Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Warzoz

senior tag

válasz aztax #27599 üzenetére

Üdv!
    Én tavaly novemberben vettem az F2 Plus-omat. Melóba járok vele hétfőtől péntekig, ez napi 5km-t jelent, aszfalt úton, egy közepes emelkedővel (felüljáró az M3 felett). 75kg vagyok táskával, vasággyal. Nyélgázon használom (25km/h). Kétszer töltöm egy héten a rollert, először szerdán, ekkor 50-60% között van az akksi, aztán vasárnap. Az én súlyommal simán bírná az 5 napot is töltés nélkül.
    Amióta használom körülbelül 8x kapott el felhőszakadás, ami annyit tesz, hogy minden alkalommal 7 és fél percen keresztül ázott a roller alulról és felülről is. Hóban, latyakban is többször kellett mennem. Az egyetlen dolog ami az elázások miatt történt a rollerrel, hogy az első kerék csapágyai néhány alkalom után szétrohadtak. Olyan hangosak lettek, hogy már 100 méterekről hallották ha jövök. Sajnos az első kerékcsapágyak ki vannak téve az időjárásnak, semmi nem védi őket csak a gyárilag rajtuk lévő porvédő. Ha elkap az eső, a víz közvetlenül a csapágyakat éri. Márciusban rendeltem helyettük két darab KOYO csapágyat, ezeket itthon kicseréltem. Azóta még nem áztam el egyszer sem, csak remélni tudom, hogy tovább fogják bírni mint a gyáriak.
    A roller többi részénél úgy védekezek a csapadék ellen, hogy a kijelzőre raktam gélfóliát, a kábelek ki és bemeneténél valamint ahol még úgy gondoltam, hogy szükséges, szilikonnal kinyomtam a vázat.
    Egyelőre 965 km van a gépben. Az első csapágyak cseréjén kívül más problémába még nem futottam.

• Thunderzolee

veterán

válasz aztax #27599 üzenetére

A pálcikarollerek többnyire vízállóak. Van aki sokezer km-t ment vele esőben, hidegben.
    Ahogy írták már feljebb, a kijelzőt kellett letakarni a Xiaomikon pl.
    Van aki a kábelkivezetéseket is kiszilózza.
    Pocsolyákat kerüld ki, ne merüljön tengelyig a vízbe a roller.

Új hozzászólás Aktív témák