- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
llll
senior tag
Sziasztok.
Már napok óta kínlódok 1 újratelepülő, lelőhetetlen adware-rel a feleségem telóján.
Ha kiveszem a sim-et és a memóriakártyát, majd csinálok a recoveryből 1 factory resetet, akkor minden oké.
Ha másik sim-et teszek bele, továbbra is minden oké (értsd nem települ vissza az adware).
Viszont ha visszateszem az eredeti sim-et, akkor azonnal megjelenik ez a szar (DAbrower és Smart notice művésznéven).
A kérdésem az lenne ez alapján, hogy elvileg lehetséges az, hogy a sim kártya a fertőzött?
Ha igen, akko a sim csere a megoldás, vagy esetleg létezik vmi tuti adware-irtó app? -
dudzsi
tag
Sziasztok!
Egy kis segitségre lenne szükségem. Bekaptam valamit és minden gép induláskor elindul az alapértelmezett böngészö "Chrom" és bejön egy random oldal. Bezárom a böngészöt és utána ha megnyitom már nemjönbe semmi. Már probáltam több spy, adwer stb irtot de nem segitett. Merre fele lehet egyátalán ennek az inditásnak a helye. Vagy mit tudtok ajánlani. Köszi -
pulffy
őstag
Valki használt már kémprogramot telefonra(android)? Esetleg tudna ajánlani valamilyen programot...
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Nem biztos hogy a legjobb helyre írok,de talán itt is van valaki aki tud segíteni.Tegnap xy oldalon feltöltöttek az accountomról egy vírusos fájlt amiért figyelmeztetést kaptam.
Csak nekem van hozzáférésem elég bonyolult a jelszóm is,hogy történhetett ez meg?
Az oldalról soha nem szoktam kijelentkezni a böngésző tárolja a jelszót havonta 1 szer talán amikor újra belépek. Nod 32+Spy hunter 4 van a gépen, spy hunter talált pár dolgot 4 elemet az eset után amikor lefuttattam. Staffal egyeztettem az ip címet nem tudták megmondani ahonnan feltöltötték a fájlt. A figyelmeztetést levették. Jelszót módosítottam és kétlépcsős belépést is aktiváltam.Mit gondoltok? Valaki annyit fáradozott hogy feltörje az accom és egy vírusos fájlt töltsöm fel a többiek számára(torrent)?
-
mk86
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy olyan programot amivel visszanézhetőek a privát böngészési előzmények? Chrome-ról lenne szó. Vagy ha nem is kell hozzá semmi, akkor legalább a menetét. Köszi a segítséget! -
csabili74
aktív tag
Valaki segitsen.
Az egyik meghajtón az összes kép kiterjesztése 9e21 lett, de nincs semmi fizetésre felszólitó nyavaja, és csak a képek b..ak el.
Van remény, hogy valaha valamilyen módszerrel visszazserezhetem a képeket?
-
Ciccuka
veterán
-
dragonfx
veterán
melyik a legjobb spaware elleni progi most?
-
ueshiba
csendes tag
Tisztetem!
Itt egy kombo csomag. Lesz meglepetés! Lav(m)a soft Adaware, Search and destroy, és populáris tárasi semmit nem találtak. (LOL) A következőket kötelezően ajánlom mindenkinek, melyek egyikének segítségével pl. kiderül, hány program használná azt a lehetőséget a háttérben arra, hogy bármikor készítsen a tudtod nélkül screenshot-ot.
Na melyik? Csak két példa: Search and destroy (LOL), Hard disk sentinel pro (LOL), és még volt pár meglepi...
AdwCleaner
Spyshelter
Sophos virus remover
JRT
Stream Armor
ADSSpy (alternatív streamek(metaData) az NTFS meghajtón? Vicces nem?)
Anti rootkit-ek mindeféle változata.Nálam a hosts file 4 megás, a tűzfalam tele ip range-ekkel, mindeféle akamai, google, facebook és társaival.
Wireshark szinte mindíg fut, mostanában már ritkábban nézek rá. Főként ennek segítségével szűrök, tiltok.
Csodák nincsenek. Az ingyenes szolgáltatásoknak ára van. Mégha nem is kézzel fogható.
A populáris szoftverek együtt működnek a megfelelő szervekkel, hogy csak azokat a kódokat találják meg, amit meg szabad találni.Pár tanács:
Telepítésnél figyeljünk a kis pipákra, értelmezzük őket, és kapcsoljuk be a PUP, kéretlen szoftver figyelmeztetéseket!
Használjunk független böngészőt, független-, titkosított keresőt, független e-mail szolgáltatót. Anti keylogot, és key encryptiont.
Ne használjuk előzményeket. Jegyezzük meg a jelszavakat, ne mentsük. Cookie-kat töröljük, és használjuk anti tracker plug-int a böngészőkben. Előzmények helyett vezessük a kedvenceket.
Interaktív tűzfal alap. Ha nem értjük, utána kell járni. OPENDNS szolgáltatások, esetleg drágább, de konfigurálható DNS server alkalmazása virtuális gépben. Előnye, hogy cache-eli a ISP DNS-t és te hostnam-re szűrhetsz. Pl: *.google.com*Soha ne adjuk meg az éles bankkártyánk adatait inerneten. Használjunk Paypal-t vagy hasonlót.
Hogy én miért csinálom mindezt?
"-Minek, ha úgy sincs titkolni valód?"
"-Ha nincs titkolni valód, akkor húzd ki a függönyt, amikor együtt vagy az asszonnyal!"Az Androidról inkább nem is nyitnék fejezetet.............................................
-
Hali! Telóról hogy lehet lepucolni kémprogramot? Illetve hogyan lehet rájönni, hogy ott van?
-
Snoop-y
veterán
Ti hogy kaptok el ilyen malwareket?
Tessek leszokni az adminkent valo bongeszesrol!
Install utan korlatozott user letrehoz es azzal netezni. Ha valamit kell telepiteni akkor ugyis keri majd az admin usert meg a pass-t.
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!adware 32 eltávolítására nemtud valaki ingyenes megoldást?
-
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Melyik a a jobb választás:
- Malwarebytes Anti-Malware 1.75.0.1300 vagy
- Spybot - Search & Destroy legújabb változata?Win 8.1-en használva Nod32 vírusírtó és Agnitum tűzfall mellett.
Egyik ismerősömnek kellene a gépére, mivel valamilyen oldal látogatásakkor az úgynevezett police vírus megjelent nála.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
mrmilan
csendes tag
Sziasztok! Nekem ezt nyomatja a gép mostanában: Adware
in32/BetterSurf
Security Essentials-al mindig letörlöm, és következő bekapcsolásnál random újra előjön. Mia franccal lehet ettől megszabadulni? HELP! -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Belefutottam egy kétes eredetű programba.
A Nod32 nem jelzett, de én mégis félek hogy esetleg olyan dolgok is történtek amivel én nem biztos hogy tisztában vagy.
Lefuttattam a Malwarebytes Anti-Malware free-vel egy keresést, 52 dolgot talált azokat töröltem.
Érdemes másik programot is alkalmaznom? -
ledgeri
nagyúr
ÜDV!
Szeretnék érdeklődni, hogy más is találkozott-e azzal, hogy a SuperAntiSpyware megakad az Opera valami temp mappájában. keresés közben?
"Aktuális verzió hibája" kizárva többszöri (havi szintű) próbálkozások
"biztos fut a háttérben" hiba kizárva , mivál másik gépben is ki lett próbálvaMalwerByte-szal próbálkoztam, az lefut, de volt olyan már másik rendszeren, hogy lefutott a vírusírtó, lefutott a MB, és a SAS még talált valamit...
Mi a top 3 progi ebben a kategóriában, amit még futtassak le, hogy megnyugodhassak?
-
grigo
őstag
Sziasztok!
Tudtok tippet adni azzal kapcsolatban hogy elég ha felrakok egy conterspy-t vagy valami komplett vírusirtó tűzfal combó kellene.
Teljesen sima felhasználásra van. Igazából csak ugyanazokat az oldalakat nézem mindig, ha nincs fent semmi se szokott gond lenni. De azért zavaró, hogy csupasz a gépem.
Totálisan tudatlan vagyok vírus és spyware dolgokban.szóval ajánljatok valami ingyenes dolgot ebből is abból is azért, és mondjátok melyiket tegyem fel.
Előre is köszönöm, további szép napot kívánok mindenkinek
*hopp, most nézem, hogy már nincs is conterspy
-
csdm
senior tag
Ha egy partícionált HDD-n újrateszem az op.rendszert, és formatálom a korábbi op.rendszer meghajtóját, akkor az új rendszeren lesznek kémprogramok? Tehát a másik meghajtón tárolt, képek, szövegek, videók közé is beférkőzhetnek a kémprogramok?
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
mostanában a celldorado ablaka jön fel minden nap egyszer, mivel tudnám ezt kiirtani? Avast, MS Security Essentials, spybotSD2 sem irtotta ki. -
thedriver
tag
Valaki tudna segíteni abban, hogy az ad.doubleclick.net felugró ablakokat hogy tudnám kiírtani a gépemről? Már egy rakat spyware progit kipróbáltam, de egyik sem szedte le... Kicsit zavaró, hogy böngészés közben rendszeresen felugrik egy ilyen ablak.
-
válasz
Axe Miskolc #1635 üzenetére
Egy jó vírusírtóval, mert valószínűleg trójait szívtál be, aminek van adware része is, bár az is lehet, hogy éppen férget. Külön spyware-adware irtóval fölösleges szórakozni, mert a mai antivírusokban már be van építve ez a modul is.
Egyébként érdemes átnézni a vírusirtós topicba.
-
Axe Miskolc
tag
Az ebben a fórumban ismertetett utolsó ad.yieldmanager.com eltüntetési mód(jelesül a Malwarebytes lefuttatása) nem oldotta meg a problémám.A Chrome használata közben állandóan felugrik egy-egy kéretlen reklám oldal.Hogyan szüntethetném meg?
-
flash-
veterán
sziasztok
olyan kémprogram ,spyware,trójai írtó programot keresek amit be lehet állítani hogy windows indulásánál ne induljon el.
illetve a Malwarebytes Anti-Malware nak és a super anti spyware nek keresek működő portable változatát.tudtok segíteni,ajánlani valamit?
-
dora.
csendes tag
Sziasztok,
Saját gépemet szeretném megfigyelni, hogy mi történik amikor nem én használom.
Kaptam egy ötletet, hogy rakjak fel egy PcDetektiv nevű programot, ki is próbáltam a próbaverziót és tetszik, meg magyarul van, viszont fizetni kell érte. Ha valaki ismeri, akkor irja meg hogy érdemes-e megvenni. A honlap amin van, www. nuhani.com
Köszi a segitséget -
almostsaint
tag
Sziasztok!
A laptop egyszercsak nem akar elindulni. Nem jön be a windows sem.
Újra próbáltam tenni, de azt írja ki, hogy az adpu320.sys fájl sérült, a telepítés sikertelen.
Ha esetleg ki kell cserélni ezt a fájlt, hogyan tegyem, ha a win még csökkentett módban sem jön be?
Következő telepítési próbálkozásnál: aec68x5.sys sérült, ugyanaz, mint előbb....
Van valakinek ötlete? -
mex2020
csendes tag
Sziasztok.
Remélem tud valaki segíteni.
A heylzet a következő: MSN, beszélgetek " valakivel " írásban és néha mikrofonon olyan dolgokról ami csak rá és rám tartozik.
A kérdésem a következő.
Létezik olyan kémprogram vagy bármi más, amivel egy harmadik személy figyelheti realtime, vagy nem realtime a köztünk zajló beszélgetéseket?
Tehát ha valaki nagyon akarja, követheti a 2 gép közti kommunikációt így MSN-en?
Előre is köszi a segítséget ! -
obliga
csendes tag
Sikerült végülis, felraktam, és lefutattam, talált 1 system volume control -ba trojait vagy valami hasonlot. Remélem megoldodott ezzel.
köszönöm mégegyszer -
obliga
csendes tag
válasz
BlackSeven #1622 üzenetére
szia!
Köszi a segítséget, csak elakadtam.
Telepítés közben a program iylet ír Runtime error '0' ; Run time error '404'
Bénázok de nemtudom mitöl lehet.../összeakadt vmeik másik programommal esetleg/
..ha tudtok iylen hibárol akor irjátok le plz mi a teendö, ha még nem hallotatak rola akor probálkozom még valahogy.köszönöm =(
-
obliga
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy ad.yieldmanager.com bejött még régebben, és azóta nemtom leszedni eltüntetni a gépröl, az i4jdel0.exe mindig ujra megjelenik a profilomba a TEMP mappába nemtom honnan. Szinte semien program nemtalálja, és már tanácstalan vagyok. Látom a tüzfalban (kerio) hogy müködik a trojai, de nemtok vele micsinálni.
NOD32 van fenn Adaware
SpysweeperHEEPL valaki plz.
Köszönöm.
-
Möbiusz
tag
válasz
arameus53 #1618 üzenetére
Szia!
ESET Online Scaner tudtommal leszedi. Kapcsold ki a Rendszer-visszaállítást, majd Restart (ekkor lépnek életbe a módosítások) és ez után futtasd az ESET Online Scannert. Ha megtalálja akkor el is tudja távolítani.
A telepített antivírusodat nem kell leszedned, de óvatosságból erre az időre kapcsold ki a védelmét, amennyiben ez lehetséges. -
arameus53
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A gépemet valószínű az Espoleo vírus támadta meg, így nem használható az msiexec.exe, a winlogon.exe, az msi.dll. Ezek nem nyithatók meg, nem módosíthatók, nem törölhetők. Mivel tudom kiírtani a vírust?
Köszi a választ: arameus53 -
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #1616 üzenetére
sshnas21.dll
őt irtottam ki, mivel fertőzött volt. ezt valahogy vissza kéne állitani. 5let?
amit a gugli kidobott lehetőséget ez ügyben, azt mindet kipróbáltam. az első 20at biztosan. -
- = Zk = -
félisten
halihó
kaptam egy "izé"-t.
spyware dokit átküldtem, javitott, de a sidebar-omat nem csinálja meg. hibás a jelzése...
mit tudnék tenni ez ügyben?.... esetleg valaki oldott már meg efféle problemát?...
köszönöm, üdv
zk -
törölt tag
válasz
jahatpersze #1609 üzenetére
CounterSpy szerintem is a kettő közül. Egyébként az MBAM is kiváló választás.
-
blattida
nagyúr
válasz
Mindkettő jó, talán egy hajszállal a Spyware Doctor a jobb, viszont sokkal nagyobb az erőforrásigénye.
Ki kell próbálni, neked, nálad melyik válik be jobban. -
válasz
CounterSpy
-
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok! Egyszerű a kérdésem CounterSpy vagy Spyware Doctor? (Nekem a nagyobb adatbázisú, NOD32-höz "hasonló" kellene) Köszi!
-
bme
tag
Senki?
-
bme
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek Mac-je van Snow Leopard op.rendszerrel. Fent van neki a Norton Antivirus és ez az elmúlt egy hétben naponta többször jelez neki, hogy port scannelem a gépét. (az ip amiről támadják aa 192.168.1.102 és ez az enyém)
Lefuttattam a malaware-t a spyware terminatort és a nodot is, de nem találtak semmit.Valaki tudja, hogy mi lehet a gond, vagy hogy mit futassak még le ami használhat?
Köszi
bme -
Sato17
csendes tag
válasz
pIIrash #1604 üzenetére
És ezeket a mappákat lehet valahogy törölni?
Én nem töltöttem le semmit és úgy kezdtek megjelenni a (Dmeghajtómban. De úgy hogy egyik nap egy, a másik nap is, és kb 1-2 naponta így jelentek meg...azóta újra is lett telepítve a gépem, és nem tudom törölni őket. Egy ideig megint megjelentek de msot abbamaradt. 18 ilyen mappám van ugyan azon a helyen.
Mit lehetne csinálni ezekkel?:S -
ragazzo
őstag
Nem találkoztam vele de a nevéből ítélve valami szart telepíthettél amit nem kellett volna. Tipikusan ilyen a nod32 fix bár ott nem hallottamalkönyvtárak létrehozásáról.
-
nnandi
csendes tag
sziasztok
van egy idegesítő dolog,amit már nem birok tovább
Illen könyvtárak (kb 13 db) alakultak majdnem összes partíciómon:
7c3ddb2594eda4191e478594ad vagy 2fedcf64ff4128d01d759b4f649c754d vagy abe992a2e8f1dd9c933bcdc5 .
Ezekben a könyvtárakban 25 db ilyen könyvtár van: 1025 vagy 1030 vagy 1042.
Ezekben ez a két file található: eula.rtf és HotFixInstallerUI.dll.
A hosszú krikszkraksz könyvtárakban többek közt ez a két érdekes file van: NDP20SP2-KB976576.msp és HotFixInstaller.exe .
Találkoztak már ilyesmivel? Hogyan tudok megszabadulni ettől az ármánytól?
Köszönöm előre is a segítséegtek!
Nándi
-
Lmh
őstag
válasz
eurolac #1600 üzenetére
Köszi szépen! Hülye vagyok, h nem néztem meg, hogy válaszolt-e vki forumon, már elkezdtem ujrarakni az xpt
de csak a C-t formatáltam, (D-n hagytam pár fontosabb dolgot) ha továbbra is fenn áll a hiba, mindenféleképp kiprobálom amiket irtál.
AVG 9.0 vagy 8.5 virusirtot töltöttem le egy kisebb hiba javitására és sztem azzal együtt jött le. Pedig elég megbizható helyröl töltöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Microsoft Excel topic
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 1 / 2
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest