatolni. Egyik sem.
Az USB tápos azért nem jó, mert egy olyan munkagép vezérlőhöz (nem pc alapú) használnám, ami simán csak lefagy, ha megterhelem akár csak azzal az árammal az usb portját, amit szabvány szerint alapvető kötelessége lenne szolgáltatni. Sőt hub-ot sem használhatok, mert az a szutyok nem "lát keresztül" rajta. Csak nem, és kész. Így jártam.
Kotorásztam olyan kábelek után is, amik lecserélik az 5 volt meghajtást egy usb összekötő kábel kliens oldalán, és egy tápegység jelére cserélik, de még olyat se találtam. Ha más nincs, barkácsolok egyet magam, bár az nagyon gányul fog kinézni.
Tiszta jó napom van
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő vagyok #14995 üzenetére
Amik jóformán eddig is, pl. My Passportok + egyéb [link].
látom szaporítod te is a "gép, illetve külső vinyó parkodat", de nem baj az(#14996) coco2: azt eleve nem értem, egy ilyet mért itt kell megkérdezni
, de még Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja-ban se ez a fő téma, inkább Külső 5,25'' mobil rack-ek topikja-ban esetleg...
Másrészt nem értem, h külső Floppy drive-nál mért nem jó az USB tápos, bőven megfelelne a célnak, könnyű hordozni, használni stb, v csak kizárólag hubra csatlakoztatva tudod használni.
De, ha annyira ragaszkodsz a külső táposhoz, akkor veszel külön belső Floppy meghajtót [link] + hozzá egy 5,25" külső IDE házat [link]. -
coco2
őstag
Sziasztok!
Vásárlási tanácsra lenne szükségem.
Külső usb-s floppy drive-ot keresek (3.5"), de saját tápegységes kellene, ami nem az usb-től veszi az áramot, hanem saját tápegységtől. Aktív usb hubbal nem tudok operálni, ami környezethez kellene, nem lát hubon keresztül semmit, és a saját usb-je nem terhelhető árammal (lehal az egész hóbelebanc, ha azt megpróbálom árammal megterhelni).
Minden cucc amit ipon.hu és hasonló helyeken eddig felleltem, az sima usb kábeles, egyiknek sincsen saját tápegység opciója.
Ha valaki tud olyan usb floppy drive típust is, ami tápegységes, és akár heteken keresztül de berendelhető valahonnét (akár a világ túlsó feléről, bánom is én), dobjon róla egy típus-t / egy webstore url-t, bármit. Köszönöm.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Sajnos régóta nem követtem ezt a topicot,azért is érdeklődnék,milyen 2,5 colos külső HDD lenne most a jó kb.1 TB-2 TB méretben? -
King Unique
titán
válasz
donceleger8 #14993 üzenetére
Sok mindentől függ ez...(8/8.1-ben alapból benne az USB3 driver, csak Win7 (v alatta) esetén kell
• elméleti interface sebességektől a gyakorlatban kinyerhető érték mindig eltér, kevesebb [link]
• fájlméret is befojásolja, csak nagy iso fájlok, HD filmek esetén lehet elérni a max sebességet, apróbb fájlok másolása USB 3.0 esetén is lassúbb [link]
• M3-ban 2 db 500 GB-os tányér van (nagy adatsűségű=gyors), kb. ezekhez hasonlót tud: [link1], [link2], de van konkrét M3 teszt is, viszont egyéni gépkonfigból adódóan adódhatnak eltérések.
Fontos, h esetedben laptop HDD-je is gyors legyen, ha az tele van, töredzett, alapból lassabb ---> az fogja vissza a sebességet....+ vírusírtó is beakaszthat másolásnálVisszafelé másolva, Passport ---> laptop, nem gyorsabb
Meg kéne nézni, h maga az M3 mennyit tud USB 3.0 porton, a fenti tesztekben is alkalmazott - HD Tune, CrystalDiskmark stb. - programokkal. Ha ott ok a sebesség, akkor a többi egyéni hardveres, szoftveres környezet miatt van, tehát nem a külső vinyó hibája, vsz más környezetben, más gépen gyorsabb lenne.
-
donceleger8
őstag
Hali!
Vettem egy Samsung M3 Portable 1TB-os külső HDD-t 3.0-ás képességekkel.
Van egy laptopom is, amin van 3.0 USB kettő is. Driver fel van rakva, bár Win 8.1 miatt nem is enged felrakni drivert, azt írja a Lenovo support, hogy ez része a rendszernek!
A HDD dobozán USB 2.0 esetén 60 MB/s, USB 3.0 esetén meg 640 MB/s sebesség van feltüntetve.
Persze ez csak elméleti sebesség, de a problémám az, hogy nálam többnyire 50 MB/s főlé nem megy a másolási sebesség USB 3.0-án, leginkább 10-20 között mozog. Ez eléggé gyengusz, mivel ezt majdnem tudja egy 2.0-ás pendrive is.........
Lehet ezzel valamit kezdeni? -
webdeejay
aktív tag
válasz
King Unique #14991 üzenetére
Jajj, köszönöm, nekem csak az utóbbi fontos, de akkor itt szétnézek.
-
King Unique
titán
válasz
webdeejay #14990 üzenetére
Elvileg van ennek külön topikja, Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja címmel.
7k-ból bőven kijön egy 2,5" USB3 rack, téma összefoglalóban, illetve itt [link] is, valamint ebben a hsz-ben is akad bőven alternatíva.Nem tudom mennyire fontos neked a HDD üresjárásban, illetve biztonságos leválasztást követően való leállítása, mert nem minden racknél működik, van amelyekben (pl. ASMedia chip) utólag kell babrálni a firmware-ben [link].
-
webdeejay
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom megfelelő helyre írok-e, de keresek egy külső hdd házat már meglévő merevlemeznek.
A hdd 2.5"-os, 500 Gb
USB 3.0 fontos lenne
Árban 7 ezer forintigKöszi!
-
King Unique
titán
válasz
@matthew@ #14988 üzenetére
Igen, gyártói oldalon is említik [link], csak sok kis webshop elsumákolja, van ahol nemcsak a WD-re, de más gyártók cuccaira is csak pl.1 évet adnak...
Mindezek ellenére jó választás azért a Samung is, bár a WD kiforrottabb gyártó ilyen téren, de filmet nézni jó lesz bőven az előbbi is. -
@matthew@
őstag
válasz
King Unique #14987 üzenetére
Na azt jó tudni h arra is úgy van a gari, ezt jó tudni.
-
King Unique
titán
válasz
@matthew@ #14986 üzenetére
Többször lett említve, h ezeknél cache másod,-harmadlakos tényező, főleg nagyméretű fájlokhoz...ha esetleg programokat, oprendszert akarnál róla futtatni, ott ér egy kis+-t.
My Passport Ultrára is 3 év gari van [link], csak épp webshopja válogatja hol, mennyit adnak rá. -
@matthew@
őstag
válasz
King Unique #14985 üzenetére
Igen a WD nekem is jobban bejön, de cache és gari a Samu mellett szólt, úgyh az lett, ismerősnek is van és jól szuperál. Igazából filmekhez kell TV-n való lejátszáshoz, így nagy extrák nem kellenek, de leginkább a gari döntött h 3 év van rá
-
King Unique
titán
válasz
fireman123 #14982 üzenetére
Egyértelmű, h igen.
Ha a HDD kihűlt és hidegen indítja az ember, illetve kellő ideig volt hagyva az adott szobában, akkor a szoba hőmérsékletétől nem lehet nagy eltérés, pár °C még esetleg belefér, de 8-9 már sok, egyértelműen a szenzora pontatlan...Illetve ellenérvnek bőven elég a másik 2-3 HDD mért hőmérséklet értéke, vsz nem mindnek mér félre egyszerre a szenzora.
Volt rá példa nem egyszer, h a gyártók adott merevlemezeknél direkt eltolták a SMART értékeket.(#14983) @matthew@: kérdeztek itt már hasonlókat, akkor WD felé billent inkább a mérleg, te melyiket vetted végül?
-
fireman123
őstag
válasz
King Unique #14979 üzenetére
A többi programmal is ugyanez a 8-9 fok eltérés mérhető indításkor, így valószínűleg az 500-as szenzora nem jó....már csak egy ilyen hőmérőt kellene szerezni és korrigálni a sentinel smart-ban.
Nem valószínű, hogy tudok szerezni hőmérőt, így gondolkodom, hogy korrigáljak-e a 3 szoftver mérése és a szobahőmérséklet egybecsengése alapján -
King Unique
titán
válasz
tapppeeer #14980 üzenetére
Gondolom vmi My Book-ról lehet szó, de max tárhely kezelés 1-1-ben TV-től függ, mért nem annak topikjában kérded, v olvasod el user manualját [link] ?
A legtöbb lejátszó, TV általában 2 TB-ig kezeli őket.
Újabb LG LCD/LED TV-knél már akad, ami kezel ekkora - 4 TB - kapacitású külső vinyót, több részre particionálás se rossz ötlet, ha mégse kezelné le Panasonic egybe, de ezekről TV-s topikokban tudnak többet mondani, mert itt nem kifejezetten ez a fő téma. -
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Adott egy 4 TB-os WD külső vinyó filmekkel megpakolva. Szeretnék majd venni egy Panasonic TX-L42ET60 TV-t... a kérdésem, hogy fogja tudni kezelni a TV a 4TB-ot? Csak azért kérdem, mert egy LG BP220 BluRay lejátszó gond nélkül olvasott cuccokat egy 2 terrás WD MyPassporttól, viszont a 4 terrás már kifogott rajta... nem akarom megszívni és azzal szembesülni TV-vásárlás után, hogy nem tudja kezelni a 4 terrás külső WD vinyót!Előre is köszi a válaszokat!
-
King Unique
titán
válasz
fireman123 #14978 üzenetére
Ha hidegen indítva ekkora eltérés van a másik kettőhöz, illetve a szobahőmérséklethez képest, akkor szinte biztos, h 500-as szenzora pontatlan, többet mér. Ezt HD Sentinelben tudod korrigálni, SMART-nál eltolva az értéket.
Mérni spec hőmérővel lehet közvetlenül a vinyó felületén [link], de ha hidegen indítva, többi és szoba is 24°C-os, akkor ennek is annyinak kéne lennie. Más programok (CrystalDiskInfp, Speccy, AIDA) is ilyen eltérést mutatnak? -
fireman123
őstag
Sziasztok!
Az asztali gépemhez van 2 db külső merevlemezem:
- 500 Gb-os WD5000AAVS-00G9B0
- 2 TB-os WD20EARX-32PASB0A HD Sentinel szerint a 500-as eléggé meleg szokott lenni, felmegy 49-50 fok körülire is.
Viszont érdekes dolgot tapasztaltam (eddig nem tűnt fel): ma reggel bekapcsoláskor a 2TB-os hdd 24 fokos volt (és a belső hdd és az ssd is pont ennyi), a szoba hőmérséklete is ennyi....viszont az 500 GB-osra már induláskor is 33 fokot mutatott.
Pár órás használat után az 500-as felment 49 fokra, míg a 2TB-os csak 35 fokra....különösebben nem volt terhelve egyik sem, főleg a belsőn dolgoztam.....
A kiindulási hőmérsékleteket figyelembe véve elképzelhető, hogy az 500-ast eleve nem jól méri a HD Sentinel?....minden 24 fok volt, az 500-as pedig 33-ról indult.....
Mivel lehetne leellenőrizni, hogy ténylegesen milyen hőmérsékletű a külső vinyó?....ha ezt tudnám, akkor a sentinelben már lehetne korrigálni....most mögé tettem egy kis ventillátort és hűtöm
...így tartja a 38-39 fokot, legalábbis ennyit mutat a sentinel
-
válasz
King Unique #14976 üzenetére
Régi desktop, köszönöm. Közben utána tudtam nézni, lényeg, hogy működés közben ne forgassuk.
-
King Unique
titán
válasz
koncsik #14975 üzenetére
Milyen Elements-ről van szó, 2,5" Portable, v 3,5", utóbbiból a régi, v az új állított
Alapvetően lehet őket fektetve, oldalra állítva is használni, fejtetőre nyilván nem ajánlott, az felejtős. De a lényeg, h stabilan álljon és el ne dőljön, mert egy kisebb esés is akár könnyen tönkre vághatja..
-
Sziasztok,
Kérlek segitsetek egy valószinűleg egyszerű kérdésben: WD Elements (1 ill. 2 TB) külső HDD-t lehet az oldalára állitva is használni vagy csak fekvő helyzetben?
Köszönöm előre is. -
King Unique
titán
válasz
rgeorge #14973 üzenetére
Olyan már van régóta, h belső HDD + SD kártya olvasó mobil rack [link], illetve külső HDD dokkoló SD kártya olvasóval [link].
Viszont ezekhez, h használni tudd, kell oprendszer is...olyan, ami magától SD-re másol, nem tudom egyáltalán létezik-eKülső 3,5'' mobil rack-ek topikja-ban kérdezd meg batagy-t, ő a rackek mindentudója. Vagy valamelyik digitális fényképezéssel foglalkozó ropikban [link].
Lehet manapság SD kártyáról felhőbe szinkronizálni tartalmat, van wifis SD kártya is, illetve tárhelygondok miatt lehet egész nagyot is venni.
Viszont azért előbbi dolgokhoz, képek rendezéséhez, nagyobb képernyőn megtekintéséhez jóformán kikerülhetetlen a számítógép használata. Esetleg egy tabletről is meg lehet oldani. -
rgeorge
addikt
Üdvözlet!
Ha rossz helyen kérdezem, akkor elnézést: apukámnak keresek olyan merevlemezt/merevlemezházat, ami egyben SD kártyaolvasó is, és képes egyszerűen az SD kártyáról a merevlemezre menteni a tartalmat (apukám már idős, most állt át digitális fényképezésre közel 50 évnyi analóg korszak után). Számítógépe nincs, nem is volt, a használatára nem tudnám/akarom megtanítani, ezért keresek valami egyszerű megoldást. -
olladam
csendes tag
válasz
King Unique #14971 üzenetére
Köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
olladam #14970 üzenetére
Szia!
Egyrészt te is látod, h 500 GB-osoknál 1 TB-osok csak pár-néhány ezerrel drágábbak, szal inkább utóbbiakat érdemes venni.
Másrészt sebesség szempontjából külsőknél a puffer másodlagos tényező, fordulatszám, lemezek adatsűrűsége, csatlakozó a döntő ilyen téren. Nagyobb cache max apró fájlokkal való műveleteknél lehet fontos, de adattárolásnál eleve nagyméretű fájlokhoz eleve kicsi ez a néhány-pár 10 MB. Inkább rendszerlemezek esetén fontos a puffer a sok apró fájlhoz (gondolom oprendszert nem akarsz róla bootolni, de ott is elég volt általánosan pl. Linuxhoz a jelmező 8 MB-os érték)Áramfelvétel fordulatszámtól és HDD lemezszámától függ leginkább, illetve az egyes gyártók modelljei közt is eleve vannak kisebb nagyobb eltérések [link], [link], [link].
A legtöbb 500-as is 2 lemezes (csak a legújabbakban, v "slim" modellekben van 1), ahogy 1 TB-osok is, tehát a 2 közti áramfelvételben elenyésző a különbség.
Y USB kábel főleg 2.0 port esetén lehet szükséges, ott mindig is necces volt külső vinyók áramellátása, de általában PC hátlapi portjában simán elmennek. Előlapin kellhet neki esetleg 2 db port (Y kábellel), v egyes notebookokon, de ott se mindig, sőt. USB 3.0 esetében meg 2,5" 5400-asoknak, de sokx 7200-asoknak is elegendő 1 db USB port.2,5" külső HDD esetén kb. ez a kommersz kinálat első körben [link], jók az általad nézettek is, de a linkben levő WD és társai, v a külön rack + HDD megoldás is ajánlott.
-
olladam
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnék venni 2,5" külső vinyót 500 GB-"határ a csillagos ég" méretűt
3.0-ás USB csatlakozóval 20ezer forint körülig
Kevés keresgélés után ezt a kettőt nézegettem. A kérdésem az lenne, hogy ezeknél a HDD-knél a puffer mennyit számít? Soknál láttam, hogy 8-16mb (az utóbbi belinkeltnél 32 mb). Érdekelne, hogy mennyire figyeljek oda ennél a tulajdonságnál.
A vinyót főleg filmnézésre adatok szállítására használnám. PC-n illetve Laptopon is szeretném használni.
Lehet, hogy hülye kérdés és előre is bocsi ha az, de olvasgattam ezt az Y USB kábeles megoldásokat. Szóval, ha kisebb a tárhelymérete a vinyónak akkor kevesebb áramot is eszik vagy ez nem befolyásolja?A válaszokat előre is köszönöm és ha linkeket is adtok, hogy milyet érdemes vennem azt is megköszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
Ati1979 #14968 üzenetére
Értem.
Akkor lehet kapott párat, mert ők vsz nem figyeltek rá oda minden téren (pl. leválasztásnál se, sokan pendrive-ot is csak úgy "kikapják" USB-ből), ha már eleve a földön volt...HDD-k esésre, rázkódásra nagyon érzékenyek, elég 1 m-es, v kisebb esés is neki és szinte garantáltan mechanikai hibát, deformációt okoz.
Lehet gyenge márka ez a Platinum, de alapból csak úgy nem kattog az se, ezeknél ált. ház gyengébb minőségű és vezérlője xarakodhat, dobhatja el menet közben a kapcsolatot, v bele kerülő HDD, vmi kevésbé jól sikerült széria, de az is először gyenge, hibás szektorokat termelne inkább. Noname-et magára a márkára értettem. benne lévő notivinyó, mivel van 4-5 gyártó, nyilván nem az, de attól még lehet vmi kevésbé jól sikerült széria. Pl. 5400-as Seagate normál notivinyók nagyja kis túlzással alapból megbízhatatlan.
Gyári ütésállók is csak véletlenszerű leejtés ellen védenek és max pár alkalmat bírnak ki, mert, ha a burkolata bírná is a folyamatos kiképzést, maga a benne lévő vinyó azért előbb-utóbb megadja magát ilyen extrém igénybevételeknél. De persze a semminél jobbak ilyen téren.
-
Ati1979
veterán
válasz
King Unique #14967 üzenetére
Nem, a szüleimé. Csak nem használták és én kölcsönvettem.
Én nem férek a 3TB-os hdd-n.Ok köszi. Akkor mindenképpen megnézetem valakivel aki ért hozzá. Amúgy annyira nem kattog durván. Csak nagyon picit. Alig lehet hallani.
Hát most nem az ez elsődleges cél hogy vegyek. Meg ha vennék szerintem nagyobbat vennék. Lehet, hogy valami 3,5"-eset.
Nem én vettem.
Én talán WD-t vettem volna. Amúgy elképzelhető, hogy leesett vagy ráesett valami vagy nem tudom. Mert ugye a földön volt, az usb hub mellett. (a ház is a földön van) Szóval nem biztos, hogy a gyártó a hibás ebben az esetben.
Kicsit mostohán bántam vele.Gondolom magától azért nem megy tönkre ennyire. Tönkremehet éppen, csak kicsi a valószínűsége. Lehet, hogy valami ütésállót veszek legközelebb.
Nem tudom igazából. Én is google-be kerestem rá. Nem nagyon foglalkoztam vele. Szerintem valami normális hd van benne. Nem hiszem, hogy noname.
-
King Unique
titán
válasz
Ati1979 #14966 üzenetére
Kattoghat elégtelen táp, hibásan működő USB vezérlő miatt is, de, ha valóban a vinyó krepált be benne, akkor annál meg főleg. Kölcsönkaptad vkitől, v használtan vetted?
Egy 2,5" 1 TB-os gyári kompakt külső vinyó 22-23k környékén már kapható, ha külön veszel 1 TB notivinyót 15.17k + hozzá egy 2,5" USB3 külső ház 3-4k körül már kapható, tehát hasonlóra jön ki utóbbi megoldás is. [link]Ha csak letapadt a fej, szaki rendbe tudja hozni és nem biztos, h cserélni kell, de, h kiderüljön, a HDD belsejét kéne megnézni. Árakat nem tudok, de adatmentés mindenféleképpen drága, egy ilyen alkatrész gondolom max néhány ezer lehet + bevizsgálás + munkadíj. Megadtam fent 2 szaki elérhetőségét, árakat tőlük kérdezd.
Meg eleve az ilyen noname gyártók, mint a Platinum, alapból megbízhatatlanok...érdemes mindig ismert gyártó termékeit venni ilyenekből is.
Amúgy pontosan milyen HDD (gyártó, típus) van benne, mert kép alapján vmi átlátszó műanyag háza van, USB vezérlőchip is látszikCsak úgy érdekelne...
Illetve ez az eset is érdekes [link]. Mindig biztonságosan szoktad leválasztani Windows alatt, nem húztad csak úgy ki USB-ből, mert akár egy ilyennél, ha a fejet nem parkolta le, nem rakta ki a rámpára, akkor a lemez felett maradt...
Akár lehet ez is a baj.
-
Ati1979
veterán
válasz
King Unique #14963 üzenetére
Igen az a kattógó hang valószínűleg a fej nem megfelelő müködése miatt van.
Szerintem még garis. Csak nem én vettem, és nem nálam vannak a papírjai.
Ezek a dolgok kb. mibe kerülnek? Mert 20k körül van egy ilyen 1TB-os merevlemez. (Az árát amúgy már leírtam veszteségnek.)
Az a gond, hogy az adatmentés az többszöröse a merevlemez árának.
Akkor szerinted lehet, fejszerelvény cserével működésre bírni?
-
King Unique
titán
Egyik legmegbízhatóbb márka
, de 100 % garancia itt sincs erre, h nem fogsz ki hibás darabot, v épp nem megy tönkre, ahogyan egyiknél sem...
Nekem is van, illetve sokan vettek itt topikban is, többnyire mki elégedett vele, Ultráról íme egy kis teszt [link]
3 év gari jár rá, viszont kis webshop csak 2 évet ad, ki kell nézni a megfelelő helyet, pl. itt megadják rá.
A Slimre több helyen megadják a 3 évet, viszont az drágább, mert aluházas, illetve ez a gari kérdés nagyon boltfüggő, mert van ahol csak 1 évet adnak rá... -
akyyy
senior tag
válasz
King Unique #14963 üzenetére
WD My Passportot néztem, de eléggé furcsa a neve. megbizható márka? mennyi garanciát ad, meg könnyen igénybe vehető-e?
-
King Unique
titán
válasz
Ati1979 #14961 üzenetére
Láttam másik topikba a választ, sanszos akár mechanikai hiba (deformálódás, fej letapadás) is, főleg pl. egy esetleges esés után.
Alapvetően 2 lehetőség van:
- gari: van rá elvileg 3 év, ha még nem járt le, akkor kicserélik ingyen, de, ha kellenek róla adatok, akkor előtte le kéne menteni, mert gari arra nem vonatkozik.
- tákolás házilag, v adatmentő szakival: kioperálod HDD-t keretből és átteszed másikba, v beteszed gépbe. Ha ott se megy, akkor kell vinyó szakihoz vinni, aki felnyitja és cserél benne fejszerelvényt stb. , ha éppen az a baja.
(#14962) akyyy : pl fizikális méret, bár igaz utólag kisakkozható a leírtakból. Mobil rack nem egyenlő külső mobil rack-el / külső HDD házzal
, ha arra gondoltál volna, abba betéve is uolyan jól hordozható, uaz a megoldás lényegében, mint a gyári kompakt.
De korábbi válasz bőven kielégítő volt, vegyél akkor egy WD My Passportot, Transcendet, Silicon Powert stb. -
akyyy
senior tag
válasz
King Unique #14956 üzenetére
hát igény minek számit azon kivül amiket leírtam? usb3.0-ás legyen, hasonlo az adatámhoz, tehát nem kell sem ház meg semmi, hanem egy kis külső vinyó amit bedugok usb-n a gépbe és megy. nem mobilrack meg keret meg hasonlókra gondolok mert nálam fő a hordozhatóság, még ha csak lakáson belül is.
-
Ati1979
veterán
válasz
King Unique #14960 üzenetére
Az akadás akkor volt amikor még működött merevlemez. Ha másoltam egy nagyobb file-t akkor valószínűleg kevesbb áromot kapott egy usb-ről mint kellett volna. De nem is véletlenül tervezték két csatalakozósra.
Szóval szerintem az nem volt rendellenes működés.
Semmi sérülésnyom nincs rajta.
Én gyanítom, hogy igen. Gondolom ha felnyitja olyan valaki aki ért hozzá akkor rögtön látszik mi a baj.
Igen az a jobbik eset, hogyha a winyo kioperálható belőle és akkor egy külső házat simán tudnék venni hozzá néhány ezer forintért.
Csak az a hülye kattogó hang ne lenne. Majd megpróbálok valakit találni aki belenéz.
-
King Unique
titán
válasz
Ati1979 #14959 üzenetére
Ez az akadás egyértelműen tápproblémára utal, főleg, ha kettő csatlakozóból vett árammal stabilan ment.
Feltételezem USB kábel nem sérült, nem tört meg, külső vinyó USB aljzata is megfelelő, nincsenek érintkezési problémák?Nem tudom topikba tudnak-e segíteni, mert nagyját is kiveséztük...alapvetően az a kérdés, h maga a vinyó szállt-e el benne, mert akkor cikis a helyzet. javítani ezt már nem nagyon lehet
, marad az adatmentés, az meg drága.
Viszont, ha csak maga a ház USB vezérlője, erre utalhat, h megfelelő táp ellenére sem tud kapcsolatot létesíteni a géppel, akkor az még a jobbik eset. Ez vmi átlátszó műanyag házas bisz-basz, amiből viszonylag könnyen kioperálható gondolom a vinyó, szabványos SATA-USB átalakító van HDD-re dugva, nem közvetleül NYÁk-ra integrált USB-je van, mint a WD-knek.Tehát vinyót kivesz ---> ha van rá mód, betesz gépbe és megnézed megy-e / v átrakod másik 2,5" külső házba.
-
Ati1979
veterán
válasz
King Unique #14958 üzenetére
Nem ez aktív usb hub, külön táppal. Eddig erről simán ment. A gépről közvetlenül is próbáltam. Laptopról is. Semmi.
Amúgy két usb csatlakozó van rajta. (Ha egyet dugok be akkor is megy, csak másolásnál meg meg akad. Jobban mondva akadt. Kettővel minden ok.)
Szóval egy csatlakozóval is fel kellene ismernie.Köszi a topic címet, és a segítséget.
Igen sajnos tisztában vagyok ezzel.
-
King Unique
titán
válasz
Ati1979 #14957 üzenetére
"asztali gépem usb elosztójába bedugom" - mire is gondolsz pontosan, nem közvetlenül PC elő / hátlapi USB portba, hanem USB hub az, amibe dugod
Mert, ha igen, akkor a csak USB portról táplált passzív hub nem elég a 2,5" külső vinyóknak, nem hajtja meg, az ilyeneknek direkt aktív USB hub kell [link].
Tehát, ha csak ez a gond, akkor szimpla tápprobléma, gép USB portjaiba (2.0 v már 3.0-ás van?) kéne megpróbálni.
Ha azokon se megy és említett programokban sem tudod megnézni az állapotát, akkor ajánlom figyelmedbe HDD probléma (nem adatmentés) topikot, illetve pár adatmentő szakit [link], [link]. Viszont tákolás, adatmentés nem olcsó mulatság! -
Ati1979
veterán
válasz
King Unique #14956 üzenetére
Erről van szó.
Amikor az asztali gépem usb elosztójába bedugom csak a status led világít rajta, az elosztón nem világít a sárga lámpa. Tehát nem találja.
Így sentinel sem ismeri fel, az eszközkezelőben sem látszik. Sehol semmi infó róla.
Ilyen "ti ti ti ti" hangot ad ki egy rövid ideig aztán leáll.
Nincs túl sok pozitív előérzetem a dologgal kapcsolatosan. Szerinted javítható?
Rajta vannak a zenéim meg elég sok minden ami kellene...Van itt valaki a topicban aki ilyen vinyókat megnéz / javít esetleg?
-
King Unique
titán
Mondjuk igényeket nem ártott volna kicsit pontosítani, de alapvetően azt tudom javasolni, mint előtted szólónak [link]. Tehát, vagy veszel kompaktot - My Passport Ultra, Ütésállók: pl. Transcend 25 M3, 25H3P, Silicon Power A15, A80 stb. - , vagy külön házat és vinyót. Azokra is ott vannak a linkek, topikok.
(#14955) Ati1979: leírhattad volna azért külső vinyó pontos típusát, paramétereit...anélkül nehéz segíteni.
Ha 2,5"-os, attól, h világít a LED, még lehet tápgond, burkolat is vibrál, motor megy benne?
Meg kéne nézni, látszik-e, nincs e rendellenes működésre utaló jelzés eszközkezelőben (sárga felkiáltójel), lemezkezelőben (RAW partíció), illetve HD Sentinel felismeri-e, és, ha igen, akkor mit ír állapotára, SMART adatok (jöhetnek screenshotok is)Mert, ha annyira fura hangot ad ki, kattog stb., akkor lehet vinyó krepált be benne.
.
-
Ati1979
veterán
Sziasztok!
Külső merevlemezt nem ismeri fel a gép. Amikor bedugom az USB-be akkor pár másodpercig furcsa hangot ad ki. Áramot kap mert világít.
Asztali gép és a laptop sem ismeri fel.
Elszállt szerintetek? Vagy javítható lehet esetleg?
-
akyyy
senior tag
Szeretnék megint egy külső vinyót.
fél vagy 1 T legyen, usb3.0 kompatibilis, és jó gyors.Régen egy adata 1 terás ütésállót vettem, de sajna elkezdett vacakolni, majd megy vissza a boltba ahol vettem garanciális javításra, de mivel el kell küldeni az egész vinyót, le akarom menteni a dolgokat róla, egy új vinyóra.
Ennek nem fontos ez a csepp meg ütésállóság, inkább a megbízhatóság ami fontos lenne. meg ne legyen 50ezerft hanem olyan 20-25 körül.
-
Sera26
aktív tag
válasz
King Unique #14952 üzenetére
Meg is válaszoltad a következő kérdésemet, ami a rack kiválasztás lett volna
Könnyű elveszni a sok bizonytalan kacat között.
Akkor szerintem maradok a gyári megoldásnál.
Köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
Sera26 #14951 üzenetére
HDD + külső rack, abból a szempontból kicsit jobb, talán időtállóbb, h jobban tudod variálni az összetevőket, hővezetés (főleg most nyáron) és tartósság szempontjából is jobb egy aluház, mint egy műanyag.
Viszont gyári megoldások előnye a jobb kompatibilitás, gyárilag beállított alvó mód, leválasztás utáni HDD leállítás, utóbbiak külső házaknál nem mindig működnek.
Racknél is, ha minőségit vesz az ember, ismert gyártó vezérlő chipjével, akkor kevésbé problémás, felismeri TV, csak nem mindig könnyű kiválasztani a jó racket.
Itt [link] találsz 2,5"-os alternatívákat.
TV-knél még figyelni kell rá, h lehetőleg legyen rajta "HDD IN 1A" USB port, mert a sima "USB IN 0,5 A" nem minden esetben hajt meg egy 2,5" külső vinyót. -
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
LED TV-hez keresek külső 2,5"-s HDD-t filmnézéshez, zenehallgatáshoz 500 GB-ig.
Komplett külső egység (pl. WD termékek) vagy noti vinyó+tok az időtállóbb, megbízhatóbb megoldás? -
Peczek
aktív tag
válasz
King Unique #14949 üzenetére
OK, köszi, sikerült, ahogy leírtad
-
King Unique
titán
válasz
Peczek #14948 üzenetére
Igen, Windows hajlamos rá, h megkeverje betűjeleket, és utána mindig az újat rendelje hozzá.az adott partícióhoz eszközhöz..
Ezen könnyen tudsz segíteni, Lemezkezelőben manuálisan módosítod a betűjel kiosztást, mindegyikhez megadod egyenként az általad preferált betűt. Csak arra kell vigyázni, h 2 azonos ne legyen, ilyenkor első körben jobb neki, pl.Z betűt adni, aztán utána visszanevezni G / H stb.
Lehet továbbá mappába is csatlakoztatni, viszont azt nem tudod backup progiban mennyire lehet jól konfigurálni a mentést ilyen téren, de gondolom megoldható.Bár eszközön belüli partíciók úgy emlékszem vissza szoktak állni alap állapotba egy újra csatlakoztatás után, ha semmi más nincs bedugva, de nem mindig. Tehát a tanulság, h esetedben mindig a külső vinyót csatlakoztasd először.
-
Peczek
aktív tag
T. fórumtársak, lehet, hülye kérdés:
külső usb-s HDD (ráadásul 3 felé particionálva), eredeti neve F, G, H volt. (a C, D, E a laptopon belül van, SSD meg ilyenek).
Tehát az állandó biztonsági mentést F,G, és H-ra állítottam be (Cobian Backup). Nos, egyszer a pendrive-ot dugtam be először, az lett az F, a külső HDD azóta GHI lett, de bedugtam egy telefont is, azóta a külső vinyó GJK.
Kérdés: az eredeti elnevezést vissza lehet-e állítani, vagy a backup programot állandóan át kell állítani ? (ráadásul legalább 4 mappát mentek 4 helyre, tehát ez elég macerás, ha a külső HDD elvezése állandóan változik). -
King Unique
titán
válasz
medica #14946 üzenetére
Screenshotokat, mondom...anélkül nem lehet messze menő következtetéseket levonni.
Ha most nem ír ki fejegység hibát az jó, esetleg további felülettesztekkel is lehet szórakozni [link], viszont, ha gyenge / hibás szektorok vannak rajta, akkor nem véletlenül esett a kondíció és idővel tovább fog romlani. -
medica
senior tag
válasz
King Unique #14945 üzenetére
na most meg végigment az önteszt és oké....ezmiez?
-
medica
senior tag
Hd Sentinel azt írja a rövid ön-tesztnél, hogy "sikertelen az olvasó egység hibája miatt" - akkor a vinyó mehet a kukába? 78%-os amúgy, néha filmeknél akad (a film oké, más eszközről megy rendben). Samsung g3 station, 2tb külső, hd204ui.
-
Zenebohoc
tag
válasz
King Unique #14941 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget.
-
King Unique
titán
válasz
Zenebohoc #14940 üzenetére
Ebben a linkben van alternatíva 3,5"-os megoldásra, de 100 %-os megbízhatóságra manapság nincs garancia...
Max annyit tehetsz, h pl. átlagnál strapabíróbb vinyót veszel, mint amilyen a WD Red széria és azt belerakod egy jó alu rackbe, mint a Sharkoon Rapid-Case. Alapjában véve jók a WD My Bookok is, de azokban Caviar Green van és műanyagházasak, tehát előbbi párosítás azért mégiscsak jobb valamivel.My Bookot a My Cloudal nem igazán érdemes összehasonlítani
, mert utóbbi már NAS, nyilván, ha vkinek célirányosan olyan képességekkel megáldott külső adattár kell, akkor eleve azt veszi. A Mac széria, meg dizájn és csatlakozók tekintetében igazodik Apple gépeihez, talán kidolgozás minősége tekintetében jobbak (pl. aluház), mint a sima My Book, viszont előbbi paraméterekért jelentős felárat kell értük fizetni.
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
3 TB kapacitással keresek külső tárolót.
Megbízható tárolóra van szükségem zenék, fényképek tárolására.
Csak alkalmanként lenne bekapcsolva, mikor adatcsere történne a pc és közte.Másik kérdésem, hogy van-e olyan link, ahol a WD családjait hasonlítják össze (mybook, mycloud stb)?
Köszi előre is a válaszokat. -
west76
aktív tag
válasz
King Unique #14938 üzenetére
köszi
-
King Unique
titán
válasz
west76 #14936 üzenetére
Igen, vinyó állapota nem a legjobb, gyenge szektorok vannak rajta, amik még nem kerültek javításra, v áthelyezésre a tartalék területre, + önteszt se futott le.
Ez alapján döglődik a külső vinyó (320 GB Samsu M / S vmi), ezért akarja Win formázni...amit lehet le kell róla menteni. Teljes verziós HDS-ben, lehet javító teszteket csinálni, felületet újrainicializálni [link], de az legyalul róla mindent, tehát ezt mérlegelni kell előtte.(#14937) Wizard8 : külső vinyó, v külső rack + HDD is jó, uaz. Ami van a linkben pl. Sharkoon ház, az nagyon jó.
Megbízhatóságra nincs garancia
, max azzal lehet növelni, ha vmi strapabíró, jobb szériás HDD-t vesz az ember, mint amilyen a WD Red. Az ráadásul folyamatos 24/7-es üzemre tervezett NAS vinyó és a Sharkoon is full alu, így megfőni se fog benne.
-
Wizard8
tag
válasz
King Unique #14935 üzenetére
Igen külső kéne, mert szeretnék több gép között is mozgatni adatot, de főleg itthon. Viszont rackbe, belsőbe is gondolkozom. A lényeg az lenne, hogy tényleg ne halljon meg egy év után és ne legyen baj, ha sokat megy.
Igen és árba se szálljon el nagyon.
Amúgy van a gépembe SSB + 1tb az utóbbira megy a torrent és onnan húznám át ami kell később is, főleg azért aggódom, mert már jó pár éves és ha elszáll mindenem oda lenne.
-
west76
aktív tag
válasz
King Unique #14935 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
west76 #14933 üzenetére
Ez így kevés infó.. .először is, pontosan milyen Samsung, maga a drive jó, HD Sentinel mit mutat rá (screenshot főablak + SMART), másrészt nem volt rajta vmilyen titkosítás (Truecrypt, saját Secret Zone, v Drive Manager progija)
Ilyenről még nem is hallottam, h megnyitva, belépve mappákba akarja formázni, általában akkor akarja, ha nem ismeri fel rendesen Windows, v sérült a külső drive fájlrendszere.
Ha vinyó és fájlrendszer ok, titkosítás sincs rajta, akkor esetleg meg lehet próbálni saját tulajdonba vételt [link](#14934) Wizard8: először valóban azt kéne eldönteni, h szükséges-e külső vinyó és nem egyszerűbb-e PC-be tenni + 1 HDD-t? Ha szükséges, akkor ebben [link] találsz alternatívát 3,5"-os megoldásra.
-
Wizard8
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topicot és most már nem vagyok benne biztos, hogy külső HDD kell nekem.
Következő a probléma, nem szeretném sehová hurcolni a HDD-t, se nem fog róla rendszer futni, csak itt lenne az asztalon és rátenném a fontosabb adatokat. Kinézet, méret sebesség meg hasonló dolgok nem érdekelnek, csak legyen megbízható és min 1TB. MI lenne a legjobb és a legolcsóbb megoldás szerintetek? -
west76
aktív tag
Sziasztok, Van egy kis gondom, szeretnék segítséget kérni, adott egy Samsung külső hdd, amin van 50-60 Gb adat, ami látszik is, ha bedugom a gépbe, látható a könyvtárszerkezet. Amik régebben voltak rámásolva, képek, stb... azoknak a könyvtárába, ha be akarok lépni akkor kiírja, hogy nincs formázva a hdd és felajánlja, hogy formázzam. Ilyenkor mi a gond, illetve mit lehetne vele csinálni? Légyszíves mondjatok ötleteket.
Előre is kösz
-
mis69
tag
válasz
King Unique #14916 üzenetére
Köszi a segítséget sikerült végül megoldani.Nagy nehezen megtaláltam azt a mappát a telepítő szoftverekkel amit az elején átmásoltam a gépemre mert nem tudtam mit kell vele csinálni.Most hogy telepítettem már be tudom állítani hogy 10perc után leálljon.Csak azért furcsa mert a 1,5TB-os WD-hez nem kellett semmit telepíteni és az automatikusan leáll ha nincs használatban.
-
King Unique
titán
válasz
Zola007 #14929 üzenetére
Arra gondoltam, csak M-et írtam... , olyan is van, előbb azt is külön USB DC tápkábellel dobálták, most meg Y kábellel, a H szériát Y-nal, most meg szimplával, jól megkavarták...
Ha nem tudsz máshol rákukkantani, akkor HDD probléma (nem adatmentés) topikot tudom még ajánlani, hátha tudnak segíteni.
Csak ilyenkor az a gond, h egyrészt nem tudni oprendszerben van-e hiba, mert akkor egy esetleges reinstall talán segíthet, de csak ezért nyilván nem feltétlen éri meg. Másrészt, ha 25H3P-vel, akkor az csak másik gépen derülne ki, mert gariztatásnál vsz kipróbálják és, ha ott jól működik, akkor nem biztos, h kicserélik . -
Zola007
veterán
válasz
King Unique #14928 üzenetére
25H3
lila előlapos
kéznél nincs másik usb 3.0-s gépwd20earx sharkoon rapid-caseben + egy patriot 64gb usb3.0 pendrive
-
King Unique
titán
válasz
Zola007 #14927 üzenetére
Pedig a korábbi 25M3-hoz Y kábelt adtak (ha 2.0-ban is használja olykor az ember) és WD vinyós volt, akkor az újabbat már jól megvariálták. Ez még lila, v már kék előlapos?
Ilyen USB3 sebességgondoknál BIOS / UEFI-ben szokták megnézni, h engedélyezve van-e USB eszköz, adott vezérlőben a támogatása, Win7 esetén USB3 driver fel van-e rakva, ill frissítve van-e, nem ütközök-e más USB-eszközökkel --->eszközkezelőben többi átmeneti letiltása, v eltávolítása.
Viszont, ha más külső periféria kifogástalan sebességgel megy ugyanabban a portban, akkor vsz minden rendben lehet előbbi téren. Hibakeresés céljából ezért kéne másik gépen is kipróbálni, ha van rá mód.
Olyan is előfordul, h partcióval van a gond, az okoz lassulást és egy esetleges újraformázás/ újrapartícinálás után gyorsabb lesz, de azt mondtad ezen már túl vagy.Milyen pontosan a másik külső vinyó?
-
Zola007
veterán
válasz
King Unique #14926 üzenetére
most nincs nálam a vinyó, holnap este megnézem
biztos hogy 25h3
sima kábelt adnak, nem Y, mert usb 3 már 900mA-t tud leadnimint korábban is említettem, a rendszer, port, kábel jó, mert usb 3.0 pendrive és másik külső vinyó is 100mb/s felett olvas, a másik vinyó efölött ír is
-
King Unique
titán
válasz
Zola007 #14925 üzenetére
Na fene, ebben is már variálják, gondolom Seagate's Momentus ST1000LM024..
Márpedig, ha nem az USB2-es 25H2, hanem az USB3-as 25H3, akkor süvítenie kéne 3.0-án.
Esetleg tudnál dobni egy screenshotot eszközkezelőről, kibontva a megfelelő helyeken, ill HD Sentinel Információk fül Lemez infók részéről, h lássam mi a VID PID számaOlyan még előfordulhat, h a gép alaplapi (milyen?) és a külső vinyó USB3 chipje inkompatibilis egymással, de ilyenkor főként menet közbe dobja el a kapcsolatot. Volt rá példa, h más USB3 külső HDD-t is csak USB2 módban kezelte a rendszer, de ezeket többnyire driver update simán megoldotta.
Tehát elvileg oprendszeredben nincs elmókolva semmi, driverek rendesen vannak felrakva, chipset driver is ok.
Ehhez Y USB kábelt adnak, ha mind2 végét bedugod úgy sem megy rendesen, mert van amelyik érzékeny erre?Ha ugyanabban a hátlapi USB3 portban más külső vinyó megy USB3 sebességen, akkor Transcenddel lesz a gond, meg kéne nézni másik gépen is, ha ott se megy rendesen ----> vissza gariba, jobbat nem tudok.
-
Zola007
veterán
válasz
King Unique #14913 üzenetére
ebben Seagate van
átraktam ntfs-re, házirendeket is variáltam
minden teszt usb2 sebességet mutat, normál másoláskor is annyi, olvasás szintén, fájlmérettő függetlenü,. CDM, HD tune, HD tach, miden ennyit mérfelismerte rendesen, a szükséges eszközök voltak csak bedugva (egér, bill, usb hangkártya)
minden más usb 3.0 cuccommal mükszik rendesen
1-2 hónapos volt a driver, de felraktam abból is a legújabbat, semmi hatás -
Peczek
aktív tag
válasz
King Unique #14923 üzenetére
Ok,köszi
-
Peczek
aktív tag
Egy kérdés: egy külső vinyót max. hány méteres usb-n (usb3.0) szabad csatlakoztatni (3,5, tehát delej nem menne rajta). A vincsesztert polcra raknám, mert különben a gyerekek leverik. 3-4-5 m?
-
De4d
őstag
Most szakadok el a géptől, vacsora pihenés, elég volt mára
-
De4d
őstag
válasz
King Unique #14918 üzenetére
Van SSD-m azon van az oprendszer, csak érdekesség képen kérdeztem.
Holnap szerzek egy HD sentinel progit, ha tudok és csinálok egy shotot.
Nincs most semmi ilyenem. -
King Unique
titán
Ezért mondtam, h dobhatnál egy HD Sentinel screenshot a főablakról és a SMART tábláról (decimális mezővel), h lássuk milyen az állapota.
5k-ért eladni nyilván hülyeség, 10-15k inkább. A belsejében WD10TPVT vinyó van, amit már nem is nagyon kapni, de, ha azt vesszük, h natúrba egy 2,5" 1 TB notivinyó, pl. az újabb WD10JPVX 17k. akkor előbbi ár, még, ha használt is, de reális érte.SSD-nél nyilván jóval lassabb egy 5400-as notivinyó, 7200-as se ér fel vele, vannak hibriyd modellek, HDD + SSD cache, v SSHD stb., de azok meg drágák, inkább akkor már SSD-t érdemes venni.
Bootolni elvileg lehet róla, de macerás [link], oprendszer függő is, Linuxokat könnyebb rá felkapatni [link]. Viszont ennél, mivel csak USB2-es, kicsit lassú lesz a dolog...
De inkább adattárnak valók ezek elsődlegesen! -
De4d
őstag
válasz
King Unique #14916 üzenetére
Nem tudom, az én kezemben most van először, egy barátomé, aki egy haverjától kapta.
Én meg elkértem adatmentésre, és kérdezte mennyit érhet, de fogalmam sem sincs, ezért kérdezem.Igen fényes fekete, elég karcos kívül, de működik.
De nem tudom mennyire gyors, mennyire öreg, semmi papírja nincs, csak mint haver a havernak kapta meg a barátom. Akitől kapta vett egy újat. nyilván olyan sokat nem ér, de kb vajon? 5k?Így néz ki http://www.hardwaregeeks.com/images/uploads/Western-Digital-My-Passport-Essential-SE-1-TB-Ultra-Portable-External-Hard-Drive-Black1.jpg de hogy pontosan ilyen e nem tudom.
Egyébként van olyan amelyik teljes értékű ssdvel ér fel?
Egy tartalék oprendszer tárolni rajta, ha esetleg az alap elszáll.
Mert ez ugye nem olyan, még csak sima HDD-vel se ér fel, inkább csak afféle "nagy" pendrive szerű, csak adattárolásra jó, de bootolni se lehet ezzel/ilyennel. -
King Unique
titán
Az a fényes fekete USB 2.0-ás gondolom. Attól függ, mennyire van jó állapotban kívül, belül (HD Sentinel SMART képet decimális adatmezővel betennél?)
Összehasonlításképpen, egy új USB3-as Passport Ultra 23k körül van, szerintem ezt, ha jó állapotban is van, max 10-15k-ért tudnád elpasszolni hozzáértő vevőnek. Gari is már gondolom lejárt rajta.(#14915) mis69: leállítást alapvetően, a benne lévő vezérlőchip szabályozza, határozza meg, gyári külsők márpedig úgy vannak beállítva, h leálljanak x perc után. Külső vinyókhoz, főleg a gyári kompaktokhoz szoktak adni programokat, amiben sok egyéb mellett az üresjárati kikapcsolási időt is lehet állítani, Goflexhez nem adtak?
-
mis69
tag
Helló!
Van egy Seagate FreeAgent GoFlex Desk(STAC2000201) 2TB-os külső merevlemezem.Az lenne a probléma hogy nem áll le magától pedig a HDD Sentinel szerint be van kapcsolva az energiatakarékosság.A másik WD 1,5TB-os vinyó ha nincs használva akkor leáll.Mit lehet tenni be lehet állítani valahol vagy valamit telepíteni kell? -
De4d
őstag
Helló.
Kaptam kölcsön egy külső HDD-t.
Valaki megtudná mondani mennyire jó, mennyit érthet használtan?
Western Digital az biztos. Az everest mindössze ennyit ír-->
"wd my passport 070A" 1tb-s. -
King Unique
titán
válasz
Zola007 #14912 üzenetére
Pedig külső vinyó is USB3 és a korábbi modellekben lévő WD10TPVT vinyó azért tud 90 MB/s körül [link], v még többet is.
Ezek gyárilag úgytom FAT32-re vannak formázva, ha áttolod NTFS-re, az nem javít rajta vmit ? Illetve azt kéne megnézni nyers szintetikus olvasási-írási teszteknél (HD Tune / CrystalDiskmark) mit tud abban az USB3 portban.
Azt nem mondtad hogyan mérted azt a 36 MB/s-et, de az evidens, ha pl. TC / Windows explorerben, akkor csak nagyméretű fájlokat másolja gyorsan, apróknál eleve visszaesik a sebesség.Olyan is előfordul, h ha egyszerre be van dugva több eszköz, akkor megoszlik az USB port sávszélessége, de van, h oprendszer, 1 hibás driver kavar be...Eszközkezelőben minden ok, rendesen felismerte Transcendet?
Win8-ban gyárilag benne az USB3 driver, de pl. Win7-nél ajánlott azt is frissen tartani. -
Zola007
veterán
Vettem egy Transcend Storejet 25H3P 1 terás vinyót, viszont csak usb 2.0 sebességgel hajlandó működni
Volt már pár vinyó a kezem alatt, szokásos köröket megfutottam, de semmiHátsó alaplapi 3.0-s portra dugva, az alaplapi port és a kábel is biztosan jó, mert van usb 3.0-s hdd-m és pendriveom is, azok hasítanak 100mb/s felett, ez meg csak max 36-as hajlandó másolni, olvasni
ötlet?
-
King Unique
titán
válasz
Buster17 #14909 üzenetére
Lehet regisztrálni a Smartware / Drive Utilities programból is közvetlenül, ott hozzárendeli Passport külső vinyót egyből, v online is megteheted, de az kicsit hosszadalmasabb,+ meg adni külön a drive hátulján lévő sorozatszámot is [link].
(#14910) myke009: akkor ez magyarázatot ad mindenre..
-
Buster17
addikt
Hali!
Vettem egy WD külső vinyót és beszeretném regisztrálni a WD oldalára ha lehet. Saját magamat már sikerült regelni, de a terméket még nem. Valaki tudna ez ügyben segíteni?
-
King Unique
titán
válasz
lukacr #14907 üzenetére
Azt nem írtad milyen oprendszer (W7?), de én csak magam, környezetem példáját tudom mondani, ott, ha folyamatosan felpakolja az ember az update-eket, akkor ilyen jellegű hiba nem nagyon szokott előfordulni.
A virágbolti, meg virágbolti...sajnos "okosítók" sokszor okozhatnak mindenféle megmagyarázhatatlan, fura jelenséget, esetedben vsz az a fő oka, v vmi rossz driver.
Ubuntu meg nyilván más (+ eredeti), de alapban egy eredeti Windows OS-el sem szokott ilyen téren gond lenni.
Tehát fentire esetre visszatérve, ha nála is okosított verzió van, akkor vsz az a gond, ha eredeti, akkor meg azok a hibák jöhetnek számításba, amiket felsoroltam.
-
lukacr
csendes tag
válasz
King Unique #14906 üzenetére
Mindhárom régebbi gép. 775-ös cpu-val és 965-ös chippel. Most annyit próbálok, hogy windows újratelepítés teljes frissítés, majd ezután visszarakom az alaplapi chipset drivert.
Sajnos jó magyar szokás szerint virágbolti verzió.Viszont kipróbáltam ubuntu live cd-vel. Tökéletesen működik.
-
King Unique
titán
válasz
lukacr #14905 üzenetére
Ez részben ok, de kérdés melyik, illetve mikori
Illetve én használok Win7 /8 /8.1-et felváltva, mindre fel van pakolva folyamatosan az összes Win update és még szerencsére nem ütköztem bele soha ebbe a hibába
. Ha volt is ilyen update, azóta már gondolom javították.
Másik dolog, ami okozhat kavarodást, ha nem eredeti az OS, hanem virágbolti verzió, de akár vmi hibás driver is bekavarhat... -
lukacr
csendes tag
válasz
King Unique #14904 üzenetére
Állítólag windows frissítés okozza a problémát.
Nálam ugyan az a helyzet. Se pendrive, se külső merevlemez, sőt se usb nyomtató. Eddig 3 gépnél jött elő a probléma. -
King Unique
titán
válasz
myke009 #14903 üzenetére
Először USB tápproblémára gyanakodtam volna (ha 2,5"), de ha USB3 portban se megy, akkor vsz nem az a gond.
Meg kéne nézni lemezkezelőt, h ott látszik-e, mert lehet egyszerűen csak betűjelet kell hozzárendelni, illetve eszközkezelőben OK e minden.
Ledobni szokta még alaplapi vs. külső vinyós vezérlőchip inkompatibilitás miatt is, de inkább USB3-nál fordul elő gyakrabban, illetve főként menet közben.Azt nem írtad, h milyen külső vinyóról van szó, milyen állapotú maga a háza, kábele, vinyó benne (HD Sentinel?), új / használt stb.
Mert ezek mind fontos paraméterek lennének a további diagnosztikához.
Felismerés alatt mit értesz pontosan, felpörög--->megjelenik a meghajtó ikonja, aztán eltűnik és leáll maga a drive is?? Mert ilyenkor lehet vezérlője szállt el, v csak USB kábel csatlakozó-aljzata lazult ki és nem tökéletes az érintkezés. -
myke009
csendes tag
Sziasztok valaki tudna segíteni ??!!!
Van egy külső vinyóm és nem mindig látja a gépem ,(egyiksem) hiába indítom újra,semmi sem változik!
Igazából felismeri és le is dobja! Ez miért lehet?mindegy hogy usb 2 vagy 3 ba dugom semmi!
Előre is köszi a segítséget! -
DrojDtroll
veterán
válasz
King Unique #14901 üzenetére
USB 2, de semmi gond nincs vele így is jóval gyorsabb mindt a Windows
-
King Unique
titán
válasz
DrojDtroll #14900 üzenetére
Akkor örülök, h sikerült összehozni.
Vsz, ahogy írtam rendszerfüggő is, Linuxoknál amúgy is van mindenféle futtatási, live stb. mód, gondolom ilyen téren is rugalmasabbak.
USB2, v USB3 portról futtatod, mert utóbbinál néha szokott gond lenni felismeréssel, előbbi meg nyilván lassú??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- Windows 11
- EA Sports WRC '23
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest