- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
czanga
őstag
Érdekes, hogy eddig pont ebben a topicban nem jártam.
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz kangool #5896 üzenetére
A Selle Italia nyergei köztudottan jók, illetve jelenleg a piacon kapható országúti nyergek közül a BBB kifejezzen jó alternatíva, illetve egyes Ritchey és WTB modellek, pl a Deva.
Feltételezem, hogy betétes nadrágot használsz, de ha nem akkor érdekes. Nálam a favorit a Specialized nyereg terén pl.Nyereg terén érdemes figyelni a súlyra (elvégre könnyű o.utira lesz), a párnázottságra(tévhit, hogy a puha a jó, a kézzel keményebb érzést ado szivacsozás biztos tartást biztosít, és hosszabb távon kényelmesebb). Illetve viccen kívül mérd le a két fenékcsontod közti távolságot, mivel ez mindenkinél más, és ennek megfelelően érdemes belőni a nyereg szélességét.
Nyerget egyszer kell megvenni, de mivel a puding próbája az evés, ezért nem ritka, hogy 3-4 nyereg után találja meg az ember a megfelelőt. -
czanga
őstag
válasz Xantomas #5986 üzenetére
A cipő-pedál akció éppenséggel nem kamu. Örülni kell szépen neki, hogy az ember kap egy adott esetben m520-as pedált a cipőjéhez. Ez nem TV shop-os átverés, csupán annyi, hogy a shimano csinált egy leértékelést, így velotrade (paul-lange) pedig megcsinálta itthon ezt az akciót.
Más kérdés, hogy csak a lánc hálózatos boltok részesülnek ebben, illetve nézvén a nagyker készletet immáron már előg szűkös a kínálat. Persze azt nem tudom az egyes boltok mennyi cipőt raktároztak be az akció kezdete óta. -
czanga
őstag
lorcsi:
A thule betonbiztos. Egyedül arra kell figyelni, hogy ha 2, vagy 3 bringát teszel fel, akkor egymásnak háttal legyenek, illetve gumipókkal vagy valamivel érdemes őket összerögzíteni, hogy útközben ne történjen sérülés a gépeken, illetve, hogy a rögzítő elemek alatt legyen valamilyen gumi ami megakadályozza azt, hogy lekapd az autó fényezését.
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz Dluinet #8245 üzenetére
Minnél olcsóbban, akkor citadell, esetleg abus, de ha biztosra akarsz menni, akkor kryptonite. Utóbbiból szinte bármelyik, de preferált az evolution vagy new york széria. Ezek mellé érdemes még valami akár olcsó és jó sodrony lakatot vigyél (kerekeket, kissebb részeket lakatolni, ami az u-ba nem fért bele), pl a bikefun sodrony lakatok legvastagabbika elég jó eredményt ért el teszteken. Hogyha olcsót szeretnél... akkor inkább lakatolj rendesen, rendes cuccal, mert egyszerűbb egyszer lakatott venni, mint többször bringát.
Decathlon-os lakatokat pedig felejtsük el lehetőleg.
-
czanga
őstag
válasz fungeld #8244 üzenetére
1, Kérdés hány kattanást hallasz egy forgás alatt. Lehet csak beállnak a küllők a helyükre, lehet valamelyik visszalazul, vagy épp próbálna, de kicsit már a niplivel össze van gyógyulva. Centírozás elött (bármilyen kerékről is legyen szó) érdemes a niplikre felülről, (azaz nem a gumi felől) csppenteni 1-1 csepp olajat, úgy könnyebb lesz a munka, és megakadályozza, hogy a küllővel együtt forgasd el a niplit. Figyeld, hogy fenn áll e azóta is a helyzet, és figyeld kézzel a küllők feszességét. (nyomkodod a kereszteket kézzel)
Persze ezen kívül még sok más is pattoghat.
2, Legtöbbször nem a rugó öregszik el az első váltóban. Hamarabb adja meg magát maga az anyag, azaz berohadnak (vagy túl sok koszt szednek össze) azon pontok/csapok, amelyeknek mozogni kellene. Egy alapos tisztítás, és esetleg olajos kenés a csapoknak nem ártana, az emélhetőleg megoldja a gondot. Zsírt ne használj ide, mert csak szedi a port feleslegesen.
-
czanga
őstag
Nem hinném. Látatlanban azt mondanám, hogy mivel garanciális szervízelésben volt része a bringának ( ezeknél minden szerelő centíroz, mivel a küllők pár 100km haladás után "beállnak a helyükre" azaz nyúlnak egy picit, ezálltal lazulnak. ), hogy szerintem centírizásnál nem voltak pontosak és félre van fűzve az első kerék, de mivel a kereked a függőleges tengelyével merőleges torzulása van, így az erősen villa/teleszkóp hibára utal.
Persze az is lehet, hogy a kormány nincs beállítva egyenesen, és a stucni valamelyik irányba ferdén áll.
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
A sunrace elkezdett feljönni tavajtól számolva, szóval én azt is vennék ha fasza a kidolgoottsága, de alacsony árkategóriában nincs sok külömbség váltás teljesítményben. Legalábbis váltásban nem fog előjönni, max olyanok vannak, hogy nem cserélhetőek a lánctányérok, vagy súlyban több a cucc.
Szerintem vagy sunrace, vagy shimano, a suntour-t kihagynám. Árban pedig amelyiket akarod.
-
czanga
őstag
Egyszerűsítve:
A bringa fölé állsz, és függőlegesen rá tekintve a kormányt tartó alkatrésznek párhuzamosan kell futnia a kerékkel, hogyha ez jobbra vagy balra eláll, az is okozhatja ezt.
Mondjuk azt nem értem, hogy eddig miért nem vittel még el szervízbe. Egész pontosan oda, ahol vetted, hogyha a villa deformálódott, az garanciális probléma, és az idő ezt nem befolyásolja, mivel hacsak nem estél vele, nem te vagy a hibás.
-
czanga
őstag
Igazából nehezen tudok elképzelni olyan esetet, amikor is kézzel, a szervízben egy villát bárki is elcsavarna, annyira, hogy a rugalmasságát felülbírálva deformáció keletkezzen.
Amennyiben nincs a bringán külső sérülés, és a gari még van a gépre, úgy szerintem megoldható a dolog, akár közvetlen az importőrt is megkeresheted, vagy egy olyan boltot ahol szintén árulják ezt a márkát. Érdemes lépned, mert itt a fórumon, távol a bringától sajnos nem fogok tudni sok okosat mondani, hiszen sem én, sem más nem látja a hiba pontos forrását.
-
czanga
őstag
A gyártók is az elkészült láncokat forró olajba mártják, ami hűtés után viasz szerű bevonatot képez a láncokon.
Amúgy láncolajok tekintetében még mindíg a rohloff viszi a prímet. Biológialiag lebomló ez is ráadásul.
A falakonos olajok nem érnek sokat, mert a hajtógáz miatt jórésze odavész, plussz minden olajos lesz csak a lényeg nem. Weldtite termékek közül még elég népszerű a TF2, illetve annak a csöpögtetős változata.Én ezt használom az itthoni műhelyben is, csak szervízbe szánt ipari mennyiségű kivitelben. Meg vagyok vele elégedve.
-
czanga
őstag
válasz Rhino666 #8547 üzenetére
Nyugodtan. Évekig dolgoztam az avex-nek, nagyon sok Caprine-t tartottunk az üzletben (a többi munkahelyemen is sokat találkoztam a márkával) és nagyon sokat tipus járt a kezeim közt, értem ezalatt a javítást is.
Nyugodtan rendeld meg, hogyha tetszik, teljes mértékben meg leszel vele elégedve.
Arra az egyre érdemes figyelni, hogy valami borzasztóan rossz kenőanyag van a kerékagyakban (kiszárad hamar, és összeül) illetve a kormánycsapágyban gyárilag, ezeket az első garanciális szervíz alkalmával érdemes kicseréltesd valami rendes zsírra. Ez persze nem az itthoni forgalmazó hibája. Azért ne egyből cseréltesd ki, mert nem árt ha mész vele egy keveset az elején, mivel így egy kicsit összekopik a rendszer.
-
czanga
őstag
válasz grabber #8693 üzenetére
Feltéve, hogy tényleg jó lámpát akarsz, tehát látni is, nem csak látszódni, akkor EZ a megfelelő választás. Ódákat zengenek róla.
A lidl-óra miatt ne fájjon a fejed, hamár ilyen olcsónjót termékekről van szó, akkor az aldi-ban kapható kerékpáros termékek odavernek a lidl-nek, és idén nekik még nem volt km órájuk, ezért nem kizárt, hogy lesz, hiszen konkurensek.
Amúgy cateye, vdo, sigma, hogyha boltból veszel.
-
czanga
őstag
Lámpának pedig (ez az infó másnak is jól jöhet) tényleg olcsó alternatíva az orfeusz led-nél szerválni nagy fényerejű cree led-del szerelt lámpát, viszont kerékpárra szereléshez konzolt ne ott, mert az kritikán aluli.
Alapból is nagy fényerejú leddel árulják őket, de sokban ki tudják cserélni kb plussz 600 HUF-ért cree led-re, így a lumen szám megkátszereződik, de a lámpa alapból is 100 lumen környéke, ami jóval több mint a kerékpár boltokban kapható lámpák fényereje, és komoly 2000 HUF. Tapasztalataim alapján városban egész jó. Szokásos 3db AAA elemmel működikhasonlít a bikefun, trinity és egyéb modellekre, de csak külalakban, mert fényerőben fényévekkel jobb
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest