- Yettel topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem ma futott be egy csomagom'
03.05 feladás
03.24 érkezésVannak még csodák
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Outlander #30093 üzenetére
Köszönöm, ez egy építő jellegű hozzászólás volt a részedről.
Miután Andorra nem több, mint egy órával jár mögöttünk, nagyon is elképzelhető, hogy egy adagot éppen akkor állítottak össze és vittek el a postára, amibe az én rendelésem is belefért. Andorrai rendeléssel amúgy jó tapasztalatom van, mert motorra sisakot onnan rendeltem és nagyon hamar megjött. -
RVR400
veterán
válasz
Sanyesz. #30092 üzenetére
Nekem már volt 15 perces idő is... Valószínűleg saját postahivatala is van némelyiknek, nem?
(#30090) fa4hu: Vagy elfogadja úgy, vagy ha Claimig jutsz, akkor módosítod arra, hogy fel sem adta, de úgy ugye az ali dönt, és kb 2 hét, mire lezajlik. Így vagy átrakod a dispute állapotát másra, vagy csinálsz belőle claimet így.
-
circum
csendes tag
Sziasztok!
A coolicool-nál használta már valaki sikerrel a "customs insurance" opciót?
Add Customs Insurance(Customs Insurance offers premium protection and safety for your valuable items during internationl shipping. We will refund you the tax once package has been caught by the customs or you will undertake all)
Egy $130-as tételre $10-et kér -- a hülyének is megéri, ha nem átverés...
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
El_Diablo #30083 üzenetére
Annak idején (90-es évek eleje) mikor a tarifát oktatták volt egy jó példa. A Kinder tojás. Most akkor az mi. Édesség és akkor fogyasztási adó köteles, vagy játék és akkor nem. Az lett a hivatalos álláspont, hogy édesség, mert azért veszed, a fő "funkciója" az, hogy megedd és csak másodlagos, hogy van benne egy játék. Ugyanez alkalmazható a Vertura is. Nem azért veszed mert telefonálni lehet vele, mert ha az kell veszel egy olcsóbb telót, hanem azért, mert ékszer és ez mint olyan "öltöztet". Az egy dolog, hogy telefonálni is lehet vele.
-
fa4hu
őstag
Egy aliexpress-es dispute során (ami azért indult, mert nem adta fel az eladó a csomagot) azt kérte az eladó, hogy a dispute okát javítsam át "parcel still in transition"-ra, hogy le tudjuk zárni, vissza tudja fizetni. Lehet ebben valami átverés?
-
Jött a postas, Cube Talk 7X, eddig nagyon bejön
-
GIJoe
addikt
válasz
CoolBoy323 #30082 üzenetére
komoly válasz
Figyelitek milyen cuccok lesznek holnap az Ali fesztiválon?
Láttam Huawei P6ost, 200$ ért, ami nem rossz -
El_Diablo
tag
A Vertu telefonokról az a véleményem, hogy érthető aki a funkciókra hivatkozva azt állítja, hogy telefon és valahol igazat is adok neki. Mégis van egy nagy bökkenő: a készülék nagy mennyiségben tartalmaz nemesfémeket (pl. arany) és drágaköveket. Ezek importja harmadik országból a hatályos törvények alapján illegális. Jó eséllyel elkoboznák.
Bár aki ilyet vesz nem csigapostával rendeli, hanem felül a magángépére és a zsebében behozza. Ezért csak az elméleti része érdekes. -
GIJoe
addikt
Üdv! Pakkot várok Aliról, 0303.-án kaptam CN számot, de még semmi.(se 17track, se a Kínai...)
17 napom van még a Purchase Protectionból, meddig érdemes várni?
Már ez a 3. eladó, az első nem küldte el, refund volt, a 2. meg elfelejtette odaírni hogy presell és várja 60 napot... -
MuzikJunkie
aktív tag
válasz
Graphics #30079 üzenetére
Nagyon rinyálni nem lehetne, mert maximum a rákamuzott értéket térítené a posta, ha elismerné, hogy az ő dolgozója lopta ki a cuccot.
Mondjuk veszel egy 300 dolláros telefont, Panda ráírja, hogy gift, meg 25 dollár, meg toy, vagy akármi... aztán vagy elfogadják az eredeti számlát, vagy nem. -
válasz
MuzikJunkie #30078 üzenetére
Nekem mindig kértek olvashatót + szem-ig-számot is.
Gondolom Ferihegyen szignóztak maguknak... khm...
Hát akkor postaváró nap.
Kérdés viszont, mi van ha üres pakkot kapunk véletlen? Akkor mi lesz a true story folytatása... :/
Gondolom inkább a csomagszám nélkülieket merték bontogatni...
-
MuzikJunkie
aktív tag
Csak érdekességképp:
Ma több cuccom is megérkezett, reggel jött a négykerekű postás, aztán a kétkerekű.
Előbbi mondta, hogy olvashatóan írjam alá... kérdeztem, hogy a NAV miatt, vagy mi (eddig nem kérték, csak szignót)? Mondta nem, hanem nagyüzemben lopták ki külföldi pakkokból a cuccokat Ferihegyen és így szigorítottak.Mondjuk sok értelmét nem látom. Biztos az lenne, ha személyig. számot kérnének, vagy valami.
Aztán jött a kétkerekű postás, kisebb cuccal, nála rákérdeztem, hogy ezt is olvashatóan? Mondta igen, én meg megemlítettem, hogy mit mondott a kollégája, erre ő is mondta, hogy ja, nem gyengén szajréztak.Nem tudom mennyire trú a sztori, bár biztos az, ha két postás is mondja. Szerencsére (lekopogom), eddig még nem kaptam üres, vagy felbontott pakkot.
De gondoltam megemlítem nektek.
-
beg
veterán
Sokszor előfordul, ezért még egyszer utoljára.
Egyszer majd talán bekerül az összefoglalóba1001/2013/EU végrehajtási rendelet
"Ez a rendelet teljes egészében kötelező és közvetlenül alkalmazandó valamennyi tagállamban.
Kelt Brüsszelben, 2013. október 4-én."A pdf-ben mindenki odalapoz az 559. oldaltól kezdődő táblázathoz (85. ÁRUCSOPORT
ELEKTROMOS GÉPEK ÉS ELEKTROMOS FELSZERELÉSEK ÉS EZEK ALKATRÉSZEI; HANGFELVEVŐ ÉS -LEJÁTSZÓ, TELEVÍZIÓS KÉP- ÉS HANGFELVEVŐ ÉS - LEJÁTSZÓ KÉSZÜLÉKEK ÉS EZEK ALKATRÉSZEI ÉS TARTOZÉKAI ) és láthatja mire mennyi a vám, illetve mi vámmentes.
Itt kikeresi a KN kód oszlopban található 8517 12 00 kódot, de segítek:8517 12 00 Mobiltelefon-hálózatokhoz vagy más vezeték nélküli hálózatokhoz való távbeszélők
második oszlop mutatja a szerződéses vámtétel (%) adatot, ahol azt találjuk, hogy mentesFüggetlenül attól, hogy 1000 vagy 10 dollár az értéke.
-
Chaser
legenda
válasz
FіkuszKukіsz #30070 üzenetére
Van tel. funkciója? Van. Akkor teló
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
aytukabozs #30068 üzenetére
Mondjuk szerintem egy Vertu telefon már ékszernek minősül és ezért nem telefonként kell tarifálni. De mivel nem ismerem az ezzel kapcsolatos hivatalos álláspontot, maradjon ez szigorúan az én véleményem.
-
Chaser
legenda
válasz
csabili74 #30066 üzenetére
Max szabálysértés lehetne. De mivel tudod igazolni a rendeléseket, íg az sem. Hogy a feladó hogy küldi az az ő oldala, neked semmi közöd nincs hozzá. Akkor van közöd, ha EU küldést hirdet, közben csájnából' jön a cucc. Mert akkor ha olyan érték kell áfát fizetni, és itt már nem érdekli a hatóságot te honnan hitted a szállítást.
-
aytukabozs
addikt
-
-
csabili74
aktív tag
Vagyis. ha leülök a gép elé, alsógatyát venni, veszek öt darabot, aztán ebéd után eszembe jut, hogy bááááz, zoknim sincs, és rendelek öt darabot, majd ez együtt érkezik, akkor bűnöző vagyok? Hmmm, kemény ez a világ.
-
Már elnézést, de miért ne lenne? Ha veszel egy Vertu telefont, vagy egyéb iszonyat drága/ritka/überluxus mobilt, ami kicsúszik a 700 euróból, simán megvámolják az ÁFÁn felül. Ugyanez a helyzet, ha öt, egyenként 150 euró értékű készülék jön egy csomagban. Szóval ez így, hogy "telefonra nincs vám", szerintem nem állja meg a helyét. Persze javíts ki, ha valamit nem, vagy rosszul tudok.
-
Sanyesz.
őstag
Apropó. Gondolom, már többen rendeltek itt "power bank"-ot. Kéne egyet vennem, ami hamar ideér.
Erről vagy ehhez hasonlóról (2Ah) van valakinek érdemi tapasztalata?
Ez ugye Németországból jönne, azaz pár nap alatt itt is lenne. Nem csak toltőadaptereket, hanem töltőfejet is adnak hozzá. -
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
b0bcat #30056 üzenetére
A lényeg azon van, hogy te mit vallasz be. Ha egy számlád van, de több csomagod akkor abból egyértelműen látszik, hogy kicsi kínai egyéb okból, de meg kellett, hogy bontsa a küldeményt. Ha minden külön van (számla -csomag) de egy a feladó, akkor az már gyanús lehet. Előfordulhat olyan is, hogy 1 számlád van de csak egy része jött meg, de te egybe fizetted. Akkor részkezelik a számlát és a következő csomagnál a maradványt ugyanazzal az okmányokkal vámkezeltetheted.
-
RVR400
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #30055 üzenetére
Milyen bűncselekmény? Legrosszabb esetben vámszabálysértés lehetne, de ez teljesen hülyeség. Rendelek 2 cuccot, ő becsomagolja, fél nappal később rendelek még kettőt, aztán azt is, mivel külön rendelés, így külön csomag, külön nyomkövetési szám. Vagy mondjuk az egyiket 1 nappal később adja fel, de ugyanazzal a tranzittal jön el.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Két dolgot jegyeznék meg az összefoglalóddal kapcsolatban:
1. Ezek szinte mindegyike szerepel a "Témaösszefoglalóban" is.
2. Hiába írtad ezt le 7:59-kor, ha tíz perc múlva beesik egy illető, aki visszaolvasás nélkül ugyanezt megkérdezi.Ergo: sem a Te összefoglalódat, sem a Témaösszefoglalót nem fogják elolvasni, mert egyszerűbb hatezredszer beírni kérdésként. Nem lenne 30000+ hozzászólás (csak kb. az ötöde), ha előbb mindenki visszaolvasna (ne adj' Isten keresne) és csak akkor kérdezne, ha valóban nem találta meg a szükséges infót.
Esetleg a Témaösszefoglalót is lehetne olykor frissíteni, ha valami új infó jön elő. -
válasz
Ez az azonos feladótól rész kicsit zavaros nekem...
Pl ha egy járattal érkezik valami, ami hasonló időpontban lett repülőre rakva, viszont 3-4 nap eltérés is van a rendelési időkben?
-
b0bcat
addikt
válasz
"azonos feladótól azonos címzetthez egy időben érkező csomagokat ha kiszúrják, akkor nem csak befizettetik a vámot és ÁFÁt, hanem az értéktől függően még bűncselekmény miatt is eljárást kezdeményezhetnek"
És mi van akkor, ha ezt nem te kéred, hanem "így sikerül" a kínainak postázni?
-
FіkuszKukіsz
őstag
Szeretnék egy-két információt tisztázni, mert úgy látom sokaknál még mindig homály van a fizetendő dolgokkal. 3 féle lehetőség lehet magánforgalomban.
Ha a küldemény értéke:
22 Euro alatt van akkor vám- és áfamentes a csomag.
22,1 -150 Euro érték között vámmentes, de ÁFA köteles
150,1 Euro - felett a kereskedelmi vámtarifa vámtételét kell alkalmazni + ÁFAA küldemény értékébe nemcsak a vételár hanem a külön fizetett szállítási díj is beletartozik. Nem a vásárláskor fizetett árfolyamon számolnak hanem egy előre rögzített deviza eladási árfolyamot vesznek alapul. (Annak idején mikor még hivatásos voltam, a vámkezelést megelőző hét kedd MNB deviza eladási árfolyamát vettük alapul. Azóta lehet, hogy változott, még ennek utána nézek)
A vámmentesség nem egyenlő a 0 %-os vámtétellel. Tehát a telefont 150 Euro felett nem vámmentesség hanem 0 %-os vám terheli. Ezt csak a pontosság kedvéért említem, mert más termék esetében lehet, hogy figyelni kell az értékre.Mindenkit óva intek attól, hogy ez esetben megbontassa csomagokat és külön - külön adassa fel, mert azonos feladótól azonos címzetthez egy időben érkező csomagokat ha kiszúrják, akkor nem csak befizettetik a vámot és ÁFÁt, hanem az értéktől függően még bűncselekmény miatt is eljárást kezdeményezhetnek. Nem éri meg.
-
poffsoft
veterán
válasz
messiasss #30051 üzenetére
Amennyiben magánszemélyként, saját használatra rendel árut harmadik (nem uniós) országból, akkor a vámmentességek közösségi rendszerének létrehozásáról szóló 1186/2009/EK rendelet 23. cikk (2) pontja alapján megállapítható, hogy importvámoktól mentesen hozható be az a küldemény, amelynek értéke postaköltséggel együtt nem haladja meg a 150 EUR összértéket. A harmadik országból érkező küldeményekre tehát ugyanaz a szabályozás vonatkozik, függetlenül attól, hogy az USA-ból vagy Kínából rendeli az árut.
[link] -
messiasss
újonc
Ha két terméket vettem ( 170$ és 180 $ ) és DHL egy csomagban hozza, akkor azt vágom, hogy 27 % ÁFA az tuti, de az összérték miatt vám is várható, vagy külön nézik az értékét.
-
El_Diablo
tag
-
poffsoft
veterán
válasz
CoolBoy323 #30044 üzenetére
-
police911
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #30038 üzenetére
bocsi, nem olvasom folyamatosan, azért kérdeztem
de ha belinkeli valaki a választ, az is elég -
CoolBoy323
nagyúr
Bluetoot-os fülesre van valakinek valami tuti tippje?
max 3-4k-s kategóriában nézelődöm, de nincs tapasztalatom, így nem tudom h melyik érné meg....@police911: ilyenkor a topik lakóknak is kell fizetned, mert olyat kérdeztél, amire 1000000000x válaszoltak már!
-
police911
csendes tag
sziasztok,
ha ezt írja ki, akkor vámot kell fizetnem?
2014.03.21
14:42Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contactedmeg tudná valaki mondani, hogy mennyi fizetnivalóm lesz ilyenkor?
és mi ennek a folyamata?
milyen formában kell fizetni? -
jojohun
csendes tag
Sziasztok.
Valakinek van tapasztalata az alábbi oldallal?Megbizható?
lightinthebox.com
Köszi -
Dealextreme ennyire nem ajánlott?
-
El_Diablo
tag
válasz
Drótszamár #30029 üzenetére
Szimplán sötét vagy és okoskodsz. A régebbi fajta fülhallgatókat váltotta fel a szilikonos, és én preferáltan arról beszéltem.
-
Dominó85
addikt
válasz
El_Diablo #30028 üzenetére
Hehe nem vettem magamra. Én ezzel szoktam bosszantani másokat. Hogy javítsam magam és elnézésed kérem... Szóval úton van egy Xiaomi Piston II Gold fülhallgató és egy Kinbas VP-X9 fejhallgató is.
Drótszamár
Mind a kettő fülhallgató. És mivel szigetel akkor fogsz csak megsüketülni a vele hallgatott zenétől, ha bömbölteted benne.Amúgy meg simán nem.
-
Drótszamár
őstag
válasz
El_Diablo #30028 üzenetére
És a fülhalgatónak van egy speciális változata, amin egy ilyen szilikonos lófasz van, amivel sokkal mélyebbre nyúlik be a hallójáratba mint a hagyományos. Jobban szigeteli a külső hangokat, a bkv-n nem a 100 decibeles busztól fogsz megsüketülni, hanem az agybadugós fülhallgatótól
Szerintem szemléletes a neve, jól leírja a fő különbséget a sima fülhallgatóhoz képes.
Vagy tudsz rá jobb nevet? Ha igen dobd be a köztudatba, hátha elterjed.
-
El_Diablo
tag
Agybadugós. Zseniális. Sok embernek oda kellene dugni pár dolgot. (Ne vedd személyeskedésnek!)
Fejhallgató: nagy méretű a füledre teszed és pántja van.
Fülhallgató: kis méretű és az ember fülébe kell dugni (lehetőleg nem az agyáig).Aki ezt a szót kitalálta annak kellene valamit az agyába dugni!
Bocsánat az OFF-ért, de ez már kikívánkozott.
-
törölt tag
Végre feladta csütörtökön a TinyDeal a már március ötödikén megrendelt és kifizetett Doogee Turbo DG2014 telefonomat .
-
Dominó85
addikt
válasz
Graphics #30025 üzenetére
Le is csekkolom a 4 TN-em hogy mi a helyzet velük. A Panda meg tényleg jó lenne, ha nem a 2 nagy szőrös izéjét vakargatná, hanem időben feladnák a csomagokat. Már qrvára ki szeretném próbálni a Xiaomi Piston II agyba dugós fülest. És ha ezek után hamisítványt kapok, akkor full refund szó nélkül.
Egyik se frissült le. 3db ebből elvileg már repül. A 4. már él, de még semmi. És ezen kívül van még 3 van amihez nem kaptam TN-t se... (amúgy mindegyik bőven 22EUR alatti, ha a drága NAV fülel, csók nektek skacok
)
dadawa
Pff akkor én nem is panaszkodhatok, hogy a 6-i rendelésemet 17-én indította világ körüli gyalogtúrájára a Pandawill. -
Úgy néz ki péntekre kaparták elő a csomagokat, mert minden TN-m pénteki vagy szombati dátummal frissült ma.
-
hzcs
senior tag
Rendelt valaki IP kamerát? Szeretnék egyet, de nem tudom melyiket lenne érdemes.
-
hzcs
senior tag
-
El_Diablo
tag
Tudom, hogy OFF ezért előre is bocsánat.
Skype-al volna gondom, ha valaki jó benne írjon már rám PM. Köszönöm.
Mielőtt valaki nekem esne: az itteni Skype topic szinte halott, azért nem ott kérdezek.
-
mtibi55
tag
A tapasztalatok szerint mennyit érdemes várni hogy a TN megjelenjen a követőoldalakon? 12 napja semmi.
-
jg0330
csendes tag
-
Karlitosz
tag
Sziasztok!
Lekapcsoltak egy küldeményemet a vámon,
a nemszeretem rublikánál járok:
2014.03.21
14:58
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedureTehát elindult a vámolási folyamat.
Kérdésem: Hogy lehet ezt meggyorsítani, hogy már tolom is nekik az infókat, hogy mihamarabb megkapjam?
Meg külön gáz, hogy POSTÁN MARADÓ-ra kértem, így a vám is postán maradóra fog nekem üzengetni?Köszi Szépen!
-
hzcs
senior tag
válasz
wertigo1984 #30005 üzenetére
Ha paypallal fizettél, érdemes ott nézelődni, nekem amit küldtek, nem élt, illetve information received volt úgy 10 napig, majd csak utána adták fel, és az új TN-t csak a paypal oldalán keresztül tudtam meg. Akkor is csak azért, mert jött az sms, hogy a vámoláshoz küldjem el az emailt. Ekkor kerestem, hogy hol lehet a jó TN.
-
Dominó85
addikt
válasz
wertigo1984 #30003 üzenetére
blueye megelőzött. 2-3 nap és lesz TN számod.
Van mikor hétvégén dolgoznak, de ritka eset. (na meg időeltolódás van) -
blueye
veterán
válasz
wertigo1984 #30003 üzenetére
Mini kuld TNt emailben.
-
RVR400
veterán
válasz
Dominó85 #29989 üzenetére
A "retek" svédről csak annyit, hogy az utóbbi 2 tréfa nélküli csomagom SE post volt, és a "nem retek" SG-s csomagom már 5-étől 22-én lett Arrived to overseas állapotú, tehát egalizál a "retek" SE Post szállítási idejével, viszont biztosan nem jön meg tréfamentesen, ami plusz 3 hét időintervallumot is igénybe fog venni.
(#30002) beg: Ugyanannyiért? Hasonló paraméteres? Lenovo? - Mutass egyet. Mert szerintem majd' 30 dollár a különbség alsó hangon.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple watch Series 10 46mm Rose Gold GPS bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest