- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredbiro
senior tag
Üdv mindenkinek!
Csatlakozom a klubhoz.Holnap érkeznek az új botok,vasárnap hajnalban ha minden jól sikerül,bevethetem őketGood hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Tegnapi horgászat eredménye a viharos (zivataros )idő ellenére kb 200 törpeharcsa és kb 8 kg kárász (50-70 dkg) fénykép sajna nincs most,majd legközelebb. Itt megtalálható minden infó a tóról,képek is egy próbát mindenképpen megér,ha arra jártok.
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Sziasztok !
Van valakinek tapasztalata a SHIMANO CATANA BX TE 3-400GT BOLOGNESE botról ?Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Végre körvonalazódni látszik egy ígéretes horgásznap szombaton, amire már régóta várok, fegyvereket beélesítem addigra és irány a vízpart
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz forras2 #18342 üzenetére
Basszus,mi történt ezzel a tóval? A kérdéses hal hasonlít egy kicsit a razbórára. A kérdéses helyen én inkább úszóznék nagyon óvatosan. Más : több ismerősömmel is beszéltem és a környező vizekben egyetlen egy darab 6 kg-os pontyot fogtak ami említésre méltó,máshol semmi fogás. Ez a jelenség betudható lenne a még melegedő víznek?
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz forras2 #18361 üzenetére
én ugyanígy jártam szombaton,ahogy bedobtam a szereléket,még fel sem állt az úszóm,de máris elvitte. fenekezőn csinált olyan brutális kapást egy kis törpe, hogy szó szerint hanyatt vágtam magam.beszélgettem párommal,egyszer csak nagy csattanás, odakapom a tekintetem,látom hogy pattanásig van feszülve a zsinor,bot vége is beremeg,majd a csúcspontról a fűbe zuhant a kapásjelzőm,nagy bevágás után majdnem úszás lett a vége ( persze meglett a kis r*hadék )
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Szombaton mennénk ismét horgászni, de most a Viktória-tavak-ra, most nézem az előrejelzést, természetesen megint a hétvégére kell elromlani az időnek Egyébként nem tudja valaki közületek, hogy a szóban forgó tónál mennyi főtől engedélyezett az éjszakai horgászat?
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Sikerült megfognom az első amurom (a helyi tavon) nagy meglepetésemre spiccbottal. Hát őszintén megmondva derekasan küzdött, nem kapitális méretű, "csak" fél kg körüli, őszi telepítés,lesznek itt meglepetések a későbbiekben.
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Üdv Urak!
Hétvégén sikerült eljutnom egy közeli horgász vízre ismét , kb 1,5 napot tudtam horgászni összesen. A végeredmény 8 darab ponty,1-2,5 kg-ig, pár darab tenyeres kis ponty illetve kárászok. Csalinak használtunk egy egész sor ízesített kukoricát (mézes,rumos,vaníliás,sima) spanyol csiga és giliszta.
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
-
dredbiro
senior tag
Szasztok!
Arra lennék kíváncsi,hogyan lehetne ( egyáltalán ha megoldható )kikerülni a vízen az úszó nyárfa virágokat, mert elég sok bosszúságot tud okozni az embernek horgászat közben.
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz Bull Boss #18791 üzenetére
köszi mindenkinek a tanácsokat,jelenleg a jegelés lesz aktív mert rengeteg a meló,szerencsémre egyszer kellett csak a szereléket újra kötnöm mert olyan csomó lett rajta bedobáskor , hogy karácsonyig bogozhattam volna
másik kérdés,ha már a dobásnál tartunk,Shimano bolóra ( 4m-es ) és ENERGOTEAM Carp Hunter Feeder 3,6 m milyen orsót ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Tegnap éjszakai horgászat eredménye a Viktória-tavakon 3db kb 2 kg-os tükrös és pár törpe harcsa. Egy újabb élménnyel lettünk gazdagabbak Fényképeket nem tudtam sajnos készíteni mert beadta a kulcsot a teló kamerája
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz bandi0000 #18832 üzenetére
én hasonlóan jártam egy okuma orsóval,a használat miatt (évek alatt ) elkoptak a fogaskerekek és terhelés alatt "megugrott" a fogon,nem lehetett a megakasztott halat kicsévélni a partig a folyamatos racsnizása miatt, lehet nálad is hasonló a szitu,bár ne legyen igazam
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz bandi0000 #18834 üzenetére
igen,nagy valószínűséggel kuka,de a szerelő majd megmondja, ha megnézeted vele,nekem nem volt lehetőségem fogaskereket cserélni akkoriban, nagyon rossz volt az alkatrész utánpótlás mire elérhető közelségbe kerültek a hozzá való alkatrészek addigra lemondtam róla és új állta helyét, most egy nevis pantera-t nézegettem 6k,nyeletőfékes,nem profi kategória,de úgy gondolom nekem elég lesz a tudása. vásárlás után egyből szétszedtem és telenyomtam a megfelelő kenési helyeket rendesen tiszta zsírral, a legfőbb helyeken alig volt kenés, a karbantartásra kell odafigyelned,bizonyos időközönként (használattól függően ) illik bezsírozni vagy a régebbit frissre cserélni,tartsd mindig tisztán,nagyjából ennyi amit megteszek saját részről
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz bandi0000 #18836 üzenetére
persze hogy darabokra szedem,másképp jelen esetben nem működik a dolog. elég nehézkes némelyik orsó szétszedése/összerakása,nem lehetetlen feladat,kell némi vizuális képzelőerő,kézügyesség és egy kis szerencse illetve a hozzávaló célszerszámok egyébként még nincs meg az orsó,előtte kipróbálom személyesen,látatlanban nem vásárolok ilyen terméket
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz bandi0000 #18838 üzenetére
attól függ,mennyire van nyüstölve,milyen körülmények között van használva,mennyire van vigyázva rá,ez szerintem mindenkinél váltózó, idén sajnos csak hetente/kéthetente tudok horgászni járni a sok munka miatt így részemről kitolódnak ezek a szervíz időpontok, ( minden horgászat után eltakarítom külsőleg a használt felszerelést így nagy meglepetés nem érhet akció közben - bot / orsó)
a sör pl nem a legjobb célszerszám,egy fél rekesz után azért nem tanácsos nekilátni,pláne akkor ha nincs jártassága/rá látása az ilyen kellékekre az embernek
sok sikert a javításhoz
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
-
dredbiro
senior tag
válasz dragonfx #18892 üzenetére
értem, múltkori horgászatom is ilyen volt éjszaka, ott este 8tól éjfélig aktívak voltak a halak,éjféltől hajnali 3 ig semmi nem jött és mindegy hol probáltam, messzebb - távolabb, fenéken vízközt, kukorica, giliszta, egy árva mozdítás sem volt. meg vagyok ár régóta győződve róla ,hogy ezek a hirtelen légnyomás változások is közrejátszhatnak ebben ( lásd egymást érő frontok )
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
-
dredbiro
senior tag
válasz aram01 #18911 üzenetére
szerintem igen, akár 2-3 órára is nehézkes lenne, a linkelt botról nincs infom, daiwarol már hallottam, viszont nem volt eddig tőlük semmilyen horgász cuccom, ha van rá lehetőséged mindenképpen probald meg boltban kinyitott állapotban is megfogdosni , megemelgetni, a bot végén minden egyes gramm számít
gban az nagyon jó vétel volt akkor, jelenleg sima tartóim vannak,egyelőre ezek is megfelelnek a célnak
vásárlás után ki kellett próbálnom egyből az uj 6 m-es botot,kb egy délután erejéig, másnap voltak bajok a víz ivással
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz aram01 #18916 üzenetére
így tényleg nehéz lesz a választás, ha nem tudod megfogni a kezedben a kiszemelt botokat. ha a technikai specifikáciot nem nézzük akkor szerintem elég annyi hogy a jelenlegi 430 gramm körül van, az új meg kicsivel több mint 200 gramm, ez magáért beszél ( persze 3,5 x ára van ) mivel jelen esetben a súly/érték arány a lényeg, így hosszabb távra nézve vennék egy könnyebb botot drágábban , mint egy nehezebbet olcsóért, tartó nélkül.
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
-
dredbiro
senior tag
válasz aram01 #18920 üzenetére
spiccbothoz nem lesz jó a sima tartó, mert bele fog esni a vízbe a bot, inkább guglizz rá erre íves bottartó spiccbothoz
igen, ilyesmire gondoltam,ezek között keresgélj megfelelőt spiccbothoz, akár 6 méteres spicceket is megtartanak ( persze nem laza partoldalban )[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
értem,elég korrektnek tűnik, ahol én lógatok ott általában nincs stég, ( néhol van, de nem használom ) egyébként lehet buta kérdés, de ezt a tartót hogy lehet beállítani spicchez? első ránézésre a hátsó villát megfordítod lefelé és előrébb tolod a súlypontig? igen , ha nem tudod a két villát közelíteni egymáshoz tuti hogy előre billenne ezért is írtam, mert ugye minden botnál az orrán van a súly
gondolkozom egy ilyen házi legyártásán saját részre, fenekező cucchoz pont jó lenne
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest