- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Végülis, hivatalos anyagból nem lehet screenshotot csinálni
és mivel hivatalos Samsung tananyagban 9400 van (haver promoterként dolgozik, a Samsung fizeti) bátorkodtam a gyártót is megemlíteni a cikk tárgyával kapcsolatban. Mondom, bocsi, hogy hittem a samsungnak, hibáztam…
Tehát szerinted nem létezik olyan, hogy hivatalos, de nem a nyilvánosságnak szánt anyag. Ez sem engem minősít.
Nyilván, tévedésből kétszer is elrontották, és a tréningen is végig 9400-ról magyaráztak, holmi tévedésből. Fel sem merült, hogy az elhangzott információkat tessenek szívesek fenntartásokkal kezelni, mert ez nem a végleges config.
Nem projektálok, tényeken alapuló megjegyzést írtam
Engem nem hergeltek semmivel (max a gödi ökoterrorizmussal), csak valahogy vicces, hogy nem tudnak saját maguknak olyan chipet fejleszteni, ami szerintük elfogadható felhasználói élményt biztosít a felső kategóriában. Vagy ha tudnak is, akkor valahogy nem sikerül legyártani. -
Nem tudom, szerintem inkább a samsungot minősíti, hogy a saját alkalmazottaikat is félrevezetik, és olyan traininget nyomnak le nekik, ahol biztosra említik a 9400-at, és a tananyagban semmi sem szerepel arról, hogy ez esetlegesen változhat. Teljesen profi a cég. És bocsi, hogy voltam olyan naiv és elhittem azt, amit hivatalos Samsung anyagban látok
Persze, hogy fanboynak titulállak, ha minden samsunggal kapcsolatos negatív megjegyzést kb személyes támadásnak veszel. -
Mert az általad képviselt fanboyság az a fórum szakmaiságnak a csúcsa gondolom
de lehet, hogy még feljebb tudnád emelni a színvonalat, ha mondjuk konkrét tévedésre világítanál rá, amiket érvekkel is sikerül alátámasztani. Amennyiben ezt normális stílusban meg tudod tenni, még hálás is leszek!
A megtakarításodra pedig nem tartok igényt, szerintem a tiednél hitelesebb forrásból tudom, hogy 9400 lesz bennemert egyelőre a gsmarena sem hivatalos infót közölt.
@hapakj
kivéve, ha vízbe esik -
hapakj
őstag
Igazából ezzel csak úgy érzem, hogy megerősítettél abban amit írtam.
Nem tudok róla, hogy huaweit kényszerítették volna az Android elhagyására, csak a Google Service-st vonták meg tőlük.
A Harmony OS 1.x még tényleg Android alapú volt, de a 2.x-ből már szinte teljesen kigyomlálták az Androidot. Én se gondoltam volna miért éri ez nekik, de megtették. -
hapakj
őstag
Hát én mondjuk annyira nem voltam elájulva a OneUI-tól. Szerintem azt, hogy ki mit tart jobbnak az megszokás és szubjektív vélemény.
Tehát lényegében leírtad, hogy egy okostelefon gyártó az Apple-n kívül, csak úgy tud érvényesülni, ha más tollával ékeskedik (Android és Google Services). Kényszer vagy sem ez így van.
BTW a Huawei-nek ahogy nézem eléggé szépen sikerült megszabadulni az Androidtól. Szóval szerintem nem lehetetlen csak pénz kérdése
Illetve az LG smart TV-i is saját rendszerre épülnek. Felüdülés egy Android TV mellett, hogy nem kell perceket várni míg bebootol -
hapakj
őstag
Amúgy meg amíg olcsóbban adják ezt, és cserébe ugyanolyan erős... mit számít?
Talán azért számít, hogy amikor terméktámogatásról, meg frissítésekről van szó, akkor android gyártók esetén egyből jön a kifogás, hogy jajj, hát szegényeknek 1000 féle hw-re kell optimalizálni.
S hát itt fórumokon is sokszor elhangzik a Galaxy S szériával kapcsolatban, hogy fúj Exynosos telefon. Papíron elvileg egyforma erősek, de egyik jobban melegszik, jobban merül, rosszabb vele a tér. Szóval azért úgyérzem igazából számít -
törölt tag
Ahogy olvasom, a szegénységi bizonyítványod tele van ötösökkel..
Kínát meg Tajvant meg ne mosd össze. Ez egy tajvani cég tajvani SoC-je, amit Tajvanon terveznek és gyártanak. Semmi köze nincs hozzá Kínának.
Én kínaiakról beszéltem, nem Kínáról. Ugye azzal tisztában vagy (miért is lennél), hogy a TSMC-nek és a MediaTek-nek is vannak kínai érdekeltségei, illetve kínai mérnökök is dolgoznak Tajvanon. A másik, akik először fogják használni ezt SoC-t, pl. a Vivo, az kínai cég, Kínában gyártat. Tehát az első teszteredmények is a kínaiaktól fognak származni, akármennyire is gyűlölőd őket.
És ugyanígy az is nyilvánvaló, hogy a Snapdragonnel szemben ellenben nem lesz előnye (és ha lesz Exynos idén, azzal szemben sem, tetemes semmiképp).
Kicsivel gyorsabb, mint a Snapdragon. [link] SPOILER: Ezek az eredmények is a Weiboról származnak, még a Qualcomm Reference Device-hez is hamarabb jutnak hozzá, mint bárki más (mivel ott gyártják).
Mellesleg az is nyilvánvaló, hogy GPU-ban jobb lesz, mint az A18, hisz már tavaly is az összes konkurens jobb volt ebben, mint az A17.
A18 Pro-ról van szó.
Vagyis semmivel nem lettünk előrébb.
Cinikus baromság. Te már előre tudod, hogy egy SoC hogy fog teljesíteni a konkurensekhez képest, csak abból, mert kötelező, hogy gyorsabb legyen, mint a tavalyi ?
Ezt mindenki eleve tudja, nem kellenek hozzá pletykák random, kínai, névtelen senkiktől.
Miért kell olyan embereket gyalázni, akiket nem is ismersz ? -
hapakj
őstag
Nomeg az is jókérdés, hogy ezek az extra GPU magok csupán benchmark célzattal kerülnek a chipbe, vagy hosszútávon is képesek leadni ezt a teljesítmény
Én akinek a laptopja is fanless (M1) kiszaladok a világból, amikor olyanokat látok, hogy egy telefonhoz ventilátort adnak, vagy ne adj isten bele is teszik
-
hapakj
őstag
Nem gondolom, hogy alaptalan. Ezek a Dimensity chipseteket nagyon megpakolták Mali GPU coreokkal. Hozhatja ezt a teljesítmény.
A GFXBench (én is közreműködtem benne
) ki van optimalizálva Malira, de pl fejlesztés szempontjából nem egy egyszerű platform. Az Adrenok jóval kezesebbek, s valszeg emiatt is váltott a Samsung Exynosban Radeonra.
Szóval kell fejlesztői munka, hogy kihozzák a nyers erőt egy Mali GPU-ból. Megjegyzem az Apple GPU-i is hasonló tészta, de ugye ha iPhone-ra fejleszt az ember, akkor muszáj meglépni.
Ha megnézzük a teljesítmény adatokat: Mali, Apple Silicon, akkor A18 ~2.6GFlops, míg a Mali MC12 olyan ~4.0 GFlops körül lehet, szóval kijön a matek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest