- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mr.Wiking #32242 üzenetére
Megírhatnád végülis mit vettél, és hogy vált be.
Ajánlanám még a Segway G2 használt rollereket is, (ez a G30 utódja), az átszoftverezett verziók elboldogulnak 120 kilóval is talán - ugyanaz kb mint a G30, de lengéscsillapítók is vannak rajta, viszont emiatt a nehezebb rollerek közé tartozik.
Használtan 150-200ezer között vannak.
Vagyis ennél drágábban
"Sima" G2-t nem vennék, de ami szoftveresen módosított, az megfontolandó. -
válasz
Mr.Wiking #32238 üzenetére
Ha 120kilóhoz kell roller, akkor ne vegyél gyengét, mert túlterheled.
Ha olcsón kell, inkább egy erősebb, de olcsó használtat vegyél - szerintem, mint, h egy gyengécske vadiújat ugyanannyiért.
Sokszor hirdetnek alig használt rollereket kevés km-el Hardveraprón is, meg Marketplacen is.Elkkora súlyhoz Xiaomi 4 Pro (2nd gen) alá nem mennék. Használtan 130ezer körül vannak.
A "sima" Xiaomi 4 az hiába olcsó. A kijelző például miért fontos? Miért kell látni, h mennyivel mész? Nem jó ötlet lenézegetni rá, inkább az utat figyeld, a roller a kis kerekei miatt viszonylag veszélyes jármű, lenézel mennyivel mész, mire felnézel, hopp, egy hirtelen úthiba, ami eddig nem volt ott, azt máris placcs, elestél.
Az újabb rollereken index is van már legalább, ha választhatnék, inkább indexe legyen, mint nagy kijelzője.
Egyébként mindegyiken van már szinte kijelző, szóval ez nem lesz gond, szinte mindegyiken meg tudod nézni az aktuális sebességet.Ha nagyon könnyű kell, akkor egy használt Xiaomi Pro 2 100ezer környékén van. Megveszed, kipróbálod. Ha beválik, akkor oké, ha nem, akkor még mindig el tudod adni ugyanannyiért, és vehetsz egy erősebbet.
Bár 120 kilóhoz necces lesz a Pro 2.Itt ki vannak gyűjtve a tömeg adatok is.
Márkátlan rollerekről nem tudok nyilatkozni, én nem vennék olyat, de mindenki azt vesz magának, amit akar.
Segway G30 használtan szintén 100-120ezer körül vannak, az elbírna, de a motorja nem túl erős ekkora súlyhoz.
-
PociAti
őstag
válasz
Mr.Wiking #32238 üzenetére
A Xiaomi Pro 2 a maga idejében egy rendkívül jónak számító roller volt.
Viszont korábbi hozzászólásban említetted a 120 kg-os tömeget, mint igényt.
A Xiaomi Pro 2-nél csak 100 kg van feltüntetve, de ami igazán számíthat, hogy a gyári, 8,5 hüvelykes pneumatikus abroncsok nem sok lengéscsillapításra képesek 100 kg környékén. A 10-es kerekű rollerek, főleg ha szélesebb, ballonosabb abroncsok vannak, azok sokkal jobbnak számítanak. A lengéscsillapító meg különösen előnyös lehet ha rossz minőségű úton és 15 km/h sebesség felett használnád. Hátrányként drágábbak és nehezebbek.Sencor és más gyenge márkák kerülendőek, ha éveken át működő (esetleg szervizelhető) rollerre vágysz. Így maradna a listából a Mi 4.
Ahogy nézem idehaza a Mi 4 140k-ba kerül, a 4 Pro Gen 2 pedig 176k-ba, azt az árkülönbséget javasolt meglépni. Elég jól sikerült darab. Meg úgy általában inkább abból az ársávból válogatni. -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Mr.Wiking #29277 üzenetére
Mivel nekem bevált egyik 8,5 collos rokona, így elfogult vagyok, megvenném akár tartaléknak is.
Ha jól látom az általad linkelt is ugyanolyan 6,1 collos felni, illetve motorra épül, csak a gumi átmérője növeli 10 collra. Hasonlót csináltam én is, amikor a 8,5 collos kamrás gumit levágtam (nem bírtam a keménységét) és ilyen 10 collos fújhatót raktam fel.
Csak nekem a teleszkópos első villa nem ehhez van méretezve, így a sárvédőt le kellett venni, mert akadályt képezett. Hátsót meg tudtam oldani, ha nem is tökéletesen, úgyhogy hátra inkább 8,5 collos jófajta CST-gumit raktam, elől ment a 10 collos, de sárvédő nélkül, egy ideig.
Van hátsó rugózása is, én kedvelem, így néz ki (nem saját képek, Youtube):
-
enginev3.0
félisten
-
PociAti
őstag
válasz
Mr.Wiking #28769 üzenetére
Visszakérdeznék, mit lehet tudni a gyártójukról?
Nem sokat.
Másodvonalbeli kínai rollerek, eltérő festéssel (matricázással), ezáltal más márkanév alatt futnak. Apró különbségek vannak csak közöttük, de ezek a különbségek pont arra jók, hogy az alkatrészek ne legyenek kompatibilisek egymással. Általad belinkelt rollerek tömörgumis Xiaomi M365 klónok.Használod, normál gyártótól származó rollernél szinte biztosan előbb elromlik, próbálod megjavíttatni de nem találsz szerelőt.
Újra átgondolod mennyire volt jó vétel és most mégis mit kezdj ezzel a 15-20 kg vassal és gyenge akkumulátorokkal? Pedig paraméterei alapján jónak tűnt, a hirdetésben csodásakat írtak róla. -
alphamooncam
őstag
válasz
Mr.Wiking #28158 üzenetére
" Fontos lenne a kijelző, hogy lássam a sebességet..."
Kb. ez az utolsó dolog, amit fontosnak gondolok, hogy lássam a sebességet.A fotón egyértelműen látszik, hogy a kijelzőm EY3 előre, nem pedig felém néz ! Jobb fékkar alatt !
Pedig az enyém nem 25km/h órával "hasít", hanem annak többszörösével, mégsem érdekel.
Tök felesleges menet közben azt bámulni az helyet, hogy a szemeiddel folyamatosan azt kutatnád, hogy most éppen ki akar "megölni" a járművével, vagy merre menekülhetnél előle.
Dualtron pl. Koreai és 1999 óta gyárt rollereket.
Fontos lenne visszaolvasni itt sok-sok oldalt, kik az elégedettek, és milyen hibák jöttek elő, sok bosszúságtól megkímélheted magad.
Rögtön képbe kerülnél, és a prefenciáid is alakulnának vélhetőleg a mostanihoz képest.
-
PociAti
őstag
válasz
Mr.Wiking #28158 üzenetére
A kínai Xiaomin kívül ott van még a
Segway Inc., de az is kínai,
sőt, 2015-ben a pekingi székhelyű Ninebot vásárolta fel őket, részben a Xiaomi adta rá a pénz.
Román e-twow is valójában egy kínai székhelyű cég.
A Kugoo annyira szégyenli az alapításának helyék, hogy inkább ki sem írja. Hol készülnek, azt bátran megtippelheted.
Kaabo is kínai: Haishu District, Ningbo Zhejiang, China.
Joyor rollerről úgy tudtam van valami spanyol vonatkozásuk, de a cég honlapja szerint ők is kínaiak.
VSETT színtén kínai, többiekhez hasonlóan ennek a székhelye is Zhejiang, magyarul Csöcsiang tartományban van, közel Shanghai-hoz.Ahogy megyek sorrendben az árukeresőn a népszerűség alapján felsorolt rollereken, nem igazán találni nem kínait.
Vannak olyan gyártók, melyek honlapja alapján határozottan az európai piacot célozták meg pl. Lamax, de ők se szlovák vagy lengyel alkatrészekből dolgoznak, hanem kínaiakból.
Wermamba Kft. mohácsi vállalkozás, hátha tud valaki róla valamit, mennyire nem kínai. Vagy miben nem kínaiak. Webáruházukban mamba mellett kínai cégek rollerei is vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune: Awakening
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged