- Netfone
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"egyre kevesebb a hiba, a (feltételezhetően nem szándékos) félrevezetés az oldalon"
Igen, az persze, hogy jó, ha javítják a hibákat, mivel a Google első találatai között szerepelnek majdnem minden jelentős webfejlesztős kulcsszóra (nagyon jól keresőoptimalizált az oldaluk), de ha már annyira szakértő brigádnak állítják be magukat, hogy még semmilyen normális munkaadó által NEM elismert bizonyítványokat is osztogatnak, ezzel téves önbizalmat adva a tanulgató webfejlesztőknek, akkor talán elvárható lenne, hogy ne is legyenek ilyen szintű buta hibák, mint amiket a W3Fools oldala annak idején felsorolt (és ezek a hibák évekig ott voltak az oldalon! Szerencsére utóbbi időben javítgatják őket), ne oktassák rossz kódolási módszerekre az oldalukat felkeresőket (például JavaScript-kódoknál nagyon jellemző volt), valamint ha már a W3C kéri meg őket, hogy ugyan legyenek már szívesek odaírni, hogy nincsen közük a W3C-hez (mivel a W3Schools név igen erősen megtévesztő, én is eleinte azt gondoltam, van közük hozzá, nem hiszem, hogy egyedül lennék ezzel), akkor azt tegyék már meg; ezenkívül biztosítsanak megfelelő lehetőséget a visszajelzésekre, és hallgassanak is időben a feedback-re, hogy ne legyen kint évekig téves információ. Hibák mindenhol lehetnek, de nem mindegy, hogy az ezekre való figyelemfelhívást hogyan kezelik. Magyarul túl nagy a felelősségük ahhoz képest, amilyen hibákat elkövetnek (/-tek régen), amennyire amatőrnek tűnn(/t)ek ezek alapján, és amennyire nem foglalkozn(/t)ak a saját renoméjukkal. Szerintem ez (volt) a baj a W3Schools-szal. -
Sk8erPeter
nagyúr
Nem nagyon értem, miért szedték le a konkrét példakódokat, pedig elég jól le volt vezetve, milyen baromságok voltak fent, meg át is volt húzva, amit azóta javítottak (valszeg többek közt ennek az oldalnak a hatására, mert figyelembe is vett feedbacket nem lehet küldeni, mint azt írják is), de archive.org-on megtalálható a korábbi tartalom, most például random a 2013. januári dátumra kattintottam rá, itt olvasgathatsz:
http://web.archive.org/web/20130115033517/http://w3fools.com/
"egyébként én is sokszor néztem már onnan kódot, és mind jó volt, szóval kiindulási alapnak megfelel."
Régen én is néztem róla példakódokat, és csak később fedeztem fel, milyen rossz kódolási szokásokat nevelnek az emberbe, nem beszélve arról, hogy mennyire sok szimpla HIBA/téves állítás vagy rossz módszer van a kódokban/"doksiban".Ajánlottam alternatívát, konkrétan az MDN-t, ami Wiki-szerű, sokan tudják ellenőrizni/javítani, sok példakód van fent jsFiddle-demókkal együtt, és a dokumentáció jó minőségű, plusz hasznos gyakorlati tanácsokkal lát el, na meg nem csak saját magukat reklámozzák mindenáron, hanem külső, tanulásra alkalmas oldalakat is linkelnek. De ezt bővebben már kifejtettem a korábban belinkelt két másik hsz.-emben is (nem véletlenül linkeltem).
-
sz.j
nagyúr
Ha a felugró ablak alsó sorát vizsgálja a W3C, akkor ezt dobja rá.
Amúgy azt már előzőleg is írtam, hogy maga az oldal jó, azaz valid
-
Hege1234
addikt
végülis akkor az a legjobb ha így átalakítom az oldalt mobilra ?
-
Hege1234
addikt
köszi az észrevételeket!
ez nem néz ki túl jól
sajnos erre nem jöttem rá miért csinálja
(ha változtatom az oldal nagyítását egyböl megváltozik (chrome,firefox)a zászlót megoldom
mobil-os nézethez javaslom csinálj egy külön css-t és javascript-tel ellenőrizd hogy a felhasználó, milyen böngészővel/felbontáson/os-sel nézi, ennek függvényében lehetne betölteni az alapot vagy a mobilra optimalizált css-t.
nahh ezt viszont nemtudom hogy kellene kivitelezni
-
martonx
veterán
Azért manapság a mobilhoz külön css, meg js-el ellenőrzés, és css váltogatás elég fapados megoldások.
Erre valóak a mediaquery-k a css-ben. Egy bizonyos felbontáshoz tudd igazítani a css tulajdonságokat.
Ha pedig valóban külön js-ekre van szükség az oldalon a mobil kezeléshez (mondjuk jquery ui, helyett jquery mobile), ezt úgyis szerver oldalon érdemes kezelni, nem kliens oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest