Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
medica
senior tag
A wd mybook ha tv-re van kötve és nem használom, elég leválasztani (ilyenkor lassan villog a kijelzője), vagy le is kell húzni az usb kábelt?
-
Sped
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget, ezt még át kell gondolni!

-
Eduardo89
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Sry nem figyeltem

Köszönöm

-
bok92
addikt
Lenne egy kérdésem. A Wireless hdd esetén hogyan is néz ki ez a streamelés? Neten keresztül történik ez, vagy pedig a hdd generál egy wifi hálózatot ami az internettõl függetlenül működik?

-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Bocsánat,ezt a hozzászólást nem vettem észre(legalábbis a szerkesztését.)

-
King Unique
titán
válasz
pászka
üzenetére
Win8.1-nél valóban van 2 db, helyi és online fiók, de én használtam már így is, úgy is külső vinyókat rajta és ilyen gondot egyáltalán nem okozott.
Illetve, amit te is leírtál, a saját tulajdonba vétel segített. Csak tipp, de el tudom képzelni azt is, h különféle Windows-oknál, a másikon való xy felhasználóhoz tartozó jogosultságokat nem minden esetben érzékeli rendesen és engedi a tartalmat rámásolni hibaüzenet nélkül, de a másik rendszeren már nem jeleníti meg... Ilyen esetekben nálad, ez a tárhelyen meglátszott, ha pl. rámásoltál 30 GB cuccot, akkor 8.1-en is annyival kevesebb tárhelyet jelenített meg
(#15793) Kezdő vagyok: az is már megvolt, fentebb [link]. De nem tudom, melyik tárhely őrzi meg időkorlát nélkül? Viszont egyfelől felesleges is, mert direkt azért írtam le a kódot is [link], amit bemásolva txt-be, átnevezve reg-re, gyakorlatilag ugyanott vagy, fél perc az egész.

-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Csak fel kellene tenni megint egy oldalra,ha netalántán valakinek szüksége van még rá,le tudná tölteni.
Ha jól tudom,a data több ideig tárolja,esetleg az uploadable.
A régi linken már nem elérhető. -
pászka
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nos megoldódott.
Azt hogy mitől sajnos nem tudom csak sejtéseim vannak, úgyhogy inkább megosztom veletek mit csináltam.
Szóval mivel többször rámásoltunk egy fájlt az öcsém gépén a meghajtóra és sosem láttam, megpróbáltam a jogosultságok környékén körbenézni.
A 8.1-es rendszereket használók tudják hogy kell egy outlook account a használatához. Nos mikor megvettem a gépet csináltam hozzá én is de mivel nem akartam mindent szinkronizálni a felhővel, töröltem az elkészített accountot, majd pár nap múlva ismét csináltam egy másikat és azóta azzal használom a gépet. (ez az én hülyeségem volt már tudom hogy külön-külön be tudom állítani hogy mit szinkronizáljon és mit nem.)
Emiatt a malőr miatt most két felhasználó van a gépemen de nem azonos jogosultságokkal.Nos a winchesterre visszatérve a sikertelen másolások után fogtam magam és a következőt csináltam:
win intéző/saját gép/ jobb klikk a meghajtóra / tulajdonságok / biztonság fül / speciális. A felugró ablakban kijelöltem azt a profilt amelynek nem volt teljes jogosultság adva a gépen de szintén az enyém volt, majd a szerkesztés fülön megadtam neki a teljes jogosultságot.Ezután vinyó kihúz, másik gépen fájl rámásol, vissza az én gépemhez, vinyó bedug, és látom a rámásolt tartalmat.
Még most sem vagyok biztos abban hogy emiatt sikerült a rámásolt fájlt látnom a gépen de nagyon valószínűnek tartom.Remélem érthető volt és segítettem másokon.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor félreértettem.
Azt hittem,amit régebben feltöltöttél egy letöltőoldalra,az hibás volt.
Még azért nem raktam fel,mert a Transcend nincs használva egyenlőre még. -
King Unique
titán
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Lehet én nem fogalmaztam kellően világosan, vagy te értetted félre, de arra utaltam, hogy itt PH!-n pár topikba rosszul írtam be a txt-ből automata reg fájl készítést, mert kell bele a Windows Registry Editor Version 5.00 sor is, anélkül hibát ír ki és nem adja hozzá.
De ez tudtommal téged nem érint, ha a linkelt hivatalos leírás szerint csináltad, iletve anno és most is, ami fel lett töltve reg fájl, az teljesen jó, az e szerint van, illetve úgy lett kiexportálva. Nálad meg amúgy is működik, v talán nem?
(#15786) Eduardo89: fentebb szintén leírtam, saját 8 és 8.1-es tapasztalataimat, ha elkerülte volna figyelmedet [link].
Nagyban függ ez adott USB-s eszköz vezérlőjétől is, rádugod és kipróbálod, v csinálsz egy gyors "pendrive tesztet" —► ha leválasztás után kialszik a LED-je, akkor annál és vsz külső vinyónál is el fogja venni portról az áramot.
Gyári külsőknél ez általában nem szokott probléma lenni, inkább külső 2,5" mobil rackeknél, azoknál a vezérlőchip firmware-ben nem mindig van beállítva ezen funkció támogatása. -
madle
őstag
Erre valaki?
-
medica
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
köszi, wd mybook lett.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha szépen megkérnélek,feltennéd a netre(egy letöltőoldalra) a javított registry módosítást?
Arra gondoltam,amire rákattintok,és megcsinálja magától a beavatkozást. -
King Unique
titán
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Így van, tárhelyből sosem elég...

Természetesen általánosan kezeli a régebbi Passportokat is, de minden egyes funkcióját nem nyomkodtam végig.Pont most nézegettem ezt a regisztrys dolgot, mert korábban a manuális txt fájlból való létrehozásnál kifelejtettem egy sort...
Így a helyes berni —►majd elmenteni .reg kiterjesztéssel és lefuttani:Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\usbhub\HubG]
"EnableDiagnosticMode"=dword:00000000
"DisableOnSoftRemove"=dword:00000001Win7 Professionalban nálam van egy sima hubg, de nem olyan, mint ami a leírásban van, viszont nálam megfelelően leállítja —►nem módosítottam. Van akinél nincs hubg érték az usbhub-on belül, az hozzáadja a fenti módszerrel, v, ha olyan neki, mint nálam, de nem áll le, akkor csak a meglévőhöz ad hozzá egy új kulcsot (DisableOnSoftRemove).
Win7 Ultimate-nél aszem alapból nálam megint nem volt és nem is vette el az áramot —►kellett a fenti módszer.
Win8-nál nem volt külön hubg, viszont nem is állt le mindegyik, annál létrehoztam, 8.1-nél sincs, de ott nem kellett, mert nálam leáll mind megfelelően. Win10 TP 9860-as buildban sincs, ott is leáll —►annál se piszkáltam. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Tudod,nincs az az adattár,ami be ne telne...

A WD-t meg egyébként is szeretem,rossz tapasztalatom eddig csak a szoftverével volt.
Ennek az újnak a programja tudja vezérelni a régieket?Windows 8-nál is van ilyen "leválasztom,de pörög tovább a vinyó"probléma?
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Csak egy ötlet volt a beszámoló, mivel eléggé beleástad magad a témába és utókornak is jól jönne, de ha nem , akkor nem.
Backup szerves része a SmartWare-nek, telepítésnél se lehet belőle kivenni, ha jól emlékszem. Illetve az újban a Drive Utilities és Security is külön alkalmazás már.
Az új Metal Edition a fémház és tetszetős külső miatt valóban jó választás lehet, de nem lesz kicsit sok ennyi WD?
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Hogyan lehet megakadályozni,hogy ez a backup része a programnak feltelepüljön?
(Inkább bosszant,semmint még írnék is róla őszintén.
)Most egyébként ezzel szemezek,mert nagyon tetszik a színe:
[link] -
King Unique
titán
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Őszintén szólva mostanában nem próbálgattam a backup részét, de korábban se foglalkoztam igazán gépterhelésével. Volt egy régebbi verzió, ami eléggé akasztott, de az újabbaknál ez javítva lett és kevésbé.
Lehet éppen szinkronizál, v frissít vmit, azért járatja a procit, generál hálózati adatforgalmat.Nem kell szerintem annyira túllihegni ezt a jelenséget, de ha már régóta ennyire foglalkozol vele, akár írhatnál nekünk okolásképpen logoutra egy személyes kis véleményt/ tesztet ezzel kapcsolatban, screenshotokkal illusztrálva.

-
King Unique
titán
válasz
medica
üzenetére
G3 Station elég szar sorozat volt és tényleg rengeteg panasz volt rá, valamint csak 2.0-ás....
Kompakt megoldásban WD My Book, külső rackesben meg egy Sharkoon Rapid-Case U3 / LC-Power 35U3 Becrux + WD Red/ Purple lehet jó választás.(#15777) madle: Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja, + elöljáróban pár teszt, ezek nem rossz rackek: [link], [link], [link]
-
madle
őstag
Sziasztok, tudnátok ajánlani nekem egy külső 3.0-ás házat, ami nem igényel külön tápot? Egy 2,5"-os 9.5mm WD Scorpio Black menne bele.
-
medica
senior tag
Hahó! Kezd megfeküdni a külső vinyóm: samsung g3 station (hx-duo20ec) 2tb. Nagyon nem jött be rengeteg gond volt vele. Mit érdemes venni most 2 tera körül? Megbízhatóság lényeges, főleg filmekhez (hd).
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia!
Néha még most is előfordul,hogy gépindításnál a WD Backup engine exe kommunikál a neten és dolgoztatja a processzort.
Esetleg olvastál valahol róla,hogy ilyenkor milyen adatokat küld be,és miért csak gépindításnál jelentkezik ez a jelenség?
Ha jól emlékszem,gépújraindításnál is csinálja.
Foglalkozzak ezzel a jelenséggel?
My Passport Ultrán levő software-t tettem fel. -
Eduardo89
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Adata Ch94 és Win7 HomePremium SP1 és a laptopon az Ultimate Sp1 sem.

Köszi egyébként pont ezt kerestem

-
King Unique
titán
válasz
Eduardo89
üzenetére
Milyen külső vinyó (vezérlő támogatja leállítást?) és milyen Win7, mert nálam speciel a Professional elveszi az áramot a portról, de az Ultimate nem

USB Port Remains Active for Disabled or Safely Removed USB Device (Global settings)
Itt az elkészített reg fájl is [letöltés] —►saját felelősségre
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
Régebben már kérdeztem de nem találom a leírást ezért előre is sry.
Szóval a problémám az, hogy a Win7 akkor sem kapcsolja le az "áramot" az USB portokról ha az eszközt leválasztottam szoftveresen. Ez külső HDD-nél elég bajos.
Arra emlékszem, hogy a registrybe kell beletúrni de pontosan mit már nem tudom és nem találom a kommentet viszont a Win-t újra raktam új konfig miatt és újra be kell állítanom.
Aki tudja pontosan mit kell az ügyben tenni legyen kedves írjon nekem itt vagy pü-ben.
-
King Unique
titán
válasz
pászka
üzenetére
Nem tudom mi okozza...

Én is használom több rendszeren ugyanazokat a külső vinyókat (7/ 8.1), de volt, h Linux után dugtam Windows-ra, de ilyen hibába nem futottam bele. Win7 —►8.1 használatnál, max annyi szokott előfordulni, h az adott rendszeren rámásolt fájl/ mappát a másik alatt nem engedte jogosultság hiányában átnevezni/ törölni/ átmozgatni, de saját tulajdonba vétel után, az is megoldódott.
Érdekes hibajelenséget vázoltál fel, ha meglesz rá a megoldás, akkor feltétlen oszd meg velünk is! -
pászka
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Azért köszi a segítséget.
Az öcsém gépén amiről felmásoltam a cuccot a gépre win7 fut, az enyémen meg 8.1 de gondolom ettől még látnia kellene.
Szerintem valami jogosultság béli probléma lesz csak nem tudom mi...
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
akkor a wd red vagy a Seagate ST1000LM024 halkabb?
-
King Unique
titán
A WD az valóban drága drága, de SP H10 is kapható [link], illetve pl. Pqi Air Bank egész olcsó [link]. iOS támogatása szinte mindegyiknek van gyártói adatok alapján.
(#15766) rokafiu77: értem...
Azért ezeknek a 2,5"-oknak akkora hangja nem szokott lenni, h bárkit is felébresszen. Parkolni, szinte az összes notivinyó parkol. Egyedül WD-knél állítható a wdidle3 programal, illetve a 2,5" Red már kevésbé, volt aki olyat fogott ki, ami abszolút nem, de volt akinél még igen. Ilyen téren Toshiba és Hitachi kilőve, mert azok elég intenzíven, a Seagate-Samsung ST1000LM024 jöhetnek még szóba, mert azok talán a legkevésbé.
Aktív USb hub is rengeted féle van...illetve kérdés 2.0/ 3.0 kéne-e?? 2.0-ba pl. ez a típus nem rossz [link], 3.0 hubok drágábbak [link], de akár eBay-ről is vehető, pl. ez [link], v más hasonló. -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
szia
és ha tudnád, hogy már a gyerek megszületése előtt megvettem
csak most tartunk ott, hogy lehet már végre vele mesét nézni.Szóval visszatérve az eredeti kérdésre, parkolásmentes vinyó kéne

Mellettünk alszik kiságyban a gyerek. A zakatolást nem, ellenben a gyerek szuszogását annál inkább kell hallanom.
(Ha lázas a gyerek, hangosabban és szaporábban vesz levegőt)Szóval parkolásmentes vinyó a cél, és éjjel amikor végre elaludt a gyerek lehet csendben F1-et, meg filmeket nézni

kösz a tippeket.
Ha nem indulna el a vinyó simán ebből a Multiportból, milyen Aktív USB hubot ajánlanál?
A meglévő USB 2.0 portot megtartanám, mert jó jön egy-egy hirtelen pendrivera felmásolt cucc.üdv, Péter
-
bok92
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
A WD nem lene rossz, de az már 20k-val drágább. A többi linkelt hdd vagynem kompatibilis azzal amit használni szeretnék ( ios), vagy nem beszerezhető itthon. A Seagate Wireless Plus-t nézegettem még, de az nálunk igencsak drága... Mindenesetre köszi a választ!

-
Garsza
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Jah azért köszönöm a segítséget.
-
King Unique
titán
válasz
tpeter77
üzenetére
Először is gratula, mert általánosan elég jó ez a rack.

Gyakorlatilag akármilyen 2,5" 9,5 mm-es 5400 RPM-es HDD megteszi bele, wincheter topikban újabban a 2,5" Red-et (WD10JFCX) favorizálják, de akár az olcsóbb WD10JPVX is megteszi. Toshiba MQ01ABD100 se rossz, de elég intenzíven parkolja az olvasófejet, ahogy a Hitachi is.OPlay-en szerintem sima USB 2.0-ra épülő eSATAp/ Hibrid eSATA port van —►általában elég a fenti paraméteres notivinyóknak, de kicsit vagy/vagy kategória... Ha 3.0-ra épülő multiport lenne, az biztos, h elég, v ha TV HDD IN 1A USB-portja.
A külön a.) USB DC kábel hasznos lehet, elégtelen táp esetén, de akkor, ha van rajta + 1 USB-port, ezen meg pont van is, ha jól nézem. Ha külső tápot akarsz venni hozzá, akkor b.) aktív USB hub ajánlott, amit bedugsz a másik portba, h meg legyen eszközzel a kapcsolatban és hubra lehet kötni a Delockot. Az olyan megoldásokat, amikor különálló "töltő szerű" megoldásokat kószán rádug az ember DC-re, v Y kábel másik végére, kerülni kell, mert "feszültségkavarodás" léphet fel. Illetve, mivel nincs meg a gazdaeszközzel az adatkapcsolat, lehet, h lekorlátozza a vezérlő a kiegészítő port áramerősséget 100 mA-re...és ezeknél feszültség mellett pont az áramerősség is fontos, 500-1000 mA közötti az optimális.
Tehát, a + 1 USB miatt pont szerencsés a helyzet, ha nem indulna el 1 db aljzat áramától, akkor ott az a/b lehetőségek valamelyike.
(#15762) Garsza : örülök, h összejött, erre tippeltem elsőre én is.
-
Garsza
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
A partíciónak semmi baja nem volt mert a Samsung TV -m látja és le is játssza a failokat róla. De közben sikerült megoldanom. Az volt a gond hogy a Win alapból nem társított hozzá betűjelet ézért nem jelent meg a saját gépben ezt pótoltam így már jó.
-
tpeter77
addikt
Ebbe a topikba is beírom, mert itt hátha kapok választ.
Delock 42488 2.5" külső SATA vinyóházam van.
Ebbe keresnék olyan vinyót, amelyik halk és nem fog felforrósodni. Filmet, és a gyereknek elalváshoz mesét néznék rajta este az Asus Oplay R1 médiaplayer-ről, ezért kell halknak lenni.
Erről az e-SATA/usb multiportról használnám a vinyót.
Ennek fényében milyen 1TB körüli merevlemezt javasoltok?és bónusz kérdés:
vegyek hozzá külső 5V (egyenirányított) tápot, vagy nem kell?
elég lesz a vinyó tápellátásához az energia, amit a Multiportól kap?Azt az USB --> 5V átalakító kábelt nem használnám, inkább vennék rendes külső tápot.
-
King Unique
titán
válasz
pászka
üzenetére
Passz...akkor nem tudom, ilyen hibát, h a kérdezett paraméterek mind stimmelnek, még nem tapasztaltam.
Ha idő közben sikerült megoldani, akkor okolásképpen beírhatnád ide is.(#15756) oszkarfincs: az se rossz választás, bár leírtam, melyiket miért lenne érdemes. AV-TV-ről sok infó nincs, de nyilván nem TV-s használatra felesleges egy ilyen.
(#15757) Garsza: Windows lemezkezelőt kéne megnézni, ott stimmelnek-e a partíciók (látható, nem-e RAW?), aztán meg jobb klikkek rákattintva meghajtó betűjelent adni neki. Ext3-at Windows meg alapból nem is képes kezelni, ahhoz külső driver kell neki [link]
-
bok92
addikt
Üdv!
Wireless külső merevlemezt tervezek venni, és ennek a terméknek a megvételén gondolkodom. Esetleg használ valaki ilyet? Vagy ebben az árkategóriában lenne jobb alternatíva? Tablethoz kellene elsősorban, és ezért fontos, hogy wifin keresztül is működjön. Valamint a méreteit tekintve is fontos, hogy a fentebbi termékkel hasonló paraméterekkel rendelkezzen. -
Garsza
veterán
Helló. Van egy kis gondom. Van egy Toshiba USB3 külső merevlemezem. Ha rádugom a gépre akkor a gép látja hogy csatlakoztatva van de nem jeleníti meg a saját gépben. Partition manager látja. Van rajta 400GB adat azt nem szeretném elveszteni. Jah A vinyó két részre van formázva egy 420GB partició NTFS re és egy 40GB partíció ext3 ra. Mi lehet a gond? hogyan tudom elérni hogy lássam a vinyót a sajátgépben?
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a kimerítő választ, valószínűleg az alap verziós passportot fogom akkor venni. Annál is inkább, mert amazonon valami olyasmit írnak az AV-TV verzióról, hogy figyelmen kívül hagyja az írási hibák javítását a gyorsaságért cserébe.
the drive will skip error correction checking that would slow it down, and prioritise just writing the data. The idea being that in an AV situation people can cope with the odd funny pixel on screen if it occurred, but not with missing whole frames because it couldn’t write fast enough.
-
pászka
tag
válasz
King Unique
üzenetére
1.
Rá lett másolva rendesen, ott látszódtak,megnyithatóak voltak a fájlok utána?Igen kétszer is!
2.Megfelelően lett leválasztva a gépről?Igen jobb klikk az ikonon és merevlemez kiadása vagy micsoda...
3.Külső merevlemez jogosultsága hogyan áll, jobb klikkes saját tulajdonba vétel?Ha take ownership-re gondolsz akkor az is megvolt.
4.Külső merevlemez állapota ok, HD Sentinel?Nem néztem hd sentinellel, de kb pár hónapos és minden működik rajta mindent látok rajta amit én másoltam rá, csak azt nem amit más rak rá.
5.Fájlkezelő, TC, sehol sem látszanak, illetve, ha bekapcsolod Windows vezérlőpult —► mappa beállításoknál rejtett fájlok mutatását, akkor sem?Rejtett fájlok bekapcsolva nem látszik, felpattintottam a tc-t bár sosem használtam, abban sem látszik...
-
King Unique
titán
válasz
pászka
üzenetére
Pár alap kérdés:
1. Rá lett másolva rendesen, ott látszódtak,megnyithatóak voltak a fájlok utána?
2. Megfelelően lett leválasztva a gépről?
3. Külső merevlemez jogosultsága hogyan áll, jobb klikkes saját tulajdonba vétel?
4. Külső merevlemez állapota ok, HD Sentinel?
5. Fájlkezelő, TC, sehol sem látszanak, illetve, ha bekapcsolod Windows vezérlőpult —► mappa beállításoknál rejtett fájlok mutatását, akkor sem? -
pászka
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Van egy külső vinyóm ADATA HD710. Ha rámásolok a haveromnál egy fájlt és utána rádugom a saját gépemre, akkor nem látom azt amit előzőleg rámásoltunk. A vinyón a teljes jogosultságom megvan tehát elvileg látnom kellene. Az op rendszer win 8.1. Köszi előre is a segítséget. -
Teaway
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
d.) +1

-
King Unique
titán
válasz
oszkarfincs
üzenetére
AV-TV speciális multimédiás eszközökhöz, TV-khez tervezett külső vinyó. Normál adattároláshoz talán felesleges, v nem kimondottan ajánlott, bár nem is ellenjavallott.
Tapasztalat szerintem nincs róla itt, mivel még szinte nem vett, nem használt ilyet...
24/7-es működés valóban érdekes, de nem tudom, h ez pontosan mit takar, mert egyrészt Passportokban sima Scorpio Blue szokott lenni, ami nem 24/7-es...másrészt külleméből és 18.6 mm-es vastagságából ítélve —► régebbi, 3 tányéros HDD lehet benne, de nem biztos. A 2,5" Red való 24/7-es üzemre, legalábbis a HDD maga, ami számít ilyen téren. AV-ben kétlem, h Red lenne, bár nem elképzelhetetlen.Megbízhatóság —►akár lehet a.) My Passport AV is, de szerintem sima b.) My Passport Ultrák is azok, v az új fémházas (jobb hőelvezetésű) Metal Edition sorozat, ami még jó választás lehet.
c.) 2,5" WD Red + 2,5" külső rack
d.) több külső HDD/ RAID tömb + online tárhely/ DVD/ Blu-ray —► legbiztonságosabb megoldás. -
oszkarfincs
aktív tag
Sziasztok!
Mit érdemes tudni erről: WD My Passport AV-TV?
Passportom többféle is van, elégedett vagyok velük, most viszont kéne még egy. Úgy látom, hogy az emagnál most csak ezer forinttal drágább ez az AV-TV változat. A 24/7-esre tervezett működése miatt úgy gondolom jobb vétel a sima passporttól, ugye?Adattárolásra kéne, telegórnám fényképekkel mind az egy terát, szóval néha lenne használva csak, de fontos a megbízhatóság.
-
King Unique
titán
4 TB-os külső vinyókról itt elég kevés a tapasztalat, mivel többség ekkorát nem nagyon vesz...
De ezt nem is tárhelyre, hanem adott külső vinyó típus, adott merevlemez bejáratottságára, megbízhatóságára kell levetíteni. Egyazon sorozatból durván kb. ugyanolyan jó a 4, mint a 2 TB-os. Ha nagyon feszegetni akarja az ember a dolgot, akkor a nagyobbnál a több tányérszám miatt elméletileg nagyobb a hibalehetőség, de ez egyrészt mindegyik hasonlónál fenáll, másrészt gyakorlatban nem feltétlen nyilvánul meg.
Rack, USB vezérlő szinte uaz a nagyobbaknál is, tehát kérdés a HDD, azt meg ha annyira elemezgetni akarod, Milyen winchestert vegyek? és Winchesterek megbízhatósága / élettartama topikokban teheted meg. My Bookban WD Caviar Green van.
Jó választás a My Book, főleg, ha eddig se volt gondod velük.
A másik - külső mobil rack + HDD - ajánlott megoldás kicsit drágábbra jön ki...
WD Red / Purple 4 TB + Sharkoon Rapid-Case U3 / LC-Power 35U3 Becrux47k vs. 50+k —►ezt mérlegeld, illetve a 2 fajta megoldás összehasonlításánál ezt [link]
-
Sped
aktív tag
Most látom csak a link lemaradt: WD My Book külső merevlemez, 4TB, 3.5", USB 3.0, Cloud Backup, Fekete
-
Sped
aktív tag
Ismét külső vinyó vásárlás előtt állok és megtaláltam ezt a WD My Bookot.
Elgondolkodtató, hogy egy 2 TB-s WD 30-31 ezer forint, egy 4 TB-os WD-t esetén pedig a +2TB tárhelyet meg lehet kapni 17 ezer forintért... eddig nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a WD külső vinyókkal, az egyik My Bookom konkrétan működés közben szédült le az asztalról, de simán túlélt egy 70 centis zuhanást (én azért kaptam egy kisebb szívinfarktust) és azóta is, kb. már egy éve hibátlanul működik.
2TB fölött viszont nincs tapasztalatom (alapvetően adattárolás és médialejátszón keresztüli tévés felhasználásra használom), de ez a 4TB-os ajánlat nagyon csábítónak tűnik. Tapasztalatok, tesztek, vélemények erről? Érdemes egy ilyenbe beruházni, vagy inkább maradjon a jól bevált 2TB-os verzió?
-
King Unique
titán
válasz
inkommenzurá
üzenetére
WD bejáratottabb, talán megbízhatóbb gyártó külső vinyóknál. Amúgy fizikai felépítés, szoftveres pakk tekintetében elég hasonló a kettő. Az Ultra Metal a full fémház miatt mindenképpen megérné és az is 3 év garis, de sok bolt elsumákolja 2-re, illetve így kapják már eleve a nagykerből és ezért tudják csak 2-vel adni...sima Ultra-ra is sok helyütt csak 2 évet adnak, holott 3 év garis az is...
Transcendek speciális ütésálló külső vinyók, ha számít ezen funkció, akkor éri meg azokat megvenni. -
inkommenzurá
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
A My Passport viszont jobb mint az M3? Tehát megéri a 4000 forint különbség? Mert Extremenél a M3 és a My Passport is 3 év gari 2TB esetében ez a Ultra verzió, viszont a Ultra Metalra csak 2 év garit adnak, azt miért? De a kérdés még mindig az hogy megéri-e az árkülönbözet? Mert ha annyival jobb a WD terméke akkor végül is megvehetem azt is meg ha ebbe belevesszük a 2TB Trascendet az megint 3 év garanciás 40k-ért akkor viszont már 7000 forint a különbség szóval megérné?
-
King Unique
titán
válasz
inkommenzurá
üzenetére
Nem rossz választás 2,5" 2 TB-osban a Samsung M3, illetve még, amit fentebb is említettem, kb. ezek jöhetnek szóba elsőre [link].
-
inkommenzurá
csendes tag
Sziasztok, külső vincsesztert szeretnék filmek tárolására és szállítására meg dokumentumok képek szóval ilyen casual, torrentezni sem torrenteznék rajta, hanem a gépről másolnám át. Én nem értek ehhez szóval ezért kérdezem olyan 34000 forint lenne a top amit kiadnék, azért ennyi, mert "Samsung M3 Portable 2,5" 2TB USB3.0/2.0 külső merevlemez, fekete (Seagate)" Extreme Digitalnál ennyiért van ez ránézésre jó, de ha ez nem jó akkor nem ezt veszem nyilván, jelzem nem értek ehhez. Jó lenne ha 2TB lenne a tárhely, mert általában 1080p-ben töltöm le a filmeket.
-
ZTE_luky
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
igen köszönöm szépen, nagyon sok alternatívát írtál abból könnyű lesz válogatni
köszönök szépen mindent, sokat segítettél 
-
King Unique
titán
válasz
ZTE_luky
üzenetére
Tehát amellé kéne plusz egy külső vinyó, értem.
Mivel már 3,5"-os méretben is 2 TB+ érdemes gondolkodni, de 2,5"-osnál se nagy szám a 2 TB már, tehát, ha csak 1 TB-os kell —►2,5" külső vinyó.
Ezekre meg feljebb írtam épp elég alternatívát, a (ki)választás, döntés joga már a tiéd. -
ZTE_luky
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
kúlső házat ma hozzák, azt megvettem, azt csak azért vettem hogy a régi hdd-mről tudjam használn iaz adataim egy még kell biztonsági mentésnek, mert a régi csak fél tera, és annak nem tudom hogy mit vegyek, mert az egy terásat akarok venni..
-
King Unique
titán
válasz
ZTE_luky
üzenetére
Rack + HDD megoldásnál is adnak hozzá mindent, csak ott még használatbavétel előtt össze kell szerelni, merevlemezt particionálni, formázni stb., de azért az se nagy meló, kb. max.10-15 perc.
A gyári külsők meg ugye alapból készre szerelten érkeznek, meg vannak particionálva, formázva stb.—►csak rádugod a gépre, aztán használhatod is azonnal.De lényegében külső merevlemez mind a kettő és mint írtam, adnak hozzájuk mindent a csomagolásban. Amit esetleg egy 2,5"-osnál max venni kell, az az USB-kábel, ha a gyári rövid nem lenne elég xy okok miatt, Esetleg, ha csak USB 2.0-ás géped van, akkor egy Y kábel kellhet hozzá, a stabil áramellátás érdekében, de ez is csak opcionális, ha 1 aljzatból nem indulna el.
Illetve idővel érdemes hozzá beszerezni egy megfelelő tokot, amiben lehet majd kényelmesen hordozni, ennyi. -
King Unique
titán
válasz
ZTE_luky
üzenetére
Most eleve azt nem értem mit akarsz venni, v min vacilálsz

Másik topikban le lett fixálva egy Rapid-Case, amibe Samsung vinyódat fogod tenni. Erre írtam, h akár az, v a 2 említett WD HDD. Ehelyett, v emelett még kéne gy másik is???
Mindet nyilván itt mi sem próbálgatjuk végig, rengeted gyártó és modell van...
2,5" kompakt: WD My Passportok Ultra/ Ultra Metal sokat ajánlottak, de Transcend 25M3/H3, Silicon Power pl. ütésálló Armor sorozat is minőségi, Adata HE720,HC500, NH13, HD710, HD650 is elmegy, valamint Samsung M3 is jó választás lehet
3,5" kompakt: WD My Book a leginkább javasolt, de ebben a méretkategóriában a rackes megoldás talán jobb, ha nem kellenek xy extrák. Illetve ebben a kategóriában 2 TB alatt nem is nagyon érdemes venni manapság... -
ZTE_luky
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Értem köszi szépen, hát igen de épp ezaz hogy mi számít minőségi cuccnak, Toshiba, Samsung? Vannak ezek a Seagate cuccok is, de fogalmam sinc shogy milyen márkájút vegyek..
2,5" 1T külső : 20-22ezer forint
3,5" 1T: 16ezer forint + 7ezer a házDe akülsőhöz is házat kell venni, de lehet hogy még úgy is jobban megéri külsőt venni? VAgy a külső merevlemez hazsnálatra kész vásárlás után ,enm kell hozzá semmit s evenni? (2,5")
-
King Unique
titán
válasz
steewcv65
üzenetére
Sokféle van, pontos típust ajánlani hirtelen nem tudok...esetleg vmi elektronikai topokban, de a lényeg, h aktív, külső tápos hub legyen. Illetve USB 2.0, v USB 3.0, mert van mind2 féle?? Ha fontos adatsebesség is, akkor 3.0, azoknak tápja is erősebb szokott lenni (2-3 A). Itt az a lényeg, h a hubnak meglegyen a kapcsolata a gazdaeszközzel is (PC/ TV). Ha nincs rákötve az adott eszközre, akkor max kiegészítő tápolásra használható, pl. 2,5"-os külső vinyóknál. —►vsz nem elég csak PC-re rákötni, mert akkor TV nem látja a hubra kötött eszközt, csak ha + 1 kábellel hozzákötöd a hubot TV-hez is. De ilyenkor szerintem egyszerre csak egyik eszköz lehet bekapcsolva, szal kicsit macerás mindenképpen....eleve vmi hálózati adatátvitel, NAS lenne az igazi.
(#15735) ZTE_luky: szerintem itteni topikban és privátba is kaptál már sok választ, ha jól emlékszem.
Mind2 méretkategória lehet jó és tartós, csak minőségi cuccot kell venni. Jó lehet, az a 3,5" Samsung HDD is, de kérdés, mennyi ment, milyen az állapota (HD Sentinel, SMART tábla)
Nyilván megbízhatóbb megoldás egy vadi új winchester (pl.WD Red/ Purple), de a legbiztonságosabb a többszintű, redundáns adattárolás —► több külső HDD/ RAID tömb/ -"- + online tárhely/ DVD/ Blu-ray stb. -
ZTE_luky
senior tag
Sziasztok, biztonsági mentésre miylen merevlemezt ajánaltok, melyi ka legbiztonságosabb, kb mennyit bírnak ezek?
2,5" vagy 3,5" megbízhatóbb?
jelenleg egy 5 éves 3,5"ös fél terás samsung merevlemezem van azt használhatom biztonsági mentésre, vagy az már réginek számít, nem megbízható? (eddig csak gépházban feküdt, de most külső házba raknám) -
steewcv65
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Milyen usb hubot vegyek?És a hubot a tv-re vagy a gépre kössem?
-
King Unique
titán
válasz
steewcv65
üzenetére
Elvileg működhet, természetesen aktív hubot vegyél, de egy időben csak egyik eszközre legyen csatlakoztatva, elvileg csak egy tudja kábelen kezelni.
USB3 javasolt max kábelhossza 3 méter, USB 2.0-é 4,5 - 5 méter, mivel TV is rendszerint csak 2.0-ás USB port van, egy ilyen kábellel működhet a dolog.
A legideálisabb vmi NAS lett volna, v egyéb hálózati megosztás, h TV is hozzáférjen a tartalmához. -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Következő kérdésm lenne!Adott egy tv ami mellett van egy külső merevlemez.Szeretnék venni egy usb hubot amire rákötöm a vinyót és a tv-t plusz a számítógépet.Ezt azért szeretném,mert 5méter távolságra van a külsö merevlemez,és nem szeretném ide oda vinni.Ezzel a módszerrel látja majd a tv és a számítógép is a merevlemezt?Vagy valami mással kell probálkoznom?
Üdv
-
King Unique
titán
Lehet sérült a mechanika, olvasófej, letapadt stb. —► vsz kuka....
Azért szőnyegre 20 cm esés nem feltétlenül kéne, h ilyet okozzon, de, ha bekapcsolt állapotban történt, akkor akár még ez is előfordulhat.
Garancia csak rendeltetésszerű használatból eredő károkra, gyárilag selejtes termékre vonatkozik "hivatalosan", de ilyen esetben, ha nincs külsérelmi nyom, simán visszaviheted egy garis cserére. Fontos, h a leejtést ne említsd meg nekik, ennyi...
Azért jellemezően az ilyen helyeken kevésbé hozzáértő eladók szoktak lenni, ahhoz h mindent pontosan felülvizsgáljanak, elvileg cserélniük kell, mivel így a termék használhatatlan. -
TBone
tag
sziasztok! adott egy ilyen külső hdd. na most sikerült kb. 20 centiről szőnyegre leejtenem. azóta ha bedugom, nem ismeri fel a gép, a visszajelző led világít, mikor bedugom, a kezemmel érzem, hogy 1-2-t "mocorog", majd abbahagyja, de az alap zúgást hallom, szóval csak ugyan az, mikor normálisan működött, semmi az eddigiektől eltérő kattogás vagy egyéb. nincs 1 hete, hogy elhoztam a boltból. gari van ebben az esetben, vagy mi a teendő? semmi pótolhatatlan adat nem volt rajta, csak filmek.
-
용 Bob
senior tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségeteket. Régi samsung és WD merevlemezekről szeretném leszedni, archiválni a családi fotóinkat. Egy sima USB-IDE átalakítóval kötöttem rá a HDD-t a notebookomra, amit a gép egyből fel is ismert. A gond csak az, hogy nem látom a partíciókat és a könyvtár struktúrát, így a fotókat sem találom. Milyen programmal, vagy trükkel lehetne láthatóvá tenni? Esetleg a fájlrendszer NTFS-FAT miatt nem látom a könyvtárakat?
Ötleteket előre is köszönöm!
-
kerlac
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, én is a WD-re szavazok, abból is egy 3TB-ra, had pakolhassam a cuccokat :-)
-
King Unique
titán
válasz
kissdani
üzenetére
Különbség? Passz...nézd meg a gyártói oldalt!
Itt az árat, akár sima multi-bay rack, akár NAS ház, maga a több rekesz és a több interfész is jelentősen megnöveli, egy 2 rekeszes értelemszerűen jóval olcsóbb.
Nem tudom 5 rekeszesnél melyik lenne jóval olcsóbb, már ha az lenne, utána kell nézni.(#15725) kerlac: inkább My Book, v külön rack és HDD, amit ezen hsz 3,5" részénél is részleteztem.
D3 Station "olcsó húsnak híg a leve..." kategória, másnak akadt vele gondja...[link], [link] -
kissdani
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
A két sharkoon ház között mi a külömbség mert van köztük 20k?
Kicsit sokallom érte a 60k-t nemértem miért, ennyiért már nast lehet venni procival memóriával, aránytalanul tulárazottnak találom!
Más gyártónál nem is nagyon alálok. -
King Unique
titán
-
kissdani
senior tag
Sziasztok
Tudtok nekem ajánllani 5 rekeszes külső hdd házat jó lenne ha volna usb 3.0 kimenete és esata csatija, és olyan 30k körüli ár volna megfelelő!
Van ilyesmi a piacon?Köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
pendre54
üzenetére
Majd lesz összefoglalója, de jobbára úgyis mindig uazok a kérdések jönnek-mennek és a válaszok is szinte ugyanazok [link], [link] 2,5" típusok
(#15718) Kiskokó: akkor passz...lehet ennél ennél az egzotikus 1153-as chipnél semmi nem működik.
Esetleg 3,5" mobil rack topikba keresd batagy szakit, hátha ő tud segíteni! -
Üdv!
Mivel sajnos a topiknak nincs összefoglalója, és külső merevlemez ismereteim a nullával egyenlőek, mivel még ilyen cuccom nem volt, lenne néhány alapvető kérdésem, és persze kérnék néhány javaslatot is.
A terveim szerint csak nagyon ritkán lenne használva, max. havonta néhány alkalommal. Elsősorban zenéket tárolnék rajta(kb. 70-80 GB), de nem erről hallgatnám. Itt lennének tárolva a személyes cuccok is, bár ezek nem sok helyet foglalnak. Ebből adódóan bőven elég lenne egy 500 GB-os is, de ahogy nézegettem ezekből viszonylag már elég kevés van, és gondolom, hogy árérték arányban jobban megéri az 1 TB-os.
Árban 20 ezernél nem szeretnék többet kiadni erre, és lehetőleg síma USB-s legyen, külön tápos megoldás szerintem felesleges egy ritkán használt külsősnél.
Egyelőre ennyi lenne, a beüzemeléssel, használattal kapcsolatosan majd később kérdeznék.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Kiskokó
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Azzal kezdtem ...
utána jött csak az Mp tool funkcióinak használata..
meg hogy csak config frissités nem fw.. de sehogy semmi..
Vagy felhivja a figyelmem hogy ellenőrizzem a beállitásokat és felsorol 4-et sorba vagy amit feljebb irtam
not match... :S -
Kiskokó
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Azt még nem próbáltam. Vagy az lenne az a UASP1.... izé ?
Vagy mire gondolsz?Elinditom bármelyik programot és bármit akarok csinálni mindig hibát ír.
Általában azt hogy dont match FW or Chip : port : 0 -
King Unique
titán
válasz
whatnot
üzenetére
Jó a gyári külső is, de egy normálisabb, mint a WD My Book. A rackes megoldásnak is megvannak a maga előnyei és hátrányai, fentebb talán már leírtam párszor, de általánosan egy jó (jobb) választás . De lényeg, ami a lényeg, h ez a D3 erősen necces, mert más is nemrég befürdött vele....
(#15714) Kiskokó: módosított firmware sem? Akkor marad tényleg a kikapcs gomb.
-
Kiskokó
veterán
Igaz nem mentem tovább a témában, de annak ellenére, hogy nem akartam külső ház + vinyó kombót venni, pont abból kifolyólag ami a problémám most... csak pont rászaladtam a f.szra...

Egyelőre marad a kapcsolgatás gombbal :S
-
Gedeon31
addikt
Itt vajon hány év garanciát adnak hozzá 2 vagy 3 évet? [link]
-
whatnot
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Szóval azt mondod, inkább rack + belső vinyó? (sharkoon rapid case-t láttam, hogy ajánlottad)
-
King Unique
titán
válasz
whatnot
üzenetére
Full HD-hoz elég.
3D Blu-ray formátumnál, ha jól tudom a maximális bitráta 64 Mbps = 8 MB/s lehet, tehát ezt az USB 2.0, mint fentebb is írtam, simán tudja.
A 4K UHD formátumnál a 50 GB ---> 82 Mbps = 10.25 MB/s ; 100 GB ---> 128 Mbps = 16 MB/s (forrás)
Tehát "elméletileg" még ezekhez is, de 2 dolog közrejátszhat:
- ha melegszik a külső merevlemez ---> teljesítményeséssel járhat ---> film akadozás
- külső eszköz (TV) hardvere, USB-portja mennyire stabilan tudja kezelni ezt a sebességet, mert ahogy sokx áramleadás terén, úgy néha előfordul, h ilyen téren is gyatrábbak...Ha fentebb megnézed, ez a D3 Station, attól, h elég olcsó, még nem feltétlenül a legjobb választás, másnak akadt is gondja vele, olcsó húsnak...

-
whatnot
őstag
TV-n 3d full hd filmnézéshez ugye bőven elég egy 5400rpm külső vinyó?
Konkrétan: Samsung STSHX-D201TDB -
proly01
őstag
Sziasztok!
Csak egy olyan kérdésem lenne,hogy a napokban kötik be nálunk a T-home 50mbit/s os netét.
A kérdésem,hogy a konfigurációm illetve a merevlemezem elbírja e majd egyáltalán mert erre nem is gondoltam.
Szóval.....Kábelről jön majd a gépbe a net illetve egy TP-link Wr741 ND osztaná ki a telefonjaink között wifin.
A gépem:
Gigabájt P41T D3P alaplap
4GB DDR3 1600MHZ Ram
Core 2 Duo 2.53 proci
400 as táp64GB os samsung ssd
és ami a lényeg mert erre jönnek a filmek zenék stb.....
Western digital elements 1TB os HDD usb 2.0 külső.
Bocsánat ha hülyeséget kérdezek de nagyon láma vagyok ehhez és ha esetleg nem bírja a rendszerem akkor feleslegesen köttetném be

-
King Unique
titán
válasz
Kiskokó
üzenetére
Amit korábbi linkekben is láttál, ha ráérsz, jöhet magáról az MP Tool főablakról, More config és Device infó ablakokról, illetve hibaüzenetről.
Viszont, amit korábban is mondtam, firmware-t frissíteni a 1051-es firmware-t a 1153-asra rátolva nyilván nem lehet, flashelni elvileg lehetne, 1051-eseknél engedi, Start megnyomása után elindul, ~53-asnál szintén problémás... -
Kiskokó
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Az a baj úgy is próbáltam, hogy csak a Config módositás ás a firmware hagyja békén.. de nem.. valami hibát mindig kiír ha rámegyek a startra.. mert elvielg nem kéne firmwaret frissiteni mindenképp nem ?
de a Configot se engedi
Miről csináljak képet? -
ZTE_luky
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
oké köszi

-
King Unique
titán
válasz
ZTE_luky
üzenetére
Ez egy SATA-s 3,5" HDD, tehát olyan racket vegyél hozzá, ne IDE típusút...aztán, h milyet, az már rajtad áll. Ha van/ lesz gépeden USB 3.0, akkor célszerű olyat, pl. a sokat ajánlgatott Sharkoon Rapid-Case, v mást, van külön topikja is. De amúgy is 3.0-sat érdemes venni, de, ha elég 2.0-ás, vegyél olyat, te döntésed.
(#15701) Kiskokó : pass: asmedia
Be kell jelölni az Eup enabled és HDD Standby opciókat, de akár mindegyik is bejelölhető. Utána kell megadni Idle Timer-nél a választott időtartamot, majd lefuttatni a frissítést. Ha nem megy, nem engedi, akkor vsz ennél a chipnél, mivel 1x53-as nem támogatott, illetve gondolom 1051-es firmware-t töltöttél le, az is okozhat problémát. .
Akkor marad a módosított firmware. Esetleg jöhetne pár screenshot is. -
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó
üzenetére
Leszedtem egy régebbi verziót.. itt engedi a More Configot
de csak ezek vannak :
Costumized String
Eup enabled
two leds
HDD Standby
2 szabad hely
alatta
2 TBegyik sincs kipipálva.
Nekem a HDD Standby kéne ?
A többi mit állít?Kint a sima főképernyőn van Idle timer de Szürke és nem engedi állítani.
Szerk : HDD standby után állítható az IDLE timer...
Viszont Startra nyomva hiba : nem talál valami fájlt de nem is értem miért ott keresi.. meg érdekes módon nem tudom SAVE-elni az INI-t se.
De ha Unlockolom se jó :S
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó
üzenetére
Na leszedtem az MP-toolst külön is.. megy a check config stb.. felismeri ott is 1153-at ir a chipre. stb... de a More Configra ne mtudok rámenni sőt semmire se... ki van szürkitve minden :S az idle timer minden..
Vagy Unlockolni kéne az MPTOOLs programot? kéne egy pass
Illetve nekem azért 1153E mert 6G-s a ház.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Azért jellemezően az ilyen helyeken kevésbé hozzáértő eladók szoktak lenni, ahhoz h mindent pontosan felülvizsgáljanak, elvileg cserélniük kell, mivel így a termék használhatatlan.