Hirdetés
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Flow
senior tag
válasz
Rhino666
üzenetére
Hali! Nekem lenne egy Kelly's quartz 2007 eladóm, ha érdekel. Jó állapotú, egyik váltó tök új, deore-ra cseréltem. (kép a gyáriról)
-
dqdb
nagyúr
válasz
N.GÁBOR
üzenetére
Egyébként igen, valamiért az él bennem, hogy a montik alapára barátságosabb mint a versenybringáké, de ez persze nem feltétlenül van így.
Ez azért alakulhatott ki benned, mert a mountain bike-nak tűnő kerékpár tényleg olcsóbb, mint egy országúti. Azokat a modelleket értem ezalatt, amik aszfaltos felhasználásra tökéletesek, de terepre már nem túl jó ötlet kivinni őket, mert azt az igénybevételt már nem bírnák az alkatrészeik.Egy azonos kategóriájú alkatrészekkel szerelt( például XT vs. Ultegra, vagy SLX vs. 105), minőségi mountain bike (alumínium vázzal) és egy országúti (alumíniumvázzal, alu- vagy karbonvillávval) közül általában az MTB a drágább a hidraulikus tárcsafék és a teleszkóp miatt (cserébe az outi könnyebb
). Meg lehet figyelni, hogy adott áron az országútiból legtöbbször teljes szettet kapsz, míg MTB-ből ugyanazért az árért nem teljes az azonos kategóriás szett, a kerékagyon vagy a féken szeretnek spórolni. Ha az MTB netalán össztelós, akkor szinte biztosan az győz árban. A karbon/Dura-Ace/XTR vonalat most hagyjuk, ott ki-ki "küzdelem" van a minél jobban ürülő pénztárcáért. -
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Na tessék, ott a Kellys és majdnem belefér az 50-be.

Bár engem egy korábban Kellysrekre szakosodott pécsi bolt lebeszélt a márkáról.
-
Rhino666
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Rendben, köszönöm a visszajelzéseket. Bemegyek egy helyi bicikliboltba, megpróbálom kicigánykodni hogy normális váltóval, fékkarral meg pedállal beleférjen 50-be, de van egy érzésem hogy itt helyben még a gyári felszereltséggel is 50 fölé lövik.

-
Jofi81
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
+1 szavazat, nekem is Caprine-em van, az előző is az volt, azt most a barátnőm használja. Egyikkel sincs semmi gond.
-
Rhino666
addikt
-
Teasüti
nagyúr
Ez olyan kérdés, általában mennyit bír a laptop akkuja.

Túl sok a változó, milyen választ vársz?Elvileg 307,5 mm-ig jó még.
(#8588) Napfénysüti
Hát, én egy lassan nagykorú fiat temprát hajtok, amiben olyan 60%-os csillapítás lehet (egy-két éve lett bemérve) és 14-es kerék. Lágy rugózása miatt egész limuzinos, jobban ringatózik, mint új korában.
Na most a bicikli ugye eleve kevésbé érzi az utat a jóval nagyobb kerék miatt és ott nincs oldalra dülöngélés (mint a kocsi ülésében a szar úton), csak a segged felől érkezik a pofon.
Én azt modanám talán a fully még egy picivel kényelmesebb is, mint a kocsi.
És még ki se álltam a nyeregből.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
Rhino666
üzenetére
Tudom, hogy ezek közül pár átlépi a keretet, de azért belinkelem
1. Sixteam2. Kellys
3. Magellán
Bár megmondom őszintén, hogy nekem a Kellys mint márka annyira nem szimpatikus, persze ízlések és pofonok. A sixteam sem annyire megnyerő, a magellán már inkább. Itt viszont kapsz egy felesleges telot, ami nem is annyira jó ,ráadásul az árat is növeli.
Eddig nekem talán a Caprine, mégha kompromisszumokat is kell kötni.
-
Rhino666
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Igen, a markolatváltó nem tetszik és azért nem néhányezer Ft-os tétel egy tisztességes Shimano shifter típusú váltó.
Nyilván a pedál lenne a legkisebb gond, de nem bánnám ha 50-ből találnék olyat ami gyárilag shifter váltós és 3 ujjú fékes, mert ha mindent kicserélnék rajta ami nem tetszik akkor lassan tényleg ott tartanék hogy 70-80-at ráköltök, amennyim egyrészt nincs, másrészt meg annyiból már kapnék is olyat ami gyárilag a nekem megfelelő felszereléssel van ellátva. 
-
szki
őstag
Egy 7 sebességes lánc általában hány kilométert bír ki, mielőtt túlságosan kinyúlik? Nálam kb 4000 km van benne, és a mérőszalag szerint a 12 láncszempár már több mint 1 láb (30,5 cm) hosszt ad ki.
#8563) N.GÁBOR: nem nyelvvizsgára készülök a következő 3 hétben. Inkább beszélni szeretnék megtanulni angolul már végre. A diploma mellé mindenhol ezt kérik, és nem a nyelvvizsga papírt.
3 hét kemény bicajozás mától reggel és este, és egyúttal intenzív nyelvtanulás. Napközben meg lehet dolgozni, vagy házfelújítani. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Rhino666
üzenetére
Tekerős váltó alatt marokváltót értesz?
Amúgy amiket felsoroltál, ezek mind néhány ezer ft-os tételek.
Pl egy vacak pedál miatt kár lemondani az egész bringáról szerintem.Mi több, szaküzletben azt is megdumálhatod velük, h cseréljenek rajta ezt-azt és kalkulálják bele az árba.
-
Rhino666
addikt
válasz
N.GÁBOR
üzenetére
Tetszeni tetszik, de azért nem ártana ha tudnék válogatni. Van néhány paramétere, amivel max. kibékülnék, de azért remélem létezik nekem megfelelőbb ennyiért. Pl. annyira nem szeretem a 4 ujjas féket és egyáltalán nem vagyok kibékülve a tekerős váltóval. A műanyag pedál meg egyenesen kuka.

(#8582) fpeter07 Direkt teleszkóp nélkülit vadászok, engem csak zavarna abban amire használnám.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Fullyn és 3,5 baron az ilyen út csak minimális kényelmetlenség.

Nem rázósabb, mint autóban ülve.(#8580) N.GÁBOR
Ha pedig országúti van 65 ért, akkor monti is van 50ért
Ezt most úgy mondtad, mintha az outik eredendően nagyobb értékűek lennének.
Full merev mtb-ből kell lennie választéknak, bemegyek a kedvenc üzletembe és hozzám vágnak vagy 3-4-et azonnal ennyiért. Bicikli boltban ez az induló ár, vagy mi.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
Rhino666
üzenetére
Ne hülyéskedj, ha jól emlékszem belinkeltél korábban egy Caprine-t. Az végül nem tetszik?
Persze a jó bringák árai már az egekben vannak, de a "jó" az nagyon relatív. Ha valaki nem élsportoló, akkor lehet ennyiért venni. Mi sem jobb példa erre, minthogy 65 ezer Ft-ért vett egy "kolléga" versenybicót. Ha pedig országúti van 65 ért, akkor monti is van 50ért
-
Rhino666
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Szóval ott tartunk hogy 50-ért már használtat se érdemes venni?

Mod: Eddig egy Mongoose Hill Topperem volt, hozzá vagyok szokva a jó minőséghez, azt használtam évekig, de sajnos már eljárt felette az idő. 15 éves, most használhatatlan állapotban van, felújítani egy vagyon lenne szóval ideje újat venni. De nincs anyi pénzem hogy ugyanazt az árkategóriát megengedhessem magamnak.

-
Zebu
addikt
Nah nagyon elkapott a gépszíj....vásárolok minden szutykot!

Megrendeltem az új ciclosport 4.2HR masinát!

Vissza kell fognom magam...
-
Flow
senior tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Wow.
Xantomas: köszi! Nézek valamit az ebayen, remélem kifundálom hogy mondják ezt düccsül.

-
Ariadne
őstag
válasz
belaazallat
üzenetére
Hát kérem szépen, a luxust meg kell fizetni...

Misály: Aúúú, de durva, ilyet még nem láttam...

-
belaazallat
addikt
Üdv!
Ennek a küllőnek darabja ennyi?

Bakker, annyiért már új kerékszettet veszek(egy kerékre való küllő árából).
-
Misály
addikt
válasz
DemonDani
üzenetére
egy kis terep: serules, leginkabb a vazat sajnalom.
Egy nagyobb patkarol bunnyztam le, es a 2 eves formula hatsoagy egy reccsenessel megadta magat, kilendult kerek egy hangyanyit es felrantottak kullok a valtot ami a lendulet hatasara a fogaskoszoru es a kullok kozott kotott ki - > uj kerek es uj valto. A vaz kap valami matricat jobb hijan :/
Azert orulok, hogy nem egy szuk osvenyen tortent, akkor en is rosszul jartam volna.
-
DemonDani
addikt
nagyon beoutisodott a topik
grat itt az új szerzeményekhez 
-
rétisün
veterán
indulok lassan egy endomondo/sportypal pro közös tesztre, amin máris elcsodálkoztam, hogy azzal kezdik, jelentkezzek be.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
fpeter07
üzenetére
Én se gondoltam volna hogy ilyen szar az út. Tele volt gödrökkel. Outival már tuti nem kéne utódon gondolkodni. De azon is csodálkoztam hogy én ott nap mint nap elmegyek az ültetett Hondámmal.

Amúgy épp van nálam egy pár SPD-s Adidas bringacipő, mit ne mondjak rohadt jól néz ki. Viszem eladni de ha lenne lóvém rá szívesen megtartanám.

-
fpeter07
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Azért csak nem lehet annyira vészes. Egy falunál járva volt egy olyan szakasz, ahol konkrétan lezsibbadt néhány másodpercre a kezem. Mindez 2-3 baron történt, azóta sem voltam arra.

-
szki
őstag
válasz
rétisün
üzenetére
Nem lep meg
Gondoltam is rá pár napja (mert nekem is van egy 25 éves Csepel bringáról). De ugyebár fékváltókar is kellene. Ha meg már kormány csere, és fékváltókarra váltás, akkor kell új hajtómű, meg spd+cipő, új kerekek (+gumik), kazettás lánckoszorú, új lánc, esetleg más stucni, új váltók, stb. Na szóval mikor ide jutok az alkatrészeknél, akkor érzem, hogy ez egy másik, azaz új bicikli igényét jelenti nálam... Szóval marad a trekking, mert nagyon jó málhás szamárnak, ha rajta van a csomagtartó. Az új bringa lehetőség majd kiderül, mikor megjön a mnyp reálhozam. -
rétisün
veterán
én meg pont mostanában (na jó, nem is, már egy éve lagalább) szoktam le a fülesről//zenehallgatásról, mert nem szeretem, ha nem hallom a forgalmat....ha meg olyan halk a zene, hogy a forgalom is behallatszik, akkor olyan mintha nem is lenne, főleg ha a szél is segít a menetszélnek a zenét elnyomni.
szki: gondolom, meg se lep, hogy outi kormányom is van elfekvőben

-
szki
őstag
válasz
N.GÁBOR
üzenetére
Pár hete tekertem Ausztriában (Liszt F. bicajút), mikor Sopronban volt dolgom. Szépek a szőlők, és közte remekül lehet kirándulni (outival is). Szeretnék még arrafelé tekerni idén, és Lutzmannsburg Sonnentherme fürdőt meglátogatni. (bár oda gyerekkel kellene elmenni, és kocsival
) -
ludsimon
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Igen, pont ez miatt nem szeretek sokat menni mert rossz út 100 km alatt útba esik és igen csúnyán meg tud fájdulni az ember csuklója.
Nincs kifejezés sok helyen a magyar utakra olyan szarok.N.GÁBOR:
Tegnap próbáltam ki először ezt a bizonyos fülhallgató + kerékpározás dolgot.
Igaz, hogy tényleg elég zavaró a menetszél de én azt mondom még mindig jobb mint csak úgy üresbe tekerni. Én nem szeretek úgy mert unatkozok akkor ha nem szól a zene. -
szki
őstag
válasz
rétisün
üzenetére
Ha idehaza leszek télen, akkor egy fullyt összerakok, és a hóban, jégben, erdőben rallyzok majd vele. Vannak itt Zalában szép "hegyek", ahol szőlőt termesztenek a "rokonyok". Aztán majd irhatok blogot, hogy Káricsa 16x (Kékes 16x írója után szabadon)

Télig meg elkoptatom a trekkinget. Bár egyre inkább érik bennem valami elképzelés, hogy kellene egy igazi outi

Most 3 hétig, azaz a következő nyaralásomig hajnalonta tekerek egy 50-est
Lehet tekerés közben nyelvtanulásos anyagot hallgatni. Meg más elvetemült bicajosokat is megfigyelhetek. Ma összefutottam egy fiatal outis hölgyeménnyel Zalatárnok környékén. Holnap is arra tekerek reggel 7-kor 
szerk: N.Gábor: van egy egyszerű "agybadugós" fülesem. Nem zenei, ezért nem is zenét hallgatok, hanem idegennyelvi anyagot 3 hétig. Kis forgalmú útakat fogok keresni. Bár ma 25 km-t főúton tekertem, és voltak kamionok is. Még épp hallható minden hasznos, és zaj forrás is.
Azt vettem észre, ha a kormányra hajolnék, és lefele néznék, akkor nem is lenne menteszél okozta zaj. Persze ahhoz outi kormány kellene, és nem látnék előre a távolba
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Egyébként az új bringák egyikével voltál?

-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Megszokható

Egyébként nagyon szerencsés vagyok, mert Ausztria mellett lakunk és hát "odaát" más világ van. Rettentően szeretek idehaza is tekerni, így a Fertő-tó megkerülését leszámítva nem is nagyon merészkedtem "ki".Múltkor aztán a Kedvesem mondta, hogyha már itt lakunk mutat bár dolgoz Ausztriában. Hát emberek, amilyen kerékpárutak vannak már Burgenlandban is...nem semmi.
Az előbb épp azt nézegettem, hogy milyen túrákat lehetne csinálni a szomszédban.
-
N.GÁBOR
aktív tag
KrenAtesz Nah, akkor tényleg üdv a klubban.

Lehet, hogy mások vagyunk, de miután én pár kilométert megtettem az első versenybicómmal, úgy voltam vele, hogy országúton montival soha többet.

Persze nem sikerült betartanom.Majd ha időd engedi, akkor kíváncsi lennék arra, hogy milyen nehéz az új szerzemény.

Üdv
-
Flow
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Mostanában rendszeresen lehagyom a linkeket. Öregszem, na.
Weinmann Symetric -
Flow
senior tag
Ilyesmi fékre alternatíva? Egyszerűen le kell cserélnem, utálom, ami van.
-
czanga
őstag
válasz
Rhino666
üzenetére
Nyugodtan. Évekig dolgoztam az avex-nek, nagyon sok Caprine-t tartottunk az üzletben (a többi munkahelyemen is sokat találkoztam a márkával) és nagyon sokat tipus járt a kezeim közt, értem ezalatt a javítást is.
Nyugodtan rendeld meg, hogyha tetszik, teljes mértékben meg leszel vele elégedve.
Arra az egyre érdemes figyelni, hogy valami borzasztóan rossz kenőanyag van a kerékagyakban (kiszárad hamar, és összeül) illetve a kormánycsapágyban gyárilag, ezeket az első garanciális szervíz alkalmával érdemes kicseréltesd valami rendes zsírra. Ez persze nem az itthoni forgalmazó hibája. Azért ne egyből cseréltesd ki, mert nem árt ha mész vele egy keveset az elején, mivel így egy kicsit összekopik a rendszer.
-
tzimash
őstag
-
XP NINJA
őstag
-
Rhino666
addikt
Üdv!
Max. 50eFt-os keretből szeretnék egy ~20" vázméretű, 21/24 sebességes férfi MTB-ot. Lehetőleg merev vázasat, alsó karos váltóval és 3 ujjas fékkel, de ezekről le tudok mondani ha nem fér bele a keretbe. Mit ajánlotok?

Üdv:
Rhino666 -
XP NINJA
őstag
haverom szeretne venni valami XC vázat. alu. 18" környékén. 1.1.8"-os nyakcsővel. 15.000-környékén. bikemag bolhatestbike vatera ebike. nem találtam ezeken az oldalakon
-
XP NINJA
őstag
Nokia 6303c-vel tudok ilyen trackeket csinálni? ha van mobilnetem?
-
Zebu
addikt
Nekem kb ez napi túra oda-vissza:
[link]Bár most még nem sikerült jó eredményt összehoznom, mert ki-be kapcsolgattam a cuccot, plusz várnom kellett a kocsikra is

Görcsölök ezzel a váltóval... megint nem az igazi.... Hozzáért az első terelőhöz a lánc, gondoltam kicsit állítok a terelő pozícióján, megfeszült és felkapcsolásnál megint kicsapta a bovdent... Ezt nem hiszem el !!!!!
Holnap elviszem a Vilkerbe a sráchoz és otthagyom 1-2 órát, hogy babráljanak vele. Lehet kicseréltetem a bovdent, vagy nem tudom... tök bosszant.
Az a baj, hogy nincs túl közel ah ely ahol vettem, nem tudok oda rohangálni vele nap, mint nap....
-
KrAt
veterán
válasz
XP NINJA
üzenetére
Köszi, remélem, sőt érzem, hamar megszeretjük egymást
Lesznek kisebb átalakítások, cserék, de akkoris, végre van egy outim
Annyira fura, és annyira szép, akárhonnan is nézem.. Egyenes villa, szép alak, hátulról is nagyon kecses, mint egy jó nő.. 
Majd csinálok a hét második felében képeket róla, minden felől

szki:

-
szki
őstag
Nem valószínű, hogy az állás és a pedálozás hasonlóan hat a vérkeringésre. Állás, és sok ülés (pl. repülőn) esetén elégtelen a vérkeringés a lábakban, és pang a vér. Kitágulhatnak a visszerek. Bringázáskor szépen mozog a vádli, és a láb, meg kell a véráramlás a munkához...
Más: ma vettem tartalék akkut a telefonomhoz kapcsolatpontokra (azaz 0 Ft készpénz). Jöhetnek a 10+ órás folyamatos tekerések útvonalrögzítései (2 részletben persze)
Olcsóbb volt akkut vennem, mint agydinamós kereket, és fesz átalakítót.#8525) ludsimon: Szerintem a sprint jótékony a szív, és tüdő edzésére és persze a (láb)izomzat növelésére. Az izomzat összetételét is lehet vele talán szabályozni.
-
dqdb
nagyúr
Csúnyán visszeres a lába.
Az általad linkelt oldal szerint a kialakulásának nincsen konkrét oka, hosszan tartó állás, terhesség és öröklött hajlam közrejátszhat ebben. Az első a bringázással kapcsolatba hozható, az utolsót ki tudja, a középső "valószínűleg" nem
Maga a visszér arról szól, hogy az erekben található billentyűk szelepként akadályozzák még a vér visszafolyását, de ezek a problémás szakaszon nem működnek megfelelően. Még van egy bekezdés a kezelési módokról, kettő a felismerésről, és a legvégén megemlítik, hogy bár a tünetmentes visszereket nem muszáj kezelni (csak rondán néznek ki), de egyeseknél fekély is kialakulhat belőle. -
Dirtyz
őstag
Úgy tudom nem a bicajozástól lett ilyen, hanem valami "betegség".
Barátom múltkor mesélt George Hincapie lábáról.Hopp közben meg is találtam: [link], valamelyik jobb angolos, mint én, néhány szóban leírhatná, miről is van szó.
Ja, az Öreg most is megy a Tour-on!
-
ludsimon
veterán
Sprintek amúgy mire jók? Vagyis úgy értem sprintversenyen kívül hasznos még valamire a bringázás során?
Reggel csak egy ilyen jött össze üres hassal. [link]
De nem ennyit tekertem összesen ezt csak a sprint miatt kapcsoltam be amúgy Sports Tracker párti vagyok.
-
szki
őstag
Ez elég undorító, és életveszélyes ekkora visszértágulat!
Olajhoz: Nincs sok tapasztalatom, de próbáltam már gépzsírt, műszerolajat, motorolajat, stb
Mostanában a láncfűrészhez rendszeresített olajat használom, ami elég sűrű (SAE 100 talán). Esőben lassan mosódott ki, és melegben is jól teljesít. Bár a koszt szedi össze, de sűrűn törölgetem ronggyal a láncot, és lánckerekeket.Tracker alkalmazás + telefon téma: Nem lehet minden telefonoz optimalizálni az alkalmazásokat. Vannak bizony elavult telefonok, vagy jó telefonok, de elavult OS fut rajtuk (operációs rendszer). A GPS szinkron megtalálásánál számít, hogy be van-e kapcsolva a telefonban az AGPS. Engedélyezett-e wifi, adótornyok alapján helymeghatározás alapértelmezettként. Esetleg terepen be van-e kapcsolva a mobilnet.
Nekem egy ZTE Blade telefon van 2.3.4-es Android rendszerrel (root-olt persze), és elég megbízhatóan rögzít. 1x tévedett eddig, pedig kb 120 track-et rögzített, és 3000 km-t. Látom, hogy egyre pontosabbak az útvonal rögzítések, ahogy csiszolgatják a tracker alkalmazásokat, és a telefonra is egyre újabb OS kerül.
#8519) lacos001 + #8521) KrenAtesz
: Szép bicajok! -
KrAt
veterán
Juhuhúúúúj országúti bringám lett
Annyira örülök neki 
Apum hozta el a boltból, én rám már csak itthon várt (7re értem haza, a bolt 6kor zárt, én meg holnap és holnapután délután vidéken vagyok, tuti nem értem volna oda érte, így ez lett a megoldás
)Egy kisebb kört mentem vele, igazából kényelmetlen volt a gatya (benne volt a kulcsom, húzta..) és a nyeregcső se elég hosszú, de elsőre: kuuuuurvajóóóóóóó

Nagyon furcsa érzés az XC után (szigorúan mellett) de kellemes
Nem tudom, mennyire tudtam tekerni, de elindulni elég nehéz volt, akkora volt az áttétel, és azzal tudtam is haladni
Elöl nagytányéron volt, hátul meg még 2 sor maradt, ott tudtam rendesen tekerni..A fék még nem jó, a fékkar nem jó érzés, viszont a váltókar tök kényelmes és pontos, lehet, meg is tartom.. Még eldöntöm

Az egyik kerék kicsit nyekereg, valszeg zsírzási baja van, meg a centrírozás se mm pontos.. Majd szép lassan, ennyi pénzért nem vártam tökéleteset

De iszonyat tetszik, és ez a lényeg

-
carrot
tag
a telefonom mindig jó a max speed, d mire átkerül gpx-ben a gépre, mindig 10km/h max speeded ír ki a Tracker. Ma is. jbg
-
lacos001
senior tag
válasz
rétisün
üzenetére
Lehet kipróbálom...bár még nézegetek continentalt is.Szerintem ez az alap**ar ami a bringán van,nem biztos,hogy a legmegfelelőbb.Igaz nincsen benne csak kb 500 km,de nem akar kopni.
Xantomas neked is köszi az infót !Most letekertem 20 km-et,közbe meg benyakaltam 7dl vizet,ömlik rólam a viz,égett közbe a fejem,lángol a lábam,tényleg csak a reggel jó,vagy finnyás vagyok.
bocs,az utolsó képért,de a mókus jött őrködni

-
Jofi81
őstag
Durva, hogy ilyen is lehet egy ember lába a biciklizéstől...

-
Xantomas
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Szerintem életképes dolog, ez már igazán hibrid
Régebben is láttam már monti vázban országúti felnit, de trekking hajtóművel. -
venember83
nagyúr
Érdekes országúti: [link]
-
rétisün
veterán
válasz
lacos001
üzenetére
én használtam ilyen külsőt, 6-7000 km-t bírt, ami azért nem rossz sztem....
defektvédelme is egész jó, vagy csak szerencsém volt, nem tudom, de tény, hogy nem kaptam vele szúrásos defektet. igaz, a párját pont a defektvédelem fölött 3 mm-rel vágta ki valami....
continentalom is volt, az jóval gyorsabban elkopott. -
czanga
őstag
A gyártók is az elkészült láncokat forró olajba mártják, ami hűtés után viasz szerű bevonatot képez a láncokon.
Amúgy láncolajok tekintetében még mindíg a rohloff viszi a prímet. Biológialiag lebomló ez is ráadásul.
A falakonos olajok nem érnek sokat, mert a hajtógáz miatt jórésze odavész, plussz minden olajos lesz csak a lényeg nem. Weldtite termékek közül még elég népszerű a TF2, illetve annak a csöpögtetős változata.Én ezt használom az itthoni műhelyben is, csak szervízbe szánt ipari mennyiségű kivitelben.
Meg vagyok vele elégedve. -
Gondwana
addikt
válasz
Ariadne
üzenetére
Tény, hogy nem a konyhai sütőt használom, de amíg nincs túlhevítve, nincs minek égnie és nincs benne olyan oldószer, ami párologna, én nem mondanám büdösebben pl. egy TF2/motip kezeléstől. Anno koleszban csak egy sütő volt egy emeleten, a beleégett Alien-tojásokhoz képest a lánckenés teljesen HACCP-kompatibilis volt.
-
lacos001
senior tag
Hi
Csak kérdezném,hogy ilyen külsőt elég merész dolog felcsapni a cross bringára?
Inkább maradjak a Continental dolgainál?.....köszi
622x19 a felnim,erre tudtommal a legkisebb méretű külső a 622x28 ami mehet rá.
Vmi újat bepróbálnék,csak nem vagyok tájékozott e téren..... -
Napfénysüti
nagyúr
Most először mentünk egy erdei kört és nagyon jó volt. Végre arra használtam a bringát amire vettem.

Endomondo Tracker itt is tette szépen a dolgát.
-
Gondwana
addikt
Lánckenés: patentszem ki, lánc konzervdobozba be, tetejére lítiumzsír, ez mindenestől sütőbe 130°C-ra be, közben időnként rázogatom, hogy buborékmentes legyen. Utána a fölösleget ronggyal letörlöm. Persze, ha túlmelegítem, néha kicsit viaszosabb lesz, mint kellene - de nekem bevált.
-
sanzi89
addikt
Én régen műszerolajjal, ami kb olyan, mint amit adnak a láncmosódhoz is. Nekem is olyan volt. Nagyon hamar kipereg a láncból, nálam 100km-t nem bírt ki, cserébe nem gyűjti a koszt. Most John Deer hidraulikaolajat használok, ez kicsit sűrűbb, a Balaton kört majdnem kibírta 30 fokban, cserébe kicsit jobban gyűjti a koszt, de még simán elviselhető szerintem. A motorolaj a műszerolaj ellentéte, nem is használom. Az ilyen speckó telfonos/szórófejes csodákban nem hiszek, méreg drágán adják őket, és a tapasztalatokat olvasva nem is jók.
-
Cathfaern
nagyúr
-
rétisün
veterán
délután akarom kipróbálni az endomondo-t (sportypal-al párhuzamosan menne) ami elsőre feltűnt: nem jelzi, hogy a gps be sincs kapcsolva, pedig anélkül elég bajosan trackeli az útvonalat, nem?

a sportypal-t el se lehet indítani gps nélkül....
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!

- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 / GT 1030 - Low profile is (LP)
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). Meg lehet figyelni, hogy adott áron az országútiból legtöbbször teljes szettet kapsz, míg MTB-ből ugyanazért az árért nem teljes az azonos kategóriás szett, a kerékagyon vagy a féken szeretnek spórolni. Ha az MTB netalán össztelós, akkor szinte biztosan az győz árban. A karbon/Dura-Ace/XTR vonalat most hagyjuk, ott ki-ki "küzdelem" van a minél jobban ürülő pénztárcáért.

A másik kettő teleszkópos, azokat kapásból kizárnám, mert nem akarok pluszba merev villára költeni, elég nagy macera lenne. 

)