Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
1amarr
üzenetére
Barista Pro volt nekem, fórumtárs vette meg. Jelenleg nem tudom mi van vele.
Nagyon maceramentes, de friss kávét igényel hogy megérje, vannak gyermekbetegségei amit a hazai forgalmazó és szerviz tud javítani, konkrétan a thermojet - ami egy nagyon pici termoblokk - kimenetén lévő rideg műanyag könyök hajlamos elrepedni és mivel erre még csak nem is gondoltak a tervezéskor, bentmarad a gépben a szivárgó víz. Javítás után örök élet, ha RO-vízzel használod, de ha elvízkövesedik akkor könnyen megdöglik a thermojet.
Jó az őrlője, de több a pangó mint a Graefnél, jól lehet játszani a hőfokkal, de a kialakuló nyomásról csak sejtéseim voltak.Az anyagminőség király, főleg a fekete verziók bírják jobban a strapát, az acélon minden csepp meglátszik. A csepptálca rács elnyel mindent, könnyű karbantartani, nincs szemetelés. Ha egyszer jól beállítod, konzisztens, a szokásos öregedés miatti kb. 1 fokozatos elmászás itt is jelentkezik, én egy adagokat őröltem, úgy kevesebb volt a pangó őrlemény is.
A Barista Express jobbnak tűnik, a nyomásmérő miatt sokkal könnyebb megtalálni az optimális beállítást és semmiben nem jelent hátrányt, hogy nem három másodperc alatt fűt fel a gép, cserébe stabilabb.
Ez egy jó videó, bár nálam maradt a műanyag betét a karban, mert így nem kellett megvárni, hogy átmelegedjen a kar.
Végülis automatára váltottam róla, mert az megeszik mindenféle bolti kávét és friss pörköléssel hozza az élmény 80%-át, aztán most meg Catleren kutatom tovább a témát, hogy biztos legyek abban, amit automatán a különféle tuningokkal tapasztalok.
-
Ketchup2020
csendes tag
válasz
1amarr
üzenetére
Szia.
Nekem a régi gépem egy gaggia baby. Nemtudom hogy megegyezik e a tiéddel, de gondolom hogy hasonló konstrukció. Az is csöpög ha ha gőzőlök vele vagy csak kiengedem a tulnyomást. Akkor a következő bekapcsnál szinte biztos hogy csöpög egy darabig. Akkor szoktam kicsit engedni, ráhúzni, kicsit mocorgatni a csapot. Utána megint jó.
-
vicces1
aktív tag
válasz
1amarr
üzenetére
Ne gőzölj vele ha lehet.
Ez nem a GC erős oldala és egy gőzcsap már 12ezer hozzá, tömítést nem lehet benne cserélni.
Úgy lehet hozzáférni csak, ha megköszörüli valaki precízen, akkor elvileg végtelenül használható marad, de a kis alubojlernek akkor se tesz jót a sok gőz.
Havi 1, vagy hébe-hóba átengedni rajta egy kis vizet akár enyhe citromsavas tisztításnál ez nem árt.
A napi tejgőzölés nem neki való, jó esetben 1 év, de hónapok után már csöpöghet nyomás alatt. -
sz.zs.
őstag
válasz
1amarr
üzenetére
Szerintem ilyet csak Aliról tudsz venni.
SteelCowboy: mire használnád? Filterre biztosan oké, presszóhoz talán emelni kellene a szódabikarbónát esetleg csökkenteni a Mg-t. Ha mindkettőhöz használnád és nem akarsz kétféle vizet akkor én a középutat választanám. Megpróbálnám mondjuk 0,2 szóda és 1,5 mg keverékkel.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
1amarr
üzenetére
A Gaggia szilikonkábelei szerintem nagyon jó minőségűek, semmilyen öregedést nem tapasztaltam eddig rajtuk. A hőbiztosító mondjuk elég gagyi így, hogy csak "inline" be van forrasztva, mindig félek, hogy eltöröm. Egyedül a burkolatlan sarukat zsugorcsöveztem le.
Amúgy a PIDhez én hestore-os mérőzsinórt használtam, szilikon, hőálló, rugalmas.
Szilikoncső csere lassan nálam is időszerű, Expolygonról vetted? -
stereofan
tag
válasz
1amarr
üzenetére
én egy multiméterrel megnézném a feszültségek jelenlétét, illetve a folytonosságot, átadnak e a kapcsolók, vezetékek, termosztátok a fűtőszálakat is meg lehet mérni. egy áramköri rajz is segíthet. az esetleges szakadásokat feszültségmentes állapotban, szétszerelve meg tudod mérni, de bekapcsolva vigyázz 230V érvényes! csak figyelmesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- Robotporszívók
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest