Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe979
senior tag
válasz
zolynet
üzenetére
Van kettő darab LBém, vagy 15 évesek, még anno a Walterban vettem mikor még Carpologia volt a neve
Én is szenvedtem ezzel, nyelető nem ad hangot, ugyanez, valamint a dob kattog kicsit, de az első fékje még rendben van. Az hibátlan. Atlantis az importőr, semmilyen szinten nem javítanak vagy csak a szériahibát nem tudják kezelni ? Azt tudom, hogy nekem elvan törve a nyeletőrésznél egy lapocska, azért nincsen hangja, és ezt nem tudták pótolni. Viszont, nem sok forgalmazó van, akinek normálisan van szerviz háttere. -
-
szuszinho
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Mennyien voltak kint? Itt lakom nem messze, de azt hallottam, hogy már nyitás előtt sorba kell állni, ezért nem próbáltam még szerencsét. (Bár lehet, hogy az időjárás most hatással volt az emberek horgászkedvére.)
A Slötyin voltam tegnap. Sok halat fogtam, többnyire kárászt, de jött ponty, keszeg, meg egy törpe is. -
-conrad-
addikt
válasz
zolynet
üzenetére
Sokaknak nem fog tetszeni a véleményem, de szerintem az nem peca, amit a bojlisok művelnek.
Betol egy zsák etetőanyagot egy helyre, ráhúzza csónakkal a szereléket - ami persze önakasztó - kijön, bekapcsolja a kapásjelzőt, befekszik a lakókocsiba is döglik/sörözik, majd ha visít az a szar akkor kitekeri a halat.
Megértem, hogy miért népszerű ez a horgászboltosok körében, mivel akinek hetek állnak rendelkezésére erre, az általában "vállalkozó", pénze van, amíg én beugrok egy doboz csontiért meg egy levlél szúnyogért addig ő elvisz 50k értékű cuccot.Ennek ellenére sok fiatal horgász is ezt a módszert tanulja meg, ez a "divat" ezt kezdik neki nyomni és fogalma sincs milyen élvezetes egy 3-4 órás peca amíg lesed az úszót matchbottal pecázva, körülötted tök nyugis a táj, és várod, hogy az apró piszkálásokból az úszón egy kapás legyen, meg az adrenalinlöketet amikor egy 3-4 kilós ponty akad a 16os zsinórra és küzdeni kell vele, mert a halnak is van esélye, óvatosan kell fárasztani, játszani a fékkel stb.
Ehelyett azt tanulja meg, hogy be kell vinni 15k-t a csónakkal, aztán lehet facebookozni a telefonon amíg nem csipog a kapásjelző.. Aztán egy 9kilós pontyot már fitymálnak, mert 10+-ost akarnak fogni. (a telepített gömbpontyokat persze, nem egy nyurgát..)Anno kaptam a fejemre egy haldorádós fórumban ahol ecsetelték, hogy rádiós kapásjelző, beszórták a cuccot és mentek oldalast sütni meg grillezni, azt mikor csipogott kimentek megnézni.
Megkérdeztem, hogy ez amúgy mit keres egy pecafórumban? (Jeszy írta) Mert hétvégi programleírásnak jó, de minden csak nem peca. -
FireFox1996
addikt
válasz
zolynet
üzenetére
jobb a mérleged, mint az enyém

nap sütés, de szeles idő volt végig. kis hallal csaliztam, egyik úszós, másik meg fenekezős. A fenekezősre semmi nem ment 7-8 óra alatt. Az úzsósra 1x nagyon szépen ráment, a haverom mellettem bátorított, hogy várjam meg, ne vágjam be
Én próbáltam számolni 30-ig, közben nem éreztem a bevágás idejét, nem vágtam be, lelépett a kis hallal. Aztán következő dobánál is vhogy eltűnt a kis hal, nem is láttam, hogy ráment volna vmi.
Viszont a csontival nagyon szép kb. 10cm-s naphalat fogtam, hazavittem akváriumba, ott már úszkál a többi snecivel
A haverom meg 2 dévért fogott, tenyérméreti, fogyhamás pufira mentek. -
zolynet
veterán
válasz
zolynet
üzenetére
Kajászó horgászpark (Keve) beszámoló:
6ra érkeztünk meg a tóhoz, már akkor nagyon nagy tömeg volt, alig találtunk üres helyet ahova befészkelhettünk. Alapozó etetés nélkül vágtam neki, annyian voltak h szerintem felesleges lett volna, így ami bement a kosárba azzal etettem csak. (epres Tímár mix)
Délelőtt volt egy halam ami szakított az előkét, kénytelen voltam nem engedni a féken mert a nádas és a helyszűke nem engedte, így szakadt. ~2.5-3kilós körül lehetett.
Ja, szabályzatban hogy fonott előkével nem lehet horgászni, sem pedig fonott dobóelőkével. Ja most nézem hogy csak az utóbbi, na fasza, mind1, mert annyira nem ment a hal hogy az leírhatatlan,
köszönhető a folyamatosan keresztbefújó szél miatt. Szerintem ott ez konstans lehet, mert egy igen sík terepen van, teljesen keresztülfújja a tavat. Az M7 autópálya zaja nem hallatszik be, az jó pont ugyan, illetve a 1200ft-os napi jegy ár. ~35-40en biztos voltunk a tavon, mely nem kicsi ~12.5ha , de nekem nem adott kikapcsolódást. Nem valószínű hogy ide visszatérek.
Minden csalit kipróbáltam, halibutra volt több kapásom is (2-3), illetve amit a szomszédtól kaptam mézes illetve pálinkás kukoricára. 2 öreg ült mellettem, szépen fogdostak, de csak a kukival, az etetőjük is mézes keverés volt, azt megkaptam tőlük illetve a helyüket is mert 12ben mentek. Vittek is vagy 5-6 szép pontyot.
Ott fogtam az egyetlen halat, ~2.5kg ponty, mézes pálinkás fűzött kombóval.
1pozitívuma van a dolognak, lehet egy másik haverom is rákap a pecára.

-
-
gban
veterán
válasz
zolynet
üzenetére
Akkor korábban én sem csináltam nagyon máshogy.
Én az orsó fölött fogtam rá a borta, odafogtam a damilt, és úgy tekertem fel.
Csak a vizesvödör kimaradt.
Az is mindenkinél "+1"?
Meg tuti jobb ronggyal fogni, akkor jobban és állandóbban lehet feszíteni, ez igaz, plusz a vizet is letörli. -
Steady74
Topikgazda
válasz
zolynet
üzenetére
B@sszus... walterben mennyivel olcsóbb, mint a HD-n..Ahogy nézem (majdnem) ugyanaz a két orsó, amit én linkeltem az M jelzésű, de, hogy 6k-val hosszabb legyen, mint a sima, az durva.
spro orsók szerintem nem rosszak, ár/érték arányban szerintem teljesen rendben vannak.
-
gban
veterán
válasz
zolynet
üzenetére
Ahogy nézem, nem is drága az éves jegy (újnak is csak 50k), de cserébe csak 40 nemeshalat lehet évente elhozni.
Bár ha úgy számolsz, hogy mondjuk 20 hétvége, 1-1 nap, és mindig megvan a 2 db, aqkkor még nem is annyira kevés. De ha néhány hétvégén 2x mennél, vagy pl. szabin többször is, akkor már hamar kimerül a kvóta.
Az évesben meg pont az a jó hogy annyiszor mész ahányszor akarsz. -
-
Steady74
Topikgazda
válasz
zolynet
üzenetére
Hát nem tudom, az ottalvós nagyon család függő. Gyerekek, meg most mára kutya miatt is. Igen, a távolság miatt (gondolom van vagy 2,5 óra az utazás, vagy 3) jobb lenne megnyújtani valahogy.. na majd agyaljunk rajta.
Összeszedtem az etetőanyagjaimat, levittem a pincébe, hogy ne fagyjon el semmi, se az aroma, se a zsinórok. Hát fordultam vagy 4-et, igaz kisebb dobozok, de magam sem gondoltam h ennyi sz@r maradt rajtam
Mindegy, jövőre elpecázom ha törik ha szakad!FFox: csajokat nem vállalok be, otthon van már négy, inkább tényleg a pihenés, a kikapcsolódás, meg a jófajta páleszé legyen a főszerep
-
Steady74
Topikgazda
válasz
zolynet
üzenetére
Préri tóban benne vagyok, hátha visszafogom a botomat

ha nem túl zsúfolt egy gyors/szükség pecára el tudok képzelni egy akkora tavat. Azt hiszem az Ordas tó Öreg tava is akkora lehet kb, és ha a szükség úgy hozza, lógatok rajta. Nézsa is már elfogadható méret, bár 3,6MH bottal lazán átdobtam a túlsó partra, és mehettem kiszedni a cuccot a betonból

Rakózni jók ezek a tavak, ha tele van hallal és nincs óriási tömeg, nem nagyon zavar a méret. Én úgy gondolom, hogy a sporthorgász jegy 1000-1500 Ft között elfogadható, a halak meg piaci ár alatt kicsivel. Személy szerint sosem vásárolok ilyen helyen sem csalit sem etetőanyagot, bár hasznos lehet, ha peca közben derül ki, hogy valami otthon maradt. Egy botos pecát engednék elhagyós módszerrel, fonott kizárva, etetőanyag szintén, egy ekkora tavat berohaszt rövid idő alatt, ha kapja a kaját rendesen. Büfé hasznos, nyáron hűtött, tavasszal-ősszel meleg itallal, kevés nasival, nyáron jégkrém. Családos emberként fontos az árnyék, játszótér. Ami nagyon szokott zavarni, hogy a part és a víz szintje között sok helyen van 40-50 centi, a gyerekeknek nem ideális, kezet mosni, vizet venni szintén szar. Kis horgászhelyek, ha vannak előre kialakítva pl egy raklapnyi hely, akkor az támpont mindenkinek, ideálisan 10 méterenként.
Angol pecás videókat keress a yt-n tele van kis hangulatos tavakkal a net, lehet onnan példát venni... pecásoknak is.
Részemről kb. ennyi remélem segítettem.
-
Jofi81
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Köszi! Vannak benne szép halak, mert csukát, balint nem lehet hazavinni. Na meg compót sem, de azt pergetve ritkán fog az ember...

forras2: Pedig ilyen időben még lehet menni. Én a hétvégén még megyek a Tiszára meg egy holtágra, meg a héten le kéne menni a Dunára is, ha már őszi szünet van, csak az meg pont árad.
-
Jofi81
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Mi tegnap voltunk a Bugaszegi tavon pergetni, a barátnőm fogott egy csukát, én meg egy csukát és egy szép balint.
-
FireFox1996
addikt
válasz
zolynet
üzenetére
Szeirntem nekem ez a 2 van: [link], [link]
Én csak 10 gr-nél nehezebbet használok. Ebből csak 1 db 4-es, a többi 5-ös (13gr) van, de a mepps-ből is csak 17gr, meg 24gr-sat használok

(nem kell izgulni, ezzel lehet akár kis méretű (<30 cm) sűllőt is fogni)A budai walterland-ban Frenetic-ből csak 390 ft mérettól függetlenül
(múlthéten az 5-ös-ből már alíg volt
) De itt a legnagyobb csak 5-ös...Minden hétvégén lemegyek kb reggel 6h-ra 2-3 órára pergetni (jó köd van, alíg lehet látni), a többi időm már a családé
a héten szerintem 23-án lemegyek úszozni a csúkákra 
-
zolynet
veterán
válasz
zolynet
üzenetére
Nézsai beszámoló:
Vegyes napot zártunk, nekem f1kor jött az első halam, de legalább jóféle, 7.5kg. Szépen ment, elsőre olyan ~4-5kilósra saccoltam. +1kép
Fűszeres hal pelletre (12cm) jött...ettől eltekintve csak epres pellettel (8cm) fogtunk, jobbanmondva inkább csak Zsola fogott. Neki olyan 1-2-3kilósak jöttek, szépen borították a feeder botokat. 8db-al zárt.
Én a finisben f5kor még fogtam egy 5.5kilósat és egy kis kettest.
Parton még 2horgász volt rajtunk kívül, az egyik semmit sem fogott a másik délelőtt 3at.
Tulajdonképp megfogtuk amit itt megszoktunk fogni, azt a 8-10 halat, csak sajnos nem koponyánként.
Remélem még egy tereskei zárás belefér majd az időmbe, illetve egy pergetés. (botot már kaptam)
pár kép:
spanyol ponty
klasszikus halászlébe való
catch&releasereggeli csendélet (itt még csálén állnak botok
)
-
FireFox1996
addikt
válasz
zolynet
üzenetére
minimum 2.7m-vel kezdj!
Előtte 2.7m-vel pergettem, néha kevés volt, azért vettem 3.3m-eset. Azóta csak azt használom.
Ha csónakból, vagy olyan helyen pergetsz, ahol szabadon dobhatsz oda, ahová szánod, akkor nem kell nagyon hosszú.Én legtöbb esetben ilyen helyekrők pergetek, ezért kell nekem hosszú bot:
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hétvégén megyek a Camponába, bementem volna oda is...
Steady74