Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Yettel topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrojDtroll
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Szia
Most jövök rá, hogy nem egészen így van a helyzet, ahogy leírtam, mert reggel amikor bekapcsolatam a gépet az usb fel volt rá dugva, de a windows indult el
Hamar rá is jöttem mi a baj: nem tud olyan hamar elindulni a külső winyó mint amilyen hamar a bios már tesztelné, hogy van-e rajta os.
A problémát ugy oldottam meg, hogy mindent amiról soha nem fogg bootlni a gép előre hoztam (usb fdd, usb cdrom, network,)
Ez után a boot sorrendem a következő:
cdrom, usb hdd, hdd
Így már bootol rendesen.
Először debian-t akartam feltenni és ez sikerült is, de mivel az nem tette fel a rendszertöltőt ezért az nem akrt indulni. Ment volna minden szépen indult is volna a gép az usb hdd-ről, csak os-t nem talált rajta a rendszertöltő hiányában.
Így úgy döntöttem ubuntut rakok fel. Az ubuntu telepítés nagyon szépen bégigment, egyetlen dolgom anyi volt, hogy beállítottam hogy a külső winyóra menjen a rendszer, a teljes lemez felhasználásával. Az Ubunto már feltelepítette a Grub-ot szóbal a gép már boot-ol rendesen.
(ezt is az Ubuntu alól írom) -
King Unique
titán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Kicsit bővebben, nem kellett mókolni semmi extrát

Milyen Linuxot tettél rá, illetve ha azt, akkor csak simán kiválasztottad BIOS / UEFI-ben boot sorrendnél USB HDD-t, aztán restart és ment külső vinyóról lazán, az jó ?
Akkor vsz oprendszer függő is a dolog, mert Windows-oknál kicsit macerásabb a helyzet. -
DrojDtroll
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Sima volt.
Egyszerűen feltelepítettem mint a normál winyóra és működik.
A bios ugy van beállítva, hogy ha van külső winyó akkor arról bootol, ha nem akkor a laptop eredeti beépített vinyójáról
-
mr.krizsi.69
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nem igazán figyeltem, de az biztos h Linuxnak volt valamelyik patriciója.....
-
King Unique
titán
válasz
mr.krizsi.69
üzenetére
Akkor sikerült átalakítani, átformázni a partíciót NTFS-re, előtte milyenen volt amúgy

Screenshot kellene főablakról és SMART tábláról decimális adatmezővel, anélkül látatlanba nem sokat lehet mondani. -
mr.krizsi.69
tag
Probléma szerintem átmenetileg megoldva.
De miért írja ki a HDD Sentinal hogy rossz kondíció?

-
DrojDtroll
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a tanácsaidat

Kezdő vagyok még.
Szombaton vagy vasárnap próbálkozok majd vele, de ha van eredmény azt rögtön kiírom
-
King Unique
titán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
OK.

Ha sikerült összehozni a linkben szereplő, v más módszerrel, majd beírhatod ide is a instrukciókat, mert külső vinyóról bootolást kevesen próbálnak, viszont egyre többet kezdenek érdeklődni ezen megoldás iránt.+ szerintem Linux topikoban is kérdezz rá, mert ott még inkább többet tudnak segíteni, külső progis megoldásokat javasolni.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a választ

azért pont Linux mert tanulni akarok vele, így nem baj ha kicsit macerás legalább ezzel is tanulok
-
King Unique
titán
válasz
mr.krizsi.69
üzenetére
Gyári külső vinyók, mint a Verbatim Store 'n Go (ha az) gyárilag előformázottak FAT32, v NTFS-re, felesleges volt formázni...Mivel TV, Windows e kettő fájlrendszert kezeli, vélhetőleg vmi másra lett formázva, pl. Ext3/ 4.
Ez pont az az eset, ahol jó lenne vmi screenshot (lemezkezelő?). Ilyenkor külső particionáló progikkal - MiniTool, Easus, magyarul is tudó Aomei Partition Asisstant - tudod visszaformázni a fentebb említettek valamelyikére, célszerű az NTFS. Pl. Aomei-ben [link] a legegyszerűbb.
-
mr.krizsi.69
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Azért lenne jó telón mert korlátlan az előfizum.
Röviden tömören....
Vettem egy Verbatim 1Tb 2.0 külső HDD-t Linuxal formázták se az xbox360 se a TV-m se a Vin 7-tel nem tok vele mit kezdeni HDD senitál látja a win7 is de nem tom formázni mert nem adja be.... -
King Unique
titán
válasz
mr.krizsi.69
üzenetére
Mondjuk kicsit extrém kérés egy ilyen fórumon, de előbb szerintem írd le, mi lenne a problémád, akár screenshotokat, fényképeket is tehetsz be, ha olyan jellegű és megnézzük.Nem hiszem, h szimplán szóban annyival jobban el lehetne mondani (max Skype-on megmutatva), főleg, h ha vmi összetettebb dologról van szó, pl. sokkal többet ér egy screenshot. Ha vmi bizalmas jellegű, akkor meg privátban kérdezz, akár engem is!
Ha csak a szokásos, "milyet vegyek" jellegű kérdésed lenne, akkor első körben ezt tudom ajánlani [link].
-
mr.krizsi.69
tag
Helló tel számot adna valaki gyors kérdésre??
Fontos lenne külső HDD-vel kapcsolatos.
thx a választ. -
King Unique
titán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Pendrive-ról könnyű bootolni, viszont külső HDD-ről már macerásabb, lehet néhány buktatója, főleg Windows esetén...csak néhány leírást tudok mellékelni [link], [link], [link].
Linux futtatása esetén talán jobban összehozható a dolog, illetve , h sebesség is normális legyen USB2-nél gyorsabb portra célszerű dugni, de USB3 esetében, ha a rendszerbe nincs beépítve az USB3 drivere, az is szívás...ilyen szempontból jó a Win8, amiben gyárilag benne van, Linuxokat nem tudom, illetve telepítőbe is lehet integrálni, de macerás az is. -
DrojDtroll
veterán
Sziasztok
Az a problémán lenne, hogy a régi laptopom meghalt. A HDD-jét kivenném belőle, és azt egy usb-s külső házba tenném. Lementeném róla a régi adatokat, és használnám tovább. Linuxot szeretnék rátenni. Szóval a gépem arról is kellene tudni bootolnia. A gép usb eszközökről tud bootolni,csak azt nem tudom, hogy ez így működik-e. Ebben kérném segítségeteket. -
King Unique
titán
ilyenkor érvényesíthető igen
, regisztrálni kell a WD honlapján [link] és azon kersztül történik az RMA-ügyintézés. Azt nem tudom pontosan, h ilyenkor amcsiba kell küldeni, v vmi helyi márkaképviselet / szervíz felé, talán az utóbbi: [link]. Ha jól nézem van Lengyelországban is szervizük, ami ebből a szempontból jó.De persze érdemes inkább vétel előtt olyan honi boltban megvenni, ahol megadják rá a 3 évet (akad), illetve jó volt a javaslatod, jók az Ultrák

-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm vásárolna külső hdd-t, az itt olvasottak alapján wd my passport ultrát javasoltam neki. A kérdésem, hogy ha olyan helyen veszi ahol nem adnak rá 3 év garit, akkor a gyártónak visszaküldve érvényesíthető a garancia? Hova kell küldeni a wd-t ebben az esetben? Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
Köszi
-
zazahoho
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a választ, minden megoldást átgondolok.Valószínű WD lesz, asztali gépben már majdnem 7 éve megy egy wd raid, és még mindig 100/100%-os.
-
King Unique
titán
válasz
zazahoho
üzenetére
A mai kapitalista gazdaság és néhány bónusz velejárója (költséghatékony gyártás = sok esetben xarabb minőség; tervezett elavulás) révén manapság nem igazán lehet " legtartósabb, legmegbízhatóbb" termékekről beszélni, külső HDD fronton se..

Megbízhatónak mondottak külső vinyóba a WD-k, de azoknál is ugyanúgy fordulnak elő gyári selejtek stb.
Belsőleg 2,5" 1 TB-soknál szinte egy kaptafára épül nagyon sok, 2 tányéros HDD, ASMedia / JMicron vezérlő stb.Ha nagyon biztosra akar menni vki, akkor érdemes jó hőelvezetés, szerelhetőség miatt külön külső alu HDD házat venni Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja, és abba az átlagnál strapabíróbb vinyót venni, mint amilyen a WD RED széria, ami elérhető 2,5"-os méretben is [link].
Általánosan meg elég a fenti linkekben említettek valamelyike, akár egy My Passport, de 100 %-os garancia a megbízhatóságra nincs egyiknél se...(#14880) jacksonfive: most nem azért, de gondolom külső USB-s HDD-ről van szó, amit a felmásolás idejére nem lenne egyszerűbb rádugni a PC-re, aztán vissza TV-re, v annyira helyhez kötött, gyakorta kéne oda-vissza másolgatni

USB valóban kilőve, mert a max kábelhossz, aminél még nem gyengül drasztikusan az adatátvitel, USB2-nél 4,5-5 m, USB3-nál 3 m.
Vezeték nélküli megoldás lenne jó, de akkor ahhoz olyan ház kéne, amin van (Gigabit) Ethernet csatlakozó. -
zazahoho
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm, wd régóta bevált pc-ben, samuval sem volt még gondom. wd-re 2 év a garancia samsungra 3 év.
Legfontosabb szempont a hosszútávú stabil működés. Belső felépítésben, tányérok számában, elektronikában a legmegbízhatóbb kéne. -
jacksonfive
tag
Sziasztok!
Milyen eszközzel lehet azt megoldani, hogy a PC-ről tudjak filmeket másolni a TV-hez kötött HDD-re? Mivel a PC és a TV kb. 10m-re vannak egymástól ezért gondolom az usb kilőve, esetleg LAN-on? Nézegetten NAS-t, de az drága nekem, valami olcsóbb megoldás létezik? -
King Unique
titán
-
zazahoho
őstag
Sziasztok!
Külső merevlemezt keresek legfőképpen adatmentésre, és fényképek tárolására. Heti 1x lenne kb 1-2 órát használatban.
WD My Passport Ultra (1TB)
Samsung M3 Portable 2,5" 1TB USB3.0
Ezeket néztem ki, mi a véleményetek illetve más készüléket ajánlotok-e? -
King Unique
titán
válasz
bozont
üzenetére
Jó, én lebeszélni se akarlak külső vinyókról
, mert tényleg praktikus és kényelmes megoldás, de eleve akkor érdemes venni, ha vki határozottan fizikálisan külön helyen szeretné tárolni adatait, hordozni A--->B-be, v mert gépébe már nincs hely, laptopja van stb.
Rezgéscsillapításra vannak spec. HDD beépítőkeretek, vinyó topikban biztos tudnak segíteni, ez ügyben. -
bozont
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Igaz, gépházban stabilabb, meg nekem egy 12cm-es venti hűti őket. Mivel azért folyamatos használatban lenne, jobb lesz inkább a házba tenni. A mentés meg nem probléma, jelenleg egy 1TB-os és 640GB-os van a gépben (+1 SSD a rendszernek), de a kettő elég nagy rezonanciával jár, ezt szeretném likvidálni. De ha az 1DB is hangos lesz, majd kitalálok valamit.
-
King Unique
titán
válasz
bozont
üzenetére
Általánosságban a gépbe érdemes + adattár vinyót tenni, mert az úgy stabil, de ha már van bent 2 (2 és 3 TB?), akkor azokról lementeni, átpakolni a cuccot az újra is kicsit macera. De, ha van hely harmadiknak, akkor az lenne a legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás.

Persze külső USB-s HDD is jó elképzelés [link], 2,5"-osban jelenleg 2 TB (4 TB is van, de az drága) a max tárhely, ha az elég, akkor meg lehet próbálni.
Oda kell figyelni rá, h ne érje esés, ütődés, ne melegedjen túl, főleg a most következő nyári hónapok alatt.
Ezért mondtam, h a gépbe téve, ahol stabilan van rögzítve, kap hűtést jó esetben, vannak a legjobb helyen, de a külső használat is bejáratott dolog manapság. -
Viki84
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi!
-
bozont
veterán
Üdv
Gondolkozom egy kis tárhelybővítésen és megfordult a fejemben egy külső vinyó is. De nem tudom mi lenne jobb, egy ilyen vagy lecserélni a mostani kettőt egy nagyobbra (2-3TB). Főleg a megbízhatóság a lényeg, de az sem lenne utolsó ha megszűnne a rezonancia a házban. Erre menne a torrent is, meg filmet is erről néznék, ezért mindenképpen USB3-as verzió kell és 2,5"-os aminek nincs külön tápja.
-
King Unique
titán
válasz
füstike
üzenetére
Akkor neked még a régi USB2-es Passport Essential van, Micro-B csatival [link]
Az újabb USB3-asoknál is Micro-B van, de az vasz jobban bírja a strapát. A régi 2.0-ás szériát pedig szidták emiatt, ahogy fentebb is említettem...
Vannak külső HDD házak és akad gyári kompaktba is olyan, amelyiken Mini-B, vagy A típusú csatlakozó van, azok stabilabbak valamelyest. [link] -
füstike
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a javaslatot a megoldásra...
az enyém tényleg elég régi darab... azt nem mondom, hogy vigyáztam rá mint a hímestojásra de nem is nagyon barbárkodtam... meghalt.. usb3 gondolom ilyen szempontból jobb..
-
King Unique
titán
válasz
füstike
üzenetére
Igen a 2,5" WD-k NYÁK-ra integrált USB csatlakozóval rendelkeznek, aminek fentebb is megemlítve, van azért nagatívuma, viszont rendeltetésszerűen használva, nem feszegetve, nem szokott csak úgy tönkremenni, kontaktos lenni.

A régebbi USB2 micro-B csatis Passportoknál voltak néha kontaktgondok, volt aki csatlakotót beletörte aljzatba, de az új USB3-as szériáknál kevésbé jellemző. Nekem is van kb.2 éves USB3-as Passportom én szerencsére nincs vele ilyen téren gond, szerencsére...
A régi Passportok voltak sima SATA HDD + külön SATA-USB átalakítósak, mint egy alap külső HDD ház, az újaknál a hardveres titkosítás miatt is integrálják NYÁK-ra, h ne lehessen egy másik házba áttéve a vinyót, csak úgy kiiktatni.
HDD probléma (nem adatmentés) topikot, illetve ottani adatmentő szakitl - liksoft - tudom ajánlani, valamint vidéken hoember 2 vállal HDD-elektonika tákolást. -
füstike
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rögtön az köv postban arról értekezem, hogy micsoda szívás a nem szabványos csati... még szerencse, hogy le tudtam menteni az adatokat. Az én WD passportom kb 2 éves és nagyon durván csati hibás. Így forrasztás nélkül menthetetlen és használhatatlan...
Uh szerintem érdemes normál hdd és rack vagy szabványos egybeépítésben gondolkodni. -
füstike
csendes tag
Keresek olyan vállalkozó emberkét, aki hibás külső hdd tokot meg tud javítani.
Van egy 500as WD passportom (külső USB-s hdd), a csatlakozónál érintkezési hiba lép fel. Szétszedtem és sajna a dolognak saját vezérlője van - nem sata vagy IDE. Szóval bukó a külső tok. Az adatok nem fontosak rajta. Inkább csak backup-olni kellene.
Ha van valaki aki javított már ilyet és vállalná jelezze. Akár telón is: 20.922.16.24
köszi
attila -
King Unique
titán
Jók a WD My Passportok, kiforott széria.

Viszont Samsungok se rosszak, nagyobb méretekben (1,5- 2 TB) annyi előnye van, h a kilapított 3 x 667 GB tányéros Spinpoint M9T vinyók vannak benne, ami vékonyabbak, minimálisan gyorsabbak. A nagykapacitású Passportokban a 4 x 375 / 500 GB tányéros WD20NPVT/-NPVX HDD-k vannak, amik vastagabbak (15 mm) ezáltal.Továbbá mind2-nek nem hagyományos SATA csatlakozója + SATA-USB átalakítója van, hanem közvetlenül a NYÁK-ra van integrálva az USB csatija [link], ami egyrészt jó (kisebb hosszméret, áramigény minimálisan kisebb), másfelől rossz (nem tehető át másik rackbe, ha megsérül a csatlakozó, az cinkes..).
Programok terén min2-höz jár egy komolyabb kis pakk, amiben van drive diagnosztikai rész, backup, titkosítás stb., a WD-é kicsit komolyabb.
+ TV használatnál érdemes ezekre odafigyelni [link], [link]. -
Louro
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot és egyelőre ez a befutó a fórum ajánlása alapján.
De erről mi a véleményetek? Abszolút kerülendő? Néztem a 2 GB-os verziókat, de 35k már sok nekem. Így is 20-at szántam csak rá.
TV-re (LG 42LK530) is lenne néha kötve - jellemzően .avi filmek és nem Full HD-s filmek miatt -, de általánosságban inkább laptopra, ami rendelkezik USB3-as prottal adattárolás miatt.
Köszönöm!
-
Turbo B.
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, jó ez a Nomad. Van egy 1 TB-os My Passportom + Nomad tokom hozzá kb másfél éve. A vinyó betelt, ezért kellene újra beruházni ezekre (mert nekem bevált)

-
King Unique
titán
válasz
Turbo B.
üzenetére
OK.

Különben jó ez a Nomad, elég frankón ki van belül bélelve ütéselnyelő, rezgéscsillapító elemekkel. Van a piacon több gyári 2,5" ütésálló külső HDD is, de ez a tok vsz nagyobb védelmet ad.
Annyi hátránya van csak, h ebben használva a méret kicsit nagy és van egy kis súlya, de annyira nem vészes, ami inkább az, h nyáron jobban melegszik benne pár fokkal a Passport, de igaz műanyag házban amúgy is.Nem tudom mit terveznek WD-nél Nomaddal kapcsolatban, mikor lesz megint újra elérhető, de ha veszel egy Case Logicot, az is bőven jó megoldás.
-
Turbo B.
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Értem, köszi.
Azért gondoltam a Nomadra, mert ki se kell venni belőle és úgy lehet használni a vinyót.
Árban ahogy nézem a slim vs normal kb ugyanannyi (kicsit drágább a slim).
Hát érdekes, hogy miért nincs ott a kiegészítők között, lehet akkor várok egy kicsit vele... -
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Másik alternatíva:
• veszel más tokot, ebbe, v egy ilyenbe már bele fog férni. De strapabíróság terén szerintem jobb egy kemény Case Logic tok, ami, amiben van leszorító pánt is és kényelmesen elfér benne kábel is, mert az elsőnek linkeltnél elég szűkös a hely (olyanom is van
)• ott a My Passport Slim, abban a 2 TB-os is csak 18 mm vastag, ha van rá keret, akkor egy olyat beszerezve nem lenne gond Nomadban se.
Viszont most nézem WD oldalán, h kiegészítők között már nincs ott a a Nomad [link], lehet alakítanak rajta vmit, h az új, vastagabbak is beleférjenek és vsz ez lehet az igazi oka a készlethiánynak is...
-
King Unique
titán
válasz
Turbo B.
üzenetére
Szerintem átmeneti készlethiány lehet, mert valóban alig találni vhol, én is hirtelen csak ebben a webshopban leltem rá [link], de elő kell rendelni x hétre itt is..
Viszont, ami a másik gond, h a 2 TB-os Passport Ultra = 21 mm vastag, így nem fog beleférni
, nekem még 1 TB Essential SE Passportom van, az 18 mm vastag, de annál is ki kellett szedni a kis műanyag ékeket [link], mert alapból a 15 mm-es vastagságú Passportokra van méretezve. Szerintem az a + 3 mm már sok lenne, enyém így is már elég passzosan van benne.
Tehát az 1 TB Passport Ultra menne csak bele, a 2 TB-os eléggé necces... -
Turbo B.
csendes tag
Sziasztok!
Vennék egy WD My Passport Essential 2 TB vinyót valamint hozzá egy Nomad tokot, csak Nomad tokot nem találok seholse... Valaki esetleg tudja hol lehetne beszerezni személyesen Budapesten?
-
King Unique
titán
válasz
Viki84
üzenetére
"Samsung tv-vel is lenne használva felvételre"
Felvételkor a TV regisztrájla a külső USB-s eszközt, saját védett fájlrendszert alakít ki rajta, ami utána PC-n nem lesz használható, mert oprendszer nem fogja felismerni
Tehát, ha ilyen célra lesz, akkor erre figyelj oda, mert ha XP-n is szeretnéd használni, akkor pl. 2 partícióra kell bontani és felvételkor csak az egyikre rögzítesz, a másikat "elvileg" utána látja PC is, de biztonságosabb megoldás ilyen célra külön külső vinyót fenntartani. -
Viki84
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Külső vinyót vennék. 500 GB vagy 1TB méretben. Árban max 20K-ra gondoltam, úgyhogy lehet csak az 500gigás fér bele. Mik ajánlottak és mik nem? Egy Samsung tv-vel is lenne használva felvételre. Egy ősöreg, winxp-s géppel is működne? -
Poo
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
köcce,megnézzük hátha

-
King Unique
titán
Szia!
Dokkolókkal kevés itt a tapasztalat, inkább főként gyári külső vinyókkal és külső HDD házakkal.
Én ilyen dual bay megoldásokat még nem próbáltam, de lehet csak beállítás kérdése az egész.
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja és HDD probléma (nem adatmentés) topikokat tudom javasolni. -
Poo
senior tag
Sziasztok,
Van egy külső egységem(Thermaltake BlackXduett) amin van esata és 2.0 usb.A gondom az lenne hogy ha van benne 2 db hdd akkor usb porton keresztül felismeri egyszerre mind a 2 hdd-t de ha esatával dugom össze akkor mindég csak az egyiket.van valami beállítás erre hogy esatán is megjelenjen egyszerre a 2 hdd vagy mi okozza ezt a jelenséget?

-
GU-81M
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a segítséged! Az igazat megvallva, nem saját felhasználásra lesz, hanem édesanyámnak, így 1TB a felső határ, amit ésszerűnek tartok. Valószínűleg egy Western Digital My Passport Ultra 1TB (WDBZFP0010) lesz a kiválasztott.
-
King Unique
titán
válasz
GU-81M
üzenetére
Szia!
Korábbi hsz-emben találsz egy kis ajánlót, 3,5"-os jobb választás lehet TV-s célra, a fix tápellátás és kikapcsológombja miatt, ha folyamatosan rá lenne dugva. Viszont ezekbe 1 TB alatt nem érdemes vásárolni, sőt inkább már 2 TB+.
Ha mégis s hordozható 2,5"-os kellene, akkor arra nem árt figyelni, h TV a sima 5 V 0,5 A USB IN port nem biztos, h elég áramot ad neki, az 5 V 1 A HDD IN, viszont már igen.
Seagate-ek külsőbe nem igazán a legjobbak, főleg az az Expansion széria, ami hasonló a WD Elements-ekhez, kevésbé megbizhatóak. Találsz jobb alternatívákat a fenti linkekben.
-
GU-81M
tag
Sziasztok!
Külső hdd-t szeretnék venni, olyan 500GB - 1TB között érdekelnének (a méret talán annyira nem is lényeges). Fontos, hogy megbízható legyen. Idejének nagy részét tv-hez kötve töltené és leginkább 1080p-s filmek/sorozatok tárolására lenne használva. A következőt néztem ki: Seagate Expansion 500GB. Erről vannak tapasztalataitok? Esetleg van valami best buy ebben a kategóriában?
-
gery08
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm

-
King Unique
titán
válasz
gery08
üzenetére
A topikban főként a régi Essential sorozattal vannak tapasztalatok, az új sem lehet rossz, abban már fix az új 1 TB-os tányérokkal szerelt Green-ek vannak, mert Essential előfordul 667 GB-ossal és 1 TB-ossal is, valamint az újhoz a Smartware progin kívül jár a Acronics szoftvere is, ami alkalomadtán hasznos lehet.
Tehát inkább az újabbat.
-
gery08
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Megnéztem HDD Sentinelt 57 fok volt a maximum, amit mért, de általában 50 fokon megáll. Egyébként új korától ilyen hőmérsékleten üzemel, szóval ezek szerint a meleget szereti

Időközben átgondoltam a dolgot, kifogástalanul működik a my book, azt veszek 2 tb-ba.
https://www.pcx.hu/termek/western-digital-2tb-mybook-essential-wdbacw0020hbk-fekete-kulso-merevlemez-69199
https://www.pcx.hu/termek/western-digital-2tb-my-book-wdbfjk0020hbk-fekete-kulso-merevlemez-15018Kettő közül melyik a jobb vétel? A hivatalos WD oldalon nincs róluk túlzottan sok infó.
-
King Unique
titán
-
gery08
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a segítséged! Ezeket az eredményeket kerestem már régóta.
Marad a My Passport, és majd másolgatok rá.
Megnéztem, 7200RPM-nek írja az enyémet Caviar Blackkel, de ez egy régebbi My Book Essential. Hozzáteszem 50 fokon megy, az nem sok kicsit? -
King Unique
titán
válasz
gery08
üzenetére
Szia!
Nem lassabbak olyan sokkal azok se, célodnak bőven megfelelne, a kérdés mennyire sokat lenne használva, mert melegedés véget előnyösebb az aluház és strapabíróság nagyban függ benne lévő vinyótól is.
My Book is 5400 RPM-es, háza műanyag, de legalább van rajta szellőzőnyílás, My Passportok háza zárt műaynag, de azért azok se szoktak megfőni, nyári hónapok a kritikusak főleg. Notivinyók sokat kibírnak, My Bookban Caviar Grren van, de a RED egyértelműen tartósabb.Sebesség:
• WD My Passport Ultra 1 TB (2 TB is kb uaz, abban is 500 GB-os tányérok vannak, csak nem 2, hanem 4) [link]
• WD My Book Essential 2 TB ( 2 x 1 TB tányér) [link]
•WD RED 2TB (wd20efrx, 2 x 1 TB tányér) + Sharkoon Rapid Case USB3 [link]
-
gery08
csendes tag
Sziasztok.
USB 3.0-s külső merevlemezt szeretnék venni.
Jelenleg van egy 1 TB USB 3.0 Western Digital My Bookom, ami gyorsaságra jobban teljesít a belső SATA II merevlemeznél. Steames játékok letöltése arra megy, arról indul, sorozatokat arra töltök, simán indítja villámgyorsan.
Szeretnék venni még egyet, viszont nézegettem a 2TB WD My Passport Ultrákat. Tudom, hogy azok csak 5400 RPM-esek, szóval valószínűleg valamivel lassabbak,de táp kábel se kell hozzá, tehát azon lenne összes fotóm, és sorozataim, így egy mozdulattal magammal tudnám vinni. Viszont ugye folyamatosan kéne pörögnie a sorozatok miatt, arról menne a lejátszás, letöltés stb. A kérdésem a következő:Lehet annyira strapabíró, és hasonlóan gyors a My passport, mint a My Book, és bírja annyira a strapát? Vagy jobban járok, ha veszek még egy 2 TB-os My Bookot, és mellé egy nagyobb usb3.0 pendriveot? Kb ugyanannyira jövök ki. Mi a véleményetek?
Köszönettel,
Gergő -
King Unique
titán
válasz
spidersoft
üzenetére
Akkor ez ügyben SSd topikokban, illetve itteni HDS topikban kell kérdezni!
Attól a TRIM meg működik, csak HDS-ben van driver miatt a kavarodás [link] -
spidersoft
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Partícionálni sikerült, nyilván nem MBR került rá, mert az csak 2TB-ig működik. A Sharkoon kütyü viszi a winyót eSATA-n. Viszont ehhez fent kell lenni az AHCI drivernek, a windowsos alap driver nem elég (úgy meg se találja az eSATA-ra dugott winyókat...), de ha felteszem a drivert, akkor az SSD nem biztos, hogy azt csinálja, amit kéne... pl. a HD sentinel ezt írja rá: "Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív. Javasolt az operációs rendszer, lemezvezérlő vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez."
-
King Unique
titán
válasz
spidersoft
üzenetére
SSD részhez nem tudok hozzászólni, AHCI be van kapcsolva nálam is, nálad lehet drver gond lesz, frissíteni kell.
Dokkolókkal sok probléma szokott lenni, illetve mivel csak USB2 van a dokkolón, vezérlője HDD kezelést 2 TB-ra limitálja, eSATA-n tudna 4 TB-ost is kezelni, ahogy Sharkoon oldalán is említik [link].
Lemezkezelőt kéne megnézni, ott látszik-e a 3 TB-os HDD, ha azt beletéve csatolod a gépre, mert azt nem írtad sikerült e particionálni (GPT-re), mert elvileg Win7 x64 és lapod is támogatja a nagyobb vinyókat, utóbbi elvileg UEFI-t is tud
Ez a hotswap dolog elvileg működhet külön külső program nélkül is, de ilyen célra szokták ajánlani a hotswap programot. -
spidersoft
senior tag
Üdv!
Ellentmondásba keveredtem:
- SSD-ről megy a rendszer, sok helyen írják, hogy az alaplapi AHCI drivert nem szabad feltenni, mert nem fognak rendesen működni az SSD élettartam-növelő izéi (wear leveling meg barátai), erről tájékoztatott a gyári Samsung program is, ami letölthető a meghajtóhoz.
- eSATA hot swap nem megy, mindenféle fórumokon azt hangoztatják, hogy friss AHCI driver legyen fent. Igazából a hotplug se megy, ha menet közben rádugok egy winyót a windóz a füle botját se mozdítja.Most akkor mi legyen?
Szeretnék jól működő SSD-t és hotswapelhető eSATA-t is 
A probléma okozója: eddig USB-n ment a külső rack, csak vásároltam egy 3TB-os winyót, amivel már nem tud mit kezdeni...
Itt a komplett config, ez az alaplap nem akar hotswapelni ezzel a rackkel.
BIOS-ban minden AHCI-n van (az eSATA is), illetve az eSATA-nál engedélyezve van a hotswap. Windows 7 x64 van a gépen, AHCI módban lett telepítve, nem utólag lett rágányolva.
Köszönöm a segítséget, további kellemes vasárnapot!

-
King Unique
titán
válasz
Flickering
üzenetére
Alapvetően azt tudom mondani, amit néhány hsz-el korábban [link].
3,5"-osban jó a 2 TB WD Red + Sharkoon Rapid-Case USb 3.0 kombó, de másik topikban olvasni hsz-eket, neked inkább 2,5"-os USB tápos megoldás kéne, abban is van 2 TB, de az nem jön ki 25k-ból.
Ajánlások alapján, meg rá tudsz keresni xy webshop kínálatában.
-
Flickering
aktív tag
Sziasztok!
Jártam már a belső winchesteres topicban is, de nektek is fel szeretném tenni a kérdésem.
Külső HDD-t szeretnék vásárolni és nézegettem hogy 20 ezerért már van 1 TB-os, 23-25 ezerért meg 2 TB-os is már. Leginkább PCX-en szoktam vásárolni, tudnátok onnan ajánlani 20-25 ezres ársávban egy külső winchestert? Vagy esetleg máshonnan?
Előre is köszönöm!

-
Btx-001
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a tippet, nyertél

-
Btx-001
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
köszi
Ma vettem meg, csak érdekelt mi ketyeg benne!
Szétszerelés nélkül meg tudom valahogy nézni? (programmal)
-
King Unique
titán
válasz
Btx-001
üzenetére
Toshiba MQ01ABD100, de előfordul néha Samsung Seagate Spinpoint ST1000LM024 vinyóval is. 1 TB méretben a legtöbb Adatánál, de más gyártóknál is ezt a kettőt szokták alkalmazni.
Nem rossz a HD710, de rövid hozzá az USB kábel ls csatlakozó aljzata is kilazult egyeseknél, ami érintkezési problémákat okozott. -
Btx-001
csendes tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy az Adata HD710-ben (1TB) melyik gyártó winyója található?
köszi
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy 500Gb-os külső vinyót, fényképek, videók átmeneti tárolására. Leginkább lecsatlakoztatott állapotban lenne, a teljesítmény így annyira nem szempont, inkább a megbízhatóság és a sok év gari amire adnék.
Ajánlanátok egy pár típust?
-
válasz
King Unique
üzenetére
Jó, egyenlőre várok,hogy mit mondanak a hd sentineles topikba.
-
King Unique
titán
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Azt is egy megoldás
, de előtte ments le róla mindent. 
Túláramot nem szeretik (akkutöltő...), rázkódást, esést se, volt itt aki garisztatás előtt mélyhűtőbe tett (h letapadjon az olvasófej) egy 2,5" Adatát, aztán utána párxor földhöz vágta biztos, ami biztos alapon.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Aha, mi lenne ha elkezdeném nyektetni napi rendszerességgel egy-két hétig ?
Ha romlik biztos gyorsan fog romlani
Jól lerontom azt elküldöm gariba 
-
King Unique
titán
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Vsz az, de van, h napok alatt romlik az állapota, van h hónapokig kihúzza romlás nélkül, ennél kit tudja...

Gariztatás elvileg 0 %-os kondicióra csökkenésnél van, v akkor, ha a gyári tesztprogram nem fut le, hibát dob.
Továbbá boltja válogatja, van ahol ügyfél orientáltabbak és már kis hibára is készséggel cserélik, van ahol kötözködnek és HDS állapotjelentést el se fogadják... De azt a + garit mindenképpen érdemes kihasználni, egy ugyanilyenre cserénél már vsz az újabb Elements-et adnák, de az megint ki tudja milyen. A My Book megbízhatóbb, v ha van rá lehetőség, akkor levásárolni az árát, pl. megvenni külön vinyót és hozzá házat, 3,5 colosba az a megoldás kicsivel jobb. -
válasz
King Unique
üzenetére
Azóta megmértem a tápegység feszültségét és áramerősségét is. Mindkettő a tápegységre ráírt értéket szépen hozta,ingadozás nélkül.
És amúgy tényleg havonta jó,ha egyszer volt használva.
Átváltottam decimális adatmezőre:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/140422/szar_www.kepfeltoltes.hu_.png
Akkor lehet,hogy kuka lesz? Gariztatni nem lehet mi? Még egy év gari van rá.
-
King Unique
titán
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Most nem tudom, h HDS full elejétől, a drive első bekapcsolásától számítva értékel, v az első telepítést követően (elvileg előbbi), mert ezek az értékek - fejparkolás, működési idő stb. - eléggé alacsonyak, ezek alapján szinte alig volt használva
1 év alatt jóval többet kéne mutatnia, ha csak nem havonta 2-3x vetted elő. De majd a topikban HDSentinel megmondja.
Márpedig akkor egyértelműen gyártási selejt (rossz Green széria), v más tényező (hibás tápegység) hatására lett ez.
amúgy képet tudsz itt PH-n belül is linkeni "Kép" kapcsolóval, valamint felrakni beilleszteni helyi képfeltöltőjébe is.Szerk.: akkor vsz selejtes lesz, mert ilyen rövid működési idő, mással nagyon nem magyarázható. Ments le mindent mielőbb! Ha más külső vinyóra kell ajánlás a jövőben, akkor írj bátran, mert lehet ez is kihúzza még egy darabig, de fontos adatokat, biztonsági másolat nélkül én nem bíznék rá.

-
válasz
King Unique
üzenetére
Amúgy itt a smart-ja:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/140422/WD_www.kepfeltoltes.hu_.png
Persze a ph-t már évek óta olvasom, a topikokat is. Megmondom őszintén meg sem fordult a fejemben az,hogy ez előfordulhat. Gondoltam a WD csak jó lehet. Hülye voltam,tényleg meg kellett volna kérdezni,de hát ez már eső után köpönyeg.
-
King Unique
titán
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Lehet táp miatt, ahogy mondtam, aztán az is lehet, h pusztán egy selejtet fogtál ki, mert 3,5" WD külsőkben a hírhedt Caviar Green széria van, ami túlzott fejparkolás és egyéb dolgai miatt is, idő előtt tönkremehet. [link].
Smartban, vsz nem ott lesz a felkiáltójel, ha lesz, de ilyen téren a 193 attribútum is érdekes lehet. Van eltérés Green és Green között is, de vsz Elements-ekbe a gyengébbik széria kerülhetett, azért is jellemzőbb ezeknél a meghibásodás.Amúgy, ha 1 éve vetted, mért nem kérdeztél előtte itt, mert biztos nem ajánlottuk volna
, igaz csak fél éve regisztráltál ahogy látom, de PH-ról gondolom hallottál korábban is? -
válasz
King Unique
üzenetére
Ajjj istenem,ha itt tényleg ilyen kis apróságok miatt akar megdögleni a hdd,olyat mondok,hogy még pics@ is lesz benne.

-
King Unique
titán
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Olyasmi, bár e téren nem tudom biztosan, hogyan lehetne hibát teljen kiszűrni, de gyakori probléma szokott lenni a hibás táp. Másik hasonló tápegységre rákötni, v szétszedni és gépbe berakva megnézni a vinyót, bár ez a művelet gyári kompaktoknál mindig macerás és nehezebben kivitelezhető művelet.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Tápnál egy feszültség mérés kéne igaz ? Azt még meg tudom oldani.
-
King Unique
titán
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
OK, de SMART táblát rakjál be, kb ott is ezt fogják mondani, ahogy ismerem a topik szakít.

Tehát, ha ön és egyéb gyárt, v felülettesztek lefutnak hiba nélkül, akkor nincs nagy gond.
+ okozhat kondícióromlást hibás tápegység is, azt is jó lenne megvizslatni, mert ha az zárlatos lesz, v túláramot produkál, az külső HDD-t akár ki is nyírhatja. -
válasz
King Unique
üzenetére
Nagyon köszi a segítséget.

Amúgy igen,ő róla van szó.
http://ipon.hu/webshop/product/wd_2tb_elements_desktop_wdbaau0020hbk/162572
Akkor a Hd Sentineles topikba is megérdeklődöm.
-
King Unique
titán
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Azért jó lett volna, ha beraksz egy SMART táblázatot, decimális adatmezővel, abból több minden látszódna...
Gondolom régi 3,5" Elementsről van szó , nem is az újabbról , v a 2,5 colosról, mert annál is van 2 TB-os,
WD-nél Elements, az alap (fapados) széria, mint olyannál nagyobb a selejtarány és meghibásodás lehetősége, mint pl.a My Book széria esetében. Többen is panaszkodtak Elments-elre, nem éppen a legmegbízhatóbb külső vinyó
, de hát olcsó húsnak híg a leve...Mivel van rá esély, h tovább fog romlani, érdemes róla lementeni mindent. Vannak esetek, amikor HDS is téved, ezért érdemes megnézni egy öntesztet, v felület teszteket, bár utóbbi kicsit időigényes [link]. De ott a WD saját Data Lifeguard Diagnostic for Windows progija is.
Aztán, ami a linkelt HDS teszteknél is ott van, egy teljes felület inicializálás (de akkor töröl róla) után lehet, h újra 100 %-os lenne, mert már ehhez hasonlóra is volt példa.Ajánlom még figyelmedbe HDD probléma (nem adatmentés), valamint Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan topikokat, bár ott is nagyjából ezt mondanák, illetve utóbbiba HDS fejlesztője is mindig a fenti teszteket javasolja első körben.
-
Hali!
Nem tudom jó topikba írok-e,de kérdezni szeretnék egyet. Szóval adott egy WD Elements 2 terrás usb 2-es külső hdd.
Gondoltam csak úgy, nézek egy HD sentinelt. Kis meglepetés fogadott.Teljesítmény:100
Kondició:91A többi meg ez:
A lemez felületén található 3 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felületén található 9 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Mi a franc? Alig több,mint EGY éves hdd-ről beszélünk és már 3 hibás szektor + 9 gyenge szektor van rajta. Úgy hogy alig volt használva. Vagy ez teljesen természetes? Komolyan mondom... Végül is csak a fél életem van rajta ezen a sz@ron.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
Hoqspok
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a választ !
.. igen ez egy jó kis program és a HDD is tökéletesen működik ha nem a Lenovo XP párosításba használom, most próbáltam DELL noti és WIN7 környezetbe hiba mentesen működik.
Igen ez XP hiba lesz -
King Unique
titán
válasz
Hoqspok
üzenetére
Hát erre nehéz vmi okosat válaszolni...
Tehát nem külső HDD-vel van a gond, hanem magával a progijával...vsz oprendszerben nem ok-s vmi, akár vírusírtó is megakaszthatja, de innen távolról nehéz kibogarászni a dolgot.Itt a topikban többen használnak Samsungot és az említett Drive Managert, főleg újabb Win7/ Win8 rendszereken, de nem panaszoltak ilyen hibát. Régebben én is használtam még az Auto Backup, SecretZone progikat XP-n egy 3,5" Story Station-hoz, de nem emlékszem, h fagyott volna tőle. XP-n az az új DM is támogatott elvileg.
WD-khez adott Smartware proginál - ami hasonló ehhez - is voltak olyan gondok, h pörgette a porcit, akasztotta kicsit a gépet, de egy program update kijavította a problémát, nem tudom DM-hez van-e.
Mivel vsz egyedi a problémád, oprendszer és annak beállításaihoz köthető, főleg, h egyik gépen úgy-ahogy megy, másikon meg nem, szerintem XP topikban is érdeklődj, mert itt főleg akkor lehetne segíteni, ha magával a külső vinyóval lenne gond. -
Hoqspok
tag
Sziasztok !
HELP HELPBővítés miatt a régi külső HDD lecseréltem egy nagyobb USB3 500 GB SAMSUNG M3 Portable STSHX-M500TCB típusra.
Egy asztali gépen és egy Lenovo R61 laptop ( Intel Core2 T5750 2.Ghz. / 2 GB RAM ) használnám mindkét gépen XP fut.Az a bajom, hogy HDD-hez kapott Samsung Drive Maneger nevű progi miatt lefagy a gép, ( mindkét gépen másképpen )
sajnos ezért nem tudom ezt a programot használni. Pedig direkt a Secret Zone miatt vettem újra samsungot.
Laptop el se indul ez a program , nem is látja a saját külső HDD: pedig saját gépből én tudom használni jol működik ..( Progit már 3x újra telepítettem BIOS frissítés és Hardwer frissítés a Lenovo oldlaról napra kész )
Az asztalin elindul Drive Maneger jól használható csak esetenként fagy ha sokáig nem használom a gépet és hibernálna vagy távoli asztalról nyúzom, és akkor se vészes sötét képernyő után rövid gondolkodás után helyre állKÖszi a segítséget ötleteket előre is És kelleme Húsvéti ünnepeket !
-
Szakiii
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
2,5

-
kulerr
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm.

-
King Unique
titán
válasz
Szakiii
üzenetére
Azért azt csak meg tudod mondani, h 2,5"-os USB-s, v külső tápos 3,5"-os külső vinyókról van szó ??
Mint mondtam, lehet tápgond, v kábel / aljzat kontakthiba, esetleg, ha minden előjel nélkül produkálta ezt ---> kezd tönkremenni, rá kéne nézni HD Sentinellel, h milyen az állapota. -
Szakiii
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Meg nem mondom most a pontos típusát, eddig kifogástalanul működött a tv-n és laptopon most is tökéletes. A másikat se tudom testvérem szobájában van a tv és a vinyó és már alszik hnap melózik, de ezzel csak arra akartam utalni hogy a tv-n másik vinyóval próbálva nem volt gond csak ezzel (és eddig ezzel se). Gondolt egyet és nem megy amint használnám lekapcsol, ha rádugom felvillan a kis led minden oké de amint megnyitnám a tartalmát lekapcsol.
-
King Unique
titán
válasz
Szakiii
üzenetére
Pontosan milyen Maxell külső vinyó és a többi milyen, amelyikek mennek

Kattanás utalhat tápgondra 2,5"-oknál, esetleg külső vinyó és TV USB vezérlője inkompatibilis egymással és eldobja a kapcsolatot. Viszont, ha a problémás modell eddig kifogástalanul működött TV-n, akkor meg más lesz gond...kábele nem tört meg, v USB aljzat és csatlakozó, főleg a periféria (külső vinyó) oldalon nem lazult ki??Samsung TV-ken okozott gondokat (lassú megnyitás) elsődleges partíció, logikai helyett, de az a baj, h külső HDD-k ---> elsődlegesen PC, notebook használat, egyéb eszközöknél előfordulhatnak problémák.
-
Szakiii
addikt
Üdv, lenne egy problémám kb 2 hónapja max 3 vettem egy maxell külső vinyót 1 terrás. Tökéletesen működött gép most is látja minden oké, viszont tv-re kötöm kapja áramot megy de amint a tartalmát meg szeretném nézni egy kattanást ad ki és semmi se történik, de mint írtam ha gépre kötöm okés. Más külső vinyó tökéletesen megy a tv-n szóval ez se lehet gond + eddig működött. Ötlet?
-
King Unique
titán
válasz
kulerr
üzenetére
Inkább Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja-ban volt ez téma, sokan vettek Sharkoon (pl. XT-t), illetve Orico (pl.6518SUS3 BK).
Viszont dokkolókkal néha akadnak gondok, talán stabilabbak a külső HDD házak, viszont, ha nem célirányosan lesz aktív adattárnak használva, hanem csak olykor-olykor elérni a tartalmát, akkor a 3 db ház plusz költség...nyilván e téren alkalmankénti használathoz lenne jobb a dokkoló, v vmi több HDD-t kezelő multi-bay rack, de azok drágábbak.
-
kulerr
őstag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék tőletek.
A jelenleg asztali PC-met lecserélem egy notira, azonban 3 db 3,5-es winyó van amiknek a tartalmát nyilván olykor el szeretném érni.
Univerzális dokkoló beszerzésére gondoltam első körben, és ehhez tartozna a kérdés.Van-e olyan univerzális USB-s dokkoló ami javasolt, ha igen melyik lenne az? (nem vagyok képbe egyáltalán melyik milyen minőséget képvisel)....illetve egyáltalán jó-e ez mint megoldás, vagy vegyek inkább 3 külső USB rack-et, és ne cserélgessem a vinyókat?
Köszönöm előre is a tanácsokat.

-
King Unique
titán
válasz
forbexx
üzenetére
Tehát 3,5"-os megoldásban gondolkodsz, gyári kompaktban jó a My Book (ára is--->régi essential és új ), v külön megvenni, arra is van példa [link].
Utóbbi külső mobil rackes megoldás, annyiban lehet kicsivel jobb:
• full alu az egész (jobb hőelvezető), bár szellőzőnyílásai révén a WD-ben sem fog azért megfőni a vinyó
• stabilabb, erősebb az USB 3.0 Type B csatlakozója, mint a My Book-on lévő, egyébként főleg 2,5"-osoknál használatos Micro-B [link]
• szétszedhető, bele kerülő vinyót te magad választhatod ki, így pl. a WD RED meg ugye strapabíróbb, mint a My Book-ban lévő Caviar Green.
My Book:
• szoftveres pakk jár hozzá (backup, hw-es titkosítás, egyéb drive beállítási lehetőségek) stb.
• kompatibilitása más külső perifériákkal, programokkal jobb a gyári megoldásoknak, de minőségi külső házakkal se szokott gond lenni, mint amilyen a Sharkoon.
Tehát ilyen célra, végülis mind2 megfelelne
, de talán valamivel tartósabb lehet a rackes megoldás.
Illetve fontos cuccokat, különösen nehezen pótolható családi cuccokat ajánlott több helyre archiválni (DVD, Blur-ray, felhő, több külső HDD), mert önmagában egy fizikális adathordozó sohase 100 %-osan megbízható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Corsair MP600 PRO LPX 2TB - PS5 SSD (2029-ig Garis)
- SK Hynix HFS256GDE9X081N 256GB PC711 M.2 2280 PCIe Gen 3 X4 NVMe SSD HDS: 100/100
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkcentre M720s SFF,i3-8100,8GBDDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de előtte ments le róla mindent.

Illetve fontos cuccokat, különösen nehezen pótolható családi cuccokat ajánlott több helyre archiválni (DVD, Blur-ray, felhő, több külső HDD), mert önmagában egy fizikális adathordozó sohase 100 %-osan megbízható.