- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
LYEZUSOM most nezem, 1000 euros árba komolyan iden mar nem fert bele a tele objektiv?
Mennyire szanalmas azt a mocsok.
-
Brxx
kezdő
Valaki tudja mikor lesz teszt a készülékről?
-
7Heads Drago
veterán
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #192 üzenetére
"Nah mert ugye te is meg clip is rengeteg alátámasztást hoztatok."
Mondjuk hozzátok képest annyival többet, hogy hoztam példaként 2 pár tesztképet és azokra hivatkozva megfogalmaztam, hogy pontosan mit gondolok róluk és miért.
Ellenben az még mindig nem derült ki, hogy szerintetek mit kéne látni rajtuk, ugyanígy képekkel illusztrálva. Pedig tényleg kíváncsi lennék... -
-
törölt tag
válasz
Williamgrant #188 üzenetére
"Az megvan hogy két appról beszélsz amiben mindkettő esetén AUTO funkció lett kiválasztva"
vs
"alant négy, főkamerás felvétel BASIC, AUTO és kétféle manuális beállítás használatával"
Ez a leírás tartozott azokhoz a képekhez, amiket linkeltem abból a mobilarénás cikkből, amire te hivatkoztál...
Továbbra sem látom, hogy mi az a nagy extra, amit el lehet így érni vele. De ha ennyire unod, akkor kötekedés helyett inkább sorolhatnád a konkrétumokat képekkel alátámasztva és megspórolnánk néhány felesleges kört.
-
válasz
#51532800 #186 üzenetére
Az megvan hogy két appról beszélsz amiben mindkettő esetén AUTO funkció lett kiválasztva? Amire válaszoltál hsz pedig ez: [link]
Nincs már külön app a Sony-k esetén, nincs már default és pro, hanem csak photography pro van.Tehát a beszélgetés arról szólt hogy AUTO (basic) mód és MANUÁLIS (pro) módok között mit lehet elérni. De unom már ezt...
-
válasz
Elit3Zotya #184 üzenetére
Én S21-et és 5 mkIV-et (+U11) hasonlítottam össze és egész egyszerűen a Samsung OIS-e és lencséje rosszabb mint amit a Sony vagy akár a HTC tud. Ez jó fényben nem annyira nagy hátrány, de sötétben már igen.
Plusz a Samsung kamera szoftvere minden csak nem felhasználó barát szerintem, és minden áron világos képeket akar csinálni. -
törölt tag
válasz
Williamgrant #185 üzenetére
Tudod, személyeskedés meg dzunkázás helyett meggyőzőbb lenne, ha konkrétumokat is olvashatnék/láthatnék végre. Nyitott lennék rá, hogy megváltoztassam a véleményemet, csak ezek mindig elmaradnak valahogy...
Képzeld, nézek külföldi teszteket és ilyenekkel találkozok bennük: [link] Meg tudod mondani pontosan, hogy mitől olyan baromira jót itt a pro módos képminőség a másikhoz képest?
Vagy a mobilarénás tesztképeken mit kéne észrevenni egészen pontosan? Ez és ez között a máshogy beállított expozíción és fehéregyensúlyon túl (amire még egyszer: bármi más is képes) mi a különbség?
Illetve mik konkrétan azok a beállítási lehetőségek, amik más telefonokon nem érhetők el (ha máshogy nem, 3rd party appal), csak ennek a profi szoftverével?
-
válasz
#51532800 #183 üzenetére
Ez azért van, mert nem is kerested, csak azért jöttél te is ide, hogy kis fika után megnyugodhass: a samu /alma /dzsunka telefonod mennyivel jobb vétel volt.
Tegyük fel hogy külföldi oldalakat soha nem látogattál meg, a Google sem barátod pár kulcsszóra, de a mobilarena.hu teszteket könnyen meg tudtad volna találni ha már ide tévedtél. Egy kis segítség: [link]
Most hogy láttál különbséget, nagy izgalommal várjuk a további építő kritikáid. Ha mégsem láttál különbséget, hát akkor számodra ez egy mítosz marad. -
válasz
7Heads Drago #181 üzenetére
Ezt amúgy automata üzemmódban értendő tudtommal.
Ez már nem igaz szerintem, én alap Basic módban hasonlítottam az s23-al, egyértelműen látszik, hogy összességében veri a Sanyi. [link]
Pedig direkt segítettem a Samun és kikapcsoltam azt a rettenet AI optimalizálást, de hiába.
És akkor nyilván ott van még a profibb szoftver, amivel még jobb képeket lehet kihozni belőle. -
törölt tag
válasz
Legalábbis ez a mítosz alakult ki róla a fórumokon, egyedül csak képet nem láttam még, ami alá is támasztaná.
Abban a pár összehasonlításban, ami fellelhető a neten, nincs lényeges különbség képminőségben a különböző üzemmódjai között.
Ilyenek, mint a fehéregyensúly meg az expozíció szokott más lenni a manuális beallításokkal lőtt képen, de ezek állitgatására meg pont képes bármelyik más telefon is. -
válasz
Sot, profi szoftver jar hozza a Sonytol.
-
doooo
veterán
válasz
Elit3Zotya #179 üzenetére
Azért szeretem a véredet szívni....
-
-
doooo
veterán
válasz
Elit3Zotya #176 üzenetére
Több képnél konkrétan "színesebb" a Sony.
Ne keverd a primitív HDR-t a színekkel. Attól, hogy valami világosabb, még nem lesz rikítósabb (S23). Ahogy a sötét sem lesz hirtelen valóságos és tökéletes (1 V). Igen, részletességben meg zajban végre elérte a konkurensek egy részét a Sony, de olyan unalmas, alulexponált képeket tud kreálni (ez az 5 V pláne), ami minden, csak nem valóságos vagy tökéletes.
Egyébként ha ezt gatyára veri szerinted, akkor nyilván a 13Ultrát is, hisz az sokkal közelebb áll az S23-hoz. Mondjuk színekben, meg HDR-ben is. -
Pont volt nálam mind 2 modell, és összehasonlítottam őket. [s23 vs 1-V]
Nyilván kinek a paplan, de szerintem gatyára veri a Sony.
Még mielőtt azzal jönne majd más, hogy ez nem az ultra, hát az sem jobb sajnos.
Persze ettől még sok ember van, akinek a túlszínezett/élesített jön be.. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
Elit3Zotya #172 üzenetére
Legtöbb embernek fontos a kamera, és épp a Sony az, aki a legjobb szenzorból (a sajátjából) a lehető legfosabb képet húzza elő. A Samu is, meg az alma is normálisabb szoftvert rittyent oda, és szebb képek készülnek. Soha véget nem érő érthetetlen ellentmondás.
-
Mindegyik gyártónak megvannak a maga előnyei, kinek mi a fontosabb.
Nekem álltalában a kamera és a kijelző minősége fontosabb, mert úgy sem tartom meg olyan sokáig, hogy elavult legyen, de értehető aki hosszabb támogatásra vágyik, azoknak ios és pl Samsung lesz a nyerő.
Szerencsére van választék.. -
doooo
veterán
Előbb gyorsan egy kis hibajavítás az előző kommentemhez: *akármijét és nem "akármilyét".
A képarányt azért nem teszik szóvá máshol, mert nincsenek még ráadás kávák mindkét végén a képernyőnek. Ami a legjobban hasonlít a Sonyk alakjára, az a Fold, becsukva.
Egyébként ha a profitmaximalizálás a cél, a Sonynak nem felelhet meg a jelenlegi helyzet. Az LG-nek meg a HTC-nek sem felelt meg, mégis szerencsétlenkedtek.
-
Egyik mobilgyarto sem torodik az elvarasokkal, csak a profitmaximalizalassal. Allandoan telesirjak az emberek a forumot (nem csak itt, kulfoldon is), hogy nincs kicsi/kompakt mobil - a gyartok magasrol tesznek ra. Az allapotjelzo LED elhagyasa is fajo pont, nagyjabol a Sony volt az utolso, aki ezt kiszedte a telefonbol, iden. A 21/9-es keparany miatt is azok sirnak, akik sosem hasznaltak (nem mellesleg a Samsung 20/9-et meg sosem teszik szova - kettos merce).
Nincs ezzel a mobillal semmi baj, nem Te es a tobbi kritizalo a celkozonsege, a Sonynak meg megfelel az eladott darabszam, kulonben tett volna mar ellene.
-
doooo
veterán
válasz
Enci1983 #162 üzenetére
Az én mobilom A11-gyel jött, és az A15-öt is meg fogja kapni. Majd szólok másfél év múlva, hogy mi a helyzet. Szerintem meg is lesz addig, annyira tökéletesen működik most is.
De egyébként meg nem hibáztathatod a többséget, akik kifogásolják ezt a mobilt (vagy az árát, vagy akármilyét). A Sonynak kell figyelnie arra, hogy mik az elvárások, hisz ha szeretnének működni továbbra is, muszáj eladniuk pár millió mobilt, és ezt nem könnyű, ha pl. csak 2 főverzió-frissítést kínálnak 1000 euróért. Meg 1500-2000-ért is, mert ugye az ennél drágább modelljeik is csak annyit kapnak. -
7Heads Drago
veterán
10 év alatt volt 5 telom amiből 4-et tovább adtam. Az 5ik a feleségemnél volt amíg tönkre nem ment. Ezáltal van itthon 1 db felesleges töltöm. (Huawei) Bármilyen más modellt veszek lassan fogja tölteni, szóval ez tényleg por fogó lesz. Meg van még pár db hagyományos telo töltő. A fiók még nincs teli. Kétségbe vagyok esve ez miatt.
Sokkal nagyobb baj az hogy ahány gyártó és termék csak van a piacon mind más csatit használ. Router, noti, monitor és egyéb tápokból és ennek kábeleiből van egy kazallal és ezeket tényleg semmire se tudom használni. -
Enci1983
senior tag
Nekem még 2021 májusi van, azóta már kaptam több értesítést de nem töltöttem le, szóval erre nem tudok pontos választ adni. Biztos van újabb. Hogy miért nem frissítem? Nem érzem szükségesnek. Tudom, hülyeség, de ez van. Nem ártana pedig, biztonsági okokból mindenképpen. 😀 Volt ezelőtt olyan mobilom, amit soha nem frissítettem, de olyan is amit azonnal.
-
DraXoN
addikt
válasz
Enci1983 #162 üzenetére
Igazából a security update szerintem a fontosabb, az jó lenne ha jönne rendszeresen (nem tudom mi a helyzet ezügyben. Mikori a telefonodon a security update?
Összehasonlításképp a saját Huawei Mate 20 X 5G telefonomat tudom mondani.
Tavaly nyárig úgy havonta jött rá valami, majd jött egy utolsó update tavaly ősszel és azóta semmi, szintén kb 4 éves modell (2019 Július a megjelenés), 3 év update majd "elvágták". Persze, közben a Huawei-t is elvágták, de a sztori gondolom már ismert (annak ellenére a 3 év biztonsági frissítést "kihúzták", közben kapott új EMUI verziót.. ha androidot nem is ami a funkcionalitásán is kicsit módosított)... -
-
-
Enci1983
senior tag
Mitől? Erre talán térjünk vissza öt év múlva, amikor ezek a mobilok amik most jöttek 13-as droiddal, kapni fogják a 18-as verziót. Szép halál lesz, elhiheted. 😀 Egyébként csak egy megjegyzés volt, amiből nem igazán sikerült kiragadnod a lényeget. Nem erről szólt a hozzászólásom, hanem arról, hogy a kommentelők nagy része szimplán csak a kifogásokat keresik a megoldás helyett. Magyarán, nekem ha egy mobil nem elégíti ki az elvárásaim, nem a komment szekciót bőgöm tele, hanem azt az időt arra fordítom, hogy olyat keressek, ami igen. Értem? De itt, ennyi év után, még mindig ez a trendi valami miatt. 😀 Bár, tőlem nyugodtan, csak ettől nem változik semmi. ✌️
-
Az egy dolog , hogy valaki úgy kritizálja, hogy várta ezt a telefont és kibeszéli magából a csalódottságát, mert valamelyik részletével nem ért egyet. Ez jogos.
Azt viszont én sem értem, ha valaki, aki akinek esze ágában sincs Sony-t venni, de idejön és fikázza (ez persze nemcsak a Sony esetében irritál). Vannak itt jónéhányan kényszeres ócsárolók, elég csak pár hozzászólást vosszaolvasni. A legjobb amikor az ioldalról jönnek át droidos telefonokat lesajnálni. -
Brxx
kezdő
Ami az árát illeti, szerintem is drága, de a Sony mindig is így árazott. A TV-ik meg minden drágább, mert úgy gondolják hogy az ő termékük ennyit megér.
De maga a telefon nagyon jó szerintem, egyedi cucc a piacon azzal, hogy megtart számos régi mobilos vonást, mint a lyukmentes kijelző, jack, bővíthető memória, exponálógomb, stb.
Régen volt Xperia Z2-m, imádtam, és ezek a új Sony-k is arra emlékeztetnek.
Ettől függetlenül lehet, hogy ma vonzóbb ajánlat egy Galaxy S23 öt év szoftverfrissítéssel, olcsóbban.
-
-
doooo
veterán
válasz
Enci1983 #153 üzenetére
Mitől lenne bizonytalan az az öt? Mitől lenne feltétlenül "stabil" az a kettő?
Nem kell túlgondolni ezt az egészet. Bármelyik gyártónál lehet régebbi modellt találni, ami tökéletesen működik most is, pláne a felső-, és csúcskategóriákban.
Semmin nem változtat ez, ebben a témában. -
Enci1983
senior tag
Olvasom a véleményeket, az első generációs Xperia 5 mobilomon, és röhögök. Ilyen kifogások, hogy azért nem veszi meg, mert csak 2 főverziót kap, vagy mert nincs értesítési led, na meg egy kamerával kevesebb. Amúgy is, mik ezek a színek? Lehetne könnyebb, lehetne kompaktabb, lehetne olcsóbb. Nincs a telefonon kívül semmi a dobozban, egyébként is mit képzel a Sony?!? Ez a képarány is milyen már? Szerintem simán csak írjátok azt, hogy nektek igazából nem is kellene, nem tartoztok a célközönséghez. Ennyi az egész. Én valószínűleg erre fogom cserélni a jelenlegi mobilom, mert ezalatt a röpke 4 év alatt, az égvilágon semmi probléma nem volt vele. Megbízható, gyakorlatilag tökéletes méret, nincs sallang a kijelzőn, majdnem minden benne van amire szükségem van. (A Sony ugyanis valami oknál fogva kihagyta belőle a jack aljzatot). Még így 11-es droiddal is egész jól működik, nem érzem azt, hogy emiatt el kellene dobni. Higgyétek el, simán lehet élni a legfrissebb verzió nélkül. Tudom, ennyi pénzért már járna négy, sőt, öt év támogatás is. Viszont, én úgy vagyok vele, hogy inkább kapjon két stabil frissítést, mint öt bizonytalant. ✌️
Új hozzászólás Aktív témák
ma Bejelentették az Xperia 5 V-t, ami azoknak készül, akik apró, de erős telefont keresnek.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Filmvilág
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest