Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz Smile8822 #15732 üzenetére

Miután az egész hóbelevanc azért ennyire olcsó, mert a lehető legkisebb akku van benne (5100 mAh), ráadásul a váz terhelhetősége is csak 100 kg (ami viszont semmit nem mond arról, hogy amúgy a motor, és a vezérlő szeretné-e, ha ennyit kellene folyamatosan mozgatniuk), a véleményem az, hogy ez nem a te rollered.:N

Az F25E annyival jobb lenne, hogy másfélszer akkora az akku benne, tehát ceteris paribus 15 km-t tudnál vele gurulni, csakhogy... Több paraméter is eltér, pl. kerékméret, vezérlő, végsebesség. Szóval, ha abból indulunk ki, hogy a gyári (optimista) hatótávolsága 25 km, alattad ez a 15 is csücskös. Azt neked kell eldönteni, hogy ez elég-e bármire, mekkora az a nagyobb út a családdal, és hogy érdemes-e rá váltani. Határesetnek hangzik erősen: inkább valami 10-12 Ah-s akkuval szerelt vas lenne neked jobb választás, ha valóban 20 km környéke a cél egy töltéssel. Akkuból sosem elég... Szerk: az F40E pl. 10200 mAh, alakul...:R

Nekem is volt ilyen 6Ah-s rollerem, nagyon meg kellett gondolni, hogy mekkora körre induljak vele (honnan kell visszafordulni), mert 15 km-en belül garantáltan halott volt, különösebb emelkedő nélkül is... hazafelé meg nekem pont vannak combosabb emelkedők. Egyszer egy ilyen családi karikán az érkező vihar elől menekülve erősen kellett lábhajtással gyorsítanom a hazajutást... Hát az elég szar élmény volt, még síkon is. Ahogy gyengül az akku, csökken a végsebesség, emelkedőn meg már végképp esélytelen feljutni.:(

Asszem az angolok valami "range anxiety"-nek hívják ezt a jelenséget, hogy az ember egyáltalán nem élvezi a gurulást, mert azt számolgatja, mikor fossa össze magát az akku.:)) Ahogy mondtam: akkuból soha nem elég. Amikor 2 akku volt rajta, össz 12 Ah, akkor sokkal nyugodtabb volt egy mondjuk 12 km-es karika, és még az emelkedőn is feljött, de persze extra hosszú köröket csak három-négy akkuval csináltunk.:D Meg két motoros hajtással, hogy az emelkedő se legyen gond, de ez már más lapra tartozik. Jó is volt, csak a vezérlők hullottak el néha.:DDD

• Nordik

őstag

válasz Smile8822 #15732 üzenetére

Tényleg ennyit számít a súly? Én sajnos vagy nem sajnos 65-70 kiló vagyok. Ilyen súllyal hozzák ezek a rollerek a gyárilag megadott kilométereket? Legalábbis közel?

Új hozzászólás Aktív témák