Új hozzászólás Aktív témák
-
doooo
veterán
Amúgy is ez a legfontosabb része az egésznek. Megtanulni a pontos a SoC nevét az adott termékben, mind az eladó, mind a vevő oldaláról.
Jó nagy bullshit.
Te pedig továbbra sem ember vagy, aki hibázhatna. Mert, hogy ez nem valami random döntés eredménye 2 héttel ezelőttről, hogy melyik SoC kerüljön milliónyi készülékbe, az biztos (függetlenül attól, hogy a te fejedben ez így is mehetne akár).
Magyarán valaki (olyan módon, mint te), okosnak hitte magát, és szinte random beírta a 9400-at oda (vagy akár amíg pontosabbat nem tudtak az új SoC-ről (egy őszi, új Dimensity, ami most épp a 9300+ lett), odaírták ezt tippként, hisz egyrészt tök mindegy (mert soha senki nem foglalkozik ezzel; épp ezért bullshit az egész sztori), másrészt nem gondolták, hogy egy random hater, akinek kiszivárogtatják a nevet, majd nevetséges módon túl sokat képzel bele, és elkezd a hivatlaos bemutató után is olyasmiket képzelni a készülékekbe, amik sosem voltak ott).
Mindezt annak ellenére, hogy soha nem fordult elő, hogy egy ennyire friss és még hivatalosan be sem jelentett SoC kerülne egy Tab S-be (de nálad amúgy sem létező fogalom a precedens, nem tudsz rá alapozni).
Még a pletykák sem szóltak erről, egyetlen, haverodhoz hasonló ember sem leakelte ezt (pedig láthatóan ő is örömmel tesz ilyesmiket, aminek a törvényességét most inkább ne részletezzük), mert valószínűleg nem is volt egy általános jelenség a "tananyagban", amit globálisan, folyamatosan így adtak elő (mert ismételten, ez nyilván a legfontosabb része ezeknek a tananyagoknak, és folyamatosan erről beszélnek, anélkül, hogy egyáltalán létezne hivatalosan az az alkatrésza nap vicce).
-
janeszgol
félisten
-
Végülis, hivatalos anyagból nem lehet screenshotot csinálni
és mivel hivatalos Samsung tananyagban 9400 van (haver promoterként dolgozik, a Samsung fizeti) bátorkodtam a gyártót is megemlíteni a cikk tárgyával kapcsolatban. Mondom, bocsi, hogy hittem a samsungnak, hibáztam…
Tehát szerinted nem létezik olyan, hogy hivatalos, de nem a nyilvánosságnak szánt anyag. Ez sem engem minősít.
Nyilván, tévedésből kétszer is elrontották, és a tréningen is végig 9400-ról magyaráztak, holmi tévedésből. Fel sem merült, hogy az elhangzott információkat tessenek szívesek fenntartásokkal kezelni, mert ez nem a végleges config.
Nem projektálok, tényeken alapuló megjegyzést írtam
Engem nem hergeltek semmivel (max a gödi ökoterrorizmussal), csak valahogy vicces, hogy nem tudnak saját maguknak olyan chipet fejleszteni, ami szerintük elfogadható felhasználói élményt biztosít a felső kategóriában. Vagy ha tudnak is, akkor valahogy nem sikerül legyártani. -
doooo
veterán
Ez nem hivatalos Samsung anyag. Ez egy random screenshot, egy random helyről, egy random embertől.
A hivatalos az az, amit akkor látsz, amikor felmész a Samsung weboldalára ebben a pillanatban, és meglepi (!), sehol nem írnak ilyet a németeknél sem. Mellesleg meg hibázni mindig lehet egy szöveg leírásakor, persze csak a halandóknál, nem a tévedhetetlen, stílusos úriembereknél. Ők nem hibáznak.
És amúgy ne projektálj. Semmi személyes nincs egy jogosan megfogalmazott, tényeken alapuló kritikában. De te olyanokkal nem szoktál előállni. Lásd bármelyik kommented ebben a topicban. Amúgy is... Mediatek és Dimensity a téma a topicban. Hol van itt helye "Samsung-kritikának"? Hogy jutottál eddig? Szégyellje magát a cég, mert egy ilyen SoC-t használ, nem Snapit... hogy is képzelik így hergelni az úriembereket?! -
Nem tudom, szerintem inkább a samsungot minősíti, hogy a saját alkalmazottaikat is félrevezetik, és olyan traininget nyomnak le nekik, ahol biztosra említik a 9400-at, és a tananyagban semmi sem szerepel arról, hogy ez esetlegesen változhat. Teljesen profi a cég. És bocsi, hogy voltam olyan naiv és elhittem azt, amit hivatalos Samsung anyagban látok
Persze, hogy fanboynak titulállak, ha minden samsunggal kapcsolatos negatív megjegyzést kb személyes támadásnak veszel. -
doooo
veterán
Bejelentették! Mi az, hogy nem hivatalos?
Ne vágd már magad alatt a fát... most komolyan, mi szükség van erre?
Vagy ez valami trollkodás akar lenni? Ismételgeted a "fanboy" szót (mintha itt bármi köze lenne bármihez a fanságnak, színtiszta tényekről van szó, amikre csak a csúfolódás a reakciód, mint az óvodában, de a lényeg, hogy fontos neked a stílus), próbálsz személyeskedni, de az itteni produkciód után végleg súlytalanná vált minden, amit mondasz másokra, akárkire.
-
hapakj
őstag
Jajj, miért vitatkoztok egy vacak Android tablettel kapcsolatban. Nyilvánvaló, hogy bármely prémium iPad-del szemben semmi esélye.
-
Mert az általad képviselt fanboyság az a fórum szakmaiságnak a csúcsa gondolom
de lehet, hogy még feljebb tudnád emelni a színvonalat, ha mondjuk konkrét tévedésre világítanál rá, amiket érvekkel is sikerül alátámasztani. Amennyiben ezt normális stílusban meg tudod tenni, még hálás is leszek!
A megtakarításodra pedig nem tartok igényt, szerintem a tiednél hitelesebb forrásból tudom, hogy 9400 lesz bennemert egyelőre a gsmarena sem hivatalos infót közölt.
@hapakj
kivéve, ha vízbe esik -
doooo
veterán
Tessék, úriember, megnyertem a fogadást
[Samsung Galaxy Tab S10+ and Tab S10 Ultra arrive with Dimensity 9300+]
Egy élmény volt, fogadjunk máskor is! -
doooo
veterán
A Harmony Next-ből próbálják kiirtani, de még most is csinálják (ezt első kézből tudom).
Elvileg most ősszel kellene kiadni, de ezt még aligha fogják meglépni.
Az Androidot pedig azért hagyták el névlegesen (mert hát még mindig nem hagyták el teljesen, épp erről beszélünk), mert ez kapóra jött a marketingben, meg a márka-imidzs megőrzésében (de ez ugye csak belföldön ért bármit is).
Majd amikor a Nextet elkezdik kiadni minden készülékükre, akkor mondhatjuk, hogy végre elhagyták az Androidot. -
hapakj
őstag
Igazából ezzel csak úgy érzem, hogy megerősítettél abban amit írtam.
Nem tudok róla, hogy huaweit kényszerítették volna az Android elhagyására, csak a Google Service-st vonták meg tőlük.
A Harmony OS 1.x még tényleg Android alapú volt, de a 2.x-ből már szinte teljesen kigyomlálták az Androidot. Én se gondoltam volna miért éri ez nekik, de megtették. -
doooo
veterán
A Samsung tv-k is mást, pontosan az említett Tizent használják, szóval nem számít.
Ja és pont azt ecseteltem, hogy a "más tollával ékeskedik" mennyire hamis és megtévesztő megfogalmazás.
Gyártók nélkül nincs Android, a Pixel telefonok meg eleve jelentéktelenek és eleve nem is léteztek a kezdetektől (az első Nexus is (bérgyártásban) 2010-ben jelent meg).
Vagyis ez a más tollas dolog bullshit.És ezzel együtt tény, hogy az iOS mellett csak és kizárólag ez életképes, épp azért, mert sokan használják, és mert kiépült hamar a Google és a többi gyártó között ez a mai napig fennálló rendszer (ami pl. a Samsung nélkül nem létezne ebben a formában).
A Huaweit pedig kényszerítették a váltásra, és amúgy teljesen Androidra alapul még most is a rendszere, csak régebbi változatokra (dolgoznak ennek a megváltoztatásán, de még el fog tartani egy darabig).
A GMS nélkül pedig senki nem veszi külföldön, csak Kínában, ahol viszont eleve nincs GMS. Tehát ez a példa is csak azt erősíti, amit eredetileg mondtam, a tollas okosságra reagálva.
-
hapakj
őstag
Hát én mondjuk annyira nem voltam elájulva a OneUI-tól. Szerintem azt, hogy ki mit tart jobbnak az megszokás és szubjektív vélemény.
Tehát lényegében leírtad, hogy egy okostelefon gyártó az Apple-n kívül, csak úgy tud érvényesülni, ha más tollával ékeskedik (Android és Google Services). Kényszer vagy sem ez így van.
BTW a Huawei-nek ahogy nézem eléggé szépen sikerült megszabadulni az Androidtól. Szóval szerintem nem lehetetlen csak pénz kérdése
Illetve az LG smart TV-i is saját rendszerre épülnek. Felüdülés egy Android TV mellett, hogy nem kell perceket várni míg bebootol -
doooo
veterán
Bántani lehet nyugodtan. De ezzel sajnos csak a fórum szakmaiságának színvonalát sikerült bántani, azon kívül mást nem.
És persze mivel bizonyítottad, hogy fogalmad sincs a precedensekről, vagy, hogy általában hogyan működik az ipar, nyilván szívesen fogadnék veled, mert sokkal nagyobb eséllyel nyernék.Nyugodtan visszatérhetünk erre a jövő héten, amikor a pletykák szerint bemutatják az új szériát.
-
doooo
veterán
Egyrészt nincs jobb Androidos rendszer a OneUI-nál (van még jó, de jobb nincs), másrészt meg itt arról beszélt a "jól informált" kolléga, hogy konkrétan másik operációs rendszert is használhatnának.
Ezzel csak az a baj, hogy amely gyártó megpróbált ilyet, az már nem létezik. És erre kár is pazarolni több szót. Abszurd nonszensz, amit írt; ennyi.
De cserébe ott a OneUI, ami viszont igenis szépen elkülönülő szoftvert eredményez, akár Androidra épül, akár nem. Mellesleg az elmúlt évtizedben a kollektív Android folyamatosan olyasmikkel frissült, amiket a Samsung már rég belerakott a rendszerbe, és most is a Google legközelebbi partnere a cég, folyamatosan egymással fejlesztenek, reklámoznak, stb. Az új WearOS is a Tizen és korábbi androidos okosórás-rendszer egybeolvasztásával jött létre. -
hapakj
őstag
Amúgy meg amíg olcsóbban adják ezt, és cserébe ugyanolyan erős... mit számít?
Talán azért számít, hogy amikor terméktámogatásról, meg frissítésekről van szó, akkor android gyártók esetén egyből jön a kifogás, hogy jajj, hát szegényeknek 1000 féle hw-re kell optimalizálni.
S hát itt fórumokon is sokszor elhangzik a Galaxy S szériával kapcsolatban, hogy fúj Exynosos telefon. Papíron elvileg egyforma erősek, de egyik jobban melegszik, jobban merül, rosszabb vele a tér. Szóval azért úgyérzem igazából számít -
hapakj
őstag
Nekem nagyon fura, hogy a Samsung-nak ennyire nem megy az SoC fejlesztés.
Közben az Apple custom CPU és mostmár custom GPU core-okkal is dolgozik. Meg valszeg az egész chip saját tervezés.
S látszik ez mennyire előnyös volt az x86 -> ARM64 átállásnál. Valószínűleg egy fix Cortex magba nem lehet azokat az extra képességeket beépíteni hozzá. -
hapakj
őstag
Aha, tehát egy laptopot egy mobil hűtésével hasonlítasz össze. Nagyon értelmes.
Meg tudod mondani hol hasonlítottam össze egy laptop hűtését egy mobillal?
Azon már ne is akadj fenn, hogy hűtésnél nem mindegy a felület nagysága ugyebár laptop vs. mobil.
Rendben nem akadok fönn
iPhone 15 Pro hűtése tényleg szar lett a beszámolók szerint. Nekem is az a véleményem, hogy olyan teljesítményt adjanak, amit a készülék ház megfelelően el tud vezetni passzívan. iPhone 15 Pronál ezt az Apple benézte, s nincs is rászorulva ilyen hibákra, mert mai napig kimagaslóak a telefonjai teljesítménye.
-
hapakj
őstag
válasz
#33766912 #17 üzenetére
Mégis minden ezzel foglalkozó oldal/youtuber megméri...
S mi az eredmény? hogy szinte ugyanolyanok?
Persze, hogy megmérik, mert kell a sok cikk amire lehet kattingatni.
Kővel nem akartok megdobálni, mert egy új soc teljesítményéről be merészeltem rakni egy posztot
Szerintem senki sem dobált kővel, csak már sok embernek elege van az ilyen techportálokon egy termék megjelenése előtti rengeteg szivárogtatástól és találgatástól. Az emberek szívesebben olvasnának objektív híreket és teszteket, mert a közönség egy része valszeg tényekre kiváncsi bulvár helyett.
-
Shyciii
veterán
Én akinek a laptopja is fanless (M1
) kiszaladok a világból, amikor olyanokat látok, hogy egy telefonhoz ventilátort adnak, vagy ne adj isten bele is teszik
Aha, tehát egy laptopot egy mobil hűtésével hasonlítasz össze. Nagyon értelmes. Azon már ne is akadj fenn, hogy hűtésnél nem mindegy a felület nagysága ugyebár laptop vs. mobil. De ha már M1-es hoztál fel, akkor lássuk az iphone 15 pro, 15 pro max-et. Mennyire is jó a hűtése? Jah semennyire, mert kiderült, hogy nyáron olyan csúnyám beszabályozza a fényerőt, hogy gyakorlatilag semmit nem olvasható le róla. Úgyhogy igencsak ráférne arra is a ventillátor... -
törölt tag
hát az A18 és A18 Pro között nem sok különbség van.
Mégis minden ezzel foglalkozó oldal/youtuber megméri...És ezt a "valamivel jobb leszt" akkor nem kell megmérni ? Ilyen erővel tök fölösleges a Meteor Lake után benchmarkolni a Lunar Laket mert úgyis tudjuk, hogy "valamivel jobb lesz". Sőt igazából bármit is, mert "ugyistudjukmileszazeredmény". Ugyanazt a processzort többször benchmarkolni meg maga a kreténség non plus ultra-ja..
Mégis megteszik az emberek, mert léteznek olyan fogalmak is, hogy skálázódás és implementáció... De ezt te is nagyon jól tudod.Kővel nem akartok megdobálni, mert egy új soc teljesítményéről be merészeltem rakni egy posztot, hogy akik nincsenek annyira képbe, valamennyire képbe kerüljenek ?
-
hapakj
őstag
válasz
#33766912 #15 üzenetére
Hát annyiban igaza van, hogy a Dimensity 9300 már piacon van és ez ennek az utódja. Erősen lehet feltételezni, s nem kell ahhoz szivárogatás, hogy attól valamivel jobb lesz.
Ritkán adnak ki a gyártók újabb chipsetet rosszabb teljesítménnyel.
Amúgy meg mire ez a bődületes teljesítmény? Semmi értelme. Sokáig naprakész és használható telefont, meg Apple-ön kívül senki nem képes építeni köréjük.
Amikor még teljesítményben abszolút rendben lévő Xiaomi telefonok már egy éve még biztonsági frissítést sem kapnak. Hát kúrva gáz
hát az A18 és A18 Pro között nem sok különbség van. Lényegében utóbbi kapott egy extra GPU core-t
-
törölt tag
Ahogy olvasom, a szegénységi bizonyítványod tele van ötösökkel..
Kínát meg Tajvant meg ne mosd össze. Ez egy tajvani cég tajvani SoC-je, amit Tajvanon terveznek és gyártanak. Semmi köze nincs hozzá Kínának.
Én kínaiakról beszéltem, nem Kínáról. Ugye azzal tisztában vagy (miért is lennél), hogy a TSMC-nek és a MediaTek-nek is vannak kínai érdekeltségei, illetve kínai mérnökök is dolgoznak Tajvanon. A másik, akik először fogják használni ezt SoC-t, pl. a Vivo, az kínai cég, Kínában gyártat. Tehát az első teszteredmények is a kínaiaktól fognak származni, akármennyire is gyűlölőd őket.
És ugyanígy az is nyilvánvaló, hogy a Snapdragonnel szemben ellenben nem lesz előnye (és ha lesz Exynos idén, azzal szemben sem, tetemes semmiképp).
Kicsivel gyorsabb, mint a Snapdragon. [link] SPOILER: Ezek az eredmények is a Weiboról származnak, még a Qualcomm Reference Device-hez is hamarabb jutnak hozzá, mint bárki más (mivel ott gyártják).
Mellesleg az is nyilvánvaló, hogy GPU-ban jobb lesz, mint az A18, hisz már tavaly is az összes konkurens jobb volt ebben, mint az A17.
A18 Pro-ról van szó.
Vagyis semmivel nem lettünk előrébb.
Cinikus baromság. Te már előre tudod, hogy egy SoC hogy fog teljesíteni a konkurensekhez képest, csak abból, mert kötelező, hogy gyorsabb legyen, mint a tavalyi ?
Ezt mindenki eleve tudja, nem kellenek hozzá pletykák random, kínai, névtelen senkiktől.
Miért kell olyan embereket gyalázni, akiket nem is ismersz ? -
doooo
veterán
válasz
#33766912 #12 üzenetére
Egy csúcs SoC-ben mindig van "kraft". Ezt mindenki eleve tudja, nem kellenek hozzá pletykák random, kínai, névtelen senkiktől.
Minden más bs.
Kínát meg Tajvant meg ne mosd össze. Ez egy tajvani cég tajvani SoC-je, amit Tajvanon terveznek és gyártanak. Semmi köze nincs hozzá Kínának.
Mellesleg az is nyilvánvaló, hogy GPU-ban jobb lesz, mint az A18, hisz már tavaly is az összes konkurens jobb volt ebben, mint az A17. És ugyanígy az is nyilvánvaló, hogy a Snapdragonnel szemben ellenben nem lesz előnye (és ha lesz Exynos idén, azzal szemben sem, tetemes semmiképp). Tavalyi SoC-hez hasonlítva meg kötelező jobbnak lennie mindenben, de ez is érvényes minden soron következő konkurensre is.
Vagyis semmivel nem lettünk előrébb. -
hapakj
őstag
válasz
#33766912 #12 üzenetére
Én is kiszaladnék a világból, ha M1-es MacBookot kéne használom munkára.
Hát nem munkára lett véve, hanem mindennapi feladatokra és szórakozásra. Arra kiváló. De egyébként a hobbi projekteim fordításától és XCode-tól sem jön zavarba.
M3 Pro Macbook Pro volt nálam munkára. Elképesztő milyen nehéz bármi zajt kifacsarni ezekből a gépekből.
Hát a Mediatek jót akar, nem a Malival próbál betörni a PC piacra, mert valószínűsítem összeroppan bármi desktop játéktól. Én azon is meglepődtem, hogy Snapdragon Elite X mennyire elvérzett gaming terén, de hallani egyébként hogy egyezkednek az nVidiával. -
törölt tag
Throttling érdekes kérdés lesz ekkora méretben, de "állítólag" a Mediatek nagyon bizonyítani szeretne, később be szeretne törni a pc piacra is, szóval az első készülékek csak nem fognak trottyolni..
Amúgy ja, az Apple-nél több évnyi fejlesztési előny van, de jó látni, hogy többen is próbálkoznak utolérni őket.Én is kiszaladnék a világból, ha M1-es MacBookot kéne használom munkára.
doooo: Utána kéne nézned, mi számít manapság pletykának. Napjainkban a szivárogtatások nagy része Weibon/BiliBili stb. kínai platformokon történik (a maradék meg twitteren/youtubeon), mivel kínai kezeken mennek át a legújabb fejlesztések, a tajvani meg aztán pláne.
Ráadásul a szivárogtató egy ismert figura kínai körökben, ha ránézel a weibos accountjára, elég sokmindeniről posztolt idáig. [link]
A másik, hogy már hónapok óta irkálnak erről a SoC-ról, szóval lehetett tudni, hogy nem semmi kraft lesz majd benne.
-
hapakj
őstag
válasz
janeszgol #10 üzenetére
M3-ba és M4-be igazából ugyanaz a GPU van. Hja, kb az a szint lehet.
De Apple úgy látom elég sok fejlesztést tett utóbbi időben, hogy GPU-i rugalmasabbak legyen a desktop class workloadok felé. Rá is fér ha AAA portokat akar Macre
Kiváncsi vagyok a Mali hogy áll ilyen téren -
hapakj
őstag
Nomeg az is jókérdés, hogy ezek az extra GPU magok csupán benchmark célzattal kerülnek a chipbe, vagy hosszútávon is képesek leadni ezt a teljesítmény
Én akinek a laptopja is fanless (M1) kiszaladok a világból, amikor olyanokat látok, hogy egy telefonhoz ventilátort adnak, vagy ne adj isten bele is teszik
-
hapakj
őstag
Nem gondolom, hogy alaptalan. Ezek a Dimensity chipseteket nagyon megpakolták Mali GPU coreokkal. Hozhatja ezt a teljesítmény.
A GFXBench (én is közreműködtem benne
) ki van optimalizálva Malira, de pl fejlesztés szempontjából nem egy egyszerű platform. Az Adrenok jóval kezesebbek, s valszeg emiatt is váltott a Samsung Exynosban Radeonra.
Szóval kell fejlesztői munka, hogy kihozzák a nyers erőt egy Mali GPU-ból. Megjegyzem az Apple GPU-i is hasonló tészta, de ugye ha iPhone-ra fejleszt az ember, akkor muszáj meglépni.
Ha megnézzük a teljesítmény adatokat: Mali, Apple Silicon, akkor A18 ~2.6GFlops, míg a Mali MC12 olyan ~4.0 GFlops körül lehet, szóval kijön a matek.
-
-
hdavid1
tag
Lassan tényleg elérjük azt a teljesítményt, amihez külön hűtő fog kelleni.
-
törölt tag
Azért ez a weibos poszt belefért volna a hírbe.. Csak hogy kontextusba helyezzük a dolgot.
-
yanna
addikt
Ezek már nem is csíkszélességek, hanem csíkkeskenységek.
-
Garada
őstag
Elég brutál lesz ez a GPU teljesítmény a piacon, kíváncsi leszek az első tesztekre, hogy mennyire melegszik majd illetve milyen stabilitással hozza a számokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest