Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
KaraDani #12289 üzenetére
Ez egy 1000 lelkes falu, feladtam két levelet, kösz az aggodalmat, de tudom, h mit birtokolok és mekkora veszteség érne, ha elvinnék - pláne a tolvajt.
Nem fogom otthagyni sehol, még lezárva sem. Ezért nem is veszek zárat.
Ariadne
Nem, nyilván nem. De, ha már 5 perc tekerésre van a posta, akkor inkább megyek bicajjal, ami még benzint sem kér és nekem is egészséges.
Ok, tárcsafék tippet köszi. A fékhatás lett volna a másik dolog, amit megkérdeznék, de gyanítom akkor be fog majd kopni. (S, persze, ahogy el kezd majd kopni, annál kevésbé fog kanyarban hozzáérni..- elvileg.
)
Köszi!
Tamoo
Nem tudom, h olyan-e a villa, a típusa Fox 32Talas RLC Fit 140.
De ok, akkor megnyugodtam, köszi ide is.Hasaggymeg
Jaja, ez olajos.
-
venember83
nagyúr
Ha valakit érdekelne egy kisebb (53-54-es) retro országúti (1986-os váz, 90-es évekbeli szettel) kb. szalonállapotban: [link]. Én nem tudok betelni a látványával.
-
Meme
aktív tag
Lett ilyenünk:
Continental Race King 26*2.0 Protection hajtógatós 4.350,- Ph-soknak 4.000,-
pár darab még van
Schwalbe Racing Ralph 26*2.25 Performance drótperemes régebbi mintás 3.700,- Ph-soknak 3.000,- -
carrot
tag
-
szki
őstag
válasz
carrot #12294 üzenetére
Lehet a felniben tojás. Nem lazák esetleg a küllők?
Felniszalag hogy illeszkedik? Nekem még az szokott gondot okozni, hogy félrecsúszkál, és amiatt a külső sem áll jól. Mióta a 19-es felniben 20-as Schwalbe szalag van, azóta nincs probléma a külsőgumi egyenletes felhelyezésével. Persze felszereléskor síkosítom a peremet, és gumit mosószeres vízzel.
Lehet még, hogy tényleg pocsék mindkét külső gumi. Esetleg komoly ütés miatt belső szálszakadás, vagy túl keméynre fújva deformálódik, vagy csak így jártál -
belaazallat
addikt
válasz
carrot #12294 üzenetére
Elég ha az egyik öntési hibás, a másikat meg nem raktad rá tökéletesen. De ezt kiderítheted, kiszeded a kereket, leszeded a külsőt, megpörgeted. Ha üt, kerékkel van probléma, ha nem, akkor a külsőt nem tudod/nem lehet rendesen felrakni.
Az én contiental city contact-ommat pl 2 szerelő(a 3. forgásiránnyal ellentétesen rakta fel, ő nem számít), meg haver és én sem tudom rendesen felrakni, anélkül, hogy ütne. De ez csak 50km/ó fölött érzem.
-
carrot
tag
válasz
belaazallat #12277 üzenetére
aha, köszi. külső nélkül nem probáltam. Azt mondod, h a külső, d én 2 különböző vastagságú (és különböző márkájú, schwalbe+ritchey) külsőt próbáltam, nem lehetek ennyire béna, h rosszul raktam fel mind a kettőt. Vagy mégis?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #12292 üzenetére
olajos
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
runner 125 #12288 üzenetére
Kanyarodva kitekered a kormányt,így hangyányit nő a bowdenház hossza,közelebb húzva a nagyon ráállított fékpofát a tárcsára.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
runner 125 #12288 üzenetére
Ha gyorszáras a villa (nem átütős) +ráadásul még nehéz is vagy... egyáltalán nem csoda. Az lenne a furcsa, ha nem érne hozzá
-
Ariadne
őstag
válasz
runner 125 #12286 üzenetére
Dani megelőzött - ne hagyd kint soha egyetlen percre sem, tuti módon lelakatolva sem, a szó legszorosabb értelmében karnyújtásnyinál távolabbra nem szabad menned tőle (városban), ha ilyen kategóriájú bicód van és sokáig akarod élvezni a társaságát!
Nyugtass meg, hogy alapvetően nem boltbajárásra akarod használni, hanem kiviszed rendesen terepre, ahova való...
Tárcsaféknek meg először be kell kopnia, menj el vele terepezni, ahol van pár zúzósabb lefelé, idővel érezni fogod, ahogy egyre jobb lesz a fékhatása. A tárcsafékek egyébként ilyenek, hozzá kell szokni, hogy a legtöbb (tisztelet a kivételnek) időnként vagy állandóan ad némi hangot. Az enyém hálistennek 99%-ban hangtalan.
-
KaraDani
addikt
válasz
Postára?
És kint hagytad?
-
runner 125
nagyúr
...fentebb is írtam már, h biztos konklúziót én nem tudok levonni, h egy másik - akár más kategóriájú - kerékpár mennyivel jobb/rosszabb, mivel a teszkós után ez megváltás. S, ezekkel a ballonos gumikkal is simán feltekertem kb 35km/h-ig. (Biztos menne több is, de a másikkal már 25-nél végem volt.
)
Lehet pontatlanul írtam, de alap esetben természetesen nem ér hozzá. Csak az első tárcsánál tapasztaltam, ahogy nagyobb tempóval, kicsit kiállva a nyeregből vettem be a kanyart. - Akkor pár másodpercig tuti, h hozzáért. Ez lehetett a rezonancia, ami normális?
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ezek a több, mint 6cm-es gumik aszfalton csak úgy susognak, pláne jobban megtekerve.
2.4-es NN-ek, az nem semmiSusogni susognak a 2.25-ös NN-ek az én bringámon is, de aszfalton is tökéletesen gurulnak ellentétben a legtöbb terepgumival (konkrétan jobban gördül aszfalton ez, mint a slick külsőm ...), és terepen is jó. Ha tegnap az M520/540-et néppedálnak neveztem, akkor hirtelenjében a tiéden és a sajátomon kívül 4,5 bringát tudok NN-nel szerelve
Igaz, ehhez az kellett, hogy az igen durva eredeti árához képest jelentős engedménnyel legyen megvásárolható webshopokban.
..az mennyire normális, h pl. egy kanyart nagyobb tempóval bevéve hallottam ahogy hozzáért a fékbetét a tárcsához... Ok, h majd' 100kg vagyok, de ekkora erő hat olyankor a tárcsára?
Biztos, hogy hozzáér, és nem csak a tárcsa rezonál be? Ha az utóbbi, akkor deal with it. ez van. Nekem nagyobb sebességnél a hátsó cicereg, nagy néha kanyarodás közben az elsőt is hallani.Apropó: ilyen gépet még 10 kg-s lakattal és vaslánccal sem zárunk le utcán, túl csábító célpont.
-
runner 125
nagyúr
..az előbb elmentem postára a géppel.
Ezek a több, mint 6cm-es gumik aszfalton csak úgy susognak, pláne jobban megtekerve.
..az mennyire normális, h pl. egy kanyart nagyobb tempóval bevéve hallottam ahogy hozzáért a fékbetét a tárcsához... Ok, h majd' 100kg vagyok, de ekkora erő hat olyankor a tárcsára?
-
lacos001
senior tag
Elég érdekes EZ a videó.......
0:46-tól a lényeg......állatok....egészen sok ilyen incidens történik a nagyvilágba,mint a többi videó is mutatja -
venember83
nagyúr
válasz
runner 125 #12281 üzenetére
Pedig az XTC nagyon jó vázzal rendelkezik, igaz, telóban nem annyira jó, mint az RST F1rst, ami levegőrugójának köszönhetően könnyedén személyre szabható, illetve a Giant hajtóműve is kérdéses minőségű.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
runner 125 #12261 üzenetére
-
carrot
tag
Segítségeteket kérném. Ezen a biciklin az elmúlt 1 héten a következő hiba jelentkezett: a hátsó kerék le-föl ugrál. Ez így nem egészen pontos, vagyis azt hittem a külső gumi szarik, lecseréltem másikra (mert 28*622 és 35*622 használok, váltogatva), ugyan azt csinálta, aztán ellenőriztem a belsőt is, semmi. Szemre nem látok nyolcast a felniben, d mondom nem jobbra balra leng ki, hanem le-föl (ahogyan a képen is próbáltam mutatni, csak a hátsó kerékre vonatkozik). Felni, vagy netán a hátsó agy a gond? Még nem volt időm elvinni mesterhez, d addig majd megveszek...Köszi, ha tudtok vlmit okosat!
-
amargo
addikt
válasz
venember83 #12268 üzenetére
Ma végig gondoltam, hogy majdnem csak Meridáim voltak/vannak, aztán rájöttem, hogy ott van a Cube is, meg számos más márka
Nálam egyszerű a döntés ár/értéket nézek.
Ui.
ekem is volt spd-s élményem még tavaly - biztos volt más is -, felértem egy kaptató tetejére gondoltam pótlom a folyadék veszteséget. Szokásomhoz híven csak egy lábat kapcsoltam ki és lendületből dőltem a másik irányba és miközben már inni kezdtem. Egy ideig billegtem a hold ponton meglocsolva magam, de végül visszatornáysztam magam a helyes oldalra. Én jót kuncogtam rajta, csak egy erdőjáró volt arra, nem röhögött ki
-
dqdb
nagyúr
válasz
runner 125 #12266 üzenetére
-
venember83
nagyúr
válasz
Azért várd meg, amíg néhány hatványozottan Merida-fóbiás fórumtárs is megosztja a gondolatait, ezért fórum a fórum, hogy több vélemény alapján dönthess.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
Nincs időm az előzményeket nézni,mert én is pedált keresek...
-
runner 125
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #12263 üzenetére
...figymá', csak úgy bele-bele kapsz a fórumba, vagy azért nézed az előzményeket is?
Mivel gyárilag SPD-s pedállal hozták - és nincs SPD-s cipőm, így értelemszerűen le _kell_ cserélnem, h normálisan tudjam tekerni, mert erről sima sportcipőben kb. 'lejár' a lábam...
venember83
Köszi, akkor szerintem eldőlt a kérdés.
-
venember83
nagyúr
válasz
runner 125 #12261 üzenetére
Nem szeretem a Meridákat, de igen. Jó felszereltség integrált hajtóművel, jó fékekkel, bőven használható minőségű teló. Mindez kétszázért. Jobbat nem kapsz. Szerintem.
-
szki
őstag
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
runner 125 #12243 üzenetére
Azért az sem semmi,hogy egy hámhúszért éppen megvásárolt,zsír új bringánál már alkatrészcsere a téma!
...még hogy sz@rul élünk!
-
rétisün
veterán
volt 505-ösöm meg 520-asom is (meg is vannak) csak a kotyogás, utánállítgatás nem tetszett bennük....
azt azért nem hiszem, hogy csak én használnék flight deck-et
(#12260) szki: jól tetted, hogy kihasználtad a jó időt....de a jövő héten se áll ám meg az élet, mert egy kicsit hűvösebb lesz
-
runner 125
nagyúr
Okés, köszönöm a választ. Pedálnak utánanézek akkor.
_
Úgy látszik a "készlethiány" eldönteni látszik a barátom bringavételét.
Ugyanis már az idei modellekből is alig alig van valami.
Pontosabban a kinézett Kelly's semmilyen méretben nincs, és az 500-as Merida-ból is csak 19"-os lenne, a 174cm-jéhez az meg tuti nagy lesz.
..egy veszprémi boltnak is írtam még, náluk van 18"-os méretben egy Merida.
Konkrétan ez; Merida MATTS TFS XC 700 D 2010Szerintetek, két kilóért jó vétel?
-
szki
őstag
Nekem 505-ös a pedál. Kb. 1800 km van benne. Még bírja a kiképzést, de lehet meg kell majd zsíroznom hamarosan. Egyszer eldőltem becsatolva álló helyből a füves útpadkára a házam előtt
Előbb álltam meg, mint hogy a bal lábamat kivettem volna. Meg párszor volt majdnem esés, hogy kivettem a bal lábam, de a bicaj jobbra dőlt utána
rétisün: Én nem lógtam el ezeket a szép bicajos napokat! Totál sikerült kifárasztanom magam. Reggel bicaj, este futás, és közte meg fizikai meló felsőtestre
Holnap nem tudom mennyi erőm lesz bicajozni...
-
dqdb
nagyúr
válasz
rétisün #12257 üzenetére
A SportyPal a Google Maps API Flash alapú változatát használta, aminek nemrég bejelentette a megszüntetését a Google. Lehet, hogy már ez történt, vagy éppen most kalapálják át az oldalt HTML alapúra, és némi probléma adódott.Hülyeséget beszéltem a SportsTracker Flash alapú. Itt szimplán frissítés környéki bénázás lehet a háttérben, mondjuk a tesztrendszer élesbe másolásakor a kulcsot nem cserélték át jóra.akkor én nm vagyok a nép tagja az exustar és bbb pedáljaimmal
A Flight Deck talán az országban egyedüli elvetemült használójaként nem isAmúgy azt hittem, Shimano pedálod van, de akkor módosítanék: az általam ismert montisoknál ez a leggyakoribb.
venember83: igen, ezt.
-
rétisün
veterán
-
dqdb
nagyúr
válasz
Manitou #12252 üzenetére
Nekem ami legjobban bejött az még régebben a klipszes sima pedál kicsit lazára véve
Egyszer tekertem más bringáját klipsszel, köszönöm, többet nem kérek belőle.elvetemültebbeknek platformpedál kombózva klipsszel , ilyet is láttam már.
Sajnos nem találom azt a koncepcióképet, ahol a pedál egy egyenes rúd volt, a cipő talpában pedig egy keresztirányú lyuk volt nekiPlatformpedál elég jó, csak ha véletlen mégis lecsúszik róla a lábad, akkor nagyon csúnya és fájó sérülést tud okozni sípcsont tájékán.
Én a vádlimat gyilkoltam le vele egyszer nagyon láthatóan, párszor csak majdnem, de sosem a sípcsontomat.SPD-vel még nem estem(kop-kop)
Fogsz. Kevés az a kop-kop ahhoz"habverőt" használ itt valaki?
Szerintem nem. 520/540 itt a néppedál, éppen melyik volt jó áron kapható, mindenki bringáján ezeket láttam. Review-kat nézegettem, ott eléggé bináris volt az Eggbeater megítélése: volt aki istenítette, volt aki szidta a gyenge csapágyazását, de igazán semleges véleménnyel nem találkoztam. Shimanónál a pozitív vélemények voltak túlnyomó többségben, majd a semlegesek és pár negatív. -
rétisün
veterán
nekem 14.000 km után sikerült a "kötelező" spd-s esés, révfülöpön az első balaton kerülésnél....
addig is (meg azóta is) volt hajszál híján borulás, de esés csak az az egy. (meg is látszik a fékváltókaron, ráadásul a legrosszabb, hogy teljesen az én hülyeségem miatt)
ma végre legyűrve a lustaságomat, tekertem egy 50-est, és persze 5 perc után már szidtam magam, hogy a hétfő-keddet "ellógtam"
még egy 16%-os emelkedőt is legyűrtem, bár a 300 m-ével nem volt nehéz boldogulni -
Manitou
veterán
Nekem ami legjobban bejött az még régebben a klipszes sima pedál kicsit lazára véve ( elvetemültebbeknek platformpedál kombózva klipsszel
, ilyet is láttam már. ) bármikor kirántottam belőle a lábamat, váratlan szitukban is. SPD-vel még nem estem(kop-kop), de párszor már volt olyan, hogy hajszálon múlt hogy ha egy kicsit később kattanok ki a pedálból, akkor szép borulás lett volna.
Platformpedál elég jó, csak ha véletlen mégis lecsúszik róla a lábad, akkor nagyon csúnya és fájó sérülést tud okozni sípcsont tájékán.
"habverőt" használ itt valaki?
-
rétisün
veterán
téli cipőhöz: tényleg drága, de szerencsére az sem egy télre szóló beruházás. másfelől viszont nekem a nortwave-ben is fázott a lábam, ha egy-másfél óránál többet bicajoztam télen, még kellett egy kamásli, hogy tényleg jó legyen.
kiváncsi lennék (persze miért nem próbálom meg?) mennyire válna be a kamásli a speci taho-val..... -
dqdb
nagyúr
Még a Bükk Maraton után írtam, ez nagyon nagy esés lett volna, és ezt platformpedállal nem vitelezed szerintem ki:
Az SPD jóvoltából megúsztam egy nem kicsi bukást lefelé száguldozva: a hátsó kerék kicsúszott jobbra, már éreztem a bringán, hogy túlment az egyensúlyi ponton, fejben felkészültem az esésre, és reflexből a bal lábamat felemeltem a pedálról, hogy egyensúlyozok vele. Ez nem jött össze, mert dokkolva volt, de a mozdulattal a bringát ismét egyenesbe hoztam. Szóval belülről nem volt benne semmi tudatos, de kívülről nagyon profinak nézhetett ki a mozdulat
Persze 15 perccel később produkáltam egy tipikus SPD-s oldalra dőlést
Ariadne: oldalra dőlni tanúk nélkül kell
Az SPD-re átállásomat amúgy a Merrell márkát forgalmazó cégeknek köszönhető, mert idén nem volt rendes szezonvégi akciójuk, különben még mindig platformpedálom lenne. A téli cipők választéka a kettőnél szerencsére bővebb, valamint pár GoreTex-es darab is képbe jöhet, csak az áruk ... Mondjuk el kellene menni felpróbálni őket, nem csak böngészőben nézegetni
-
Tamoo
nagyúr
Aszfalton rendszeresen érzem, hogy húúú nagyon kellene az az spd, de egy-egy durvább terepezés után (amikor nagyobb eséseket lábletétellel úszok meg) elvetem a gondolatot. Bár néha tényleg jól jönne, de nem olcsó mulatság. Szöges pedállal is relatíve hatékonyan lehet tekerni ha "beleragad" a cipő. Na persze felfelé húzni nem megy....
-
Ariadne
őstag
Pedig volt olyan időszak, amior lefogadtam volna, hogy a te esetedben megbukik a "válts spd-re, de léccilécci hadd legyek ott, amikor először próbálkozol" nevű, egyébként gyakorlatilag 100%-os eredményességgel működő mozgalom, annyira ragaszkodtál a platformpedálhoz.
Pedig milyen jó is az spd, ugye...
Téli spd cipő keresés meg mondhatni rém egyszerű dolog, nem? Van a Northwave Celsius meg a Shimano-nak egy téli cipője és slussz, mindkettő 40k körül, ha jól emlékszem. Na ezért nincs nekem még ilyenem.
-
dqdb
nagyúr
Még annyi, hogy a prizmákat előre érdemes leszedni az ilyen pedálokról, mert a gyári csomagolásból kivéve az asztalnál ülve tisztán könnyebb teljesen eltüntetni azokat, mint a félig lepattant vagy elrepedt sáros műanyagdarabokat lefeszegetni miközben a másik kezeddel a bringát tartod. A prizmák mellett vagyok, de ezeket garantáltan elhagyod, tapasztalat, máshogyan feszül és rugalmas a pedál anyaga, és máshogyan a pedáltesté. A cipőd sarkán egy kis fényvisszaverő folt is hatásos ugyanennyire.
Hoppá, a súly már a prizmák nélkül mért érték, volt ez több is.
-
dqdb
nagyúr
válasz
runner 125 #12243 üzenetére
Mindenképpen cserélhető tüskés platformpedált vegyél, mert a tüske kopóalkatrész, nem szerencsés, ha az egész pedált kell cserélni. A tüskék jól tartják a cipődet a pedálon, aztán ha mégis lecsúsznál, akkor gyönyörű párhuzamos szántásokat gyártanak a vádlidra
A Syncros Meat Hook elnevezése némi iróniát takar emiatt
A festett pedálok a helyedben elkerülném, meglepően gyorsan le lehet koptatni a festéket, az eloxálás már más téma, az működhet. BikeRadar, MTBR, testbike.hu és singletrack.com környékén nézd meg a kiválasztott pedálról a review-kat vásárlás előtt, mert egyes gyártóknál/típusoknál a tüskék szeretnek belerohadni a menetükbe, és akkor a cserélhetőségük ugrott.
Nekem Wellgo LU-987 (OEM modellként sokféle néven kapható) volt az SPD előtt, az eggyel azelőtti bringán is, stabil darab, jól tartotta a lábamat, a csapágyazás is rendben volt, a fent emlegetett szántásos műveletsort szerencsére csak egyszer sikerült kivitelezni vele
Az egyetlen hibája az, hogy a stabilitását az adja, hogy egy jó nagy fémdarab, kétszer annyit nyom a mérlegen, mint a mostani SPD-m, és ezt a súlyt folyamatosan pörgeted haladáskor (a gyári súlyadatnak ne higgyél, 526 gramm "könnyű" csak lenni szeretne, az enyém 632 grammos párban). Lehet találni barátságos súlyú platformpedálokat is, de azok beszerezhetősége, megbízhatósága és ára külön kérdés.
Én sokáig azt mondtam, hogy minek az SPD, olcsóbb a platformpedál túracipővel, és van olyan jó. Aztán elkopott a bringázásra használt túracipőm, kedvenc márkám nem akciózott éppen, így pedig egy M540 + cipő páros minimálisan volt drágább. Úgy voltam vele, ha nem válik be, akkor az SPD pedált eladom, a cipőt pedig normál túracipőként a régi pedállal használom. A Wellgo azóta is a szekrényben porosodik, és jelenleg a téli SPD cipőket nézegetem, nem a visszaszereléséhez keresgélem a megfelelő méretű villáskulcsot a szerszámok között ...
-
Habsteve
tag
Sziasztok!
Volt 1 Kona cangim amit ellopták. Volt rajta Cateye (Velo 5 vl500) kis comp ami megmaradt mert leszedtem előtte. Most van 1 új cangim amire rátenném a compot csak nincsenek hozzá kiegészítők
Ezt találtam de nem tudom h jó-e hozzá. Vkinek van esetleg ilyesmiben tapasztalata vagy érdemes információval tudna-e szolgálni? És uez a szitu lámpával is, Kelly's KSL-304.
-
-
szki
őstag
válasz
fpeter07 #12238 üzenetére
Zalai Hírlap időjárás előrejelzés: péntektől november
Így holnap estig letudom a heti bicaj és futás adagomat. Bár ma reggel is 8 C fokban tekertem, és szoktatom magam a hideghez.
A mai ZH szerint a vasárnapi PLT nap a Somló hegyen lesz. Egy pecsétért nem szívesen tekernék 200-220 km-t rossz időben. Pedig a letenyei program tetszett. -
tr00p3r
addikt
Sziasztok!
Rég jártam erre!
Eladóvá vált kihasználatlanság miatt szeretett Kona-m! Sajnos anyagi és családi okok miatt meg kell váljak tőle gyorsan, ezért az alacsony ár!
Váz: Kona HeiHei Supreme 2007
Tag: Fox RP23
Villa: RS SID TEAM 2010
Vátló h.: XTR Shadow carbon
Váltó e.: XT
Váltókarok: XTR 2007
Fékek: XT tárcsa
Hajtás: XT hajtómű, 9-es SRAM sor, KMC lánc (utóbbi 2 tök új)
Kerekek: Syncros DS28
Kormánymű: Ritchey WCS carbon egyenes kormány, WCS alu stucni
Fotel: Syncros FL nyereg, WCS alu nyeregcső
Jelenleg outi külsőkkel szerelve, de adom hozzá 2x 2.1 SpeedKing-et és a SportContact outi külsőket isÁra: 385.000.-
HA valakit érdekelne, hívjon: 70/267-huszon526
-
fpeter07
veterán
Nem muszáj DH-zni karerősítéshez. Elég egy merev villa/azzal egyenértékű teleszkóp is.
Viszont gondolom nem áll fent, hogy lecseréli az új össztelós rókáját egy merev villára.
Ha már az időnél tartunk, holnap legyen még szép idő. Szeretnék lábmelegítő nélkül kimenni. Még csütörtökön is... és azután is.
-
szki
őstag
válasz
runner 125 #12236 üzenetére
Minden ami egészséges, az jó befektetés, és megtérül!
Egyik rokonom kedvenc mondása, hogy "csak egészség legyen!".
Használd egészséggel a bicajt! -
runner 125
nagyúr
Hjah, ahhoz mérten, h a tavalyi ára 529k volt.
szki
Hjah.
Valóban.
Most 98kg vagyok a 187cm-hez, úgy 10kg felesleggel. Úgyhogy, kezdetben egy kis könnyed aerobként is fogom tolni vele, had égjen a zsír.Aztán vigyáznom kell, majd nehogy átessek komoly kardióba, mert elfogyok.
-
szki
őstag
válasz
runner 125 #12232 üzenetére
Ha szorgalmasan tekered a bicajt terepen túrázgatva, akkor az jobban fejleszt sok mindent, mintha a teremben kondiznál. Erős lesz a szíved, tüdőd, és persze a lábad. Ha DH-zol, akkor még a karod is erősödik. Felsőtestre pár alapgyakorlat elég lesz szinten tartani a diszkóizmokat
Más: ma mégsem fárasztottam le magam szőlőhegy mászásokkal. Inkább egy sík átmozgatás volt, hogy legyen erőm még 2 napig, amíg jó idő van tekerni. Ma is szép idő volt bicajozni! Csak kár, hogy korán sötétedik
-
Tamoo
nagyúr
válasz
runner 125 #12232 üzenetére
Annyiért nagyon jó vétel volt... egy ilyennel már én is kiegyeznék
de egyenlőre sajnálom magamtól.
-
runner 125
nagyúr
válasz
lorcsi #12220 üzenetére
Köszi.
..amit lehet megteszek a váz védelme érdekében, a többi meg kopócucc úgyis, szervizeltetni fogom.
Szerintem valakivel keversz, én Memének most írtam a merev monti ügyében, de tőle nem vettem semmit.
belaazallat
Ezt a kettőt találtam csak hirtelen, bár ezek is már 3 éves fotók. Most már 7 éves, de nagyon jó bőrben van. Majd keresgélek még.
dqdb
Gyanítom a pedált témát nekem szánod.
Sejtettem is, h a műanyag flitt, amolyan levehető féle megoldás. Mivel nincs ilyen spéci cipőm, és egyelőre nem is tervezem, ezért keresek rá valami szélesebb/nagyobb pedált. Köszi.KaraDani
Hjah, nem is a Tour de France-ra készülök vele.
Köszi.
Mani
Hjah, most 1 évig kondibérlet is lefújva.
Tamoo
380 volt, s ingyé' kihozták. Illetve kaptam egy 1 éves ingyen szervizt, de mivel Bp. nekem oda-vissza 400km, így ezzel sajnos nem tudok élni.
..majd belealkudom valami km órába, az úgyis kell még.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
runner 125 #12218 üzenetére
Mennyi volt a gép? Ott van a szeren, remélem csak városban fogsz krúzolni vele
KaraDani & venember83: Sajnos nem kapok egy vasat se a magellan marketingért
legközelebb nem is veszek olyat! De egyébként akárhogy is, de néha ki lehet fogni tőlük rohadt jó ár/érték arányú bringákat. Ilyen volt az enyém is 150ért.
(#12214) Napfénysüti: Nem tudom, még sose volt olyanom
De egy jó teló terepen nagyot tud dobni az élményen. "Addig jó" amíg ezt nem tapasztaltad meg.
-
Xantomas
őstag
válasz
venember83 #12219 üzenetére
Szerintem is szép
mod: Ehh, nesze nekem, fél óránkénti frissítés hozzászólás elküldése elött :S
-
Manitou
veterán
válasz
Napfénysüti #12204 üzenetére
Az első villa pont az amin előszeretettel szeretnek spórolni a komplett bringáknál a gyártók. Rádobnak egy XT hátsóváltót ( mert a vérpistike csak azt nézi egyből
, hogy hú, meg há, de XT van rajta) közben meg mindenhol spórolnak rajta ahol tudnak.
Én részemről ha alivio hajtas & Fox teló vs Deore & RST között kéne választani az elsőt választanám. Nincs itt akkora különbség a hajtásban, viszont egy olyan "álomteló" mint a fox, az kárpótol mindenért.
Az RST régen az alsó, max középkategóriába gyártott villákat, néha vannak fellángolásai és csinálnak egy-egy csúcs xc villát, de árban már akkor nem nagy a különbség egy jobb RS vagy Manitouhoz képest, így szerintem nem is annyira kelendő.rétisün
A stevens nagy név pedig, de én inkább MTB-okat láttam eddig belőlük. -
rétisün
veterán
válasz
venember83 #12225 üzenetére
bár magát a stevens márkát nem ismerem (és még kb. 1 millió ilyen márka/gyártó van
) de a 105-ös szett (gondolom az agyak is azok) hobbi szinten teljesen megfelel, szóval ennyiért egész korrekt vételnek tűnik.
még némi tuningpotenciál is van benne(kerékszett, karbonvilla, etc.)
-
Manitou
veterán
válasz
Ezt a tesco szökevényt honnan akasztottad?
Jónak tűnik, sok balesetmentes zúzást vele. Nekem a hátsó rugóstag kéne per pillanat belőle ( postán küldheted
)
-
fpeter07
veterán
Mai youtube kalandozásom során leltem erre. Veszélyes a srác. [link]
-
venember83
nagyúr
Köszönöm a rendkívül hasznos hozzászólásokat, véleményeket!
-
KaraDani
addikt
válasz
Gratula, jó vásárt csináltál vele, nem fogod megbánni
lorcsi: "szép bringa, de sajnálnám terepen használni"
Hát hol használja?
venember83: "Vélemények?"
Nekem kicsi
(#12225): ránk mindig számíthatsz -
belaazallat
addikt
válasz
A kutyáról is lehetne hasonló részletességű képeket kérni?
-
lorcsi
veterán
válasz
azzal a bicajjal mi lett a mit memétől vettél ?
szép bringa, de sajnálnám terepen használni
-
venember83
nagyúr
[link] - Vélemények? Sajnos további képeket még nem kaptam a bringáról. Köszönöm.
-
runner 125
nagyúr
Gyáá, visszaolvasva látom, h micsoda lavinát indítottam el. Összeszámolva kb. egálban vagyunk a Merida VS. Kelly's párbajban - szóval előrébb jutottunk, kösz nektek.
Megmutatom neki is az érveket, aztán dönt. Ő fogja használni.
_
Megjött a Merida-m ( igen, a szögletes vázú rondaság^^
).
Izé', hát nem akarok nagyon fröcsögni, de ez überállatkirálybrutáldurva.
19"-os vázat rám szabták, nagyon kényelmes. Bár, a nyergen még picit emelnem kell, illetve a telókat is be kell lőnöm a súlyomhoz - a hátsó túl puha.Fully ellenére rohadt könnyű az egész bringa, illetve olyan áttételezés van rajta, h még falat mászni is lehet vele.
Megérte az árát? Nem kérdés!
-
fpeter07
veterán
válasz
runner 125 #12180 üzenetére
Személyes véleményem:
Merida: kell, mert piros.
Kelly's: nem, mert nem piros -
Sziasztok!
Pedált akarok venni, és a helyi bringaboltban két féle van:
- Bikefun - egy darabból van - 1600Ft.
- K370 (noname?) - csavarral van rögzítve a külső fekete keret - 2000Ft.A bikefunnal az a bajom, hogy elég nehezen forog ha kézzel próbálom (több darabot is kipróbáltam). Ez normális?
A K370-nel pedig az, hogy félek a csavaros rögzítéstől - ez nem szokott lejönni? Elég néha meghúzni és akkor jó, vagy egy idő után kilazul és kuka?Szerintetek melyiket vegyem meg?
Városi / trekking bringára kell és többet nem szeretnék rá költeni.
Köszi a tippeket!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
anaqer #12207 üzenetére
Egy kezdő (nem csak kezdő, hanem aki ilyen árkategóriában keresgél) szerintem mondjuk egy Magellan Polaris-al jár a legjobban. (még mindig
) Ezzel már meg lehet szeretni a bringázást.
-
Hasaggymeg
veterán
...és így kúszunk lassan a 300 felé.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
venember83 #12203 üzenetére
"akkor mégis mi lesz a véleménye a bringásnak használat közben a váltásról, fékekről, hajtóműről,"
Első váltó, karok, hajtómű alivio (hátsó xt). Valszeg nem vesz észre belőle semmit, egy deore se sokkal jobb. Max a hajtómű gyenge pont ha nehéz eset, de szerintem az se annyira. Nálam a fék a legnagyobb "ellenérv". De lehet azzal sincs baj. Nem szimpatikus nekem sem ez az összevissza alkatrész válogatás a kelly's-nél, de attól még egyértelműen ezt választanám.(#12206) Napfénysüti: Ha megnézed a fox árát, meg mondjuk az első váltó+hajtómű árát, akkor elég komoly az eltérés. Na meg egy telónak jó esetben sokkal hosszabb az élettartama mint egy hajtás rendszernek.... az "csak" kopóalkatrész.
-
Felvetném az ötletet hogy esetleg rosszul közelítitek meg a kérdést.
"Egy barátom is kedvet kapott a tekeréshez a bringavételem kapcsán."
Tehát kezdő, vagy legfeljebb újrakezdő. Innen szerintem nem azt kellene nézni, hogy milyen gáz az az Alivio (bár ennyiért kicsit az), vagy hogy a Fox az mégis csak Fox, hanem hogy tkp. mennyit menne a srác, milyen terepen, stb., és ahhoz keresni jó vételt - urambocsá' akár olcsóbban is.
-
Napfénysüti
nagyúr
Meg sem próbálok jobb bringát kipróbálni, tavaly ugyanezt eljátszottam autóval és a végén 1,5 annyiért vettem majd 2* erősebbet.
Persze tuti van különbség de nincs agyon misztifikálva az a Fox ami a linkelt gépben van a többi alkatrész kárára? Úgy értem hogy nem lenne jobb egy nagy általánosságban kiegyenlítettebb de magasabb átlagminőségű alkatrészekből álló biciklit választani egy gyengébb de 1 ponton viszont jóval jobb géppel szemben?
Mondjuk nekem semmi márka iránti fenntartásom nincs mert nem ismerem őket így nálam az hogy most Merida vagy Kelly's tök mindegy. Magamnak is RM-t vettem pedig az tuti nem egy népszerű márka ahogy látom.
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #12203 üzenetére
Egyszer már elsütöttem ezt az érvet a topikban, és most is tartom, hogy én 222e forintért integrált hajtóművet várnék el egy bringán.
Napfénysüti: nem túl profiként is határozottan érezni a különbséget egy jobb és egy gyengébb teló mozgása között. Ezért is kell arra ügyelni, hogy ne próbálj ki olyan alkatrészt, ami jobb a mostaninál, és még árban pont megengedheted magadnak, különben pénzköltés lesz a vége
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Manitou #12202 üzenetére
Ha szabad totál laikusként véleményt nyilvánítanom akkor én is inkább a Meridára voksolnék az általános jobb felszereltség miatt. Mondjuk azt sem értem hogy egy első villa miért számít annyira egetrengetően. Én tuti inkább a jobb hajtásra áldoznék.
Mondjuk nem értek a lovakhoz. -
venember83
nagyúr
No, akkor elmondom, nekem mi a bajom a Kellys összeállítással. Adott egy bringás, aki venne egy viszonylag jó gépet újonnan, nem is olcsón, kétszázezer forintért. Ha ennek a bringásnak megfelelne az Alivio szint, akkor miért adna kétszázezer forintot egy bringáért nagyrészt belépőkategóriás felszereltséggel? Vagy ha kell az a Fox teló, ami már azért elég király dolog, akkor mégis mi lesz a véleménye a bringásnak használat közben a váltásról, fékekről, hajtóműről, hogy csak a leginkább sarkalatos pontokat soroljam fel?
-
Manitou
veterán
válasz
runner 125 #12180 üzenetére
Akkor már lehet inkább ezt venném gyors keresést eszközölve:
[link]
vagy az alivios kellys és akkor ha elkopik a hajtás, cserélném jobbra rajta.Nem könnyű dönteni, a meridaban sem olyan rossz az az RST, igaz a fox azért mégiscsak fox.
Csak szeintem néz ki valami nagyon gagyinak ez az alivio hajtóműTeljesen elrontja a kellys összképét, egy minimum deore mehetett volna rá.
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #12186 üzenetére
A zavarjuk még jobban össze runner 125-öt mozgalom keretében én is a Meridára szavazok pontosan ugyanezzel az indoklással. Ráadásul a Kelly's-ben lévő saját márkás fék egy nagy kérdőjel mind a minőséget, mind a szervizelhetőséget illetően.
Ariadne: az S-Pressóval kapcsolatban egyetértek (bár kizárólag az agyváltós jöhet belőle, de akkor már még inkább a Bad Boy), de én még egy O.Nine-t is szívesen elfogadnék tőlük. Más most nem igazán szimpatikus a választékukból.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest