Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeTaL
tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Akko' nyilván vedd a másikat.
Vagy ne használj elektromos kapásjelzőt.. 
-
Lustig
tag
lassan lassan nekem is kéne egy nagyobb befektetés
2db jó kis bojlis kéne
meg egy fain rodpodmert a mostanit inkább oda adom faternak
holnap meg megyek venni egy elektromos kapásjelzőt [link] vagy [link] szerinted ?
nem akarok drágát venni mert ugyan azt a célt szolgáljaés ez a water land itt vagy egy köpésre

-
MeTaL
tag
Sajna nem kell. Jövőre ilyeneket fogok venni (persze nem egyszerre):
Spro Inspiration 3 méter picker + Ryobi Zauber 20as vagy 30as orsó
Maver Diamond Fine 420 Matchbot + Cormoran Corcast 8pi orsó
későbbiekben jó lenne még egy Maver Stradivari 420
Berkley Lighting Rod pergető pálca + Ryobi Zauber vagy Ecusima

-
Lustig
tag
esetleg ha valakit érdekelne van egy IKURA GTR 4000-es orsóm
néha feederezésre és úszózni használtam szép állapotban van 10csapágyas szépség
[link] pont ilyen árban meg biztos megegyezünk
-
Louies
aktív tag
Én mindig Karácsonykor a saját fogott halból készítem a levest. Idén alaplébe ment törpe, keszeg, kárász, feltétnek pedig egy 1,7kg tükör. Finom lett...
Ma megkóstolom a pangasiust, azt akarok kirántani. VAlakinek nincs valami jó receptje erre, ami egyszerű. Sült krumplit és francia salit tálalok mellé.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
MeTaL
tag
jóétvágyat a halászléhez.

-
MeTaL
tag
válasz
lakisoft
üzenetére
Hát nem sok jóval... Például az idén nyáron csak 2hétig jöttek a süllők. Nemeseket lehetett fogni, napi 2-3 darabot. Aztán utána meg semmi... Leginkább süllőzni szoktunk itt, meg keszegezni, de idén a keszeg is szar volt, aprók jöttek nagyon. Tenyeresek. Egyébként ez volt nyáron. Ősszel meg szebb keszegeket lehetett fogni. Dévéreket, bodorkákat. Kb. ennyi. Ki kell fogni azt az időszakot hogy mikor jönnek.
-
MeTaL
tag
Én ez a híd alatt szoktam süllőzni: Kép
-
Lustig
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
nekem elég lenne csak 1x az adria is
kíváncsiságból hogy milyen tengeren a változatos fogás vonz igazán más nem
inkább Norvégiába lazacozni
Franciaországba pontyozni
meg ilyen híres helyekre mennék el szívesen
ezek valahogy jobban vonzanak
de elismerem hogy biztos nagy élmény
-
lakisoft
veterán
Szerdán leadtam a fogásinaplómat ... sajna már az idén nem megyek horgászni. Pedig úgy szeretnék hóesésbe pontyot fogni ...

-
Lustig
tag
szerencsés vagy hogy ilyen közel van a horgászhely nekem sajnos nem
mire elvinném a cuccost a Dunára hát ott halnék meg
ezért inkább hetente 1x nyáron meg Tiszán vagyokviszont van itt nálunk egy hely egy kis "álló" patak

abba nagyon sok kis tenyeres kárász van és az a senki földje kb
ott szoktam még pár haverommal hülyéskedni
1x 2x viszont volt törpe is de egy jó fél kilós
egy csávó meg esküszik arra hogy fogott 1db 2.5-3kilós pontyot 15-20dkg csukákat is láttam
és egy nagyon hosszú iszapos 1.5m széles helyről beszélünk ami 40fokba kiszárad
-
MeTaL
tag
50-70 nap egy évben ?
az nekem kevés... édeskevés. Én szinte mindennap lenézek, fognak-e valamit, de ha lenézek általában horgászom is. Ma is voltam pecázni hóesésben haverral. keszegeket akasztott oldalba twisterrel. de pl. nyáron amiokr van szabadidőm tuti lemegyek horgászni, meg minden évszakban tul.képpen ha nem esik az eső. -
Lustig
tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
igaz tényleg nem járok olyan sokat horgászni de azért vagyok vízközelbe rendesen 50-70napot 1évben nem tudom mennyire számít soknak
45-50-55ös orsóim vannak behordani nem szoktam a cuccot úgyhogy a távolságok 80-110m
pár halastónál 50-60m is elég , nem használnák ki egy nagyobb méretű orsótviszont most 2-3haverommal tervezek egy 1hetes maconkai túrát és ott mindannyian gondba leszünk a távolsággal

és igen esik ez a rákos hó nem is gyengén
hó = nincs peca
-
MeTaL
tag
szakad a hó, nyomás pecázni!

-
Intruder A 6
aktív tag
Nekem is Voltak Sprok, de nem bírták az igénybevétel, ha keveset használód biztos jók de én sokat nyúzom őket, sokszor 1 hétig kint vagyunk a vízparton és ott bizony komoly igénybevételeket kapnak, a Shimano Long Cast tekeri ki a legtöbb zsinórt egy hajtókar forditás alatt 116cm,
ezek amiket linkeltél, max 60-70 centit húznak be 1 kör alatt, és az bizony lehet tekergetni jó ideig mire kint van, mi sokszor 3-400m-rekre húzzuk be a szereléket, még a long castal is majd meg lehet szakadni mire kitekeri az ember.
Ha meg dobálni kell akkor 60-as mérettől felfelé nézegess, mert ezeknem elég kicsi a dobja,
a nagy dobátmérőről könnyebben szalad le a damil, ezért messzebb tudsz vele dobni.Ha ilyen árkategóriában gondolkodsz javaslom a 80-as Okuma Longbow-okat, doba is viszonylag nagy, és jó a fékrendszere.
Én két darabot nyúztam kb 3 évig sosem volt velük baj, és a barátami is ezeket használták akkoriban, nekik sem volt vele gondjuk.A Shimano long Castok sajnos nem olcsó darabok, én még akciósan megtudtam venni 105000ft-ért a 3db-ot, de mostanában mindenhol 50 ezer felett látom.
És sajnos ezekhez sem jár pótdob, +8000ft
A komolyabb orsókhoz már nemigen adnak pótdobot
-
Lustig
tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
-
Intruder A 6
aktív tag
Pl abban nyújt többet hogy 15-20ezerért szerintem használható Bojlis orsót nem is lehet kapni.
Én Shimano Lon Castokat használok, de nagyon fáj a fogam az Aero Techniumokra,
és van különbség köztük.
16K-ért szerintem a legjobb vétel még mindig a banax helikon, igaz viheted szervizbe mindig mert mindig van valami baja, haveromnak volt 2db töbet voltak szervizben mint otthon, és másoknál is ugyanazok a problémák jöttek elő mint nála. -
lakisoft
veterán
Azért olcsóbbért is van
itt csak 16k
, ennek az orsónak nem az a célja mindenki ezt használja - csak erő demonstráció a versenytársaknak - hogy én ilyet is tudok! -
Lustig
tag
hát igen
DAIWA Tournament Basiair 45QD annyira nem is vészes az ára aranyos szép jó a forma és szerintem mindenkinek bőven megér 229.490 Ft-ot
ezt tényleg pont a magyarok pénzéhez mérték köszönjük DAIWA

viszont ha egyszer lenne egy ilyen a kezembe azért kíváncsi lennék miben nyújt többet mint egy 15-20ezres orsó
-
MeTaL
tag
Én tavakra nem szoktam járni, ide járok az RSD-re, itt van 10 percre... Tavon halat fogni nem nagy művészet, és a táj se olyan szép. Tavon azért jó horgászni mert általában mindig fogsz halat, a botjaidat letudod tesztelni, és ha kikapcsolódásra vágysz, fogással fűszerezve és van pénzed, akkor azért jó a tó.. de úgy hosszútávon nem az én műfajom. Sajnálom is rá azt a kb. 3000 ft-ot ami a napijegy, ráadásul halat hazase viheted ha kifizeted. Az meg megint 3000... szóval.. ÁHH.
-
Lustig
tag
ez borzalmas [link]
az orsón nagyot nevettem nem értem ha már ennyibe kerül miért nem lehet jobb orsót a szettbe tenni
269.000 Ft helyett most akciós áron!
Akciós ár: 149.900 Ftés amúgy ez hol kerülne már 270k-ba ?

viccesek , parasztvakítás 100ezerért is sok lenne
-
Lustig
tag
hmm
lényegében igen , a ponty olyan mint a disznó mindent megeszik !
nem tudom hogy vagytok vele de én nem szeretem azt ha bedobok és 5-10-15perc múlva már veszem is ki a halat , elveszti az értelmét
vagy már túl jó horgász vagy
a vadászat a lényeg a csali cserélgetés amúgy is a pontyhorgásznak van a legtöbb felszerelése és azért ismerjük be aki szeret pontyozni az szereti cserélgetni a csalikat is és ha nincs hal akkor a parton kitalálni valami trükköt de ez is milyen bosszantó tud lenni ha egy kávét nem tudsz meginni vagy egy cigit elszívni mert mindig csipog
ha minden tavon meglenne a napi 5 pontyom én boldog lennék mert van Pest környékén pár olyan tó hogy elég döglött a víz és mégis 3000ft a napijegy
-
MeTaL
tag
Nem használok aromát. Egyébként a Van Den Eyde aroma az 250 gramm kerül 3000 Ft-ba kb. nem pedig 800.
Én csak fahéjjal szoktam ízesíteni, vagy haverom vaniliáscukorral. De az is jó ha semmivel se, lehet hogy se íze se büze, de ezt szerintem el kell felejteni hogy az illata vonza oda a halat.... gondold el, a hal nem fogja 3 km-ről megérezni az illatát hogy hú most odafogok úszni és majd jól megeszem... Ha a halak úszkálnak a horgod körül, és éhes, akkor fel fogja venni. Ha meg játszadozik vele, akkor se fog érni semmit se a van den eyde meg stb. naturon ugyanúgy megeszik a halak a kaját, ez már bizonyított... a dara is bizonyított azon a terepen ahol horgászom. Ennyit erről. Tavak? Tavak azok olyanok hogy tele van telepítve ponttyal, bedobsz egy bármilyen szerelést mittomén 2 szem csemegekukoricával, fel fogja venni. még etetőkosár se kell, ha van benne hal. Ha meg olyan tóra mész ahol kevés benne a hal, nyílván ott etetni kell, több percig vagy óráig kell horgászni mire fogsz halat, ha fogsz. Én is horgásztam már olyan tavon ahol kevés benne a ponty. Nem is fogtunk. Olyanba is ahol van benne, bedobtad és kb. 10 perc múlva már húzta. És magunk által készített kaját szortunk be, nem pedig azt amit szarrá reklámoznak. Nem azt mondom hogy mindegy hogy mivel etetsz, de azt se hogy vedd meg 10 ezerért a kaját. A lényeg hogy ha ott van a ponty, akkor jó a dara szerintem bárhol. ( én most kizárólag pontyozásról beszéltem fenekezve ) -
MeTaL
tag
Egy karikakeszeget fogtam kishallal süllőzés közben, rendesen felvette szájba.
-
Lustig
tag
Faterommal megvitattuk a dara témát
ő sem szeret kiadni ezreket kajára
saját tapasztalata szerint semmivel sem szabad ízesíteni pl fahéj vanília
én úgy vagyok vele hogy lehet veszek egy aromát boltba kb 800ft és azt etetőbe bojliba mindenbe lehet hasznosítaniaromából az év csalódása a Van Den Eynde aroma abból is a vadszilva volt nem tudom ki ismeri , de ennek a márkának elég nagy neve van 250g 810ft viszonylag drága is
SENKINEK nem ajánlom tényleg az illata kiváló tartós és nagyon jól színezi a kaját
bojliba is kevertem de az égvilágon semmit de semmit nem fogtam vele soha pedig kb 5tavon volt tesztelve úgyhogy soha de soha nem veszek ilyet
erről van szó [link]még egy bácsi adott nekem olyan etetőt amibe ilyen volt keverve [link]
mondta is hogy megvan vele elégedve fogtam vele egy pontyot meg pár kárászt de ezeket a halakat én is megfogtam a sima tímárral
amúgy arra akartam kilyukadni hogy ha használtok valami aromát akkor az milyen ?

-
MeTaL
tag
válasz
lakisoft
üzenetére
Igen. Sőt, tudom hogy ezt megeszik a halak. Nem egy ember fogott már így pontyot, úgy hogy láttam is, és szemem előtt pucolta meg a halat, a hal belsejében pedig megtaláltuk a kaját... Továbbá kapáskor nagyon apró szöszmötölős kapás lehetett észrevenni, ami pedig azt jelenti hogy a kosárból eszi ki a kaját.. és ez így is történt. Olyan ragadosra meg lehet csinálni ezt a kaját, hogy a kosárból nem jön ki szinte egy szem kaja se. Ez jó vagy rossz azt mindenki maga döntse el, de hatásos... szóval nem jött ki belőle egy szem se, szöszmötölős kapás után kivettem, megnéztem a kosarat, és egy darabkát szabályosan leharapott belőle.. ilyenkor scak kispontyot lehetett fogni ( telepités után ). És ezért is merem bátran állítani hogy ponty volt. Természeteseen méreteset is fogtunk. Szóval bevált cucc részemről.
-
Lustig
tag
válasz
lakisoft
üzenetére
darával nekem eddig inkább kárászba és dévérbe volt szerencsém
viszont az öreg nagy pecások örök favoritja az áztatott kukorica víz tej kombináció
pár hónapos érlelés után olyan szaga lesz tyűűűűűűűűűű
az amur nagy kedvencea Holt-Tiszán már a bojlisok is inkább ezt használják évente beetetnek 60-100kiló kukoricát
így szépen lassan odaszoknak , horogra 3-4szem kuki azt szépen meglebegtetik 15cm magasra és ha kitartó és türelmes vagy mindig lesz egy szép pontyod vagy amurod
míg én ott pesti horgász létemre kivittem a katust meg a tímárt és azzal etettem
azt minden sz@rt rátettem a horogra ami létezik 75%-ba törpe jött de azért volt hogy fortuna mellém állt és kiszedtem pár szépet de amit azok az örültek csinálnak ott 1 nyugis estén kiszednek legalább 4db 8-15kilós csöppséget de azok kb már ott laknak
és a vicc az ha én halastóban próbálnám ezt csinálni kiröhögnének a halak
de azért már előfordúlt olyan is hogy nekem nem volt jelenleg keretem csalit venni és csak egy csemege kukoricát és egy csontit vettem
haverom chillis polipos gyümölcsös meg még sorolhatnám milyen bojlikat és peleteket hozott minden méretbe
és akkor én fogtam a többet
nah megint elkalandoztam

de hát iszonyatosan szeretek horgászni

-
MeTaL
tag
Tavon szerintem édes mindegy milyen kaját használsz, ott általában a halak mindent megesznek ami a tóba kerül. Vad vizeken ez máshogy van, az okát nem tudom. Egyébként vegyél terményesnél kukoricadarát. Rakj fel forrni vizet ( ugyanannyi bögre vizet rakjál az edénybe mint amennyi darát fogsz főzni ). Forrald fel a vizet, ha forr öntsd bele a darát. Majd ha "összeáll" már alig tudod a fakanállal keverni, zárd el a gázt és kész. Utána picike fahéjat szórhatsz rá esetleg. kb. 30 forintból megúszod.
-
Lustig
tag
válasz
olbeteam
üzenetére
hát 12k-t szerintem megér , mer ne azt nézzük hogy 300grammos hanem hogy ennyiért kezembe van egy felszerelés
ha 23k lenne akkor már inkább másikat választanáknéztem az árakat és 10k a határ 10k alattiak nehezek de 9-10k felett már tényleg lehet kapni normális 180grammos botokat
úgyhogy ha veszel mellé egy KAMASAKI-t vagy egy NEVIS orsót akkor is maximum 15-17k a vége szal nincsen nagy eltérés és jobban is járnál
most elgondolkodtam hogy lehet veszek én is , karácsonyi meglepetés magamnak
-
olbeteam
tag
-
-
MeTaL
tag
Aki esetleg horgászna az RSD-n, új szabályzat
-
olbeteam
tag
Szevasztok!
Ehhez a jószághoz mit szóltok?
Esetleg vkinek tapasztalat? -
Intruder A 6
aktív tag
válasz
gardener
üzenetére
Shimanoban a Tribálok az igaziak, sajnos elég sok minőségbeli probléma van mostanában a Shimanoval,gyürű ragsztási hibák, festési hibák, bandázsolás is elég csúnya volt néhány darabon, haveromnak van Speed Mastere de én nem vagyok tőle elájulva, amióta fogott halat a 2,75 librás Fox Ranger X-emmel, azóta le akarja őket cserélni.
Nem lehet őket összehasonlítani, esztétiakilag is szebb a Fox Ranger X.
Nem azért mondom mert nekem is ilyenek vannak, hanem már sok bot volt a kezemben,
jelenleg is 10 bojlis botom van, és ezekből a Fox Ranger is csak a középkategória.
De szerintem jobb botot nem találsz ebben az árkategóriában, Haldorádó amúgy drága kicsit, Walterlandnál nézd meg ott, olcsóbb volt 8000ft-al a Ranger X mikor én vettem őket.
a 2,75 librást 3 hete 42000ft-ért láttam. -
gardener
senior tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
jaja
3lbs-ben gondolkodok most már Én is.
Főképp mióta a félúton a "kapanyelem", miatt vesztettem el egy jó halat.Mi a baj a Speed Masterrel?
Ismerősnek lenne rá kedvezménye, amit átadna Nekem
Vagy csak nem szereted a Shimano márkát?
(A pergető botom Shimano és eddig teljesen jól szerepelt. Rosszat még nem tudok rá mondani.) -
Lustig
tag
válasz
gardener
üzenetére
igen , inkább fox
csak az a baj hogy ez a fox egy alsóbb kategóriájú terméke
ha ilyen árba szeretnél botot akkor inkább spro vagy shimano
2nagy márka de ilyen árban lehet hogy többet tudna nyújtani
az is igaz ha kérdezik hogy milyen botod van akkor jobb kimondani hogy FOX
úgyhogy ha nem is hallgatsz rám de azért nézd meg azokat is a haldorádon
-
-
Dr.Én
veterán
Hali
ABSF márkáju botot vagy orsot használt már valaki?
Én nyáron szereztem be egy ABSF Etalon bojli carp botot és öszintén megmondva pár horgászat után megvagyok vele elégedve.
Rugalmas nagyon és könnyü...és nagyokat lehet vele dobni
-
lakisoft
veterán
Ha valakit érdekel van 3db multiplikátoros orsóm ha valakit érdekel keressen

-
MeTaL
tag
kurva sürgősen munkát keresek... aki tud bármilyet kérem jelezze..
-
MeTaL
tag
Amúgy akit érdekel annak mondom hogy van egy eladó Okuma Sonic orsóm, alig hasnzált.
-
Lustig
tag
Két szőke nő lemegy egy tóra horgászni. Minden nap bérelnek egy csónakot, majd kieveznek a tó közepére. Néhány napig semmit sem fognak, majd a következő nap hirtelen rájuk köszönt a szerencse, és vagy 30 halat emelnek ki a vízből.
- Te, jelöld meg ezt a helyet, hogy holnap is ide jöjjünk. Itt nagyon sok hal van, biztos jó kapás lesz holnap is.
Másnap ballagnak a tópart felé.
- Megjelölted a helyet?
- Persze, rajzoltam egy nagy X-et a csónak aljára, így biztos visszatalálunk.
Az előbbi szőkenő a földhöz vágja a horgászbotjait.
- Te teljesen idióta vagy? A csónak alján jelölted be a helyet? Hát hogy lehetsz ekkora marha? És mi van akkor, ha nem a tegnapi csónakot kapjuk meg?

-
Louro
őstag
Picit féloff:
Ketten horgásznak. A csónakban megszólal a szőke nő:
-Nem adnád kölcsön az úszódat? Az enyém elsüllyedt.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vagy ne használj elektromos kapásjelzőt.. 

Steady74