- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #6206 üzenetére
Azt hittem csak én nem értem a gondolatoknak ezt a mélységét, de ezek szerint nem vagyok egyedül, és akkor lehet, hogy nem is bennünk van a hiba
-
sz.j
nagyúr
válasz
Peter Kiss #4566 üzenetére
Köszi az infót
...
Csak azt nem értem, hogyan került fel ez a .htaccess fájl azok közzé a fájlok közé amit én raktam fel a tárhelyemre, holott az oldalaimon egy fia php sincs ...Bár ha jól belegondolok, akkor az is lehet, hogy most kutyultak el valamit, mert a régi szerverről átpakolták a tárhelyeket új kiszolgáló szerverre.
De ha így is lenne, szerintem akkor sem lenne szabad, hogy bárki a tárhelyemre, vagy bárkijére, bármit felrakjon vagy módosítson az általam felrakott fájlokon ....Ja, és két tárhelyem lett átrakva az új szerverre és csak az egyiknél volt ez a .htaccess fájl.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #4375 üzenetére
Azzal nem tanítod meg halászni, hogy azt javaslod, hogy írja újra a kódját, meg hogy nyomja meg az F12-t. Ez ebben a formában egy fikarcnyi segítséget sem tartalmaz a halászásra való megtanításhoz.
-
scream
veterán
válasz
Peter Kiss #4366 üzenetére
Köszönöm, igyekszem megtalálni ...
Viszont szerinted újra kéne kódolni? Ha igen akkor milyen programban? A mostani kód nagy részét Notepad++-ban írtam, esetleg itt szoktak valami más szerkesztő programot ajánlani?
-
scream
veterán
válasz
Peter Kiss #4364 üzenetére
Esetleg valami más megoldás? Se kedvem,de főleg időm nincs rá, ezért kéne valami gyors és egyszerű(bb) megoldás mint az újrakódolás.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #4356 üzenetére
A szóban forgó hsz.-ed előtt én mindössze egyetlen neked szóló hsz.-t láttam tőle (amiben állítólag "játszott" veled, bár nem látom, hol
). De nekem mindegy.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Peter Kiss #4347 üzenetére
Ezek a fool-safe dolgok tudnak időnként a sírba vinni... form nyitótagjának egyik attribútumáról lemaradt egy idézőjel, emiatt a formban levő összes elemet "kioptimalizálta" a firefox. Hajamat téptem mire megtaláltam a hibát.
-
cidalain
veterán
válasz
Peter Kiss #4347 üzenetére
sajnos, nem tudom hol nézted. itt nincs ilyesmi:
http://www.w3.org/wiki/HTML/Elements/base(nem játszottam, és nem is állt szándékomban. akkor jövök ide ha kérdésem van, vagy valami nem világos. gondolom ezért is az a topik címe hogy Kérdése HTML szerkesztésről. leírtam hogy szívtam, mivel, és hogy melyik böngészőben. nyilván utánaolvastam előtte valamilyen szinten. kérdeztem hogy van e valakinek ötlete. te leírtad hogy mi a szabály, értettem köszönöm jó is, működik heppi vagyok. viszont ezt úgy leírva ahogy te írtad sehol sem találtam. sőt ha az utolsó mondatodat nem írod oda, vagy smájlit teszel a végére akkor minden másképp alakult volna. elismerem azokat a szakembereket akiknek óriási tudásuk van, és tanult, vagy tapasztalati tudásuk alapján csuklóból ráznak ki dolgokat. de utálom ha lekezelnek olyanokat akik nem a HTML5-ös szabvánnyal a seggükben születtek.)
-
cidalain
veterán
válasz
Peter Kiss #4344 üzenetére
nyilván megy a szarozás, mert tudvalévő hogy szar.
és ha valami mindenhol máshol remekül működik, akkor itt is arra gondol az ember hogy azért nem működik, mert ott rossz. és nem arra hogy a többi böngésző kezeli lazábban a szabványokat. ennyire egyszerű.és ha ez 68 betűmérettel lenne beleírva a szabványba akkor valószínűleg észre is vettem volna. de nem 68-assal van benne, sőt még 12-essel sincs. az van ott hogy URL azt kész. egyetlen példa van, ami mondjuk ilyen, de nincs odaírva hogy relatív URL-t még véletlenül se írjál oda, akkor se ha éppen FF, vagy GC alatt jónak tűnik...
-
DeltaPower
addikt
válasz
Peter Kiss #4344 üzenetére
Attól független, hogy a base-t nem relatív url-hez találták ki, az IE még szar marad
-
sz.j
nagyúr
válasz
Peter Kiss #4279 üzenetére
"Ha apache futtatja a cuccot, akkor a HTML5 boiler plate oldalt ajánlaná...."
Jelenleg még html 4.1-es oldalaim vannak, gondolom, hogy az ajánlott oldal erre nem alkalmazható.
Amúgy már volt mikor az egyik weboldalon átirányításra használtam a .htaccess fájlt, ami jól működött.
-
cidalain
veterán
válasz
Peter Kiss #4208 üzenetére
nem feltétlenül ilyen egyszerű a helyzet!
gethostbyaddr($ip) nem a dyndns-t adja vissza a próbám során:
80.98.xxx.yyy catv-80-98-xxx-yyy.catv.broadband.hu
ezzel meg nincs előrébb az emberünk mert ez az UPC domainje. Esetemben pl az adott IP-re pont van egy NO-IP domainem is beállítva.az is fontos, hogy hol fog futni az oldal.
uw-n a következőket kaptam:
127.0.0.1 slave5.ultraweb.hu
Szóval itt még az IP meghatározása is problémákba ütközött. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Peter Kiss #3601 üzenetére
Ha csak egyszerű statikus oldalról van szó, akkor még javascript sem kell. példa
Szerk: Pontosabban dinamikus adatokkal is megoldható, maga a megjelenítést ez nem érinti.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Peter Kiss #3447 üzenetére
Köszi a választ, de az oldalaim html-ben vannak megírva, gondolom, hogy ez ahhoz nem jó ..., vagy esetleg mégis?
És ha jó, akkor ezt hova kellene beírni?
-
Dapro
senior tag
válasz
Peter Kiss #3433 üzenetére
egyszerű a weboldal, szerintem a minőségével nincs gond.. sőt be is linkelem, bár nem hiszem, hogy szabad. . lényegretörő, nem kell a csicsa, aki látta mindenkinek tetszett. modi kiszedi a linket ha sért valakit
-
Barett 50cal
senior tag
válasz
Peter Kiss #3429 üzenetére
a böngésző konzolja? mert az semmit.
na mindegy lehet most ezt hagyom.. -
Immy
őstag
válasz
Peter Kiss #3419 üzenetére
Akkor szó szerint végig pásztázza a honlapot és az összes lehetséges szót kiértékel? pl.: hányszor szerepel, milyen formázással (<h1>, <h2>)?
Azt viszont, nem hiszem el, hogy a keyword és description meta tagokat teljesen figyelmen kívül hagyná... Másik topikban 180 karakterre teszik a description optimális hosszát.
-
válasz
Peter Kiss #2864 üzenetére
Eddig minden exetben XHTML 1.1 Strict-et használtam, és minden oldalam 100%-ig szabványos, de másoktól azt hallom, hogy lehetetlen megvalósítani az ő dolgaikat XHTML-ben, pláne strict-ben, és ezért használnak HTML4.01 Transitional-t. Konkrétumot persze nem tudnak, ezért kérdeztem.
Köszi az infót, akkor maradok az XHTML 1.1-nél, abból úgyis csak strict van, asszem. -
válasz
Peter Kiss #2857 üzenetére
Ok, köszi!
Esetleg böngészőkkel való kompatibilitásban van különbség az egyes típusok között?
Pl.: van olyan hiba, amit egyik típussal könnyebb elkövetni, mint a másikkal?Köszi!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #2860 üzenetére
Ezt tudom, viszont ha olyan grafikai elemeket szeretnék vele kiváltani mint a lekerekített sarkok, akkor az nem fog minden böngészőben szép lenni, így elvileg akkor még mindig jobb megoldás a grafika mint a html5.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #2857 üzenetére
Mikortól lesz létjogsáltusága a html5-nek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest