Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a OnePlus 13T
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
Köszi, nagyon rendes vagy, örök hálám örökké üldözni fog. :-D
Sikerült megoldani, bár nem az igazi ez az egész.
Írtam oda is (kíváncsi vagyok mikor megyek rá az ő idegeikre is :-D )Annyit itt még megosztok - mert ugye fontos lenne az itt tájékozódóknak ez, hogy tudják:
...Én amúgy egy „okos” karkötővel fizetnék, Mi Band 7 NFC, de azok a nyomorultak kitalálták, hogy ha fizetésre használod, kötelező a jelszavas védelem, és minden fizetés előtt azon a picurka kijelzőn be kell nyomkodni a 6 számjegyből álló jelszót. Aszem az eladók páros lábbal fognak kirúgni a boltjukból - pláne ha sor van - ha én ezzel szerencsétlenkedni fogok náluk, mert elsőre elrontom a jelszót. De ez már nem a Curve hibája. Okos eszközök... -
LámaZ
addikt
Na, én nem értem ezt az egészet.
Vannak az előfizetési csomagok, de tényleg írnak valamit az ingyenes plánumról is.
De meg néztem megint, hazugság, becsapás az egész.
A jelenlegi tagságom egy nagy semmi, mert nincs semmiféle kártáym, sem virtuális sem reális, így nem használhatom semmire a Curve-öt.
MÉG EGSZER LEÍROM!
KIZÁRÓLAG akkor használhatom bármire, ha megrendelem a 3 típusú kártya közül az egyiket. A legolcsóbb opció az, amelyiknek HAVI DÍJA 5 euró. Ennél most a kiszállítás díját, amely szintén 5 euró lenne, most nagylelkűen elengedik.
Kampec dolores! -
LámaZ
addikt
Gondolom jól tudsz angolul, és tudod, hogy a „delivery fee” a bankkártya kiszállításának díja. Azt most elengedik.
Ezenkívül, a bankkártyának van havi díja, mert nem ad neked senki bankkártyát a két szép szemedért. A legolcsóbb Curve bankkártya havi díja 5 euró. Annál már csak drágábbak vannak, nincs semmilyen ingyenes változat. -
LámaZ
addikt
A Curve kártya díja havonta minimum 2000 Ft, az appban ez látható, de van drágább opció is.
Amúgy a Xiaomi Pay használhatóságát gyorsan le lehet ellenőrizni bármelyik országban. -
LámaZ
addikt
Úgy néz ki, hogy ez kidobott pénz lesz. :-(
Az Unicredit-es kártyám nem tudom felvenni, bármit is írkáljon a Mastercard honlapja.
Talán az okosórával működik a dolog, ha telepítve van rá a Google Wallet.
Vagy még esetleg a K&H támogatja a Xiaomi fitneszkarkötőjét, de ez sem biztos, nem próbáltam. -
LámaZ
addikt
Igen, közben rájöttem én is, mert van olyan kereskedő - nem mindegyik - amelyik ezt kiírja.
Ahogy látom lesújtó a helyzet.A Mastercard a Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC, Xiaomi Watch S1 és a Xiaomi Watch S1 Active termékeket ajánlja.
A Bard AI szerint:
„Here are the best smartwatches with NFC Google Pay in 2023:
● Google Pixel Watch: The Google Pixel Watch is the latest smartwatch from Google, and it's one of the best options for Google Pay. It has a sleek design, a bright AMOLED display, and a long battery life. It also supports a variety of other features, such as fitness tracking, music playback, and notifications.
● Samsung Galaxy Watch 5: The Samsung Galaxy Watch 5 is another great option for Google Pay. It has a comfortable design, a durable build, and a variety of health and fitness features. It also supports LTE connectivity, so you can make calls and texts without your phone.
● Fitbit Sense 2: The Fitbit Sense 2 is a great choice for those who want a smartwatch that focuses on health and fitness. It has a variety of sensors to track your heart rate, sleep, and other metrics. It also supports Google Pay, so you can make payments with a tap of your wrist.
● TicWatch Pro 3 Ultra GPS: The TicWatch Pro 3 Ultra GPS is a great value option for a smartwatch with Google Pay. It has a long battery life, a durable build, and a variety of features, including fitness tracking, music playback, and notifications.
● Fossil Gen 6: The Fossil Gen 6 is a stylish smartwatch with Google Pay. It has a stainless steel case and a variety of band options to choose from. It also supports NFC payments, so you can make payments with a tap of your wrist.”Ezek mind lehúzós termékek, túl vannak árazva.
Nem fogok most 60-160k forintokat kidobálni egy ilyen - termelői áron - filléres cuccra.
Ami beleférne a bukszámba:
Xiaomi Smart Band 7 NFC -
LámaZ
addikt
Melyik a legjobb kínai NFC-s okosóra, amelyen működik a Google Pay, tehát az üzletekben tudok vele érintésmentesen bankkártya használata helyett fizetni?
Egyelőre ezt néztem 5115 ft-ért:
New Watch 9 Ultra Smart Watch 49mm 2023 New NFC Men Women GPS Track Bluetooth Call BT Music Games Wireless Charging Smartwatch -
LámaZ
addikt
válasz
Black Phone #293 üzenetére
Az értesítések átviteléhez telepíteni kell egy appot, ha jól emlékszem Bluetooth vagy BT Notifier, vagy ilyesmi.
-
LámaZ
addikt
válasz
KamuMazsola #216 üzenetére
Ezt a 6k ft-os okosórát speciel megéri megvenni, mert gyorsabban megkapod, mint a kínai bizonytalanra várni.
-
LámaZ
addikt
Kínai
okosórafitneszöv e-ink kijelzővel (>50$). -
LámaZ
addikt
Ez világos, én is használtam olyan LED-es alkalmazást minimum 5 évvel ezelőtt, de hogy mérik a vér oxigéntartalmát és a vérnyomást (két nyomásérték!)?
Az oxigéntartalomról talán a visszavert szín ad tájékoztatást? (Minél sötétebb színű a vér annál több/kevesebb benne az O₂?). A vérnyomás meg megint egy érdekes dolog, ugyanis a hagyományos, pumpás vérnyomásmérők sem igazi nyomást mérnek.Megvan a wikiben:
„Two types of pressure sensors are typically found in digital devices: deformable membranes that are measured using differential capacitance, which is electrostatic, or differential piezoresistance.”Ha jól értem:
Jellemzően kétféle nyomásérzékelő van a digitális eszközöknen:
- hajlékony membránok, amelyek segítségével az elektrosztatikus kapacitáskülönbségeket lehet mérni, vagy
- piezzoelektromos alkatrész, amelynél az ellenállás változásait mérjük. -
LámaZ
addikt
válasz
cadtamas #182 üzenetére
Nem tudom.
Én tegnap óta elkezdtem használni ezt a (szerintem Fitbit-koppintó) fitneszpántot, amely Ailink márkanéven van hirdetve, de a Blueotooth kapcsolódás során Hero-ként látható. Szóval, afféle koppintás ez is. Az ára most (mert ünnepek előtt kicsit felvitték a levitel helyett, ugye): kb. 27 euró.
A Xiaomi-féle Mi Band 2-höz képest (az a másik kezemen van most) többet tud, aztán kérdés, hogy valós-e a tudománya...A belinkelt alis lapon láthatók a szolgáltatásai. Méri a vérem oxigéntartalmát, kiírja, hogy mennyire vagyok pihent/fáradt stb.
Szép lista, ezen az áron más eszköz nem nagyon tudja ezt.
Maradjunk most a vérnyomásmérésnél!
Megmértem a vérnyomásom a digitális, karos (tehát nem csuklós), automata Samsung vérnyomásmérőmmel, majd utána ezzel az okos karkötővel is. Többször is. Nos, ha ezután a fitneszpánt után mennék, akkor nem is kellene szednem a vérnyomáscsökkentő gyógyszerem, mert szerinte makkegészséges vagyok ebből a szempontból, olyan, mint egy ma született bárány. Mert (hasamra ütök!): a digitális vérnyomásmérő 143/80-as értéke helyett ő 123/80-as értéket mér. Vagyis a diasztolés érték rendben van, de a szisztolés értéket alulméri, kb. 20 pont a különbség, mínuszban. Semmi gond, mert úgy látom, hogy ezt következetesen csinálja, és akkor a valós érték meghatározásához hozzá kell adni ezt a bizonyos 20 pont korrekciót. Velem nem lehet kiszúrni!
Írnék én szívesen a fejlesztőknek, hogy javítsák a számítási algoritmust (mint ahogy írtam más ügyben a xiaominak is), de érdekes módon a Wearfit nevű androidos appjukból erre nincs lehetőség, és amúgy a gyártó felkutathatatlan, a förmvert is egy ingyenes github-szerű szerverről frissíti (mert sikerült frissítenem a förmvert, ami jó jel).Visszatérve a mérés, meghatározás és hitelesség kérdésére: tájékoztató jellegel nem rossz ez a kütyü. Már csak azt kellene felfedeznem, hogy miként állíthatok be riasztást, de félek tőle, hogy ez a fícsőr nincs benne az appban (ezért is akartam írni, sikertelenül, a fejlesztőknek).
Engem, igazából nem is érdekel, hogy mi az elvi alapja a vérnyomás meghatározásának. Ha működik a dolog, akkor én fekete dobozként kezelem a kütyüt, és élvezem a szolgáltatásait.Még egy dolog:
A Google Fitnesz app mindkét eszközömtől begyűjti az alapadatokat (de vérnyomást, például, nem), tehát amolyan testérzékelős központként működtethető.Bónusz:
Sokáig ezzel az F69-es az okosórával szemezgettem, mert hogy kifejezetten úszóknak készült stb. aztán elsikkadt az ügy.Prémium:
Több vérnyomásmérő okoseszköz van az Alin, aztán, hogy melyik igazi, a Jóisten tudja esetleg. -
LámaZ
addikt
Nincs olyan, hogy „15-20 körül”.
Írd oda a pénznemet, erről beszéltem korábbi posztomban!
Nekem elég az is, ha annyit írsz: 15-20k Ft, és értem, hogy 15-20 ezer forintról beszélsz, de legyünk már valamennyire pontosak, mert egyébként nem fogjuk megérteni egymást.
Ráadásul sokan külföldről fórumoznak, és angol fontban, dollárban vagy euróban, esetleg lejben, dinárban stb. számolnak.½ ON
A KW88 és a Zeblaze tűntek nekem olyasmiknek, amikkel érdemes lehet foglalkozni kínai fronton, de mivel nekem magas lett a vérnyomásom, amelyre gyógyszert is kezdtem szedni, én teljesen olyan irányba mentem el, hogy nekem nem kell okosóra, hanem olyan fitneszpánt, amely vérnyomást is mér. Épp ma érkezett meg egy ilyen kínai csoda (25$, érdekes módon nyugati márkában nem találtam ilyen eszközt), de mivel nem tárgya ennek a fórumnak, nem is folytatom. -
LámaZ
addikt
Ha a 20-30 dollár akart lenni, akkor:
Bocsánat, engem az ilyen olcsó órák nem érdekelnek már, nem foglalkozom velük, mert nem bízom a minőségükben, de hátha valaki tud jó vételt.Ha 20-30 ezer forintra gondoltál (de lehet, hogy svéd koronára, vagy orosz rubelre, HADD TALÁLGASSUNK ITT, hisz ráérünk, mi?) akkor fent vannak jó tippek.
-
LámaZ
addikt
válasz
androklész #163 üzenetére
Mert mi tudunk választani.
-
LámaZ
addikt
Testhő hajtja ezt az okosórát - már ha lesz belőle valami
-
LámaZ
addikt
Azért a linkelést megtanulhatnád.
Ha mobilon vagy, ott is át lehet váltani (ideiglenesen) asztali nézetre, lent, és használható a Link gomb.
Amúgy azt az első, <20$-os csodát felejtsd el.(#154) xy.zsolt
Néha kocogom, és övtáskában van a mobilom.
Bringáról biztos nagyobbat lehet esni.
Én a helyedben Bluetooth-fülhallgatót vinnék magammal, ha egy-két óráig nem tudsz meglenni telefonhívások fogadása nélkül, és a telefont csak vinném magammal, de beletenném buborékfóliába/szivacsba, és övtáskába/hátizsákba. Kötöm az ebet a karóhoz. :-) -
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
Élménybeszámoló: Elephone W2 okosóra
-
LámaZ
addikt
válasz
cellpeti #146 üzenetére
Nos, az a bajom ezekkel az okosórákkal, hogy kb. egy napot bírják, és akkor minden este az okostelefon mellett ennek a töltésével is bajlódni kell, vagyis le kell venni a kézről őket, aztán az ember esetleg elfelejti visszatenni este (akkor elmarad az alvásidőmérés) vagy reggel, vagy magát a töltést felejti el – sok a macera.
Az okos karkötők azonban 2 hétig is működnek egy töltéssel. -
LámaZ
addikt
válasz
cellpeti #143 üzenetére
Megnéztem, de nálam kiesik, mert vagy nem vízhatlan, vagy nincs benne GPS-modul (már nem emlékszem, hogy min bukott el). Akkor már inkább a Zeblaze Blitz (feltettem a vágylistámra → wishlist)! (Pesze, nem olcsó, mint a mellékelt ábra mutatja.)
De ezek komplett okosórák, azt ne felejtsük el!
Olcsóbb megoldás a fitneszkarkötő, amely gyűjti az adatokat, és az agymunkát az okosteló végzi el. Ha már van okosteló, szerintem az okosóra fölösleges flanc, de ez szigorúan privát vélemény. :-) -
LámaZ
addikt
válasz
xy.zsolt #141 üzenetére
Nekem nem kell bemutatnod a kínaiakat, annyi trehányságot láttam már tőlük, hogy eddig-eddig-eddig^∞ vagyok tőle. Sokat bütyköltem már, forrasztottam, ragasztottam stb. gps-navigátoron és másokon, hogy használni tudjam őket. Most már nagyon utánajárok minden kínai cuccnak, mert van azért jó is.
Egyébként egy 2014-es kiadású GV08-as okosórám van (47$-ért vettem), nincs rá panaszom, de ritkán használom, mert keveset bírja az aksija. Mióta van ez a Mi Band 2-es okoskarkötőm, azóta ez van csak a karomon (ez kb. 3 hetet bírja, de már műszakilag túlhaladott, pedig a Xiaominek ez a legutolsó ilyen terméke).
Ránéztem a DZ09-esedre, látom 13€-ért kínálják. Azért az sejthető, hogy ennyi pénzért nem fog remekelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Univerzális 8-10" tablet tok Bluetooth billentyűzettel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest