Hirdetés
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
Na megjöttem a horgász oktatásból

Hát én sikeresen fogtam 2 nyurga pontyot és 3 leakadt,menet közben, de ssejtem miért.Mert a horgon az a szakál(nem tudom mi a neve) hiányzik
Haveromék semmit nem fogtak.Eggyik frankó Match bottal jött a másik teleszkopossal és 60-as orsóval
Első dobásnál lefutott annyi damil hogy egy hatalmas gubanc lett és szerlhettem neki ujra 
-
Carpio
tag
2db nyeletőfékes orsó /Spro/ eladó, még több mint 2 év garancia van rájuk.
Ha érdekel írj privit megegyezünk. -
Dr.Én
veterán
Elég sok jót hallotam arról a tórol, csak még nem jutottam el odáig, pedig csak 35km-re van tölünk

Én most is megyek pecázni, eggyik haverom hívott hogy menjek vele pecázni, most akar megtenulni horgászni és segitsek neki.Fizeti a napi jegyem, elvisznek szóval ilyenben benne vagyok, ugyse oktatam még a pecázást

-
Lejszi
senior tag
Megjöttem én is a pecából.
- egy db 2,3 Kg-os tükörponty
- 2db kárász (nagyobbacskák)
- ja és reggel fogtam egy kisebb süllőt (kukoricával
)Ilyen csaliaink voltak:
- Mézes-muskotályos kukorica egy kis GRAB ízfokozóval megbolondítva.
- Polipos pellet
- Kagylós izesítéű kukorica
- Kagylós, pörköltes etetőanyag
- Tigris mogyoró
- legalább 4 fajta pufiegy nagyobb pnty elment a szákolásnál.
(pufira jött)közvetlen mellettünk egy 8 kg-os tükröset fogtak.
Mivel olyan tónál voltunk ahol 5kg fölött visssza kell engedni azert ez a hal megmenekült.Egész megszoktam a nap végére az új botot meg orsót. Jó meg lehet suhintani

-
Convex
aktív tag
Hello urak...
Péntek este hajnal 3kor eldöntöttük elmegyünk pecálni következő nap. Szöd-csörögre invitált meg ismerősöm egy kis harcsázásra. Több tó van egymás mellett ezen az "akvárium" telepen, mi a harcsásra mentünk. Bolognai bottal, 0,20 madzaggal és nadállyal akartuk becsapni a bajszosokat. Sajnos a zsinór elég vékonynak sikerült és nem sikerült megfogni az első két halat. Az egyiket kb 15 percig fárasztottam, amikor elszakadt a főzsinór. Kaptam segítséget és átcseréltük 0,30ra, amivel már kicsit bátrabb lettem, fel a nadály és lógattam vagy fél órát, mikor szép kapás és 20-30 perc múlva kiszedtük a tulaj segítségével egy 8+ afrikai harcsát. Óriási élmény volt, a tulaj állítása szerint ilyen halakból van a legtöbb a tóban. Bár én nem vagyok oda egyáltalán ezekért a tavakért, de aki még nem fogott szép halat, annak ajánlom, hogy egyszer próbálja és tuti örökre rabja marad a horgászásnak.
-
Grillo
őstag
Balatoban is egyre több a törpe.
Régebben összesen 1-et fogtam, mondjuk az volt vagy 30 cm, de idén minden egyes alkalommal fogok 1-2 darabot minimum. Nem lenne amúgy rossz, ha normálisan megnőne, mert a húsa jó, de ezek a 8-10 centis kis szarok igen el tudják venni az ember életkedvét, főleg, ha a szokásához híven a gyomráig nyeli a horgot. -
Dr.Én
veterán
Azt gondolom, főleg a törpeharcsák után.Egyszer fogtam belöle egy hatalmas dögöt, 30-35cm simán megvolt, azt hittem valami szép ponty jött, huzott mint a hét fene, de törpe volt
Kárász engem is megtalált tegnap csak nem tudta bevenni a horgot valamiért
Győr-Sopron megyében merre pecázol? -
nike_
addikt
Sziasztok.
Én is szoktam horgászni néha (főleg amikor itt vagyok, GY-M-S megyében).
Tegnapelőtt voltunk horgászni, mérlegem:
12 db kis törpeharcsa

3 db 30-40 dkg körüli kárász
Összesen 4 db, 1-et papám fogott1 db vörösszárnyú kicsi keszeg
Párszor beetettünk, nem jöttek a halak. Felraktuk a gilisztát.
Aztán lejjebb engedtük kicsit az eresztéket, elkezdtek jönni a törpék sorba (asszem 6 db).
Aztán jött egy kárász
, megint jött 2 törpe, megint kárász
, felraktuk paprikás kenyeret, visszavettünk az eresztékből, hogy ne jöjjön annyi törpe, aztán elmentem, papám kifogott megint 2 törpét, meg egy kárászt, aztán jött még egy kárász, de az 5. nem jött.. 
Hát nagyjából így volt.

Azért elégedett vagyok.

-
Dr.Én
veterán
Az a jó
Most értem be a délutáni pecázásból, 2 tükör ponty akadta horogmra, csak alig nyomtak egy kg-ot
Asszem egyszer kimegyek süllözni én is, pedig ritkán horgászok ragadozó halra
Erröl mindig eszembe jut amikor tesóm kiment csukázni én meg fenekezni. Erre én fogtam meg a fenekezővel a csukát, tesóm meg örjöngött a túl oldalon
Sok szerencsét holnapra
-
Lejszi
senior tag
mára igérték a szettet itt az egriek, remélem megjön.
a miskolciak segget csinaltak a szájukbol és nem kuldtek le nekem a cuccot.
komolyan, en mar csak akkor hiszem el h itt lesz ha majd a kezembe fogom.vasarnap én is megyek horgaszni Mezőtárkányba, nagyon kiváncsi leszek h milyen lesz a kapás. Büdös cuccokkal próbálokozok ezuttal.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Kukorica2
üzenetére
Én a bottal nagyon megvagyok elégedve
Sikerált már vele csukát is fognom(még szerencse volt drótelöke), pedig pontyozáshoz vettem
hát én pergető botot is vettem(amolyan mindenes botnak
) Silstar Viento hacsázó botot
400g-os dobsullyal
Amugy rengeteg ilyen bot van, én nehezen tudnék ilyen témában választani az biztos
-
Dr.Én
veterán
Ha minden igaz szombaton jó idő lesz.Én akkor megyek pecázni egy kicsit ponytra és amurra
Valamiért ehhez sokkal jobb kedvem lesz mint hogy szombaton azzal a rengeteg rokonnal foglalkozzak akik majs sajnos jönnek
Pontyozásra én egy 360-as teleszkopos Eurostar D-max botot Silstar 460-as orsóval
ill. uszózásra egy Eurostar Sea monster 2,70-es 2 részes botocskát használok Evox Carpruner 60-as orsóval
Eddig nem hagytak cserben, bár az Evox orsó multkor kattant egy hatalmasat a Multkori 3kg-os nyurgánál.Lehet hogy az orsót lassan cserélnem kell? -
Kukorica2
csendes tag
Kicsit késve de azé írok valamit a fagyihoz
Nálunk elég elterjedt föleg az idősebb horgászok körében!Itt danone könnyű és finomos pohárrba fagyasztják a kukoricát,igen eredményes csak elég durva technika mivel nem kis dobósullyu bot kell hozzá.
>match botos horgászat a leg jobb és élvezetesebb módszer szerintem
idén a vízközti dévérezést próbálgattam hát hihetetlen ,nem is gondoltam volna ,hogy ilyne szép dévérek élnek a tavunkba és amikor közbe bejön egy ponty az fergeteges
>szépen kezd beindulni a fórum
-
Convex
aktív tag
Szép dolog a matchbotos horgászat, nagy élményeket tud adni a horgásznak... Vác közelében voltam egy kis tavon, ahol 5kilós afrikai harcsát fogtam ilyen pálcával, hát nagyon nagy élmény volt. De azóta inkább a bojlizás felé kacsingatok, mert egy újabb kihívásokat találtam benne. Meg persze összefuthatok pár darabosabb példánnyal. Meg a hosszabb horgásztúráknak meg van a maga varázsa.
-
Lejszi
senior tag
válasz
krammerka
üzenetére
Ha van vmi akkor majd belinkelem a jovoben is ha ez nem zavar senkit. Én még csak most ismerkedek ezekkel a modern modszerekkel. A bal oldali orso ami olyan amilyen a tied?
A párom egy webáruhazban dolgozik ahol könyvekkel foglalkoznak és jövö heten rendelek egy jó feeder horgaszatos konyvet.
És beszereztem 33Gb horgasz doku filmet is

-
Lejszi
senior tag
közben találtam egy jó cikket:
Matchbotos horgászat -
Convex
aktív tag
Fagyi elvileg jó módszer, bár még nem próbált ki a gyakorlatban. A közeli tavon ezzel a módszerrel fogják az amurokat, oda vannak érte. Egyébként ez a módszer nagyban hasonlít a pva hálós vagy zacskós etetéshez, mert a vízben hamar felolvad a "golyó" és egy kis etetést csinál a horog körül.
Múlt héten voltam lent pecázni Őrbottyánban, fogtam 4 potyit 1-4,5kg-ig. A legnagyobb olyan szépen dolgozott, hogy már majdnem elhittem, hogy nagyobbal van dolgom, de meglepő volt a ereje. A tavon szigorításokat vezettek be(Engedély elvétellel fenyegetnek), mert sok a szabálytalankodó. De majd rájönnek (remélem), hogy ezzel a becsületes horgászokat fogják elüldözni... -
Dr.Én
veterán
Na az eggyik Horgász forumon találtam neked valo fagyit Haldorado 1158-as hsz
-
Lejszi
senior tag
ez vmi olyan tema h egy kis poharba teszunk kukoricakat meg vizet,tán 2-t horogra huzunk ami persze ra van kotve damilra és a végén meg ugye forgo kapocs. ezt be a fagyasztoval. mikor megfagyott akkor ezt kell szerelékként felkotni. a vizben szép lassan szétolvad. a kornyeken meg persze egy csomo kukorica van.
mondjuk ez akkor jo h nem 500km-re van a to ahova pecazni akarunk menni

hát én csak kb irtam le ezt, még nem probaltam csak hallottam.
én is a reszletekre lennek kivancsi. -
Lejszi
senior tag
A "fagyival" probalkozott mar vki? Ha igen, mik a tapasztalatok?
-
Lejszi
senior tag
vettem egy orsot mult heten a vateran, elvileg mar csutorton feladtak, de ezeddig meg nem ert ide

-
Kukorica2
csendes tag
Holnap tervezek egy hajnali süllőzést ,de nemtudom h feront ideén eszik e a süci
-
Dr.Én
veterán
válasz
krammerka
üzenetére
Hát mai nap már nem fogok semmit, szakad az eső, fél órát voltam kint és elkezdet esni az eső.Villámlot és dörgött is rendesen
Azt egyszer érdemes kiprobálni, mert átlag párban vagy akár 10-15db is egybe szokot lenni, ha eggyet fog az ember utánna még biztosan hogy lesz még belölle a szákban
A márna az nagyon nyugodt hal a pontyhoz képest
-
Dr.Én
veterán
Nem voltam semmi komolyabb tavon, most akarok kinézni a Répce folyonkra, de nem tudom mivel menjek uszó vagy fenekező, mert még zavaros a viz, de már látni nagyjábol az alját.
Giliszta, sajt, kukorica.Remélem valamelyikre lesz kapásGratula pontyért, remélem a jövö héten én is kijutok egy komolyabb tóra, pecázni

-
Lejszi
senior tag
Na ki mit fogott a hétvégéén?
Mi kiprobaltuk a Mezotarkanyi tavat. Egyik bot fenéken a másik pedig uszo.
Az uszos boton pufi. ahogy bedobtuk annyi ido sem volt hogy felalljon az uszo, egybol kapás. egy 2kg-os pontyot huztunk ki rogton erkezes utan 5percel
kezdetnek nem rossz.
-
Kukorica2
csendes tag
Valaki rendelkezik tapogatás terén tapasztalatokkal?A tavunk körbe kivan betonozva egy szakaszon és a partmentén azonnal méter feletti vízvan kissebb nagyobb akadókal stégbejárókkal.gondoltam megpróbálok egy éjel végigjárnni és a tapogatás lenne a leg célravezetőbb gondolom én csak fogalmam sincs hogykell csinálni
Valaki tudna segíteni?+ úszós süllőzésnél horgot hova teszitek kishalba?és sokat segít ha 18as előkét teszek fel nem 20ast-25öst mert avval talán még kis szerencsével a csukeszokat is megfogahatom 
-
Lejszi
senior tag
en csak egy nem fizetos tora megyek, ocsemmel, az asszonnyal meg a bnőjével.
nem a moby dick-et akarjuk kifogni. -
Dr.Én
veterán
válasz
cucmalajmc
üzenetére
Ha fizetös tóra mész akkor átlag szoktak tudni adni meritött, legalább is én mindig kaptam ha nem volt
-
cucmalajmc
tag
én is holnap megyek! csak nincs merítőm... szóval, ha ponty jön akkor elvágom a zsinórt

-
Lejszi
senior tag
válasz
krammerka
üzenetére
köszi a véleményt

De lehet, hogy a hétvégi peca el lesz halasztva ugyanis:
ma reggel besz@rt a kis CLIOm
Reggel beinditom, elindulok a benzin kutra, hallom a szürcsögő hangot, azt hittem a cd fejegysége szarakodik, lehallkitom...még mindig hallom. oda erek a benzin kutra akkor látom, hogy az Atya Úristen is olajos. A motorból "ALL IN" spriccel az olaj a szélrózsa minden irányába. Mentek volna tárgyalásra Debrecenbe 10órára. Hivom a partnert, tárgyalás lefújva. Hivom a szerelőt, kb 30perc múlja jött a szerelő, addig ott ácsorogtam a kúton és szivtam a cigiket egymas utan. qrva pipa lettem hirtelen. Jött a szerelő, oda adtam a kulcsot, dél körül elméletileg behúzták a kocsit. D.u. megyek majd be a műhelyükbe hogy megtudjam mi a lópisztoj történt. Nics 1000km h cseréltem az olajat amúgy, és nem is gagyi olajat töltöttem bele.f@sz@ mi? -
krammerka
őstag
Csatlakozom priusz kollega véleményéhez,nem biztos hogy az a szett a legjobb választás.
Nem tudom mennyire vagy finom peca híve,de egy 100-200g-os botról,pillanatok alatt lerúgja magát a hal,túl merev,meg a teleszkópos bot,csak szállitás szempontjából praktikus,én nem ajánlanám.
Én 20-50g-os Shimano Hyperloop bottal fenekezek,igaz ez pergető bot,de tökéletes fenekezésre is,és brutálisan erős.Afrikai harcsát is ezzel szoktam fogni,nem ellenfél a botnak.
De ez csak a saját véleményem
-
Lejszi
senior tag
1998-ban, 1999-ben sokszor horgasztam, volt egy csomo botom, meg orso meg minden, aztan ugy alakult, hogy mar nem nagyon volt idom ra. idokozben eléggé megcsappant a felszerelesem es maradt 1bot es 1 orso meg egy horgaszlada pár cuccal benne.
sok év kihagyasa utan iden nyaron kezdtem ujra ezt a hobbyt.
bizom benne h tenyleg jo lesz a szett
jovo 7vegen kiderul, ide megyunk majd: Mezőtárkányi horgásztó -
cucmalajmc
tag
ezen felnevettem!
"Egyszerűen élvezetesebb vele a peca nekem, nem vizisíel a hal hanem ténylegesen fárasztom".
Így van! Feederrel az első pontyom, olyan lassan fárasztottam, mert karikában volt a bot én meg reszkedtem nehogy elszakadjon a 16-os zsineg. (és csak 1,5 kg hal volt)
Hát nemtudom mi lesz a horgászatommal, elvileg szombaton megyünk most a helyi tóra.
Csak az a problem, hogy nincs merítőm
Mert eddig mindig ismerőssel mentem, neki meg ugye volt, és a szomszéd merítője mindig zöldebb! 
És igen már vagy 10 éve horgászok!

-
priusz
aktív tag
Arra amire te használni szeretnéd biztosan megfelel. Én is így kezdtem: Jó erős fenekező bot, vastag zsinór stb.
Aztán finomítottam
jött a feeder meg a match. Egyszerűen élvezetesebb vele a peca nekem, nem vizisíel a hal hanem ténylegesen fárasztom
, hajlik a bot már egy kárász alatt is.
Ja a botot kézbe venni azért érdemes mert csak akkor érzed a súlyát, fogását stb. de ez a te esetedben nem annyira érdekes.
Legyen örömöd a szettben!
Görbüljön!priusz
-
Lejszi
senior tag
Egy általános jó tanács: ha botot veszel vedd kézbe. --> itt mire gondolsz pontosan?
Megmondom oszinten, jó árban találtam ezt a szettet azert batorkodtam megrendelni. elvileg holnap , de legkesobb hetfon erkezik. A 100-200g dobosulyt kicsit soknak tartom, de nem profi horgasz vagyok, ahogy fogalmaztal egyszeru fenekezo pecara hasznalnam csak.
precíz fékrendszer, csavarodás mentes zsinór tekerés, élettartam ---> remélem ebben nem fogok csalodni
Kipróbálom ezt a szettet aztan lesz ami lesz
nem lehet olyan rossz.
több pénzem sajnos most nincs erre a hobbyra. -
priusz
aktív tag
Szia!
Lehet nem jól fogalmazok akkor majd kijavítanak. Az áttétel az egy tekerésre feltekert zsinór nagyságát mutatja, az egyszerű konyhapecásnak nincs túlzott jelentősége.
Erről a kombóról nincs túl jó véleményem, nekem is van egy hasonló és ott porosodik a szekrény alján.
Az egyszerű fenekező pecára azért jó. Egy általános jó tanács: ha botot veszel vedd kézbe.
Orsónál nem az áttétel a fontos igazából, ha csak nem versenyhorgász vagy, hanem a precíz fékrendszer, csavarodás mentes zsinór tekerés, élettartam.
Érdemes megnézni azt is élőben, még ha nem is értesz hozzá látni fogod mi a gagyi és mi az ami tényleg össze van rakva. Orsókra hatványozottan igaz hogy meg kell fizetni a minőséget.üdv: priusz
ui: én nem szeretem ezeket az előre összeállított szetteket, dde nem vagyunk egyformák -
Lejszi
senior tag
sziasztok
Az orsoknal mit jelent pontsan az áttétel?
Mire jó? Mi számit jó áttételnek?Vannak itt horgászok heves megyéből?
Kinek mi erről a véleménye? Perfect Carbon Szett
-
sK0t
tag
válasz
cucmalajmc
üzenetére
Igen, szoktak az egyikbe rendesen tepetítenő főleg harcsákat.
-
sK0t
tag
válasz
cucmalajmc
üzenetére
Régen voltam ott, de azthiszem 2 tó van egymás melett ahol lehet horgászni.
Az egyikbe békával (illegális) lehet szép harcsákat fogni, másikba nem tudom mi mikor voltunk nem fogtunk semmit (3-4éve) azóta lehet változott, majd megkérdezem haverokat

-
sK0t
tag
válasz
cucmalajmc
üzenetére
Szevasz Tomi!
Nekünk volt telkünk, a Danzugi holtágnál!
Igaz az kicsit messzebb van (Gyomanendrőd) de ha van ismerős megéri kifogni.
A szembeszomszéd egyszer valami rekord méretű amúrt fogott!
Jajj csak kár, hogy eladtuk...
Olyan szép gyermekkori emlékeim vannak róla 
-
Dr.Én
veterán
válasz
cucmalajmc
üzenetére
Ez igy van.én is mióta ugy horgászok hogy a part tol kb 30-40m-re be etetek egy kis kukoricával, azóta biztos a fogás. és olyan 2-3kg.os pontyok átlag mindig jönnek és nem is egy

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen légkondit a lakásba?
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- Xiaomi 17 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 2029.03.11. garancia
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium Karcmentes állapot 91% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

asszem akkor szerzek egy merítő hálot
és medritkitom őket valahogy 
Régebben összesen 1-et fogtam, mondjuk az volt vagy 30 cm, de idén minden egyes alkalommal fogok 1-2 darabot minimum. Nem lenne amúgy rossz, ha normálisan megnőne, mert a húsa jó, de ezek a 8-10 centis kis szarok igen el tudják venni az ember életkedvét, főleg, ha a szokásához híven a gyomráig nyeli a horgot.
Összesen 4 db, 1-et papám fogott

Steady74