Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
tzimash
őstag
válasz
rétisün #10783 üzenetére
Köszi!
Gyalogosból volt rendesen, igaz bicajosokból is, de ők valamivel együttműködőbbek, ha előzésről van szó, ahol meg közúton kellett menni ott az autósokkal is megszenvedtünk... (pl. indexel, de nem fordul vagy fordítva, vagy audi a3-as szűk utcában, 15km/h-val krúzolt előttünk km-eken át, de a kedvencem amikor a nyaraló keresi a szállást és minden zimmer frei-nél lassít, megáll, aztán elindul, közben dugót csinál stb.) A legjobb a bringaúton rendezett jamboree volt, ott tolnunk kellett a tömeg miatt.
A bringaút meg tényleg olyan amilyennek leírod, és nagyjából úgy is jöhetett létre, ahogy mondod - irodában.
Az átlagunk emiatt is romlott le, mert ahol jó volt az út és lehetett menni ott mentünk is 25-28 között, függetlenül attól, hogy mennyi km volt már a lábunkban.
Ja és rohadt meleg volt, + magas UV, kapok majd melóhelyen biztos a levehetetlen fehér napszemcsiértszki:
Köszi neked is!
Strand? Á dehogy, csak a cél lebegett a szemünk előtt, meg mindenütt annyian voltak, az út vége felé volt egy-két jó hely, de akkor már arra figyeltünk, hogy minél korábbi vonatot elérjünk, nem akartunk reckírozni, mert 21:14-es után csak 1 óra után lett volna vonat. Óriási hajrával aztán elértük a 19:40-est, de csak azért, mert késett
-
belaazallat
addikt
válasz
Teasüti #10797 üzenetére
Jobb ha nem magad húzod meg, még a végén 8-ast raksz bele. Egyébként lehet nem is baj, hogy laza az a pár darab küllő! Lehet pont így egyenes a felni.
Amíg nem érzed úgy, hogy mozog alattad oldal irányban a kerék, addig ne törődj vele! De ha te is olyan pánik beteg vagy, mint én, akkor szerviz. -
Teasüti
nagyúr
válasz
belaazallat #10658 üzenetére
Van 3-4 lazább küllő a kerékben. Ezzel mit lehet kezdeni? Újra vigyem el centíroztatni?
Gondolom én nem húzhatom meg csak úgy önmagában a laza küllőket. -
fidig
tag
Egyem a finnyás lelketeket...
sztem nincsen semmi gond a balatoni bringautakkal...tényleg pár helyen szar, de nem jelentős...pl Zánka Révfülöp között volt egy gyökeres rész, megcsinálták, tök sima az út
Jövőre külföldet tervezek, Garda-tó vagy Bodeni-tó... egyik szebb mint a másik! Valaki esetleg már kerülte meg vmelyiket?? Akkor megköszönnék tőle pár infot
-
DemonDani
addikt
Horgászattal egybekötött bicajozás letudva már, végeredmény 22 afri..., izé 18km 22km/h átlaggal meg sok vacakkal
Jövőhétre végig kánikulát mondanak
Hihetetlen ez az időjárás... Múlthéten még 22-23fokot jósoltak, már örültem...
-
válasz
rétisün #10783 üzenetére
Én alaposabban csak az északi partot ismerem, de az tényleg kritikán aluli. 8345638 közvetlenül kemping-, nyaraló-, és strandbejárat előtti szakasz, láthatatlan felfestés az út szélén, stb. - és ez csak a közlekedési oldala a dolognak, az útminőségről civilizált körökben inkább hallgatok.
Legalább Veszprémet idén egész tűrhetően telenyomták bicikliúttal - persze kell még idő, mire mindenki megszokja, hogy figyelembe is vegye...
-
KaraDani
addikt
Fú mi lámpával már elég durván el vagyunk eresztve, terepre elengedhetetlen a jó reflketor. Én egy nagyon erős fejlámpával meg két kisebb lámpával voltam pl. felszerelve, amik aszfaltra magukban is bőven elegek kormányon. Kalória az meg volt mindenben (főleg a kürtös kalács volt a szénhidrátbomba hajnalban), hazafelé úgy éreztem kicsattanok az erőtől reggel 5-6 körül
rétisün: ugyanmár harag, feketepont... Már a crosson 28 as gumikkal is gyűlölném a balatoni bicajutat, az egy förtelem
Ha aszfalt akkor az legyen tükörsima, azért aszfalt. Nyugaton érdekes módon egy mellékút is olyan, mint nálunk egy autópálya.
-
rétisün
veterán
válasz
KaraDani #10784 üzenetére
"és az is normális bicajozás"
ahogy a katonatársam mondta annak idején (majd egyszer az egész sztorit leírom) "csak nem nekem, cimbora"
na de komolyra fordítva, nekem a bicajozás outit (de legalábbis aszfaltot) jelent. tudom, hogy a montisoktól most szereztem egy (több?) fekete pontot, de hát ez van....
és remélem azért nincs harag
-
szki
őstag
válasz
KaraDani #10779 üzenetére
Jó buli lehetett! Cseh sörök nekem is bejövősek!
Szalonna+hagyma is nyami-nyamiÉs ha már Nightride: a péntek éjjeli gutorföldei koncertek után szombat éjjel 3-kor hazatekertem 11 km-t. Tök sötétben, gyenge lámpával, kátyús úton simán a szokott tempót tekertem. Sok kalória van a sörökben meg bátorságszérum
Szombat este meg buli volt a lendvadedesi tónál, de most inkább elfeküdtem(kifeküdtem) ott a tóparton...#10778) rétisün : a szél szokott engem is kifárasztani. Ezért szeretek hajnalban vagy este tekerni, mert akkor általában nem kell vele komolyan számolni.
Gyere strandolni a héten Kerettyére!Hogy komolyabb bicajozás is legyen a hétvégén: egész heti kalória adagot bevettem péntek-szombat, így ma este tekertem egy 50 km-es egyéni csúcsot
Holnap este meg nekifutok a 100 km-est megjavítani (Szlovénia lesz az úticél). Terveim szerint megálló nélkül lenyomom, ha elég lesz a vizem#10782) tzimash : grat! Egy strandolás is belefért?
-
rétisün
veterán
válasz
tzimash #10782 üzenetére
kétségkívül nekünk jobb időnk volt azzal a huszonegypár fokkal, amikor kerültünk (az esőt mondjuk azért kihagytam volna) de akkor is volt azért kerülgetni való gyalogos, lassabb bicajos bőven.
az időt/átlagot meg ne is nézd, az a lényeg, hogy (megint) megcsináltátok, gratula
amúgy meg a "balaton-körút"-nak jópár része nem igazán alkalmas normális bicajozásra
gyökerek, repedések, össze-vissza kanyarok
sok helyen csak kitették a táblát, hogy legyen, de a kutya nem foglalkozott vele, milyen az út. kiváncsi lennék, aki eldöntötte, merre tábláznak, bejárta-e az útvonalat, vagy csak jelölgetett a térképen az íróasztal mellett. -
rétisün
veterán
válasz
KaraDani #10779 üzenetére
basszus, ez biztos jó móka volt
drehert, s cseh remeket beszereztetek eme tettetekhez(meg talán staropramen, de azt nem tudom e-vel mondani
)
régebben mi is sokat jártunk szalonnát sütni (éveken keresztül amolyan hagyomány volt dec. 30-án este, de akkor még sehol se volt a bicajozás
) de aztán a kavicsbányát a tavakkal megvette valaki, és bekerítette, aki meg mindig ott volt ezeken a mókákon, megnősült, és szinte eltűnt.....
mostanság már csak tábortűz van néha, szalonnasütésről leszoktunk (sörözésre meg rá
)
-
KaraDani
addikt
válasz
rétisün #10778 üzenetére
Ha már buli:
Tegnap nyomtunk egy röpke 11 órás Nightrideot, Ariadne-val, dqdb-vel, Zabcs80-al, és Xantomassal. "Megnésztük" a tüzijátékot a HHH-n, majd kicsit lejjebb eltekertünk az erdőben egy tűzrakóhelyhez, és sütöttünk szalonnát, kürtöskalácsot (Xantomas), dqdb még lángost is hozott
Iszogattunk is kicsit, jó volt nagyon
Világosban indultunk, világosban érkeztünk
Xantomas pedig indíthatna egy extrémfőzőműsort, első rész: kürtöskalács készítés, bukósisakban fejlámpával, sörösdobozzal, alufóliával, nyárssal
Képek -
rétisün
veterán
(szerintem) a szél tudja legjobban kikészíteni a bringást.
a szint, akármilyen durva (most itt a környékről beszélek, amerre én járok, és itt a 15%-os börzöncei a legdurvább, bár pont ma láttam egy 9%-ost, ami tavasszal már megvolt) véget ér egyszer, felértél, fújsz egyet (én sokat
) aztán túloldalt legurulsz...
a tempó az megint olyan, hogy ha annyira nem tudsz tartani egy tempót, hát visszaveszel 2 km/órát, vagy váltasz egyel nagyobb fokozatba, és mindjárt könnyebb dolgod van.de a széllel (és nem feltétlenül szembeszélnek kell lennie) nem tudsz mit kezdeni, és 3-4 óra (a nem olyan nyápicoknak mint én, még több) széllelküzdés bizony felőrli az embert....
amúgy ma az jutott eszembe, amikor a második müzliszünetet tartottam, hogy lehet, neked van igazad. ilyenkor talán mégis a strandon jobb, mint a bicajon, bár a megállás után fél perccel legalább olyan csuromvizes voltam, mintha úsztam volna
ha már buli, bontok is egy sört
ja, mai kép, csesztregről:
-
Manitou
veterán
Tudom nem mai hsz, csak keresgéltem a korábbi tekeréseimet és megtaláltam a te bejegyzésedet is
Most voltam tekerni egyet, ez sikerült:táv: 54,26km
átlagsebesség: 25,03km/h
max sebesség: 34,03km/h
szintkülönbség: 256m
átlag pulzus: 144
max pulzus: 161Próbáltam tartani egy tempót végig, ami 26-30 volt, de lerontottam egy szakaszon, ahol szembeszél volt. 1x álltam meg kb fél percre olyan 22-23km körül.
-
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Hozzáértők véleményét kérném erről a kerékszettről: [link]
28-as treckingbe lenne. 28-küllősömet cserélném(MACH1 240 felni, joytech agy, 8as sor) egy sűrűbbre, hátha jobban viseli a súlyomat(125kg).
Felni milyen minőség? -
törölt tag
sziasztok,
nemrég olvastam valahol, hogy elkészült a velencei tó körüli bringaút.
valaki letekerte már? kíváncsi lennék, milyen lett? (hossz, minőség, stb...) -
fidig
tag
válasz
rétisün #10765 üzenetére
Körbetekerted vasárnap(14-én)??? Ha igen, akkor lehet valahol velem szembe jöttél vagy lehagytál
Összesen 228 km lett nekünk, 5 nap alatt, 15-en mentünk körbe, legfiatalabb 2, a legidősebb 54 éves volt...
Apropó, valaki tud jó, strapabíró küllő ajánlani cross bringába??? Előre is köszi. Körúton elszállt egy, és kb 60-70 km-t úgy tettem meg...
-
GhostLead
tag
Sziasztok! Sigma Onyx Pro pulzusmérhőz nem találok magyar használati útmutatót tudna nekem valaki linkelni egy oldalt ahol megtalálom???? Előre is köszönöm!
-
GhostLead
tag
lSziasztok!
A leendő bringámra szeretnék olyan gyorszár-helyettesítőt venni, vagy csinálni, amit csak szerszámmal lehet nyitni. Gondolom, így picit több esélyem van, hogy nem veszikle róla a kereket.
Milyen megoldások léteznek erre?
Köszi!A BBB-nek van imbuszos gyorszára itt a link:
http://www.pacificcycles.hu/BBB/KIEGESZITOK/GYORSKIOLDOK/BQR-03-WHEELFIX.html
-
rétisün
veterán
szeretem az ilyen ünnepnapokat, még akkor is, ha amúgy sem lett volna munkanap....töredéke forgalom volt, mint egyébként lett volna egy szombat délután, vagy persze az is lehet, hogy mindenki a balaton felé ment, csak én nem....(ott már voltam a múlt vasárnap
)
-
fpeter07
veterán
válasz
Ariadne #10763 üzenetére
Olyanról még nem hallottam.
Írtam Worldben egy kis szösszenetet, majd felfogom tölteni szerintem LogOutra. Még hiányoznak a képek, amit ma már nem valószínű, hogy be tudok illeszteni, de a neheze már megvan! A friss élményleírás a legjobb, így is volt egy rész, ahol elvesztettem a pályát.
-
baloghzoli
csendes tag
Trans Hungária Maraton "állati jó" beszámoló, illetve interjú versenyzőkkel, szervezőkkel, speakerrel! Jövőre rágyúrok, és ott a helyem...ezqva jó :-)
-
dqdb
nagyúr
válasz
lacos001 #10758 üzenetére
Ezek nem évenként megrendezésre kerülő versenyek, hanem időnként a Red Bull szponzorál egy-egy hasonló eseményt. Volt már ilyen Magyarországon is Metro Ride néven.
A műfajt urban DH-nak nevezik, az immáron sokadik éve megrendezett Gellérthegy DH ilyen a nyár elején, és ilyen lett volna a Buda Castle DH, ha nem fújják le az utolsó pillanatban.
Nem DH, de látványban és stílusában némileg hasonló az Underworld Kupa, ami múlt szombaton volt.
-
Dirtyz
őstag
válasz
Ariadne #10755 üzenetére
Nem tudok menni, pedig jó lenne Mátra előtt menni egy versenyt.
Hogy őszinte legyek: nem tudom, hogy a "ti részvételetek a szervezésben miben nyilvánul meg itt".. Én ebből teljesen kimaradtam (direkt).
De ahogy Zergét és Balut isemerem, nyakig benne vannak. Pályanyomvonal kijelölés, itatás szervezés, parkoltatás, hídácsolás, engedélybeszerzések, és szó szerint minden. Az összes szabadidejüket a mátrában töltik.
Sikerült lockout kart szereznem, a nyeregcsőprobléma is megoldódott!
-
Ariadne
őstag
válasz
Dirtyz #10752 üzenetére
Mondjuk azt még bőven gyakorolnom kell, hogy adjak bele mindent, túrázásnál sosem volt szempont teljes erőbedobással menni...
Most itt szigorúan elhatározom, hogy jövő hétvégén nem leszek nyúl, elég volt, hogy a Bükkön meg az Underworldön az voltam (Dunán nem
).
A ti részvételetek a szervezésben miben nyilvánul meg itt? Zerge írását mondjuk látom, meg a logót mindenhol.
Dynamora mész most esetleg, nosztalgiázni?
-
Manitou
veterán
válasz
Ariadne #10751 üzenetére
A középtáv útvonala 56 km
- A szintkülönbség 1280 méterÉn pont ezek miatt indultam/indulok inkább középtávon, mert a rövid az nagyon hamar végetér, a középhez meg én se vagyok túl erős, de végig tudom tekerni, az már más kérdés mennyi idő alatt
venember83
nocsak, találtál rá vevőt?
Haverom, akivel a bükkön is indultam( a másik specis), most THM-on van, első két nap még láttam a beérkezettek között, de ma már nem látom a nevét a listábanlehet a 2. nap után kipurcant és kihagyta a 3. szakaszt
Bár az első két nap teljesítése se semmi részéről, tekintve, hogy amúgy a hétköznapokbban alig teker, futni szokott eljárni.
Az első nap még ilyen 30 ember előtt ért be, a második nap már csak 2-3 embert előzött meg csak. -
Ariadne
őstag
Nézegetem a Mátra maraton javított pályaleírásait. Nem vagyok se gyors, se erős, se bátor, de 29 km 650 m szintkülönbséggel, amiből ráadásul fele aszfalt, emiatt elmenni odáig, hát... A közép szintidőn belüli teljesítéséhez viszont nem vagyok elég erős (nem a km-hez önmagában, hanem 65 km-en 1300 szinhez...).
Megint az lesz, mint az eddigieken, hogy jó volt, de még bringázhatnékom van.
Az útvonalak leírása viszont igen szórakoztató olvasmány, ha jól látom, by Zerge itt (pl. "Ahogy kiérnénk az aszfaltútra egy rönkhidat építettünk, hogy ne ess bele a gödörbe." meg "A piros jelzésen technikázunk felfelé, átkelnénk egy fahídon, de nem tudunk, mert a híd csak gyalog járható (kivéve Hans Rey)"
)
-
venember83
nagyúr
válasz
KaraDani #10749 üzenetére
Mert álmokról van csak szó, semmi reális, tényszerű nincs a hozzászólásokban.
A hétvégén remélhetőleg epictelenedek, aztán utána lehet ismét keresni valami vázat. Ha valaki tud valami megbízható, jó vázat 176 centimhez, amibe jó a 8-12 centis úttal rendelkező Reba, szóljon, legyen szíves, nyitott vagyok az opciókra, lehet merev vagy össztelós is akár. Ha cserébe vesét is elfogadnak, még jobb. Köszönöm.
-
KaraDani
addikt
Egy ilyen kombót én is el tudnék képzelni, bár akkor nem ilyen fullyval, hanem valami AM, vagy még inkább Enduroval
Meg tartsam meg a crosst városba, meg egy outit is szeretnék, a kezem meg bilibe lógLottózunk közösen?
(még mindíg nem értem miért beszélgetünk bicajokról itt offban)
-
KrAt
veterán
válasz
venember83 #10747 üzenetére
Waaaa, ez kell az én méreteimhez
-
fpeter07
veterán
-
fpeter07
veterán
válasz
Ariadne #10740 üzenetére
Ugyan, volt már lehetőséged több versenyre is kijutni, az legyen a legnagyobb baj, hogy erre idén nem sikerül. Kíváncsi vagyok mennyire különbözik a sima erdei tekergőzésektől egy verseny. Gondolom a kényelmes tempóm kevésbé lesz az. Mondjuk az 1/1-ben elég könnyű lassan menni.
-
fpeter07
veterán
Na nem gondoltam volna, hogy egy gumifújás (ez esetben leengedés) a benzinkútnál tud izgalmas is lenni. Mikor elindultam gyanúsan sötét fellegek gyülekeztek már a város felett. Hát a vihar előtti csend odafele elmaradt, révén nagyon hunyorognom kellett. hogy lássam, merre menjek. A főúton pedig egy hatalmas porfelhőt láttam. Miután elvégeztem a dolom (khm) álló helyből felgyorsult 18-ra tekerés nélkül.
Az eső elejére sikerült hazaérnem. Minden nyáron vannak hasonló kaliberű viharok, idén elmaradt a jég, cserébe volt nem is akármekkora szél.
A holnapi verseny pályáját biztosan megalapozta az időjárás.
-
szki
őstag
válasz
Thulcandra #10721 üzenetére
Idézet a tudósításból:
" 15 óra 45 perc - A megyei bringások 185 km megtettével érkeztek meg a rédicsi határátkelőhöz. Itt fél órás pihenő után folytatták a tekerést már Szlovéniában. Bár Zala megyében több helyütt is 32-33 Celsius-fokot mutatott a hőmérő, s utak még a magyar átlagnál is sokkal rosszabbak, egyelőre minden a tervek szerint alakul.."
Hehe, Isten hozott Zala megyében! A határ másik oldalán egy új világ nyílik meg a bicajosoknak, és sokkal jobb átlaggal tekerhetnek a szlovén-horvát oldalonEnnek örömére irány irány a gutorföldei 3 napos rockbuli! Természetesen a megszokott pocsék utakon...
Aki errefelé jár Zalában a hétvégén, az kisvonatozhat igazi gőzvontatású szerelvénnyel, illetve akár bicajozhat is a kánikulában. Számomra bicajozás, és bulizás lesz 3 nap!
-
8zabi
őstag
válasz
venember83 #10732 üzenetére
tudom, de a pénz beszél
ha vennem kéne új váltókart, Deore alá nem adom, meg hozzá az Avid Speed Dial 7 vagy FR-5 de akkor már +10k-ra jön ki
egyébként sosem értettem, hogyan lehet jobb egyik fékkar a másiknál, hiszen mindkettő csak a bowdent húzza, valaki elmagyarázhatná ezt nekem, tudatlannak
-
8zabi
őstag
jól gondolom, hogy az Avid BB7-es mechanikus tárcsafék használható sima v-fékes karral / fékváltókarral is?
szeretnék váltani tárcsára és jó lenne kijönni aránylag kevés pénzből (BB7 + tárcsás agy)
ST-EF60 fékváltókar van a gépen
-
Fáraó
őstag
Bezzeg ennek is most kell megjelennie amikor másra kell a pénz...
Valaki csapjon le rá, mert sztem jó vétel.
-
válasz
BAZ
Az is egy megye,de itt nem arra gondoltam.Nekem csak 320km-ert sikerült 0 felkészüléssel.De 600 nem menne
-
szki
őstag
válasz
24 óra alatt 600km! És gondolom lesz benne szép hegy a horvátoknál!
Sok Sikert nekik! Én is bevállalnám szívesen ezt a 24 óra/600km kihívást egy jó csapatban
Amúgy nekem az Isztria autópályán kevesebb mint 300km. Bicajjal alsóbbrendű utakon meg talán 350-380 km lenne, azaz csak egy nappal -
Thulcandra
senior tag
12 megyei bringás péntek reggel a győri Petőfi Sándor Művelődési Háztól indul az Isztriára. A cél: 24 óra alatt letekerni a tengerhez. Portálunk online tudósít a nagy kalandról, tartsanak velünk! [link]
-
viko81
csendes tag
válasz
N.GÁBOR #10719 üzenetére
hali!
köszi tippet.
meridát néztem én is, de abból L-es kellene (186cm/89átlépőre), sajnos azt nem akciózták le ennyire. Többi Kelly's és Merida amikből van akció mind 169/17x k az meg nagyon sok.
Remélem lesznek még akciók, de addig is marad a használtak nézegetése, de az meg türelemjáték, mert amiket nézegettem és felhívtam azokat már mind el is vitték :/ .
Leader foxnak meg ennyi lenne végső ára, abből se tudnak engedni, szal inkább várok.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
runner 125 #10713 üzenetére
Azt az oldaldt 1 éve nem frissítik szinte. Egyáltalán nem aktuális. Az én biciklim sem volt fen.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
runner 125 #10713 üzenetére
Húzzál bele és még a végén fizet majd csak elvidd.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Vasinger! #10712 üzenetére
Néztem a honlapját, de számomra elérhető árú fullyt nem láttam.
Egyébként most Gy-M-S megye, úgyhogy csak ezért elugrani luxus lenne, de köszönöm.mod.
Viszont már mail-ben 15 papírt alkudtam a Genesis-ből, így jelenleg 185-nél tartok. A végén olyan olcsón adja, h megéri gubbasztani, nah jó, csak vicc volt.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
runner 125 #10711 üzenetére
Nem tudom, hogy merre fele laksz, de ha teheted nézz be Meméhez, én tőle vettema fullymat. Szerintem Ő tudna segíteni neked.
-
runner 125
nagyúr
válasz
DemonDani #10690 üzenetére
Ez az..
Meg őszintén, nem vagyok az a gizda alkat, így nem akarok úgy mutatni a bringán, mint majom a köszörűkövön. Még, ha megoldás is a ferde nyeregcső, vagy a hosszabb stucni.
..ennyi pénzt kerékpárra egyszer akarok áldozni, s akkor már megfelelő méretűt veszek.
Max., ha a hétvégéig meglesz neki, elugrok megnézni, de ha veri a térdem a kormányt^^ és nem 'érzem' nem hozom el.Vasinger!
Néha biztosan hajtanék aszfalton is, de ritka eset lenne, így tényleg nyerőbb döntésnek érezném, ha egy 20" körülit találnék.
Franc egye meg, h folyton elviszik az orrom elől a jó vételeket.Fáraó
Igen, így gondolom én is.
Köszi a többieknek is!
-
CL Smooth
tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy mit szabályoz a compressio állítás a telón? Vettem egy Marzocchi 66 rc3-as villát és van rajta 2 féle compressio állítás lehetőség is, de hogy ez mit állít az nem tudom.
-
válasz
belaazallat #10707 üzenetére
Hétfő-Kedd-Szerda.Pontosat nem tudok.Még nyaralót is nézni kéne stb.
-
Pár nap múlva asszem,megyünk Balaton túrára.1 nap alatt körbetekerjük a balatont,majd 1-2 napot még maradunk szórakozni,körülnézni.Valaki tervez még ilyet mostanában?Egyelőre 4-en vagyunk,de talán 5-en is leszünk.
-
MZsoltee
veterán
Hali!
Szeretnek valamilyen androidos bringas progit,amivel lehet utvonalat tervezni, logol, stb.
Tudtok ilyent? -
fungeld
aktív tag
válasz
atesss #10703 üzenetére
Szerintem szivaccsal is jól le lehet takarítani, nekem amikor saras akkor a magasnyomású csak fellazítja aztán visszaszárad. Azt a ragacsos kukoricás akármit pedig nem biztos, hogy le tudod szedni szivacs nélkül. Ha magasnyomásúval csinálod akkor azokra az alkatrészekre figyelj amiket zsírozni kell, pl.: agyak, kormánycsapágy és én egyszer a fogaskoszorúból is kimostam. Ha a láncot is lemosod azt meg értelemszerűen újra kell olajozni.
-
atesss
addikt
válasz
Xantomas #9852 üzenetére
Még nem álltam neki a bringa tisztításnak, elsősorban mivel azóta nyaralni voltam, pár napja jöttem haza.
Most viszont elkezdtem megnézni pár dolgot ami kellene a tisztításhoz.
Többek közt azért is, mert hazafelé a bringákkal a kocsi tetején egy jó darabig egy kukoricaszállító teherautó után mentünk, amiről repültek a kukorica héjak.
A szélvédő tiszta ragadós kukorica-maradék lett, nem győztük nyomni rá az ablakmosót hogy lejöjjön. Csak az nem jutott eszembe akkor, hogy a bringák is fent vannak a tetőn. Utána derült ki, hogy azok is ragadnak (kb. minden ami előre felé néz)...
Mit szoktatok használni ilyesminek a tisztítására ?
Én először arra gondoltam, hogy egy (ráadásul a közelben lakó) barátoméknak van magasnyomású mosója. De lehet szivaccsal is lejönne. Magasnyomású mosó tehet valami kárt a bringában ? Vagy milyen részre kéne komolyabban vigyázni hogy ne nagyon kapjon vizet ?És utánanéztem annak is, hogy mi is ez a Brigéciol 2000, és más-e mint a sima Brigéciol.
Itt a leírásuk: [link]
Komoly különbség van: a "sima" (amit mint kiderült D-3-nak hívnak) szénhidrogén alapú, a 2000 viszont vizes alapú, kb. egy mint egy tisztító / mosó -szer.
Itt van róla jó pár bringás vélemény: [link]
Meg még elolvastam pár véleményt a google találatok [link] alapján. Pl. egy : [link]Úgy tűnik hogy a Brigéciol D-3 jócskán erősebb, és van aki szerint a lánc-tisztításhoz csak ez használható normálisan.
Az igaz, hogy nagyobb a környezetterhelése, de mivel nem ipari mennyiségben használom, engem jobban érdekel hogy tisztítson (főleg hogy több éve nem tisztított bringákról van szó).
Vagy a D-3 pl. a gumi alkatrészeket károsíthatja, tehát a hajtásrendszeren kívül azt másnak a tisztítására ne nagyon használjam ?
Szerintetek ? -
Thulcandra
senior tag
Nem tudja valaki Ikrényről miként jutok át Rábapatonára a főút érintése nélkül? Ha az időjárás is úgy akarja jövőhéten arra visz az utam a Bakonyba, de ez az egy szakasz nem egyértelmű műholdképek elemzése után sem.
Nem látok olyan mezőgazdasági utat ami a sínek mellett menne, vagy ami kivinne Ikrényből a töltésre és azon tekernék át Rábapatonára....
Azt hiszem hétvégén letekerek odáig megnézem mi a helyzet, szeretek felderíteni, csak nem akkor, mikor adott idő alatt célba kell érnem... ergo nem lenne jó a szálláshelyre este 5-6 helyett este 10 órakor megérkezni.
Ha valakinek van helyismerete arrafelé, ne kíméljen!
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest