- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Macilaci457 #560 üzenetére
Attól még kérdezni lehet nem ? Le ne harapd már a fejemet
-
Jegesmaci
csendes tag
válasz
Macilaci457 #545 üzenetére
Sikerült kiméricskélni, mi hova megy. Ezután adtam neki tápot, de a rövidzárvédelem miatt el sem indult... Beteg az elektronika. Nem is kicsit, az 5 V-os ágban rendesen zárlat van, nem érdemes foglalkozni vele. Viszem vissza.
Segítségedet azért nagyon köszönöm!
Szép napot! -
Jegesmaci
csendes tag
válasz
Macilaci457 #543 üzenetére
Szia,
első ránézésre, mint a PS2 egér csati, csak négy lába van, a ''kulcs'' pöcök pedig alul, vízsintesen, a PS'2 csati alsó két érintkezőjének a helyén.
Szép napot!
[Szerkesztve] -
moonguru
őstag
válasz
Macilaci457 #479 üzenetére
Aki nem olvas Rejtő Jenőt az kérdez butaságot!
-
Jeannie
senior tag
válasz
Macilaci457 #476 üzenetére
Mindenképpen külső ház+vinyó kombót szeretnék, 3,5''-osat, hiszen van már egy desktop vinyóm amit használnék addig amig nem kerül egy nagyobb. Zaj csak annyiban zavar, hogy a noti mellett használnám. Nem menne folyamatosan a cucc, főleg adattárolásra kellene, ami a notivinyón nem fér el, és nem is használom, azt tenném ki rá, zenéket, filmeket, amiket csak pár naponta-hetente cserélgetnek, valamint ebben hurcibálnám DVD-írásra, csereberére az adatokat, úgyhogy mindenképpen valami massziv doboz kellene. Mindenesetre nem árt a venti, csak valami igényesebbre, halkra vadászom. 2,5''-ösbe nem szivesen ruháznék be, hiszen akkor ennyi erővel akár le is cserélhetném a notivinyómat egy százhatvanasra, csak legjobb esetben is duplaennyit költenék rá. A legfőbb kérdésem most az, hogy érdemes-e beruházni IDE-s házra, vagy haladjak a korral és vegyek SATÁsat, mert ahhoz vinyót is könnyebbet kapok? Ahogy elnézem a kifutóban lévő IDE-s vinyók elég húzós árban vannak, a SATÁsakhoz meg nem igazán látok 10k alatt külső házat
-
martin555
aktív tag
válasz
Macilaci457 #396 üzenetére
szia!
kisfloppys táppal kap a kis nyákocska tápot, és mivel a kisfloppy tápdugó meg az IDE (molex) csatiról ágazik le azt meg a vinyóba dugom. vinyó tápleágazás nincs a nyákról.
holnap beteszek egy képet.
a halogén izzós tipp az pl szuper, meg is köszönöm igy elsőre. mégsem akarok tápot cipelgetni.
na addig is üdv, még1x kössz. -
Secretive
aktív tag
válasz
Macilaci457 #365 üzenetére
Végülis igazad van...bár -mint korábban már írtam a témában- nekem is van külső tárolóm, de mivel sok a külsős adatmentésen is (4-6 vinyó szinkronban), egyszerűbb volt egy a képen látható eszközt beszereznem,mint ugyanennyi dobozt megvenni vagy 1-2-be állandóan ki-be rakosgatni. Ez azt hiszem egyelőre az ideális....SATA/IDE felületekhez azoknak, akik mindkettőre igényt tartanak és nem akarnak dobozolni.
[Szerkesztve] -
DLDKox
aktív tag
válasz
Macilaci457 #369 üzenetére
Köszi, megatlálltam ;)
-
DLDKox
aktív tag
válasz
Macilaci457 #367 üzenetére
Szia !
Nem néztem, de nem rossz ötlet.
Linket tudnál esteleg a Magyar eladóról. Hátha nem kell postázással vacakolni.
Mert nézegettem de csak USA eladókat találltam. -
VVoid
aktív tag
válasz
Macilaci457 #349 üzenetére
Volt alkalmam kipróbálni havernál egy 320-as MyBook Premiumot. Már egy ideje gondolkodtam rajta, hogy kéne venni egyet. Kb. egy órát próbálgattam, íme a tapasztalatok:
+ meglepően kicsi, dizájnos, a szélén gumírozott, tehát egyáltalán nem csúszik
+ a szokásos sebességet hozza, 30-35 MB/s olvasás, 20-30 MB/s írás, a firewire csatolón kicsit gyorsabb, mint USB-n, de csak alig
+ ha bedugom az USB/FW csatlakozót, azonnal bekapcsol, biztonságos eltávolítás esetén pedig rögtön kikapcsol
+ a WinDLG progival USB-n keresztül ki tudja olvasni a SMARTját (FW-n keresztül azonban nem)
+ semmi hangja nincs (ellenben kicsit rezonál)
- bekapcsolásától számítva kb. egy óra alatt 60 fokra melegedett fel (a SMART szerint), és valóban jó forrónak tűnt, mindezt normál szobahőmérsékleten
- nem strapabíró műanyag, és rosszul is szellőzik
Tekintve, hogy egy 320-as vinyót 25k-ért beszerezhető, ez pedig 45k (ok, nem túl aktuális infók, de sokat nem változhatott a helyzet azóta), kicsit sokallom a +20k-t egy rosszul szellőző, vinyófőző gyenge műanyag házért. Ki van zárva, hogy ezt naponta, több órán keresztül lehessen használni ilyen melegedés mellett, hacsak nem szerkeszt rá az ember valami aktív hűtést.
Szóval, inkább egy becsületes külső mobil rack, jobban megéri, és ha firewire csatoló nem kell, akkor 10k-ért már minőségi cuccot lehet venni, megmarad +10k, rendesen szellőzik a vinyó, és cserébe lemondhatunk pár apró fícsörről, aminek sok hasznát amúgy sem lehet venni. -
Honkydoo
őstag
válasz
Macilaci457 #349 üzenetére
Köszi.
Akkor szerintem marad az eredeti verzió, vinyó van, veszek valami 7-8k-s racket, azt had szóljon.
Azért kár, hogy nem lehet ezt ilyen árkategóriában megoldani, nemhiszem, hogy ez valami hűdenagy dolog, amin hosszú hónapokat kell agyalni a programozóknak (mint pl valami új technológia kifejlesztése), és szerintem praktikus, ha lehet OS alól vezérelni, a leállást/elindulást, nemhiszem hogy csak én lennék vevő rá.
[Szerkesztve] -
próbakocka
senior tag
válasz
Macilaci457 #306 üzenetére
ez nemcsak rack, ez egy NAS cucc, van rajta UTP!
ez nem túl gyakori
[Szerkesztve] -
Márton
nagyúr
válasz
Macilaci457 #298 üzenetére
Természetesen, Total Commander.
Több gigás fájlt mozgattunk, és egyikünk beépített vinyója sem túl töredezett, ezt is leellenőriztem. Vagy az XP jobban kezeli az usb2 cuccokat, vagy ennyit tud a via. -
Márton
nagyúr
válasz
Macilaci457 #296 üzenetére
Ja igen, az lemaradt.
Övé egy gyengébb Sempron 2400+, viszont az alaplap nem vias hanem nforce2 chipes.
És ott XP, nálam 2000. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Macilaci457 #288 üzenetére
Lehet, DVD-íráshoz elég az 1.1-es USB sávszélje is, igaz, ez már a 4×-eshez is oda van mérve.. Picit fogni fogja a gépet, de megírja a DVD-d.
-
Alex91
félisten
válasz
Macilaci457 #218 üzenetére
Kulso vinyonal valoszinuleg semmi, mert az USB/FW csatolo sebessege a meghatarozo.
-
ody42
senior tag
válasz
Macilaci457 #207 üzenetére
ez egy kb. másfél méteres nyomtatóhoz adott kábel, de ezzel nem ismeri fel a vinyót, csak a saját kábelével... szerintem annyira nem hosszú...
USB>RS232(soros port) átalakítót nem tudod hol lehet beszerezni?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest