Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
olbeteam
üzenetére
én is akarok venni még egy bojlis botot (bár egy darabig gondolkodtam feederben, de letettem róla), mert ami van, azt nehéz szállítani. 3-részest néztem, eddig csak webshopokban, de tervbe van véve debrecenben a horgászok háza is... akkora erdőben csak lesz nekem való bot

-
ngabor2
nagyúr
válasz
olbeteam
üzenetére
ebay, nagy-britannia, illetve usa.
igen, én is azt hallottam a daiwa-ról, hogy nagyon jó, emiatt nézegettem... aztán mégis mást választottam
remélem nem bánom meg. az okuma 1948 óta gyárt orsókat (a DAM meg 130 éve...), úgyhogy valahogy megbízok bennük mégiscsak. akkor is, ha elsőre kicsit műanyagnak tűnt. használat során elválik, hogy milyen. -
kételkedem
addikt
A cikk sz@r, a ragadozó hatalmas

-
Tv
senior tag
válasz
olbeteam
üzenetére
Nem használtam. Általánosságban írtam, hogy nem biztos, hogy az a jó ha nagyon forog. A kenőanyagnak fékeznie kell a forgást. Ha sokáig forog, akkor nincs normálisan zsírozva vagy illesztve. Bár ez félig-meddig marketingfogás is lehet, mert sok horgász izgul arra, hogy meddig forog ha megpörgeti. Olyan ez mint mikor egy damilnál csak azt nézik, hogy hány kiló szakító van ráírva. Persze a forgás mértéke az áttételtől is függ.
-
Tv
senior tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Ennek az orsónak nem gagyi műanyagból kellene lennie elvileg, bár a modellt nem ismerem. Nem lehet hogy hamisitványt sóztak rád? Ha pörgetésnél nem forog sokáig az nemgond, sőt inkább jó, mert pontos az illesztés és van kenése is. Inkább akkor van gond ha túl könnyen pörög egy orsó.
-
olbeteam
tag
-
ngabor2
nagyúr
a baitcasting orsókkal végig felfele álló gyűrűsorral szoktak pergetni, vagy csak a dobásnál áll így a bot? valahogy nem áll össze a kép...
keresem a választ, de sehol nem találtam eddig értelmes leírást.
más: megérkezett az okuma travertine orsó... elég gagyi érzetet kelt. az egész műanyag borítású, és a többi orsóhoz képest megpörgetve elég hamar megáll a forgása. nem vibrál, nem ugrál, tehát elég jól ki van egyensúlyozva, de valahogy idegen a fogása. kelleni fog rá egy köbméter zsinór, úgyhogy lehet, hogy az alját feltöltöm valami olcsó 0.35-össel, és a tetejére teszek vagy 100 méter 0.25-öst. nem biztos, hogy egészséges olyan mélyről lepörgetni, és annyira törni a zsinórt. a 35-össel jobban jártam volna. a több nem mindig jobb.
-
---VuK---
csendes tag
Hali!
Tudom h nem hirdető rovat de akit érdekel lesse meg!
[link] -
-
ngabor2
nagyúr
válasz
dragonfx
üzenetére
látóképet nem fényképeztem le. most elég alacsony a víz, a nád nincs a vízben. ha rendes vízmagasság van, amit a part, illetve a part menti nádtorzsákra ragadt kagylók jelölnének, akkor viszont körben igen szép búvóhelyes dolog lenne. a feneke nem akadós, csak egy kicsit hínáros. elég gyakran akad kis kagyló, vagy nagy, de üres kagylóhéj, ez utóbbival egy kicsit vigyázni kell. értelmes, kagylókockának való méretűt viszont nem találtam, ami pici jött, abban kb. csonti méretű volt a hús. jött nagyobb csiga is, azt meg kedvenc unokahúgom nem engedte, hogy ilyen alantas célra használjam

érdekes dolog is nő ott, amire nem tudom megmondani, hogy mi is valójában (és azt se fényképeztem le...). ágas-bogas, zöld, és könnyen törik. üreges, szivacs szerű váza van.
elég sok fa van a parton, arra figyelni kell dobásnál... sikerült onnan is pecáznom, köthettem fel újra az úszót

fancsikára jó eséllyel most hétvégén megyünk, ott fotózok majd.
a műcsaliról meg ment pü.
-
dragonfx
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
igen ugy kell kapás is több lesz kicsit sodortatva.
szerintme igen a 25-30as ideális a mai fenekezéshez ha nem feederről van szó hanme hagyományopsról.
látóképi tározó és a fanciskai tavak mind2 igen jó híres neves hely.szép fogások vannak ott.örülhetsz ilyen klassz helyeken pecázhatsz.
pár képet ha tudsz bedobhatnál nekem a 2 tóról kiváncsi vagyok hogy náéznek ki a partjuk ilyenek.Hát az igen derék, de elsőre elég 5-10 elkezdeni műhalazni.szállítási költség mennyi??lesz ilyne affinitásom leginkább pénzem én beleszállnék ebbe, de mennyia szállítás?e-bayen hogy keresel ilyenre rá??amerikain?
hagyd felejtős egyenlőre szerintme neked, sok türelmet, időt pénzt és tudást feltételez.folyón inkább esélyesebb patakokon.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
dragonfx
üzenetére
úszózásnál meg fogom próbálni a lehorgonyzást, azzal biztos helyben marad.
35-től lassan elindulok lefele, kisebb kosárral, 24-30-as zsinórral... majd belövöm, mi a legkényelmesebb nekem.
debrecen alatt, látóképen pecáztam. tervbe van véve szintén debrecen alatt, csak a másik irányba fancsika. ott is leginkább törpére érdemes menni... lassan gyűlik egy komolyabb paprikásra való

wobblert is az ebay-en néztem, lehet olcsóbban is kapni, rapalát is akár 3-400ft/db áron (36 db esetén... tehát ott már nem feltétlen csak saját részre
) 3-4 darab esetén is 1k körül/alatt hozzá lehet jutni.meglehetősen sokat kell még tanulnom ebben a hobbiban. például olyan szinten el van árasztva minden a legyező horgászat cuccaival, hogy most már muszáj utánanéznem, hogy mi is ez.
-
dragonfx
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
na akkor totál jól választottál ahhoz.a szék kinyírja az úszástzást..kis áramlat ellen, tegyél nagyobb úszóst, és tedd közel fenékre a csalit kevésbbé viszi el.
Hát nem kell bikára de legyne meghuzva, de ha megtanulsz jol dobni nem lesz érdekes.időben elengeded nem számít meg e van húzva vagy sem.0.35ös elég erős cajg.
hehe lesz ennél jbob is az
..hol pecáztál?Hát igen csalihalazáshoz jó max..igaz én már fogtam vele annak régebben jobb kárászokat is ha olyan a hely.
A pergetés szép élvezetes de manapság nem túl eredményes max. profi helyismerettel.
Sajna ezekbn nem vagyok otthon.azt tudom egy igazi wobbler ami jó 2e.től indul/db...szal drága mulatság játszadozni beszakítgatni.az abu garcia jó márka. -
ngabor2
nagyúr
válasz
dragonfx
üzenetére
no, megint tanultam valamit... azt hittem, hogy a dobátmérő a száma... no mindegy
ez se lesz telepakolva.egyértelműen fenekezésre vettem, az úszózás valahogy nem az én stílusom (próbáltam, de nem jött be, mindig van valami áramlat, egy nagyobb tóban is, ami elviszi).
viszont a saját káromon sikerült megtanulnom valamit, ami sehova nem volt leírva: ha fenekezel, és meglehetősen kellemesen megtömött etetőkosarad van, esetleg egy izmosabb végsúly, akkor mindig húzd meg a féket dobás előtt! legelső dobásnál nem volt meghúzva... szerencsére volt nálam sebragasztó. igen kellemetlenül bírja az embert érinteni, ha a jobb mutatóujját szétvágja egy 35-ös zsinór. vékonyabbról nem is beszélve.
(amúgy a mai termés 3 tenyérnyi keszeg, 3 törpe meg egy naphal. már a fagyaszóban vannak... a naphal nem tudom, minek
)a spiccet is kipróbáltam, valóban kicsi a 3m. csak a partszélbe tudtam dobni, ott meg ivadékhalak voltak, amik csak csipegették rajta a csontit, be se fért a szájukba. egyszer talán, lehet, hogy veszek egy hosszabbat, de nem fogom erőlteni.
a pergetés tetszik, annak ellenére, hogy semmit nem fogtam vele (unokaöcsém meg sikeresen beszakította az egyik villantót az olcsóbbak közül). épp ezért erőteljesen izgatja a fantáziámat 9k-ért egy zárt házas spincast orsó (abumatic, abu garcia gyártmány, alsó fogású, tehát nem kell dobáshoz a botot megfordítani).
-
dragonfx
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
ja értem.az okos dolog, én túl lusta vagyok beiktatni 2 csomót vékonyka zsinórnál nagyon gyengíti szerintem.jó persze a jó bot kirugózza.
ok, így érthető.én is anno 1200é vettem.
az nagyon jó ár dupljába kerül alaphelyzetben.megnéztem a paramétereit.egy teljesne tökéletes fenekező orsót vettél.
biztos jól fog mükődni.úszózásra alkalmatlan.túl nagy, nehéz.meg egy apró dolgo ami az én hülyeségem...én már olyna oróst meg se vennék még 500ft.ért se amina hajtókar nincs kiegyensúlyozva, ergo könnyebb tekerni.úszózásnál ez feletébb fontos.
ja az orsó mérete nem csak a dobtól illetve a ráférő zsinórtól függ maga a szerkezet is nagyobb.A számozás pedig így mükődik>>annyis méretű az orsó ahányas damilból 100méter ráfér.
értsd ergo erre az okumára 0.55ös(bika vastag harcsázó) zsinórból fér fel 100 méter.papíron, gyakorlatban soha. -
olbeteam
tag
-
ngabor2
nagyúr
válasz
dragonfx
üzenetére
én úszózáshoz is forgókapocsba tettem eddig... a kapocs is része volt a súlynak.
igazából azért vetem meg ezt a 750ft-os botot, mert ennyi pénzért poénnak is jó.
a többi témában (is) köszi a tanácsokat, tapasztalt embertől szívesen fogadok tanácsot, oktatást

(tegnap este sikerült ~6500Ft-ért vennem egy Okuma Travertine nyeletőfékes orsót. csak kicsit félrenéztem, 30-as helyett 55-ös dobbal. de ezek szerint ez nem akkora hiba
) -
dragonfx
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
dobóelőkéről beszéltünk fenekezésnél, nagyobb dobás miatt a vastagabb kevésbbé nyüstölődik.szerintme enm egyről bezsélünk.amugy igen a főzsinór nekem is 3as forgókapocsba csatlakozik be.megy lefelé a szerelék oldalra egy előke.eddig 2x sikerült halnak széthúznia a forgót
..nem kicsi lehetett.750ft??3méteres??..ha komolyna akarsz foglalkoznia dologgal és nem csak csalihal avgy szórakozás célból akkor sajnos ennek az összegnek a 10xesénél is többet kell spiccbotra költened.egész nap tartani mint toldi...elég megterehelő..első nem érzed cska sok óra után és a drágábbak általában anyagon kívül eben jobbak hogy jóval könnyebbek.
én ha javasolhatom 5méterest vegyél.arany középút.nem rövid és nem is hosszú.
én már fogtam olyna 5-6-7 méterest ami ilyen 40-50be fájt...hát a súlya brutális volt.pille.bocsi hogy beleszólók, de szerintem a 8as zsinór idokolatlanul gyenge, versenyzésre való.egy 12-14-16os elég.és a horog is lehet 12es.ha beugrike gy kárász torokra nyeli netán letépi, kihajlik ha kiemeled.nembeszélve a zsincsi is szakadhat.ha snecizni akarsz akkor a 2gr.os waggler sem kell elég 0.5ös avgy 0.75ös...könnyebben észreveszed a kapást szebb kapások lesznek.persze ha szeles az idő akkor elkelhet a 1gr.os is.
szerintme elég örültséggel tömi a fejed.
úszózáshoz tény nem kell nagy orsó értsd 50-60as.
de egy 35ös szerintem jól jön.tul kicsi orso nagyon csavarja a zsinórt.csunyábban rakja a zsinórt.és jóval angyobb az esélye valahova becsippena damil.20as orsót felejtsd el.
válaszolva smemiben nem jobb a 20as orsó egy 35-40esnél.mert pont fordítva ez utobbi jobb úszózásra.
A szerkezet nyúzás felől ne aghódja mai gyártási etchnologia angyon magas minden cégnél-4-5-6-8-10 csapágyat raknak a orsókba, bírni fogja.
amugy úszózáshoz épphogy magas áttételű orsó javasolt, gyorsabban tudj reagálnie gy sikeres bevágás után.vagy mikor kitekered na tudjon elakadni smemiben adott rosszabb terepviszonyok között a szerelés.vagy cska szimplán ne tartsn 2 évig míg bevontatód az úszóst szerelést mondjuk 25-30méterrről.
Fenekezéshez esetleg jobb az alacsonyabb áttétel.de a 3:1 az irtó ekvés, iylne orós nincs is szerintem.
Sőt úszózáshoz bátran válasz 5.5:1 átétel feletti kisebb orsókat.harcifék, kiegyensúlyozott hajtókar miegymás.és sok csapágy.
Én 4.5:1 átétel alatt nemv ennék orsót.Az 5 egy standard középút. én 4.8-5össel (50es)fenekezek.az úszósón viszont 5.4 illetve 5.6os van.35ös illetve 30as.Bocsi tényleg nem kioktatás jó tanács 16 év peca alapján.remélem kielégítő a válasz

-
ngabor2
nagyúr
válasz
dragonfx
üzenetére
én speciel forgókapocsra akasztom az előkét... eddig bejött. így esélyük nincs elnyírni egymást.
más: itt ajánlották nekem, hogy mindenképp próbáljam ki a spiccbotot finom szerelékkel. vettem is egyet (kemény 750ft volt
). 8-as zsinór, 16-os horog, 2g-s úszó... azon kívül, hogy egy fél óráig kínlódtam, mire meg tudtam kötni a horgot, eddig túl sok gond nem volt vele. holnap próba... aztán meglátom, hogy mi lesz a spiccbottal, lesz-e használatban, vagy se.megin' más: ugyan ez az emberke (aki meglehetősen tapasztalt, és adok a szavára) mindenképp le akar beszélni a nagyméretű orsókról, sőt, azt tanácsolja, hogy ha van lehetőség, akkor a kisebb áttételűeket válasszam. nem igazán mentünk bele, de egy 35-40-es orsónál miben jobb egy 20-as? vagy egy 5:1-hez képest a 3:1 áttétel? ez utóbbira rá lehet fogni, hogy kevésbé nyúzza a szerkezetet... de imho fel van eléggé készítve a cucc az ilyen irányú igénybevételnek (különösen, ha jól van összerakva, és a gyártó is erre hajt).
-
dragonfx
veterán
Nem átlagot írtam.
A mai 0.25ös szilonok átlagban 6-9 között bírnak.papíron
0.30as 8-12kg között megintcsak papíron.
köztes értéket érdemes válazstani mert utána már cska marketing, hiába keményítik az anyagot, attól cska épp fordítva hamarabb elpattan, a lágyságnak nyúlékonyságnak meg kell lennnie.persze fonottka más történet.én nem szeretem őket.totál rugalmatlan, bevágásnál vagy csattan, vagy törik a bot/orsó valamilye, vagy a spiccgyűrűt vágja haza.kis istrángon leveri magát a hal simán.
-
-
olbeteam
tag
Ezt nem is tudtam, hogy van itt Peca topik

Üdv minden PH!ecás fórumtársnak!

-
ngabor2
nagyúr
2, egymáshoz nem kapcsolódó kérdésem lenne:
alapítani szeretnénk gyáron belül egy horgászegyesületet, (egyelőre) saját víz nélkül. törvényi oldalról már utánaolvastam, de anyagi és gyakorlati oldalról semmi kézzel foghatót nem találtam eddig a neten. a MOHOSZ oldaláról indultam, aztán szét-googliztam a netet, de semmi. a Hajdú-Bihari Horgász szervezetek egyesületét fogom még felhívni, de hátha tud valaki olvasnivalót rajtuk kívül is.
általános minőség/megbízhatóság/tartósság szempontjából van valami viszonylag megbízható, tapasztalaton alapuló sorrend az orsó és botgyártók között? több gyártóról is olvasom nagyrészt reklámszagú dolgokban, hogy a legjobb... de jó volna tudni, hogy valójában mit érdemes jó ár esetén megvenni. tehát nem olcsón akarok jót venni, hanem olyat, amit kis túlzással "unokáink is használni fognak". amit hallottam, mint erősen ajánlott kategória, az orsónál a daiwa, abu garcia, botnál szintén ezek plusz balzer. amit a jó kategóriába tesznek, abban a shimano-t és a spro-t hallottam. ha valaki ki tudná ezt egészíteni, vagy a kört bővíteni (akár a kerülendő kategóriával is), annak örülnék, és szerintem nem csak én.
-
ngabor2
nagyúr
igen, és ezesetben a zsinór szakítószilárdságát jelölné.
csakhogy monofil zsinór esetén is típustól függően azonos vastagság esetén is elég nagy különbségek vannak. így nehéz megmondani, hogy egy 10lb-s zsinór az minek felel meg (4,5kg-s szakítószilárdságban) 16-24-ig terjedő skálát találtam... ami nem túl szűk, egy gyenge 50% különbség van.
-
Adonimus
senior tag
Én is pecáztam annó. 3 éve nem járok.
A rossz gazdasági helyzet nem teszi lehetővé.

-
dragonfx
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
hát érekes
azt tom az lbs az angol font megfelelőlje..mindne europai országban szinte dekányi küönbségek vannak a mértékegység grammban való megadásában..de az angol az etalon irányadó az 0.4535 kg.
az lb meg asszema libra mértékegység rövídítése pl botok dobósúlya és kb 30gr.nak felel meg.
-
ngabor2
nagyúr
valahol lehet találni "megfelelőségi táblázatot" a lb-ban megadott szakítószilárdság és az átmérő között? csak mert errefele átmérő/hossz (mm/m) arányban van megadva, az amerikai oldalakon viszont lb/ft szokott lenni. a lábat méterre mégy csak-csak át lehet váltani, de a lb-t mm-re...
-
dragonfx
veterán
Vasárnap voltunk barátnőmmel mody dick 2ön
3 ponty meg egy aranyhal volt aze redmén.azt mondom elfér.
girnyo/csonti+kuki duora jöttek.
Volt még 2 tuti kapás ami elején megvlt de lemaradt ugy szebb lett volna az eredmény.mind1.így is jobb a multkori jokerhez képest.szerintem ha csak nagyon be enm javul az idő szezonzáró peca volt.szélben hüvösben nincs kedvem ott ücsörögni.max. 15 potykáért, úgy jobb lenne, de az az idő elmúlt.A halak egész j erőben voltak.
Nem voltam nagy horoggal nem is kicsival 6ossal nem tom mér maradt le a 2potyka....pedig már zenélt a zsinór lefelé.itt lenne egy érdekes szerzet.koi.szép volt.nem csoda a vigyori fej.
..ő volt az egyik fogás.amugy szeles napos, részebn felhős hüvős idő volt.vízhőfok még teljesen rendben van.
-
MeTaL
tag
Azért azzal is tisztában kell lenni, hogy ahány víz, annyi szokás... úgyhogy lehet hogy mindenhol más-más szerelékkel szoktak horgászni, most általánosságban beszélek, több halfajról. Egyébként a taksonyi-hídnál szoktam süllőzni, a nyáron kb. 2 hétig lehetett őket fogni rendesen, utána csak kicsik jöttek ( a jók azok fogas süllők voltak, 30tól 40 centisekig jöttek) . Picker bottal horgásztunk rájuk, 20-as főzsinórral, és nem volt előke, meg semmi más, csak 20as monofil zsinór és kész. Szivarolóm alul, és felé kötve kb. 30-40 centire egy fül, amiben bele volt kötve kb. 30 centi hosszú előke, mármint azon lógott a horog. Úgy, hogy ne érjen le az olómig a horog.Ennyi volt a történet. A rengeteg akadó miatt, nem nagyon mártogattunk, bedobtuk a tuti helyre, és vártunk ( kisduna, folyóvíz ). Kishallal, vagy halszelettel fogtuk őket. Nekünk ez vált be, haverommal. Mi is fogtuk a legtöbbet. Volt aki a sok akadó miatt fonottal horgászott de hát... az nem a mi műfajunk. Ha van még kérdésed majd tedd fel.
-
Tv
senior tag
Hát sajnos nem olyan olcsó dolog ez, főleg ha nincs pénze az embernek. És sikerült mostanába szép süllőket fogni? Hol horgászol rájuk? Miként készíted el a szereléket? Ismerek pár rablóhalas szereléket, de nekem a pergetés valahogy jobban megy. Süllőre milyen horogelőkét használsz?
Egyéb: Ismeri valaki ez a zsinórt Yo-Zuri Aqaba Yellow ? Pergetésre vettem, a boltos srác ajánlotta. Kiváncsi vagyok mennyire válik be. Most még jónak tűnik, mert lágynak de erősnek is tűnik. Remélem a lágyság nem társul túl nagy nyúlással.
-
MeTaL
tag
Én olómmal szoktam süllőzni, van hogy elmegyek egy horgászat során 5-5 darab olóm és horog.. az sem egy olcsó mulatság úgy. Sajnos ez benne van a pakliban... Van aki akadós terepen lazán elkezd dobálni egy 3000-5000 Forintos rapalával. Az még merészebb dolog. (persze ott is maradt a kövek között) -
Tv
senior tag
Tegnap sikeresen beszakítottam két támolygót. Tegnapelőtt 1 támolygót és két twistert. Kicsit pihentetni kéne a pergetést

-
dragonfx
veterán
volt valami?

A zsinórcsavarodásra>>egyértelmű orsóhiba...a vezetőgörgő megállt, ergo meg kell zsírozni szétszedni, mert nem forog a zsinórral együtt ezért tekeri a zsinórt....35ös orsóra 16-18osnál vastagabb zsinórt nem ildomos tenni úszózásra.csak kényszerből.
A normális lapkás owner horog a legjobb szerintem, horgot tudni kell ennyi.olyna mint a levegővétel.még álmodban is.

amugy aki akar gyorsna sok csalihalat városligeti tó...hihetetlen hogy elszaporodott az aranykárász, hévégén szó szerint horgászverseny volt
..vagy 15en nyomták körbe.ha ilyne marad az idő hétvégén moby.ra megyünk.remélem több fogással mint multkor a jokeren.ideje lenne barátnőmmel megszerettetni a pecát.
..egy 3as ponty kifogása szerintem elég vírus lenne neki 
amugy orsóba szerintem a dam.nak nincs párja.
zsinórban szinte bármeliyk jó manapság, csak vizezni kell mert ha nagyon kiszikkadnak akkro annyi is neki.és alapból vizesvödörből csévélem fel. -
Tv
senior tag
Sügér pergetésre milyen műcsalit ajánlotok?
-
krammerka
őstag
-
Gh0sT
addikt
válasz
krammerka
üzenetére
Az úszó is forgókapoccsal van rögzítve.
Most vagy én nem adtam egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy mekkora orsó van fent, vagy mindenki szelektíven olvas.

Azért még egyszer: ha jól emlékszem, az orsó mérete 35-ös, és természetesen nem ilyen vastagságú zsinórral horgászok.

-
Gh0sT
addikt
válasz
Intruder A 6
üzenetére
- "Mekkora az orsó?"
- "Azt hiszem a 35-ös DAM volt fent..."Egyébként 18-as főzsinór van fent 14-es előkével.
-
rien
senior tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
ok, nyilván én nem voltam ott
csak harcsareceptet kerestem
és google dobta azért linkeltem mert én soha ilyet nem hallottam azelőtt, és iszonyat durva
ha úgy volt ahogy írod... szégyen nem szégyen azt mondom megérdemelte
-
krammerka
őstag
Egy biztos,kis orsót nem rakok még 1x a match botra,mert akármilyen jó is a zsinor,ha pici a dob,az megpödri hamar( de szépen fogalmaztam
),egy 4000 Exage mehet rá bátran[link] -
Tv
senior tag
Bálnára mész
? A 35-ös damil jóformán bármilyen peremfutó orsón csavarodna. Talán egy 50-esen már kevésbé. Ráadásul úszós módszernél állandóan "lazán" van a damil, ezért is csavarodik ugyanaz a cucc úszosra szerelve, ami lehet hogy fenekezve nem. De a 35-ös méret szerintem mindenképp hatalmas ehhez a módszerhez. Inkább 22-25 körüli, ha nagyobb halak is vannak kilátásban. -
Louro
őstag
Ez inkább helyajánló:
Kiskunfélegyházán tudom ajánlani az ottani horgásztavat. korosutihorgaszto.mlap.hu
Hétvégenként van lenn a halőrleányka, aki a kapásmentes pillanatokban kellemes társaság is lehet
-
Gh0sT
addikt
Matchbotosok: krónikus zsinór-csavarodásban szenvedek. 2-3 óra horgászat után, olyan szinten meg van csavarodva a zsinór a dobon, hogy néha összeugrik. Teljesen új, előző este csévéltem a dobra. Mitől, hogyan, miért?
Már az orsóra is gyanakszom, de szerintem teljesen jó a mérete, optimálisan töltöttem fel a dobot. Forgókapcsot is használok, nem értem... -
ngabor2
nagyúr
válasz
Intruder A 6
üzenetére
akkor aki mondta nekem, az is keverte.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Intruder A 6
üzenetére
ha nagyon kötözködni akarnék (nem akarok mindig
), akkor azt mondanám, hogy ez szemes horgoknál így van. de füles horgoknál sajnos ez nem alkalmazható. tudom, én vagyok a behúzott, miért vettem füles (más néven lapkás) horgokat... mert akkor épp az volt raktáron. persze kétségbe nem esek, azt is meg tudom kötni.krammerka: van benne valami. viszont szórakozásnak is elmegy a törpevadászat. aki meg olyan perverz, hogy szereti pucolni (én egyelőre olyan vagyok), az meg elbíbelődik vele. legalább nem aprószálkás, és viszonylag tömör a húsa.
oké. én is jobban örülnék kilós példányoknak, de ki a kicsit nem becsüli...
-
Tv
senior tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Jaja. Bár a bojlizáshoz egyáltalán nem értek, a csomómentes, ami a legkevésbé csökkenti a zsinór szakítószilárdságát. Tehát lehet akár véknyabból is kötni ----> több kapás.
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
Fishingman
üzenetére
Sima csomómentes a legjobb ezek közül.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Fishingman
üzenetére
tisztán logikai oldalról nézve: a cél, hogy fixen legyen rögzítve a horog, és ahoz képest nagyjából fixen a bojli (annak legyen azért mozgástere). innentől kezdve ízlés dolga, mind megfelelő... legfeljebb az egyiket egyszerűbb emgcsinálni, mint a másikat.
én speciel eddig bojlirögzítő szilikonnal pakoltam a horogra a bojlit meg a fúrt pelletet, nem ilyen kötésekkel "vacakoltam". ezzel csak azt akarom mondani, hogy megszokás kérdése, hogy ki mit használ, lehetőségek bőven vannak. próbálkozz, és ami bejön.
-
Fishingman
újonc
Sziasztok!
Tudnátok segítni, hogy ezek kötül a kötések kötül melyik a legjobb?
Most kezdenék bojlizni.THX előre is!

-
MeTaL
tag
csontiragasztást akkor használnak ha csúzlival be akarják lőni messzire és nem szórodik szét
-
csimav
őstag
Csáó!
Nem tudtok olyan oldalt, ahonnan ingyen le lehet tölteni horgászos videókat?
Főleg bojlist.Köszi.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
krammerka
üzenetére
ez is zsenge kukorica volt, igazából épp azért lett rátéve, hogy ne vegye fel a törpe, inkább valami normális hal
erről nem tudott... a halibutos pelletre viszont csaknem bedobás után azonnal rácuppant. (most néztem, hogy a halibut nem egy típus/márkanév, hanem az óriás laposhal angol neve.)Intruder A 6: ebben van valami... esetleg pva-hálóba kötve, bár az meg túl későn ázik szét.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Intruder A 6
üzenetére
akkor egy bónuszkérdés: miért jó összeragasztani a csontit? bedobás után jó eséllyel úgyis szertemásznak/sodródnak, túl gyorsan oldódik az a ragasztó, úgy vettem észre.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Intruder A 6
üzenetére
jó tudni, köszi. akkor asszem ez nem nekem való játékszer. mindegy, vettem már drágábban is olyat, aminek nm vettem hasznát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- AKCIÓ! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Mac Studio M2 Max 12/30 mag, 32GB RAM, 512GB SSD - 27% ÁFA
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

én is így csináltam annak idején, sokat segít.
biztos jól fog mükődni.úszózásra alkalmatlan.túl nagy, nehéz.
..nem kicsi lehetett.

A rossz gazdasági helyzet nem teszi lehetővé. 

Steady74