- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi1979
aktív tag
válasz
kBruce #90099 üzenetére
Értem, viszont én Ausztriába rendelném Tirolba és ha jól tudom Lengyelből a DHL/DPD szállít, velük nem szívesen foglalkoznék ha nem muszáj. Ezért a spanyol raktár a szimpatikusabb mert ha jól tudom onnan GLS-el jön, bár shipping methodnál a REGISTERED AIRMAIL van spanyolból. Ha jól tudom a GLS közúton szállít?
Az 5 napos szállítási idő - 5days arrival - EU raktárból működik a GEARBESTnél? Mindkét EU raktárnál ott van. Ez ugye 5 munkanapot jelent?
A SHIPPING GUARANTEEnak van valami érteme EU-ból 200dollár környékén +6 dollárért PayPal fizetés esetén? Ez ugye nem befolyásolja a szállítási időt vagy a termék állapotát? Gondolom ez csak arra vonatkozik ha eltűnne a csomag, de ilyenkor a PayPal azonnal téríti vagy rosszul gondolom?
-
Josi
aktív tag
válasz
Vjankovics82 #90091 üzenetére
Az alin irták, hogy febr 1-15 között nem postáznak.
Gondolom ott is úgy van.
Talán a jövő héten beindul a normális üzletmenet, a következő ünnepig. -
beg
veterán
válasz
Vjankovics82 #90091 üzenetére
Legyen. Csak finomabb stílusban, hátha azt meghallják.
-
Vjankovics82
senior tag
Sziasztok!
Tinydeal több mint egy hónapja ne adta postára amiket rendeltem kütyüket! 😡
Kérném vissza pénzt de basznak vissza írni 2 hete! még mindig ünnepelnek ezek a húzott szeműek?! Szerintetek dispute legyen?
-
robi1979
aktív tag
Gearbestről EU-n belül honnan érdemes rendelni? Spanyol vagy a Lengyel raktár az ajánlott? Melyik a gyorsabb és megbízhatóbb? 200 dollár körül érdemes, szoktatok SHIPPING GUARATEE-t kötni?
Kbruce: "Annyira megbízható mindegyik, amennyire a Gearbest." - ezt hogy érted?
-
parkr
őstag
Olasz csomagtovábbító céget nem ismer valaki? mint ami van talán németben és angliában.
120 euró egy 3 eurós termékért kicsit meredek nekem -
válasz
Black&White #90085 üzenetére
Mi lenne, ha nekik írnál és tőlük kérdeznéd meg?
-
Black&White
addikt
Valakinek nincs infója arról, hogy mi lehet az Ali-s Livolo Store-ral?
Egy terméket nem listáz az oldaluk.
Ez most az újévi leállás miatt van, vagy valami más lehet a háttérben? -
Camembert
csendes tag
Sziasztok!
A DHL Express felszámol vámeljárási díjat, ha a megrendelt termék szállítással együtt 22 euró felett van, de nem éri el a 10 euró megfizetendő áfát, tehát 42 USD alatt van a teljes költség?
-
ez nekem is eszembe jutott már...
A többi tippre mégegyszer: 1 hónapja lakunk itt, nem nagyon van mit elfelejteni, internet is csak pár hete van. 1db fontos cucc volt amit mindenképpen meg kellett rendelnem a Fasttechről, arra szakítottam időt a felújítási munkák mellett. Szóval sehol máshol nem szerepel ez a név/cím páros, csak náluk. Mondjuk így adná is magát a dolog, hogy akkor ők küldték, de mi helyett? Amit rendeltem, annak volt trackingje, és meg is érkezett már. Meg ugye miért nem kínából jött? Valamint náluk van tracking, kísérőlevél, és a feladó is mindig a Fasttech, nem egy noname postafiók, pláne nem egy szigetről.
Na mindegy, magic..., szerintem ezt soha nem fogom tudni megfejteni
Csak nehogy valami helyi erő tesztje legyen (1.5 évig állt üresen ez a ház, tök jó célpont lehet illegális rendelésekhez), legközelebb pedig 1 gramm kokszot kapok
-
azbest
félisten
tippre valami más rendelésed, amiről elfeledtél és nem erre számítottál. Ha nyomkövetős, akkor az alapján néz meg, hogy mihez adták meg. Jellemzően a gyanúsan olcsón árult kamu dolgok helyett szoktak feladni valami bizsut ajánlott levélként, hogy bonyolítsák a reklamációkat.
-
válasz
Real_Necro #90077 üzenetére
Viszont ez az én nevemre jött, és nem a régi címemre, hanem az újra, ami 1 hónapos.
-
Nem, a nevemre jött. Egyébként ez az ingatlan 1.5 évig lakatlan volt, és jelenleg csak ketten lakunk benne a feleségemmel. Ő sem rendelt ilyesmit, még a közműveket sem írtuk át teljesen, nem hogy kínai rendelős oldalakkal foglalkozzunk (kivéve azt az 1db Fasttech-es rendelést), meg hát ez nem is kínai.
-
Egészen furcsa dologba futottam bele tegnap, hátha itt valaki tapasztalt már ilyet, és tud magyarázatot rá:
Tegnap érkezett egy levél formátumú csomagom külföldről, egy kicsi 13x11 cm-es sárga bubis boríték, benne egy azaz 1db kis műanyag gyöngy, átfúrva, szóval ilyen bizsu alkatrész lehet. Nem kínából jött, hanem egy Vanuatu nevű helyről (ez egy csendes-óceáni sziget), 01.23-án adták fel. Feladó nincs, csak return address, ami egy postafiók (Vanuatu Port Vila P.O. box 8396). A tartalom megnevezése: "Blue treasure with diamond ring", meg hogy gift
Ami a legfurcsább az egészben: a címem alig több mint 1 hónapos, január elején költöztem ide, a lakcímkártyám 1 héttel fiatalabb csak mint a fenti feladási dátum. Amióta itt lakok egy rendelésem volt a Fasttechtől, amit amúgy kb. 6 éve rendszeresen használok. Ez a csomag tracking alapján már itt van a helyi postán, ma vehetem át, tehát semmi köze a kettőnek egymáshoz, nem egy elcserélt rendelésről van szó. Ráadásul ők egy ismert kínai cég, nem ilyen formátumú csomagokat küldenek, és szokott benne papír is lenni (nevezzük "számlának"
), ebben a gyöngyösben viszont semmi nem volt.
Szóval röviden: mi a franc lehet ez, és hogy történhetett meg egy ennyire friss és új címmel? Olyan érzésem van, mintha valami teszt lenne (létezik e a cím, átveszik e a küldeményt, stb..), de elég erőltetett ez az elmélet is, meg hát mi lenne a célja...
-
Norby86
őstag
Köszi az infót! Ez elkerülte a figyelmem. Elküldtem azért a vámeljáráshoz szükséges dokumentumokat meg a számlát, bankszámla kivonatot, szállítással volt 40 dollár az egész. 37 dollár volt maga a router, szóval akkor elvileg nem kell izgulnom, megnézik a papírokat és jön tovább a termék.
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
A Gearbest oldaláról szeretnék egy SJCAM-ot rendelni. A Gearbest raktárainál CN meg FAST jelölésű raktárak vannak, az általam keresett termék FAST-08 és FAST-29-es raktárakban van. Ez ugye Lengyel (08) és spanyol (29)?
Ezek közül melyikből érdemes rendelni? Melyik számít megbízható raktárnak?
Ausztriában élek, ide melyik szállít gyorsabban?
-
beg
veterán
válasz
frenk1 #90067 üzenetére
Sehogy.
Abból a boltból egy szagos radírt sem vennék. Ezer éve volt mérsékelten ajánlható utoljára, de már akkor sem. Most meg teljesen kerülném a helyedben.
Autódiagnosztikával meg óvatosan.
[link]
[link]
Autocom, Opcom stb és kópiái kerülendők még CD nélkül is. -
frenk1
aktív tag
Sziasztok. A kérdésem a követketkező :
Lightenbox weboldalán hogyan lehet áfa mentesen rendelni ? priority line szolgáltatást látok csak.Autódiagnosztikai szoftvert akarok rendelni szoftver nélkül .
Hogy rendeljek ? Ötlet ?
-
pikkubee
tag
DHL Paket kis csomagot itthon az MPL futár vagy a postás hozza ki?
Köszönöm a segítséget!
-
beg
veterán
válasz
Norby86 #90063 üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem ami a legelején van:
2017. évi CLII. törvény 162.§.(5) bekezdése alapján:
"A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, tíz eurónál vagy az 51. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét - kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket - nem kell megfizetni, illetve visszafizetni. Az így meg nem fizetett összeget a vámigazgatási eljárás lezárásával egyidejűleg törölni kell, a vissza nem térítendő összeget pedig bevételként köteles elszámolni a vámhatóság. Nem kell megfizetni, illetve visszafizetni azt a tíz euró alatti, egyéb teher különbözetet, valamint visszafizetni azt a tíz euró alatti vámtúlfizetést, amely az egy határozatban egy vagy több jogcímen kiszabott és megfizetett összeg különbségéből keletkezett. Az így keletkezett tartozást a vámhatóság utólag törli, a túlfizetést pedig köteles bevételként adónemenként belső bizonylattal előírni és elszámolni."
Ebből kifolyólag:A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vámeljárási Osztálya tájékoztatása alapján az alábbi értékhatárokig adómentes a küldemény:
2019. február: 42,06 USD-ig, 58,89 AUD-ig, 56,03 CAD-ig, 41,99 CHF-ig, 32,39 £-ig és 285,41 CNY-ig. -
Norby86
őstag
Azért is fura nekem hogy a posta nyomkövetésben nem jelzi hogy vám eljárás alatt lenne a termék, csak sms jött. Az összefoglalót át olvastam, az elején van a 10 eurós határ, a vám résznél pedig hogy 0-22 euró között nem kell fizetni semmit. De ez ha dollárba számolom olyan 36 dollár volt, több mint 22 euró. Amúgy a posta nyomkövetésében ha vám ügyintézés alá esne a termék, az megjelenne?
-
Ixion77
addikt
válasz
Nettingman #90054 üzenetére
Hivatalosan az eredeti vételárat, plusz a teljes postázási költséget, amibe beletartozik a továbbítás költsége is.
-
Zeki
nagyúr
Meddig tart még a kínai ünnep?
-
Nettingman
újonc
Sziasztok!
Csomagtovábbító szolgáltatások használata során kellett már vámolnotok? Nem sokára érkezik egy csomagom Japánból, amit forwarding service-szel (Big in Japan) küldtem haza, mert eredetileg csak Japánba lehetett rendelni.
Ha netán megvámolnának, akkor ilyenkor mit kell beküldenem? Az eredeti rendelési igazolásokat, a forwarding visszaigazolását, vagy mind a kettőt?
Egyébként az eredeti rendelési visszaigazolás teljesen Japánul van, azt kíváncsi vagyok hogyan fogják kibogarászni.
Előre is köszi!
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Haverom megkért rendeljek neki egy Xiaomi routert Kínábol. Az ára ilyen harminc pár dollár volt, viszont kaptam egy sms-t a telefonomra hogy az xy számú küldeményem vámkezeléséhez a posta/vam oldalon ellenőrizzem az ezzel kapcsolatos teendőim. Én rámentem, ott van is egy érthető leírás, viszont a tracking szám alapján a posta nem jelzi hogy bekérné a dokumentumokat tőlem.
Egyáltalán ilyen kis összegre kell áfát fizetni? Mert látok itt még postai eljárási díjat is ami az összefoglaló szerint 3500 Ft. Ha azt nézem és kb 10 ezerbe került a router, akkor a postai vámeljárási díj meg az áfa miatt már ott tartunk hogy 5000 a sarc, az 50% ha nem több mint a router ára. Ez most komoly? -
dchard
veterán
A kanadás nagy értékű rendelésem margójára (CETA téma):
Kezemben a vámhatározat: valóban nincs rajta vám, 27% ÁFA viszont van. Tehát aki kanadából rendel, ezzel számolhat.
Természetesen a szállítás díja után nem fizettem egy fillér ÁFA-t sem (másodjára)...
-
fjudors
aktív tag
válasz
kmarci25 #90048 üzenetére
nekem meg a december utolsó napjaiban feladott angol küldemény sehol...
az elmúlt három hónapban több csomag nem ért ide, mint előtte két év alatt.. most ötből négy csomag elveszik..
másik postásunk van, sokszor helyettesítő, most ők nyúlják le vagy ütközetben veszik el vajon ...
komolyan, már több refundom van idén, mint 2017-2018 során összesen.. -
wintikek
tag
válasz
pikkubee #90045 üzenetére
Jah, én csak arra a bejegyzésre reagáltam, hogy akkor még tuti nem belföldön volt.
Most már úgy néz ki itt van.
Azért hogy megnyugtassalak (már ha az én saját tapasztalatom megnyugtat): Mostanában kifogástalan a magyar posta. Persze ez saját tapasztalat. Ma pl 01.29-én Kínából feladott csomagot hoznak házhoz, remélem du már a kezembe lesz.
Idén 5 (kínai, bolgár, uk) külföldi csomagot kezeltek nekem mindegyik szép időt futott, sértetlenül érkezett -
pikkubee
tag
Ilyet láttatok már?
FelvételFelvétel a feladótól
2019.02.06. 9:45DE-76646SzállításKimenő küldemény beérkezése a kicserélőbe
2019.02.07. 0:26DENUEBSzállításKüldemény előkészítése nemzetközi szállításra
2019.02.07. 9:45DENUEBSzállításEgységképző érkeztetése
2019.02.07. 22:30Nemzetközi Posta Kicserélö Közp.SzállításKüldemény előkészítése szállításhoz
2019.02.08. 8:00DENUEBSzállításKüldemény átadása nemzetközi szállításra
2019.02.08. 8:00International office of exchangeAz utolsó előtti státusz, amin mai dátum van, már tegnap is fent volt 7-én, 8-i dátummal
Az utolsó státusz meg arra utal, hogy most fog csak elindulni DE-ből, miközben az utolsó előtti előtti szerint tegnap este már Magyarországra érkezett.Kissé zavaros...
-
Vjankovics82
senior tag
Sziasztok!
Tinydealról rendeltem 1 hó 12-én sehol semmi fel se adták a termékeket! igérgetnek ez nincs raktáron az nincs!
2-3 nap fel adják de ez megy 3 hete! Vissza szeretném kapni a pénzt hogy kezdjek hozzá? Paypal dispute esetleg?
-
Ixion77
addikt
válasz
#84396288 #90038 üzenetére
Meglehetősen. A részletek elolvashatók itt.
-
törölt tag
Szerintetek ez mennyire lesz valós?
https://pcforum.hu/hirek/21170/tobbet-kell-majd-fizetni-az-ebay-rol-aliexpress-rol-rendelt-cuccokert
Mit gondoltok?
-
kmarci25
veterán
válasz
#92743680 #90032 üzenetére
Ahogy felettem is írták, az, hogy pont akkor frissült, amikor érdeklődtetek, valószínűleg véletlen. Az infót egy gép előtt ülő valakitől kaptátok, az állapotot pedig másutt állították be, vették fel a csomaghoz. Értem, hogy a rossz tapasztalat alapján aggódsz, de úgysem tudsz mit tenni, ez sajnos ilyen. Van, hogy Kínából is egy hét alatt ideér, és van, hogy Angliából érkezőre is 2-3 hetet kell várni.
-
HollyBoni
veterán
válasz
#92743680 #90032 üzenetére
Valószínűleg én aggódom túl
Igen.
No offense, de mi itt semmilyen választ nem tudunk adni ami bármit befolyásolna vagy bármin segítene.
Néha hamar megjönnek a csomagok, néha nem. Néha elvesznek, néha nem. Ez van sajnos.
A tracking frissülése és az eladó válasza nagyon valószínű véletlen egybeesés, ha csak nem kamu követési számot adott meg.
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy Royal Mailen keresztül feladott international tracked csomaggal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Rákérdeztünk, hogy merre járhat a csomag, így ma frissítették az állapotot:
Pending
This item is still being assessed by the destination customs authority. If any further information is required before release they will contact the recipient directlyTörténet:
Wednesday 06 February 09:35am
Your item is currently with Customs in the destination country.
BUDAPEST 1005Friday 18 January 07:33am
Item Leaving the UK
LONDON AMUFriday 18 January 02:28am
Item Leaving the UK
LANGLEY HWDCThursday 17 January 03:55am
Item Received by Royal Mail
LANGLEY HWDCWednesday 16 January 09:13pm
Item Despatched to Royal Mail site
Romford Mail CentreWednesday 16 January 08:09pm
Sender preparing itemWednesday 16 January 06:15pm
Item received at Romford Mail Centre*
Rendelt termék ára: £50.00
Shipping: £7.99 via Flat rate
-----------------------------------------
Total: £57.99Szerintetek mi tart ennyi ideig?
Előre is köszönöm a segítséget! -
EmThor
addikt
Nagyon rendesek vagytok, köszönöm szépen a segítséget!!
-
EmThor
addikt
Srácok, most lesz kínai újév ünnepe; úgy tudom ilyenkor érdemes a rendelést szüneteltetni mert nem dolgoznak odaát. Mikortól érdemes újra rendelni? Nem emlékszem, köszönöm!
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Banggood féle EU priority lineos csomagot hogy lehet nyomonkövetni? Vagy majd ha az EU-ba ér kap egy új ragszámot? Sose rendeltem még így.Másik kérdésem, hogy Fasttechről rendeltem Hungary Express ePacket-el de már 10 napja ez ismétlődik a trackinben folyamatosan, akár naponta többször is:
Szállítás Küldemény zsákba helyezése
2019.01.25. | 17:25CNBJSD
Szállítás Kimenő küldemény továbbküldése
2019.01.27. | 10:30CNBJSD
Szállítás Egységképző elküldése
2019.01.27. | 10:35International office of exchange -
szoszo75
aktív tag
válasz
pulutodurumo #90017 üzenetére
Köszönöm, így már tiszta.
-
ttrap
tag
Sziasztok.
Az lenne a problémám, hogy a Geekbuying-ról rendeltem, a szállítási és számlázási adatokat a böngésző automatikusan kitöltötte, de a rendelés leadásának végén vettem észre, hogy nem voltam bejelentkezve a fiókomba, ezért a megjelenő regisztrálás gombbal újra regisztráltam egy fiókot és a rendelés ebben a fiókban van. De, ahogyan olvasom a használati feltételeket, csak egy fiókot szabad regisztrálni.
Szerintetek most akkor mi lesz? Át lehet valahogy helyeztetni ebből az új fiókból a rendelést a korábbi fiókba? -
beg
veterán
válasz
szoszo75 #90016 üzenetére
Itt felül ha lenyitod az összefoglalót, ott van az elején:
2017. évi CLII. törvény 162.§.(5) bekezdése alapján:
"A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, tíz eurónál vagy az 51. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét - kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket - nem kell megfizetni, illetve visszafizetni. Az így meg nem fizetett összeget a vámigazgatási eljárás lezárásával egyidejűleg törölni kell, a vissza nem térítendő összeget pedig bevételként köteles elszámolni a vámhatóság. Nem kell megfizetni, illetve visszafizetni azt a tíz euró alatti, egyéb teher különbözetet, valamint visszafizetni azt a tíz euró alatti vámtúlfizetést, amely az egy határozatban egy vagy több jogcímen kiszabott és megfizetett összeg különbségéből keletkezett. Az így keletkezett tartozást a vámhatóság utólag törli, a túlfizetést pedig köteles bevételként adónemenként belső bizonylattal előírni és elszámolni." -
pulutodurumo
őstag
válasz
szoszo75 #90016 üzenetére
22€ felett ÁFA köteles minden unión kívüli küldemény, ha nem ajándék magánszemélytől. De ha az ÁFA nem éri el a 10€-t akkor ún. egyszerűsített vámeljárással, további költségek nélkül bejön. Az előbb nem fogalmaztam pontosan. Nem lesz plusz költség. Ha bekérik az adatokat, küldd be azokat, és kérd hogy a jogszabály értelmében engedjék tovább a küldeményt.
-
szoszo75
aktív tag
válasz
pulutodurumo #90015 üzenetére
Köszönöm a választ és elnézést. El is szokták engedni vagy ettől függetlenül még kifizettethetik?
-
szoszo75
aktív tag
Üdv. ! Mi a vélemény? Most már biztos áfát kell majd fizetnem? Tv box-ot vettem 26,99 USD volt az ára + 1,37USD a szállítás.
Trcking message
2019-02-01 07:07:00
The item is at customs.2019-02-01 07:07:00
The item is being processed by customs.2019-01-31 11:42:00
The item has been processed in the country of destination.2019-01-31 10:10:00
The consignment has arrived in the country of destination.2019-01-31 10:10:00
The item has arrived in the country of destination.2019-01-30 11:56:00
The item is on transport to the country of destination.2019-01-29 12:13:00
The item is processed at the Postnl sorting center.2019-01-29 12:13:00
The item is at the PostNL sorting center.2019-01-28 16:08:00
The item is handed over to the PostNL Acceptance center.2019-01-24 09:29:00
The item is ready for shipment.2019-01-24 02:22:00
The item is pre-advised. -
dchard
veterán
válasz
davenport #90012 üzenetére
Igen, a Kanada stimmel. CETA is csak velük van, ha jól tudom
de az meg vám amúgy is, ami elenyésző tétel a 27% ÁFA-hoz képest (egyébként a CETA-ban én nem találtam kivételt arra vonatkozóan, hogy magánszemélyekre nem vonatkozik, de ettől még lehet).
"A logika az lenne, hogy az egyik esetben a termék eljuttatásának a díját fizeted meg a szállítmányozónak,"
Ez igaz lenne akkor, ha itt két cég állna a vevő és az eladó oldalán. Csakhogy én magánszemélyként, saját magamnak vásárolom ezt az eszközt, ebben az esetben én nem tudok visszaigényelni semmit (nem is akarok), így a szállítás díja bruttó összeg (nem is kevés). Arról nem beszélve, hogy az eladó önként engedett még 100$-t a termék árából, mivel csak 250$-t számolt szállításra, pedig neki 380$-ba került (ez a termék vételárán felüli összeg természetesen). A poén kedvéért felhívtam a Fedex-et és megkérdeztem a nyilvánvalót, hogy az igénybevett szállítási szolgáltatás tartalmaz-e ÁFA-t. Az ügyfélszolgálatos viccesen visszakérdezett, hogy ha bemegyek a postára, tudok-e bélyeget venni ÁFA nélkül? Megértettem a poént. Tehát a szolgáltatás díja ÁFA-val terhelt, amit Kanadában megfizettek.
A probléma az, hogy ez a megoldás konkrétan csalónak néz mindenkit, és aként is kezel, hiszen nem csak hogy feltételezi a csalást, hanem konkrétan azzal, hogy beveszi az ÁFA alapba a szállítás költségét, így is jár el. Mivel rohadtul kéne nekik a pénz, de erőforrást már nem hajlandó abba ölni, hogy az adott eljárás alá vont tételnél valós összeget tüntették-e fel, vagy okosság van mögötte. Ezzel pedig leginkább az őszinte hülyét szivatja meg. Persze nem ment el az eszem, nincs olyan isten, hogy a 250$-t bevalljam, és kétszer adózzak, de rámutat arra mekkora trógerség a magyar adórendszer. Sosem szerettem, amikor a magyar kisvállakozó ezzel magyarázza az adócsalást, de most kicsit kezdem átérezni a nyomorukat (magánemberként)...
"Valamint a termék árának ez is része, hiszen amikor te ezt a terméket eladod, valszeg beleszámolod az eladásba ezt is"
Ez a példa ott sántít, hogy megint kétszer akar beszedni valami ugyanazért: ha én továbbértékesítésre (értsd: kereskedőként) hoznám be a cuccot, akkor sem csinálhatja azt, hogy ráveri az ÁFA-t importnál, és ráveri az ÁFA-t eladáskor. Ebben az esetben az import ÁFA visszajár, amit vissza is lehet igényelni pontosan azért, hogy ne legyen kettős ÁFA fizetés.
-
válasz
dchard #90011 üzenetére
Úgy írtad, hogy Torontóból jön a csomagod, úgyhogy a Kanadával kötött egyezményt linkelem, remélhetőleg most már jól. Nem kivették az egyezményből, bele sem került, és valszeg nem is igazán fog. Az általad linkelt CETA tudomásom szerint nem magánszemélyek vásárlására vonatkozik.
"nonszensz kategória ugyanannál a szolgáltatásnál ugyanazt az adónemet kétszer befizeti". A logika az lenne, hogy az egyik esetben a termék eljuttatásának a díját fizeted meg a szállítmányozónak, az abban rejlő áfát, a másik esetben pedig azt, hogy ez a termék belép az országba, és ott fizeted meg az ún. import áfát (ami mondjuk a normál áfával egyenértékű) az államnak.
Igen,ez valóban egy jogos felvetés, hogy miért tartozik az adóalapba a szállítás, de meg is adod rá a választ, minden termék 1 dollár lenne 199 dollár szállítással, az állam pedig nem szeret lemondani a bevételeiről. Valamint a termék árának ez is része, hiszen amikor te ezt a terméket eladod, valszeg beleszámolod az eladásba ezt is, mivel tokkal-vonóval ennyit fizettél érte, és ugyanígy tesz az is, aki az adott terméket viszonteladásra veszi.
-
dchard
veterán
válasz
davenport #90004 üzenetére
Szívesen elolvasnám, de a linked nálam nem működik. Megtennéd, hogy bemásolod?
Visszatérve a kérdésre: törvény ide vagy oda, nonszensz kategória ugyanannál a szolgáltatásnál ugyanazt az adónemet kétszer befizetni. Felőlem aztán megpróbálhatják ezt kivenni a kettős adóztatást kizáró egyezményből, de attól még az marad. Ennyi erővel fizethetnék ÁFA-t minden országban is a szállításra, ami fölött elrepült a repülő amivel hozták.
Elég nyilvánvaló, hogy azért vették be a szállítási díjat az ÁFA alapba, mivel rengetegen éltek vissza ezzel a külföldi rendelések kapcsán (temrék ára 100$, ebből 80$ a "szállítás" így nem fizettek semennyi ÁFA-t sem). Én a teméket 1080$-ért ütöttem le, ennyi is van a csomagra írva, és ennyi után is foogok ÁFA-t fizetni. A szállítás díjat felejtsék el, vagy ha a magyar állam igényt tart rá, vasalják be kanadától. Esetleg ellenőrizzék a Fedex-nél, hogy tényleg annyi volt-e. Használt teméknél magán célra megint csak kérdéses, hogy vajon hányszor kellene megfizetni ugyanaz után a termék után az ÁFA-t, de ez már tényleg csak hab a tortán.
-
Bonifani
csendes tag
Sziasztok
Számomra is ismert, hogy az EU-n kívüli rendelések 22€ alatt vám és áfa mentesek.
Egy blogon valahol azt olvastam, hogy ez gyakorlatilag 37$. A miértet nem tudom (találom), de valami olyat olvastam, hogy az áfa-t bizonyos összegig nem kell befizetni. (Talán 10-15$? ??), mert technikailag nem éri meg ezzel foglalkozni.
De konkrétumot nem találok.
Van tapasztalata, biztos információja valakinek ezzel kapcsolatban?
A kérdés apropója, hogy egy 35-38$ értékű routert néztem ki magamnak
Köszönet -
nofi
addikt
Sziasztok!
Itthonra már 10+ éve rendelgetek, de amerikai rendelésben nem vagyok járatos. Van lehetőségem itthonról rendelni Amazon US és Best Bus US webshopokból úgy, hogy amerikai címet adok meg kiszállításhoz? Tehát az IP-m miatt nem fog korlátozni az oldal?
Fizetésnél sem tudom, hogy sima itthoni Mastercard megfelelő-e, vagy töltsem fel a Revolutomat (pl. Transferwise-al) és azzal fizessek. -
i-sti
senior tag
Sikerült megjavítanom valahogy a banggood oldalát.
Majdnem mindenre azt írja hogy CN warehouse-ból nem szállít az országba?
Mit kellene resetálni, hogy észhez térjen? -
dchard
veterán
válasz
ropi02 #90002 üzenetére
"azzal hogy ennek az ellenkezőjét kéred vám és adó csalásra bújtod fel"
A két ország között pedig van kettős adóztatást kizáró egyezmény, ami dedikatíve kimondja, hogy ugyanazt az adónemet ugyanazért a szolgáltatásért vagy árura nem lehet rápakolni mindkét országban.
Namármost, a szállítás díja minden országban ÁFA-val terhelt szolgáltatás, utánajártam és bizony a Fedex és a UPS szállítási díja is tartalmaz ÁFA-t (tekintve, hogy ez kisker díjszabás, nem cégszerű hanem magán megrendelésről lévén szó), így ebben az esetben ha a szállítás díját hozzácsapják az ÁFA alaphoz, kétszer szedik be az adót utána, amit eszembe nincs kifizetni, és teljesen jogszerűtlen.
Nyilván a Fedex meg a UPS azért nem terhelik ezt rá, mivel a saját rendszerülben látják (hiszen közvetlenül nekik lett kifizetve), hogy a szállítási díj (és az azon lévő ÁFA) már a küldő országban megfizetésre került, látják a csomag értékét is (különösen hogy biztosított csomgról van szó), így könnyű eldönteni, hogy nem volt-e trükközés az árral.
Szóval hagyjuk ezt az adócsalás dumát. Amiről itt szó van, az kettős adóztatás.
-
ropi02
csendes tag
válasz
dchard #89989 üzenetére
- ha ez egy magára valamit adó nemzetközi kereskedelmet végző cég a szállítási költséget rá fogja írni
- azzal hogy ennek az ellenkezőjét kéred vám és adó csalásra bújtod fel
- [...szállítási költséget is simán hozzácsapják az ÁFA képzés során (teljesen törvénytelenül egyébként)...] ezt milyen jogszabályból vezetted le? Mert, hogy az Áfa trv. 75. § (1)b dedikatíve felsorolja mint áfa alap
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest