- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
Ahogy olvasom te is tudod, hogy média player kell a filmek lejátszásahoz, hiszen egy popcornt már vettél.
Sajnos a tv-k hardvereit általában nem alkalmasak média lejatszasara kompromisszumok nélkül.
Vegyél egy 4k képes média player. nincs más megoldás ha nyugalmat szeretnél.
De ez nem kodi hanem hw kérdés. -
-
junkpod
veterán
válasz
Rudee80 #2398 üzenetére
A puffer méret növelése csak az ingadozó sebességű kapcsolat ellen jó. Ha egyszer egy kapcsolat lassú de stabil, azon csak egy film hosszúságú puffer tud segíteni (töltsd le előre).
Ahogy írták, a szerver van túlterhelés, otthonról ezzel nem tudsz mit kezdeni, keress másik forrást, a streaming ilyen. -
junkpod
veterán
-
junkpod
veterán
válasz
DUB Inc. #2361 üzenetére
Köszönjük az eszreveteledet. Legközelebb írd le azt is milyen hw és oprendszeren tapasztaltad ezt. Ugy ertekes lesz a tapasztalatod.
Amúgy a gondjaidat nem a kodi okozta. Nagyon sok hw+oprendszer kombon telepíthető a kodi, de csak azt tudja nyújtani amire támogatást kap a rendszertől. -
junkpod
veterán
Vagy csinálsz egy gigabites vezetékes hálót, vagy usb3-ra csatlakoztatsz egy mobil vinyot a pc-re, különben beleőszülsz a másolásba.
A boxra dugott winyorol lejátszani jó lesz, de az usb2-n keresztül lassú rá a másolás, amin még a boxokbol hálózatos képességei is tovább lassíthatja. -
junkpod
veterán
válasz
bigacsiga962 #2341 üzenetére
Amint írtam, alapból hibás a megközelítés. NE az nfo fájlt szerkeszd. Attól függően, hogy melyik scrapert állítottad be menj fel a weboldalára (pl themoviedb.org) és ott szerkeszd a film infót. Ezzel hosszú távra dolgozol és másoknak is segítesz.
-
junkpod
veterán
válasz
bigacsiga962 #2335 üzenetére
Ha a film infó tartalomra gondoltál, azt az internetes film adatlapon módosíthatók nem a kodiban.
-
junkpod
veterán
válasz
bigacsiga962 #2331 üzenetére
Nem lehet. Nincs.
-
junkpod
veterán
-
junkpod
veterán
válasz
Gabesz87 #2286 üzenetére
- port.hu addon nincs már, nem támogatott
- TMDB, Universal Movie Scraper érdemes használni (nekem az utóbbi van most beállítva és megbízható.
- Mindkettő adatbázisában szerepelnek a filmeknél magyar infók is, annyi a dolgod, hogy az Addon menüben a scraper beállításaiban beállítod, hogy mit töltsön le, mi legyen a preferált info nyelv
- angol címek a fájlnévben a legjobb (cím és évszám a legtutibb)
Javaslom, hogy töröld a teljes adatbázist, állítsd be a scrapereket, majd indítsd újra a szkenneléstBillentyűzet beállításhoz hasnálhatod a keymap editor addont.
-
junkpod
veterán
válasz
bobsurf #2278 üzenetére
Legelőször csinálj egy gyári visszaállítást, majd tlepítsd az OTA frissítéseket (mindet egyás után, mert egyesével jönnek le ha van). Ezután töröld le a gyárilag telepített KODI-t a boxról, sajnos az új KODI-kban már nincs amlogic támogatás illetve a gyári KODIk gyakran kínai berhelések, ez okozhat lejátszási gondot. Tegyél fel helyette egy SPMC-t vagy Vidon-Me XBMC-t. Azzal nem lesz szerintem ilyen gondod.
Forrás oldalról mindenképpen az NFS megsosztás a legjobb, de FHD filmet simán kell vinnie SMB megosztásról is.
Ha kifáradtál az Adroiddal való küzdelemben és csak médiaplayert akarsz és kényelmet és, hogy minden mindig működjön akkor tényleg telepíts egy LibreElec-et SD kártyára, nem kell bábozni sem: kiírod az LE image fájlt a kártyára, berakod a boxba és resettel újraindítod.
-
junkpod
veterán
válasz
cintula187 #2261 üzenetére
Igen, mert a hiba a te készülékekben van: 5.1re keverik a filmeket nem sztereora manapság.
Egy center hangszoro beszerzésével járnál legjobban. A hm-re 3.1 a minimum gond nélkül élvezhető hsz kiépítés. -
junkpod
veterán
válasz
cintula187 #2259 üzenetére
Legfeljebb a nagyon "normalizálatlan" DTS -nél a PCM jelet fogom csak kiküldeni az AVR re.
Konvertálni nem fogok az biztos.Pedig az már kovertalas lesz. PCMhez dekodolni kell a boxszal.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #2249 üzenetére
Center nélkül normalizalhat napestig, akkor sem lesz rendes beszéd hang...
-
junkpod
veterán
válasz
cintula187 #2246 üzenetére
Kodiban kapcsold ki a hangovabbitast, helyette atkodolasra válassz és center kiemelését.
Vagy az erositoben végezetül el a megfelelő beállítást (nem elég ha nincs bekötve a center, ki is kell kapcsolni, hogy szetkeverje a fontokra, a párbeszéd nagyrészt centerre van keverve gyárilag). -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2212 üzenetére
Az első mondatot nem olvastad? Működik.
Miért kapod fel a vizet?
(Ui, mi az a kaliberezett videó?) -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2210 üzenetére
Nekem régen működött. De mióta rendbe tettem a filmek neveit azóta nincs rá szükség, bármikor hibatlanul ujraepithto percek alatt.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2208 üzenetére
Nem.
Mediatarat mentsd és töltsd vissza -
junkpod
veterán
A koncert is film. Egyszerűen add hozzá a mediatarhoz.
Utána akár külön lejátszó listába is rakhatod, külön menure is ha nem a filmek között talloznad.
Ja, ezek csak audió koncert albumok? Akkor a zene mediatarhoz kell hozzáadni, ott viszont érdemes a fájl tag-eket előtte rendesen kitölteni. -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2179 üzenetére
És morefire:
V16 és V17-ben is működik, és pont nem egyező nevekkel, pont fájl nézetben használtam régen (mielőtt rájöttem, hogy így minden új telepítés után ezt kell eljátszani, ezután írtam át a fajlnevet).
Van egy Phil Collins koncertfilm, aminek a nevében rossz volt az "l"-ek száma így sose találta meg. Fájl nézetben végig gorgettem a címeken és amelyiknek nem volt kepecskeje arra nyomtam egy menu-keresest és kézzel adtam meg. Majd csinálok képet.
Sorozatok: azért csak a sorozat infó lesz még és a részek nem mert kell neki a season mappa. Ha sead-bol akarsz mediatarazni akkor a letöltés helyet így állítsd be: sorozat neve mappa, benne season01... mappákat, és a megfelelő mappaba töltsd le a részeket. -
junkpod
veterán
válasz
morefire #2166 üzenetére
Na hát ez sokkal macerasabb mint normális névvel menteni a fájlokat. Nekem még sose volt gondom az eredeti történetesen nevekkel csak a buheralt nevekkel. Nem kell hozzányúlni és kész. Jó hogy nem kell visszatérni a régi idokhoz amikor a képeket és az xml kódot is külön kellett pcvel letolteni-generalni...
Amúgy ha már kézzel akarod megadni, az működik Kodi menüből is közvetlenül nfo szerkesztés nélkül is. -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2162 üzenetére
Ez nem így van, ha megadod neki kézzel a filmcimet akkor lesz@rja, hogy mi a fajlnev. Működik ez kiválóan, hidd el.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2159 üzenetére
Ahogy Blakey mondja:
Fajlnev legyen mindig angol, ha nem találja akkor keresd meg neten a tmdb-n, a címet ctrl-c, fajlnevben ctrl-c, és jó lesz. -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2151 üzenetére
Aposztrof hiányzik.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2139 üzenetére
Trollkodás.
-
junkpod
veterán
válasz
szitya1980 #2122 üzenetére
Közös szerveren futó sql mediatar kiszolgáló segitsegevel, akár több helységben és több helyiségben is elérhető lenne, de ez nem kezdő user feladat.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2115 üzenetére
Tehát az volt amit mondtam, hogy már kevert volt az adatbázis. Akkor azért még se a Kodi a rossz, nem?
Nem érdemes az adatbázist kézzel javitgatni ismeretlen filmcim esetén. Inkább a használt scrapelessel weboldalán keresd ki mi a film rendes elnevezése és ez alapján a fajlnevet írd át. -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #2109 üzenetére
Ez 2 különböző dolog.
1. Fájl nézetben filmcimet vagy fajlnevet mutasson.
2. Van mediatar infó egy fajlhoz vagy nincs?
Nálad az lehetett a gond, amiert nem láttad a borítóját fájl nézetben mindegyiknek, hogy egy részét mappa más részét fájl módban scrapelted be, menet közben valtoztattal a beallitason. Ezért lett jó újra scrapelessel. -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2107 üzenetére
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2104 üzenetére
Ezek mappa nevek, mert minden film mappaban van.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2102 üzenetére
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2100 üzenetére
Amit látsz a képen azok már a generált filmcimek.
Soha nem nevezgetem a fajlokat. Amúgy is fájl szinten nem szoktam tallozni csak mediatarat. -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2097 üzenetére
Van egy Hollywood mappa a nason, abba dobálom a letöltési mappát úgy ahogy lejött.
Indításkor az újakat be scrapeli és kész. -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2097 üzenetére
Nem nagyon értem.
Mutass képet. -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2094 üzenetére
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2094 üzenetére
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2092 üzenetére
Mi a különbség a filmek több verziója között?
Én úgy állítottam be hogy a filmek mappaban a vannak és így a mappan állva mutatja fájl nézetben is a borítót. -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #2068 üzenetére
A nagyobb gond a félre ismeres
De ez is mindenképpen hasznos. -
junkpod
veterán
válasz
Kapanyél #2065 üzenetére
Hát akkor nem jó szabályokat írtak a cikkben. Én mindenhol az angol/eredeti elnevezést és utána szóközzel az évszámot használom. Ez 99,99%-os pontosságot ad.
Természetesen a scraper úgy van beállítva,, hogy az adatbázisban magyar címek és magyar tartalom-infó legyen letöltve.
Nekem is volt egy tucatnyi hibás elnevezés ez kb 10% volt. Eleinte buta módon a KODIban kézi kereséssel átraktam a helyes címre. De egy új instal, ha előtte nem mentettem le a médiatárat akkor bizony szenvedést hozott. Sokszor egy észrevehetetlen elütés (Phil Collins nevét végtelen változatban le lehet írni, vagy a másik fórumban reklamált eset: Rogue One vagy Rouge One...) okozott fejtörést.
Akkor neki estem: pc-n megynitottam a NAS mappáit, mellette böngészőben a TMDB-t és amit nem talált meg a KODI vagy hibás volt azt megkrestem TMDB-ben hogy van írva, milyen évjárat és javítottam a fájlnevet. -
junkpod
veterán
válasz
Kapanyél #2056 üzenetére
Emlékeim szerint tudja a fájlok mellé menteni, de igen összehányná a mappáidat, meg akkor hálózatról kell beolvasni a borítókat is ami tovább lassít a rendszeren.
Amúgy valahol olvastam egy toolról ami segít a filmek kodi kompatibilis átnevezésében. Meg ha azt írtad, hogy 5000 film 20%-a nem jó akkor az csak 1000 film.
(Ha agyonütnének sem tudnék 1000 állandó tárolásra méltó nagyon jó filmet felsorolni, de még 100-at se könnyen, de ez nem rám tartozik)
-
-
junkpod
veterán
válasz
Kapanyél #2052 üzenetére
Talán kapcsold be, hogy a filmek mellé mentse a metainfokat.
De. A hibás elnevezésű filmek egyenkénti mediataras javitgatasa csak a probléma elodazasa. Sok kellemetlenséget fog még okozni. Saját kárombol tudom.
A legjobb módszer, hogy automatikus mediatar keresés után amelyik filmet nem találta vagy rosszat talált hozzá, azt megkeresed a tmdb weboldalon vagy tmdb appal és atirod a film(mappa) nevét. Egyesével. De soha többet nem lesz gondod, ha a teljes adatbázis ugrik akkor is csak egy gombnyomás lesz újra szkennelni. (Mufajonkent kar mappazni, mert ha kész az adatbázis akkor már szűrhető műfajra is) -
junkpod
veterán
Ha működik jól akkor ne frissíts.
Gondolom a gyári buheralt Kodi van rajta.
Olyan Kodi forkot kell keresned ami támogatja ezt az RK chipsetet.
Illetve ha van a romrol mentésed akkor gyári vissza állítás, Kodi törlés (ha még rajta lesz) és ezután lehet a hivatalos verziókat is tesztelni.
Ha többet, jobbat akarsz, akkor vegyél s905-os boxot, ez zsákutca. -
junkpod
veterán
Nagyon jó lett az új kore v2.2.0
Már a pvr menü is benne van, sokkal kényelmesebb, a csatlakozás is automatikus, nem kellett beállítani semmit. Ajanlom kipróbálásra! -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #1995 üzenetére
Google barátunk?
Azt írták, hogy a Kodi központja Magyarországon van... Netán nálunk jegyezték be a domain-t? -
junkpod
veterán
A Kodi központja Magyarországon volna?
http://koditips.com/kodi-domain-seized-homeland-security/ -
junkpod
veterán
válasz
szitya1980 #1988 üzenetére
Az ftp nem erre való szerintem, a javasolt és biztosan működő protokollok az smb vagy a gyorsabb nfs.
Az smb-vel mi a gondod, miért eroltetned az ftp-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Brave
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest