- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
Jajj, miért vitatkoztok egy vacak Android tablettel kapcsolatban. Nyilvánvaló, hogy bármely prémium iPad-del szemben semmi esélye.
-
hapakj
őstag
Igazából ezzel csak úgy érzem, hogy megerősítettél abban amit írtam.
Nem tudok róla, hogy huaweit kényszerítették volna az Android elhagyására, csak a Google Service-st vonták meg tőlük.
A Harmony OS 1.x még tényleg Android alapú volt, de a 2.x-ből már szinte teljesen kigyomlálták az Androidot. Én se gondoltam volna miért éri ez nekik, de megtették. -
hapakj
őstag
Hát én mondjuk annyira nem voltam elájulva a OneUI-tól. Szerintem azt, hogy ki mit tart jobbnak az megszokás és szubjektív vélemény.
Tehát lényegében leírtad, hogy egy okostelefon gyártó az Apple-n kívül, csak úgy tud érvényesülni, ha más tollával ékeskedik (Android és Google Services). Kényszer vagy sem ez így van.
BTW a Huawei-nek ahogy nézem eléggé szépen sikerült megszabadulni az Androidtól. Szóval szerintem nem lehetetlen csak pénz kérdése
Illetve az LG smart TV-i is saját rendszerre épülnek. Felüdülés egy Android TV mellett, hogy nem kell perceket várni míg bebootol -
hapakj
őstag
Amúgy meg amíg olcsóbban adják ezt, és cserébe ugyanolyan erős... mit számít?
Talán azért számít, hogy amikor terméktámogatásról, meg frissítésekről van szó, akkor android gyártók esetén egyből jön a kifogás, hogy jajj, hát szegényeknek 1000 féle hw-re kell optimalizálni.
S hát itt fórumokon is sokszor elhangzik a Galaxy S szériával kapcsolatban, hogy fúj Exynosos telefon. Papíron elvileg egyforma erősek, de egyik jobban melegszik, jobban merül, rosszabb vele a tér. Szóval azért úgyérzem igazából számít -
hapakj
őstag
Nekem nagyon fura, hogy a Samsung-nak ennyire nem megy az SoC fejlesztés.
Közben az Apple custom CPU és mostmár custom GPU core-okkal is dolgozik. Meg valszeg az egész chip saját tervezés.
S látszik ez mennyire előnyös volt az x86 -> ARM64 átállásnál. Valószínűleg egy fix Cortex magba nem lehet azokat az extra képességeket beépíteni hozzá. -
hapakj
őstag
Aha, tehát egy laptopot egy mobil hűtésével hasonlítasz össze. Nagyon értelmes.
Meg tudod mondani hol hasonlítottam össze egy laptop hűtését egy mobillal?
Azon már ne is akadj fenn, hogy hűtésnél nem mindegy a felület nagysága ugyebár laptop vs. mobil.
Rendben nem akadok fönn
iPhone 15 Pro hűtése tényleg szar lett a beszámolók szerint. Nekem is az a véleményem, hogy olyan teljesítményt adjanak, amit a készülék ház megfelelően el tud vezetni passzívan. iPhone 15 Pronál ezt az Apple benézte, s nincs is rászorulva ilyen hibákra, mert mai napig kimagaslóak a telefonjai teljesítménye.
-
hapakj
őstag
válasz
#33766912 #17 üzenetére
Mégis minden ezzel foglalkozó oldal/youtuber megméri...
S mi az eredmény? hogy szinte ugyanolyanok?
Persze, hogy megmérik, mert kell a sok cikk amire lehet kattingatni.
Kővel nem akartok megdobálni, mert egy új soc teljesítményéről be merészeltem rakni egy posztot
Szerintem senki sem dobált kővel, csak már sok embernek elege van az ilyen techportálokon egy termék megjelenése előtti rengeteg szivárogtatástól és találgatástól. Az emberek szívesebben olvasnának objektív híreket és teszteket, mert a közönség egy része valszeg tényekre kiváncsi bulvár helyett.
-
hapakj
őstag
válasz
#33766912 #15 üzenetére
Hát annyiban igaza van, hogy a Dimensity 9300 már piacon van és ez ennek az utódja. Erősen lehet feltételezni, s nem kell ahhoz szivárogatás, hogy attól valamivel jobb lesz.
Ritkán adnak ki a gyártók újabb chipsetet rosszabb teljesítménnyel.
Amúgy meg mire ez a bődületes teljesítmény? Semmi értelme. Sokáig naprakész és használható telefont, meg Apple-ön kívül senki nem képes építeni köréjük.
Amikor még teljesítményben abszolút rendben lévő Xiaomi telefonok már egy éve még biztonsági frissítést sem kapnak. Hát kúrva gáz
hát az A18 és A18 Pro között nem sok különbség van. Lényegében utóbbi kapott egy extra GPU core-t
-
hapakj
őstag
válasz
#33766912 #12 üzenetére
Én is kiszaladnék a világból, ha M1-es MacBookot kéne használom munkára.
Hát nem munkára lett véve, hanem mindennapi feladatokra és szórakozásra. Arra kiváló. De egyébként a hobbi projekteim fordításától és XCode-tól sem jön zavarba.
M3 Pro Macbook Pro volt nálam munkára. Elképesztő milyen nehéz bármi zajt kifacsarni ezekből a gépekből.
Hát a Mediatek jót akar, nem a Malival próbál betörni a PC piacra, mert valószínűsítem összeroppan bármi desktop játéktól. Én azon is meglepődtem, hogy Snapdragon Elite X mennyire elvérzett gaming terén, de hallani egyébként hogy egyezkednek az nVidiával. -
hapakj
őstag
válasz
janeszgol #10 üzenetére
M3-ba és M4-be igazából ugyanaz a GPU van. Hja, kb az a szint lehet.
De Apple úgy látom elég sok fejlesztést tett utóbbi időben, hogy GPU-i rugalmasabbak legyen a desktop class workloadok felé. Rá is fér ha AAA portokat akar Macre
Kiváncsi vagyok a Mali hogy áll ilyen téren -
hapakj
őstag
Nomeg az is jókérdés, hogy ezek az extra GPU magok csupán benchmark célzattal kerülnek a chipbe, vagy hosszútávon is képesek leadni ezt a teljesítmény
Én akinek a laptopja is fanless (M1) kiszaladok a világból, amikor olyanokat látok, hogy egy telefonhoz ventilátort adnak, vagy ne adj isten bele is teszik
-
hapakj
őstag
Nem gondolom, hogy alaptalan. Ezek a Dimensity chipseteket nagyon megpakolták Mali GPU coreokkal. Hozhatja ezt a teljesítmény.
A GFXBench (én is közreműködtem benne
) ki van optimalizálva Malira, de pl fejlesztés szempontjából nem egy egyszerű platform. Az Adrenok jóval kezesebbek, s valszeg emiatt is váltott a Samsung Exynosban Radeonra.
Szóval kell fejlesztői munka, hogy kihozzák a nyers erőt egy Mali GPU-ból. Megjegyzem az Apple GPU-i is hasonló tészta, de ugye ha iPhone-ra fejleszt az ember, akkor muszáj meglépni.
Ha megnézzük a teljesítmény adatokat: Mali, Apple Silicon, akkor A18 ~2.6GFlops, míg a Mali MC12 olyan ~4.0 GFlops körül lehet, szóval kijön a matek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Linux kezdőknek
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest