- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
EG0
aktív tag
Lett pár illatmintám, szóval fogok csak úgy saját szórakozásomra csinálni 1 on 1 összehasonlításokat.
Az első ez lett:Dior - Homme Intense vs. Valentino - Uomo
A web szerint ezek nagyon hasonlóak, meg amúgy is mindkettőt Olivier Polge csinálta (bár a 2011-es intense-hez Fragrantica már Francois Demachy-t írja). Nos.
Nekem ezek NEM hasonlítanak. (Talán a nem-intense Diorral kellene össze-szagolni.)A Dior egy elegáns, púderes illat, amit öltönyhöz tudok elképzelni egy visszafogott, ápolt karakterrel.
Mint mondjuk a D&G - The One -t is.A Valentino egy édes illat, amit sokkal inkább estére, randira, buliba tudnék elképzelni, ami próbál egyensúlyozni a mindenkinek tetsző kommersz és a minőségi designer jegyek között, szerintem ügyesen.
Bár nem hasonlítanak, én párhuzamot vonnék a 1 Million-nel, ami szintén ügyesen oldja meg ezt a feladatot.
Szentségtörés, de engem egy 15 évvel ezelőtti piros Adidas dezodorra emlékeztet, amit viszont imádtam.
A citrus csak pár másodpercig érezhető, nekem a kávés jelleg sincs meg, viszont egy kifejezetten édes, csokis, nutellás, gourmand illat.Mint látszik, hozzám a Valentino közelebb áll, de nem tudom eldönteni, hogy imádom vagy kedvelem. Az öltönyt viszont nem szeretem, így a győztes az olasz.
No ennyit mára.
A következő meccs lehet egy
Jesus Del Pozo - Halloween Man vs. Paco Rabanne - Black XS Potion for Him
vagy egy
DSQUARED - He Wood Rocky Mountain Wood vs. Lalique - Encre Noire Sport
(oké, utóbbit lejátszottam már, a Hegy nyert, de kap egy visszavágót az eddig veretlen nem-sport Enre Noire tesótól.) -
pohár
félisten
igen, pont arra a bütykös szarra gondolok, annál még a semmi is jobb
megrendelve, hát kíváncsi leszek pár illatraGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #4889 üzenetére
még a pálcikásnál is van rosszabb, amikor még az sincs, csak egy bütyök a kupak végén... na azzal kend magad össze baszod
összeszedtem pár mintát, amire kíváncsi volnék, plusz 1-2 kifejezetten nőit a család női tagjainak, így is 8 ezret ír a kosár szállítással együtt... a sírba visz ez
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Jhonny06
veterán
válasz Kimmuriel #4886 üzenetére
Nem hinném, hogy full üveg mellé direktbe szórófejeset adnak, inkább véletlenszerűen vagy van vagy nincs. Én is vásároltam náluk és akkor is csak pálcikásat kaptam.
Amúgy filléres tétel lenne nagyobb mennyiségben beszerezni szórófejes üvegeket, nem tudom miért nem így csinálják. Ütném, aki kitalálta ezt a pálcikás megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
sajnos általuk kifújkált 1ml-es mintákról van szó
az meg pont olyan szar, hogy azzal a kis faszom pálcikával kenegetni... sose lesz olyan, mint a szórófejesbezzeg iparfümériánál van Jubilation gyári minta, csak ki vannak fogyva belőle kb november óta
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Kimmuriel #4886 üzenetére
akkor előbb valószínűleg rákérdezek előbb... visszakeresvén Maksifül Marly mintái mind gyári cuccok voltak, na majd meglássuk'
Jhonny... az lesz szerintem is, előbb rákérdezek náluk a dolgokra
-
Kimmuriel
aktív tag
Attól függ. Ha helyben vásároltam mintát, mindenből kifújtat kaptam, viszont amikor üveges parfüm mellé választhattam 3 ajándék mintát, akkor gyári Amouage-t kaptam. By the way, az oldalukon feltüntetett árak szerintem az 1 ml-es kifújt mintákra vonatkoznak, nem a 1,5-2 ml-es gyáriakra.
-
pohár
félisten
skacok, aki már rendelt a Neroliból illatmintákat, a Parfums de Marly és Amouage Jubilation minták kifújva jönnek, vagy rendes, gyártó által készített, szórófejes üvegcsében?
-
bluntside
csendes tag
Voltam ma Mammut Douglasban, rengeteg férfi és női Tom Ford van kirakva tesztelésre, lehet keresgélni! (habár nekem túl drágák)
-
Jhonny06
veterán
válasz Kimmuriel #4874 üzenetére
Én nem szeretem a nagyon édes illatokat, de ez nem tűnt annak és jó érezhető volt minden szinten. Szóval nem az a 1 Million-os édesség.
Nem sajnos, csak a Neroli Portofino és Oud Wood. Osztrák tesóknál gyakorlatilag az összes TF ki van rakva, szóval legközelebb ott lehet megszaglászni őket. Talán egyszer ide is eljut. Asszem a Sahara Noir az egyetlen, ami nem volt kirakva, pedig tényleg jókat olvastam róla, kipróbálnám.
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz Jhonny06 #4868 üzenetére
Nyehehe, nekem meg épp ellenkező a tapasztalatom a TF Noir Pour Femme-vel! Szerintem túlontúl édes, egyből össze is szaladt a szemöldököm, hogy "Na ne má'! Tom Ford is beállt a cukorkagyárosok közé?!". Tartósnak tartós, de a szillázsa kb. lepkefing.
A Black Orchid nekem is nagy kedvenc, egyébként Jacko is ezt az illatot viselte, de ez gondolom közismert tény...
A Tom Fordok közül ami nekem még nagyon bejön, az a Sahara Noir, jó masszív kis tömjén illat, és ebben aztán tényleg semmi édes nincs! Vicces is, hogy női illatnak titulálják, mert minimum uniszex parfüm, de ha már feltétlen kategorizálni kell, akkor sokkal inkább férfi illat. Félnek is tőle a kislányok rendesen, kevesen szeretik az ilyen masszív illatokat!
Egyébként a Private Blend szériából volt Santal Blush kirakva illatolásra?
-
pohár
félisten
ühüm, van a Noir Pour Femme és Noir Extreme is már, csak épp minta nincs belőle
-
mufi
senior tag
válasz kk831228 #4866 üzenetére
Ráadásul ismerkedhetnénk, mesélhetnénk sztorikat a parfümökről...
Pé:
Nekem ezen kívül van még legalább 20-30 csak elő kellene kotorászni őket bár azok designer parfünmök, nem ilyen mírögdrágák
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #4870 üzenetére
csak sima Noirt próbáltam (csak az volt iparfümériánál, az Extreme verziója még nem, bár azóta nem is kerestem, lehet már van azóta), de ha lesz rá lehetőségem, megszaglászom
illatjegyek alapján tényleg nincs semmi nőies benne
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Nőinek van reklámozva eredetileg, de 90%-ban ugyanolyan illata van, mint a Noir Extreme-nek, csak van normális tartóssága és jobb az illata. Nem tudom, hogy próbáltad-e már a Noir Extreme-et, de ha igen és bejött, akkor a Noir Pour Femme-t is próbáld ki, engem nagyon meggyőzött. Egyáltalán nincs női illata, bár simán hordható nők által is.
Ez az:
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #4868 üzenetére
mármint a női került be a kedvenceid közé, amit meg fogsz venni?
-
Jhonny06
veterán
Benéztem az Allee-ba és végigszaglásztam azokat a Tom Ford-okat, amik még nem voltak meg. A Private Blend szériából csak az Oud Wood és a Neroli Portofino van, előbbiből nekem is van full üveg, utóbbi nem jön be, úgyhogy ezt gyorsan letudtam.
A Noir Extreme baromi jó, de kicsit gyorsan elillan. És itt jön a lényeg! A női változat (Noir Pour Femme) 90%-ban hasonlít a Noir Extreme-re, csak sokkal jobb és jó a tartóssága is, ez most bekerült a kedvencek közé, egyszerűen hihetetlenül jó illat. Valószínűleg ez lesz a következő vásárlásom. A Noir EDP hosszútávon elég nyerő, az EDT a legkevésbé jó a 3 közül, de ebben is van valami.
A Black Orchid is brutálisan jó, ha nő lennék csak ezt hordanám.
A többire már nem volt orrkapacitásom, de a Grey Vetiver is érdekel, meg a TF For Men és az Extreme változat.
Ennyi a választék nagyjából TF-ból, de azért örülök, hogy idáig is sikerült eljutnia a Douglas-nek.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Pont erre gondoltam én is hogy itt elég sok fórumtársanak van nem csekély gyűjteménye , lehetne egy találkozót szervezni...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
mufi
senior tag
Egy szerény lista, amit most fogok beszerezni néhány illatminta Mondjuk ha megjönnek, összeröffenhetnénk Győrben valahol vagy Szombathelyen oszt szagolhatnánk látástú' vakúlásig
-
tibbike01
őstag
-
törölt tag
válasz Maksifül #4859 üzenetére
Engem nem zavar ha népszerű, hiszen Allure-t is használok. Másik egy D&G The One ami bárcsak tartósabb illat lenne. Most télen meg egy Burberry London mintát fújkálok, egész jó és nem drága.
A Luna Rossával úgy vagyok fő parfümnek nem vettem volna egyébként sem, talán többet is vártam kicsit a sok dicséret miatt. Számomra olyan akcióban 10K-ért megvenném elfújkálni jó illata van, de teljes áron már nem annyira érné meg. Viszont hogy a bőrömön elég furcsa volt nálam el is döntötte a kérdést. Ezért kell csuklón tesztelni, a papírcsík nem sokat ér a boltban. -
Maksifül
senior tag
válasz #78032384 #4858 üzenetére
Nekem pl egyáltalán nem jött be a Luna Rossa, hiába imádják annyian. De hát ízlések is pofonok. Sosem egyezett az ízlésem a közízléssel.
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
törölt tag
Tegnap kipróbáltam a Luna Rossát a topik ajánlására. Lehet csak az én bőröm, nem is tudom pontosan leírni: jól indult de aztán valamilyen fémes (?) mellék érződött ki és csak az maradt a csuklómon órák múlva is. Nem volt jó. Ruhát ahol érte a felhő jó volt. Tapasztalt valaki hasonlót? Kár érte, mert akciósan jó lett volna hétköznapokra, hogy ne az alkalmakra szánt Ch.Allure fogyjon. Max. 10K árig van valami friss illat tippetek ilyen hétköznapi futkozásra? Például Lacoste?
[ Szerkesztve ]
-
EG0
aktív tag
válasz Jhonny06 #4827 üzenetére
Hú, jó kérdés.. Annyira sok félét nem láttam, én Allee-ban néztem.
Neroli Portofino , Noir és Grey Vetiver biztosan volt.
Az elsőről nekem is kapásból 4711 ugrott be, nagyon hasonlóak.
Noir.. nekem semmi különöset nem mutatott egy "sima" designerhez képest.
Grey Vetiver kellemes, de jó vetiveres illatok vannak sokkal olcsóbban is.Egyébként tervezek rendelni iparfümériáról mintákat, ajánlotok valami különlegesen jót, ami nincs minden pláza drogériában?
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
aztakurva, ez nagyon komoly
-
mufi
senior tag
válasz Jhonny06 #4851 üzenetére
Nem rendeltem még meg, ez a bath ami most van a boltban. Angliából fog jönni. Az üzletben egyébként azt mondták, hogy hiába keresem a "legendary" batch sorsázmokat, nem biztos, hogy az nekem pont tetszeni fog. végül is, ez a szép a parfümvilágban...ha ez olyan lenne, mint a minta, ami iparfümériárl rendeltem...nos, szerintem az asszony el fog hagyni mert az az illat az bezony punamágnes. Minden túlzás nélkül.
-
mufi
senior tag
válasz Jhonny06 #4847 üzenetére
Nem rossz, engem sem zavarna a barna szín. Más: vnnak itthon olyan helyek ahonnan nem csak designer parfümöket tudok rendelni? mondjuk Reflection Man minta kellene meg valami női dolce gabbana...
-
Jhonny06
veterán
Innen rendeltem 1 hete 20db-ot és nagyon jó, ennél jobb minőségűt nem kapsz. Valakinek nem jön be ez a gyógyszertári barna feeling, de élőben jól néz ki, engem nem zavar, hogy nem átlátszó. Maga az üveg elég olcsó, sajnos a szórófej hozzá drága (ott van alul a kapcsolódó termékeknél, ugyanaz a 18mm-es megy rá az összesre. [link]
Ki tudod választani, hogy 10, 20, 30, 50 vagy 100ml-eset akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Ezt próbálta már valaki? FLO perfume atomizer. Mondjuk kicsi, de így első ránézésre minőséginek és tartósnak tűnik.
-
mufi
senior tag
Skacok, milyen üres üveg az ami már ajánlott kategória, normálisan működik és nem párolog ki belőle a drága cucc?
-
Kimmuriel
aktív tag
Nekem most megint új kedvenc van láthatáron: Mona di Orio Violette Fumée
Álmomban nem hittem volna, hogy egyszer majd egy ilyen illat fog tetszeni! Nagyon komoly cucc! -
mufi
senior tag
-
-
gamegod
senior tag
Nagyon egy az izlesunk az tuti.. Anno a Versace Eau de fraiche-t is nalad olvastam hogy milyen illat, rendeltem is megjott , az volt az elso komolyabb parfumom. De megerte az arat, nagyon szerettem a nyaron. Most meg a Burberry Londont rendeltem es ma jott meg. Egyet fujtam magamra de fu, a kezemre fujtam. Nagyon patent illat. Nagyon tetszik, igy telre nekem tokeletes lesz.
Mas tema: Prada Luna Rossam volt most, kolleganom meg is jegyezte hogy nagyon jo illat, azt mondta ezt hivjak a csajok "pöcök állítónak"... Szoval nem lehet azzal az illattal sem melleloni..OnePlus 8T / PSN: gamegod0893
-
kk831228
addikt
-
Maksifül
senior tag
Megszagoltam ezt a Molecules 01-et a Neroliban.. Nálam egy nagy 0-t érdemelt. Az illata is teljesen jellegtelen, szinte alig érezni, és semmi tartóssága nincs.
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
pohár
félisten
brands.hu-n szokott lenni párszor parfümakció, akkor ilyen olcsóbbak mennek, mint a Banderas, Beckham, meg ilyen színésznős parfümök
fiúklányok, ezt az Amouge-t szagolta már valaki? lassan keresni kéne valami a Davidoff Hot Waterem helyére télre, ahogy az illatjegyeket néztem, igen hasonlóak (bár ez sokszor nem jelent semmit)
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Jópár éve testvéremtől kaptam ajándékba az alábbi parfümből: Antonio banderas blue seduction. Nagyon megtetszett az illata, majd egyszer véletlen eltörött, rendeltem egy újat az viszont már valami hígított valami volt.. Ha valaki tud innen a topicból ilyet, az kérem dobjon meg egy privivel.
-
pohár
félisten
de csak Pesten, nem? mert az Allee & Mammutban lévőkben van csak TF Noir Extreme, ezt ők maguk mondták nekem
-
EG0
aktív tag
Douglas-ben lettek Tom Ford-ok, egyelőre nem estem hasra tőlük. De azért like, hogy felfelé nyitnak.
-
zs.tom
tag
Nekem is van iso e super de 28%-os töménység. Én nem szeretem, nyáron szoktam néha használni. Villoresi Yebermate a nyári kedvenc, Philosykos, Egyptian Musk a Sonomától, meg egy két titkos olaj amit nem árulock el
-
Makett1987
csendes tag
Nekem még mindig a best a Bvlgari Aqva Pour Homme, nem is nagyon találok jobbat és ami tartósabb lenne, esetleg még amit használtam és tetszett az a Bruno Banani Absolute Man parfümje.
Ismeri valaki őket amúgy? Amúgy a parfümcenterről szoktam rendelni, eddig semmi rosszat nem tapasztaltam.
-
mufi
senior tag
Akikkel az Aventus ügyben értekeztem, hétfőn küldöm nekik privátban a részleteket
-
kk831228
addikt
Hát pont így vagyok az Aventus - al... Először beleszagoltam mondom mi ez a büdös valami... Aztán egyre többet próbálgattam magamon és egyre jobban bejön... Azért is tetszik mert azért a Niche parfümök nagyon nagy %-a inkább öltönyhöz aktuális, viszont az aventus-t bárki használhatja hétköznapi illatként is, farmerhez...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Mercutio_
félisten
-
Pé
senior tag
A másik, megkaptam az Aventust, és próbálgatom magamon. Egyre jobban tetszik. Lassan már nem tudom eldönteni hogy ez tetszik-e jobban vagy a Terre D'Hermes ami eddig nálam etalon volt.
Olyannyira bejött, hogy már keresem a téli párját, ami pl. lehetne ez: [link]
Az összetevői (szantál, cédrus, agar, pézsma, citrom) tuti állat jó kombó lehet.
( És akkor még mindig keresem Hermes-től a Bel Ami-t szaglászásra, ami összetevő alapján szintén jónak igérkezik, és lehetne a Terre téli párja , de sajna nincs sehol )
[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
válasz kk831228 #4809 üzenetére
Ha tudod még szaglászd meg ezt is:[link]
Ez az általad linkeltnek a tavasz-nyári változata. Nagyon jó! 2 Burberryvel lefedheted az egész évet.
Én ma azt nézegettem hogy milyen kollekció kéne, hogy minden évszakra és alkalomra megfelelő parfümöm legyen. Egy gyártó vagy több, hasonló vagy eltérő illatjegyek, stb. Legyen-e egy rád jellemző "domináns" illatjegy ami minden parfümben benne van, vagy ez nem fontos, stb. Nem egyszerű.
Szerintetek ?
-
kk831228
addikt
válasz Mercutio_ #4807 üzenetére
Nekem is hasonlók teccenek... Ajánlom a Burberry -t amit az imént írtam...
Tom Ford - Noir
Mont Blanc - Emblem[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Igen láttam már...
Ma meg douglasbe voltunk : női kedvenc : Jimmy Choo - Flash : nagyon kellemes...
Férfi: CH Man prive, nem rossz, viszont ez még mindig jobban tetszik... [link]
-
Mercutio_
félisten
Nemrég vettem egy J.P.Gaultier "Le Male" illatmintát (0,8ml), de most megszagolva nagyon nem az én világom, valakit esetleg érdekel csere valami más mintára ami neki nem jött be?
Nekem az Invictus, YSL la Nuit, CH Men jellegű illatok jönnek be mostanság.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
kk831228
addikt
Tegnap beugrottam a neroliba bnőmel. Megszagoltam a Creed Santal-t, háát az aventus az jobban teccik... Bnőmnek meg vettünk 2 mintát... Az egyik ez : [link] : Ezek az Amouage parfümök nagyon brutálisak, nagyon összetett illatok...
A másik pedig ez ami tetszik neki : [link]
Ezek tetszettek neki, föleg az Amouage... Az nagyon jó, viszont az ára annyira nem tetszik...
-
Jhonny06
veterán
válasz PrinceHerceg #4802 üzenetére
Rendes bejáratott márkáról van szó, tehát nincs aggódni valóm. Elég sok review van róla Fragranticán meg Basenotes-on is.
-
Jhonny06
veterán
Ezek meg megmaradtak, pm ha kell: Creed Original Santal 30ml decant 12k, Aventus 20ml decant 11k, Mancera Sand Aoud 20ml eredeti uvegben, dobozzal, bortokkal 5,5k.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- TCL LCD és LED TV-k
- Renault, Dacia topik
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Robogó, kismotor
- World of Tanks - MMO