Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Kikészült a WD külső vinyóm [link] ez a fajta.... csak adattárolásra használtam.... első nekifutásra szét lett szedve a vinyónak semmi baja 100/100-as kellene egy külső ház amibe belerakom, csak nem tudom milyet kellene vegyek.
Köszönöm a segítséget előre is.... -
King Unique
titán
válasz
ClioRS
üzenetére
Ha azt nézzük, akkor egy My Passport Ultra durván 35k, egy WD20NPVX 36k + hozzá egy Raidsnic IB-250StU3+BH15 6k körül. Így 35 vs 42-re jön ki, ami valóban több, de azért nem annyival, mint írtad.
Pont ebben a 2,5" 2 TB kategóriában jobb még a kompaktok ára, de pl. 1 TB-os kivitelben már nem: My Passport Ultra 1 TB durván 23k, Samsung M3 Portable 1 TB 20-21k vs. WD10JPVX 16k / Hitachi Travelstar 5k1000 15k + LC-Power 25U3 Becrux 4k.Amúgy rackes megoldás a fenti okok miatt műszakilag előnyösebb
, "más" téren inkább a kompakt jobb.
osztani meg nem kéne... -
muszor
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Itt van amit csináltam és ami történt tőle
A kérdésedre válaszolva, csak a "D" meghajtó választható aktívra. Mellesleg már nem tudom , hogy eredetileg miért az lett az aktiv, amikor a C-re telepítettem a windows 7-et.
A C-t én állítottam be aktivra, hátha megoldom vele a külső vinyó rendszerinditáskori bezavarását a boot eszközöknél. Ez egy elég rossz ötlet volt :/:/
A Boot, UEFI firstre való beállítás nem oldotta meg a problémát. Most viszont már nem rakja be a külső vinyót a boot eszközök közé, mégis hiba lép fel, ahogy a linkelt hsz-nál láthatod:/
Valami ötlet a kernel hibám megoldására?:/ -
ClioRS
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Az elmélet szép, hogy ha nem kellenek a plusz dolgok, akkor össze kell állítani külön darabokból, csak az a baj, hogy a gyakorlatban 40 felett vannak a 2tb-os noti vinyók... Ehhez plusz rack, 10-15-tel többe kerül a mutatvány.... Vagy én vagyok béna, és nem találok normális áron

-
King Unique
titán
válasz
ClioRS
üzenetére
Mármint, amik a linkben - WD, Samsung, Transcend, SP - vannak, azokat innen a topikból sokan vették a közelmúltban, mondhatni pozitív tapasztalatokkal. A "többi" kicsit bizonytalan ilyen téren, főleg a mai selejteket, kevésbé megbízható termékeket produkáló gyártás miatt is.
Én azt mondanám, h mindig elsősorban az igényekhez érdemes külső vinyót választani.
- ha fontosak a bónusz szoftverek (titkosítás), xy funkciók (külső eszközökkel kompatibilitás, alvó mód), v olyan extrák, mint ütésálló kivitel, akkor gyári kompaktot érdemes venni, mint a fenti négyes.
- ha nem, akkor jobb külön megvenni egy alumínium racket és hozzá egy noti HDD-t, már csak a jobb hőelvezetés és esetleg a külön alkatrészenkénti kedvezőbb garancia miatt is. -
ClioRS
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a választ, tehát akkor igazából ezek közül bármelyiket megvehetem

-
King Unique
titán
válasz
ClioRS
üzenetére
Nem rossz a kérdés....

Azért van annyira "sztrárolva" a WD, mert sokan veszik és elégedettek vele, illetve egy nagy múltú, bejáratott gyártó ilyen téren. Nem rossz a Samsung M3 sorozat se, az ára mképpen vonzó, de a korábbi ugyenezen S2, M2 néven futó modellekel is vegyes volt a tapasztalat megbízhatóság terén, ahogy Adata termékeivel is.
Seagate azóta jobb ilyen, 2,5" téren, h most átcímkézett Samsung vinyók vannak benne, mert a korábbi gyári Seagate vinyós külsőik kissé megbízhatatlanok voltak....ez a Backup Plus, illetve az aluházas Slim változata mondhatni ajánlott lehet, de itteni tapasztalat nem nagyon van róla.
Egyébként My Passport Ultrák és Samsungok is 3 év garisak, ahogy SIlicon Power és Transcend termékei is, más kérdés, h adott bolt/ webshop mennyivel kínálja...Meg eleve 2,5" külső HDD-ből rengeteg gyártó van, tudnék felsorolni csak gyári kompaktból vagy 35-öt, de 2,5" rackből is több, mint 40-et....
Mondhatom én, h ott van a prémium kategóriás Lacie, OWC, Freecom , mivel drágák, nehezebb beszerezni őket, lehet hanyagolni fogod.
Viszont mindet itt se próbálgatjuk végig, nincs róla tapasztalat és azért vannak elsősorban a gyakorta vásároltak kiemelve.
Ha 2,5" 2 TB-os kell, akkor ezt a korábbi hsz-t tudom ajánlani [link] -
ClioRS
őstag
Sziasztok!
Külső vinyót keresek, 2tb-os 2,5"-osat, főleg adattárolásra fogom használni, olvasgattam is a fórumot, de csak elakadtam

Alapból a WD My Passport Ultra van ajánlva, régebben a Samsung annyira nem volt, most meg már megvehető kategória. Ez akkor hogyan van?
Illetve ami nem nagyon jön szóba: ADATA HV620 vagy ADATA Nobility NH13, pedig ezek az egyetlenek, ami 3 év garanciával rendelkeznek, ha ennyi gari van rá, akkor csak tudhat valamit, nem? Az előbbi verzióban elvileg Toshiba vinyó van, a másikat nem tudom, tehát hozzá lehetne venni mondjuk a Toshiba STOR.E PLUS-t, ami ugye szintén nem szokott nagyon ajánlva lenni. Mondjuk fura, hogy a saját gyári kiszerelésre meg nem adnak 3 év garit, csak kettőt....
Aztán találtam még a Seagate 2TB Backup Plus-t, erről mi a vélemény? Árban annyi, mint a WD, és ők sem tegnap kezdtek el vinyót gyártani.
Szóval melyiket vegyem, és a többit miért ne?

-
King Unique
titán
válasz
muszor
üzenetére
Először is lemezkezelőnél, az adott partícióra kattintva, a jobb klikkes menüben ott van a "partíció megjelölése aktívként" lehetőség?
Második kép elég fura, mert "xy...USB Device" megjelölésnek kéne szerepelnie, nem SCSI
, eszközkezelő listájában is ilyen furán jelenik meg (screenshot) 
Nincs ASUS alapon, így nem vagyok otthon, annak BIOS beállításaiban, megnevezéseiben....ennek alapján én azt szűrtem le, h a CSM-hez van köze a kavarodásnak, tehát talán annak disabled módra állítása, v a listában vmi mást választasz ki, "Both, UEFI first", "Ignore", de ezekben nem vagyok biztos, ki kell próbálni, h kiderüljön.
(#15489) XGalapagosiX: ez egy jó ötlet, külső partícionáló progik tudnak néhány extrát.

-
muszor
tag
válasz
XGalapagosiX
üzenetére
Köszi szépen, bár itt nem írja hogy aktív lenne a Maxell külső hdd-m, szóval tévedtem. Most letiltottam a biosban a Legacy usb supportot, de igy se lesz jó, én szerintem ezzel lesz itt gond:

Asus bot storage driver?
A másik külső vinyóra is ezt írja.
Esetleg a Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver a felelős? -
muszor
tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
muszor
üzenetére
Akkor az aktív partíció lesz szerintem a gond, h hogyan lehet visszaállítani adatvesztés nélkül, azt hirtelen nem tudom én sem...

Partícionálás topikban kérdezd meg. -
muszor
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha hazaérek, mindent meg tudok válaszolni. Most csak annyit tudok mondani, hogy egyszer aktívra állítottam, de sose tudtam hogy lehet visszaállítani.:/ Amit írtál a biosban, ha nem a boot sorrendről beszéltél, azt megpróbálom megkeresni. Köszi

-
King Unique
titán
válasz
muszor
üzenetére
Én menet közben szoktam őket csatlakoztatni/ leválasztani, de van, h rákötve, géppel együtt indítom, de ilyet nem nagyom tapasztaltam. Ha BIOS-ban fixen be van állítva a boot sorrend, h NE külső vinyó legyen a preferált, akkor nem szokott ezzel probléma lenni.
Akkor tudok még ilyet elképzelni, ha aktív a partíció, mert azt se nagyon szereti a Windows, logikai / elsődleges lehet, azzal nem szokott gond lenni.
Az, h nálad auto átállítja, arra nem tudok mit mondani, vsz alaplap, BIOS függő....
Milyen külső vinyó pontosan és milyen a partíciója?? -
muszor
tag
Tudnátok segíteni? (asus h97 pro gamer alaplapom van,win7)
Az miért van, vagy hogy lehetne megszüntetni, hogy ha a gép bekapcsoláskor érzékel egy külső hdd-t, akkor arról akar bebootolni, és lefagy bejelentkezéskor. Átírja a bios boot beállításait is, úgy kell visszaállítgatni. Nem akarom folyton ki be dugni a külső vinyóm, mert serviio-zok a tvre..
-
King Unique
titán
1. USB2-es típusoknak manapság semmilyen formában, se gyári külső, se külön 2,5" rack + HDD megoldásoknak nincs már értelme
, tehát USB 3.0 csatlakozósat vegyél.
2. külső vinyóknál, meg amúgy winchestereknél sincs 256 GB
kapacitás, 250-320-500-640-750 GB, 1 TB+, ami a szabványos. 2,5" méretben sok gyártó már 500 GB alatt nem is gyárt és 320-asat sem érdemes venni, mert alig olcsóbb az 500-asnál.Tehát vegyél 2 db (1 TB + 500 GB) 2,5" USB 3.0-ás modellt, v ahányat akarsz, adaléknak ezen hsz 2,5" részér tudom ajánlani [link].
-
oncsi
őstag
dupla. Bocsi!
-
oncsi
őstag
Keresek külsö 2.5-es vinyokat.
1.db kb 1 TB-os megbizható, prezentációk hordozására. Usb2 elég, de azon belül a leggyorsabb.
2.db kb 256GB elsősorban mentés, és a legmegbizhatóbb wincsi kellene. Ezenlehet usb 3-as, bár még nincs olyan laptop aniben van USB 3.
Melyik márkát javasoljátok?
Köszi. -
@matthew@
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Ilyet
Tesztet már nem tudok futtatni, csak miután már meg lesz a rack, mert a gépből már kiszedtem
-
King Unique
titán
válasz
@matthew@
üzenetére
Akkor mégis mit vársz, ha ezekről nem tudsz pontos infóval szolgálni, jós/ látnok meg nem vagyok...?
Amúgy meg tökmindegy, h új, manapság számtalan új notiban megy tönkre pár hónap alatt a winchester, mert gyári selejteket pakolásznak bele...szal, ha egy olyan van éppen benne, akkor nem menti meg az alig használt állapot.
Amúgy nem rosszak hivatalosan ezek a 750-es Toshibák, de igazán biztosat, ennél se lehet kijelenteni
Ezért kell majd ránézni HDS-el, esetleg önteszteket lefuttatni [link], aztán, ha az OK, akkor vsz nem lesz vele probléma.
Amúgy milyen racket nézték ki
(#15476) artiny ilyen használat felől nincs tapasztalatom...
Max filmlejátszás kapcsán annyi, h elég nekik 5400 RPM is és Full HD filmek java USB2-n is elmegy, durvább bitrátájúakhoz jól jöhet az USB3. Ebből kiindulva nagyjából e téren is hasonló lehet valamelyest a helyzet FPS terén, USB 3.0-án ajánlottabb inkább megpróbálni.
+ HDD-knél az benne van, h ha elkezd melegedni, akkor veszíthet a teljesítményéből, tehát erre is figyelni kell.Illetve, amit mond a kollega, h eSATA se elvetendő, mert az apróbb fájlok mozgatásánál jobb, mint az USB3 és ebben az esetben kapóra jöhet.
feltéve, ha van a gépeden ilyen csatlakozó... -
XGalapagosiX
csendes tag
válasz
artiny
üzenetére
Volt már, hogy próbáltam hasonlót, fps romlást nem számottevően, hosszabb töltési időt lehetséges okozni fog (bár ez inkább a benne lévő HDD típusától függ), főleg USB2-n. Ilyen jellegű igénybevételre viszont eSATA-s külső házat vennék a helyedben (nem feltétlen a sebesség, hanem a gördülékenység, kompatibilitás okán)
-
artiny
őstag
Helotok
a kulso HDD nél ha pl USB 2,0 vagy 3,0 val csatlakoztatnam a gepre - számít az játékoknál ha arra volnának telepitve a játékok,hogy kulsorol inditom el. FSP csokkenest okozna szerintetek? valaki hasznalja igy -
@matthew@
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Igazából a tényleges kondíciójára nem voltam kíváncsi mivel tudom hogyan használtam, hanem csak a márkara/szériára h mik a vélemények.
A külső rack már ki van nézve
-
King Unique
titán
válasz
@matthew@
üzenetére
Ennek megállapításához mért nem néztél rá HD Sentinellel, tettél be ide egy SMART tábla screenshotot

Nem rosszak a Toshibák, winchester topikban van persze, aki szidja, más meg dícséri, változó.
Ha tényleg alig volt használva és HDS szerint sincs gond vele, akkor megfelelhet a célnak.
Rack ügyben meg Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja-ban érdemes nézelődni. -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Van egy laptopból maradt 750GB-s HDD-m, a helyére tettem egy SSD-t, a HDD-t pedig külső házba tenném h itthon adatmentésre meglegyen. Ez lenne a HDD: Toshiba MQ01ABD075 mennyire megbízható/tartós, olyan értelemben, hogy mentéseket mennyire merjek ezen tárolni? A gépben eddig sztem max 1 napig volt folyamatosan használva, nem sokat használtam a notit. -
Pszihonaranc
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igaz basszus, bocsi... Hát ezek 3,5-ösösk
Nem is tudom, hogy hogy találhattam rájuk, amikor kifejezetten 2,5-ösöket kerestem.
Így tényleg logikátlan a kérdés. Természetesen notivinyó+ 2,5-ös rackre gondoltam. De a vége az lesz, hogy maradok a passportnál. Mindig jó ha van külön extra + árban sem sokkal több. -
King Unique
titán
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Eleve kicsit logikátlan a kérdés, mert minek akarsz összehasonlítani 3,5" megoldásokat egy 2,5"-ossal ilyen formán, ezt előre el kell dönteni, melyik kéne a 2 közül....

Ráadásul Green eleve nem ajánlott, a Caviar Blue modellek is csak 500 GB-ig igazán megbízhatóak + az még ráadásul 7200 RPM, ami külső rackbe kevésbé ajánlott. Ebben a méretkategóriában 2 TB alatt jóformán nem is annyira érdemes venni.Inkább azon kéne elgondolkodni, h ha nem kell semmi szoftveres extra, amit pl. a My Passport tud, akkor jobb lenne egy 2,5" fémházas mobil rack + abba egy notivinyó. Ha meg 3,5" megoldás kell, akkor WD-knél inkább a Red sorozat ajánlott.
Linkek, topikok, meg pár hsz-el feljebb... -
XGalapagosiX
csendes tag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
WD10EZEX (blue) + mobil rack
Nekem is van egy ilyenem (LC-35U3-Becrux-ban), USB3-as, ahogy néztem, ugyanazt a sebességet produkálja, mintha gépben lenne.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Esetleg még annyi, hogy a hármat összehasonlítva melyik vinné a pálmát?
Western Digital 1TB SATA-III 64MB WD10EZEX (blue) + mobil rack
VS
Western Digital 1TB SATA-III 64MB WD10EZRX (green) + mobil rack
VS
WD My Passport Ultra -
Pszihonaranc
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, akkor valószínűleg maradok a my passportnál. Az a biztos.
-
doc
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
koszonom, megrendeltem a kulso hazat meg a Purple-t

-
King Unique
titán
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Ha vinyón akarsz spórolni, v van szabad ilyen célra, akkor természetesen létezik 3,5" mobil rack, HDD dokkoló, de azok nagyobbak, külső táposak stb....laptop mellé a 2,5" megoldás egyértelműen kényelmesebb.
Igen, gyári modellekbe ajánlottak a My Passport Ultrák (5400 RPM)
, de gyáriakból nagyon sokféle van, ha spec ütésálló, v éppen aluházas kell, akkor akad más alternatíva is. Valamint ott a külön vinyó + rack kombó, de linkekben sok minden le van írva.(#15464) djyuri: erre nem tudok mit mondani, főleg úgy, h TV-n meg hibátlanul működik...

Elvileg diskpart módszerrel parancssorból le lehetne tötlni partíciót és újrainicializálni Windows alatt, de akkor mindent legyalul róla, tartalma meg kéne gondolom... -
Pszihonaranc
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Na átolvasgattam a pofás kis link gyűjteményt.
De előtte ezekre a kérdésekre válaszolva: Azért egy kis pontosítás nem ártana, fizikális méret (2,5" vs 3,5"), csatlakozó típus (USB 2/3 vs eSATA vs FireWire/ Thunderbolt)
Laptophoz gondolom a 2,5-ös méret illik, de ha létezik olyan, hogy az asztaliból kiveszem a nagyot, és rákötöm a laptopra, akkor az elől sem zárkózom el.
Csatlakozó típus usb 3.0Abból amit küldtél azt vettem ki, hogy a WD my passport ajánlottnak minősül igaz? Az hányat pörög egy perc alatt?
-
djyuri
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Ott csak akkor látni,de akkor is kiszürkítve,minden funkciótól megfosztva,ha usb átalakítóval van használva...
Sata esetén nem jut el a boot-ig a gép.
-
King Unique
titán
Annyit bőven kibírnak, illetve ez a 2 ezen a téren is strapabíróbb.

A leállítás-felpörgés egyébként HD Sentinelben is korlátozható: [link]
Ezzel van összefüggésben a fejparkolás is, ami mind2-nél csekélyebb mértékű, mint pl. a Green esetében.
Igaz, ez átállítható a wdidle3 programmal [link], illetve új Red-hez is kiadtak hasonlót [link], mivel a régi modellek még nem, de az újak már ott is szaporábban parkolnak.
De piros és lila bírják a strapát, tehát nem hiszem, h ez akkora gondot okozna náluk
, illetve az említett wdidle program jó mindegyikhez szinte és a SMART load/Unload utility is nemcsak Red-nél működik. -
doc
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor alighanem Purple lesz, koszi a tippet

Egy adalek meg, nem tudom szamit-e: nem 7/24-ben fog menni, epp' ellenkezoleg. Jellemzoen 1-2 naponta hasznalnam, olyankor van hogy tobbszor is egy nap, vagyis inkabb a felporgeseket kene birnia mint a folyamatos uzemet. Bar gondolom joparezer spinupot kibirnak, de hatha ez is jelenthet kulonbseget...
-
King Unique
titán
Elements az valóban sz@r, mint Seagate-nél az Expansion, ezek az alsó kategóriás termékek itt is kevésbé megbízhatóak.
Csatlakozó aljzat csak azért fontos, mert volt aki sokat feszegette és beletörte a Micro-B típusút...Red spec. 24/7-es NAS vinyó, Purple meg spec videórendszerekbe való, szinten srapabíró. Viszont tökéletes külső adattárnak is mind2, illetve mivel egyre több a selejtes HDD az általános szegmensben, aki igazán jót akar, mondhatni muszáj innen válogatnia. Ezek mechanikailag is jobban össze vannak rakva.
Eddig a Red volt a sláger, de állítólag, már annál is megy lejjebb a színvonal, jönnek elvétve a gyengébb minőségű db-ok és vinyó szakik ezt az új Purple sorozatot ajánlják. -
doc
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Koszi a valaszt!
Extrabol semmi nem kell es a csatlakozo strapabirosaga sem szempont, be lesz rakva a TV-szekrenybe a medialejatszo melle, aztan par evig nem nyulok hozza
WD-vel nincsenek tul jo tapasztalataim, most is van ketto, egy MyBook es egy Elements. Az Elements mar cserelve lett gariban, 1-2 honap utan siman megdoglott kulonosebb hasznalat nelkul, es a MyBook is csinal erdekeseket (igaz, az 3-4 evig gond nelkul mukodott).
De ha azt mondod/mondjatok hogy a red/purple jo ilyen celra, akkor az lesz
Amugy mi a kulonbseg a 'piros' es a 'lila' kozott?
-
King Unique
titán
Igen, az ára az valóban jó, viszont megbízhatóság terén fontos a benne lévő HDD. Az vsz Seagate, v vmilyen korábbi átcímkézett Samsung, azt meg nem tudom, h mennyire azok?
Az általánosan ajánlott My Book-ban amúgy Caviar Green van, de amit különösen ajánlgatnak winchester topikban is, az a Red sorozat, illetve újabban a Purple.
Vmint előnyösebb a az alumínium ház melegedés végett, ez a D3 műanyag, igaz van rajta pár szellőzőnyílás. Továbbá ezen Micro-B csatlakozó van, szerintem USB 3.0-nál, főleg 3,5" házakon strapabíróbb a standard B típusú [link]
Aztán kérdés, kell-e vmi szoftveres extra, pl. auto backup, hardveres titkosítás, üresjárati készenléti idő állítás stb., mert ezeket tudja a Samsung, meg az általában javasolt My Book is
>>> kis adalék <<<Tehát, ha megbízhatóság az első és nem kellenek extrák, akkor egy Sharkoon Rapid-Case U3 [link] + 3 TB WD Red / Purple lenne a legjobb választás.

-
doc
nagyúr
Sziasztok!
Kulso vinyot vennek, minimum 2 de inkabb 3TB-s meretben.
A legeslegfontosabb szempont a megbizhatosag, a masodik legfontosabb az ar. Ezen kivul mas nem igazan erdekel, a sebesseg egyaltalan nem szamit. Talan meg annyi hogy elony ha csendes, de nem ezen mulik a valasztas.A Samsung D3-at neztem, olcso, eleg csendesnek irjak.
Megbizhatosagban van valami kulonbseg ami 'elorelathato'?
-
King Unique
titán
válasz
djyuri
üzenetére
Azt kéne megnézni, h eszközkezelőben, lemezkezelőben látszik-e ilyenkor, mert lehet utóbbiban csak, az adott partíción jobb-klikkel betűjelent kell neki adni

Ha ott se látszik, és nem lett TV-n felvétel csinálva/ formázás, akkor passz....(#15456) Pszihonaranc: neked is azt tudom mondani, mint az előző kérdezőnek [link]
-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok
SSD-s laptopomhoz szeretnék egy külső HDD-t. A kapacitás az ár függvénye, de 1000GB lenne az ideális. Komplett külső merevlemez, vagy belső+ mobil rack? Milyen márkát, milyen konkrét típust tudtok ajánlani? Melyek a legjobbak ár-érték arányban?
Köszi
-
djyuri
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia
Igen usb-s mobil rack. És a tv csak lejátszani tud. És 10-20 sec alatt be is olvassa és megy is a film róla.
A gép semmilyen összekötésmóddal nem látja. (másik gép sem) Így semmilyen technikai infót nem tudok róla kiolvastatni programokkal.
-
King Unique
titán
Ebből a 3-ból My Passport Ultra
, v a pont előtted lévő #15450 hsz 2,5" linkjeiben említett megoldások.(#15452) djyuri: tehát külső 3,5" USB-s mobil rackbe van téve? Nem lehet, h azzal van a gond, tápegysége nem jó (zárlatos), de lehet maga a HDD nem teljesen ép (HD Sentinel?)

Illetve TV-n csak lejátszásra volt használva, mert ha felvettél rá vele, akkor az olyan fájlrendszer kreál rá, amit utána PC nem tud olvasni? -
djyuri
őstag
Sziasztok!
Akadt egy érdekes problémám.
Van egy vinyóm,amit usb átalakító rack-el szoktam használni. (WD green 1TB)
A TV-m látja,viszi is a filmeket. Ha számítógépre dugom,akár USB-n,akár direktbe Sata-n keresztül,semmi se látja. Sőt,ha Sata portra dugom,akkor kiakasztja a gépet a bootoláskor. (bármelyik sata porta,gépre dugva)köszönöm!
-
Sari
tag
Sziasztok !
Meg szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyik külső vinyót lenne érdemes megvenni pro/kontra:
Seagate 1TB STBX1000201
WD 1TB WDBUZG0010BBK
WD 1TB My Passport Ultra
Elsősorban adatmentésre és hordozásra, tv-vel összekötve filmnézésre lenne használva.
Én a My Passport felé hajlok, de kíváncsi vagyok a véleményeterkre.
Esetleg másika is ajánlhatok....

Köszönöm!
-
hugeboy
tag
Sziasztok!
Külső 1 TB-os merevlemezt szeretnék venni elsősorban filmek, képek tárolására. Egyelőre egy régi hp laptophoz kötném, de valószínűleg hamarosan egy macbook mellett használnám.
előre is köszi
-
King Unique
titán
válasz
muszor
üzenetére
Tesztelés nem csak ezért, hanem inkább bemutató jelleggel kellett volna ide, egyfajta szemléltetésnek a leendő vásárlóknak.
De, mivel kiderült, h szó sincs semmilyen USB3 driver és egyéb hibáról, csak pusztán figyelmetlen voltál és nem megfelelően értelmezted a számokat, innen nézve valóban felesleges...
(#15446) XGalapagosiX: 1 TB méretben szinte mindegyik WD külső vinyóban a 9,5 mm-es Scorpio Blue van (WD10JPVT/ WD10JPVX). De a lényeg a fordulatszám és az adattányérok adatsűrűsége, egy 5400 RPM és 500 GB/ platter 2,5" külső vinyó kb. mind ennyit tud, ami a fenti tesztben is mérve lett. Sőt más gyártók hasonló termékei is ekörül teljesítenek. Ennél valóban csak a 7200-as és/ vagy 667 GB-os tányérokkal szerelt 2,5"-osok gyorsabbak.
-
muszor
tag
válasz
XGalapagosiX
üzenetére
Jaaa értem. Tehát ha 5400-as a fordulat, akkor nem lesz gyorsabb. Ezt se tudtam.
Köszi szépen az okosítást 
Azt hiszem ezek után mivel úgy érzem, minden rendben van, már nincs kedvem 4 programot feltenni csak azért hogy tesztelgessek. Nekem is 100 MB/s körül másol és ír úgyhogy feleslegesnek tartom a tesztelést.
Köszi szépen a segítséget és a linket
-
XGalapagosiX
csendes tag
válasz
muszor
üzenetére
Nem feltétlen az USB "hibája". Nézd meg a sentinel riportját, 5400-es a meghajtó, szóval nem lesz a leggyorsabb.
Nem akarok hülyeséget írni, de ha minden igaz, ez a [cikk] taglalja a sebességét ugyanannak a lemeznek (WD10JMVW), ami benne van.a te külső házadban is. Ha így van, kipróbálhatod azokat a programokat, olyan paraméterek szerint, mint a tesztelő, és ha hasonló, akkor megnyugodhatsz. -
muszor
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Azt hittem nagyobb az adatátviteli különbség az usb3 az usb2 között...

Akkor köszi szépen a segítséget
-
.:Koska:.
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Az adatokat már lementettem, és elkezdem csinálni ezeket a teszteket.Garancia Aqua-ba szól, hallottatok róluk negatív tapasztalatokat ilyen téren?
-
King Unique
titán
Ja, innen nézve, akar annak is nevezhető a + sebesség.
Szoftveres téren WD és Samsung körülbelül egy szinten van, előbbié talán kicsit jobb, ez jóformán a max, amit ilyen téren tud egy külső HDD, de persze akadnak további extrák, mint az USB turbo driver (Turbo PC) [link], ami szintén dobhat a sebességen, v a DDR chache [link] cache csak akkor számít iagzán, ha relatíve nagy, mint ennél, pl. 1 GB.(#15431) muszor: tehát megoldódott a rejtély, hogy nem 100kbyte/mp, hanem 100 000 kbyte/mp --->100 MB/s nálad, ami teljesen jó.

-
R3DD7
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
A "többet tudást" úgy értettem, hogy a Samsung 5400 RPM - a Seagate 7200 RPM, A cache mérete 8MB - A Seagate 16MB (bár az gyakorlatban nem sámít sokat). Nem beszéltél le egyikről se, még mindig csak ötletelgetek és teszteket keresgetek.
Csupán egy új opciót javasoltál. Amúgy a WD-nek se olyan vonzók a szoftveres kínálatai mint a samsungénak. Azért köszi a segítséget. -
King Unique
titán
Expansion miben tudna többet, hiszen fapados, D3 szoftveres kínálata egyértelműen jobb (backup, titkosítás, diagnosztika)
Hasonló a My Book is.
Lebeszélni erővel nem akarlak egyikről se, ha annyira a teljesítményre akarod kihegyezni, veheted a 7200 RPM-es Expansiont, de ott a megbízhatóság, melegedés lesz a fő kérdés...ilyen vinyóhoz inkább egy külső alumínium rack javasolt, v egy aktív hűtéses.
De szerintem elég bőven az 5400-as is, USB 3.0-án gyorsak azok is.Amúgy amire még érdemes figyelni, h mind3 USB 3.0 Micro-B csatlakozós, ami kicsit sérülékenyebb, mint a standard B típusú, ami a Sharkoon RC-n is van.
USB 2.0/ 3.0 csatlakozók összehasonlítása
(#15437) muszor: HDS alatt csak állapot megtekintését értettem, SMART tábla stb., h maga a vinyó + a gépbe lévő jó-e. (pl.tesztben lévő screenshotok)
Leírás alapján, akkor lehet driver probléma lesz, v alaplap ezen része rossz. -
muszor
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Itt egy riport is a sentinelből, hátha ez mond valamit
-
muszor
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Hááát nem igazán tudom, hogy milyen fajta tesztet hajtsak végre a Sentinellel. Pl egy ilyet?

Aztán a másik érdekesség amit felfedeztem, hogy a pc bekapcsolása után nem ismeri fel azonnal az usb 3.0 bemeneten a wd-t, ha átdugom az usb 2.0-ra akkor látja, és utánna már látja usb 3.0-án is.
Bios usb beállításoknál csak azt tudom állítani hogy melyik usb port legyen aktiv. Mind aktiv.
Legfrissebb usb 3.0 driver gyártó oldaláról fel van téve. -
R3DD7
csendes tag
Bár most látom, hogy iWay-en csak 27K a WD
-
R3DD7
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
King Unique köszi a segítséget!

Eredetiileg a Samsung D3-mat néztem 24K-ért de aztán rátaláltam a Seagatere, ami azért tetszett meg, mert 3K-val több volt de többet tudott.
Tudtam, hogy vannak jobbak is, de 30K fölé nemigen akartam menni. 
De a WD amit javasoltál azmég úgy ahogy belefér a keretembe. Főleg hogyha jobb is.
A teszteket is köszi hogy belinkelted, mert én nem sokat találtam.

Mégegyszer köszi a segítséget, de azért még nézelődöm egy kicsit.

-
muszor
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Okés köszi szépen a tanácsokat. Utánajárok a dolgoknak. Azt hiszem itt az usb driverrel lesznek bajok. Írok ha siker
-
King Unique
titán
válasz
muszor
üzenetére
NEM

Itt először azt kéne megnézni, h szintetikus teszteken mit tud USB 3.0 porton, mert azért az 1 TB-os Elements-nek is ilyen értékeket kéne produkálnia, mint feljebb az 500-as kollegánál [link].
Ha Win7-et használsz, ott nem árt a legfrissebb USB3 drivert feltenni [gyártó oldaláról], valamint átnézni BIOS beállításokat, engedélyezve van-e USB3. Ki kéne próbálni a gépen másik USB3, valamint USB2 portokon is, h ott is ennyire gyatra-e az átviteli sebesség.
Illetve HD Sentinel által is rá kéne nézni, mert ez a 0,1 MB/s sebesség abszurd, akkor szokott így belassulni egy vinyó, ha döglődik. -
muszor
tag
Sziasztok. Az normális írási és olvasási sebességnek mondható, ha a WD elements 1TB külső vinyómra az usb 3.0-ás porton keresztül 100kbyte/mp -el ír és másol egy 18 gigás .iso fájlt?
Asus h97 pro gamer az alaplap. Esetleg Bios beállítás, vagy ennél gyorsabbat ne akarjak?
-
King Unique
titán
Szia!
Igazából egyik se annyira jó választás
, ha mégis e kettő közül muszáj választani, akkor inkább a Samsung.
Ha a Seagate 7200 RPM, akkor gyorsabb USB 3.0-án., cache ilyen téren másodlagos szempont.
Seagate esetében a megbízhatóság az egyik fő kérdés, mert ez az alsó kategóriás Expansion sorozat se épp erről híres, illetve D3 Station korábban M3 Statnion néven futott és annál is vegyes volt a tapasztalat.
WD My Book-ot tudnám ajánlani, v külön megvenni a vinyót és hozzá a racket, az a legbiztosabb megoldás 3,5" külső vinyóknál [link].
Igaz WD, v egy Sharkoon RC + WD Red megoldás drágább, de jobb is egyben.
Sebesség meg főleg HDD fordulatszám és adatsűrűség, gép konfiguráció, valamint interfész függvénye, de mivel USB3 adott és főbb paraméterek vinyóknál is megegyeznek (5400 RPM, 1 TB/ platter), így nagyjából egységes a legtöbbnél azonos kategóriában a teljesítmény. Persze 7200-as gyorsabb vmivel, de melegedés miatt kevésbé ajánlott külső vinyónak.
Illetve, h elérd a lenti értékeket, a másik, gépben lévő merevlemeznek is tudnia kell ekkora sebességet, illetve fájlméret is befolyásolja, vmint idővel, ahogyan megtelik adatokkal a meghajtó, úgy lesz egy lassabb...Tesztek
• WD My Book 2 TB (WD20EZRX, 5400 RPM, 1 TB/ platter) @ USB 3.0 [link]
• Sharkoon Rapid-Case USB 3.0 + WD Red 2 TB (WD20EFRX, 5400 RPM, 1 TB/ platter) @ USB 3.0 [link]
• Seagate Expansion 2 TB (STBV2000200, 7200 RPM, 1 TB/ platter) @ USB 3.0 [link]
• Samsung D3 Sation 2 TB (ST2000DM001, 5400 RPM, 1 TB/ platter) @ USB 3.0 [link]
-
R3DD7
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni milyen vinyót ajánlanátok.
Én kettő között gondolkodtam, az egyik: SAMSUNG D3 Station 2TB STSHX-D201TDB (Gyártó link), a másik: SEAGATE Expansion External 2TB 7200rpm 16MB USB 3.0 STBV2000200 (Gyártó link).
Melyik a gyorsabb? Melyiket ajánlanátok? Megér-e plusz 3K-t a Seagate?
-
King Unique
titán
válasz
.:Koska:.
üzenetére
Érdemes komolyan venni az ilyen HDS figyelmeztetéseket, mert vsz nem véletlenül írja.
Még nem annyira kritikus a helyzet, de nem is jó
, HDS-ben rövid és vagy részletes öntesztet kéne futtatni [link] , h az dob-e hibát (pl. fejegység). Esetleg Passporthoz adott Drive Utilities programban is van tesztelő opció.
De mielőtt bárminek is nekiállnál, előtte mentsd le róla az adatokat egy másik vinyóra, mert ez tönkremehet és utólagos adatmentés nagyon drága!!Illetve itt az a kérdés, h anyukád megfelelően használta-e, pl. ügyelt mindig a biztonságos leválasztásra oprendszerben, nem ejtette-e le stb., vagy ha ez a része OK, akkor nem-e a Passport volt gyári hibás (lehet, mivel alig volt használva értékek alapján)

Elvileg van rá 2.3 év gari, ilyenkor adatok lementése után, vissza kell vinni, aztán jó esetben cserélik.Ui.: Van, ahol kukacoskodnak és nem fogadják el HDS értékelését (v csak 0 %-nál, de az már kuka), hanem csak gyári WD progi félét, tehát azzal is nézd meg
-
XGalapagosiX
csendes tag
válasz
aviator
üzenetére
Pusztán azért kérdeztem, mert nekem gyakran a gép újraindítása szokott segíteni, ha labilis az eSATA korrekt módon való érzékelése, a gép (kikapcsolt állapotából való) bekapcsolásakor néha különböző problémák voltak vele (legalábbis régebbi konfignál így volt, mostaninál nem nagyon próbálgattam - még),
-
aviator
tag
válasz
XGalapagosiX
üzenetére
Hát...ezt nem tudom hogy érted...mit lehet ilyenkor tenni... Jelenleg azt szoktam tenni, hogy addig nyúzom amíg el nem indul, nem adom fel egyhamar. Ha mégsem, és életbevágó fontosságú, hogy hozzájussak a rajta lévő dolgokhoz akkor kicserélem a dokkolóban lévő HDD-t egy beépítettre.
-
XGalapagosiX
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a választ, akkor ez bizony beszerzésre kerül!
Igen, én inkább eSATA párti vagyok (több szempontból is), de ezzel a külső meghajtóval gyakran ingáznék (két gép között, főleg), és a másik gépen csak USB3 van, így azért esett erre a választásom. -
King Unique
titán
válasz
XGalapagosiX
üzenetére
Maga a gyártó nem ismeretlen, elég sokféle racket gyárt a Fantech és mondhatni jókat.

ASM 2105 chip kevésbé elterjedt, egyes fórumok szerint az ASM1051 továbbfejlesztett változata, előbbi A0, utóbbi A1 revision.
Akadt olyan aki, Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja-ban ilyet fogott ki, általában probléma nélkül működött és HDS is kezelte, de előfordult olyan, akinél USB2-nek ismerte fel a rendszer, pl. Linux.
Illetve firmware frissítés a 1051-es chipnél a legzökkenőmentesebb, a 1053-ashoz még nincs firmware és MPTool se szereti, 2105 nem tudom milyen ilyen téren.Ha célirányosan kell eSATA is az USB 3.0 mellé, akkor jó választás ez a rack
, ára se rossz [link], ha csak USB 3.0 kell, akkor Sharkoon Rapid-Case (ASM 1051/ 1053 chipes újabban) a sláger [link]. -
XGalapagosiX
csendes tag
Üdv!
Látott/hallott-e valaki valamit valaha erről a külső házról?
Elvileg ASMedia 2105-t használ, lehet-e erről valami rosszat, negatívat hallani, vagy kell-e vele szenvedni? (firmware, stb)
-
King Unique
titán
Nem tudom....én 3,5" külső vinyóknál 5 A-es táppal meg nem is találkoztam, a legtöbb szabványos tényleg max 1,5-2 A, esetleg 3 A, de az már ritkább. Biztos, h ez az utángyártott ehhez való és szabványos?
Elvileg akkora áramot vesz fel a vinyó, amekkorára szüksége van és leginkább a gyengébb táp szokott problémát okozni, de ennél nem tudom biztosan... -
Lenry
félisten
a tápja volt rossz.
ehhez kapcsolódóan egy kérdés: neten rákeresve a gyári adapterje 1.5-2A-es volt. a régi adapter, amivel nem tudott felpörögni 3A-es, igaz, valami kínai utángyártott. ez az új, amivel most teljesen jól működik 5A-s, szintén u.gy.lehet a plusz áramerősségtől valami baja a HDD-nek?
-
Lenry
félisten
van egy 1TB-s WD MyBookom, ami egy pár hónapja 24/7-ben üzemelt, mint NAS / seedszerver
nem tudom mennyire üzemszerű ez neki, mindenesetre 2 napja megállt és azóta nem pörög föl, helyette idegesítően magas hangon vinnyog, gyanítom a motor erőlködik.próbáltam szétszedni, hogy hátha csak a keret adta meg magát, de az istennek nem tudom lepattintani ezt a nyamvadt műanyag keretet róla (biztos nagy költség lett volna 2 rohadt csavarral rögzíteni összepattintós pántok helyett)
tudok én ezzel bármit kezdeni?
-
aviator
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Windows 8.1-et szeretnék bootolni. Most például éppen sikerült. Biosban a SATA vezérlő ACHI-ra van állítva, boot sorrendben nem a külső esata az első, de az oprendszernek van egy választó képernyője, az is elég ha feljön. Ezek valóban fura problémák.
Esata porton keresztül próbálkozom.
-
King Unique
titán
válasz
aviator
üzenetére
A kérdés elsőnek, milyen OS-t bootolnál róla, BIOS-ban megfelelőek-e a beállítások (AHCI, boot sorrend stb.) stb.

Oprendszer bootolása külső vinyóról mindig is macerás volt (nem is arra való elsődlegesen), főleg Windows....Linuxok könnyeben rábírhatóak.
Itt és másik 2 rack topikban is főleg gyári külső HDD és külső rackek terén van tapasztalat, dokkoló más eset, előjöhetnek fura problémák... -
aviator
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ilyet. Egyszerűen képtelen vagyok rájönni arra, hogy hogyan lehetne erről bootoltatni a gépet.
A helyzet nem egyszerű, van még a gépben egy SSD amin szintén van egy oprendszer és az lenne a legjobb, ha feljönne a választós képernyő és ki lehetne választani azt amelyikre épp szükség van. Ahogy nagy ritkán fel is jön és tökéletesen működik, oprendszer van már rajta.
Először kapcsolom be a külső esata HDD-t (Samsung HD253GJ [250Gb]) utána a gépet. Az esetek 5-10%-ában működik, szóval általában nem. Minden megoldás érdekelne.Üdv:
Ádám -
King Unique
titán
válasz
Kopi700
üzenetére
Ha Bitlockert használsz, akkor jelszó beállítás után generál egy helyreállítási azonosítót és kulcsot (ezt kéri nem, mert a sima jelszót azt tudod?), ami később esetleges módosításokhoz, v jelszó elfelejtése esetén kellhet. Az nincs meg, v azt is a külső HDD-re mentetted, illetve jó jelszót adtál meg

Én próbáltam XP-s gépen is, jelszó ellenében megnyitni megtudja az is (vsz vmi frissítés függvénye), de másolni nem enged rá, illetve másik gépeken is elérhető volt a tartalma és jelszó ellenében visszafejtés is simán ment.Nem tudom nálad mi a hiba oka, de egyelőre passzolom... Esetleg vmelyik Windows topikban kérdezd meg, v tőle, aki nemrég Bitlockert tesztelt, v google...
amúgy meg azonosítót, a titkosított adathordozón tárolni olyan, mint bankkártya mellett a PIN kódot....
-
Kopi700
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy 500-as külső meghajtóm (USB-s), és anno 3 éve a Win7 alatt beállítottam rajta a BitLocker meghajtótitkosítást! Közben eladtam a gépemet, amit erre a vinyóra el is mentettem! Most sajnos csak egy P4-esem van amin XP fut. Mivel ez az op. rendszer nem ismeri fel ezt a titkosítást ezért egy másik gépen fel akartam oldani, vissza fejteni a lemezt.Viszont a probléma itt kezdődött, mivel ugyan megadtam a jelszót a belépéshez, és a vez. pultban megnyitottam a BitLocker meghajtótitkosítást, és itt be is jelöltem titkosítás megszüntetését, ám a program az Intelligens kártya használata, vagy a BitLocker jelszót kéri, ami a fent említett dolgok miatt, ugyancsak a lezárt meghatóra van átmásolva! Még ez sem lenne probléma, ha mégegyszer jelszóval be tudnék lépni a meghajtóra, de bármikor próbálok felcsatlakozni, belépni, már csak a Intelligens kártya használata, vagy a BitLocker jelszót kérő négyzet jelenik meg! Már az is jó lenne, ha be tudnék lépni legalább, hogy a BitLocker jelszót meg tudjam keresni!
Kérlek segítsetek, mert fontos, és sürgős lenne, hogy hozzá férjek az adatokhoz!
Előre is köszönöm! -
Kabel15
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm 
-
King Unique
titán
válasz
Kabel15
üzenetére
Van USB 3.0 hosszabbító is [link], egy ilyen USB 3.0 A - A, apa-anya 1,8 m kábel megfelelne neked is. Van rövidebb és hosszabb, 3 m-es is, de USB3-nál a javasolt max kábelhossz 3 m, afelett gyengül a jel, tehát ilyen+WD kábele már meghaladná...
AM-AF - A Male - A Female = A apa - A anya
Másik megoldás, a közvetlen USB 3.0 A-microB kábel, mert ugye Passporton is Micro-B aljzat van.
Tehát, ha szeretnéd megtartani az USB 3.0 sebességet, akkor a 2 közül kell venned valamelyiket, mert sima USB 2.0 kábellel használva, nyilván csak annak sávszélességén fognak vándorolni a bitek.
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Vásároltam egy WD My passport Ultra 1TB külső 2,5" HDD-t. Működik is rendben. Viszont jó lenne ha tudnék hozzá venni USB hosszabítót amivel nem kéne mindig bemásznom a gép mögé.
A gondom csak az hogy mindenhol 2.0USB hosszabítót árúlnak de mivel az alaplapom és a HDD is támogatja az USB 3.0 ezért szeretném ezt a sebességet meg tartani.
Ha USB 2.0 hosszabítót veszek akkor gondolom ez a sebesség drasztikusan lecsökken.
Vagy tévedek? -
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a megerősítést, amúgy nem a hálózati aljzatba törtem bele, nem is írtam, hogy abba, hanem valaminek nekiütődött és kitört az egyik villa belőle, a polaritást is sikerült megtudnom, ebayen meg googlen keresgéltem ilyen dokkolókat, meg hozzá való tápcsatlakozókat és mindegyiknél pozitív volt a kimenő polaritás.
-
King Unique
titán
válasz
kacsaesokos
üzenetére
Pont azért kérdeztem, milyen Mac, mert ha csak USB2 van rajta, akkor az tetű lassú lesz...egy FW800, Thunderbolt jobb lenne, csak drága ugye.
exFAT-ot kezeli Mac és Win is, csak vigyázz vele, mert előfordulhaznak olyan gondok, ami fentebb is volt vkinél [link] -
kacsaesokos
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Hú nagyon jól összefoglaltad, köszönöm!
Mivel adatmentésre lesz heti 1 alkalommal, ezért maradok egy "sima" WD My Passport Ultra-nál.
Pont 2011 late, szóval még csak usb 2es..
Exfatra formázom majd és akkor nem lesz gond a win-osx átmenettel...
Mégegyszer köszi! -
King Unique
titán
Ilyet se hallottam még, h vki csatlakozó villáját törte bele a hálózati aljzatba, illetve polaritást biztosan nem tudom, a többi adat stimmel... Modding és elektronikai kérdések topikban kérdezd meg.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, "más" téren inkább a kompakt jobb.

, eszközkezelő listájában is ilyen furán jelenik meg (screenshot) 

Nem is tudom, hogy hogy találhattam rájuk, amikor kifejezetten 2,5-ösöket kerestem.

De mielőtt bárminek is nekiállnál, előtte mentsd le róla az adatokat egy másik vinyóra, mert ez tönkremehet és utólagos adatmentés nagyon drága!!