Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jofi81
őstag
Tudja valaki, hogy a Camponában működik-e még a Peca Pláza?
-
zolynet
veterán
válasz
zolynet
üzenetére
Nézsai beszámoló:
Vegyes napot zártunk, nekem f1kor jött az első halam, de legalább jóféle, 7.5kg. Szépen ment, elsőre olyan ~4-5kilósra saccoltam. +1kép
Fűszeres hal pelletre (12cm) jött...ettől eltekintve csak epres pellettel (8cm) fogtunk, jobbanmondva inkább csak Zsola fogott. Neki olyan 1-2-3kilósak jöttek, szépen borították a feeder botokat. 8db-al zárt.
Én a finisben f5kor még fogtam egy 5.5kilósat és egy kis kettest.
Parton még 2horgász volt rajtunk kívül, az egyik semmit sem fogott a másik délelőtt 3at.
Tulajdonképp megfogtuk amit itt megszoktunk fogni, azt a 8-10 halat, csak sajnos nem koponyánként.
Remélem még egy tereskei zárás belefér majd az időmbe, illetve egy pergetés. (botot már kaptam)
pár kép:
spanyol ponty
klasszikus halászlébe való
catch&releasereggeli csendélet (itt még csálén állnak botok
)
-
Bull Boss
őstag

-
dredbiro
senior tag
Sziasztok !
Van valakinek tapasztalata a SHIMANO CATANA BX TE 3-400GT BOLOGNESE botról ? -
FireFox1996
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Az idén nem is békés halaztam RSD-n, max csak küsz vagy kisebb halakat fogtam csalihalnak. Ragadozóra megyek egész évben, sikerült már csukát, sűllőt, balin, és hacsákat fogni. A harin kívül mindegyik fogható méreten felül voltak. Utoljára most péntek este 3/4 8 körül frenetic körfórgóra jött egy szép balin, 52cm/1,5 kgs volt

Beszélgettem több horgásszal, aki ott horgászott, ők is panaszkodtak, hogy alíg fognak vmit, votl olyan aki egész éven eddig még nem fogott ponyot
Vki mondott olyat, hogy javítás volt az egyik zsilipnél, nyitva hagyták, és jó sok hal kimehetett... -
adrian360
őstag
Én nagyon gondolkodok hogy idénre befejezem a békéshalas szezont az RSD-n. ma is kint voltam, feederre szinte alig volt valami kapás, pár géb meg keszeg csipkedte a csontit. felszereltem az öt méteres spiccbotomat, azzal keszegeztem egy kicsit 2 óra alatt fogtam kb 20 db 10-15 centis bodorkát, vörösszárnyút meg pár sügeret. nem vagyok nagy spiccbotozós, csak kipróbáltam, egy kis élménypecának jó, de tényleg nem tudom hova lettek a kisdunából a méretesebb halak
most horgásztam le elösször egy teljes szezont itt, pár ponty, pár compó volt számottevő zsákmány, amellett csak a dévér és tenyérni egyébb keszeg, igaz abból tényleg lehet fogni ha rááll az ember. igaz dévérből fogtam félkiló - kiló körülieket jó pár darabot, de valahogy még sem az igazi -
fess
őstag

Végre sikerült! Ponty a Hernádból. Sajna kisebb, mint ami elment (bár ez "elment hal" mindig nagyobb), de ő is bothúzós kapással jelentkezett, szerencsére már jól beállított fék mellet (2,5 kg, de csupa izom hal, számomra nagyon nagy élmény volt) -
zolynet
veterán
holnap megyek Nézsára, remélem szép idő lesz és a halak kajás kedvükben lesznek

-
ati012
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
...és még olcsóbb is!
-
FireFox1996
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ennyi erővel már a walking talk-ot is említhetnéd neki, 5-10 km-re is hallja

-
ati012
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
babafigyelő

Kb 10-15ért találsz az igényeidnek megfelelőt.
De ehhez még venned kell egy sípolós kapásjelzőt is.A dolog úgy néz ki, hogy bedobod a botot, rárakod a visítós kapásjelzőre.
Babafigyelőt melléteszed, 300 méterrel arrébb a kocsmába beviszed a másik felét.Egyébként "átmatricázva", horgászoknak megfelelő fröccsöntött műanyag burkolatban (nem macis alakú) simán ellehetne adni 30ért.
-
Sirandrish
legenda
válasz
FireFox1996
üzenetére
És az konkrétan mi is akar lenni?

-
FireFox1996
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Van un. Baby care cucc, videót is tud, és nem csak 100m, hanem 300m-re is hall és lát... :-)
-
ati012
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mire odafutsz elviszi a hal a botot

-
Sirandrish
legenda
Sziasztok! Egy pofonegyszerű kérdésem lenne.
Tudnátok linkelni olyan helyeket ahol rádiós kapásjelzőket lehet kapni?
Lehetőleg 100+ méter hatótávolsággal
-
Steady74
Topikgazda
van még új a nap alatt, csali nélkül 80 kiló halat fogott ez a srác
-
ati012
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
-
FireFox1996
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
én is biciklivel járok horgászni otthonról kb/max 5km távon belül, hátamon a botzsák, a zsákból állandóan kilóg min. 30-40cm a bot spicc, néha ha sietek és nem figyelek oda, akkor a faágnak neki ment (szerencsére így még nem törtem el).
Botzsák mellett még 2 nagy tesco szatyor a kormány 2 oldaán
a hátsó ülésen még egy pergető doboz, és a vázon egy összecsukható szék + meg néha 1.5l vízpalac 
A botokat csak úgy húztam szét, hogy beleférjenek a botzsákba, de rajta marad az orsó, a végszerelék is, hogy legközelebb gyorsan tudjam kezdeni a horgászatot
(összepakolni is gyorsabb... nem kényelmes ha hajnalban úgy pakold, hogy mindent szétszedj
) -
Zoli bácsi
őstag
Hali! Ma délután szereltem....Eredetileg horgászni akartam menni, de nem tudom felétek hogy van, itt a Rábaközben hatalmas szúnyoginvázió van. Gyakorlatilag a szúnyogrisztó sem hatásos, százával döngenek az ember körül, úgyhogy lemondtam a vízpartról. Szóval elmentem a pecaboltba, vettem pár apróságot. Vettem ilyen műanyag létrácskákat, és csináltam fenekező gubancgátló csöves végszerelékeket. Karabineres forgókapocs, 60-80cm zsinór, rajta a gubancgátló cső, gumiütköző, még egy karabineres forgókapocs, ezen az előke és a horog, ezt föltekertem a létrácskára.. Múltkor olvastam, hogy a feederbotokat szétszerelve illik szálítani. Azt találtam ki, hogy a botról leveszem a spiccet, azt külön szállítom az úszós hengerben. A boton lévő főzsinór végén egy hurok van. Szóval a vízparton előszedem a botzsákból a botot, összerakom, ráteszem a spiccet, átdugom a hurkot az öt spiccgyűrűn, beleakasztom a végszerelék kapcsát a hurokba, és mehet a peca. Egyszerűen tudom cserélni a spicceket, a gubancgátló karabínerén a kosarakat-ólmokat, és persze a horgokat előkéstől. Mivel szállítás közben törtem el spiccet, ezért gondolkodtam el olyan megoldáson, hogy legalább a spiccet leszerelve szállítom.. Ha kocsival járnék, nem szedném szét, de biciklivel is sokat járok, hátamon a botzsákkal. Mint mondotok, jó ez a módszer, vagy van valami egyszerűbb? Teljesen szétszedni, orsót külön vinni nem akarok, az már macerás lenne.

-
FireFox1996
addikt
válasz
ati012
üzenetére
jah, még az obi csavar tartót is egészen jól lehet használni. 5 rekesze van, benne vagy 500 db csavar, és az egész talán 900 ft volt. Tehát eltettem a csavarokat máshová későbbi használatra, és a doboba meg a horgász cuccok mennek (horog, ólom stb.)
Horgászboltban ezt a dobozt is kapható, de 700 ft-ért...
-
ati012
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ismerős a szitu. Mindig mondom: áá, hazamegyek ráírom. A nagy lópikulát!Viszont súlyról néha már egész jól beazonosítom
-
musli26
tag
Kinéztem magamnak egy szerelékes doboz.Ezt:[link]
Amibe mindent beletudok rakni pl:ütközők,horog,karabiner,forgók stb.
Milyen?
Megéri megvenni?
Vélemények? -
lazlogogola
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére

pl. ebből egy 106gr-os elég lesz.
Vagy kling inline-osból 78gr,85 gr-s is elég.
-
dragonfx
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
ezn tényleg bitang jo árvban vannak.
a két 3as akár még pergetni is jo lehet.
bár neked ugy másra kell. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
dragonfx
üzenetére
Köszi. Sajnos most tanulom majd a folyóvízi pecát, az igazi folyóvízit, mert a Kisrábán, meg a Rábcán elég a 20gr-os ólom is. Igen, tudom hogy éjszakai hal a menyus, de ha megtekerik hamarosan az órát, hatkor öreg este lesz. Szóval elég lehet a meglévő MH feederbotom, mondjuk 80-100 (120)gr-os ólommal...?
Illetve a hagyományos, kapásjelzős pecabot is jó menyhalazni, ugye? Pecaboltban nézegettem, vannak olcsón kétrészes 60-120gr-os, 100-200gr-os fenekező botok, boltos szerint ennyiért ajándék, nagyon jó botok.
Ebben gondolkodom feeder mellé.[link] -
dragonfx
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
ahol 60as olmot elvisz a víz ott nem tudom hogy fogsz tudni menyusra horgászni fél egy kilos halacska egy 200gr.os boton nem fog tudni akkorát rántani észrevedd érzékeny kapást szerintem.
menyust éjszaka kell fogni amugy.
100as bottal egy 120as olmot bedobhatsz nyugodtan.
gondolom a rábán nem kell 50-60m.ereket suhintani. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
ati012
üzenetére
Tányérólmaim vannak mindenféle méretben, ebből volt maximum 60gr-os. Kb. 25 cm-es gubancgátló csövet használok, és azon cserélgetem az ólmokat-kosarakat. Kosaraim szögletes folyóvízi kosarak, de a Rábán nem is próbálkoztam velük. Arra is gondoltam még, hogy legközelebb gubancgátló nélküli szereléket használok, mert a csőbe is belekapaszkodik a víz.
-
ati012
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szögletes ólmot használtál? Gömbölydedeket simán görgeti a víz
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Szeretném a véleményeteket kérni. Sajnos nem sokszor értem ki a Rábára eddig, de a hidegebb idő beálltával szeretnék menyhalat fogni. Annyi tapasztalatom van azzal a vízzel, hogy utóljára lementem, 60gr-os ólmot vitte a víz, mint a papírt... Mivel a feederbotjaim max. 100gr bevetésére alkalmasak, gondolkozom valami erősebb szereléken. Vagy 150-200gr-os maximális dobosúlyú extra heavy feederbotra gondoltam, vagy egy sima 100-200gr dobósúlyú sima fenekező botra. Utóbbi jóval olcsóbban megkapható. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy erős sodrásban van értelme feederbotot használni, vagy ugyanolyan jól működik a hagyományos kapásjelzős szerelék is? Persze nemcsak menyhalra használnám, márnázni is megpróbálnám. Illetve a HTSZ jegyem jó a Dunára, lehet elmennék egyszer oda is pecázni (Kb 50 km a Mosoni Duna hozzánk), gondolom a M, MH feeder oda is kevés.
-
forras2
őstag
Túl vagyok életem első pergetős horgászatán. Élveztem, bár nem igazán volt siker. 2 balin 1 süllő és 1 csuka, de a csuka sajnos leugrált, még mielőtt megfoghattuk volna, és mind ez majd 8 óra alatt. Bár azt mondják, itt lent a balatonon ez jó arány. 3 méteres bottal dobálóztam, nagyon furcsa volt a 3,9-es botjaim után. Rémisztően könnyű volt ez a bot, és még rémisztőbb látvány volt 1-1 hevesebb kirohanásnál a botnak a játéka

Az első 2-2,5 óra azzal telt el, hogy be tudjam dobni a csalit rendesen, első 3 dobás volt a legjobb, talán messzebbre pisilek, mint amennyire sikerült bedobni
De élveztem a dolgot, azt hiszem beújítok 1 pergető botot. De a kérdés az az, hogy kezdőnek pergető vagy picker bot kell? És így kezdőként a cél a minél nagyobb dobó súly legyen, vagy a minél kisebb?
Illetve milyen damilt vegyek hozzá? Itt az előke kb 1m volt, de az valami drót szerűségből. -
lakisoft
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Így már világos.
-
FireFox1996
addikt
válasz
zolynet
üzenetére
minimum 2.7m-vel kezdj!
Előtte 2.7m-vel pergettem, néha kevés volt, azért vettem 3.3m-eset. Azóta csak azt használom.
Ha csónakból, vagy olyan helyen pergetsz, ahol szabadon dobhatsz oda, ahová szánod, akkor nem kell nagyon hosszú.Én legtöbb esetben ilyen helyekrők pergetek, ezért kell nekem hosszú bot:
-
lakisoft
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Nem hosszú nektek ez a méret?
-
zolynet
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
köszkösz

teszik ez a 20eft-os ár az orsó+bot kombóért
kapok kölcsön egy pergetőbotot, és először kipróbálom h fekszik-e nekem ez a módszer
ha megvan akár egy pénteken össze is hozhatnánk egy kis dobálást (nem gond ha feléd kell menni)
-
FireFox1996
addikt
[zolynet] Keresel még pergető botot?
Ezt tudom ajánlani: [Shimano NEXAVE BX SPINNING 3,3m 15-40g]
Teszt róla: [link]Nem mai db, de nagyon jó kis bot, több változat van belőle, nekem 3,3m-s van.
Nagyon jó lehet dobni vele, eddig csuka, balin, sűllővel siman megbirkózott
12 gr-sokat erőltetés nélkül 35-40m-ra tudom eldobni. (Shimano Sienna FD4000 orsóval 50-60 kört kellett tekernem)
Egyik haverom meglátta, megfogta, egyet dobott vele, és első kérdése az volt, hogy "menniyért eladod el nekem?", a következp mondta az "Ha megunod, paszold át nekem!"
-
zolynet
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
10p alatt már jött is, legjobb

jövő hét hétfőn úgy néz ki megyünk Nézsára Zsolával

-
Grillo
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Csak ebben kicsit több a szálka

-
dragonfx
veterán
Én ugy érzem ma volt a szezonzáró peca nekem. 2 ponty jött össze.semminél több. irtó hideg már a víz az éjszakai 7-8 fokok miatt.max rablózni érdemes.de én nem vacogok ázok....

-
Steady74
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
az rajtam múlt, tudom, és sajnálom

-
Steady74
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
november X.

-
Steady74
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
szép fehér húsa van, szálkamentes, jó ízű. a lányoknak is ízlene tuti. esetleg egy maconkai csónakos pergetés egyszer?

-
Steady74
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
csak süllőt szeretnék fogni és kivételesen hazahozni, megsütni, megenni.
-
Jofi81
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ne aggódj, az enyém még mindig a vízben úszkál...

-
zolynet
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
szia
megkérdeznéd h a daiwa pergető botért mennyit gondolt?
neten még nem találtam meg
jobbanmondva csak ennyit találtam: daiwa Procaster 1763-270
üdv
Zoli -
-
Steady74
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
Mikor megyünk süllőt fogni?

-
Jofi81
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Egy kőgát mögött voltunk csónakkal.
-
Jofi81
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Köszi! A csali Rapala XRS08G volt.
-
Jofi81
őstag
Köszönöm, örültem is neki nagyon!
A "csőkulcs" az ilyen. -
adrian360
őstag
Grat szép süllő.
Más. Aki esetleg őszi felszerelés vásárlást tervez, érdemes körülnézni : Walterland - Crazy Week
-
ati012
őstag
-
Steady74
Topikgazda
a gubancot, illetve a dob túlpörgését úgy szoktam kivédeni, hogy a bevágáskor a dobra ráfogok a jobb kezem mutatóujjával.
egyébként több angol videóban is elhangzik, és valóban így is van, hogy ha fűzött csalival horgászol, és kapás van, nem kell bevágni mert a horog már hal szájában van. elég megemelni a botot és kész:
-
fess
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
A 4/6-os horog mekkora? Én kb 10-essel horgásztam
Nem vagyok én hozzászokva a nyelető kapcsolgatásához, keszegekhez, paducokhoz nem nagyon kell, ha meg bekapcsolom, tuti elfelejtem berántáskor, jó esetben csak leszalad a zsinór, rosszabbik esetben gubanc -
Steady74
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
grat!
egy sütyire beneveznék!
-
FireFox1996
addikt
ezért mindig 40es zsinórral horgászok nád közelében
és 4/6-os horoggal 25ös fonott előkével 
Múltkor egy 3 kgs ponty beszaladt a nádok közt, simán kihúztam onnan
Ma nyitottam meg az őszi pergetési szezonomat egy 32 cm süllő + kb 40 cms csukával
De úgy, hogy egy 50 m-s szakasz alatt 3an bedobtunk 4 kis halas úszós szereléket, de nem mentek rá a halak. mellette pergetem és jött a csuka meg a sülő 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED monitor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 1 / 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Apple iPhone 17 Sage 256GB használt karcmentes 100% akku (4 ciklus) garancia 2027.03.01.-ig
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

most horgásztam le elösször egy teljes szezont itt, pár ponty, pár compó volt számottevő zsákmány, amellett csak a dévér és tenyérni egyébb keszeg, igaz abból tényleg lehet fogni ha rááll az ember. igaz dévérből fogtam félkiló - kiló körülieket jó pár darabot, de valahogy még sem az igazi