Hirdetés
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kimmuriel
aktív tag
-
Kimmuriel
aktív tag
Az én nagy kedvenceim a férfi illatok közül a Dior Dune és a Penhaligon`s Opus 1870.
Ezen felül bejönnek még:
- Hermes Terre d'Hermes
- Givenchy Pi
- Bvlgari Bvlgari Man In Black
- Frapin Terre de Sarment
- Guerlain Homme
- Guerlain Homme Intense
- Guerlain L'Instant de Guerlain pour Homme
- Guerlain L'Instant de Guerlain pour Homme Extreme
- Guerlain Habit Rouge Eau de Toilette
- Dior Fahrenheit EDT
- Chanel Bleu de Chanel EDT -
Kimmuriel
aktív tag
Apropó, azt ugye tetszenek tudni, hogy a Guerlain Habit Rouge Sport-ot és a Guerlain Homme EDT-t kivonják a forgalomból? Úgyhogy csak óvatosan szeressetek bele ezekbe az illatokba!
Forrás: [link]
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz PrinceHerceg #3033 üzenetére
Alkoholos vattával áttörölni esetleg?
-
Kimmuriel
aktív tag
A futarplaza.hu-t nem ismerem, viszont ha pesti vagy, jó szívvel tudom ajánlani a Vera Parfümériát! Igaz, hogy el kell menned valamelyik boltjukba (bár van weboldaluk is, de az nem üzemel webáruházként; illetve az áraik alacsonyabbak a honlapjukon feltüntetettnél), viszont vastagon olcsóbbak szinte bármelyik webáruháznál is! Én szinte mindig náluk vásárolok, sosem volt kifogásom a minőséggel!
De bárhol is vásárolsz, szeretném felhívni rá a figyelmedet, hogy a világ leggyakrabban hamisított parfümje a Chanel, különösen a No.5, így én semmi esetre sem ajánlanám a 100 ml-es kiszerelés vásárlását! A 100 ml-est éri meg a legjobban hamisítani (de hamisítják a kisebb kiszerelésben kapható parfümöket is, sőt még a mintákat is!), így ezt szokták a leggyakrabban, és bizony már igen magas színvonalon űzik, egyre nehezebb kiszúrni.
-
Kimmuriel
aktív tag
Parfümöt ajándékozni rendkívül intim dolog. Sok nővel beszélgettem erről, és többen is mondták, hogy már-már személyes sértésnek veszik, ha valaki meg akarja határozni, hogy milyen illatot viseljenek. Egyedül a párjuktól nem veszik rossz néven, de a férfiak sokszor így is mellélőnek. A parfüm egyfajta identitás, a személyiségedhez társuló bélyeg. Kiegészít téged, kiemeli bizonyos tulajdonságaidat. Aki parfümöt vásárol, egyfajta identitást vásárol. "Ne mondd meg nekem, hogy ki legyek!"
De például első randin parfümöt ajándékozni is irtóra offenzív dolog.
Én magam sem szeretek parfümöt kapni ajándékba, nekem senki ne próbálja meg kitalálni, hogy mit szeretek, mert lehetnek durva meglepetések. -
Kimmuriel
aktív tag
Egyébként nekem a következő netes parfümériákkal volt pozitív tapasztalatom: iparfüméria, Parfüm Outlet, Elit Parfüm, Parfüm Éden. Ezek közül az iparfüméria a legtutibb a szállítási határidők tekintetében. Rendeltem már egyébként a LuxoryShop-tól is, de ők irtó lassúak, nem hajlandóak kommunikálni, ráadásul a parfümöt csak egy szimpla bubis borítékba paszírozták bele, így nagyon meggyűrődött a doboza. Még szerencse, hogy nem ajándékba vettem.
-
Kimmuriel
aktív tag
Nem, a batch kód kizárólag a gyártási időt jelöli, szerintem semeddig nem tart egy ilyen matricát hamisítani. De az IP megbízható, én így látatlanban is majdnem biztosra merem mondani, hogy eredetit kaptál. Ilyen téren én soha nem hallottam panaszt IP-ra, és nekem sem volt gondom velük, és már nagyon sokszor rendeltem tőlük.
Legyen sok öröme a parfiban a megajándékozottnak! -
Kimmuriel
aktív tag
„Meg még olyan kérdésem lenne, hogy ti hogy szoktatok parfümöt venni? Bementek vmi drogériába és kipróbáljátok a parfümöket hogy milyen az illata aztán megrendelitek olcsóbban netről?i”
Alapvetően igen. Én a Müller/Douglas/Marionnaud üzletekben szoktam „kiszagolni” a potenciális jelölteket. Sokszor fordult elő, hogy ezután rögtön meg is rendeltem netes parfümériában vagy boltban megvettem, de ma már óvatosabb vagyok, mert tudom magamról, hogy erős az impulzusvásárlási kényszerem. Inkább próbálok előbb mintát szerezni, hátha sikerül a teszt ideje alatt kiszeretnem belőle.
Akkor van ciki helyzet, ha olyan parfümről van szó, amit nem lehet kapni a magyar parfümériákban, és minta sem rendelhető belőle... Nos, a vakon rendelés kockázata elég nagy, néha bejön, néha nem!
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz rayoliviero #3117 üzenetére
Miért is?
-
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz Maksifül #3133 üzenetére
Amit kevesen használnak, az inkább a nem kapható kategória, pont azért, mert nincs rá kereslet!
Nem csak a mainstream illatokat hamisítják, de a kevés példányszámot gyártó niche manufaktúrák illatait is. Na azokat aztán kevesen használják, mert kevesen tudják megfizetni. És pont ezért nagy biznisz hamisítani.
És még egyszer mondom, eredeti üvegébe is töltenek hamis parfümöt, így az átverés csak a használatba vételkor derül ki.
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz Fr@nkieWilde #3138 üzenetére
Én meg pont hogy a külföldi rendeléstől tartanák jobban! Ott aztán pláne cink, ha panasz ügyben kell eljárni! No meg attól is tartanék, hogy nem zúzzák-e porrá az üveget, mire ideér az országba...
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz Fr@nkieWilde #3140 üzenetére
Hát az Iparfüméria sem éppen magyar webshop! (Ha jól tudom, cseh cég.)
-
Kimmuriel
aktív tag
Amúgy mi lenne, ha OFFba írnátok?
-
Kimmuriel
aktív tag
Na gyerekek, végre megint van Penhaligon's Opus 1870 a ragyogj-parfum.hu-n, rögtön le is csaptam rá! Hónapok óta fáj rá a fogam, a mintám hamarosan teljesen elfogy, úgyhogy ez az állapot már tarthatatlan volt!
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz PrinceHerceg #3206 üzenetére
Tesztelni Dögleszbe, Marianyóba és Müllerbe járok, netről pedig megrendelem, ha tetszik. Ha érdeklődésem tárgya nem kapható magyarországi parfümériában, akkor netről szerválok mintát, és azt tesztelem.
[ Szerkesztve ]
-
Kimmuriel
aktív tag
50 ml-t egy hónap alatt? Bakker, nem meginni kell! De most viccen kívül, 1 ml elvileg kb. 15 fújásra elegendő. Mégis mennyit fújsz magadra egy alkalommal? 1 ml nálam közel egy hétig kitart...
Egyébként ha egy parfüm nem tetszik, annak nem 14 nap alatti folyamatos használat mellett kiderülnie, hanem rögtön 1-2 alkalom után. Így jön ki az, hogy az Iparfümériára visszaküldött parfik is max. 1-2% hiánnyal rendelkeznek. Azért az elég furcsa logika, hogy két hétig literszámra locsolod magadra, és csak a 14. napon veszed észre, hogy "Jééé, nem tetszik!".
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz Fr@nkieWilde #3237 üzenetére
Áháhá, pont szombaton szaglásztam én is, és nekem is nagyon tetszett! Használd egészséggel!
-
Kimmuriel
aktív tag
Ha a Neroliban jártok, szerintem az alábbi illatokat mindenképpen érdemes kipróbálni (nekem nagyon bejöttek):
Atelier Cologne Cedrat Enivrant: a cédrusos illatok kedvelőinek.
Carner Barcelona Cuirs: isteni bőrös illat!
MDCI Parfums Invasion Barbare: erre nem is mondok semmit...
Ramon Monegal Agar Musk: igazi klasszikus, 70-es évek illatvilága feeling, köszönhetően a tölgymohának. -
Kimmuriel
aktív tag
Témázgatás a parfümmániáról: [link]
-
Kimmuriel
aktív tag
Szerintem a Guerlain L’Homme Ideal túlontúl édes. Én meg ma a Versace Dreamer-t és a Thierry Mugler A*Men Ultra Zest-et szagiztam Dögiben, és mindkettő katasztrófa. A Dreamer szinte egy az egyben a női JPG Classique-ra hajaz, míg a Mugler elképesztően édes, még egy nőn is túlzásnak tartom!
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz tibbike01 #3294 üzenetére
Ma voltam megint szaglászó körúton. Ami tetszett:
- Givenchy Gentlemen Only: Igazi felüdülés a szörnyen aldehides sima Gentlemen mellett, érdemes kipróbálni!
- Dior Homme Cologne: Nem szeretem a túlhúzott citrusos illatokat, de ez egy igazán kellemes meglepetés volt, pedig citrusbomba a javából! Igazából nincs benne semmi csavar, egyszerű mint egy faék, de szép, letisztult, üdítően frissítő illat.
- Guerlain Homme vs. L'Homme L'Eau Boisée: A Boisée változat szárazabb, fásabb, mint a sima Homme, ami meg inkább frissebb, citrusosabb. Őszintén szólva nekem a sima Homme verzió egy picit jobban tetszik, de félreértés ne essék, mindkettőt kimagaslóan jó minőségű illatnak tartom!
- Guerlain L'Instant de Guerlain pour Homme: Emlékszem korábban már szaglásztam, és föl is jegyeztem magamnak mert tetszett akkor is, most pedig újra megillatoltam. Meleg, fűszeres illat. Édes, de nem bántóan. Nyárra tuti sok lenne, én inkább ősszel tudnám elképzelni a viselését. Sajnos az Extreme változatból nem volt, pedig szívesen összevetettem volna vele!
- Dior Dune Pour Homme: Továbbra is letaszíthatatlan a trónusról, de azért mindig megszaglászom referenciaképpen.Fás, enyhén kesernyés és fűszeres illat. Szerintem zseniális alkotás! -
Kimmuriel
aktív tag
A "discontinued para" nekem is ismerős... És momentán pont a Guerlain Homme-ot is kivonják a forgalomból: [link]
Szóval a polcokon már csak az utolsó példányok vannak, utánpótlás már nem lesz! Itt nálunk Magyarországon nyilván lassabban fogynak ki a készletek, mint mondjuk az USA-ban, hisz korántsem olyan nagy a felvásárlóerő, de azért nem árt tudni, hogy innentől kezdve finito! -
Kimmuriel
aktív tag
Ma egy kis Dior Homme Cologne-t fújtam magamra a Müllerben. Egészen meg vagyok döbbenve, milyen jól tart a citrusossága! Full jó kis uniszex illat!
-
Kimmuriel
aktív tag
Újabb szaglászó körúton voltam, és nagyon kellemes meglepetésnek bizonyult az olcsó illatok körében a Nautica Life!
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz rayoliviero #3321 üzenetére
Szvsz a Müller iszonyú drága... 30 ml-es Man In Black kerek perec 10 rugóval drágább, mint ahol én vettem (Vera Parfüméria), úgyhogy akciózhatnak akármennyit, akkor sem éri meg!
Akkor van ciki, ha máshonnan nem beszerezhető illatról van szó, de ilyennel alig találkozni. -
Kimmuriel
aktív tag
Nekem közben új kedvencem lett: Frapin Caravelle Épicée! Fás, nagyon mélyen fűszeres. Imádom!
-
Kimmuriel
aktív tag
Már van IP-n Nautica Life! [link]
-
Kimmuriel
aktív tag
Azért a száraz bőrön is lehet segíteni aláhidratálással! Csak illatmentes krémet kell használni, és máris meg van oldva a dolog.
-
Kimmuriel
aktív tag
Tegnap végre boldog tulaja lettem egy üveg Terre d'Hermes EDT-nek!
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz tibbike01 #3832 üzenetére
Nagyon tetszik! A Fraiche verziót túlontúl citrusosnak találtam, az már majdnem a kétlábon járó limonádé kategória. Az EDP pedig egy picit erős, az EDT valahogy szofisztikáltabb, lágyabbak benne a nüanszok. Bár ez is meglepett az első felfújáskor, mert kezdetben gépolajhoz hasonló illatjegyeket produkált, meg is ijedtem tőle rendesen! Aztán ez elég gyorsan elmúlt, valahogy rendezték soraikat a citrusos illatjegyek, és nagyon szépen, egyenletesen bontakozott ki az illatkompozíció. EDT létére brutál tartós, reggel mikor szappannal alaposan átdörzsöltem a bőröm, még utána is éreztem, egészen döbbenetes a tartóssága.
Hihetetlenül illik az őszi időjáráshoz, egész egyszerűen a Terre d'Hermes az első gondolatom, ha őszre akarnék illatot választani! Kevés ilyen jól kibalanszírozott parfüm létezik! (Mondom ezt úgy, hogy kifejezetten rühellem a túl citrusos illatokat.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gitáros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest