Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukorica
csendes tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
hát nekem az egyok naggyából40centis a másik 34 a tőponty meg 43-44centi
-
BÁ Nutrition
addikt

ma kiakartam menni, de ilyen esőben nem fogok.
holnap délután elvileg kitisztul az ég akkor lehet megjátszok egy délutáni pecát és éjjeli süllőzést -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
a filmet én is megnéztem. kb kétszer
többször nem igen érdemes. a vízparton kell úgyis megtanulni a lényeget.
végülis a süllőző szerelék kb ennyi.
1 horog olyan 40 centis előkén, utánna forgó amit gumiütköző véd nálam az ólom felől
aztán jön az ólom.
és ennyi
a karikát én bele szoktam engedni a vízbe, és a felkapókart lenyitom.
kapásnál nyeletek kicsit és utánna vágok be.
a halszelet olyan 3 centi széles kb és 6-7 centi hosszú kb.
a végén a gerincet hozzá szoktam nyesni, úgy biztosabb.
de ha csak a könyvet olvasgatjátok akkor abból nem sok süllő lesz.
ki kell menni és csinálni!!!! -
userZ
aktív tag
válasz
kukorica
üzenetére
Akkor lehet tovább finomítok a bolognai szerkón, bár van egy akadó a közelben, amit a nagyobb halak mindig megcéloznak, meg azt sem szeretném, hogy túl kicsi legyen a horog. Így 5-ös horoggal, 12-es fonott előkével, 25-ös monfilall 10-ből 9- szer biztos az akadás...
Na ez a fagyasztásos téma egyre jobban piszkál, sztem jövőhéten lefagyasztok egy 5 kiló szemest
aztán a parton késsel maroknyi drabaokat ütök le belőle, eddig ez a legkényelmesebb megoldás..remélem a halaknak is bejön a fagyikuki 
-
kukorica
csendes tag
Én a 3szemhez 6os horgot használok.Én egyszer véletlenül kippróbáltam a fagyasztott kukoricát ,betettem két kiló főzötett a méjhűtőbe kivettem beletettem egy vődörbe és mire kiértem még teljesen fagyott volt.Szerintem jó mert a vízben rőktön kiolvad és úgy belehet dobni mint egy jól meggyurt gombócot.
-
userZ
aktív tag
válasz
üzenetére
Száraz, szemes kukival etetek és csalizok is, legutóbb egy 2 kg-os pontyot fogtam, tehát egyaránt jó amúrra, pontyra, és ami külön örvendetes, hogy egyetlen törpeharcsa mozdítás sincs rá
Akkor valószínű marad a sár+föld+iszap kombó, plusz lehet rakok egy kis kenyeret, lisztet hozzá. Meg még kikísérletezem ezt a fagyasztásos dolgot, mivel van hűtőtatyóm.
Ti 3 szem kukóhoz (szilikon előkével horogra rögzítve) mekkora horgot használnátok? Én csak az 5-ös méretűvel fogtam a halaimat, a fenekesen 2-es van arra idén még egy rendes kapás sem volt, valószínű nagy az a horogméret
-
törölt tag
Száraz kukoricát, azaz szemes kukoricát?vagy darát?
A szemesre ajánlom a sárt, igen nem tévedés, adott körülmények között hihetetlen jól működhet mert a pontyok imádnak túrni,kitúrni a kaját.
Dara meg, szerintem, hozzáadott áztatott kenyérrel, meg egy kevés liszttal egészen jól összeáll, de rakhatsz hozzá agyagos földet is, tuti siker szerintem. Csak ne legyen túl nedves a föld, sőt ez még a fehérhalakra is jólehet, mert ha száraz akkor egy felhőt képez vízközt, amibe a fehérhalak imádnak bújócskázni. -
userZ
aktív tag
válasz
Lortech
üzenetére
Aham, eléggé iszapos ahova lógatok, egyszer próbáltam de én is tiszta iszap lettem
A ragasztó drága, meg még pva hálóra gondoltam de utánanéztem neten az is qrva drága. Még amire gondoltam az a fagyasztás, más fórumon olvastam róla. Próbálta már valaki? Ilyen műanyag pohárban fagyasztják állítólag...tényleg érdekelne működik e frankón a dolog. Ezen kívül valami olcsó, jó kötő etetőanyag érdekelne, ami vizet érve azonnal oldódik! Szóval várom a véleményeket! 
-
Lortech
addikt
Legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás az agyagos föld. Legjobb a vakondtúrás
, de bármely agyagos vagy vízparti akár iszapos, megfelelő állagú föld/sár jó. A drágábbik megoldás az etetőanyag ragasztó.
Folyón necces 20-30 méter főleg nagyobb sodrás és mélységben, de állóvíznél megteszi bármelyik megoldás. -
userZ
aktív tag
Szasztok sporik! Pénteken mentem volna pecázni, gondoltam ez a borongós idő jó lesz rablózni...Mikor a földútra értem elkezdett szakadni az eső, maj az út közepén meg elakadtam...a kis yarissal 30 percen át himbálóztam mire nyakig sárosan végre kigördültem az ingoványból. Asszem visszasírom a kánikulát, fogtam szép amúrokat!
Más. tud e valaki oylan anyagot amivel szépen össze lehet gyúrni a száraz kukoricát? kb 20-30 méterre kéne eljuttatnom a cumót koncentráltan (bolognai úszózok). Eddig matraccal vittem be vödörrel, de ha jön a hidegebb idő addigrak i kéne találnom valami más módszert. A lényeg, hogy olcsó legyen, nem akarok többet hal kajára költeni mint a saját ételemre.) Ha tud valaki valami jó megoldást ne kíméljen! Addig is görbüljön!
-
Notes
senior tag
-
kukorica
csendes tag
hú én is kiakartam ma menni reggel de 5kor értem haza de má asetom hogy.Ha egy két napot kihagyok az etetésen az nagygond?
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
hát ideje

-
törölt tag
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
Nem is a cuccok rendbetartása a lényeg, mert a botjaim példásan tiszták asszem, hanem van egy nagy Spro bojlis táskám, abba bele van hányva minden
, esküszöm meglepődtem hogy ekkora készlet halmozódott fel, innnetől már csak csontit veszek, télire ki kell üriteni az egészet.
Van itt vagy 24órára elég pontyos kaja, ugyanennyi dévéres, meg 3zsák pellet csak úgy beszórni.
És ma délután se jön össze a peca, mert meg vagyok fázva, és esik az eső.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Zsír! De én nem hiszem hogy kimegyek! Holnap megyek pontyozni! Majd szólók a fejleményekről!

-
törölt tag
[link]
Elkészült annak a boltnak az oldala ahol vásárolni szoktam, van pár figyelemreméltó áruk most is, KORUM 32ért, aki akar egy profi matchet ne teketóriázzon, ennél olcsóbb most már nem lesz.
Az a vicc hogy 2hónapja nem voltam matchezni, időhiány miatt, meg egy kevés lustaság miatt is
, holnap asszem megyek. Rendet raktam a táskámban, basszus, van, 6kg száraz etetőanyagom, mindenféle ízben és halra, 3 zacskó különböző pellet, 2zacskó föld, 3 flakon aroma, 2 csúzli, meg ilyesmi, a talált dobozossörökről nem is beszélek.
Nem tudtam miéert ilyen kurva nehéz a táskám, most már kezdem érteni.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Nézz után a neten! [link] Ez az oldal sok segítséget nyújtmajd neked! Elmondom neked hogy kell fenéken süllőzni! Én úgy szoktam hogy a főzsinórra kötök egy hármas forgó kapcsot! Az egyik részére kötök egy ólmot! A dunán a gula alakú a jó mert azt nem görgeti el az áramlás! A másikba meg kötök egy nagy süllős horgot! Csalihalat bármikor lehet fogni de lehet boltba is kapni! A csalihalat kettészeled úgy hogy két halszeleted legyen! Ebből az egyiket a háti oldalánál feltűzöd! Így már csak be kell dobni a szareléket! Ha biztosabb akarsz lenni a halfogásba,akkor a halszeletet egy süllős ultrabite-os aromával leöntheted!

-
Notes
senior tag
-
kukorica
csendes tag
Az nemárt ha valaki segít neked de egyedüli is megtanulhatod az úszós csukázást , én is teljesen magamtól meg a haldorádóval ''tanultam'' meg.Keresel e nyugott szakaszt és kémleled a vizet ha rablást látsz akkor jóhelyen vagy ha nem akkoris megpróbálhatod ott vagy keresel egy másik szakaszt és ugyanez.Csalihalat tudsz spiccbottal vagy csalihálóval is fogni.Ha olvastál szerintem a többit már tudod

-
Notes
senior tag
Sziasztok. Én tökre szeretnék horgászni, csak nem tudok.
Illetve a szakirodalmat elolvastam hozzá, van egy kétrészes botom, meg egy orsóm, engedélyem, meg minden. Igazából rablózni szeretnék, csak hát úgy vagyok vele, hogy tudok úszni, csak vízben még nem próbáltam... 
A legnagyobb gondot a csalihalak prezentálása jelenti (érdi Duna szakasz). Ősszel amikor lehetett kapni horgászboltban csalihalakat (kicsik és szürkék voltak nem tudom mi volt az...) akkor egyszer horgásztam és fogtam egy éppen méretes csukát (mai napig sem értem, hogy nem harapta el a 30-as zsinórt...). Szóval ha valaki rablózik errefelé és lenne türelme egy amatőrt kiképezni akkor azt megköszönném.
-
kukorica
csendes tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Mert csak egy bottal horgászhatok

-
Yutani
nagyúr
Nagyon frankó idő van ma, jó lett volna leugrani a Háziréti tározóra...

-
R3ĐßuŁŁ
őstag
MA megnéztem a kukoricát! Nagyon fasza illata van! ilyen aromát még venni fogok!

-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Ma vettem aromát!
Valami big carp expert a neve! Olyan illata van!
ÚÚÚúú Elájultam tőle
Nagyon jó illata van! 1 kiló kukoricába öntöttem egy jó kis tubussal! Nagyon jól átvette a kukorica illatát! Azután felitattam vízzel! A víz is tiszta méz illatú volt!
Jó a mézes aroma pontyra ugye? 
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Ez jó ötlet! Kishallal jó csukázni!

-
Eagl3
veterán
válasz
kukorica
üzenetére
Foggalmam sincs mennyi egy kilo bojli... soha életemben nem bojliztam, nemis fogok mostanában szerintem, se botom, se orsóm se semmim nincs hozzá, még pénzem se nagyon
Azt írtam, h. haver apjának van 2 zsák bojlija és ha bojlizni akarunk, akkor ad belőle + ad két bojlis botot. De lehet, h. csak kukoricázni fogunk. Csak ne essen sokat az eső. -
YouCanCANON
aktív tag
én.. no én nem

-
kukorica
csendes tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
már egy vevő is jelentkezett a pontyomra
Ma is annyi rablást láttam a tavon..csak nemmindig tudom eldönteni mirabolt
Pl az amikor kitolja a fejét a vízből és megy előre egy jó métert az milehet?balin nincs a tóban -
kukorica
csendes tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
egyik 37 másik 36 de azé szépen kűzdöttek
már csak az amúr hiányzik -
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Az olyan zsákba vannak a bojlik ami szétmálik a vízben? Erről van szó?

-
dragonfx
veterán
Én még igazán szép balint nem fogtam soha, csak méretn alulit.

Pedig jó lenne 1x, de a Dunán nem tom hogy lehetne megfogni őket
A hárosi öböl hol van?
-
kukorica
csendes tag
Ú elfogyott a tuttifruttis kukorica a boltban úgyhogy csak epereset tudtam venni,remélem annak is lesz erdmény.Én sokkal jobban szeretem a paprikáskárászt mint a pontyot vagy a süllőt

Lortech:és mennyibe van az a szákos bojli?Én néztem recepteket meg anyagokat hozzá ,azthittem leszopom magam amennyibe kerülnek hozzá eggyes dolgok -
R3ĐßuŁŁ
őstag
Na megyek aromát venni!
Meg nézek valami jó etetőanyagot is! 
-
I_Am
veterán
![[kép] [kép]](http://www.horognyel.go.ro/02_Halak_LINK/penzes_per.jpg)
A pisztráng mellett, egy másik nagyon kedvelt őshonos horgászhal. Sajnos helyzete is a pisztrángéhoz hasonló:
a szennyeződő vizekből gyorsan eltűnik. Jelenleg még jól fogható a Kis- és Nagy-Küküllőben, Vargyas-, Kormos-, és Bucsin patakokban. Horgászata csak műcsalival engedélyezett. Legkisebb kifogható mérete: 25 cm. A horgászati időszaka június 1-tol december 31-ig tart, de az Erdőgazdálkodási Minisztérium megyei szervei gyakran már szeptember végén letiltják a pénzes pér horgászatát, hogy védjék az állományt. Napi 10 darab tartható meg e halból. -
Lortech
addikt
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
Sima végólmos fenekező módszerrel, általában gilisztacsokorral, csontival, férgekkel lehet fogni. Szereti a kérészt nagyon, de az ugye védett.
Lehet sok angolna arrafelé, de én a Bodrogra értettem, hogy ritka.
szerk: A pénzes pár nagyon nem így néz ki, egyszerű ezüstös hal, nem színes. Keresek mindjárt egy fotót. Na ilyesmi, mint egy pisztráng, normális magyar képet nem találtam: [link]
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
Fenéken bojli, nyeletőfékes orsóval meg egy sima fenekező kukoricával, aztán reggeltől távdobó úszó és kukorica.
szerk: hárosi öbölben fogtam egyszer egy 52-es balint. Van egy rész ahol lehet úsztatni a rappalát és nagyon kapnak rá a balinok. És most még az idő is pont kedvez a rablózásra. -
R3ĐßuŁŁ
őstag
Ki volt már a hárosi öbölbe? Nagyon ajánlom a pergetősöknek és a pontyozóknak! Rengeteg a ponty és a balin!+rengeteg ngy dévér és kárász is van!

-
I_Am
veterán
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
Igen sajna. Párom elment a többiekkel a strandolós részre és elvitte a gépet is. És mivel jó sporthorgászhoz illően nem tartom meg a halat, ezért a többiről már nem tudtam felvételt készíteni.
De majd pár hét múlva Tatán a Derítő tavon lesznek újak.
Igaz azok már édesviziek lesznek, de nem kicsik. -
I_Am
veterán
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
A választék elég széles volt. Volt ezüst színű citromsárga uszonyokkal és fekete farokkal is, ami alakra pont úgy nézett ki mint a Nemo-ban a kék buta hal. Még nevettem is mikor megláttam, hogy pont detto ugy néz ki.

szerk: ez a pici szar 25 centis volt és Ő volt az első és legkisebb is.
-
Eagl3
veterán
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
Haver Apjának van 2 zsák bojlija, nemtom hol vette... de nem ő csinálta. Szóval elvileg tőle kérünk kölcsön 2 bojlis botot meg bojlit. Feederem megy be fűzött kukoricával meg ráborítok az etetésre minden nap egy vödör száeaz kukoricát. Meg velószínű körbejárjuk a tavat pergetünk egy kicsit.
Nemszeretem a halászlevet
a halat se túlzottan, de hekknek meg rántva megeszem. -
Eagl3
veterán
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
Elvileg bojlizunk, fűzött kukoricázunk + pergetünk. De hogy ebből valójában mi fog megvalósulni azt még nemtudom. A lényeg, h. a bavsorát fogjuk meg
szal ha más nemjön akkor fogok pár kárászt keszeget (ezek biztos összejönnek), paprikásliszt oszt csókolom.
Akarom mondani: Vacsorát
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

aztán a parton késsel maroknyi drabaokat ütök le belőle, eddig ez a legkényelmesebb megoldás..remélem a halaknak is bejön a fagyikuki 
Akkor valószínű marad a sár+föld+iszap kombó, plusz lehet rakok egy kis kenyeret, lisztet hozzá. Meg még kikísérletezem ezt a fagyasztásos dolgot, mivel van hűtőtatyóm.
, de bármely agyagos vagy vízparti akár iszapos, megfelelő állagú föld/sár jó. A drágábbik megoldás az etetőanyag ragasztó.
Majd este vagy holnap még kimegyek!

, holnap asszem megyek. Rendet raktam a táskámban, basszus, van, 6kg száraz etetőanyagom, mindenféle ízben és halra, 3 zacskó különböző pellet, 2zacskó föld, 3 flakon aroma, 2 csúzli, meg ilyesmi, a talált dobozossörökről nem is beszélek.
kicsi pofája van a süllőnek és egy kezdő nemtudgya azé meddig kell nyeletni(énsem)ezé a kissebb szelettel nagyobb az esély az akasztásra

![[kép] [kép]](http://www.terra.hu/cian/images/inline/21_1vcsabak.jpg)
Steady74