Hirdetés
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FatalEror
addikt
válasz
lakisoft
üzenetére
Viszont!
Apropó,karácsonyra megleptek engem (teljesen váratlanul) egy 5m-s Shimano spiccel is szóval megint bővült család.
Másik sikerült tudomást szereznem,hogy a házunktól 200-300m-re folyik egy lassú folyású,telepített meleg vizes (az itteni erőmű hűtővize) folyó,szóval itt télen ugyan úgy lehet horgászni mint nyáron.
Szóval 2013-ban szerintem váltok éves bérletet,és egész évben mehet a horgászat. 
-
nickwaren
tag
Teli szákos, úszó merülős, spicc görbülős, fognyomos wobbleres, sivító jelzős Boldog Új Évet Mindenkinek!

-
L_YKing
addikt
Boldog Új Évet Kívánok mindekinek!

-
lakisoft
veterán
Boldog Új Évet Minden Kedves Horgásztársnak !!!

-
becsitibi
senior tag
Ha valaki tudna ABU HI-LO wobblert,azt bombázzon priváttal,3000 ft-ot adok érte!2 részesek előnyben!

-
becsitibi
senior tag
Üdv Srácok,ha valaki itt járna Pesten,akkor nézzen el a maxxon-ba,már csak a rapalákért is érdemes bemenni,majdnem mindegyik 1750-1990 ft-ba kerül,kivéve az SSR és SR tipusok,a végkiárusítás 31,-ig tart.
-
jozsi252
veterán
válasz
FatalEror
üzenetére
nickwarennm

Okuma Longbow széria, ezzel 100% hogy nemfogsz tudni melléfogni. Nem azt mondom hogy ne próbáld meg a Nevis-t mert ami van nekünk tökéletesen működik, és én is neten rendeltem. Ugye visszatudod küldeni garanciába ha esetleg nemjó, de az a baj hogy a visszaküldés meg minden plussz pénz. Ha esetleg nincsen olyan messze az a bolt ahonnan rendelnéd akkor rendeld meg nyugodtan, aztán ha nemjó akkor visszaviszed.
Nevis Endura nagyon jó kis orsó legalábbis én ezt gondolom, de kollégám hogy ennyire megszívta vele ő már nem így gondolja. Nyilván csak kifogott egy nagyon rossz szériát, vagy nemtudom. Apumnak meg még 2 ismerősnek összesen 4db LB60-asat meg 2db LB65-öset rendeltem és azok mind egytől egyik hibátlanok voltak. Igaz kicsit drágább mint a Nevis.
-
-
nickwaren
tag
válasz
FatalEror
üzenetére
Ismerős, amikor az ember speciálisan csak egy fajtára vesz cuccot, hogy majd azzal.... aztán persze a kiszemelt áldozatok pont akkor nincsenek még a környéken se.

Azt esetleg nem tudja valaki, hogy mi lehet a lényegi különbség a Prologic C1-es és C2-es bojlis botok között?
Köszi jozsi252, ez a tipp nekem is jól jött.
Én szerencsémre nem tapasztaltam ezeket, így év közben bízok benne, hogy nem lesz bajuk. -
jozsi252
veterán
válasz
FatalEror
üzenetére
Illetve ha elfogadsz még 1 tanácsot, van egy versenyhorgász barátom, aki horgászboltba is dolgozik. És ő is mondta hogy ennél az orsónál mindenképp érdemes megnézni hogy mennyire jók a fékek, tehát még vásárlás elött. Kollégámnál is 2 orsóval olyan gond volt hogy teljesen be volt húzva a fék és kézzel tudta húzni a damilt minden erőlködés nélkül. A másik 2-nél meg olyan gond volt hogy össze vissza járt a dob a tengelyen amikor tekerte.
-
FatalEror
addikt
válasz
nickwaren
üzenetére
Hát elvárásaim nincsenek,egyszer vettem egy cormorán csukázó botot,cormorán orsóval elmentem tatára 4 nap alatt a csukázóra nem jött semmi,volt halszelet elő hal,csonti apjf*sza közben meg a 4m-s spiccel jött minden kárász keszeg 2kg meg egyszer egy 4kg-s ponty,szóval sikerült napi 10kg kiszedni a tóból spiccel a csukázó meg nem hozott lóf*szt sem.
Aztán a csukázótól könnyed búcsút vettem. -
nickwaren
tag
válasz
FatalEror
üzenetére
Nem rossz ötlet.

Ősszel vettem két ilyen Endurát, még csak egy december eleji pecám volt velük, de azalatt semmilyen gondom nem merült fel, igaz halat se kellett fárasztanom. Fém kerek zsinórkiakasztó klipsze van. Nekem ez tűnik a Feeder Runnerek nagy testvérének, szinte ugyan az a kinézet, csak kb 2-3-szor akkora méret és súly + worm shaft rendszer.
Ami zavart az a zsinór feltöltés, mert az első dobnál nem tudtam meddig kell tölteni az 1000-res tekercsből és szó nélkül ráment vagy 650 méter 0,25-ös damil az írt 490 helyett.
Olvastam egy pár helyen, hogy csavarja a zsinórt. Ez már a Feeder Runnereknél is előjött, de csak fárasztásnál és leginkább Nevis zsinóroknál. Mondjuk az év végére megtanultam ezeket a problémákat mondjuk úgy megszokni és elkerülni. Amennyiben az ember helyén tudja kezelni azt, hogy ezek olcsó orsók és van bennük hiba, éppen ezért finomabban kell kezelni őket és kissé csökkenteni az elvárásokat, akkor nem hinném, hogy probléma lenne velük. -
nickwaren
tag
Amikor egy horgász részt vesz a karácsonyi készülődésben
(az ötlet nem saját, láttam valahol gondoltam kipróbálom)
A végeredmény 18 mm-es kókusz és gesztenyepürés/mogyorós golyó:
Nagyobb roller kellesz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sickboy25
addikt
válasz
jozsi252
üzenetére
Én nem hinném...
Idén kora tavasszal, egyik haverom spiccezett, majd pont nem figyelt és a cet elvitte a botját, nah uzsgyi ment is utána a jó meleg vízben, úgy a tó közepe felé elcsípte és még a halacska is rajt volt, majd elkezdte fárasztani a vízben, de az kettőt rúgott és elment neki
ez a pech... Meg egy jó kis megfázás 
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy van egy Energo Team Radio Carp kapásjelző. Aminek elég fura lett a felülete. Ezt mégis mi a franc okozhatta? Lehet hogy a naptól lejött róla 1 külső védőréteg? Mintha ragadna is egy kicsit.
-
FatalEror
addikt
Hát nem tudom,nem vagyok én sem nagy szaki,én azt mondanám,hogy 3,9-s botban gondolkozz,azzal relatíve messzire lehet dobni,illetve mondanám a 4.2-st,de valamivel drágább illetve fa alatt még lehet érdekes "szicsuésön".
Orsóbol Nevis Feeder Runner 5500-6000,most kb 8-9k-ért mennek,és sokan vannak róla jó véleménnyel.
Esetleg ez,de passz!
Mondjuk kezdjük azzal,hogy milyen karakterisztikájú botot szeretnél easy medium vagy heavy.
De vakon ezt recon666-nak is ilyen haver is használ ilyet,és megvannak vele elégedve!
Jó áron még ez is itt van!
nickwaren használ ilyet,ő nagyon meg van elégedve! -
FatalEror
addikt
Akkor szerintem most vegyél cuccot,legalább is botot,és orsót,mert most nagyon padlón vannak az árak.Csomó a leértékelt cucc.
Recon666
Egyik videóján mikor elővett egy medium-heavy feeder botot és arra mondta hogy egy lágyabb bot, csak pislogtam.
Lehet gyerekkorában vascsővel tolta.. -
-
FatalEror
addikt
-
Soha nem feedereztem még.
Tudtok ajánlani kezdőnek tartalmas írásokat, videókat?
Mit hogyan célszerű beszerezni, stb... -
Recon666
Közösségépítő
válasz
zenwalk
üzenetére
Lényegében egész évben. (télen, nyáron, tavasszal, ősszel), minden időszakban lehet, persze figyelembe kell venni a tilalmi időszakokat az egyes halfajokra.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------Közben érkezett hozzám egy új családtag a pergetőbotomra; [link]

-
zenwalk
senior tag
Mettől meddig tart a pergető szezon?
-
becsitibi
senior tag
Szép jó estét!
Tavi,lefenekezett csukázós úszós konfignál milyen ólmot ajánlotok?Csepp,szivar,kanál,vagy esetleg tirolifa,az utóbbit talán könnyebben viszi a csuka a felépítése miatt,nem?Finomítani akarom cuccaimat a végletekig,itt legfőképp az ellenállásra gondolok,tömzsi úszó helyett inkább enyhén tömzsi,hosszúkás úszót használok,drótelőke helyett,kézzel gyártott harapás biztos hard mono zsinórral oldom meg.Gubangátlónak,és távtartónak EZT használom,az idén alkalmaztam először,nekem nagyon bevált.
-
adrian360
őstag
ma vettem egy ilyen pergető szettet : horgasz-zona
13,5 ezerért egy Nevis Legacy Spin 2.4m-es, egy Daiwa Crossfire 2500A, egy damil és egy wobler.
a nevis legacy-t több helyen is ajánlgatták, állítólag jó bot, én még csak szárazon próbálgattam, tetszik.
az olcsóbb daiwa orsókra azt mondják nem annyira jó, de szerintem ennyi pénzért megérte, egyenlőre amire én használni akarom, és amilyen rendszerességgel, nekem megfelel. próbálgattam tekergettem, nekem még kicsit furcsa, eddig csak 40-es orsóim voltak, ez meg olyan kicsi törékenynek tűnik
remélem hamarosan lesz egy kicsit naposabb hétvége, és kipróbálom, addig megy a fa alá

-
FatalEror
addikt
válasz
Recon666
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget,ha nem találok jó spicc botot,akkor lehet maradok a Nevis No Limit Feeder-nél,azt mondják,hogy a keményebb spiccel már van olyan mint egy jó match aztán kötök rá egy úszót,mondjuk hogy ha most izibe beszerezném,akkor itt nálunk van egy folyó ami a Dunába,és meleg vizes,szóval akár hal szelettel egész télen lehet csukára vadászni.
-
FatalEror
addikt
válasz
Recon666
üzenetére
Ja nem,feeder kitárgyaltuk,köszönöm mindenkinek!

Ez a lékhorgász cucc occónak tűnik,szóval lehet lesz egy beruházás télre..
A rakós botokat néztem,hát nem az olcsóság jutott az eszembe,láttam daiwa-t 1,2M-t
,és 100k alatt is alig van pár darab
,amit linkeltél az is 18-20k(ez már nagyon olcsónak számít),a shimano,meg 15-16k,és még 0,5 méterrel hosszabb is.Maga a hossz nem gond,direkt szeretnék minél nagyobbat,egy 4m-s Trabucco így is van már,szóval ahova nem férnék azzal a böszme állattal oda ott van a kicsi.Kérdés az,hogy jó-e valamire vagy sem. 
Vissza lék horgász cucchoz,ami az energofish oldalán kint van bot,orsó,azt hogyan lehetne megrendelni?
-
nickwaren
tag
válasz
FatalEror
üzenetére
Nevis Feeder Runner 5500/6000-et használtam rajtuk, ha a fémdob méretét és zsinórfogadó képességét nézed, akkor teljesen ugyan az mind a kettő, csak a felirat más a dobon. Egy baj volt csak az egyikkel, hogy az első fék szabályzóban elszabadult a racsni, ezt csak vissza kellett ragasztani. A fék egyszer se ragadt le.
Jövőre 2 db Nevis Endura 80-as (a dobot és a wormshaft rendszert leszámítva egy az egybe úgy néznek ki, mint a Runner-ek, csak 3x-os nagyításban) kerül rájuk, jól együtt működnek, múlt héten kipróbáltam őket.
A botok súlyát nem tudom, nem számított, de nem volt megerőltető a használatuk.
Heavy feederre azért a 35-ös dob méret egy kicsit kicsinek hangzik. -
FatalEror
addikt
válasz
nickwaren
üzenetére
Szia!
Köszi neked is!
Lecsekkoltam őket,főként a heavy feeder-t,lényegi különbség lehet az euro,és a nevis között,mind 2 botnak dupla 'vállas' a gyűrű felfogatása,még a sújt akartam nézni,de az eurostar-nak nem találtam.
Orsóból mit használsz?Én abból is egy nevis-t néztem,35-s dobbal 4+1 saválló csapággyal... -
nickwaren
tag
válasz
FatalEror
üzenetére
Heavy kategóriában javasolnám még az Eurostar Master Class Distance vagy Heavy Feeder családot is, szerintem nagyon jók és hasonló árban vannak, mint amiket néztetek (bár mintha most egy nagyon picit feljebb ment volna az áruk). Nekem két 420-as van és egész évben tökéletesen kiszolgáltak (fél tenyeres dévértől 10 kg-os pontyig), gyakorlatilag elpusztíthatatlanok, egyszer sikerült úgy dobni, hogy a szerelék beakadt a hátizsákba, zsinór pattant, de a botnak semmi baja.
-
-
FatalEror
addikt
Sziasztok!
Haver szeretne feeder botot a venni a meglévő mellé.
jelenleg egy ET Rubin feeder botja van.2db-t néztünk,ami esélyes lenne:
Nevis No Limit feeder 390
Ez most 15 rongy és ami érdekes,hogy 4 spicc van hozzá 2 carbon,és 2 üveg,illetve lehet kapni egy 50cm-s toldó tagot is hozzá,szóval ha "kicsi" lenne,akkor nem kell újat venni.
Másik:
ET Dx Kevlar feeder
Ennek az-az egy érdekessége,hogy kevláros szálas erősítést kapott?Ez jelent is valamit,vagy csak marketing?
Igaz elsősorban a nevis enne érdekes,de esetleg abból már nem lenne,akkor maradna adott esetben ez a kevláros.Vélemény

-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok.
Rég jártam erre, mostanában kevesebb időm volt kijárni a körösre, de haver volt neki sikerült egy 4,5kg csuka a barnás-sárga Owner Cultivával, egy másik haver meg 3db fogott szintén ugyan ezzel a barnás-sárga cultivával. Szóval itt nagyon bevált, esetleg aki most akar venni wobblert, az tegyen vele egy próbát.
Ezen a képen a 06-os. -
MeTaL
tag
-
LA1703
tag
válasz
lakisoft
üzenetére
Még nem, most a jelentkezők számán múlik, hogy az lesz-e.
Csak egy hónapja vettük át a tavat, eddig beletelepítettünk 700 kg pontyot és 200 kg csukát.
(Bár csukából így is rengeteg van benne, tapasztalatból írom napi szinten ott horgászom
)
Mit szólnátok esetleg egy PH-s egyéni versenyhez Decemberben? -
becsitibi
senior tag
Holnap ha jó idő lesz,akkor kinézek a Slötyi tóra,de szerintem az idén utoljára,vészesen jön az uborka szezon,a pergető műcsalijaim most hiányosak,nincs Mepps Musky Killer mert a legutóbbi pecánál beszakadt,a 3-as Syclops is oda lett
,ráadásul ezt itthon nehéz beszerezni,fluor színű az van,de a syclopsnak pont az a lényege hogy sok oldalról veri vissza a fényt,amit csak a fényes színűek tudnak...a 23-as Power Pro fonottam is eléggé kopott,ki van szálasodva rendesen,na de majd holnap bevetek minden trükköt,remélem képekkel jövök ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nickwaren
tag
válasz
lakisoft
üzenetére
36-ért volt.
FatalEror: Néztem már én is ezt az oldalukon, meg kint is volt, ha jól emlékszem, de csak dobozolva, meg maximum 40-et szántam rá. Sima sátorban találtam megfelelőt náluk [link], kiváló a belmagassága és az előtér, viszont a hossza számomra egy kicsit sok.
Ahogy én néztem a sima sátor a horgász sátortól a vázban és a méretektől különbözik. Sima sátrak általában üvegszálas rudazattal vannak, meg hálófülke és más a fekvőhelyek számának megadása. A horgász sátrak általában masszív alumínium rudazattal vannak, a megadott fekvőhelyek száma is fele annyi, mint a sima sátornál, mivel itt általában ágyakban és felszerelésben gondolkoznak (pl amit én vettem, annak a méretei simán megfelelnek egy előtér nélküli 3-4 személyes sátornak). Teljesen levehető ajtók a gyorsabb reagálásért. Sima sátorból még nyitott ajtóknál se egyszerű a kijövetel, hát még bezártaknál, legfőképp ha kicsit mélyebben bealszik az ember és hirtelen azt se tudja, hogy merre van. -
FatalEror
addikt
válasz
nickwaren
üzenetére
Miben különbözik egy horgász sátor,egy sima sátortól?

Mert hasonló áron inkább választanám azt.. -
nickwaren
tag
-
nickwaren
tag
Sziasztok!
Volt valaki esetleg innen kint a Ponty Show-n vagy a Horgászshow-n?
Én bevallom egy pár dolog beszerzéséért mentem ki mindkettőre (előadásokat kihagytam, majd legközelebb), szóval relatíve gyorsan végeztem (2-3 óra/kiállítás), de azért próbáltam minél több mindent megnézni. A PS-el kezdtem és azt hittem, hogy a mennyországba kerültem, eddig még nem jártam ilyen helyen. Volt egy pár rész ahol csak nagyon szűken lehetett elférni, itt kicsit kényelmetlen volt felpakolva mozogni. Viszont végre van normális sátram és ágyam, valamint kb 4 kg bojlit is kaptam ajándékba.

A HS szellősebb területen van, de valahogy itt nem fogott el a hangulat. Középre két hosszú medencét állítottak fel, amiben pergetős-legyezős okosságokat mutattak be. Belépve iszonyú erős leginkább squid-es világú aroma illata csapott meg töményen, gondolom az óriás bojli gyúrásából maradt vissza. Tetszett, hogy a HS-sel szemben nőknek rendeztek szépség termékekből kiállítást, bár ott is elég sok férfi volt.

A köztereseknek is jó napjuk volt, mert egy páran a Keleti felé lévő felüljáró járdájára parkoltak, kb 10 kerékbilincses autót láttam és még szorgosan dolgoztak.
-
nickwaren
tag
válasz
Steady74
üzenetére

Hétvégén már én is rendet rakok köztük, aztán jön a téli pihenés. Még vasárnap akcióban voltak, 8-tól fél 4ig horgásztam, fogtam vagy 10 db dévért meg 3 db karaszt (0,5 - 1 kg közöttiek), sajnos a pontyok elkerültek vagyis inkább még hiányzott 15-20 méter az árokig ahol ugráltak. Etetőanyagot se vittem csak egy fél kilót, próbáltam kis hallal rablózni, de se a hely se az én kedvem nem volt olyan, hogy sokáig űzzem. Úgy néz ki, hogy a rablózás nem az én műfajom.

-
L_YKing
addikt
Sziasztok!!
itt egy kis történet..
Elvoltunk horgászni apukámmal Véneken a nyaralónkban, na és persze a .a szokásos ladik kivétel sem maradt el.
Hát halat nem fogtunk pedig hatalmas márnákra voltunk felszerekelzve.
Az idő is közrejátszhatott(fújt a szél, eső volt).
Meghallgattuk a horgászboltos véleményét és teljesen bennt a folyásban próbáltuk meg(eddig mindig kavicsos részen próbálgatuk...és eredményes volt)... hát ez sem segített...Pedig mindent bevetettünk.Menyhalat is próbáltuk a horogra csalni de sikertlen volt ez is.
3.nap este kinnt állunk hidegbe fújó szélba a kőzárás spiccén.Láttam ám , hogy a kanyarba aluról fénycsóva mondntam: - hóhóóóó egy hajó!(hatalmas reflektor fény)----az is volt
De végig 2 oldlalra nyomta a reflektor fényt ...a 2 partoldalra világitot.
Hátra néztünk és láttuk hogy 2km-es szakaszon semmi fénye a bójáknak.
Hóhóóó itt baj lesz mondta apukám.Abban a pillantban a hajó zátonyra futott és forgolódott...kiment teljesen a parta mindenhogyan próbált kijutni.
Mondom én : -itt már csak az lenne a baj ha jönne föntröl egy hajó.
Jött is

Itt nagy baj lesz gondoltam.
Hát nem kellett sok hogy egymásnak menjenek...kb 5-10 méter.
Összepakoltunk és elmentünk...a kő derekánál visszanéztem és láttam , hogy nagy nehezen elindult fölfelé a hajó.Gondoltam elmesélem , mert én még ilyet nem láttam.

Szép estét mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Másik sikerült tudomást szereznem,hogy a házunktól 200-300m-re folyik egy lassú folyású,telepített meleg vizes (az itteni erőmű hűtővize) folyó,szóval itt télen ugyan úgy lehet horgászni mint nyáron.
Szóval 2013-ban szerintem váltok éves bérletet,és egész évben mehet a horgászat. 

Aztán a csukázótól könnyed búcsút vettem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

,amit linkeltél az is 18-20k(ez már nagyon olcsónak számít),a shimano,meg 15-16k,és még 0,5 méterrel hosszabb is.Maga a hossz nem gond,direkt szeretnék minél nagyobbat,egy 4m-s Trabucco így is van már,szóval ahova nem férnék azzal a böszme állattal oda ott van a kicsi.Kérdés az,hogy jó-e valamire vagy sem. 

,ráadásul ezt itthon nehéz beszerezni,fluor színű az van,de a syclopsnak pont az a lényege hogy sok oldalról veri vissza a fényt,amit csak a fényes színűek tudnak...a 23-as